|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3421 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. II
Widzę, że wszyscy mają przeboje z tym gazem.
My odkąd mieszkamy, czyli 2 lata, mieliśmy wpłaty rozłożone na cały rok, wynosiło nas to niecałe 500zł na dwa miesiące. Z końcem roku sami zmienili nam taryfę (za co oczywiście musieliśmy zapłacić 72zł) i teraz płaciliśmy przez końcówkę sezonu grzewczego grubo ponad 800zł za miesiąc...
Edytowane przez magdaef Czas edycji: 2012-05-17 o 13:26 |
|
|
|
#3422 |
|
Rozeznanie
|
Isia83- bardzo mi przykro wiem co czujesz, i teraz zadne slowa nie ukoja tego smutku. Ale bedzie dobrze, za 3 miesiace znowu bedziesz mogla probowac. I tak jak mi, uda ci sie. Wiem co mowie poronilam az 4 razy
|
#3423 |
|
Zakorzenienie
|
aaaaaaaaaaaaa zakwalifikowałam siena studia podyplomowe z prawa podatkowego dofinansowane z UE=bezpłatne!!!!!!!!:jupi :
|
#3424 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3425 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja to instynkt macierzyński mam od dawna, mam 11 młodszego kuzynostwa i tak jakoś zawsze sie nimi zajmowałam. Jakby mój eks, z którym byłam 9 lat był normalny to pewnie wcześniej miałabym dziecko. Ale dobrze, że wyszło jak wyszło, mam teraz najwspanialszego faceta na ziemi i jestem najszczęśliwsza
"Każda miłość kobiety do mężczyzny i odwrotnie ma w sobie nienawiść. Bo człowiek jest związany z kimś, kogo kocha, i to mu odbiera cząstkę wolności: nie może być inaczej. A mając za złe utratę własnej wolności, usiłuje drugiego zmusić do tego, aby się swej wyrzekł całkowicie." James Jones |
|
|
|
|
#3426 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#3427 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
"Każda miłość kobiety do mężczyzny i odwrotnie ma w sobie nienawiść. Bo człowiek jest związany z kimś, kogo kocha, i to mu odbiera cząstkę wolności: nie może być inaczej. A mając za złe utratę własnej wolności, usiłuje drugiego zmusić do tego, aby się swej wyrzekł całkowicie." James Jones |
|
|
|
|
#3428 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3429 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
|
|
#3430 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Szaleńczo zakochana w swojej córeczce 21.11.2012 r. 13:50 - na świat przyszła Alicja |
|
|
|
|
#3431 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#3432 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Byłam w jednym związku przez całe liceum i trochę na studiach, miał być ślub, rodzina (długa historia). Ale na szczęście się opamiętałam i zakończyłam ten związek. Później po tym niemiłym doświadczeniu dzieci nie chciałam mieć kategorycznie. Po 7 miesiącach od rozstania poznałam mojego obecnego TŻ i na samym początku mówiłam mu, że ja dzieci nie chcę mieć. Ale jakoś dosyć szybko zdanie mi się zmieniło i znów zaczęłam odczuwać instynkt. Zaczęliśmy rozmawiać z TŻ coraz częściej o dzieciach, no i tym oto sposobem po roku zaszłam w ciążę ).I niczego absolutnie nie żałuję
|
|||
|
|
|
#3433 |
|
Zakorzenienie
|
bardzo Wam dziękuję!
cholernie na to liczyłam, baaardzo mi to jest potrzebne.
|
#3434 |
|
Zakorzenienie
|
a powiedzcie mi dziewczyny jest tu jakaś galeria z waszymi brzusiami??
|
#3435 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
właśnie, może by zrobić taką galerię brzusiów ?
|
|
|
#3436 | |||||||
|
Raczkowanie
|
Ja poznałam swojego tż jak miałam 15 lat
". Albo jak sobie dacie radę z dwójką dzieci . A czemu mamy nie dać, mamy dobrą sytuację finansowa, tż pewną pracę, ja teoretycznie też (ale nie chce do niej wracać ). Stać nas no i mała coraz większa, a rodzeństwo top bardzo ważne osoby w życiu . W nowym roku kupujemy (co prawda bierzemy kredyt). Także dla nas to najlepszy czas terazCytat:
![]() Cytat:
. Leżała tylko i co chwile krzyczała, że jej się coś z macicą dzieje i chyba umiera (umierała 10 razy dziennie, a jak nie zawołałam lekaża i nie przyszedł to leżała i krzyczała). Wszyscy jej mieli dość, a ja to co chwile słyszałam prośby przewiniesz mi synka, podasz mleko itd.Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||||||
|
|
|
#3437 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ważne, że dajecie sobie radę i wiecie czego chcecie, a ludzie niech se gadają ![]() Cytat:
U nas to będzie kolejny skorpion. Najpierw moja mama pod koniec października ma ur., później prawie za tydz. ja mam ur. a później teściowa no i później nasz Bąbel będzie o ile zechce wyjść w terminie Cytat:
My też chcemy mieć trójeczkę ![]() Ale jeszcze nie rozmawialiśmy o terminach ![]() Mamy jeszcze czas, ja mam 22 lata, TŻ 24
|
|||
|
|
|
#3438 | |||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Uważam tak samo.Cytat:
![]()
Edytowane przez Poni Czas edycji: 2012-05-17 o 14:24 |
|||||
|
|
|
#3439 |
|
Zakorzenienie
|
edzia gratuluje!!!!!tez bym poszłoa na bezpłatne jakies
))zazdroszcze!ja w poprzednim zwiazku bylam 7 lat ale ostatnie 3 lata to byla porazka totalna, on na sile chcial mnie zatrzymac przy sobie mieszkalismy razem ale w osobnych pokojach juz na papierze bylismy razem i to wszytsko ..byl psychiczny..ech dluga historia kiedys juz tu opiwiadalam .ale to przeszlośc wiec juz nei wracam do tego![]() pozniej mialam taki wstret do facetow ze mowilam ze juz nigdy sie nei zwiaze , ze wole byc sama, i faktycznie przez rok bylam sama ,czasem poszlam na randke ale stwierdzilam ze wszysycy faceci sa tacy sami i ja nei chce chyba ze spotkam ideal swoj. no i spotkalam w sumei tez michalowi szansy nei chcailam dac, troche sie chlopak nachodzil i nastaral ale mu sie opłacilo tak naprawde w tajemnicy to podobal mi sie od poczatku ale tak go troche olewalam bo chcialam zobaczyc czy jest babiarzem i szybko odpusci czy jednak mu zalezy .no i później to juz jakos tak wszytsko szybko poszlo, wrecz blyskawicznie, po niecalym meisiacu juz meiszkalismy razem moonia wow rzadko sie zdarza zeby szczenieca miłośc przetrwala super ![]()
|
|
|
|
#3440 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A ta baba to masakra jakaś Jakim cudem odchowała to pierwsze dziecko jak drugiego przewinąć nie umiała?
|
|
#3441 |
|
Zakorzenienie
|
monia ja mailam ierwszy terin porodu wyznaczony dwa dni przed urodzinami mojej mamy
to tez powiedzialam ze absolutnie zrobie wszytsko zeby w ten dzien sie nei urodzilo albo najlepiej zeby nie bylo strzelcem, bo ze strzelcami nnigdy za dobrze sie nie dogadywalam![]() no i ostatni termin mam juz na 15tego czyli skorpion booze zeby tak sie utrzymalo![]() ---------- Dopisano o 14:33 ---------- Poprzedni post napisano o 14:30 ---------- co do wiekszej ilosci dzieci , to moj tż wszedzie rozglasza ze chce miec ze mna trojke nie wiem jak to chce zrobic skoro mam 30 lat ja sie sklaniam ku dwojce i to drugie bym chcaila za 3,4 lata zrsezta pewnie życie zweryfikuje, narazie msuze donosic i urodzic to jedno
|
|
|
|
#3442 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3443 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny gdybyście widziały jakieś akcje na stronkach np że wysyłają darmowe próbki produktów dla dzieci badź przyszłych mam to dawajcie znać ok? Pozamawiamy sobie
|
|
#3444 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3445 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Serio serio? wygladasz bardzo mlodo .. dalalbym Ci 24 max.. Cytat:
nie chcialabym czegos zlapac Co do tematu wieku to patrzac tylko na ten jeden wątek widzimy ile jest szczesliwych mlodych mam .. Mój instynkt maciezynski nasilil sie baaardzo okolo rok temu .. Co prawda ciaza byla nieplanowana , na poczatku wiecej plakalam niz sie cieszylam ale to szok , hormony robily swoje No i niestety są i smutne wiadomosci .. Isia bardzo mi przykro .. popłakałam sie jak czytałam Twój post .. to straszna tragedia i bałam sie wlasnie tego ze zdarzy sie cos takiego na naszym forum .. Trzymaj sie kochana , przytulam Cie mocno
Na pamiątkę ... ''Pod moim sercem, inne serce bije... Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane..'' 12 _ 11 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1 _ Adasiowe szczęście ! Edytowane przez DeKajka Czas edycji: 2012-05-17 o 14:47 |
|||
|
|
|
#3446 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak bardzo mi przykro Trzymaj sie kochana dzielnie![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
za to szycia nie czulam wcale.u nas zmieczulaja miejscowo nawet jak sie nie ma zo.Cytat:
pierwsze dwa lata naszego zwiazku przeimprezowalismy....Mic hal zasuwal juz w norwegii i az wstyd sie przyznac ale wszytsko co zarobil przez 1,5 roku zesmy przepuscili i nic nie odlozyli...dopiero potem zacisnelismy pasa i odkladalismy na wesele pozniej na auto a teraz na 4 katy wiec troszke sie opanowalismy ale co zesmy przezyli to nasze duzo wyjazdow imprez itd.najgorsze ze znajomi sie przyzwyczaili ze wszytskie imprezy to u nas...jedne wakacje byly takie ze nie bylo dnia bez grila badz innej rozrywki.nie chodzi tu o kwesie finansowa bo pozniej juz wszytsko dzielilismy ale zawsze musze wszystko szykowac.My wogole jestesmy z mezem bardzo towarzyscy i otwarci oboje wynieslismy to z domow rodzinnych gdzie zawsze przewijaly sie tlumy![]() Cytat:
![]() Cytat:
Monia teks o tesciowej bezbledny!!!! ![]() a ja poszlam dzis po stanik i wrocilam....z 3 parami butow ![]() :roll eyes: nawet sie nie przyznam stanika nie kupilam bo nie bylo rozm...z B przeskoczylam na D a wiec jak mu powiem o butach(o ile powiem)to zaczne od cyckow okolicznosci lagodzacej![]() ![]()
|
||||||
|
|
|
#3447 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pewnie jakzobaczy na żywo bezie marudzil ale zwale to na to ze mialam mdlosci i bylam w pomrocznosci![]() heheh ja ostatnio poszlam po mleko a wrocilam z sukienka tz sie mnie pytal od kiedy to w zabce sprzedaja kiecki o mleku zapomnailammy to tez imperzowalismy z michalem moim ostro , na kase nie zwracalismy sczegolnie uwagi na koncu miesiaca zwsze byl ból ) a sie okazywalo ze wszytsko przepuscilismy na drineczki, knajpki, imprezy w domu itd itp na sczescie ja zacisnelam pasa, michal tez chociaz on ma neistety tendencje do szastania pieniedzmi ja to bym kupowala wszytsko na promocjachl, jesli chodzi on żywnosci to michal tez ale jesli chodzi np o ciuchy czy prezenty dla mnie czy sprzet do domu to juz nie
Edytowane przez czarnamadonna1982 Czas edycji: 2012-05-17 o 14:59 |
|
|
|
|
#3448 |
|
Zakorzenienie
|
jestem normalnie byulam szybko na zakupach bo pusta lodowa mala zostala z tesciowa
isia nie bede ci pisac ze wiem coo czujesz i taaakie tam bo nie mam pojecia szczerze mowiac ale naprawde ci wpsolczuje trzymaj sie koffana dzielnie buziaki dziewczynki co do wieku zajscia w ciaze to ja z tz jestem 10 lat i 2 miesiace od 18 urodzin : i powiem taaak jakbysmy wpadli w wieku 20 lat to pewnie swiat by mi sie nie zawalil jakos by bylo na pewno i nie sadze ze bylabym gorsza niz teraz. My wyszlismy z zalozenia co bedzie to bedzie ale taak naprwde to chcialam skoczyc studia znalez prace wziasc slub i potem dziecko na szczescie udalo sie i mam moja pyze a za niedlugo drugie chociaz i tak czasem czuje sie stara i brzydka ale chyba kazda z nas taaak ma.Czasem sie zastanawiam czy faktycznie nie lepiej miec dzidzie w wieku 20 lat bo pozniej czasem wychodzi ze nie mozna miec i dlugoe leczenie ehhhh taaak czy siak kazy wiek jest i dobry i zly ![]() a mnie naszlo bo tz na budowie wprowadza zmiany bo bedziemy zamurowywac jedno okno i pieke placka z truskawami a zaraz bede robic kolo mieska na torrtille dzis mam dzien obzarstwa |
|
|
|
#3449 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3450 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:57.

My odkąd mieszkamy, czyli 2 lata, mieliśmy wpłaty rozłożone na cały rok, wynosiło nas to niecałe 500zł na dwa miesiące. Z końcem roku sami zmienili nam taryfę (za co oczywiście musieliśmy zapłacić 72zł) i teraz płaciliśmy przez końcówkę sezonu grzewczego grubo ponad 800zł za miesiąc...

4.9.10 Nasze malenstwo

Czekamy na poród: luty2015
Kroimy: 2016(?)

).
". Albo jak sobie dacie radę z dwójką dzieci

Serio serio? wygladasz bardzo mlodo .. dalalbym Ci 24 max..
Tak bardzo mi przykro