|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4501 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią cz.3
A mnie zawsze zadziwia poranne wstawanie, chociaż własciwie mało kogo znam z takim trybem zycia.
Ja nie funkcjonuje jesli mam poniżej 7 godzin snu, czuje sie jak zombie i cały dzien jest do niczego. Optymalnie dla mnie to tak 10 godzin, chociaz zdarza się, ze i 12 prześpie.. Wstawanie o 12 tez nie jest rzadkością, czasami mam problem zeby o 10 otworzyć oczy. ]Chodze spać późno, gdzieś tam między 1 a 4 w zalezności od dnia. No ale nawet jak idę o 23 to przed 10 bez budzika w zyciu nie wstane. ![]() No i dla mnie nawet 5 minut ma znaczenie. Jak mam na 8.15 to czesto wstaje o.. 7.30. Szybki prysznic, malowanie, pakowanie i wychodzę z domu. Sniadania nigdy nie jem. Wlasciwie to najchętniej przespałabym pół zycia. ![]() Kiedys mylam wlosy rano, ale teraz wole pospać i iść z poczochranymi.
|
|
|
|
#4502 |
|
Zakorzenienie
|
Ja śpię równo 8h. Wcześniej miałam okres, że spałam krócej, ale to przez hormony. Za to nie mam problemów ze wstawaniem. Jak mam gdzieś jechać, to budzę się często przed budzikiem.
Swoją drogą, też kiedyś nie jadłam śniadań, co jest dużym błędem. Lepiej zjeść porządne śniadanie, niż nie jeść kolacji. W zasadzie kolacji nie jadam .Włosy mi się nie przetłuszczają i myję je co 2-3 dni. W ogóle prócz tendencji, do rozdwajania końcówek, nie są takie złe. Jakbym poszła spać ze świeżo umytymi, to rano nie miałabym żadnych problemów. Poza tym, ja lubię pleść różne fantazyjne dobierane warkocze, więc nawet jak co, to mi to obojętne, jaki jest ich stan zmierzwienia. Edytowane przez MonikaFaustyna Czas edycji: 2012-05-17 o 23:47 |
|
|
|
#4503 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Znam parę takich osób i co ciekawe, wszystkie są bardzo zorganizowane - może zbieg okoliczności, ale jakoś tak się to ładnie łączy ![]() Fakt faktem - jeśli już zmuszę się do wczesnego (np 9.00) wstania z łóżka, to dzień zazwyczaj jest o wiele lepiej wykorzystany i udaje mi się więcej zrobić i załatwić. No po prostu, jakby doba trwała dłużej ![]() Co do włosów, to nie przepadam za wieczornym myciem - rano każde pasmo sterczy w inną stronę
|
|
|
|
|
#4504 |
|
Ekspert od Dupy Strony
|
Dobra, bo ja już dostałam rozkminki. Mam do was pytanie: czy wy wszystkie rano bierzecie prysznic?
Bo ja tego nie robię, nie czuję się brudna, kąpiąc się między 23-1. Kurde no....
|
#4505 | |
|
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
Tyle, że ja w ogóle najchętniej funkcjonowałabym w innych godzinach niż te, do którego zmusza się niemalże całe społeczeństwo. Właściwie wszystko dostosowane jest do rannych ptaszków, a sowami się rzadko kto przejmuje. A szkoda.
|
|
#4506 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W ogóle nie czuję się nieświeżo, no chyba, że w lecie.Za to parę razy zdarzyło mi się (zwłaszcza po cięższej imprezie ) nie wziąć prysznica wieczorem i wskoczyć pod niego dopiero rano. Czułam się jak psu z gardła wyjęta |
|
|
|
|
#4507 | |
|
jestę wieszczę
|
Cytat:
Dołącz do akcji NA SZCZYT W SZCZYTNYM CELU na Facebooku. Za każdy zdobyty szczyt wpłacamy po 10 zł na ukończenie budowy domu całodobowej opieki dla osób z niepełnosprawnością intelektualną Dołącz do nas! *ponieważ jestem nieprzeciętna, nie obchodzą mnie tzw. powinności przeciętnej kobiety
|
|
|
|
|
#4508 | |
|
Ekspert od Dupy Strony
|
Cytat:
![]() W lato to się czasem też myję jak mam możliwość po przyjściu z zakupów, bo się jak świnka wtedy czuję
|
|
#4509 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie wyobrażam sobie nie wziąć prysznica rano.
|
|
#4510 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do prysznica, to u mnie zależy to obecnie od hormonów. Raz wstanę i czuję się, że jak nie wezmę prysznica to zwariuję, a raz mam tak, że nie potrzebuję .
