Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią cz.3 - Strona 151 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-05-17, 23:37   #4501
blaskskonca
Raczkowanie

Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią cz.3

A mnie zawsze zadziwia poranne wstawanie, chociaż własciwie mało kogo znam z takim trybem zycia. Ja nie funkcjonuje jesli mam poniżej 7 godzin snu, czuje sie jak zombie i cały dzien jest do niczego. Optymalnie dla mnie to tak 10 godzin, chociaz zdarza się, ze i 12 prześpie.. Wstawanie o 12 tez nie jest rzadkością, czasami mam problem zeby o 10 otworzyć oczy. ]
Chodze spać późno, gdzieś tam między 1 a 4 w zalezności od dnia. No ale nawet jak idę o 23 to przed 10 bez budzika w zyciu nie wstane.

No i dla mnie nawet 5 minut ma znaczenie. Jak mam na 8.15 to czesto wstaje o.. 7.30. Szybki prysznic, malowanie, pakowanie i wychodzę z domu. Sniadania nigdy nie jem. Wlasciwie to najchętniej przespałabym pół zycia.

Kiedys mylam wlosy rano, ale teraz wole pospać i iść z poczochranymi.
blaskskonca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-17, 23:44   #4502
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

Ja śpię równo 8h. Wcześniej miałam okres, że spałam krócej, ale to przez hormony. Za to nie mam problemów ze wstawaniem. Jak mam gdzieś jechać, to budzę się często przed budzikiem.

Swoją drogą, też kiedyś nie jadłam śniadań, co jest dużym błędem. Lepiej zjeść porządne śniadanie, niż nie jeść kolacji. W zasadzie kolacji nie jadam .

Włosy mi się nie przetłuszczają i myję je co 2-3 dni. W ogóle prócz tendencji, do rozdwajania końcówek, nie są takie złe. Jakbym poszła spać ze świeżo umytymi, to rano nie miałabym żadnych problemów. Poza tym, ja lubię pleść różne fantazyjne dobierane warkocze, więc nawet jak co, to mi to obojętne, jaki jest ich stan zmierzwienia.

Edytowane przez MonikaFaustyna
Czas edycji: 2012-05-17 o 23:47
MonikaFaustyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-17, 23:45   #4503
Mileva_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez blaskskonca Pokaż wiadomość
A mnie zawsze zadziwia poranne wstawanie, chociaż własciwie mało kogo znam z takim trybem zycia. Ja nie funkcjonuje jesli mam poniżej 7 godzin snu, czuje sie jak zombie i cały dzien jest do niczego. Optymalnie dla mnie to tak 10 godzin, chociaz zdarza się, ze i 12 prześpie.. Wstawanie o 12 tez nie jest rzadkością, czasami mam problem zeby o 10 otworzyć oczy. ]
Chodze spać późno, gdzieś tam między 1 a 4 w zalezności od dnia. No ale nawet jak idę o 23 to przed 10 bez budzika w zyciu nie wstane.

No i dla mnie nawet 5 minut ma znaczenie. Jak mam na 8.15 to czesto wstaje o.. 7.30. Szybki prysznic, malowanie, pakowanie i wychodzę z domu. Sniadania nigdy nie jem. Wlasciwie to najchętniej przespałabym pół zycia.

Kiedys mylam wlosy rano, ale teraz wole pospać i iść z poczochranymi.
Ja akurat takie wstawanie podziwiam, bo sama mam dokładnie przeciwny zegar biologiczny i uważam, że jest zdecydowanie mniej praktyczny. Sklepy, banki, zakłady pracy, uczelnie (tu można wymieniać i wymieniać) są zdecydowanie bardziej przyjazne skowronkom Znam parę takich osób i co ciekawe, wszystkie są bardzo zorganizowane - może zbieg okoliczności, ale jakoś tak się to ładnie łączy

Fakt faktem - jeśli już zmuszę się do wczesnego (np 9.00) wstania z łóżka, to dzień zazwyczaj jest o wiele lepiej wykorzystany i udaje mi się więcej zrobić i załatwić. No po prostu, jakby doba trwała dłużej

Co do włosów, to nie przepadam za wieczornym myciem - rano każde pasmo sterczy w inną stronę
Mileva_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-17, 23:52   #4504
ciri15
Ekspert od Dupy Strony

Dobra, bo ja już dostałam rozkminki. Mam do was pytanie: czy wy wszystkie rano bierzecie prysznic? Bo ja tego nie robię, nie czuję się brudna, kąpiąc się między 23-1. Kurde no....

