ślubujące w 2012:) - Strona 133 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Ślubny wizerunek

Notka

Ślubny wizerunek Ślubny wizerunek jest dla ciebie ważny? Zadaj pytanie na temat sukni ślubnej, makijażu, fryzury oraz dodatków ślubnych. Czuj się wyjątkowo w tym dniu.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-05-17, 09:22   #3961
engi111
Raczkowanie

Dot.: ślubujące w 2012:)

wyborowa - makijaz super kurcze troche to zagęszczanie włosów mnie przeraża az ide poczytać o tym w necie

Inusia - nie szukaj problemu tylko idz w komunijnej mi sie podoba tylko inna bielizna bo ta się odznacza

Czary mary - piękna fryzurka tylko koniecznie jakiś kwiat

sara - bardzo ładne zaproszenia sliczne !!!!

asiak42- chyba zgadzam się z dziewczynami , mi się nie podoba , no ale to nie nam ma się podobać tylko tobie i ty masz się dobrze czuć , a chyba lepiej zeby każda wyraził swoje zdanie niż zapewwniłay wszystkie ze slicznie - mamy tu sobie doradzać

qumpela - my zapraszam dzieciaki tylko te które musza być z konieczności siostra TZ z 1 i moje dwie kuzynki przyjezde z 2 ( bo nie zostawią dziecaków na 2 lub 3 dni 200 km w domu).
Co do twojej opini dotyczącej fryzur zgadzam się ja tez mam w nosie ze fryzure którą chce mieć co 2 PM ma na moim weselu bedzie tylko jedna PM

tusia doskonale Cię rozumiem mam tak samo pusz up na maksa choć ostatnio przymierzam się do rozwodu z prostownica a cięzko

http://s2.suwaczek.com/20120811650113.png
engi111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-17, 09:33   #3962
sara1988
Raczkowanie

GG do sara1988

Cytat:
Napisane przez wybOrOowa Pokaż wiadomość
a no i wrzucam fotki włosów \
na razie zostawiam nie ścinam , bo może jednak zrobię inną fryzurkę jakieś grube loki jak mam więcej i dłuższe
co myślicie ?
Gdzie te włosy?

---------- Dopisano o 09:33 ---------- Poprzedni post napisano o 09:26 ----------

Cytat:
Napisane przez engi111 Pokaż wiadomość
sara - bardzo ładne zaproszenia sliczne !!!!

tusia doskonale Cię rozumiem mam tak samo pusz up na maksa choć ostatnio przymierzam się do rozwodu z prostownica a cięzko
Cieesze sie ze zaproszenia sie podobaja
Co do prostownicy to ja jestem z nia w separacji od jakiegos roku, jak zaczelam zapuszczas wlosy na wesele, zeby mozna bylo cos z nich zrobic, a mam naturalnie krecone, teraz sa mniej wiecej do polowy pleców i juz mnie wkurzaja bo nic z nimi zrobic nie moge tylko zwiazane nosze, byle do wesela

Jest: 68
Cel: 58

Aparatka
Góra---> od 16.01.2014
sara1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-17, 09:47   #3963
be257fbd309f063d0b46a46a8a3513ba0f4b3308_684a0a7a57592
Konto usunięte

Cytat:

nie da się rozwieźć, wtedy wyglądam jak jakiś pudel;-)

---------- Dopisano o 09:45 ---------- Poprzedni post napisano o 09:41 ----------

Cytat:
Napisane przez qmpela86 Pokaż wiadomość

Tusia wy zapraszaliście dzieci? Jak tak to przyszli z dziećmi goście? Długo były dzieci?

była tylko dwójka dzieci - dzieciaki siostry tż. lat 2 i lat 5. bawiły się super! zasnęły potem w naszym pokoju koło 24. a rodzice bawili się do 3 generalnie mówiliśmy, że nie na problemu, jak ktoś przyjdzie z dzieckiem ale goście od razu, że "my sobie poradzimy i dziecko się komuś podrzuci"

---------- Dopisano o 09:47 ---------- Poprzedni post napisano o 09:45 ----------

Cytat:

na razie zostawiam nie ścinam , bo może jednak zrobię inną fryzurkę jakieś grube loki jak mam więcej i dłuższe
co myślicie ?
nie widzę tych włosów

Edytowane przez be257fbd309f063d0b46a46a8a3513ba0f4b3308_684a0a7a57592
Czas edycji: 2012-05-17 o 10:22
be257fbd309f063d0b46a46a8a3513ba0f4b3308_684a0a7a57592 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-17, 10:06   #3964
engi111
Raczkowanie

[QUOTE=wybOrOowa;34172315]
Teraz planuję rodziny tż posadzić bez winietek a swoją rodzinę z winietkami i wszystkich znajomych ...wypada czy darować sobie ??? pomóżcie

co myślicie ?[/QUOTE
ja bym nie odpuściała winetek już ze względu na sam fakt odpuszczania jej - kurcze co jej to przeszkadza. czy nie jest czasami tak ze tym swoim oburzeniem chce wymusić na was zeby to wyszło na jej. Wyborowa to wasze wesele !!!!

aaaaa nie widać włosów ...

