|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3691 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: SG (Straight Girl) - czyli coś dla prostowłosych
Cytat:
![]() na porost pokrzywa, skrzyp, drożdże byłoo juz o tym
|
|
#3692 |
|
Wtajemniczenie
|
Właśnie mnie naszła refleksja o rozdwajaniu się włosów, nożyczkach itd
Podcinam grzywkę tak co miesiąc mniej więcej, sama nożyczkami biurowymi... W ogóle nie rozdwajają mi się tam włosy. I teraz pytanie, czy to zależy od jakiejś tam podatności włosów na rozdwajanie, pielęgnacji, czy może mam wyjątkowo super hiper świetne nożyczki biurkowe :P
|
#3693 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3694 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a końcówki leżą i kwiczą, tydzień po fryzjerze nie mogę na nie patrzeć, szukam porządnych nożyczek fryzjerskich i będę ciachać sama, to co znajdę rozdwojone dotąd, aż tego nie opanuję. mam dosyć. u mnie widać główną przyczyną rozdwajania się włosów są zniszczenia mechaniczne... |
|
|
|
|
#3695 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z odpowiednio dobranymi przyspieszaczami możesz nawet w rok osiągnąć zamierzony cel ![]() Cytat:
Ja sama kilka razy farbowałam w życiu, a teraz jakoś polubiłam mój naturalny kolor Jedyne czego nigdy nie zaakceptuje, to jaśniejsze refleksy od słońca ![]() No i co do końcówek, to całkiem możliwe, że to wina szamponetki ![]() Zawsze narzekałaś na końcówki i taka koloryzacja mogła zaszkodzić bardziej ![]() Cytat:
![]() Ja dzisiaj oczyszczałam właśnie Barwą i zrobiłam test tej odżywki Nivea, ale jeszcze mi włoski schną ![]() Kiedyś oczyszczałam raz/dwa w tygodniu, a teraz przy Lilli wystarczy mi tak raz na dwa tygodnie Myślę też, że zamiana Gliss Kura na Schaumę trochę odciążyła moje włoski ![]() Cytat:
|
|
#3696 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Końcówki ścięte tępymi nożyczkami powinny się prędzej czy później rozdwoić, bo jest koniec włosa jest zmiażdżony to do zdrowego wyglądu nie da się go przywrócić niczym innym jak ponownym ścięciem ostrymi nożyczkami. Generalnie nożyczki do włosów nie powinny być używane do niczego innego, bo może je to stępić. Oczywiście, może się tak zdarzyć, że się uda i nożyczki są ostre, ale po co ryzykować stanem włosów? ![]() ---------- Dopisano o 23:15 ---------- Poprzedni post napisano o 23:02 ---------- Cytat:
Czekam tylko aż na helfach będzie Khadi ciemny brąz ![]() Może macerat z orzecha Ci pomoże? ![]() Pewnie tak, dlatego bronię się przed farbowaniem chemicznym
|
||
|
|
|
#3697 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jednak są też i takie osoby np. weegirl, które farbują tylko chemicznymi farbami, a mają piękne włoski ![]() Co do maceratu, to na pewno zrobię, tym bardziej, że rodzice mają na ogrodzie wielkiego orzecha ![]() Chcę też robić płukanki kawowe, szałwiowe itp. może to coś da
|
|
#3698 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Podziwiam osoby, które mają włosy farbowane na blond (co bardziej szkodzi niż farbowanie na ciemno) i jeszcze mają włosy w takim stanie Niestety wiem, że moje włosy do takich nie należą, bardzo łatwo je przesuszyć.Mogę Ci odlać mój macerat to sobie spróbujesz ![]() Ja o kawowych też myślę, bo z ziołowymi wolę nie kombinować
|
|
|
|
|
#3699 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sama kiedyś się skuszę, ale jak pojawią się siwki ![]() Póki co wypatrzyłam może z 4 i wyrwałam, ale teraz już się nie pojawiają, pewnie wina stresu to była, bo akurat miałam gorszy okres. Mam nadzieję, że eclipta też jakoś spowolni ich pojawianie się i może przyciemni włoski ![]() Dziękuję za propozycję, ale bardzo lubię sama w takich rzeczach grzebać, więc chętnie sama sobie ukręcę ![]() Kawową spróbuję może nawet jutro ![]() O ziółkach myślałam, ale jako dodatek do kawki i to od czasu do czasu, też boję się wysuszenia, więc wolałabym za często z nich nie korzystać
|
|
#3700 |
|
Rozeznanie
|
Miałam końcówkę evy rzepy i jednak gorzej oczyszcza niż Barwa.
Jak się robi taki macerat? Co do mojego przyrostu - stosuję sporo rzeczy na przyrost - bo to są te same najczęściej co na babyki, jakoś tam rosną - ale ile nie mam pojęcia - od miesiąca mierzę i ciągle ten sam wynik śmieszne pewnie dla Was 27cm- a wydają mi się, że jednak troszkę rosną Kusi mnie tylko fryzjer - tylko po co to nie wiem. Jakieś takie przyzwyczajenie, że co jakiś czas idę i podcinam.
|
#3701 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() To już niedługo w sumie? Może też mi ktoś orzecha użyczy ![]() Daj znać jak efekty ![]() Muszę się pochwalić, że objętość mojego kucyka ma 10 cm, zwiększyła się o 1 cm |
|
|
|
|
#3702 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Może nie będę mogła aż tak często nim myć, ale przede mną jeszcze mnóstwo testów. Może miałam po prostu przeciążone generalnie. Wczoraj oczyściłam więc włosy Barwą i nałożyłam waxa z Beauty Formulas, który generalnie się u mnie nie sprawdza, ale wyczytałam, że "niskoporowate" nie powinny go trzymać zbyt długo na włosach, więc zmyłam po 10 min. i dziś są one piękne jak na mnie A używasz jeszcze czasem Gliss kura? Ja też wolę Schaumę, obrałam już strategię: 2 dni psikam Schaumą, 1 dzień Glissem Jak na razie to działa ---------- Dopisano o 11:50 ---------- Poprzedni post napisano o 11:49 ---------- Cytat:
Do moich marnych 7 wstyd się przyznawać...
|
|
#3703 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#3704 |
|
Zakorzenienie
|
Jaki wstyd, masz bardzo ładne włosy, więc żaden wstyd
![]() Moje włosy są dosyć cienkie, do tego z przodu wycieniowane, więc i tak nie wygląda jakby było ich dużo Ale cieszę się, że chociaż baby hair trochę rosną
|
|
|
|
#3705 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Marzę o gęstszych włosach...Dziękuję
|
|
#3706 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
?dokładnie o to mi chodziło ![]() Cytat:
no, ale zawsze nożyczkami nie stricte fryzjerskimi.tłumaczenie wydaje się logiczne, ale... u mnie się nie sprawdza (na grzywce, reszty nie ryzykuję, JUŻ.) a nie używam tych samych nożyczek za każdym razem. czy jest szansa, żeby gloss nie wyszedł rudawy? Cytat:
mam wrażenie, że farby są napakowane bardzo bardzo dodatkową chemią, która ma przykryć te zniszczenia, których farba dokonuje. no bo zniszczy włosy, nie ma szans, żeby nie...tylko może niektórzy mają tak dobry stan włosów, że u nich te zniszczenia są właściwie niewidoczne... Cytat:
![]() mój ma 6,5 mieć 2 razy więcej włosów - wow
|
||||
|
|
|
#3707 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zależy od odcienia. |
|
|
|
|
#3708 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale jednak obawiam się tej granicy wiekowej włosa...
|
|
|
|
|
#3709 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
No ale kit z farbą, najbardziej napakowana jest chyba ta odżywka dołączana w kartoniku. Kiedyś notorycznie farbowałam Safirą, tam właśnie była taka saszetka, po jednym jej użyciu miałam przez tydzień włosy tak lejące, że nie dało się ich zebrać w kitkę. Mimo codziennego mycia To musi być dopiero bomba silikonowa, a ja się tak cieszyłam wtedy, że mimo farbowania mam zdrowe włosy ![]() Mieć choćby 8-9 cm to byłby dla mnie cud
Włosomaniaczka od 10.11.2011 Cel: 60 cm, ZAGĘSZCZENIE Edytowane przez Magdalene29 Czas edycji: 2012-05-18 o 20:50 |
|
|
|
|
#3710 |
|
Zakorzenienie
|
gratulacje !
Twoje kłamstwo trwa tak długo, ze sam zaczynasz w nie wierzyć? Doceniamy dopiero kiedy stracimy. Zapuszczanie włosów z wizażem : 65cm completed Moja pielęgnacja włosów Edytowane przez karmazynka99 Czas edycji: 2012-05-18 o 22:07 |
|
|
|
#3711 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No chyba, że chcesz szybciej połączyć bejbiki z długością ![]() Cytat:
, też bym tyle chciała ![]() Ja w sumie musiałabym zmierzyć, bo trochę tych bejbików urosło i zeszłam z cieniowania ![]() Eclipty używam głównie z olejem na kilka godzin przed myciem, albo do maski po myciu tak na 2 h ![]() No i jak będziesz chciała orzecha i u moich rodziców już będzie, to chętnie się podzielę, tym bardziej, że jesteś z Poznania i można przekazać osobiście ![]() Cytat:
![]() Ja obstawiam, że to dzięki niemu mam dłużej świeże włoski i bardziej puszyste, ale kto wie czy to nie ten Seboradin ![]() No i ja też zauważyłam, że niektóre produkty lepiej się u mnie sprawdzają trzymane krócej Jak chodzi o Gliss Kura, to dałam mamie, bo ona bardzo lubi te psikacze, więc używam tylko Schaumy ![]() Z keratyną mam własnej roboty psikacz i on raz na jakiś czas mi wystarczy ![]() Cytat:
![]() Co do Nivea, to użyłam jej na oczyszczone włosy Barwą i dzisiaj miałam bardzo mięciutkie włoski i nie obciążone, czego się bałam ![]() No i przy dzisiejszym myciu znowu jej użyłam, tym razem myłam Lilli, zobaczymy jak jutro będzie ![]() Cytat:
Ja za to u siebie nie wiem jak to będzie, bo nigdy nie miałam dłuższych włosków niż trochę przed zapięcie stanika, a chciałabym za ![]() Cytat:
|
|
#3712 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Końcówki mam w super stanie - jedną rozdwojoną widziałam, ale potem nie umiałam znaleźć - może włos wypadł. Nawet przesuszone nie są - ale obcinałam niecałe 2 miesiące temu wiec ich stan jest raczej normalny.
|
|
#3713 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Kurcze, to może ta odżywka dawała efekt wow, bo była taka dobra? Muszę poszperać
|
|
#3714 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ostatecznie krótkich nie mam i ta długość by mi wystarczyła jakby mi się udało wszystkie zrównać ale 10-15 cm więcej - marzenie ![]() no ale nie miałaś, bo nie chciałaś prawda? nie że próbowałaś a się nie udało urosną urosną, zwłaszcza że mają takie tempo - nadal jest 3cm? ![]() ja nigdy nie miałam chyba dłuższych... znaczy jako dziecko sięgały mi niżej, ale wiadome, byłam niższa
|
|
|
|
|
#3715 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ja nigdy nie miałam dłuższych, bo jakoś tak zawsze wychodziło, że chciałam coś zmienić i szłam do fryzjera i zawsze sporo leciało Co do przyrostu, to nie mam pojęcia ile mi teraz rosną ![]() Wtedy mierzyłam i było 3 cm, później przestałam mierzyć i miałam przerwę we wcierkach, a teraz stosuję Seboradin i na pewno mam po nim bejbiki, ale jak z przyrostem, to ciężko powiedzieć
|
|
#3716 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wiem, że póki nie zetnę tych przerzedzeń to będę na nie narzekać. Ale chyba zapuszczę choć do ramion. To pisałyście kiepska długość dla końcówek wiec w tym czasie będę zrównywać. Czyli pewnie jesienią. Tylko czy wytrzymam
|
|
#3717 |
|
Zakorzenienie
|
a ta eclipta, to jest właściwie jakis ekstrakt?
![]() bo pisałam kiedś ze mam ją w szamponie, ale jakie jest jej główne zadanie? jest w płynie w proszku?
|
#3718 |
|
Raczkowanie
|
Przyszłam pokazać co mam na głowie. Dla porównania zdjęcie z dziś (8) i z 14.11.2011 (1). Czyli trochę urosły przez te 6 miesięcy.
|
#3719 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Trzeba tylko cały czas zabezpieczać Chyba tak będzie najlepiej jak zapuścisz trochę, a potem zabierzesz się za równanie, bo pewnie jeszcze Ci się pojawiają bejbiki ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Urosły i to naprawdę sporo, gratuluję
|
|
#3720 |
|
Zadomowienie
|
Jigoku, w poniedziałek przywiozę do Poznania dwie odżywki Garnier AiK. Czy chcesz nadal? Jeśli tak to daj znać a jeśli nie to oddam jakiejś innej koleżance
![]() Bawisz się na tegorocznych Juwenaliach? Edytowane przez aniaamelia Czas edycji: 2012-05-19 o 22:43 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:49.

Podcinam grzywkę tak co miesiąc mniej więcej, sama nożyczkami biurowymi... W ogóle nie rozdwajają mi się tam włosy. I teraz pytanie, czy to zależy od jakiejś tam podatności włosów na rozdwajanie, pielęgnacji, czy może mam wyjątkowo super hiper świetne nożyczki biurkowe :P

A może to jednak odżywka jakoś tak wpłynęła..?
Będę testować dalej.

, też bym tyle chciała