SG (Straight Girl) - czyli coś dla prostowłosych - Strona 124 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-05-17, 21:03   #3691
karmazynka99
Zakorzenienie

Dot.: SG (Straight Girl) - czyli coś dla prostowłosych

Cytat:
Napisane przez mela1234 Pokaż wiadomość
Witam
Od razu przyznaję się, że nie przeczytałam całego wątku bo jest to po prostu niemożliwe. W ogóle int mam tylko w pracy więc nawet nie mam możliwości tego przeczytać.
W każdym razie, włosy mam proste, do ramion (bo wpadłam na pomysł skrócenia - głupia ), rozjaśniane, bo kiedyś byłam blondynką, potem zaczęły mi ciemnieć więc chciałam mieć nadal jasne, potem eksperyment z kolorami itd. Krótko mówiąc włosy zniszczone, suche, łamliwe., wypadające. Bez odżywki nie rozczeszę.
Moje pytanie jest takie: jak odróżnić szampon z silikonem i bez, jaka jest różnica w nich, co stosować na poprawę kondycji włosów i na porost.
Z góry dziękuję za porady i proszę nie krzyczeć
oczywiscie że jest mozliwe

na porost pokrzywa, skrzyp, drożdże byłoo juz o tym

Doceniamy dopiero kiedy stracimy.

Zapuszczanie włosów z wizażem : 65cm completed

Moja pielęgnacja włosów
karmazynka99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-17, 21:44   #3692
Patryka
Wtajemniczenie

Właśnie mnie naszła refleksja o rozdwajaniu się włosów, nożyczkach itd Podcinam grzywkę tak co miesiąc mniej więcej, sama nożyczkami biurowymi... W ogóle nie rozdwajają mi się tam włosy. I teraz pytanie, czy to zależy od jakiejś tam podatności włosów na rozdwajanie, pielęgnacji, czy może mam wyjątkowo super hiper świetne nożyczki biurkowe :P

Patryka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-17, 22:37   #3693
Jigoku
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Patryka Pokaż wiadomość
Właśnie mnie naszła refleksja o rozdwajaniu się włosów, nożyczkach itd Podcinam grzywkę tak co miesiąc mniej więcej, sama nożyczkami biurowymi... W ogóle nie rozdwajają mi się tam włosy. I teraz pytanie, czy to zależy od jakiejś tam podatności włosów na rozdwajanie, pielęgnacji, czy może mam wyjątkowo super hiper świetne nożyczki biurkowe :P
Chyba masz super nożyczki biurowe, bo każdy włos się rozdwoi jak zostanie zmiażdżony

kosmetyki [urlhttps://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1170481][/url]
książki
Jigoku jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-17, 22:59   #3694
blue_apple
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Jigoku Pokaż wiadomość
Chyba masz super nożyczki biurowe, bo każdy włos się rozdwoi jak zostanie zmiażdżony
ja zawsze dotąd obcinałam grzywkę nożyczkami jakimikolwiek, byle w miarę ostrymi i... nigdy w życiu nie rozdwajały mi się tam włosy.
a końcówki leżą i kwiczą, tydzień po fryzjerze nie mogę na nie patrzeć, szukam porządnych nożyczek fryzjerskich i będę ciachać sama, to co znajdę rozdwojone dotąd, aż tego nie opanuję. mam dosyć.
u mnie widać główną przyczyną rozdwajania się włosów są zniszczenia mechaniczne...
blue_apple jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-17, 23:01   #3695
izus_86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kuleczkka Pokaż wiadomość
A wymierzyłam sobie dziś długość włosów.Mam aż 27cm chciałabym tak 45-50cm (i to byłoby dla mnie satysfakcjonujące) czyli brakuje mi jakiś 18cm, no i mam jeszcze z 10 do ścięcia, ale myślę, że będę to ścinać powoli - bo i tak co jakoś tam czas trzeba coś ściachać.
Jak myślicie 18cm to tak w 1.5 roku to chyba jest osiągalne?
No pewnie, że to jest możliwe
Z odpowiednio dobranymi przyspieszaczami możesz nawet w rok osiągnąć zamierzony cel

Cytat:
Właśnie na zdjęciach nigdy nie widać tego okropnego odcienia, który mają włosy, taki popielaty, polski, choć macie rację z tym, że z farbowanymi włosami jest dużo problemów i nie tak łatwo to potem cofnąć. Dlatego myślałam o glossie albo np rozjaśnieniu końcówek o 2 tony, żeby jakoś ożywić ten kolor

Btw doszłam do tego, co mi przyspieszyło rozdwajanie włosów, 2 tygodnie temu używałam szamponetki Joanny, ale jakoś o tym zapomniałam, bo w ogóle mi nie chwyciła, a jakoś wtedy zaczęły się pojawiać rozdwojone końce, musiała mi trochę włosy przesuszyć
Daj sobie czas i przemyśl jeszcze wszystkie za i przeciw farbowaniu
Ja sama kilka razy farbowałam w życiu, a teraz jakoś polubiłam mój naturalny kolor Jedyne czego nigdy nie zaakceptuje, to jaśniejsze refleksy od słońca

No i co do końcówek, to całkiem możliwe, że to wina szamponetki
Zawsze narzekałaś na końcówki i taka koloryzacja mogła zaszkodzić bardziej

Cytat:
Napisane przez Magdalene29 Pokaż wiadomość
Wczoraj nałożyłam tego Fructisa i nawet dziś ładnie się błyszczały. Ale przeciążyły się przed kilkoma godzinami u nasady, a tam odżywki nie nakładałam, więc się zastanawiam, czy t nie Lilli A może to jednak odżywka jakoś tak wpłynęła..? Będę testować dalej.

Muszę dziś umyć porządnie Barwą, bo chyba już za dużo jest na nich wszystkiego, co najmniej raz w tygodniu muszę wszystko zmywać, zastanawiam się nawet, czy nie robić tego częściej.

Właśnie, porządne szampony oczyszczające są zazwyczaj ziołowe, może połączenie jednego i drugiego wywołuje u mnie z czasem przesuszenie skalpu. Ale ja generalnie mam nadwrażliwy skalp (tylko alkohol mu nie szkodzi ).
Mam nadzieję, że jednak Lilli będzie Ci służył, bo inaczej dostana mi się baty

Ja dzisiaj oczyszczałam właśnie Barwą i zrobiłam test tej odżywki Nivea, ale jeszcze mi włoski schną
Kiedyś oczyszczałam raz/dwa w tygodniu, a teraz przy Lilli wystarczy mi tak raz na dwa tygodnie
Myślę też, że zamiana Gliss Kura na Schaumę trochę odciążyła moje włoski

Cytat:
Napisane przez AnulaPPP Pokaż wiadomość
może może... ale wcześniej jakoś widziałam jak rosły, teraz nie bardzo. No cóż, poczekam i zobaczę
Teraz nie widzisz, bo za bardzo zwracasz na to uwagę i zbyt mocno chcesz to zobaczyć jak rosną
1.04.12 - Seboradin
12.04.12 - Eclipta

11.01.12 - kwasy i naturalna pielęgnacja twarzy

Moje włosy
izus_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-17, 23:15   #3696
Jigoku
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez blue_apple Pokaż wiadomość
ja zawsze dotąd obcinałam grzywkę nożyczkami jakimikolwiek, byle w miarę ostrymi i... nigdy w życiu nie rozdwajały mi się tam włosy.
a końcówki leżą i kwiczą, tydzień po fryzjerze nie mogę na nie patrzeć, szukam porządnych nożyczek fryzjerskich i będę ciachać sama, to co znajdę rozdwojone dotąd, aż tego nie opanuję. mam dosyć.
u mnie widać główną przyczyną rozdwajania się włosów są zniszczenia mechaniczne...
A co ile ją obcinasz?
Końcówki ścięte tępymi nożyczkami powinny się prędzej czy później rozdwoić, bo jest koniec włosa jest zmiażdżony to do zdrowego wyglądu nie da się go przywrócić niczym innym jak ponownym ścięciem ostrymi nożyczkami. Generalnie nożyczki do włosów nie powinny być używane do niczego innego, bo może je to stępić. Oczywiście, może się tak zdarzyć, że się uda i nożyczki są ostre, ale po co ryzykować stanem włosów?

---------- Dopisano o 23:15 ---------- Poprzedni post napisano o 23:02 ----------

Cytat:
Napisane przez izus_86 Pokaż wiadomość
Daj sobie czas i przemyśl jeszcze wszystkie za i przeciw farbowaniu
Ja sama kilka razy farbowałam w życiu, a teraz jakoś polubiłam mój naturalny kolor Jedyne czego nigdy nie zaakceptuje, to jaśniejsze refleksy od słońca

No i co do końcówek, to całkiem możliwe, że to wina szamponetki
Zawsze narzekałaś na końcówki i taka koloryzacja mogła zaszkodzić bardziej
Myślę, że zacznę od glossa, bo nie ma po nim odrostów i nie niszczy włosów Czekam tylko aż na helfach będzie Khadi ciemny brąz
Może macerat z orzecha Ci pomoże?

Pewnie tak, dlatego bronię się przed farbowaniem chemicznym

książki
Stary 2012-05-17, 23:23   #3697
izus_86
Zakorzenienie

Cytat:
Myślę, że zacznę od glossa, bo nie ma po nim odrostów i nie niszczy włosów Czekam tylko aż na helfach będzie Khadi ciemny brąz

No to z glossem warto spróbować, tym bardziej, że to nie farbowanie chemiczne
Jednak są też i takie osoby np. weegirl, które farbują tylko chemicznymi farbami, a mają piękne włoski

Co do maceratu, to na pewno zrobię, tym bardziej, że rodzice mają na ogrodzie wielkiego orzecha
Chcę też robić płukanki kawowe, szałwiowe itp. może to coś da
1.04.12 - Seboradin
12.04.12 - Eclipta

Moje włosy
Stary 2012-05-17, 23:30   #3698
Jigoku
Zakorzenienie

Cytat:
Jednak są też i takie osoby np. weegirl, które farbują tylko chemicznymi farbami, a mają piękne włoski

Co do maceratu, to na pewno zrobię, tym bardziej, że rodzice mają na ogrodzie wielkiego orzecha
Chcę też robić płukanki kawowe, szałwiowe itp. może to coś da
Cascada też ma rozjaśniane Podziwiam osoby, które mają włosy farbowane na blond (co bardziej szkodzi niż farbowanie na ciemno) i jeszcze mają włosy w takim stanie Niestety wiem, że moje włosy do takich nie należą, bardzo łatwo je przesuszyć.

Mogę Ci odlać mój macerat to sobie spróbujesz
Ja o kawowych też myślę, bo z ziołowymi wolę nie kombinować

książki
Stary 2012-05-18, 00:04   #3699
izus_86
Zakorzenienie

Cytat:
Cascada też ma rozjaśniane Podziwiam osoby, które mają włosy farbowane na blond (co bardziej szkodzi niż farbowanie na ciemno) i jeszcze mają włosy w takim stanie Niestety wiem, że moje włosy do takich nie należą, bardzo łatwo je przesuszyć.

Mogę Ci odlać mój macerat to sobie spróbujesz
Ja o kawowych też myślę, bo z ziołowymi wolę nie kombinować
No to faktycznie lepiej spróbuj z tą henną
Sama kiedyś się skuszę, ale jak pojawią się siwki
Póki co wypatrzyłam może z 4 i wyrwałam, ale teraz już się nie pojawiają, pewnie wina stresu to była, bo akurat miałam gorszy okres.
Mam nadzieję, że eclipta też jakoś spowolni ich pojawianie się i może przyciemni włoski

Dziękuję za propozycję, ale bardzo lubię sama w takich rzeczach grzebać, więc chętnie sama sobie ukręcę

Kawową spróbuję może nawet jutro
O ziółkach myślałam, ale jako dodatek do kawki i to od czasu do czasu, też boję się wysuszenia, więc wolałabym za często z nich nie korzystać
1.04.12 - Seboradin
12.04.12 - Eclipta

Moje włosy
Stary 2012-05-18, 09:50   #3700
kuleczkka
Rozeznanie

Miałam końcówkę evy rzepy i jednak gorzej oczyszcza niż Barwa.

Jak się robi taki macerat?

Co do mojego przyrostu - stosuję sporo rzeczy na przyrost - bo to są te same najczęściej co na babyki, jakoś tam rosną - ale ile nie mam pojęcia - od miesiąca mierzę i ciągle ten sam wynik śmieszne pewnie dla Was 27cm- a wydają mi się, że jednak troszkę rosną

Kusi mnie tylko fryzjer - tylko po co to nie wiem. Jakieś takie przyzwyczajenie, że co jakiś czas idę i podcinam.
kuleczkka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-18, 11:23   #3701
Jigoku
Zakorzenienie

Cytat:
No to faktycznie lepiej spróbuj z tą henną
Sama kiedyś się skuszę, ale jak pojawią się siwki
Póki co wypatrzyłam może z 4 i wyrwałam, ale teraz już się nie pojawiają, pewnie wina stresu to była, bo akurat miałam gorszy okres.
Mam nadzieję, że eclipta też jakoś spowolni ich pojawianie się i może przyciemni włoski

Dziękuję za propozycję, ale bardzo lubię sama w takich rzeczach grzebać, więc chętnie sama sobie ukręcę

Kawową spróbuję może nawet jutro
O ziółkach myślałam, ale jako dodatek do kawki i to od czasu do czasu, też boję się wysuszenia, więc wolałabym za często z nich nie korzystać
A jak teraz używasz eclipty?

To już niedługo w sumie? Może też mi ktoś orzecha użyczy

Daj znać jak efekty

Muszę się pochwalić, że objętość mojego kucyka ma 10 cm, zwiększyła się o 1 cm

książki
Stary 2012-05-18, 11:50   #3702
Magdalene29
Rozeznanie

Cytat:
Mam nadzieję, że jednak Lilli będzie Ci służył, bo inaczej dostana mi się baty

Ja dzisiaj oczyszczałam właśnie Barwą i zrobiłam test tej odżywki Nivea, ale jeszcze mi włoski schną
Kiedyś oczyszczałam raz/dwa w tygodniu, a teraz przy Lilli wystarczy mi tak raz na dwa tygodnie
Myślę też, że zamiana Gliss Kura na Schaumę trochę odciążyła moje włoski
Nie dostanie Ci się Może nie będę mogła aż tak często nim myć, ale przede mną jeszcze mnóstwo testów. Może miałam po prostu przeciążone generalnie.
Wczoraj oczyściłam więc włosy Barwą i nałożyłam waxa z Beauty Formulas, który generalnie się u mnie nie sprawdza, ale wyczytałam, że "niskoporowate" nie powinny go trzymać zbyt długo na włosach, więc zmyłam po 10 min. i dziś są one piękne jak na mnie

A używasz jeszcze czasem Gliss kura? Ja też wolę Schaumę, obrałam już strategię: 2 dni psikam Schaumą, 1 dzień Glissem Jak na razie to działa

---------- Dopisano o 11:50 ---------- Poprzedni post napisano o 11:49 ----------

Cytat:

Daj znać jak efekty

Cały jeden centymetr?!
Do moich marnych 7 wstyd się przyznawać...

Magdalene29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-18, 11:52   #3703
kuleczkka
Rozeznanie

Cytat:

Stary 2012-05-18, 12:14   #3704
Jigoku
Zakorzenienie

Cytat:

Cały jeden centymetr?!
Jaki wstyd, masz bardzo ładne włosy, więc żaden wstyd
Moje włosy są dosyć cienkie, do tego z przodu wycieniowane, więc i tak nie wygląda jakby było ich dużo Ale cieszę się, że chociaż baby hair trochę rosną

książki
Stary 2012-05-18, 13:05   #3705
Magdalene29
Rozeznanie

Cytat:
Jaki wstyd, masz bardzo ładne włosy, więc żaden wstyd
Moje włosy są dosyć cienkie, do tego z przodu wycieniowane, więc i tak nie wygląda jakby było ich dużo Ale cieszę się, że chociaż baby hair trochę rosną
Ale zazdroszczę Marzę o gęstszych włosach...
Dziękuję

Stary 2012-05-18, 15:09   #3706
blue_apple
Zakorzenienie

Cytat:

Teraz nie widzisz, bo za bardzo zwracasz na to uwagę i zbyt mocno chcesz to zobaczyć jak rosną
i jak ta Nivea ?

dokładnie o to mi chodziło

Cytat:
A co ile ją obcinasz?
Końcówki ścięte tępymi nożyczkami powinny się prędzej czy później rozdwoić, bo jest koniec włosa jest zmiażdżony to do zdrowego wyglądu nie da się go przywrócić niczym innym jak ponownym ścięciem ostrymi nożyczkami. Generalnie nożyczki do włosów nie powinny być używane do niczego innego, bo może je to stępić. Oczywiście, może się tak zdarzyć, że się uda i nożyczki są ostre, ale po co ryzykować stanem włosów?

---------- Dopisano o 23:15 ---------- Poprzedni post napisano o 23:02 ----------

różnie - czasem co 2 tyg. czasem co miesiąc, półtorej, zależy jak wygląda no, ale zawsze nożyczkami nie stricte fryzjerskimi.
tłumaczenie wydaje się logiczne, ale... u mnie się nie sprawdza (na grzywce, reszty nie ryzykuję, JUŻ.) a nie używam tych samych nożyczek za każdym razem.

czy jest szansa, żeby gloss nie wyszedł rudawy?

Cytat:
też kiedyś farbowałam i miałam włosy w lepszym stanie mam wrażenie, że farby są napakowane bardzo bardzo dodatkową chemią, która ma przykryć te zniszczenia, których farba dokonuje. no bo zniszczy włosy, nie ma szans, żeby nie...
tylko może niektórzy mają tak dobry stan włosów, że u nich te zniszczenia są właściwie niewidoczne...

Cytat:
Kusi mnie tylko fryzjer - tylko po co to nie wiem. Jakieś takie przyzwyczajenie, że co jakiś czas idę i podcinam.
zawsze to odświeżenie fryzury

Cytat:
Cały jeden centymetr?!
mój ma 6,5 mieć 2 razy więcej włosów - wow
blue_apple jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-18, 15:16   #3707
Jigoku
Zakorzenienie

Cytat:
różnie - czasem co 2 tyg. czasem co miesiąc, półtorej, zależy jak wygląda no, ale zawsze nożyczkami nie stricte fryzjerskimi.
tłumaczenie wydaje się logiczne, ale... u mnie się nie sprawdza (na grzywce, reszty nie ryzykuję, JUŻ.) a nie używam tych samych nożyczek za każdym razem.

czy jest szansa, żeby gloss nie wyszedł rudawy?
To też zależy od tego jak szybko 'naturalnie' rozdwajają Ci się włosy

Zależy od odcienia.

książki
Stary 2012-05-18, 16:22   #3708
AnulaPPP
Zakorzenienie

Cytat:

he he pewnie tak ale jednak obawiam się tej granicy wiekowej włosa...

AnulaPPP jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-18, 20:49   #3709
Magdalene29
Rozeznanie

Cytat:
też kiedyś farbowałam i miałam włosy w lepszym stanie mam wrażenie, że farby są napakowane bardzo bardzo dodatkową chemią, która ma przykryć te zniszczenia, których farba dokonuje. no bo zniszczy włosy, nie ma szans, żeby nie...
tylko może niektórzy mają tak dobry stan włosów, że u nich te zniszczenia są właściwie niewidoczne...

zawsze to odświeżenie fryzury

mój ma 6,5 mieć 2 razy więcej włosów - wow
Farba na bank ma coś wpływające na połysk, ale nie mam najmniejszego pojęcia, co to jest No ale kit z farbą, najbardziej napakowana jest chyba ta odżywka dołączana w kartoniku. Kiedyś notorycznie farbowałam Safirą, tam właśnie była taka saszetka, po jednym jej użyciu miałam przez tydzień włosy tak lejące, że nie dało się ich zebrać w kitkę. Mimo codziennego mycia To musi być dopiero bomba silikonowa, a ja się tak cieszyłam wtedy, że mimo farbowania mam zdrowe włosy

Mieć choćby 8-9 cm to byłby dla mnie cud

Edytowane przez Magdalene29
Czas edycji: 2012-05-18 o 20:50
Stary 2012-05-18, 22:05   #3710
karmazynka99
Zakorzenienie

Cytat:
gratulacje !

Moja pielęgnacja włosów

Edytowane przez karmazynka99
Czas edycji: 2012-05-18 o 22:07
Stary 2012-05-18, 22:16   #3711
izus_86
Zakorzenienie

Cytat:
Jak nie masz rozdwojonych końcówek, to nie ścinaj skoro tak bardzo zależy Ci na zapuszczaniu
No chyba, że chcesz szybciej połączyć bejbiki z długością

Cytat:

Daj znać jak efekty

Gratuluję , też bym tyle chciała
Ja w sumie musiałabym zmierzyć, bo trochę tych bejbików urosło i zeszłam z cieniowania

Eclipty używam głównie z olejem na kilka godzin przed myciem, albo do maski po myciu tak na 2 h

No i jak będziesz chciała orzecha i u moich rodziców już będzie, to chętnie się podzielę, tym bardziej, że jesteś z Poznania i można przekazać osobiście

Cytat:
Nie dostanie Ci się Może nie będę mogła aż tak często nim myć, ale przede mną jeszcze mnóstwo testów. Może miałam po prostu przeciążone generalnie.
Wczoraj oczyściłam więc włosy Barwą i nałożyłam waxa z Beauty Formulas, który generalnie się u mnie nie sprawdza, ale wyczytałam, że "niskoporowate" nie powinny go trzymać zbyt długo na włosach, więc zmyłam po 10 min. i dziś są one piękne jak na mnie

A używasz jeszcze czasem Gliss kura? Ja też wolę Schaumę, obrałam już strategię: 2 dni psikam Schaumą, 1 dzień Glissem Jak na razie to działa
Może faktycznie Twoje włoski potrzebowały oczyszczenia, albo ten Lilli jednak nie jest dla Ciebie
Ja obstawiam, że to dzięki niemu mam dłużej świeże włoski i bardziej puszyste, ale kto wie czy to nie ten Seboradin

No i ja też zauważyłam, że niektóre produkty lepiej się u mnie sprawdzają trzymane krócej

Jak chodzi o Gliss Kura, to dałam mamie, bo ona bardzo lubi te psikacze, więc używam tylko Schaumy
Z keratyną mam własnej roboty psikacz i on raz na jakiś czas mi wystarczy

Cytat:
i jak ta Nivea ?

Mi się wydaję, że jak odpowiednio się dba o włoski i farbuję głównie odrosty, a raz na jakiś czas długość, to idzie zadbać o to, aby nie było wielkich szkód

Co do Nivea, to użyłam jej na oczyszczone włosy Barwą i dzisiaj miałam bardzo mięciutkie włoski i nie obciążone, czego się bałam
No i przy dzisiejszym myciu znowu jej użyłam, tym razem myłam Lilli, zobaczymy jak jutro będzie

Cytat:
he he pewnie tak ale jednak obawiam się tej granicy wiekowej włosa...
Może nie będzie źle i jeszcze sporo urosną
Ja za to u siebie nie wiem jak to będzie, bo nigdy nie miałam dłuższych włosków niż trochę przed zapięcie stanika, a chciałabym za

Cytat:
Farba na bank ma coś wpływające na połysk, ale nie mam najmniejszego pojęcia, co to jest No ale kit z farbą, najbardziej napakowana jest chyba ta odżywka dołączana w kartoniku. Kiedyś notorycznie farbowałam Safirą, tam właśnie była taka saszetka, po jednym jej użyciu miałam przez tydzień włosy tak lejące, że nie dało się ich zebrać w kitkę. Mimo codziennego mycia To musi być dopiero bomba silikonowa, a ja się tak cieszyłam wtedy, że mimo farbowania mam zdrowe włosy
Co do odżywek dodawanych do farb, to kiedyś ktoś wspominał, że one mają całkiem fajne składy
1.04.12 - Seboradin
12.04.12 - Eclipta

Moje włosy
Stary 2012-05-18, 23:35   #3712
kuleczkka
Rozeznanie

Cytat:
Jak nie masz rozdwojonych końcówek, to nie ścinaj skoro tak bardzo zależy Ci na zapuszczaniu
No chyba, że chcesz szybciej połączyć bejbiki z długością
No chciałabym zrównać - ale teraz 10 cm nie obetnę - więc mam w planach nie ciąć ile się da.
Końcówki mam w super stanie - jedną rozdwojoną widziałam, ale potem nie umiałam znaleźć - może włos wypadł.
Nawet przesuszone nie są - ale obcinałam niecałe 2 miesiące temu wiec ich stan jest raczej normalny.
Stary 2012-05-19, 08:20   #3713
Magdalene29
Rozeznanie

Cytat:
Może faktycznie Twoje włoski potrzebowały oczyszczenia, albo ten Lilli jednak nie jest dla Ciebie
Ja obstawiam, że to dzięki niemu mam dłużej świeże włoski i bardziej puszyste, ale kto wie czy to nie ten Seboradin

No i ja też zauważyłam, że niektóre produkty lepiej się u mnie sprawdzają trzymane krócej

Jak chodzi o Gliss Kura, to dałam mamie, bo ona bardzo lubi te psikacze, więc używam tylko Schaumy
Z keratyną mam własnej roboty psikacz i on raz na jakiś czas mi wystarczy

Co do odżywek dodawanych do farb, to kiedyś ktoś wspominał, że one mają całkiem fajne składy
Ja psikacza własnej roboty m.in. z keratyną używam ostatnio tylko na skalp jako wcierki, na długości u mnie się nie sprawdza

Kurcze, to może ta odżywka dawała efekt wow, bo była taka dobra? Muszę poszperać

Stary 2012-05-19, 09:58   #3714
AnulaPPP
Zakorzenienie

Cytat:
Może nie będzie źle i jeszcze sporo urosną
Ja za to u siebie nie wiem jak to będzie, bo nigdy nie miałam dłuższych włosków niż trochę przed zapięcie stanika, a chciałabym za
mam nadzieję ostatecznie krótkich nie mam i ta długość by mi wystarczyła jakby mi się udało wszystkie zrównać ale 10-15 cm więcej - marzenie
no ale nie miałaś, bo nie chciałaś prawda? nie że próbowałaś a się nie udało urosną urosną, zwłaszcza że mają takie tempo - nadal jest 3cm?

ja nigdy nie miałam chyba dłuższych... znaczy jako dziecko sięgały mi niżej, ale wiadome, byłam niższa

AnulaPPP jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-19, 10:50   #3715
izus_86
Zakorzenienie

Cytat:
No chciałabym zrównać - ale teraz 10 cm nie obetnę - więc mam w planach nie ciąć ile się da.
Końcówki mam w super stanie - jedną rozdwojoną widziałam, ale potem nie umiałam znaleźć - może włos wypadł.
Nawet przesuszone nie są - ale obcinałam niecałe 2 miesiące temu wiec ich stan jest raczej normalny.
No to może zetnij chociaż 2 cm i tak co jakiś czas po trochu, aż w końcu uda Ci się je zrównać

Cytat:
Ja psikacza własnej roboty m.in. z keratyną używam ostatnio tylko na skalp jako wcierki, na długości u mnie się nie sprawdza

Kurcze, to może ta odżywka dawała efekt wow, bo była taka dobra? Muszę poszperać
No u mnie keratyna też się średnio sprawdza, ale raz na jakiś czas psikam razem z innymi półproduktami nawilżającymi, aby zrównoważyć proteiny i nawilżenie

Cytat:
mam nadzieję ostatecznie krótkich nie mam i ta długość by mi wystarczyła jakby mi się udało wszystkie zrównać ale 10-15 cm więcej - marzenie
no ale nie miałaś, bo nie chciałaś prawda? nie że próbowałaś a się nie udało urosną urosną, zwłaszcza że mają takie tempo - nadal jest 3cm?

ja nigdy nie miałam chyba dłuższych... znaczy jako dziecko sięgały mi niżej, ale wiadome, byłam niższa
Uda Ci się na pewno jeszcze sporo zapuścić

Ja nigdy nie miałam dłuższych, bo jakoś tak zawsze wychodziło, że chciałam coś zmienić i szłam do fryzjera i zawsze sporo leciało

Co do przyrostu, to nie mam pojęcia ile mi teraz rosną
Wtedy mierzyłam i było 3 cm, później przestałam mierzyć i miałam przerwę we wcierkach, a teraz stosuję Seboradin i na pewno mam po nim bejbiki, ale jak z przyrostem, to ciężko powiedzieć
1.04.12 - Seboradin
12.04.12 - Eclipta

Moje włosy
Stary 2012-05-19, 11:56   #3716
kuleczkka
Rozeznanie

Cytat:
No to może zetnij chociaż 2 cm i tak co jakiś czas po trochu, aż w końcu uda Ci się je zrównać
no właśnie nie chcę tak - chcę coś zmienić w wizerunku, a ta moja obecna długość jest taką jaką już długo mam. Znaczy w zeszłym roku ścięłam z takich mniej więcej na asymetrię - jeden bok przed ucho, trochę mi się podobało, a potem stwierdziłam, że zapuszczam. Dopiero tym ostatnim ścięciem doszłam do stanu, że można zapuszczać.
Wiem, że póki nie zetnę tych przerzedzeń to będę na nie narzekać. Ale chyba zapuszczę choć do ramion. To pisałyście kiepska długość dla końcówek wiec w tym czasie będę zrównywać. Czyli pewnie jesienią.
Tylko czy wytrzymam
Stary 2012-05-19, 15:40   #3717
karmazynka99
Zakorzenienie

a ta eclipta, to jest właściwie jakis ekstrakt?

bo pisałam kiedś ze mam ją w szamponie, ale jakie jest jej główne zadanie? jest w płynie w proszku?

Moja pielęgnacja włosów
Stary 2012-05-19, 19:44   #3718
ania smerfetka
Raczkowanie

Przyszłam pokazać co mam na głowie. Dla porównania zdjęcie z dziś (8) i z 14.11.2011 (1). Czyli trochę urosły przez te 6 miesięcy.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 19.05.2012.jpg (32,5 KB, 27 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 14.11.2011.jpg (28,9 KB, 26 załadowań)
Owsiankę jem regularnie od 10.10.2011
Od zawsze się ODCHUDZAM
ania smerfetka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-19, 21:00   #3719
izus_86
Zakorzenienie

Cytat:
no właśnie nie chcę tak - chcę coś zmienić w wizerunku, a ta moja obecna długość jest taką jaką już długo mam. Znaczy w zeszłym roku ścięłam z takich mniej więcej na asymetrię - jeden bok przed ucho, trochę mi się podobało, a potem stwierdziłam, że zapuszczam. Dopiero tym ostatnim ścięciem doszłam do stanu, że można zapuszczać.
Wiem, że póki nie zetnę tych przerzedzeń to będę na nie narzekać. Ale chyba zapuszczę choć do ramion. To pisałyście kiepska długość dla końcówek wiec w tym czasie będę zrównywać. Czyli pewnie jesienią.
Tylko czy wytrzymam
Ja mam do ramion i nie jest tak źle, nie rozdwajają mi się, jedynie te krótsze bejbiki Trzeba tylko cały czas zabezpieczać

Chyba tak będzie najlepiej jak zapuścisz trochę, a potem zabierzesz się za równanie, bo pewnie jeszcze Ci się pojawiają bejbiki

Cytat:
Napisane przez karmazynka99 Pokaż wiadomość
a ta eclipta, to jest właściwie jakis ekstrakt?

bo pisałam kiedś ze mam ją w szamponie, ale jakie jest jej główne zadanie? jest w płynie w proszku?
Tutaj jest wszystko ładnie opisane: http://mazidla.com/component/virtuem...category_id=42

Cytat:
Napisane przez ania smerfetka Pokaż wiadomość
Przyszłam pokazać co mam na głowie. Dla porównania zdjęcie z dziś (8) i z 14.11.2011 (1). Czyli trochę urosły przez te 6 miesięcy.

Urosły i to naprawdę sporo, gratuluję
1.04.12 - Seboradin
12.04.12 - Eclipta

Moje włosy
Stary 2012-05-19, 22:36   #3720
aniaamelia
Zadomowienie

Jigoku, w poniedziałek przywiozę do Poznania dwie odżywki Garnier AiK. Czy chcesz nadal? Jeśli tak to daj znać a jeśli nie to oddam jakiejś innej koleżance

Bawisz się na tegorocznych Juwenaliach?

Edytowane przez aniaamelia
Czas edycji: 2012-05-19 o 22:43
aniaamelia jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości