|
|||||||
| Notka |
|
| Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#931 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Niekończące się rozstanie, ładne włosy, wódki chlanie
Cytat:
.
|
|
|
|
|
#932 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na szczęście nie zapowiada się żadne wesele, na które obydwoje bylibyśmy zaproszeni. Ludzie, z którymi jestem blisko na pewno nie zaproszą go na swoje wesele a ludzie, z którymi jestem dalej nie zaproszą mnie
|
|
|
|
|
#933 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#934 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja też powinnam przytyć, ale się nie zanosi. A naprawdę mało waże, chociaż nie wyglądam aż tak źle, jak na to ile waga pokazuje, bo to waga anorektyka... . Najwięcej wyciągają ze mnie papierosy, plus nieregularne posiłki, stres i niedosypianie w tygodniu.A Ty skup się na tym co teraz najważniejsze, każdy studiujący ma mase nudnego i niepotrzebnego materiału. Facet to teraz drugorzędna sprawa. Życzę wytrwałości ![]() Cytat:
Poza tym z tym chodzeniem do tablicy, to też troche wina ćwiczeniowców, skoro dana osoba jest na ćwiczeniach, to oznacza, że jest w stanie w nich uczestniczyć, jasne każdy może się gorzej czuć, i to niekoniecznie w związku z ciążą ale takie sytuacje nie mogą być permanentne. U nas jedna koleżanka nie wykonywała ćwiczeń praktycznych z pierwszej pomocy, chociaż chciała, w końcu Pani jej dała do zrobienia coś takiego żeby nie musiała się schylać, tylko, że ona była w 9 miesiącu już Także brzuszek miała bardzo duży i mogło być jej ciężko Cytat:
Chociaż szczerze mówiąc, w sesji zazwyczaj jestem bardziej wypoczęta niż teraz. Bo my mamy zawsze tak z 3 maks 4 egzaminy i 2 tygodnie wolnego, więc i się człowiek wyśpi, nauczy i jak dobrze pójdzie to jeszcze impreze zaliczy![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:19 ---------- Poprzedni post napisano o 19:53 ---------- Cytat:
Poza tym pojawił się problem, bo nie chciało mi się po nich jeść, czułam się pełna, i potem rezygnowałam z jakieś posiłku, więc to było bez sensu w moim przypadku, bo skoro mogę jeść normalnie, to lepiej zjeść obiad a odpuścić nutridrinka. Chociaż tak sobie myślę, że np teraz to może i by się sprawdziło, czasami idę na zajęcia 4-5godzinne, nie ma czasu na jedzenie, to taka dawka energii by się przydała. Tylko już rok się kończy![]() Cytat:
Mogę się smarować, wklepywać kremy, peelingować itd, ale co ma wyjść to wyjdzie, bo codziennie się od środka truje.
|
|
#935 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
. Więc to jeszcze gorzej troszku... Ojj, ale wróciłoby się do tej pierwszej połowy studiów, wróciło... Chociaż ja tak naprawdę w tej kwestii wcale nie narzekam, bo bardzo lubię "robić" . Ale mimo wszystko.Dziewczynyyy boję się jutra!! Cała noc biegania po lesie, jestem nienormalna ![]()
|
||
|
|
|
#936 |
|
Zakorzenienie
|
Obiecałam sobie, żadnego płakania przez faceta, żadnego...
i co? jak zwykle to samo.. Jak wy to robicie że jesteście z facetami xx miesięcy i się nie kłócicie?
|
#937 |
|
Nie depcze krokusów
|
No ale czego tu się bać?
