|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Kochane Mamusie, czesc 8 zbliza sie ku końcowi więc czas na głosowanie
|
|||
| Pierwsze roczki, pierwsze kroczki kręcą się już nasze loczki. |
|
5 | 11,11% |
| Pierwsze ząbki wszyscy mamy, więc już mamie nie dokuczamy |
|
0 | 0% |
| Lato w pełni, słońce praży, wszystkie dzieci już na plaży. |
|
2 | 4,44% |
| Dzieciaczki swoje bardzo kochamy i na nowe bociany czekamy |
|
1 | 2,22% |
| Jedno już chodzi, drugie raczkuje, a dumna mama ostro wizażuje |
|
0 | 0% |
| Attenzione, attenzione - dzieciaczki dreptają jak szalone |
|
2 | 4,44% |
| Rok temu na świat pchaliśmy się hardo, dziś pierwsze kroki stawiamy twardo. |
|
3 | 6,67% |
| Mamo daj płetwy, tato lej wodę, bo przyszedł czas na letnią przygodę |
|
1 | 2,22% |
| Na torciku jedna świeczki mała, cały rok z uwielbieniem patrzy na mnie mama uśmiechnięta cała. |
|
0 | 0% |
| Jeden kroczek, drugi kroczek, mamo jesteśmy razem cały roczek! |
|
3 | 6,67% |
| Mam już roczek, stawiam kroczki i w ogóle jestem boski! |
|
4 | 8,89% |
| Rok już mają, chodzić chcą - nasze dzieci boskie są! |
|
3 | 6,67% |
| Mamusie nam na roczki torty dekorują i na zlot swój pierwszy z radością się szykują. |
|
1 | 2,22% |
| Czasem się przewrócą robiąc pierwsze kroczki - wakacyjne dzieci właśnie kończą roczki. |
|
10 | 22,22% |
| Mamo, tato, czy Wy wiecie, że już rok jestem na świecie? |
|
6 | 13,33% |
| Roczki już mają nasze słodkie dzieci, a nam ze sobą nawzajem lepiej jest na świecie |
|
0 | 0% |
| Roczek już mamy i powoli już chodzić sami zaczynamy! |
|
0 | 0% |
| Lato w pełni, hitza straszna, lecz ja z mamą mimo wszystko po placach zabaw chętnie latam |
|
0 | 0% |
| chodzę, gryzę, gugam wkoło i już wszystkim jest wesoło |
|
0 | 0% |
| pierwszych rocznic to początek - zaczynamy nowy wątek |
|
3 | 6,67% |
| papier, drewno, plastik, woda - to dopiero jest przygoda |
|
0 | 0% |
| chodzić i mówić zacznę tuż tuż, bo przecież roczek mija mi już |
|
1 | 2,22% |
| Głosujący: 45. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#781 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Codziennie nowe powody do dumy, letnie bobasy i ich mamy - Kuny. Mamy VII - VII
zgadza się, robię. Zdrówka dla Sary i powodzenia na egzaminie! Cytat:
Aguś, zdradź, jak robisz te figurki? ![]() Cytat:
gratulacje! Słodki Radzio!!! chwal się, takimi ślicznymi rzeczami trzeba!!! ![]() Cytat:
też robiłam, i potwierdzam, nie jest taka trudna jak się wydaje, i za każdym razem mi wyszła. Ale do pięknych tortów Agi G to mi daleko
|
|
|
#782 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Codziennie nowe powody do dumy, letnie bobasy i ich mamy - Kuny. Mamy VII - VII
Marina ją "pieke" tak samo jak Ty
. Też raz sernik na zimno z torebki mi wyszedł. Teraz karpatka z torebki czeka aż się odważe dwa razy próbowałam upiec ciasto ale raz pomyliłam sol z cukrem a za drugim razem drożdżowe nie wyszlo. Oba poszly do kosza i moja przygoda z pieczeniem się skończyla. Może zmierze się kiedyś z beza, ta co Ula robila.
|
|
#783 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja piec lubie od dawna ale mam to po tacie. Moj tato jest mistrzem w pieczeniu tortow, chociaz ostatnio wedlug rodziny dorownuje mu. Masa cukrowa bawie sie od niedawna, bo jednak lubie tradycyjne torty. Cytat:
Wiem, ze dziewczyny piekly w misce biszkopt ale jakos te sukienki takie krotkie byly. Jutro przyjda skladniki do mojego tortu na roczek Szymka. Juz sie nie moge doczekac. Upieke tez sernik z wisniami. Zrobie dwie salatki plus pomidory z mozzarela, no i cos na cieplo.
|
|
|
#784 |
|
Wtajemniczenie
|
Ania nie gadaj, pamietam torty, ktore wklejalas, cudne byly.
A figurki lepie po prostu, tak jakbym lepila z plasteliny. Oczywiscie wzorzec staram sie znalezc w necie i do pierwowzoru najczesciej mi daleko. Poczekaj kupisz Adasiowi ciastoline, to razem bedziecie lepic, a torty wtedy beda jak marzenie! Lece spac, poki Antek spi, a wrecz nie wierze, ze to mozliwe po ostatnich dwoch nocach |
|
|
|
#785 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja bym zaczela od jakiegos zwyklego murzynka albo innego ucieranego. Murzynek kazdemu powinnien wyjsc a mozna przelozyc bita smietana albo kremem kawowym i voila. Brumku gdzies ty?? Moj maz jutro bedzie
|
|
|
#786 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Witam piękne panie
![]() Dominik i Filip - sto lat bobaski Coś pieknego Cytat:
![]() U nas w ciągu dnia jeszcze mniej spania Z tym, że u nas tak od poczatku prawie. Ale w sumie to lubię, bo cały czas mam z kim pogadać ![]() Piękny dzieć ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Co tu zrobić, żeby nie stać się taką matką? Chyba nie jest to łatwe, patrząc na ilość problemowych teściowych, które tu mamy ![]() Cytat:
![]() Cytat:
2. Gratulacje ![]() I pisz szybko, co gin powiedział dzisiaj? Podejrzewa coś? ![]() Biedna ![]() A szczęka już CIę przestaje boleć? możesz już jeść? Cytat:
Cytat:
![]() Ale dziś już tylko 2/3 zjadł. Widocznie wczoraj tak go ta wizyta lekarska wygłodziła Postanowił zajeść stres ![]() Cytat:
![]() Tymek się czasem uśmiecha przez sen, ale na głos nie śmiał sie nigdy. ![]() Cytat:
A Ty z nim jesteś blisko czy nie bardzo? Tymek zaczął robić to o czym Aania ostatnio pisała - śmiać sie głośno, gdy inni się śmieją. Mąż mi dziś opowiadał coś miesznego,co mu się w dzień przydarzyło i zaczęliśmy chichotać. A po sekundzie Tymek się dołączył ze swoim rechotem. Więc my momentalnie z niego się zaczęliśmy śmiać, a on na to jeszcze głośniej ![]() I póki co definitywnie przeszła mu tak nieśmiałość przed obcymi. Miał ją ze 3-4 tygodnie. A teraz zaczepia mi ludzi na ulicy Jak gdzieś stoję w kolejce to śle uśmiechy na prawo i lewo i zawiera znajomości ![]() ---------- Dopisano o 23:02 ---------- Poprzedni post napisano o 22:58 ---------- Tu ![]() Jakoś nie miałm dziś czasu do Was zajrzeć. W dzień na dwóch spacerkach byliśmy, mimo że 10 stopni tylko A poza tym się bawiliśmy dużo A jutro to pewnie Ciebie mało będzie skoro mąż wraca
|
|
#787 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziekuje za wszystkie odpowiedzi i porady. Narazie odstawie ten jogurt i bede obserwować. Jak zejdzie zrobię test i bede wiedziała. Jeśli Nie bedzie poprawy wybiore sie do lekarza w przyszłym tygodniu.
My lezaczka jeszcze używamy. Głownie Wiki w nim je ale zdaza sie ze Sadzam Ja w nim gdy Musze cos zrobić a na łóżku nie moge jej zostawić bo boje sie ze spadnie. |
|
|
|
#788 |
|
Zadomowienie
|
Dobry wieczór!
Kajool, jakbyś mogła to spytaj siostrę o opiekunkę-będę bardzo wdzięczna. ![]() Lili, ale on urósł! Za rzadko Nam go pokazujesz! Przystojniak. Carmela,kruszynek z Sarenki. (ja długo różowego koloru nie lubiłam, a teraz u Hani mi jakoś on nie przeszkadza i z tż się śmiejemy przytaczając cytat z kiedyś widzianego filmu "różowy to nie kolor- to styl życia! " Eveewe, oby tata zdecydował się na operację. Dużo siły i zdrowia mu życzę. ![]() Beata, Aga, Kajool- torty rewelacyjne,macie talent dziewczyny! ![]() Stronczku, piękny staż- gratulacje. ![]() Patik, zdrówka! Alibany, brawa dla tuptającej kaskaderki. ![]() Brumek, Tymek rośnie jak na drożdżach. U Nas dzisiaj zabiegany dzień. Najpierw kawka z Blondynką i Brunem Rok temu Hania mogła tylko posłuchać szumu morza, a w tym już je zobaczy. A teraz się pochwalę trochę swoim dzieckiem. Hania po raz pierwszy zaczęła nazywać przedmiot. ) lampę i mówi na nią "apa/lapa". Robi też i mówi "papa" (dzisiaj po raz pierwszy udało się równocześnie), pokazuje jaka będzie duża i pije przez słomkę jak stara - uwielbiam ją. ![]() Trzymajcie kciuki za naszą podróż- czeka Nas 5-6 godzin jazdy. ![]() Aaa, w Realu promocja na pampki- za 132 szt rozm 4 zapłaciłam 84zł. Dużo dzieciowych rzeczy w atrakcyjnych cenach- słoiczki, soki. Kupiliśmy Hani fajny kubek ze słomką Aventu za 29zł.Ale ze mnie ... Dominik, Filip- sto lat chłopcy! Edytowane przez marzena_S Czas edycji: 2012-05-18 o 00:02 |
|
|
|
#789 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() jak chce to szybko zrobic, to wkladam go w hustawkę piękne Cytat:
![]() a my 30go maja mamy roczniće ślubu czytanie go wygłodziło bardzo ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
jeżeli podjadał z Waszych talerzy, to faktycznie to mógł być powód że chętniej dziś jadł, no zobaczysz przy kolejnej okazji kolejne dzieło sztuki Cytat:
Cytat:
![]() Tymek już bierze udział w rozmowie ![]() my dzisiaj nie byliśmy na spacerze, ja troszkę jeździłam w sprawie pomnika dla taty.... zimno było, z okien widzę śnieg w górach a przy kociej misce zauważyłam dziś takiego zwierzątko
|
|
#790 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No to super zdolna z niej dziewczynka Tymek póki co nauczył się pokazywać lampę paluszkiem ![]() Cytat:
![]() A komputer bierzesz? 2. Byłam wczoraj, ale po tych Pampkach ani śladu Kubek oglądałam, fajny. No ale jakoś się nie mogłam zdecydować, barć czy nie brać i nie wzięłam w końcu ![]() ---------- Dopisano o 01:15 ---------- Poprzedni post napisano o 01:14 ---------- Koło nas też jest sporo jeży, mimo że to środek miasta. Niestety przedwczoraj na spacerze widziałam jednego rozjechanego przez samochód
|
|
#791 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
GRATULACJE![]() Głodny był Lili, a co to jest reebook? ![]() Cytat:
, ale jak już będzie chodziła, to będzie go używała jako krzesełka może, lub będzie dla kolejnego dzidziusia![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
za podróżDzień Dobry ![]() Wieści z wizyty: Dzidzia jest zdrowa, wszystkie badania typu przezierność karkowa itd. są bardzo dobre, wogóle wszystko ok Ma całe 6cm Płci jeszcze nie poznałam, może za miesiąc?Moje wyniki też bardzo dobre ![]() Kilogramowo, to gdzieś o 1,5 kg.na plusie(pisze gdzieś, bo raz mnie ważą na jednej, a raz na drugiej wadze....) Aha! Powiedzcie mi jeśli pamiętacie- w których tygodniach ciąży chodzi się do lekarza co dwa tygodnie? Edytowane przez Oliweczka1985 Czas edycji: 2012-05-18 o 07:55 |
|||||
|
|
|
#792 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny cudne torty
ja niestety nie mam takich zdolności i chęci ![]() ja poproszę ciocię aby mi zrobiła tort.Ost dziadkowi na 80tkę zrobiła taki z truskawkami i był przepyszny Marzenko udanej podróży i świetnej pogody co do bucików to jednak poszłam zob bo długo tramwaj nie jechał on musi mieć rozm 19.Ale ma szczupłą stopę i większość sandałków jest luźna![]() a i kupiłam sobie torebkę w hm.Miałam kupić B buty a zwróciłam że spódnica i torebką dla siebie. Oliweczko dla dzidzi.Za to że tak świetnie się rozwijaStronczek Gratuluję tak wysokiego stażu ![]() Edytowane przez blondynkapoznan Czas edycji: 2012-05-18 o 08:00 |
|
|
|
#793 |
|
Zakorzenienie
|
Hej.
Zajmuje miejsce nr 1 w kupie ![]() Sara wstawała co 1,5 h, mnie kaszel i nos męczył, spałam może 2 h łącznie. I Młoda zarządziła wake up o...4.40 Czuję się i wyglądam okropnie. Trzymajcie kciuki za egzaminy ![]() Marzena zazdroszczę 2 tygodniowego lenistwa..ah rozmarzylam się. Pogoda ma być, słonecznie i burzowo. ![]() Kajool wow pięne cudo. Marina ja spierdzieliłam sernik na zimno z torebki kiedyś o tym pisałam w poczekalni. Póki co umię robić szarlotkę z brumkowego przepisu, i tego się trzymam.Oliweczka brawo za wizytę ![]()
|
#794 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#795 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Kolinko, śliczny jeżyk
a moję dziecię właśnie przyszło do mnie bo zrobiła kupkę i chciała żeby ją przebrać przemilczę fakt że wstała dziś o 4,50 - próbowałam ululać, przytulać - nic nie pomogło. Chyba zbyt długo rozpieszczała ostatnio rodziców spaniem do 6,10 i teraz odrabia ![]() już ma za sobą jedną drzemkę pół godzinną - padła po wpół do 7 wstała o 7,10 definitywnie Cytat:
A Bruno raczkuje ?Julka ma chodzik, spadkowy od kuzynki, ale w nim nie jeździ bo po 1. nie chce w chodziku być, czuje się uwięziona - woli sama na czterech a po 2. chodziki nie są zdrowe dla bioderek.. zwłaszcza jak dziecko jeszcze samo nie wstaje. Raz na jakiś czas myślę że można ale nie za często. u nas Julka częściej z chodzika korzystała jak jeszcze sama nie siedziała stabilnie, to ją wsadzaliśmy do chodzika złożonego na podłodze i siedziała i się bawiła w nim bo ma trochę fajnych bajerów. dokładnie, skaza to takie suche zaczerwienione plamy raczej a nie pojedyncze krostki. Cytat:
spryciarz Cytat:
jesteś genialna AGa i niesamowita ja też wyprzedaje niepotrzebne rzeczy na allegro i za kaskę kupiłam Julce garnuszek FP i pianinko-cymbałki Lillte Tikes - czekam na przesyłki. Cytat:
Kupiłam za 30zł a sprzedałam za 40zł skoro na allegro nowe chodza po 60-70zł.. ![]() Cytat:
![]() ![]() klask i: to bawcie się dobrze Cytat:
ale Hania już rozgadana jest ani tata. Ty "ej", "eee" i "nieee" - zaznaczam że "niee" wychodzi jej najlepiej - takie przeciągłe długie dobitne nieeeee jak jej się coś nie podoba, nie chce iść do kogoś na ręce, albo nie chce jeść itd ![]() ---------- Dopisano o 08:33 ---------- Poprzedni post napisano o 08:27 ---------- Cytat:
co 2 tygodnie chyba w ostatnich tygodniach ciąży - ja chyba od 32tyg chodziłam co 2 tyg na wizyty
Edytowane przez beata_1988 Czas edycji: 2012-05-18 o 08:47 |
|||||||
|
|
|
#796 |
|
Wtajemniczenie
|
Patik ja tez w kupie po pachy. Domek niespokojny cala noc, a pobudke zarzadzil o 5. Pobawilam go godzine i dalam TZtowi zeby jeszcze dospac przed praca.
za egzaminy.W ogole to dzien dobry. Slonko swieci ale jeszcze zimno jak diabli.
|
#797 |
|
Zakorzenienie
|
witaj w klubie (kupie)
my od 4,50 na nogach i trzymam kciuki ![]() słyszałam właśnie, że chcą egzekwować żeby płacić podatek od prezentów które dziecko dostaje na pierwszą komunię... paranoja....
|
|
#798 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziękuję-tak właśnie myślałam, że w parzyste tygodnie Musze poumawiać wizyty chociaż te co 2 tygodnie, bo strasznie dużo kasy idzie na lekarzy...W tym miesiącu wydałam lącznie 830zł aż się słabo robi.... więc kombinuje jak się da.
|
|
|
|
|
#799 |
|
Zakorzenienie
|
Wstałam dziś wcześniej niż moje dziecko.
o 7.20 poszłam sie umyć wracam a brzdąc śpi. Agata upodobała sobie słowo kaka, ma taką gumową kaczuszke z którą się nie rozstaje. I nauczyła się naśladować psa. I taką groźną minę robi przy tym. W ogóle mam wrażenie, ze bardzo się zmieniła przez tydzień, zrobiła się taka rozumna. Wie gdzie lala, gdzie krowa, gdzie miś i taka uśmiechnięta jest. Wczoraj gadaliśmy z M. w nocy ze to niesamowite jak sie ten mały człowiek zmiania w ciągu roku. Beatka no to udana transakcja ![]() Kolina świetny pomocnik ![]() Więcej nie pamiętam ![]() A miałam pytać czy Wasze dzieci tez tak sępią o jedzenie? Jak tylko któreś z nas coś je, to przychodzi, patrzy i woła nenene, wie, ze na stole leżą ciastka i tez wspina się po stole, pokazuje palcem i woła nenene. |
|
|
|
#800 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
k... a wmawiają te pożal się Boże polityczki, że żyjemy w państwie sprzyjającym macierzyństwu, dzieciom....
|
|
|
|
|
#801 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#802 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zrobilam testowy na urodziny artura. i wyszedł prawie niejadalny jakis kiepski przpis na mase marcepanowa mialam, nie dalo sie kroić nawet, jak kamień! na testowanie zaprosilismy chrzestnego artura, do dzis mowi ze to najgorsze ciasto i chwali mnie ze inne rzeczy robie jadalne ![]() ---------- Dopisano o 09:32 ---------- Poprzedni post napisano o 09:30 ---------- słodycze polskie http://ugotuj.to/przepisy_kulinarne/...e=facebook.com |
|
|
|
|
#803 | |
|
Zakorzenienie
|
uroczy jest!!!!
Cytat:
patik Radzio uroczy kochane zapalenie jamu ustnej... wyglada jakby dziecko od srodka przygryzlo sobie warge i zostaje przekrwiona rana - nie wiem jak wam to dokladnie opisac. Miala to na dolnej i gornej wardze od wewnatrz.
|
|
#804 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#805 |
|
Zakorzenienie
|
e, to spoko, artur zawsze twierdził że sie spocił
|
|
|
|
#806 |
|
Zakorzenienie
|
dziekuje dziewczynki za mile slowa. Podjal decyzje, bo z bolu sie nadal zwija i nie mozna zyc o kroplowce i zastrzykach z morfiny
brumku pytalas czy blisko jestesmy - no coz moj ojciec nie byl najlepszym ojcem, ale jest tym ojcem i zostalam mu tylko ja, bo z mama sa po rozwodzie i mieszka sam.
|
#807 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
w końcu jakieś słoneczko się pojawiło ![]() Zaległe życzenia z okazji miesięcznicy dla Filipa i Dominika AgaG. Twoje tory są bajeczne ![]() Kolina ładnie Dawidek pomaga mamusi w sprzątaniu ![]() Stronczek ja nie wiem, czy krostki teraz mogą być od skazy, myślałam, że już nie, ale przykład zanki pokazuje, że może jednak tak ale skoro mała piła normalne mleko i nic jej nie było to nie sądzę, że to skaza Beatka moja nic takiego nie miała, a też wszystko pcha do buzi, no i o higienę teraz trudniej bo ciągle raczkuje i wszędzie jej pełno ![]() Lili no to nieźle dajesz czadu z konkursami, oby i z reebokiem się udało )Alibany mała już chodzi? moja na razie jest wstanie zrobić kilka kroczków sama w kierunku mamy oczywiście ![]() lili my jeszcze używamy leżaczka bo nie mamy krzesełka do karmienia (jako jedyne? ) i się tam karmimy kajool i Ty takie dzieło tortowe stworzyłaś? ![]() Brumek moja to akurat od zawsze towarzyszka, ostatnio uśmiechała się nawet do żula w sklepie (stał za nami w kolejce z puszką piwa) ![]() marzena dla zdolnej Hani a kciuki za podróż zaciskam oliweczka za wyniki za zdrową dzidzię, duża już ![]() patik co za noc scio moja ostatnio strasznie sępi No! W końcu nadrobiłam i odpisałam jak należy ![]() Mały bonus na nowy dzień Maja, która baaaaardzo kocha swojego misia (tylko nie wiem czemu, zdjęcie mi się bokiem wkleja mimo, że w kompie jest ok )
|
|
|
|
#808 |
|
Zakorzenienie
|
Nie no to firmę czaję, ale wydawało mi się, że napisałaś, że nie masz czasu przez ten reebok, więc się zaczęlam zastanawiać o co chodzi?
|
|
|
|
#809 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#810 |
|
Zakorzenienie
|
sliczna majeczka
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:09.

łebski Hary z Ciebie
Ja już
tymi studiami.
)

Co tu zrobić, żeby nie stać się taką matką? Chyba nie jest to łatwe, patrząc na ilość problemowych teściowych, które tu mamy
STRASZNIE wrażliwa się zrobiłam
Jak gdzieś stoję w kolejce to śle uśmiechy na prawo i lewo i zawiera znajomości 

... Dominik, Filip- sto lat chłopcy! 

Kubek oglądałam, fajny. No ale jakoś się nie mogłam zdecydować, barć czy nie brać i nie wzięłam w końcu
, ale jak już będzie chodziła, to będzie go używała jako krzesełka może, lub będzie dla kolejnego dzidziusia
wstała o 7,10 definitywnie
klask i: to bawcie się dobrze