ciri15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-17, 23:53   #4505
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Napisane przez MonikaFaustyna Pokaż wiadomość
Swoją drogą, też kiedyś nie jadłam śniadań, co jest dużym błędem. Lepiej zjeść porządne śniadanie, niż nie jeść kolacji.
Niby tak... Ale ja rano rzadko co jestem w stanie w siebie wmusić. Dopiero koło 9:00-10:00 zaczynam odczuwać potrzebę zjedzenia czegoś.
Tyle, że ja w ogóle najchętniej funkcjonowałabym w innych godzinach niż te, do którego zmusza się niemalże całe społeczeństwo. Właściwie wszystko dostosowane jest do rannych ptaszków, a sowami się rzadko kto przejmuje. A szkoda.
Stary 2012-05-17, 23:55   #4506
Mileva_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ciri15 Pokaż wiadomość
Dobra, bo ja już dostałam rozkminki. Mam do was pytanie: czy wy wszystkie rano bierzecie prysznic? Bo ja tego nie robię, nie czuję się brudna, kąpiąc się między 23-1. Kurde no....
Nie W ogóle nie czuję się nieświeżo, no chyba, że w lecie.

Za to parę razy zdarzyło mi się (zwłaszcza po cięższej imprezie) nie wziąć prysznica wieczorem i wskoczyć pod niego dopiero rano. Czułam się jak psu z gardła wyjęta
Stary 2012-05-17, 23:55   #4507
Bananalama
jestę wieszczę

Cytat:
Ja akurat bez porannych ablucji czuję się brudna

*ponieważ jestem nieprzeciętna, nie obchodzą mnie tzw. powinności przeciętnej kobiety
Bananalama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-17, 23:58   #4508
ciri15
Ekspert od Dupy Strony

Cytat:
Napisane przez Mileva_ Pokaż wiadomość
Nie W ogóle nie czuję się nieświeżo, no chyba, że w lecie.

Za to parę razy zdarzyło mi się (zwłaszcza po cięższej imprezie) nie wziąć prysznica wieczorem i wskoczyć pod niego dopiero rano. Czułam się jak psu z gardła wyjęta
No to ja tak samo
W lato to się czasem też myję jak mam możliwość po przyjściu z zakupów, bo się jak świnka wtedy czuję

Stary 2012-05-18, 00:01   #4509
pani-jesień
Zakorzenienie

Cytat:
Yyyy... tak?
Nie wyobrażam sobie nie wziąć prysznica rano.
Stary 2012-05-18, 00:02   #4510
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Chatul Pokaż wiadomość
Niby tak... Ale ja rano rzadko co jestem w stanie w siebie wmusić. Dopiero koło 9:00-10:00 zaczynam odczuwać potrzebę zjedzenia czegoś.
Tyle, że ja w ogóle najchętniej funkcjonowałabym w innych godzinach niż te, do którego zmusza się niemalże całe społeczeństwo. Właściwie wszystko dostosowane jest do rannych ptaszków, a sowami się rzadko kto przejmuje. A szkoda.
Ja po prostu sobie tak ustawiłam organizm, że pół godziny po przebudzeniu muszę zjeść śniadanie. Za czasów studenckich zazwyczaj nie miałam czasu jeść po przebudzeniu, ale w drodze na zajęcia kupowałam jogurt pitny i bułkę z ziarnami.

Co do prysznica, to u mnie zależy to obecnie od hormonów. Raz wstanę i czuję się, że jak nie wezmę prysznica to zwariuję, a raz mam tak, że nie potrzebuję .
MonikaFaustyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-18, 00:06   #4511
Laurelindorenan
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez drabineczka Pokaż wiadomość

Nie wiem jak się można dziwić temu że ktoś chce być zadbany. A jak wstaję o 6 czy przed szóstą to się kładę o 22 albo szybciej więc jestem wyspana.
Poza tym zgadzam się z WhiteCherry - 20 minut snu to nie zbawienie.
Staram się gospodarować czas tak żeby te 8 godzin spać minimalnie no i mi się to udaje. Wczoraj poszłam spać o 23, wstałam o 7 rano - cztery godziny czytałam książkę na zajęcia które zaczynały się po południu. I sobie w wannie poczytałam i przy herbatce. Wszystko w normie
Pisałam wcześniej, że mnie nie dziwi to, że ktoś chce być zadbany. Dziwi mnie tylko niezrozumiała (dla mnie) pora na dbanie o siebie Ja staram się wszystko robić wieczorem, bo do godziny 10-11 przed południem nie myślę i nie funkcjonuję, a prawdziwe życie zaczyna się dla mnie po 21. Jeśli muszę iść do pracy na rano (na szczęście rzadko się to zdarza), to gdybym wszystkiego nie przygotowała wieczorem (łącznie z kompletnym ubraniem i tym, co mam zabrać do pracy), zapomniałabym połowy rzeczy i wyszłabym w dwu różnych skarpetkach, a mycie włosów dołożyłoby mi dodatkowego stresu, że nie zdążę Teraz jest np. północ, a ja gotuję obiad na jutro i przygotowuję materiały do pracy na przyszły tydzień. Podziwiam osoby, które potrafią zasnąć na żądanie np. o 22. Dla mnie próby kładzenia się spać przed północą byłyby stratą czasu, bo i tak wyszłoby z tego bezsenne przewracanie z boku na bok przez parę godzin.

Co do prysznica - nie biorę choćby dlatego, że prastara konstrukcja łazienki i jej metraż mi to utrudnia (nie ma gdzie zaczepić tej wajchy, a poza tym grozi to zalaniem wszystkiego), a kąpiel w wannie wymaga więcej czasu. Czasem się kąpię po wstaniu, jeśli idę na popołudnie, ale jeśli nie, to też nie ma problemu - uważam, ze raz dziennie, wieczorem, wystarczy.

Edytowane przez Laurelindorenan
Czas edycji: 2012-05-18 o 00:16
Laurelindorenan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-18, 00:10   #4512
201604181004
Konto usunięte

Cytat:
Nie, nie zawsze ale staram sie jak najczęściej.

Cytat:
Dziwi mnie tylko niezrozumiała (dla mnie) pora na dbanie o siebie
nie wszyscy mają taki cykl dobowy jak ty

Cytat:
bo do godziny 10-11 przed południem nie myślę i nie funkcjonuję
a mnie dziwi to tak samo jak ciebie fakt że dla kogoś ważne jest wyglądać ładnie gdy wychodzi rano z domu

Cytat:
Podziwiam osoby, które potrafią zasnąć na żądanie np. o 22.
To akurat nie do mnie bo mi lekarz przepisał Hydroksyzynę na problemy z zasypianiem bo miałam z tym straszny problem (z zasypianiem w ogóle), ale generalnie widzę znaczną poprawę ale to bardzo szeroka kwestia. Teraz potrafię i zasnąć bez niczego o 22 jeśli się prowadzi tak intensywny tryb życia jak mój :P
201604181004 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-18, 00:13   #4513
Asji
Zadomowienie

Cytat:
Ja najczęściej też tego nie robię (zdarza mi się np po jakiejś wyjątkowo upalnej, letniej nocy). Zwykle kąpię się w tych samych godzinach co Ty, właśnie zaraz idę. Myślę, że już bardziej sensowne byłoby kąpanie się gdzieś w środku dnia zamiast rano, gdy np wracam z południowego wykładu z uczelni i faktycznie mogłam się po drodze wybrudzić, spocić, itd
Asji jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-18, 00:18   #4514
ciri15
Ekspert od Dupy Strony

Cytat:
Napisane przez Asji Pokaż wiadomość
Ja najczęściej też tego nie robię (zdarza mi się np po jakiejś wyjątkowo upalnej, letniej nocy). Zwykle kąpię się w tych samych godzinach co Ty, właśnie zaraz idę. Myślę, że już bardziej sensowne byłoby kąpanie się gdzieś w środku dnia zamiast rano, gdy np wracam z południowego wykładu z uczelni i faktycznie mogłam się po drodze wybrudzić, spocić, itd
No tak też myślę.
W ogóle mam wrażenie, że w takich normalnych warunkach, nie-tropikalnych, jak np. dziś, ja się w nocy nie pocę.Tzn. pot produkujemy cały czas, ale to są u mnie jakieś minimalne ilości, nieodczuwalne. Co innego jak gdzieś idę.
No, ale u każdego działa to inaczej.

Stary 2012-05-18, 00:32   #4515
Sondrina
BAN stały

Cytat:
Napisane przez blaskskonca Pokaż wiadomość

Mam tak samo Ja się wolę wyspać niż się pomalować Dlatego jak mam na 8, to wstaję o 7, myję się szybko, ubieram, związuję włosy i lecę Dla mnie 5 minut snu też ma znaczenie I jeśli nie muszę, to przed 10 nie wstaję Jestem strasznym śpiochem, ale na szczęście mój luby ma tak samo, więc w przyszłości nie będzie problemu ze spaniem do 12 w sobotę;P
Sondrina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-18, 01:36   #4516
matyldaaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Ja nie biorę prysznica rano bo chyba bym zwariowała jakbym miała suszyć i czesać po myciu moje gęste i długie włosy (prawie nigdy nie biorę prysznica bez mycia włosów). Kąpię się w tych samych godzinach co ty i to akurat wystarcza, żeby moje włosy wyschły przez noc bo nie cierpię ich traktować suszarką (choć czasem się zdarza, że jak mam np na 8 to jak wstaje jeszcze są mokre). Nie uważam żebym przez te kilka godzin snu się tak spociła żebym musiała brać znowu prysznic, ewentualnie pod pachami myję się przy zlewie
matyldaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-18, 01:53   #4517
Laurelindorenan
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez drabineczka Pokaż wiadomość

nie wszyscy mają taki cykl dobowy jak ty

a mnie dziwi to tak samo jak ciebie fakt że dla kogoś ważne jest wyglądać ładnie gdy wychodzi rano z domu
Zdaję sobie sprawę z tego, że istnieją "skowronki" i mam nieraz wrażenie, że cały świat jest do nich dostosowany. W moim otoczeniu jednak znaczna większość osób nie tryska energią od świtu i jeśli wstają wcześnie, to tylko dlatego, że muszą. Dlatego zdziwiło mnie, gdy w paru wątkach na Wizażu przeczytałam, że są osoby, które potrafią wstać o 4. Wygląd też jest dla mnie ważny, ale nie za taką cenę
Laurelindorenan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-18, 02:02   #4518
oh Mandy
Zakorzenienie

Cytat:
Ja przeważnie tak
Nie biorę tylko wtedy, gdy:
- zaśpię
- spałam np. 2 godziny i po wieczornym prysznicu się nie spociłam
- nigdzie nie wychodzę
Stary 2012-05-18, 02:41   #4519
Dovahkiin
Raczkowanie

Jestem typowa sowa, o 8 rano nie mysle i dlatego... wstaje wczesnie
Jesli musze dotrzec na uczelnie na 8:30 to musze wyjsc z domu o 7:30. I musze miec poltorej godziny na to, zeby na spokojnie zjesc sniadanie, obudzic sie i oprzytomniec przy komputerze, herbacie i fajku, umyc sie cala (moim zdaniem czlowiek zawsze w nocy sie poci, poza tym spimy czesto w tej samej poscieli i chyba malo jest osob zmieniajacych pizame codziennie?), umyc wlosy, wysuszyc je, wrzucic cos tam na twarz i cos na grzbiet. Wlosy musze umyc rano bo po nocy nie nadaja sie do niczego. I nie mowie tu o jakis fryzurach, bo najczesciej zostawiam je same sobie albo zwiazuje, mowie o czystosci.
Jesli wychodze tylko do sklepu a potem caly dzien sie ucze czy sprzatam albo sie lenie to moge pominac malowanie sie, czasem prysznic, czasem wlosy. Ale nie kiedy wiem, ze wychodze, bede wsrod innych ludzi a nie w Puszczy Kampinowskiej i wroce za kilka godzin.

ps. nie mam kabiny prysznicowej tylko wanne, nie mam gdzie zaczepic 'sluchawki', nie mam zaslony. A nie musze brac kapieli, umiem operowac sluchawka tak, zeby i sie umyc i nie zalac lazienki
Dovahkiin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-18, 03:26   #4520
sayurii
Zakorzenienie

Cytat:

Z tego co kojarzę było już na wizażu parę dyskusji na ten temat i nie kończyły się one dobrze

Ja tam biorę prysznic rano, muszę się obudzić, poza tym człowiek się w nocy poci. Ja tam też nie czuję się brudna po nocy (poprzedzonej kąpielą), alę lubię się odświeżyć z rana
sayurii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-18, 05:19   #4521
Dosiak
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Laurelindorenan Pokaż wiadomość
Zdaję sobie sprawę z tego, że istnieją "skowronki" i mam nieraz wrażenie, że cały świat jest do nich dostosowany. W moim otoczeniu jednak znaczna większość osób nie tryska energią od świtu i jeśli wstają wcześnie, to tylko dlatego, że muszą. Dlatego zdziwiło mnie, gdy w paru wątkach na Wizażu przeczytałam, że są osoby, które potrafią wstać o 4. Wygląd też jest dla mnie ważny, ale nie za taką cenę

Nieee, bez przesady. Moja koleżanka była na erasmusie w Hiszpanii i tam zajęcia zaczynały się po południu często. Nie było mowy o tym, żeby zaczynać naukę o 9 tylko o 16.
Dosiak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-18, 08:01   #4522
Olivvek
Zadomowienie

i dla mnie 5 minut to jak zbawienie
Ja preferuję wieczorne kąpiele ze względu na antyperspirant- nałożony wieczorem do rana się wchłonie i potem nie zostawia śladów na ubraniach i świetnie działa. Jak nałoże go rano to pływam dobrze, że nie śmierdząco
Mój kumpel jeden w ogóle nie wyobrażał sobie życia bez prysznica rano przed wyjściem i wieczorem.
Chyba by mi się skóra zdarła
Stary 2012-05-18, 10:25   #4523
el_vestido_rojo
beach please

Cytat:
Napisane przez Dosiak Pokaż wiadomość
Nieee, bez przesady. Moja koleżanka była na erasmusie w Hiszpanii i tam zajęcia zaczynały się po południu często. Nie było mowy o tym, żeby zaczynać naukę o 9 tylko o 16.
Oj, niekoniecznie że tak powiem, miałam styczność z erasmusem w Hiszpanii i zajęcia o 9 rano tez mają miejsce
Choć z drugiej strony, Hiszpanie w ogóle mają inny cykl dnia niż my i tam wszystko jest przesunięte, w niedziele np przed 11-12 żywego ducha na ulicy nie uświadczysz

Co do spania, to ja kiedykolwiek przyłożę głowę do poduszki, niemal natychmiast zasypiam. Uwielbiam spać, ale nie zawsze jest na to czas niestety.

Nie znoszę myć włosów wieczorem i nigdy tego nie robie, bo po myciu wieczorem rano moje włosy żyłyby własnym życiem - każdy w inną stronę a poza tym jak juz ktoś mądrze zauważył, są przetłuszczone i oklapnięte nic nie da się z nimi potem zrobić.
Wiadomo,że to też zależy od rodzaju i gęstości włosów, jak ktoś ma długie grube i gęste to musi poświęcić więcej czasu na ich mycie.
Ja natomiast pomimo tego,że kocham spać, nie mam problemu z tym żeby rano wstać wcześniej i je umyć
To samo się tyczy szybkiego prysznica, choć nie powiem, preferuję zarówno przysznic rano na "dobudzenie" jak i wieczorem
el_vestido_rojo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-18, 10:43   #4524
megamag
BAN stały

Cytat:
Napisane przez syklamen Pokaż wiadomość
O właśnie, dziwi mnie, że dziewczyny w wieku 18 lat wyprowadzają się od rodziców, żeby zamieszkać z chłopakiem.

Tzn, ich sprawa. Ale podziwiam, że taka osoba, ma tak tolerancyjnych rodziców. Niby 18 lat skończone, powiecie - może robić, co chce.
Może posypią się na mnie gromy.

Ale i tak mnie to dziwi, dla mnie to nie do pomyślenia. Jak to z Wami było? Sadzicie, że też by rodzicie Wam próbowali wybić ten pomysł z głowy? Czy tylko moi nie są tolerancyjni i mieli by coś przeciwko?

Tym bardziej jak w niektórych przypadkach jeszcze dają pieniądze na utrzymanie takiej osobie
Ja w wieku 19 lat wyprowadziłam się do akademika i tyle mnie widzieli. Jakby mi moje dziecko z czymś takim wyskoczyło to pewnie kazałabym samej sobie zarobić, no chyba że się uczy. Ale jakby już to dziecko ze mną nie mieszkało, to niech sobie dopiera współlokatorów jak chce.

Cytat:
Napisane przez Lemmy is God Pokaż wiadomość
Nie
Mój jest po zawodówce i mówi z jakąś dziwną gwarą, z błędami oczywiście. I chyba czytać nie umie, bo wszystko za niego baba i dzieci czytają. On podobno nie widzi...
Możesz się nie zgodzić, ale myślę że Twój jest bardziej usprawiedliwiony. Ale żeby tak z mgr przed nazwiskiem robić.

Cytat:
Napisane przez Suvia Pokaż wiadomość
A mnie dziwi chwalenie się zainteresowaniem czymś baardzo popularnym. Wielu ludzi czyta/ogląda Grę o tron, wielu czeka na Diablo III. I ciągle znajdują się jednostki, co napomkną, że np. czytają sobie któryśtam książkę Georga Martina, i rzucają spojrzenie "no zapytaj, zapytaj: a kto to". Niemal każdy już, kurde, wie kto.

A, i z drugiej strony. Wkurza mnie jak się człowiek podzieli z kimś, że mu się książki/filmy jakiegoś X.Y spodobały. I dostaje nieśmiertelna odpowiedź- a ja to znam jego twórczość już 5 lat. No i to ma zmienić jakoś fakt, że mi się ten twórca spodobał czy co?
Teraz ponoć taka moda, wśród hipsterów trzeba lubić to co oryginalne, a jak się okaże że jednak nie jest oryginalne to trzeba przestać lubić.
megamag jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-18, 11:42   #4525
pani-jesień
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Olivvek Pokaż wiadomość
i dla mnie 5 minut to jak zbawienie
Ja preferuję wieczorne kąpiele ze względu na antyperspirant- nałożony wieczorem do rana się wchłonie i potem nie zostawia śladów na ubraniach i świetnie działa. Jak nałoże go rano to pływam dobrze, że nie śmierdząco
Mój kumpel jeden w ogóle nie wyobrażał sobie życia bez prysznica rano przed wyjściem i wieczorem.
Chyba by mi się skóra zdarła
Ja biorę prysznic rano (nawet, gdy nigdzie nie wychodzę) i wieczorem, mój mąż tak samo - i zapewniam, skóra się od tego nie zdziera
Stary 2012-05-18, 11:45   #4526
Bananalama
jestę wieszczę

Ja zazwyczaj z szerokim uśmiechem mówię, że fascynuje mnie twórczość zespołu Boys odzwierciedlająca niełatwe czasy lat 90.

*ponieważ jestem nieprzeciętna, nie obchodzą mnie tzw. powinności przeciętnej kobiety
Bananalama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-18, 12:28   #4527
el_vestido_rojo
beach please

(
Cytat:
Napisane przez Lemmy is God Pokaż wiadomość
Nie
Mój jest po zawodówce i mówi z jakąś dziwną gwarą, z błędami oczywiście. I chyba czytać nie umie, bo wszystko za niego baba i dzieci czytają. On podobno nie widzi...
No jakbym czytała o swoim szwagrze... z tym że on nie ma ani żony ani tym bardziej dzieci. jeszcze sie chyba nie znalazła taka desperatka
Jego ynteligencja jest gdzies na poziomie 4 klasy podstawowej, a ortografia jeszcze gorzej. Aspiracji życiowych zero.
Czasem sie zastanawiam jak dwie osoby moga sie tak diametralnie różnić (mój mąż i jego brat )
el_vestido_rojo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-18, 12:28   #4528
Mileva_
Zakorzenienie

A propos nocnej dyskusji o wczesnym wstawaniu - mam właśnie paroksyzm zazdrości w stronę skowronków - wstałam o 11
Stary 2012-05-18, 12:46   #4529
Olivvek
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez pani-jesień Pokaż wiadomość
Ja biorę prysznic rano (nawet, gdy nigdzie nie wychodzę) i wieczorem, mój mąż tak samo - i zapewniam, skóra się od tego nie zdziera
Wiem, mam głupie fobie
Zawsze drę się szczotką aż zaczyna boleć, pewnie stąd ta niechęć
Ale dobrze, zostanę lepiej przy teorii antypespirantu
Stary 2012-05-18, 13:18   #4530
201803111829
Konto usunięte

GG do 201803111829

hahhahah mój TŻ miał kiedyś manię prysznicowania. ale naprawdę, on potrafił przed każdym wyjściem brać prysznic. Jeszcze przed tym, jak byliśmy parą znaczy się. I nie ważne, czy szedł do Tesco za rogiem, czy na imprezę, czy do szkoły. Teraz mu na szczęście przeszło, do prysznica po treningu i rano i wieczorem. A u mnie.. to zależy. Ja wolę się kąpać wieczorem, ale znowu myć głowę rano, bo gdybym poszła z mokrą, to bym miała "szczotkę do kibla na łbie". A rano... to zależy, czy mam na później do szkoły, bo gdy miałam dwa razy w tygodniu na 7 rano, musiałam wstać o 5 żeby dojechać do szkoły
201803111829 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości