Mamusie listopad-grudzien 2011 - Strona 131 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-05-17, 19:08   #3901
elf27
Zadomowienie

Dot.: Mamusie listopad-grudzien 2011

Cytat:
Napisane przez dygotka8 Pokaż wiadomość
witam wieczorowo

a o czym ja pisałam,ze co smierdzi bo nie pamietam?
pisalam o bebilonie nutrition ze dla mojej niuni okazał sie beznadziejny

spróbuje was doczytac

---------- Dopisano o 19:08 ---------- Poprzedni post napisano o 19:06 ----------

widziałam,ale boje sie podawac jakiekolwiek inne mleko z zageszczaczem...nie chce by powtórzył sie znowu to dla niej bólem

ponad 10 stron naprodukowałyscie-niestety nie dam rady bo zaraz chce podłoge umyc...mam nadzxieje ze wszystko dobrze u was...?????????
kurde to przepraszam myślałam, że o pepti pisałaś , ja jak zwykle problemy ze zrozumieniem mam

Cytat:
Napisane przez dygotka8 Pokaż wiadomość
ja kupiłam-nie chce by dziec mi sie slizgał po panelach.wole to niz jakies dywany...

Elf mam do ciebie pytanko,ale to peewnie jjutro napisze bo teraz z czasem srednio....mam nadzieje,ze nie zapomne

musze kupic vjaks kaszke bezglutenowa....
nie ma sprawy

DALIA te krostki na pleckach wtedy to od czego u Was były? bo u nas dziadostwo się pojawiło
elf27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-17, 19:29   #3902
goldika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mol_aa Pokaż wiadomość
1000 post szybko mi poszło

Goldika
a czemu akurat na tube???łóżko nierównomiernie Cie opala???
ostatnio na solarium byłam ze 4lata temu i na łóżku miałam białe plamy w miejscach gdzie kości wbijały się w łóżko :/ czyli łopatki i w okolicach tyłka (chociaż w tyłku nie mam wystających kości)

---------- Dopisano o 20:29 ---------- Poprzedni post napisano o 20:27 ----------

pierwszy raz zrobiłam sobie sam henne brwi jakie to proste

ale pustki na forum, co Wy robicie w czwartkowy wieczór?
goldika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-17, 19:36   #3903
joamic1
Zadomowienie

GG do joamic1

ja wróciłam od fryzjera

Chciałabym, żeby była szczęśliwa, by każdego dnia mogła być dumna, że jest człowiekiem i nasza córką, by jak teraz dawała mi siłę do życia.nasze Małe Szczęście -chwyciło za serce raz na całe życie

http://www.suwaczki.com/tickers/qq87upjyht4ic7jm.png
joamic1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-17, 19:40   #3904
agnieszka 0605
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez goldika Pokaż wiadomość

[/COLOR]pierwszy raz zrobiłam sobie sam henne brwi jakie to proste

ale pustki na forum, co Wy robicie w czwartkowy wieczór?
jak i czym się to robi?

Ja właśnie walczyłam z moim niejadkiem Ja już nie mam sił.
Deserek ble, obiadek ble, kaszka na kolacje ble, soczek ble, mleko z butelki bleeee aż się krztusi. Tylko cyc jest ok. I nie ma się co dziwić, że tak słabo przybiera. Tylko co ja mam z nią zrobić?????????????
Dziś po raz kolejny płakałam razem z nią - ona bo chce cyca nie butelkę, a ja z bezsilności

Twoje zdanie jest twoje, wiec zapewne rożni się od mojego.
agnieszka 0605 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-17, 19:43   #3905
goldika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez joamic1 Pokaż wiadomość
ja wróciłam od fryzjera
poka fotki!

---------- Dopisano o 20:43 ---------- Poprzedni post napisano o 20:41 ----------

Cytat:
Napisane przez agnieszka 0605 Pokaż wiadomość
jak i czym się to robi?

Deserek ble, obiadek ble, kaszka na kolacje ble, soczek ble, mleko z butelki bleeee aż się krztusi. Tylko cyc jest ok. I nie ma się co dziwić, że tak słabo przybiera. Tylko co ja mam z nią zrobić?????????????
Dziś po raz kolejny płakałam razem z nią - ona bo chce cyca nie butelkę, a ja z bezsilności
miesza sie henne taka z tubki z woda utleniona 3%, naklada grubo na brwi, trzyma 2-3min i voila!
zmywa sie po tym czasie albo woda albo mozna zetrzec suchym wacikiem.

Ojej wspolczuje bo to i ciezkie dla Ciebie i mala sie wkurza... dlatego czasami ciesze sie, ze u mnie mlody sam zrezygnowal z cyca stopniowo.
Stary 2012-05-17, 19:47   #3906
wariateczka88
Zadomowienie

hej wam
musze sobie przerwe zrobic bo juz nie wyrabiam,tz-eta nie ma caly dzien,jestem z mala sama,a ona marudzi i marudzi,konca nie widac,zmeczona jest ale spac nie pojdzie ehh,boze,kiedy ja osttani raz bylam u fryzjera

Wymianka

wariateczka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-17, 19:48   #3907
karolinka_12
Raczkowanie

Witam wszystkie bardzo bardzo wróciłam jako ta marnotrawna co to tylko na FB bywa to teraz poczytam co u was słychać

3080g 50 cm i ciągle rośnie
2 t.ż. - 3600g
3 t.ż. -4160g
6 t.ż. -5330g/59 cm
13 t.ż. - 6500/65 cm
20 t.ż.-7300/67 cm
26 t.ż,-8300/~72 cm i ciągle rośnie
http://suwaczki.maluchy.pl/li-57299.png
karolinka_12 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-05-17, 19:55   #3908
goldika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolinka_12 Pokaż wiadomość
Witam wszystkie bardzo bardzo wróciłam jako ta marnotrawna co to tylko na FB bywa to teraz poczytam co u was słychać
oj chyba nie dasz rady nadrobic
napisz co u Was
Stary 2012-05-17, 20:00   #3909
Oliveira79
Zadomowienie

Cytat:
jak i czym się to robi?

oj bidulki

---------- Dopisano o 20:56 ---------- Poprzedni post napisano o 20:55 ----------

Cytat:
poka fotki!

taaaaaa! poka! poka!

---------- Dopisano o 20:59 ---------- Poprzedni post napisano o 20:56 ----------

Cytat:
Napisane przez wariateczka88 Pokaż wiadomość
hej wam
musze sobie przerwe zrobic bo juz nie wyrabiam,tz-eta nie ma caly dzien,jestem z mala sama,a ona marudzi i marudzi,konca nie widac,zmeczona jest ale spac nie pojdzie ehh,boze,kiedy ja osttani raz bylam u fryzjera
a moja śpi od 19ej
trochę marudna i wymęczona po szczepieniu chyba, ale ladniutko zasnęła, przy cycu oczywiście
zaraz pewnie pierwsza pobudka

---------- Dopisano o 21:00 ---------- Poprzedni post napisano o 20:59 ----------

a tak w ogole to na chwilke tylko wpadłam, bo TZ lapa przechwycił

Oliveira79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-17, 20:00   #3910
agnieszka 0605
Zakorzenienie

Cytat:

miesza sie henne taka z tubki z woda utleniona 3%, naklada grubo na brwi, trzyma 2-3min i voila!
zmywa sie po tym czasie albo woda albo mozna zetrzec suchym wacikiem.

Ojej wspolczuje bo to i ciezkie dla Ciebie i mala sie wkurza... dlatego czasami ciesze sie, ze u mnie mlody sam zrezygnowal z cyca stopniowo.

gdzie tą tubkę z henną mogę kupić? W rossmanie dostanę? Jakieś kolory tego są? Bo pewnie tak i pytanie jaki będzie pasował

Karmić cycem bym chciała, ale w dzień jako dodatek, a nie jako normalny pokarm, a na noc już butla treściwego jedzenia. Przecież teraz to mleko nie jest takie super jak na początku, a to widać po wadze małej

Twoje zdanie jest twoje, wiec zapewne rożni się od mojego.
agnieszka 0605 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-17, 20:05   #3911
goldika
Zakorzenienie

Cytat:
gdzie tą tubkę z henną mogę kupić? W rossmanie dostanę? Jakieś kolory tego są? Bo pewnie tak i pytanie jaki będzie pasował

Karmić cycem bym chciała, ale w dzień jako dodatek, a nie jako normalny pokarm, a na noc już butla treściwego jedzenia. Przecież teraz to mleko nie jest takie super jak na początku, a to widać po wadze małej
tej akurat nie dostaniesz w sklepie http://allegro.pl/nc-henna-refectoci...340815032.html
ta jest kosmetyczna w sensie w salonach kosmetycznych ta uzywaja
ja mam kolor naturalny braz czyli nr 3, wychodzi bardzo naturalnie

mleko ponoc dostosowywuje sie do potrzec dziecka i to nieprawda, ze jest niewystarczajace. tak tylko slyszalam bo my na mm jestesmy
Stary 2012-05-17, 20:05   #3912
wariateczka88
Zadomowienie

Cytat:

my tez sie borykamy z waga malej,tzn ciagle chyba wazy za malo,za tydzien sie okaze ile przybrala,a wasze pociechy od urodzenia ile przybraly?wiem ze kazde dziecko rozwija sie w swoim tepie,ale chyba jest granica na miesiac,czy nie ma?nie moge znalezc

Wymianka

Edytowane przez wariateczka88
Czas edycji: 2012-05-17 o 20:07
Stary 2012-05-17, 20:09   #3913
goldika
Zakorzenienie

Cytat:
my tez sie borykamy z waga malej,tzn ciagle chyba wazy za malo,za tydzien sie okaze ile przybrala,a wasze pociechy od urodzenia ile przybraly?wiem ze kazde dziecko rozwija sie w swoim tepie,ale chyba jest granica na miesiac,czy nie ma?nie moge znalezc
moj sie urodzil 4050, w niedizele bedzie mial pol roku, wczoraj wazyl 8220

---------- Dopisano o 21:09 ---------- Poprzedni post napisano o 21:09 ----------

caly dzien Glam nie bylo
Stary 2012-05-17, 20:16   #3914
mszpilka
Rozeznanie

GG do mszpilka

Cytat:
Napisane przez wiolqn Pokaż wiadomość

w sobote przeprowadzamy sie do naszego gnaizdka ostatnie 2 dni u Mamusi. Czuje sie dorosla
klask i:

Cytat:
Napisane przez Oliveira79 Pokaż wiadomość

gdzies kiedys przeczytałam mądre słowa: "czysty dom to oznaka zmarnowanego zycia" i tego sie trzymam
dobre zapamiętam,:hahah a:

Cytat:
zreszta my musimy za jakis zcas jechac do tesciow na tydzien bo mala ma tam wizyte u ortopedy,mam nadzieje ze ostatnia(kontrolna tylko) bo tam zaczelismy chodzic to juz chce to tam zakonczyc,a tu ciezko dostac jakis termin szybszy niz nie w przyszlym roku
dzięki Kochana ze mi przypomniałaś o kontroli bioderek!
a W końcu gdzie ty mieszkasz w Kraku czy Wrocku?

Cytat:
Napisane przez elf27 Pokaż wiadomość
no mnie tata zniechęcił do coli mówiąc, że to pot z Murzyna - "dziecko wiesz ilu Murzynów się musiało napocić na tą 1 butelkę?"
: hahaha:

Cytat:
muffinka ja mam córeczkę,a wcale nie szaleje na punkcie różowego wszystkiego,wręcz mnie to odstrasza i cala rodzina miala nie lada problem bo jak juz wiedzialam ze bedzie corcia(choc nie chcielismy znac plci ale pani doktor sie pospieszyla ) to zapowiedziałam ze nie chce żadnych różowiutkich sukieneczek i innych takich a w parku jak widza niebieski wozek to slysze jak mowia ze chlopczyk tam jedzie
a jak pomysle i higienie jajeczek i reszty to nie mam ochoty na chłopca
Helusia ma wszyskie prawie ubrana po kimś i są niestety czasem różowe. Ja nie kupuje nic różowego bo też mnie mdli jak widze od stóp do głów różne odcienie różu.Wczoraj śmigała w czarnym bodziaku i rajtkach moro i sąsiadka jak przyszła to pytała czy to na pewno dziewczynka.
A i wózek mamy czarny.

---------- Dopisano o 21:16 ---------- Poprzedni post napisano o 21:14 ----------

Zrobiłam dzis młodej zupe z ziemniaka i brokuła z indykiem a ta mała bestia wzgardziła, pluła tak ze ona, ja, lodówka i ściana były z zupie
mszpilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-17, 20:17   #3915
goldika
Zakorzenienie

mszpilka jajeczka to pikus, zreszta u nas Tz kontroluje to co trzeba bo zna ten sprzecik lepiej niz ja - kobieta
bardziej balabym sie pielegnacji dziewuszki w przypadku wielkiego jajecznicowatego kupska

lece sie kapac i spac
przespanych nocek
Stary 2012-05-17, 20:20   #3916
karolinka_12
Raczkowanie

Cytat:
jak i czym się to robi?

a może zmień smoczek od butelki

3080g 50 cm i ciągle rośnie
2 t.ż. - 3600g
3 t.ż. -4160g
6 t.ż. -5330g/59 cm
13 t.ż. - 6500/65 cm
20 t.ż.-7300/67 cm
26 t.ż,-8300/~72 cm i ciągle rośnie
http://suwaczki.maluchy.pl/li-57299.png
karolinka_12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-17, 20:29   #3917
wariateczka88
Zadomowienie

mszpilka pochodzę dokładnie spod krakowa,i tam odwiedzam rodziców,a mieszkam we wrocku,a tesciów mam z kolei pod katowicami,tak ze sobie jezdze tam i spowrotem i juz mnie kur.... bierze
tak licze i licze-moja sie urodziła ważyła 4,wypisywali ja to 3700,to jak by przybierała na wadze co miesiac 700gram to powinna 7200 ważyc,a napewno tyle nie waży
6 tygodni temu było to 5200

Wymianka

Edytowane przez wariateczka88
Czas edycji: 2012-05-17 o 20:31
Stary 2012-05-17, 20:30   #3918
elf27
Zadomowienie

Cytat:
3100, teraz ponad 9kg, 6 miesięcy
Stary 2012-05-17, 20:35   #3919
dygotka8
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mszpilka Pokaż wiadomość

: hahaha:

a jak pomysle i higienie jajeczek i reszty to nie mam ochoty na chłopca
Helusia ma wszyskie prawie ubrana po kimś i są niestety czasem różowe. Ja nie kupuje nic różowego bo też mnie mdli jak widze od stóp do głów różne odcienie różu.Wczoraj śmigała w czarnym bodziaku i rajtkach moro i sąsiadka jak przyszła to pytała czy to na pewno dziewczynka.
A i wózek mamy czarny.

---------- Dopisano o 21:16 ---------- Poprzedni post napisano o 21:14 ----------

Zrobiłam dzis młodej zupe z ziemniaka i brokuła z indykiem a ta mała bestia wzgardziła, pluła tak ze ona, ja, lodówka i ściana były z zupie
o taki komplecik by się nam przydał

dygotka8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-17, 20:44   #3920
ja_dalia
Wtajemniczenie

Cytat:
DALIA te krostki na pleckach wtedy to od czego u Was były? bo u nas dziadostwo się pojawiło

kochana nie wiem, podejrzewam ze moze od wozka- on tam ma takie cuś.. nie bede tlumaczyc, i to moze ją obcierac i podrazniac, teraz kocyk juz mam i bede kladła w wózku

ale wracajac do tematu - samo przeszlo po 2-3 dniach...

---------- Dopisano o 21:43 ---------- Poprzedni post napisano o 21:42 ----------

Cytat:

moja urodziła się 2860, przy wypisie 2710g a na poczatku kwietnia ważyła 6670g teraz mysle ze ponad 7

---------- Dopisano o 21:44 ---------- Poprzedni post napisano o 21:43 ----------

Cytat:
Napisane przez mszpilka Pokaż wiadomość

kochana ja wczoraj zrobilam marchewka+ziemniaczek+bro kul i ledwo wcisnełam 1 porcje - na 2 dni sie rozlozyla... drugą zamroziłam... tez nie pasowało

---------- Dopisano o 21:44 ---------- Poprzedni post napisano o 21:44 ----------

Cytat:
3100, teraz ponad 9kg, 6 miesięcy

woooooow... 9kg... szacun

co do ciuszkow moja mama zakupila sporo różowych, bo ponoc tam gdzie mieszka tylko biale, różowe lub niebieskie... ale na szczescie sie konczą, chociaz to oznacza ze trzeba bedzie samej zaczac kupowac ale spoto mamy z f&F i tam maja wielokolorowe no i ciuszkowni

Daniel Fasolek w drodze

Edytowane przez ja_dalia
Czas edycji: 2012-05-17 o 20:46
ja_dalia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-17, 20:49   #3921
oolong
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ja_dalia Pokaż wiadomość
tak jak ja... niestety mam panele i mloda na lozku się bawi, a ze cora wiecej skacze itd to musze juz ją pilnowac... wiec na podloge chce sie przeniesc a dywanu itd brak, wiec nie ma ze boli...
koc i na to mata edukacyjna
też mam panele

oolong jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-17, 20:53   #3922
dygotka8
Zakorzenienie

Cytat:
czy certyfikat CE oznacza, ze produkt jest atestowany?
bo znalazlam takie puzzle http://allegro.pl/bajeczne-puzzle-pi...330177476.html i mysle czy beda bezpieczne??
a ja tych szukałam-nie znalazłam i kupiłam gdzie indziej

Stary 2012-05-17, 21:00   #3923
elf27
Zadomowienie

my też na macie

DALIA kurcze ja właśnie nie wiem od czego no bo jakby z alergii to miały w innych miejscach a to same plecki
Stary 2012-05-17, 21:06   #3924
muffinka90
Zakorzenienie

Cytat:
muffinka ja mam córeczkę,a wcale nie szaleje na punkcie różowego wszystkiego,wręcz mnie to odstrasza i cala rodzina miala nie lada problem bo jak juz wiedzialam ze bedzie corcia(choc nie chcielismy znac plci ale pani doktor sie pospieszyla ) to zapowiedziałam ze nie chce żadnych różowiutkich sukieneczek i innych takich a w parku jak widza niebieski wozek to slysze jak mowia ze chlopczyk tam jedzie
wiesz, teraz masz na to wplyw, ale wiekszosc dziewczynek ma faze na roz a tak w ogole to babki maja przesrane, facet jednak ma lzejsze zycie, przynajmniej ja tak uwazam

Elu dziekuje

maly przespal dzis caly dzien, serio, nie spal tylko 2h, jadl tylko zupe, 90ml mm rano i 60 w poludnie... no i kasze na noc to juz cala, a swiszcze mu jak oddycha ze szok... musze jutro zadzwonic do mojej doktorki i popytac co robic, bo mialam 3 dni dawac leki i przyjsc jak nie przejdzie, a to weekend wypada

---------- Dopisano o 22:04 ---------- Poprzedni post napisano o 22:01 ----------

Cytat:
Pokszyfka taaaaaaa a ja siedzę przed kompem w pełnym makijażu, szpile, wystrojona że ho ho ho
"widziałam Cię" i wiem, że jesteś super śliczną mamuśką

a kto powiedział, że dla dziewczynek ma być wszystko różowe?
Są też inne kolory. Moja A ma dużo niebieskich, zielonych, żółtych, czerwonych rzeczy .... Ale np. męża brat z żoną spodziewają się córeczki i u nich róż rządzi
Nie no wiadomo, ze nie trzeba miec wszystkiego w rozu, ale i tak wole malych chlopcow ale jakbym miala core, to pewnie zmienilabym zdanie

---------- Dopisano o 22:06 ---------- Poprzedni post napisano o 22:04 ----------

Cytat:
Napisane przez Oliveira79 Pokaż wiadomość
a ja chciałam dziewczynke i to własnie dla tych wszystkich słodkich cukierkowych różów
jak zaszlam pierwszy raz to od razu wiedzialam ze bedzie chlopak, a z Bianką ze dziewczynka - tak nam się marzyło (TŻ smieje się: "mówisz i masz") - jak Oli był maly i chodziłam po ciuchach, to zawsze mialam wrazenie ze dla dziewczynek jest większy wybór i mozna bardziej poszaleć i marzyłam ze kiedys bedę miała córeczkę no i mam! i mogę szaleć z różem i rzeczywiście Bianeczka ma duzo rzeczy w tym kolorze, ale oczywiscie nie tylko i w ogóle nie wiem o co wam chodzi z tymi różami
Przez chwile jak bylam w ciazy o tez mialam zal w oczach na widok tych wszystkich kiecuszek itd, ale uridzila mi si mala siostrzenuca i sie wyrzywam w ten sposob a co do rozu to ja po prostu nie lubie, sama tez nie mam nic rozowego w szafie, lacznie z bielizna

"I ślubuję Ci...''

moje hobby- xxx
muffinka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-17, 21:10   #3925
fatal21
Wtajemniczenie

Cytat:

Nasze corki sie zmowily.moze 20ml mm zjadla a moze i nie?tylko cyc.na szczescie rano jablko z kaszka manna zaakceptowala i banana ale zwykle 300ml mm jadla na 2razy w dzien i na noc:
Stary 2012-05-17, 21:11   #3926
muffinka90
Zakorzenienie

Cytat:
moj sie urodzil 2990, teraz 8200 ale juz przybiera wolno, 300g w 3 tyg ostatnio

edit. przy wypisie 2715

"I ślubuję Ci...''

moje hobby- xxx

Edytowane przez muffinka90
Czas edycji: 2012-05-17 o 21:13
muffinka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-17, 21:11   #3927
domi7ks
Zakorzenienie

Hej Mamusie

Nie nadrabiam Was, dopiero uspałam córe prawie 1,5h usypiania :/ i w koncu chwila dla siebie...

Mój syncio waga urodzeniowa 2840, majac 4,5 mies wazyl 7400 g. Bardzo duzo przytyl od porodu na samym moim cycu, I jak narazie pluje słoiczkami :/ zakupiłam kaszke, bo jakoś tą diete trezba rozszerzyc :/

Ja mam i synka i córeczke. Dla dziewczynki lubie rózne kolory- min fiolet i zieleń, a ona sama ma swoje ulubione bluzki, np. z ciuchcią Tomkiem potrafi sobie ubrac dresy, koszulke i lakierki, i nie da sobie poiedziec, ze to nie pasuje

Laski te co maja synków pierwszych chca przewaznie drugich synków, a te co córeczki, to drugie córeczki...a obie płcie (płci?) są na swój sposób cudne Polusi nie zamieniłabym na sto chłpczyków, a Michałka na sto dziewczynek

w sobote wraca Tz

domi7ks jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-17, 21:15   #3928
dygotka8
Zakorzenienie

Elf-w klubie to pytanko napisałam

jutro postaram się was nadrobic
dobranoc

---------- Dopisano o 22:14 ---------- Poprzedni post napisano o 22:12 ----------

Cytat:
Napisane przez oolong Pokaż wiadomość
koc i na to mata edukacyjna
też mam panele
nie mam maty edukacyjnej-i dobrze bo musiałabym ją codziennie prać tylko by nie nadązyła schnąć...

---------- Dopisano o 22:15 ---------- Poprzedni post napisano o 22:14 ----------

Cytat:
Napisane przez kojka Pokaż wiadomość
Tak oznacza atesty.
Co do puzzli ja takie kupiłam w sklepie stacjonarnym, ale z tych droższych i są oki. Puzzle sa polecane jako mata i ja tak ich uzywam .
A prawie 90% zabawek jest produkowanych w Chinach - nawet tych polskich Coś o tym wiem bo sama zabawki sprzedaję
a masz sklep stacjonarny czy internetowy??

Stary 2012-05-17, 21:27   #3929
szyszymora92
Raczkowanie

Muffinka jak mu swiszczy przy oddychaniu to idz jak najszybciej do lekarza.. znam to z autopsji.

Agnieszka witaj w klubie mam niejadków dzisiaj probowalam mlodego przekonac do marchewki z ziemniaczkiem na wszystkie sposoby i nic. ale cycek za to wszedl jak zloto.
szyszymora92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-17, 21:29   #3930
agulan82
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez domi7ks Pokaż wiadomość

Laski te co maja synków pierwszych chca przewaznie drugich synków, a te co córeczki, to drugie córeczki...a obie płcie (płci?) są na swój sposób cudne Polusi nie zamieniłabym na sto chłpczyków, a Michałka na sto dziewczynek

w sobote wraca Tz
Ot i cała prawda o posiadaniu drugich dzieciów

U nas z kolorami to tak różnie - 2 dziewczynki mam więc od różu się nie opędzam siłą rzeczy ale przy Julci miałam niebieski wózek teraz mam bordowy i tez czasami pytali czy chłopczyk? A uwielbiam dla obu niebieskie ciuchy bo ślicznie podkreślają im kolor oczu.

A co do ubiorów i kolorów to u mojej starszej córki to już niestety nie mam za wiele do powiedzenia, raz, że w sklepie pytam jej się co jej się podoba, dwa, że już sama się ubiera tylko pyta się mnie czy jest zimno czy ciepło i tyle a oczywiście jej ulubione kolory w kolejności to różowy, fioletowy, niebieski i żółty
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC02546_.jpg (99,6 KB, 20 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg male.jpg (68,9 KB, 19 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 828b747ef8.jpg (43,9 KB, 17 załadowań)

Edytowane przez agulan82
Czas edycji: 2012-05-17 o 21:33
agulan82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości