|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1981 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Starania, problemy i pierwsze objawy ciąży- porozmawiajmy!:)
hej wam
zafasolkowane nie stresujcie się a my staraczki do roboty,ja to na swego "Prezesa" muszę poczekać |
|
|
|
#1982 |
|
Zakorzenienie
|
ja już dziś jestem po "zalaniu":P
mam owulację (chyba) więc liczę, że coś zdziałam hahah |
|
|
|
#1983 |
|
Raczkowanie
|
domciątko to czekamy na wiadomości oczywiście pozytywne
![]() ja od następnego cyklu zabieram sie za wiesiołek,a na 1.06 mam wizyte u gina i niech mi daje tabsy to mi może wyregulują cykl przez 3-4 msc i biore sie za robienie dzidzi |
|
|
|
#1984 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#1985 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#1986 |
|
Wtajemniczenie
|
domciatko jejku jestem pod ogromnym wrażeniem piękne rzeczy robisz
poprostu cuda |
|
|
|
#1987 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#1988 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1989 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
masz gdzies jeszcze takie zaproszenie, moze zostawilas na pamiatke? moze pokazesz nam![]() na kazdą okazje robie kartki, jak tylko mam wolną chwile to rece mnie swedzą zeby tylko cos porobic z papieru;D i jak tak patrzylam na internecie ceny zaproszen jakie mi sie podobają, mniej wiecej 4,50 zl za sztuke. troche w szoku bylam wiec stwierdzilam, ze zrobie sama, moze wszystkie takie same, moze po kilka takich samych ale przynajmniej bede z siebie zadowolona;D
|
|
|
|
|
#1990 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
moje zaproszenie było bardzo proste i skromne bo musiałam ich naciułać coś ponad 100 teraz robiłam znajomej na komunie podobne do swojego ja bardzo lubie wyszywać albo gotowac wiec u mnie róznie jest z tym robieniem kartek dla znajomych |
|
|
|
|
#1991 |
|
Zadomowienie
|
Ja robiłam podstawy krew i mocz. Potem ginka kazała zrobić dla pewnosci toxo, cmv i różyczka. Czy przechodziłam, czy nie itp.
Przynajmniej wiem na czym stoję
|
#1992 |
|
Wtajemniczenie
|
na początek w zupełności wystarczy
|
|
|
|
#1993 |
|
Rozeznanie
|
jeszcze badań nie robił,ale mamy już za sobą rozmowę na ten temat i pójdzie zbadać.
|
#1994 |
|
Zadomowienie
|
Też tak myślę, jak również mam nadzieję, że na tym koniec i nic już nie będzie potrzebne
aż do momentu kiedy to znajdę się w dwupaku ![]() Co do badań TZ to ma iść na sprawdzenie jak z jego "torpedami" sytułejszyn wyglada. Ale postanowiliśmy, że dopiero po urlopie, tj. za ok msc. Chyba, że teraz się uda i badanie nie bedzie potrzebne.
Żona Edytowane przez Kejthx Czas edycji: 2012-05-17 o 20:07 |
|
|
|
#1995 | |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny dziękuję za miłe słówka odnośnie moich kartek i albumów. strasznie mi skrzydła rosną jak mnie tak chwalicie
)moja koleżanka mi dziś w pracy powiedziała, że najlepiej "zalewać rano" bo ponoć stężenie hormonów jest największe. i po stosunku nogi do góry haha ale ja już sama nie wiem. przecież nie będę mojego rano budzić, bo on taki zmęczony będzie po nocce, że mu nawet nie bryknie )poza tym słyszałam, że jak się za często kocha, to tez stężenie plemników w spermie się zmniejsza i szanse na dziecko z tym również. a jakie wy macie doświadczenia? kiedy? gdzie? jak najlepiej?? ---------- Dopisano o 19:09 ---------- Poprzedni post napisano o 19:04 ---------- Cytat:
![]() i jakie Ci si,ę podobają, pokaż fotki to może będę mogła ci coś doradzić, może pomóc
|
|
|
|
|
#1996 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a mżeukel oswaja sie pomału z myśla badań ale ginka kazała nam sie wszytrzymac jeszcze 2 cyklke potem już ma zrobić Cytat:
co do starań to ponoc najlepiej rano ale to chyba w weekndy jak sie nie pracuje w nie bo tak to faktycznie ciezko mi ginka kazała co dwa dni żeby plemniczki byly w jak najwiekszej ilosci oczywiscie pzred dniami płodnymi z 3-4 dni pzrerwy albo dłuzej jak sie da i sie wytrzyma i oczywscie nogi do gory conajmnniej 15 min poduszka pod tyłek nogi na scine lub dla gimnatyczek siweca na ścianie a no i kochac sie tak by czlonek byl jak najgłębiej w Tobie tzn pozycje mzoecie zmieniac ale pzred wytryskiem ustawic sie w takiej pozycji najlepsza to anlbo na jezdzca albo misjonarska z nogami na plecach partnera sorki za tak dokładne wytłumaczenie ...
|
||
|
|
|
#1997 |
|
Zakorzenienie
|
kefii no to ja podobnie działam.
wszystko według wskazówek ![]() dziś było na jeźdźca i nogi do góry, ale nie 15 minut hahaale jestem. ogólnie to po każdym stosunku się dziwnie czuję i przez następne dni obserwuje siebie, i mam wrażenie że to już jestem w ciąży. schizy dostaję, wy tez tak macie czy tylko ja??? |
|
|
|
#1998 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale jak trzymam nogi na scianie to mój mąż oczywiscie śmieje się ze mnie i mi dokucza ale wie że to robie dla nas więc jak już zejde na ziemei to zawsze mocno mnie tuli |
|
|
|
|
#1999 |
|
Zadomowienie
|
Kefii, dobrze wytłumaczone
Od siebie dodam, że "na pieska" też pewnie jest ok Przede wszytkim chodzi o głeboką penetrację i tyle
|
#2000 |
|
Raczkowanie
|
najlepiej nie dać się zwariować,bo rozczarowanie jest zbyt bolesne
ja na intymne do męża pojechałam z płodnymi niby i co? nic! jeszcze dostałam okresu (?) tydzień wcześniej no właśnie,dzis to plamienie...... Edytowane przez anna2007 Czas edycji: 2012-05-17 o 20:32 |
|
|
|
#2001 |
|
Zakorzenienie
|
kefii 11 razy? długo co nie?
ja dopiero pierwszy cykl także jeszcze przezywam i panikuję i każdy zawrót głowy, uczucie słabości odbieram jako ciąża. jakbym przesadzała z przezywaniem i głupimi pytaniami dajcie znak, to wystopuję. |
|
|
|
#2002 |
|
Zadomowienie
|
Domciatko myślę, ze podobnie odczuwa każda kobieta która pragnie dziecka, psychika działa bardziej niż sam organizm.
Ja się nakręcam na maksa, ale po każdej nieudanej próbie, obiecuje sobie, że już tak nie będę
|
#2003 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Kazda z nas czeka i juz by chciała nic dzxiwnego że sie nakręcamy |
|||
|
|
|
#2004 |
|
Zakorzenienie
|
no to się bardzo cieszę, że trafiłam na takie fajne dziewczyny
) z podobny podejściem i rozumiejące haha
|
|
|
|
#2005 |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny
My również w tym cyklu rozpoczęliśmy starania. Niestety, ciężko u mnie ze stwierdzeniem kiedy dokładnie mam dni płodne, ponieważ cykle wahają mi się w granicy 28-32 dni. Póki co podeszliśmy do sprawy na luzie (bez mierzenia temp. itp) i przytulaliśmy się w 8, 11, 13, 16 i 19 dniu cyklu Dziś 20 dc i mam dziwne bóle brzucha. Rwą mnie jajniki, raz jeden raz drugi i pobolewa brzuch, ciągnie aż do krzyży... Ból podobny jak przed @ ale ona powinna być dopiero za ponad tydzień. Do tego dziś doszedł ból piersi. Może się nakręcam, ale pierwszy raz tak dziwnie boli mnie brzuch... Jak myślicie? Jest szansa że się dobrze wstrzeliliśmy?
|
|
|
|
#2006 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 20:59 ---------- Poprzedni post napisano o 20:55 ---------- Cytat:
zycze fasolki |
||
|
|
|
#2007 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Nogi nie muszą być w górze, wystrczą zgięte kolanka. My rano robiliśmy sobie śniadanko a później przytulaski najchętniej w weekend, bo wtedy z łóżka nie wychodziliśmy. Po przytulaskach najczęściej zasypialiśmy.Plemniczki osłabiają się po około roku starań, ale lepiej kochać się 3 dni przed owulacją, wkońcu to już są płodne, a w 3 dni ilość plemniczków się zwiększy jest więcej do zalewania w owulkę ale i tak wystraczy tylko 1 silny boy![]() a i najważniejsze, nie robimy siusiu, kapiemy po, najlepiej zasnąć
30.04.2011 Żonka 2mc starań- są II kreski NT7mm- kariotyp prawidlowy męski 06.01.2013- Synek Nikodem Edytowane przez evvelina88 Czas edycji: 2012-05-17 o 21:08 |
|
|
|
|
#2008 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
słucham, dłuższe stażem oczekiwania, koleżanki, i nie panikuje, nie nastawiam się, bo nie chcę się za bardzo rozczarować. |
|
|
|
|
#2009 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
to mu to wytłumacze jak nie do słuchu to recznie Cytat:
i wiem ze to ciezkie bo sama sie czasem nie kontroluje |
||
|
|
|
#2010 |
|
Zadomowienie
|
Kurczę, a ja już po przytulankach prawie zawsze muszę do kibelka, bo inaczej nie zasne
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:40.

no i dobrze
a ze tak zapytam, papiery kupujesz przez internet moze? moze podpowiedzialabys jakąs strone fajną i niedrogą w miare
jestem po badaniu usg dopochwowym i nie widać pęcherzyka ciążowego 

na kazdą okazje robie kartki, jak tylko mam wolną chwile to rece mnie swedzą zeby tylko cos porobic z papieru;D i jak tak patrzylam na internecie ceny zaproszen jakie mi sie podobają, mniej wiecej 4,50 zl za sztuke. troche w szoku bylam wiec stwierdzilam, ze zrobie sama, moze wszystkie takie same, moze po kilka takich samych ale przynajmniej bede z siebie zadowolona;D