Stary 2012-05-17, 10:22   #3965
wybOrOowa
Rozeznanie

GG do wybOrOowa

faktycznie nie ma włosów , a załadowałam
przepraszam jeszcze raz daje
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg włosy.jpg (22,0 KB, 54 załadowań)
Stary 2012-05-17, 10:23   #3966
malaOlaa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kasioonya Pokaż wiadomość
no to mamy tych samych faworytów
Wiemy co dobre
Stary 2012-05-17, 10:27   #3967
engi111
Raczkowanie

Cytat:
róznica jest nie da się ukryć

Stary 2012-05-17, 10:35   #3968
malaOlaa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez monika860902 Pokaż wiadomość
a ja myślałam, że to zdjęcia poprawinowej!!!! A to komunijna....ładna chyba wszystkie tak myślałyśmy co Dziewczyny??

No ja tez myslalam, że to poprawinowa sukienka

---------- Dopisano o 10:33 ---------- Poprzedni post napisano o 10:32 ----------

Cytat:
Napisane przez kasioonya Pokaż wiadomość
ale ze mnie pała ja myślałam, że ta na zdjęciach jest poprawinowa sorki!

Aha Babeczki! Muszę Was prosić o kciuki byłam dziś u ortodontki i powiedziała, że są szanse na to, że pójdę do ślubu bez złomka na zębach ale to jeszcze nie jest pewnie, więc jeśli nie Wasze kciuki, to nie wiem co innego mogłoby mi pomóc
Trzymam kciuki

---------- Dopisano o 10:35 ---------- Poprzedni post napisano o 10:33 ----------

Cytat:

dzisiaj babka ma przyjść zagęszczać włosy
wstawiam fotkę z próbnego makijażu ale w sumie nic nie widać ,
kobieta mi pięknie pomalowała oczy wysoko aż po brwi 3 kolory powieki od strony nosa kącik był złoty środek róż i taki delikatny jak by brąz ślicznie wyszło i nawet po nocy się trzymał , na policzkach delikatny róż .
a o swoich krzywych brwiach nie wspomnę
Ładnie Cie pomalowała no i daj fotki jak juz bedziesz miala gesta czuprynkę
Slepak ze mnie wielka roznica Fajnie

Edytowane przez malaOlaa
Czas edycji: 2012-05-17 o 11:09
malaOlaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-17, 10:39   #3969
mayeczka87
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez justiii87 Pokaż wiadomość

I jeszcze mam jedno pytano dziewczyny ...wspominałam Wam ostatnio o teściowej która nie chce winietek , wczoraj u nas była bo musiała posiedzieć z dzieckiem jak my po nocach uczymy się tańczyć i powiedziała że jej siostra jak była na chrzcinach i zobaczyła na kartki na stole z imionami to chciała wychodzić bo ona nie jest w teatrze żeby ją usadzali .
zdaje sobie sprawę że teściowa to wymyśliła , tż mi to powiedział jak wyszliśmy z domu bo bym jej powiedziała że o teatrze to trzeba mieć pojęcie i troszkę kultury
Teraz planuję rodziny tż posadzić bez winietek a swoją rodzinę z winietkami i wszystkich znajomych ...wypada czy darować sobie ??? pomóżcie
Ja bym postawiła winietki wszedzie.

Ćwiczę!! 1.12.2012

15.10.2008 12.12.2010 Zaręczyny 07.07.2012 Ślub

mayeczka87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-17, 10:42   #3970
Konto usunięte

Cytat:
to są już te doczepione?
be257fbd309f063d0b46a46a8a3513ba0f4b3308_684a0a7a57592 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-17, 10:44   #3971
ewula87
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Malgos_12 Pokaż wiadomość