|
|
|
|
|
#4511 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja staram się wszystko robić wieczorem, bo do godziny 10-11 przed południem nie myślę i nie funkcjonuję, a prawdziwe życie zaczyna się dla mnie po 21. Jeśli muszę iść do pracy na rano (na szczęście rzadko się to zdarza), to gdybym wszystkiego nie przygotowała wieczorem (łącznie z kompletnym ubraniem i tym, co mam zabrać do pracy), zapomniałabym połowy rzeczy i wyszłabym w dwu różnych skarpetkach, a mycie włosów dołożyłoby mi dodatkowego stresu, że nie zdążę Teraz jest np. północ, a ja gotuję obiad na jutro i przygotowuję materiały do pracy na przyszły tydzień. Podziwiam osoby, które potrafią zasnąć na żądanie np. o 22. Dla mnie próby kładzenia się spać przed północą byłyby stratą czasu, bo i tak wyszłoby z tego bezsenne przewracanie z boku na bok przez parę godzin.Co do prysznica - nie biorę choćby dlatego, że prastara konstrukcja łazienki i jej metraż mi to utrudnia (nie ma gdzie zaczepić tej wajchy, a poza tym grozi to zalaniem wszystkiego), a kąpiel w wannie wymaga więcej czasu. Czasem się kąpię po wstaniu, jeśli idę na popołudnie, ale jeśli nie, to też nie ma problemu - uważam, ze raz dziennie, wieczorem, wystarczy. Edytowane przez Laurelindorenan Czas edycji: 2012-05-18 o 00:16 |
|
|
|
|
#4512 | ||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
ale staram sie jak najczęściej.Cytat:
Cytat:
Cytat:
bo miałam z tym straszny problem (z zasypianiem w ogóle), ale generalnie widzę znaczną poprawę ale to bardzo szeroka kwestia. Teraz potrafię i zasnąć bez niczego o 22 jeśli się prowadzi tak intensywny tryb życia jak mój :P
|
||||
|
|
|
#4513 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4514 | |
|
Ekspert od Dupy Strony
|
Cytat:
W ogóle mam wrażenie, że w takich normalnych warunkach, nie-tropikalnych, jak np. dziś, ja się w nocy nie pocę.Tzn. pot produkujemy cały czas, ale to są u mnie jakieś minimalne ilości, nieodczuwalne. Co innego jak gdzieś idę. No, ale u każdego działa to inaczej.
|
|
#4515 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Ja się wolę wyspać niż się pomalować Dlatego jak mam na 8, to wstaję o 7, myję się szybko, ubieram, związuję włosy i lecę Dla mnie 5 minut snu też ma znaczenie I jeśli nie muszę, to przed 10 nie wstaję Jestem strasznym śpiochem, ale na szczęście mój luby ma tak samo, więc w przyszłości nie będzie problemu ze spaniem do 12 w sobotę;P
|
|
|
|
|
#4516 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4517 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4518 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie biorę tylko wtedy, gdy: - zaśpię - spałam np. 2 godziny i po wieczornym prysznicu się nie spociłam - nigdzie nie wychodzę
|
|
#4519 |
|
Raczkowanie
|
Jestem typowa sowa, o 8 rano nie mysle i dlatego... wstaje wczesnie
Jesli musze dotrzec na uczelnie na 8:30 to musze wyjsc z domu o 7:30. I musze miec poltorej godziny na to, zeby na spokojnie zjesc sniadanie, obudzic sie i oprzytomniec przy komputerze, herbacie i fajku, umyc sie cala (moim zdaniem czlowiek zawsze w nocy sie poci, poza tym spimy czesto w tej samej poscieli i chyba malo jest osob zmieniajacych pizame codziennie?), umyc wlosy, wysuszyc je, wrzucic cos tam na twarz i cos na grzbiet. Wlosy musze umyc rano bo po nocy nie nadaja sie do niczego. I nie mowie tu o jakis fryzurach, bo najczesciej zostawiam je same sobie albo zwiazuje, mowie o czystosci. Jesli wychodze tylko do sklepu a potem caly dzien sie ucze czy sprzatam albo sie lenie to moge pominac malowanie sie, czasem prysznic, czasem wlosy. Ale nie kiedy wiem, ze wychodze, bede wsrod innych ludzi a nie w Puszczy Kampinowskiej i wroce za kilka godzin. ps. nie mam kabiny prysznicowej tylko wanne, nie mam gdzie zaczepic 'sluchawki', nie mam zaslony. A nie musze brac kapieli, umiem operowac sluchawka tak, zeby i sie umyc i nie zalac lazienki
|
|
|
|
#4520 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z tego co kojarzę było już na wizażu parę dyskusji na ten temat i nie kończyły się one dobrze ![]() Ja tam biorę prysznic rano, muszę się obudzić, poza tym człowiek się w nocy poci. Ja tam też nie czuję się brudna po nocy (poprzedzonej kąpielą), alę lubię się odświeżyć z rana
|
|
|
|
|
#4521 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Nieee, bez przesady. Moja koleżanka była na erasmusie w Hiszpanii i tam zajęcia zaczynały się po południu często. Nie było mowy o tym, żeby zaczynać naukę o 9 tylko o 16. |
|
|
|
|
#4522 |
|
Zadomowienie
|
i dla mnie 5 minut to jak zbawienie
![]() Ja preferuję wieczorne kąpiele ze względu na antyperspirant- nałożony wieczorem do rana się wchłonie i potem nie zostawia śladów na ubraniach i świetnie działa. Jak nałoże go rano to pływam dobrze, że nie śmierdząco ![]() Mój kumpel jeden w ogóle nie wyobrażał sobie życia bez prysznica rano przed wyjściem i wieczorem. Chyba by mi się skóra zdarła
|
|
#4523 | |
|
beach please
|
Cytat:
że tak powiem, miałam styczność z erasmusem w Hiszpanii i zajęcia o 9 rano tez mają miejsceChoć z drugiej strony, Hiszpanie w ogóle mają inny cykl dnia niż my i tam wszystko jest przesunięte, w niedziele np przed 11-12 żywego ducha na ulicy nie uświadczysz ![]() Co do spania, to ja kiedykolwiek przyłożę głowę do poduszki, niemal natychmiast zasypiam. Uwielbiam spać, ale nie zawsze jest na to czas niestety. Nie znoszę myć włosów wieczorem i nigdy tego nie robie, bo po myciu wieczorem rano moje włosy żyłyby własnym życiem - każdy w inną stronę a poza tym jak juz ktoś mądrze zauważył, są przetłuszczone i oklapnięte Wiadomo,że to też zależy od rodzaju i gęstości włosów, jak ktoś ma długie grube i gęste to musi poświęcić więcej czasu na ich mycie. Ja natomiast pomimo tego,że kocham spać, nie mam problemu z tym żeby rano wstać wcześniej i je umyć To samo się tyczy szybkiego prysznica, choć nie powiem, preferuję zarówno przysznic rano na "dobudzenie" jak i wieczorem
|
|
|
|
|
#4524 | |||
|
BAN stały
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#4525 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4526 |
|
jestę wieszczę
|
Ja zazwyczaj z szerokim uśmiechem mówię, że fascynuje mnie twórczość zespołu Boys odzwierciedlająca niełatwe czasy lat 90.
Dołącz do akcji NA SZCZYT W SZCZYTNYM CELU na Facebooku. Za każdy zdobyty szczyt wpłacamy po 10 zł na ukończenie budowy domu całodobowej opieki dla osób z niepełnosprawnością intelektualną Dołącz do nas! *ponieważ jestem nieprzeciętna, nie obchodzą mnie tzw. powinności przeciętnej kobiety
|
|
|
|
#4527 | |
|
beach please
|
(
Cytat:
Jego ynteligencja jest gdzies na poziomie 4 klasy podstawowej, a ortografia jeszcze gorzej. Aspiracji życiowych zero. Czasem sie zastanawiam jak dwie osoby moga sie tak diametralnie różnić (mój mąż i jego brat |
|
|
|
|
#4528 |
|
Zakorzenienie
|
A propos nocnej dyskusji o wczesnym wstawaniu - mam właśnie paroksyzm zazdrości w stronę skowronków - wstałam o 11
|
|
|
|
#4529 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Zawsze drę się szczotką aż zaczyna boleć, pewnie stąd ta niechęć ![]() Ale dobrze, zostanę lepiej przy teorii antypespirantu
|
|
|
#4530 |
|
Konto usunięte
|
hahhahah mój TŻ miał kiedyś manię prysznicowania. ale naprawdę, on potrafił przed każdym wyjściem brać prysznic. Jeszcze przed tym, jak byliśmy parą znaczy się. I nie ważne, czy szedł do Tesco za rogiem, czy na imprezę, czy do szkoły. Teraz mu na szczęście przeszło, do prysznica po treningu i rano i wieczorem. A u mnie.. to zależy. Ja wolę się kąpać wieczorem, ale znowu myć głowę rano, bo gdybym poszła z mokrą, to bym miała "szczotkę do kibla na łbie". A rano... to zależy, czy mam na później do szkoły, bo gdy miałam dwa razy w tygodniu na 7 rano, musiałam wstać o 5 żeby dojechać do szkoły
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:26.

Ja nie funkcjonuje jesli mam poniżej 7 godzin snu, czuje sie jak zombie i cały dzien jest do niczego. Optymalnie dla mnie to tak 10 godzin, chociaz zdarza się, ze i 12 prześpie.. Wstawanie o 12 tez nie jest rzadkością, czasami mam problem zeby o 10 otworzyć oczy. ]

.
Znam parę takich osób i co ciekawe, wszystkie są bardzo zorganizowane - może zbieg okoliczności, ale jakoś tak się to ładnie łączy