|
|
#938 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
No wiadomo, studia plus praca to więcej roboty Ja szczerze mówiąc, też bym chciała zacząć pracować na studiach, bo teraz jestem na utrzymaniu rodziców i jestem w pełni od nich zależna. Nawet jak zarobie coś w wakacje, to to się rozpływa w mgnieniu oka, bo to nie są duże pieniądze Ale to dopiero gdzieś po 3 roku studiów, teraz zwyczajnie byłoby mi ciężko wszystko pogodzić. Chociaż przyznaje, że jakby się człowiek zmobilizował, to bym dała radę w weekend trochę popracować, na jakiś promocjach, tylko wtedy by odpadły wszystkie wyjścia dla przyjemności. Więc nie będę nikogo oszukiwać, na dzień dzisiejszy wole sobie w piątek czy sobote wyjśc na miasto i trochę się zrelaksować niż odpoczywać po pracy, bo w niedziele już siadam do ksiązek i wkuwam.A o co chodzi z tym bieganiem ![]() W ogóle Connff dzięki, ze te rady odnośnie tego co warto we Wrocławiu zobaczyć. Byłyśmy w wielu miejscach o których pisałaś Mam masę zdjęć, jestem właśnie w trakcie zakładania facebooka, więc jak już coś tam powstawiam, to wyślę wam zaproszenia A tak generalnie było super i się przeprowadzam! No może jeszcze nie teraz Ale nigdy nie wiadomo![]() To wcale tak nie jest. Każdy się kłóci, nie ma idealnych związków. Nawet jak rzeczywiście xx miesięcy ludzie się nie kłócą, to nie oznacza, że tak będzie do końca życia. Po prostu bejbe, może Ty sobie wybierasz złych chłopaków, nie wiem cięzko to ocenić, tylko na podstawie tego co tutaj piszesz. Powiem Ci tak, związek powinien w ogólnym rozliczeniu dawać szczęście, (bo wiadomo, że czasami są sytuacje, w których nie jest miło, ludzie się pokłócą itd) jeżeli nie daje i dochodzi do momentu, że jesteś bardziej nieszczęśliwa niż szczęśliwa, to nie widzę w tym sensu. Jak na początku jest źle, a po rozmowach nic się nie zmienia, to zazwyczaj taki związek rozpada się, prędzej czy później. Wszystko zależy od tego jakie masz z nim problemy, czy da się coś na to poradzić czy nie, czy oboje jesteście na tyle zmotywowani żeby nad tym pracować, czy też nie... .
|
|
#939 | ||||
|
po drugiej stronie szafy
|
Cytat:
Cytat:
No, ale to trzeba mieć eksa, któremu tak samo jak nam zależy na braku kontaktu. Cytat:
Inne mi nie smakują, jadą wapnem albo inną farbą do ścian.Dlatego właśnie piszą, żeby nie pić ich na raz, tylko po łyczku przez cały dzień. Cytat:
Co się stało?
|
|
|
#940 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
No tak, bo to wtedy się po prostu te dodatkowe 300 kcal rozłoży na cały dzień. Ja narazie próbuje sobie ustalić, że jem regularnie, śniadanie, obiad, kolacje i w ciągu dnia, jakieś kanapki brać, ale i tak mi te posiłki wypadają. Np nie jem obiadu, bo jestem na zajęciach, jak go już zjem, to jest 19 i już nie zjem kolacji. Albo nie zjem w ogóle obiadu, tylko kolacje. Za to zawsze jem śniadanie Chociaż tyle![]() A tak w ogóle to za dużo pale fajek i mi się po prostu nie chce jeść, to jest na pewno przyczyna numer jeden, tylko ciężko się przed sobą do tego przyznać, że to na własne życzenie... kiedy się jeszcze nie chce rzucić.
|
|
#941 |
|
po drugiej stronie szafy
|
Mój facet z kolei pali jak smok, bardzo często je jeden posiłek dziennie, w dodatku dość późno, w ciągu dnia żywi się głównie colą...a nadwagi ma od cholery i trochę.
Nigdy nie ogarnę jak to jest, że przy takim samym trybie życia jedni są patyczaki, inni amerykańskie donuty ![]() ---------- Dopisano o 23:01 ---------- Poprzedni post napisano o 22:58 ---------- Mojej matuli też po leczeniu wciskali nutridrinki, rzygała po nich jak kot, ale może wtedy nie było tylu smaków Teraz jest dla każdego coś miłego, hehe. Jestem jedyną osobą w mieście, której podpasowały czekoladowe, cefarm tylko dla mnie je zamawia "to nie smakują pani truskawkowe? przecież one cieszą się największym powodzeniem..." - a truskawkowe fuj, smakują wapnem i co poradzę. Mam nie dość że nienormalną skórę, to i powalone kubki smakowe
|
|
#942 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Normalnie masakra ostatnio, muszę się w końcu wziąść za siebie, bo dzisiaj spojrzałam w lustro i nie mogę uwierzyć że tak się zapuściłam. Dziewczyny jakieś sugestie co do nazwy paznokciowego biznesu?
|
|
|
#943 | ||
|
Zadomowienie
|
Ofelia, a zapraszam do mnie, zapraszam
. Zawsze do usług. Cytat:
![]() Cytat:
Nic, idę spać najwcześniej od nie pamiętam kiedy . Ale się poświęcam ..
|
||
|
|
|
#944 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
No ja właśnie też tego nie ogarniam. Bo np ja mam okresy, kiedy dużo jem, do tego dużo kalorycznych rzeczy, a nie tyje. Ostatnio o tym dużo myślę, bo kupiliśmy wagę i wiecie zważyłam się i generalnie, no mówię waga anorektyka, nie powiem wam ile dokladnie, bo nie chce straszyć, ale poniżej 50kg/170cm. A nie jestem chora, lekarz w przychodzni już mi zrobił wszystkie badania, łacznie z hormonami. Może dobrze, że teraz więcej o tym myśle, bo to chyba jedyne co mnie może zmobilizować do rzucenia palenia. Zastanawiam się czy nie iść do przychodni po recepte na Tabex, to podobno jest dość skuteczne. Zawsze byłam szczupła, ale całe LO ważyłam tak z 50-52kg. Fakt, że wcale mi kości tak bardzo nie wystają, bo mam po prostu taką budowę. Ale jak poszłam na studia, zaczęłam palić, od 2 lat pale dość regularnie, natomiast od rozstania z ostatnim eksem-nałogowo i codziennie, zgubiłam przez lata około 5kg, które nie chcą za cholere wrócić. A też już powoli się sobie nie podobam
|
|
#945 |
|
Wtajemniczenie
|
nailbusiness
Edytowane przez krolowazimy Czas edycji: 2012-05-17 o 23:35 |
|
|
|
#946 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Już jutro się przeprowadzam. Dzięki
|
|
|
#947 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Znowu się na kimś zawiodłam. Tym razem na przyjaciółce
Okropne uczucie Fakt, sama się przyznała, przeprosiła wiele razy, powiedziała, że postara się wszystko odkręcić, ja powiedziałam, że spoko, bo wybaczyłam od razu, no ale... ech ![]() Cytat:
nie Mamy bardzo dużo wspólnych znajomych, ale po mojej bardzo WYRAŹNEJ prośbie nie jesteśmy nigdzie razem zapraszani. Natomiast wesele to jest impreza, na którą większość osób nie zaprasza losowych "kumpli", tylko przyjaciół i bardzo dobrych kolegów. Ludzie, którzy są moimi przyjaciółmi lub też bardzo dobrymi kolegami nie zaproszą go na swoje wesele. A zwykłych kolegów od piwa raczej nie zaprasza się na wesele, no przynajmniej z moich doświadczeń tak wynika ![]() Prawda ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Zapytaj mnie o innej godzinie
|
||||
|
|
|
#948 |
|
Zadomowienie
|
.
Edytowane przez Connff Czas edycji: 2012-05-20 o 16:50 |
|
|
|
#949 |
|
Nie depcze krokusów
|
Connff - odpisałaś?
|
|
#950 |
|
Zakorzenienie
|
Pewnie nawalony
![]() Gdzie jest kimi? |
|
|
|
#951 |
|
Zakorzenienie
|
Ja nawet czasami miałam takie pomysły (kilka lat temu) żeby zacząć palić tylko po to, żeby schudnąć. Bo jest to prawda stara jak świat że zaczynając palić się chudnie, a rzucając - tyje.
Ma się mniejszy apetyt, mniej się je, przemiana się zmienia i.. ręce są czymś zajęte. Co do mojego ryku - po prostu pękłam. Cały czas było słodko i różowo a wczoraj się popsuło. Uuuuf jak dobrze że przy nim nie płakałam. Ja to tylko przed ludźmi udaję taką twardą. Tak na prawdę jestem w środku jak nieugotowane jajko ![]() A co do poczucia szczęścia i nieszczęścia - zdecydowanie DAWNO żaden facet nie dawał mi tyle radości. Nie licząc dnia wczorajszego.
|
#952 |
|
Nie depcze krokusów
|
Bejb - co spowodowało pęknięcie?
Connff - jesteś jeszcze czy pojechałaś? Wciąż nie rozumiem, po co się stresujesz tym wyjazdem. Ostatnio Twój świat za bardzo kręci się wokół chłopa, coraz bardziej wymyślne problemy sobie stwarzasz.
|
|
#953 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#954 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale czemu facetami się przejmuję? Ja się teraz akurat przejmuję, że źle wypadnę w trasie ![]() Bejbe, to oficjalnie najgłupszy pomysł tego roku. Gratuluję .
Edytowane przez Connff Czas edycji: 2012-05-18 o 11:59 |
|
|
|
|
#955 |
|
Zakorzenienie
|
Cały czas było dobrze.. teraz wychodzi że on nie potrafi rozmawiać na poważne tematy. Wyrzucił mi że się ciągle czepiam i że go obraziłam - (bo w przypływie złości powiedziałam że nie interesuje go moja uczelnia i to jak się czuję) <-- tym stwierdzeniem. Teraz jak o tym myślę.. to nawet nie wiem jaka była główna przyczyna kłótni. A wszystko zaczęło się od tego że nie chciałam iść pieszo przez całe miasto żeby napić się kawy, bo było mi zimno
![]() Ale takie pomysły miałam nie uczęszczając na studia, tylko będąc w gimnazjum/liceum. ![]() Ale nie wcieliłam go w życie, poza tym - wyżej napisane że takie pomysły miałam kilka lat temu. Miłego wyjazdu Connff
|
#956 |
|
Nie depcze krokusów
|
Connff - w trasie, na której będzie facet podobny do Niedoszłego
|
|
#957 |
|
Zakorzenienie
|
bejbe - mi się wydaje, że po prostu dużo napięcia masz w sobie i kipi co jakiś czas. Dobrze by było umieć zakomunikować mu jakoś fakt, że po prostu jesteś zestresowana (i czym), potrzebujesz wsparcia i zrozumienia.
Bo tak, to się będziesz wkurzać o to, że on reaguje źle, a on reaguje źle, bo nie wie o co chodzi i co się dzieje. Ja, jak widzę faceta podobnego do eksa to wyglądam tak.
Edytowane przez Fubizka Czas edycji: 2012-05-18 o 12:14 |
|
|
|
#958 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
. Zobaczymy, czy przeżyję. Jak nie odezwę się jutro, to szukajcie mnie po lasach i rzekach .No ale co ja na to poradzę? Mam go za to zabić, czy torbę mu na głowę założyć? Naprawdę myślę w danej chwili o tym, żeby dobrze wypaść.Fubi, ja raczej tak
Edytowane przez Connff Czas edycji: 2012-05-18 o 12:20 |
|
|
|
|
#960 |
|
Nie depcze krokusów
|
Bejb - wygląda to na standardowe "docieranie się" (jak ja nie cierpię tego określenia...), czyli testy rozmów o swoich potrzebach i ich skuteczności. Jeśli dobrze się zna drugą osobę, to można określić, jaka jest przyczyna jej opryskliwości czy innego głupiego zachowania - może to być nagromadzenie stresu i brak poczucia wsparcia w trudnej sytuacji.
Connff - to nie schizuj, tylko adrenalinuj
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:02.

Niech zacznie im się opłacać męczenie kogoś innego 

Na szczęście nie zapowiada się żadne wesele, na które obydwoje bylibyśmy zaproszeni. Ludzie, z którymi jestem blisko na pewno nie zaproszą go na swoje wesele a ludzie, z którymi jestem dalej nie zaproszą mnie
? Fajna wypowiedź
.
Całe życie na "diecie".