Ewula – sytuacja nie jest tak skomplikowana jak myślisz, bo bierze się pod uwagę tylko parafię gdzie należysz pod względem zamieszkania (parafia gdzie przystępowało się do sakramentów nie ma znaczenia), więc teraz masz dwie opcje… licencję bierzecie tylko z jednej parafii. Najlepiej będzie jak pójdziecie do parafii do której należycie pod względem zamieszkania (przez dom rodzinny – bo w sumie nie musicie się przyznawać, że mieszkacie na terenie parafii D) tam spiszecie protokół i poprosicie o licencję na ślub w innej parafii (można podobno uzasadnić to nawet tym, że kościół wam się bardziej podoba – wiesz księdzu może się nie podobać, że kasy za ślub nie dostanie i czasami robią problemy) i ten ksiądz wyda wam licencję, bo ten znów z parafii E raczej będzie jej wymagał, choć podobno teraz to bardziej zwyczajowe jest niż pod względem prawnym). To może ja opiszę moją sytuację i będzie wtedy jaśniej… Ja pochodzę z małej miejscowości pod Rzeszowem i przez dom rodzinny i miejsce zameldowania tam należę do parafii, mój tż z Wrocławia, a od kilku lat mieszkamy w Dublinie, więc tutaj jest nasza parafia. Ślub chcemy w Sędziszowie, więc zupełnie obca parafia. W Dublinie spisaliśmy protokół i wraz z licencją dokumenty zostały przesłane do Sędziszowa. Mojemu księdzy z rodzinnej parafii baaardzo to nie pasowało i myślę, ze jakbym poszła i nie przyznała się, że mieszkam za granicą to spokojnie mogłabym tam spisac protokół, ale wiedziałam, że robiłby problemy żeby wydać licencję, więc zrobiłam wszystko zgodnie z prawem
Tak właśnie chcieliśmy zrobić, żeby w ogóle pominąć w tym wszystkim tą parafię na terenie której teraz mieszkamy. Ale jeszcze Malgos napisz mi, czy Ty nie wiesz, czy tą licencję i protokół możemy spisać w rodzinnej parafii TŻ, czy musi być w mojej? Wolelibyśmy u niego, bo proboszcz jest troszkę mniej oderwany od rzeczywistości, co nie znaczy, że zupełnie normalny Ale jeśli piszesz, że teraz ta licencja to w sumie bardziej zwyczaj niż obowiązek prawny, to my najpierw pojedziemy zapytać o to księdza który będzie nam ślubu udzielał, bo podobno bardzo fajny człowiek. Nasz argument, że chcemy brać ślub w obcej parafii jest taki, że TŻ jest żołnierzem i chcemy wziąć ślub w kościele wojskowym, mamy nadzieję, że nikt nie będzie tego oponował.

justiii87 piękna fryzura, i cudowny kolor włosów w ostatnim czasie właśnie zachorowałam na rude włosy, już nawet noszę się z zamiarem pójścia do fryzjerki i porozmawiania z nią o tym ale przyznam, że troszkę się boję tak przed weselem. Poza tym moje kolory przewodnie to fiolet-ecru i do tego rude włosy?? Co o tym myślicie? Mam już fioletowe kolczyki, buty i bukiecik też będzie fioletowy.

Co do dzieci na weselu, my zapraszaliśmy z dziećmi. Ich obecność w ogóle nie będzie mi przeszkadzać, a nie chciałam właśnie żeby się ktoś na nas obrażał. Jeśli ktoś będzie chciał bez dzieci, to przyjedzie bez, a jeśli ktoś będzie chciał je ze sobą zabrać to zabierze, to w końcu nie mi one będą przeszkadzały w zabawie
ewula87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-17, 10:49   #3972
Inusiaa88
Raczkowanie

Jaaaa w życiu bym nie pomyślała, że kiedyś usłyszę, że mam do czegoś za duży biust Dobre, dobre

wybOrOwa - jak Cię proszę, Ty już przestań z tą ciążą ...
Ulala, włoski bardzo na plus

Czary Mary - prześliczna suknia !

qmpela86 - my zapraszaliśmy z dziećmi ponieważ dobrze wiemy, że nie wszyscy mają te dzieciaczki z kim zostawić i zapewne te osoby nie przyszłyby na wesele. A poza tym nam dzieci na weselu zupełnie nie przeszkadzają. O ile rodzice potrafią nad nimi zapanować... Bo jeśli już ktoś decyduje się zabrać dziecko na wesele to powinien umieć się niem odpowiednio zająć, a nie jak to często bywa - hulaj dusza, piekła nie ma

09.06.2012 godz. 13:00 - ŻONKA

"Jeżeli cokolwiek warto na tym świecie czynić,

to tylko jedno - miłować" - Jan Paweł II

Edytowane przez Inusiaa88
Czas edycji: 2012-05-17 o 11:04
Inusiaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-17, 10:51   #3973
malaOlaa
Raczkowanie

Cytat:
A dziewczyny powiedzcie mi czy wy zapraszacie dzieci? Bo my właśnie nie.. dlatego że wg nas wesele jest dla dorosłych a nie dla dzieci i rodzice chyba też wolą się bawić a nie zajmować dziećmi.. teraz tak pomyślałam że może jednak ktoś się obrazi że bez dzieci został zaproszony..
My na zaproszeniach napisalismy "z dziećmi". Ale liczylismy po cichu, że jednak przyjda sami, bo tak jak Ty uwazamy, że wesele nie jest dla dzieci. No i znajomi od razu powiedzieli, że beda sami. Jedynie moja siostra bedzie z dziecmi-ale to chlopacy 12-15 lat kuzynka z corka 5letnia i synem prawie 2letnim. I TŻ brat z synem 3letnim. Nie przewidujemy zabaw dla dzieci, osobnych stolikow, itp. I mam nadzieje, ze nie bedzie krzykow, placzow...
Stary 2012-05-17, 11:00   #3974
sara1988
Raczkowanie

GG do sara1988

Cytat:
Super Rożnica ogromna Jak Ci je przyczepiała? Bo jak moja kolezanka sobie robila to miala tylko od spodu doczepione na takie male supelki, co bardzo dalo sie wyczuc:/ W sumie to sie za bardzo na tym nie znam i dlatego pytam

---------- Dopisano o 11:00 ---------- Poprzedni post napisano o 10:56 ----------

Cytat:
Napisane przez ewula87 Pokaż wiadomość

justiii87 piękna fryzura, i cudowny kolor włosów w ostatnim czasie właśnie zachorowałam na rude włosy, już nawet noszę się z zamiarem pójścia do fryzjerki i porozmawiania z nią o tym ale przyznam, że troszkę się boję tak przed weselem. Poza tym moje kolory przewodnie to fiolet-ecru i do tego rude włosy?? Co o tym myślicie? Mam już fioletowe kolczyki, buty i bukiecik też będzie fioletowy.
Ja bym nie ryzykowala przed weselem Poza tym z fioletem to faktycznie może sie gryźć

Aparatka
Góra---> od 16.01.2014
Stary 2012-05-17, 11:10   #3975
engi111
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ewula87 Pokaż wiadomość
fiolet z rudym hmmmm może rzeczywiscie poczekaj do po wesela

Stary 2012-05-17, 11:20   #3976
magnusia
Zakorzenienie

wybOrOowa- "o teatrze to trzeba mieć pojęcie i troszkę kultury"

Ja bym stawiała te winietki i już !

ALE WŁOSISKA !!!

engi111- mój związek z prostownicą jest nierozerwalny
Stary 2012-05-17, 13:14   #3977
Pradip
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez monika860902 Pokaż wiadomość
No to gratuluję pierwszego krokua wszystko sobie wyjaśniłyście? jak mama zareagowała??
Jesli chodzi o mnie to jest tak, że to raczej jej się nie uśmiecha na goszczenie kogokolwiek...ona nie lubi jak ktoś przyjeżdza bo musi się specjalnie przygotować....a, że mam 60 km...to nawet nie mam kiedy tam jechać...a poza tym skoro ona nie chce, to już mi to kompletnie zwisa...nie muszę do niej jechać...już mi nie zależy
Właściwie to nic oprócz tego że powiedziałam że jest mi bardzo przykro z powodu tego co sie stało ale chyba więcej zrozumiałyśmy nie mówiąc nic... No i następnego dnia mama zadzwoniła do nas i powiedziała ze się poryczała po przeczytaniu zaproszenia i że jest teraz bardzo szczęśliwa. Mi też jest dużo lepiej i myślę ze nie ma już potrzeby rozdrapywać tamtego. A w Twojej sytuacji jeśli sama nie czujesz że chciałabyś aby Wasze kontakty były takie jak kiedyś to nie ma sensu żebyś robiła coś na siłę.
Cytat:
ma mi doczepić naturalne , babka chce za to 350zł razem z włosami już , mi koleżanka miała robić za samą cenę włosów tylko 200zł i pewnie były by troszkę lepsze chociaż ta babka mówiła że dobre ale cóż miała powiedzieć ? koleżanka niestety prawie w ostatniej chwili dowiedziała się że musi być na zjazdach w szkole filmowej 28 maja ma premierę i nawet musiała odwołać konncert w warszawie a byłam taka wściekła ale cóż nie zamorduje jej
Trochę szkoda ale ja to wole jak mi cos obcy robi niż znajomy bo zazwyczaj ciężko mi dogodzić i łatwiej jest mi wybrzydzać obcemu dopóki coś mi sie w 100% nie spodoba a znajomemu to nie chce robić problemu. I makijarz bardzo mi sie podobał tylko rzęsy bym podkreśliła jeszcze.
Cytat:
Napisane przez Czary Mary Pokaż wiadomość
Zaproszenia odebrane. Są śliczne i bezbłędne ( czego najbardziej się obawiałam ) Przy okazji kupiliśmy pudełka na ciasto.
Jak wyglądała w środku? Fajnie że jesteś zadowolona
Cytat:
Napisane przez sara1988 Pokaż wiadomość
Przesylam Wam Kobietki zaproszenia ktore dzisiaj doszly
Też bardzo ładne i tez zapytam wrzucisz zdjęcie środka?
Cytat:
Napisane przez Malgos_12 Pokaż wiadomość
Pradip – ja na szczęście nie mam koła i nie jest mi ono potrzebne i nie martwię się, że się zaplączę, zresztą pochodziłam sobie troszkę w salonie … ufff moja szwagierka miała tiulową bez koła i była bardzo zadowolona, nic jej nie przeszkadzało…
Super, że w poradni się udało
Mam nadzieję że i u mnie obędzie sie bez koła chociaż trochę wątpię...
Cytat:
A dziewczyny powiedzcie mi czy wy zapraszacie dzieci? Bo my właśnie nie.. dlatego że wg nas wesele jest dla dorosłych a nie dla dzieci i rodzice chyba też wolą się bawić a nie zajmować dziećmi.. teraz tak pomyślałam że może jednak ktoś się obrazi że bez dzieci został zaproszony..
My zapraszamy z dziećmi. Uwielbiam maluchy i bardzo jestem niepocieszona ze u nas jeśli wszystkie przyjdą to będzie ich tylko 6 a i to nie jest pewne
Cytat:
kasioonya - u mnie zmieniły się kwiaty nie będę miała gerberów bo po pierwsze jak się okazało nie będą pasować mi do fryzury. Potrzebne mi są kwiaty które mają gibkie łodyżki po drugie podobno gerbery są mało wytrzymałe jeśli chodzi o kwiaty we włosy ( odwiedziłam 5 kwiaciarni i każda florystka powiedziała mi to samo), a po trzecie podobno nie pasują do mojej sukienki. Więc kwiaty zostały zmienione na pomarańczowe Kantadeski.

Dziewczyny załączam zdjęcie fryzurki którą miałam 14.04 na weselu może komuś się spodoba i wykorzysta na jakąś okazję
Widać dwie wsuwki bo mnie drażniły i je wyciągnęłam bo były chyba wbite w skórę
Śliczny bukiecik i fryzura tez bardzo mi sie podoba a w kolorze włosów nadal jestem zakochana....
Cytat:
Napisane przez Inusiaa88 Pokaż wiadomość

Możliwe, że zajadam stresa, ciąże wykluczam Bardziej zastanawiam się czy to nie wina tabletek anty... które ostatnio dostałam od lekarza...
Jeśli chodzi o moje problemy skórne to na szczęście chyba przechodzi na dobre, bo od poniedziałku nie było pogorszenia, jest tylko lepiej
Wzrost apetytu i wagi jest jednym z najczęstszych efektów przyjmowania tabletek wiec może to przez nie. A długo juz je bierzesz? Bo tak teraz pomyślałam ze całą ta wysypka też mogła być przez tabletki. Ciesze się że to paskudztwo już przechodzi oby tak dalej.
Cytat:

I jeszcze mam jedno pytano dziewczyny ...wspominałam Wam ostatnio o teściowej która nie chce winietek , wczoraj u nas była bo musiała posiedzieć z dzieckiem jak my po nocach uczymy się tańczyć i powiedziała że jej siostra jak była na chrzcinach i zobaczyła na kartki na stole z imionami to chciała wychodzić bo ona nie jest w teatrze żeby ją usadzali .
zdaje sobie sprawę że teściowa to wymyśliła , tż mi to powiedział jak wyszliśmy z domu bo bym jej powiedziała że o teatrze to trzeba mieć pojęcie i troszkę kultury

co myślicie ?
Ogromna różnica i fajny kolor włosów. Ja też sie gryzę co z tymi winietkami. Sama bym chyba zrobiła bo wszyscy mówią ze jest mniej zamieszania ale Tz (z mama i siostrą) twierdzi że właśnie wszyscy sie obrażą że im się miejsce narzuca i ktoś tez rzucił pomysł żeby zrobić dla znajomych i mojej rodziny a dla Tża nie ale ja jestem bardzo temu przeciwna bo to dla mnie od razu robi podział ze jedni sa inaczej traktowani niż drudzy poza tym już w jakimś stopniu przydzielasz im miejsce bo są zmuszeni usiąść do stołu gdzie nie ma winietek.

Kurcze popsuł nam się samochód i nasze weekendowe zapraszanie stoi pod wielkim znakiem zapytania a do tego nawet jakbysmy zostali w domku to w taka pogodę i tak nie moglibyśmy wstawiać nowych drzwi
Tak sobie myślę że chyba podjadę dziś do kościoła po mój akt chrztu.
Pradip jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-17, 13:45   #3978
justiii87
Zakorzenienie

Co do winietek to u Nas będą na 100%. Wiadomo każdy na ten temat ma swoje zdanie i powinien zrobić tak jak uważa. Ale Nasi rodzice są za winietkami z tego względu że byliśmy na weselu i goście zaczęli rzucać się na stoły przepychać i zwracać wzajemnie uwagę że On był pierwszy. Nikt nie czekał na młodych przed salą tylko wszyscy ganiali się między stołami. Na sam koniec wyszło tak że rodzice młodych siedzieli każde przy innym stole bo przy każdym stole pozostało po jednym miejscu. Dla dziadków musieli też organizować miejsca bo też nie było w jednym miejscu czterech krzesełek obok siebie. Pierwsze pół godziny wesela to jedno wielkie zamieszanie i strach że zbraknie miejsc. Więc My doszliśmy do wniosku że lepiej jak będą winietki i nikt nie będzie martwił się o miejsce i chociaż goście będą na Nas czekać przed salą

Dziewczyny mam do Was pytanie odnośnie takiej tradycji? Czy u Was jest przywitanie chlebem i solą przed salą przez rodziców? Jeśli tak to co za regułkę mówicie czy jako młode?

Bo u Nas jest tak" Co młoda wybierasz (pyta mama młodej) chleb, sól czy Pana Młodego? , a młoda odpowiada " chleb sól i Pana Młodego aby żeby pracował na niego"

ale byłam ostatnio na weselu gdzie młoda odpowiedziała że " wybieram Pana Młodego, a chleba i soli dorobimy się powoli"

Może Wy macie też jakieś fajne ciekawe regułki które w moim rejonie są rzadkością. Znudziło mi się to samo przy każdym weselu więc chciała bym coś innego
justiii87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-17, 13:51   #3979
Konto usunięte

Cytat:

Dziewczyny mam do Was pytanie odnośnie takiej tradycji? Czy u Was jest przywitanie chlebem i solą przed salą przez rodziców? Jeśli tak to co za regułkę mówicie czy jako młode?

Bo u Nas jest tak" Co młoda wybierasz (pyta mama młodej) chleb, sól czy Pana Młodego? , a młoda odpowiada " chleb sól i Pana Młodego aby żeby pracował na niego"

ale byłam ostatnio na weselu gdzie młoda odpowiedziała że " wybieram Pana Młodego, a chleba i soli dorobimy się powoli"

Może Wy macie też jakieś fajne ciekawe regułki które w moim rejonie są rzadkością. Znudziło mi się to samo przy każdym weselu więc chciała bym coś innego
ja nie wiedzialam co mam powiedziec i mama za mnie powiedziala
Stary 2012-05-17, 13:53   #3980
sara1988
Raczkowanie

GG do sara1988

Cytat:
Napisane przez Pradip Pokaż wiadomość
Właściwie to nic oprócz tego że powiedziałam że jest mi bardzo przykro z powodu tego co sie stało ale chyba więcej zrozumiałyśmy nie mówiąc nic... No i następnego dnia mama zadzwoniła do nas i powiedziała ze się poryczała po przeczytaniu zaproszenia i że jest teraz bardzo szczęśliwa. Mi też jest dużo lepiej i myślę ze nie ma już potrzeby rozdrapywać tamtego. A w Twojej sytuacji jeśli sama nie czujesz że chciałabyś aby Wasze kontakty były takie jak kiedyś to nie ma sensu żebyś robiła coś na siłę.

Trochę szkoda ale ja to wole jak mi cos obcy robi niż znajomy bo zazwyczaj ciężko mi dogodzić i łatwiej jest mi wybrzydzać obcemu dopóki coś mi sie w 100% nie spodoba a znajomemu to nie chce robić problemu. I makijarz bardzo mi sie podobał tylko rzęsy bym podkreśliła jeszcze.

Jak wyglądała w środku? Fajnie że jesteś zadowolona

Też bardzo ładne i tez zapytam wrzucisz zdjęcie środka?
Wrzuce, nawet trzy środki, bo mam co innego dla gosci, co innego dla rodziców i co innego na zawiadomieniu
Dobrze ze tak wyszlo z Twoją mama, bo bardzo glupie i przykre dla obu stron są takie sytuacje

Aparatka
Góra---> od 16.01.2014
Stary 2012-05-17, 13:57   #3981
Inusiaa88
Raczkowanie

Pradip - kochana obecne tabletki przyjmuję niecałe 2 msc bo wczęśniej przez kilka miesięcy przyjmowałam inne ale musiałam zmienić. Dlatego myślę, że bardzo możliwe, że przez nie przytyłam najbardziej... Ale kurde teraz i tak nie mogę ich odstawić bo mi się wszystko przed ślubem rozreguluje :/ a poza tym ogromnym apetytem czuje się przy nich dobrze, ale co z tego jak tycie to chyba najgorszy skutek uboczny

09.06.2012 godz. 13:00 - ŻONKA

"Jeżeli cokolwiek warto na tym świecie czynić,

to tylko jedno - miłować" - Jan Paweł II
Inusiaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-17, 13:57   #3982
sara1988
Raczkowanie

GG do sara1988

Cytat:

U nas nie ma czegos takiego, Mlodych wita przed salą chlebem i solą zazwyczaj pracownik albo szef restauracji, bez zadnych regulek, wiec tu Ci nie pomoge

Aparatka
Góra---> od 16.01.2014
Stary 2012-05-17, 14:05   #3983
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:

no ja włśnie nie wiem co się mówi ale słyszałam pierwszą wersję. Ja pewnie powiem, że biorę wszystko jak leci
Stary 2012-05-17, 14:34   #3984
Pradip
Zakorzenienie

Cytat:
Co do winietek to u Nas będą na 100%. Wiadomo każdy na ten temat ma swoje zdanie i powinien zrobić tak jak uważa. Ale Nasi rodzice są za winietkami z tego względu że byliśmy na weselu i goście zaczęli rzucać się na stoły przepychać i zwracać wzajemnie uwagę że On był pierwszy. Nikt nie czekał na młodych przed salą tylko wszyscy ganiali się między stołami. Na sam koniec wyszło tak że rodzice młodych siedzieli każde przy innym stole bo przy każdym stole pozostało po jednym miejscu. Dla dziadków musieli też organizować miejsca bo też nie było w jednym miejscu czterech krzesełek obok siebie. Pierwsze pół godziny wesela to jedno wielkie zamieszanie i strach że zbraknie miejsc. Więc My doszliśmy do wniosku że lepiej jak będą winietki i nikt nie będzie martwił się o miejsce i chociaż goście będą na Nas czekać przed salą

No dobra ale skąd ludzie wiedzą czy winietki są i nie muszą biec czy ich nie ma i muszą wywalczyć sobie miejsce?
Ja znam pierwsza wersję.
Cytat:
Napisane przez sara1988 Pokaż wiadomość
Wrzuce, nawet trzy środki, bo mam co innego dla gosci, co innego dla rodziców i co innego na zawiadomieniu
Dobrze ze tak wyszlo z Twoją mama, bo bardzo glupie i przykre dla obu stron są takie sytuacje
Super wiec czekam
Cytat:
Napisane przez Inusiaa88 Pokaż wiadomość
Pradip - kochana obecne tabletki przyjmuję niecałe 2 msc bo wczęśniej przez kilka miesięcy przyjmowałam inne ale musiałam zmienić. Dlatego myślę, że bardzo możliwe, że przez nie przytyłam najbardziej... Ale kurde teraz i tak nie mogę ich odstawić bo mi się wszystko przed ślubem rozreguluje :/ a poza tym ogromnym apetytem czuje się przy nich dobrze, ale co z tego jak tycie to chyba najgorszy skutek uboczny
No to pewnie tak jest. Podobno efekty uboczne utrzymują sie do 3-4 miesięcy. Ja też nie chciałabym rozregulować sobie wszystkiego przed weselem wiec pozostaje Ci tylko zdrowo jeść i dużo się ruszać
Pradip jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-17, 14:35   #3985
monika860902
Zakorzenienie

wyborowa
ja bym nie odpuszczała....ona Wam kity wciska aby było tak jak ona chce....daj sobie z nią luz...Twoje wesele i rób jak chcesz, nie sugeruj się tym wrednym babsztylem

[img]//www.suwaczki.com/tickers/p19uyx8d6i1d1j97.png[/img]
monika860902 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-17, 14:42   #3986
justiii87
Zakorzenienie

Pradip - U Nas goście wiedzą że będą winietki bo na wesele prosimy takich ludzi z którymi obcujemy na co dzień i jeżdżąc z zaproszeniami rozmawiało się na temat wesela i każdy wie.

Napisałam że byłam na weselu gdzie nie było winietek i ludzie rzucali się na krzesełka żeby mieć miejsca i My chcąc uniknąć takiej sytuacji robimy winietki

http://www.panny-mlode.pl/ - szkoda że to już w czerwcu żeby taką akcję zorganizowali pod koniec września albo października było by więcej chętnych

http://www.arteobijou.com/pl/i/O-firmie/1 - dla dziewczyn które nie mają jeszcze biżuterii. Duży wybór i dobre ceny

Edytowane przez justiii87
Czas edycji: 2012-05-17 o 14:53
justiii87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-17, 15:48   #3987
engi111
Raczkowanie

dziewczyny nie wiem czy to ja jestem nienormalna czy jak włąsnie pokłóciłam się z moim TZ o temet weselny. Dziwczyny kiedyś pisały ze załatwiania weselne zblizały was z waszymi TZ a u nas jest chyba na odwrót ...... dziś TZ poinformowal mnie ze dzowniła jego siostra zebysmy jej teściową tez zaprosili na nasze wesele z jakiej racji do jansej cho ....... się pytam. Juz wam kiedyś opowiadałm o jej idealnym pomysle niezapraszania kolegów mojego tz na wesele. Od początku ktytykuje nam ze duze wesele i wogóle ale do dorzucania gości pierwsza. Wkurzyłam się na TZ z tego wzgdledu ze przekazał mi to dosłownie tak cytuje " Magda zakał zaprosić jeszcze jej teściową " a mi cisnienie w góre. wcześniej skrytykowała wydatki na fotografa bo w rodzinie moze ktoś popstrykać ......Pytam się go czy nasze wesele to koncert zyczeń czy jak a on do mnie o co Ci chodzi skwitowałam to tylko tym ze " jak sobie ustalicie tak bedzie " i ze złości się poryczałam wiecie co nie wiem jesli przesadzam to sprowadzcie mnie na zimię

Edytowane przez engi111
Czas edycji: 2012-05-17 o 15:53
Stary 2012-05-17, 16:02   #3988
Konto usunięte

engi111 - spokojnie. faktycznie, to zbliża, ale zdarzają się takie sytuacje, jak u ciebie, które podnoszą ciśnienie. to jest normalne, ponieważ oboje jesteście poddenerwowani i chcecie by było wszystko jak najlepiej. podejdzcie na spokojnie, nie ma co sie klocic, szkoda nerwow
Stary 2012-05-17, 16:07   #3989
ewula87
Rozeznanie

Cytat:
dziewczyny nie wiem czy to ja jestem nienormalna czy jak włąsnie pokłóciłam się z moim TZ o temet weselny. Dziwczyny kiedyś pisały ze załatwiania weselne zblizały was z waszymi TZ a u nas jest chyba na odwrót ...... dziś TZ poinformowal mnie ze dzowniła jego siostra zebysmy jej teściową tez zaprosili na nasze wesele z jakiej racji do jansej cho ....... się pytam. Juz wam kiedyś opowiadałm o jej idealnym pomysle niezapraszania kolegów mojego tz na wesele. Od początku ktytykuje nam ze duze wesele i wogóle ale do dorzucania gości pierwsza. Wkurzyłam się na TZ z tego wzgdledu ze przekazał mi to dosłownie tak cytuje " Magda zakał zaprosić jeszcze jej teściową " a mi cisnienie w góre. wcześniej skrytykowała wydatki na fotografa bo w rodzinie moze ktoś popstrykać ......Pytam się go czy nasze wesele to koncert zyczeń czy jak a on do mnie o co Ci chodzi skwitowałam to tylko tym ze " jak sobie ustalicie tak bedzie " i ze złości się poryczałam wiecie co nie wiem jesli przesadzam to sprowadzcie mnie na zimię
Powiem tak, my na swoje wesele też zapraszamy teściów mojej siostry, ale tylko dlatego, że są to po prostu bardzo dobrzy znajomi naszej całej rodziny, i WSPÓLNIE tak postanowiliśmy. Ale własnie wspólnie... myślę, że też byłabym zła na TŻ gdyby postawił mnie w takiej sytuacji, ale może warto na spokojnie to przedyskutować. Powiedz mu to co nam napisałaś, że mówiła, że i tak wesele za duże, żebyście zaoszczędzili na tym czy na tamtym, a teraz wciska Wam gości których Wy wcale nie czujecie potrzeby obecności w tym dniu. Myślę, że tylko spokój i opanowanie mogą Was uratować w tym czasie przed ślubem
ewula87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-17, 16:15   #3990
malaOlaa
Raczkowanie

Cytat:
Nie przesadzasz. Ochłon troche i porozmawiaj z nim na spokojnie, ze skoro najpierw siostra krytykuje wasze wydatki to nie widzisz sensu w tym ze kaze wam kogos zaprosic. Zwlaszcza ze nie widzisz potrzeby zeby oni byli. No chyba ze sie znacie i czujecie potrzebe ich zaproszenia. Chociaz ja znajac siebie nie zaprosiliabym ich zeby tylko pokazac ze to moje wesele i nikt nie bedzie mi mowil kto ma na nim byc

Nowe wątki na forum Ślubny wizerunek

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości