|
|
#2101 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część X
Cytat:
wanienkę mam bardzo podobną nie ma on z tobą szans śliczny jest ten twój wózek gratuluje ![]() Mnie dziś tez niunia obudziła o 5 rano chyba ranny z niej ptaszek pijemy kawę i przeglądamy all z myślą co by tu kupić.
|
|
|
|
|
#2102 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
z dalszą rodziną nie będzie problemu, moi rodzice już czają bazę, a teściom się jakoś wytłumaczy myślę, że ze szpitalem nie będzie problemu, gorzej z wizytą w domu tuż po wyjściu ze szpitala... pewnie się wproszą.Ja uważam że te pierwsze dni to powinien być czas tylko i wyłącznie dla rodziców i dziecka. Kij z potrzebami dziadków
Będę mamą w sumie to już jestemEdytowane przez Balbinka1983 Czas edycji: 2012-05-18 o 09:24 |
|
|
|
|
#2103 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ad2. Nie pomyślałam o biedronkowych, pewnie dlatego że do biedronki musze jechać na drugi koniec miasta i godzine szukać miejsca na parkingu ![]() Ad3. 2 kg szczęścia Cytat:
![]() Impreza ![]() A ja zaczynam 34 t.c.
|
|
#2104 | ||
|
Zakorzenienie
|
Hejka
![]() U nas świeci słoneczko a termometr pokazuje jakieś 15 stopni ![]() no cóż, zdeklasowałaś go oj bidulka, mam nadzieję, że dzisiaj lepiej Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ja na szczęście nie mam tego problemu, wszyscy za daleko żeby mi się wpraszać ale nie wiem, czy taka wymęczona porodem chciałabym gości przyjmować.Asiu ![]() Ja 34 tc zaczynam jutro i czuję lekkie przerażenie...
|
|
#2105 |
|
Zakorzenienie
|
hej
![]() bylam rano na badaniu moczu i krwi, trochę się boję bo kurcze w tym pojemniczku z moczem pływało full jakis nabłonków czy czegoś ![]() pumcia wózek przesliczny Edytowane przez phdwao Czas edycji: 2012-05-18 o 09:41 |
|
|
|
#2106 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2107 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2108 |
|
Zakorzenienie
|
mi tam i przy podmywaniu się wcześniejszym to się zdarza
|
#2109 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2110 |
|
Zakorzenienie
|
Phdwao he he ja też tak miałam tylko ja cwaniara przefiltrowałam sobie przez ścierkę
u mnie na razie ok. Ktg dziś nie wykazało skurczy ale leże pod kroplówką. Mam mieć usg szyjki i ciąży. Jak będzie ok to mam nadzieję że mnie puszczą jutro.
|
|
|
|
#2111 |
|
Zakorzenienie
|
tak
Nadalka za badania i szybkie wyjście
|
#2112 |
|
Zadomowienie
|
Czesc! Ja tylko chwilowo. Uspokoiłyście mnie trochę z tymi pachwinami, czyli tak ma byc... a my dzisiaj zaczynamy 28 tydzień i 7 miesiąc!!
|
|
|
|
#2113 | ||
|
Rozeznanie
|
Cześć Mamuśki!
U mnie dziś cukier mniejszy niż wczoraj: na czczo 104 a 1 h po śniadaniu 141 - i tak jeszcze za wysoki ale mniejszy niż wczorajszy . Może będzie malał .Nadalka, trzymam kciuki, żebyś szybko do nas wróciła jeszcze z malutką w brzuszku!![]() Świetny ten wózeczek, szukałam go na All ale prawie nic nie ma... Muszę się wybrać na żywo do sklepu wózkowego i sobie pooglądać różne typy ![]() Cytat:
gratki 32 tc!Cytat:
gratki 34 tc!W środę w poradni diabetologicznej pobrali mi krew i czy to normalne, że do dziś boli mnie ręka jak ją prostuję? W promieniu 3 cm od nakłucia boli... Nigdy tak długo nie czułam dyskomfortu po pobieraniu krwi Mam pytanko: ile szt. podkładów poporodowych kupujecie? Co myślicie o podkładach Tena Lady? |
||
|
|
|
#2114 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć Mamusie
![]() Nadalka kciukam, żeby wszystko było dobrze i żebyście szybciutko wyszły ze szpitala ![]() Phdwao fajne zakupki! Pumas fajna bryczka ![]() Dziewczyny czy to normalne, że malutka przez ostatnie dni niewiele się rusza? Zazwyczaj tylko jak leżę, to ją czuję (czyli rano i wieczorem)... lekarz nic nie mówił, żeby już liczyć ruchy, więc nie wiem, czy na tym etapie to jest jakiś powód do niepokoju?
|
#2115 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
siedze w up i czekam na tz. Bede Was nadrabiac w domu pewnie. Mam w planach zaciagnac tz do sklepu dzieciowego poogladac rzeczy i zobaczyc na jaki wydatek sie jeszcze przygotowac
|
|
|
|
#2116 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2117 |
|
Zakorzenienie
|
Aha jeszcze co do dotykania brzucha, to ja mam problem z moją teściową...
widzimy się prawie codziennie, bo mieszkamy w tym samym budynku tylko w osobnych mieszkaniach... no i za każdym razem ona bez pytania dotyka mi brzucha, albo kładzie rękę albo wręcz drapie mnie po brzuchu... nie wiem, jak delikatnie jej dać do zrozumienia, że sobie tego nie życzę wkurza mnie to coraz bardziej, to nawet moja własna mama nie dotyka mi brzucha a teściowa nie ma zupełnie oporów lubię ją, mamy fajne relacje, ale dotykana być nie chcę bo to zarezerwowane dla mnie i dla męża i zbyt intymne... ech doradźcie coś
|
#2118 | ||
|
Zakorzenienie
|
Anna gratki
![]() Cytat:
Cytat:
ja czasem tak miałam, że dwa dni o wiele mniej małą czułam, ale dopóki przynajmniej raz dziennie było to 10 ruchów na godzinę, nie panikowałam
|
|
#2119 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Witam się kochane mamuśki z kawka
mało mnie teraz na forum ale mamy remont, musiałam się przenieść do mamy i w związku z tym gotuje już dla 5 osób, nie chce też przesadzać z kompem bo już czuje jakie byłoby gadanie... niby śpię w moim starym pokoju ale po tylu latach czuje się nie u siebie, pól nocy nie spałam, małż zresztą też, już chce wrócić do siebie a jeszcze z tydzień to potrwa eh za to synkowi podoba się ta przeprowadzka do dziadków, aż za bardzoCytat:
nawet się mu nie przyznałam bo znowu było by gadanie![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Wasze szczęście rośnie jak na drożdżach![]() super zdjęcie, też sobie takie strzelimy ![]() ![]() ![]()
Edytowane przez wanilllka82 Czas edycji: 2012-05-18 o 10:23 |
||||
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#2120 |
|
Zakorzenienie
|
Agunia no to uspokoiłaś mnie troszkę
bo myślałam, że to 10 na każdą godzinę ma być ale jak tak to spoko...
|
#2121 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak najbardziej normalne
|
|
#2122 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
mój maluch też miewa spokojniejsze dni, a jak się ruszam to zwykle go nie czuje, i tak jak pisała Agusia, jeżeli naliczę 10 ruchów w ciągu godziny to jestem spokojna |
|
|
|
|
#2123 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
wydaje mi sie ze jak czujesz 10 ruchow co 12h to jest ok |
||||
|
|
|
#2124 | |||
|
Rozeznanie
|
Cześć mamusie
![]() Staram się Was czytać na bieżaco ale z odpisywaniem już mma problem Może jak już zalicze te Gliwice bedzie łatwiej. Z Zosia troszke lepiej , mam nadzieje ze obejdzie sie bez jakichs mocnych lekow. Cytat:
![]() Teraz może być troszke inaczej ale zobaczymy-chce zeby Zosia była z nami żeby naturalnie sie przyzwyczaiła. Cytat:
![]() Cytat:
Super lokal 80 to nie dużo mniej niz wesele Planujemy chrzest w sierpniu na jakies 18 osobAd2 Gratulacje za udana wizyte ![]() Moj leniuszek też siedzi na tyleczku jeszcze ![]()
|
|||
|
|
|
#2125 |
|
Zakorzenienie
|
Wy tak piszecie o tym, ze nie chcecie zeby wszyscy Wam dotykali brzuch, nie chcecie odwiedzin w szpitalu... A mi wszystko obojetne
![]() W 1 ciazy tez nie chcialam ani odwiedzin w szpitalu, ani zeby wszyscy mi brzucha dotykali. Teraz to jest mi obojetne. Nie uwazam dotkniecia brzucha za cos super intymnego. Jak chca niech dotkna. W szpitalu tez mnie moga odwiedzac, byle nie siedzieli za dlugo, ale fajnie bedzie z kims znajomym porozmawiac (poza TZ).
|
#2126 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
gratki 7 miesiąca!Cytat:
. Mojej Gosi dieta chyba przypadła do gustu, fika w brzuszku, że aż miło |
||
|
|
|
#2127 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Aguś ,ja z jednej strony się boję, a z drugiej ciesze
. Bo teraz nawet gdybyśmy zaczęły rodzić, to dziecko trafiłoby do inkubatora i wszystko byłoby ok. To takie pocieszające dla mnie . Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
.Ad2. Ad3. Ja raz tak miałam ,ze mnie ręka bolała dobre 3 dni. Cytat:
.Cytat:
A teraz zawsze jest aktywny : 6-7, 13-14,20-21,23-24 ![]() Muszę jechać kupić sobie koszule do szpitala ,majtki siateczkowe itd. A tak mi się nie chce
|
|
#2128 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to nic takiego dla mnie.co do odwiedzin to raz mi to obojętne a czasem myślę że najlepiej jakby był tylko mąż i moi rodzice.
|
|
#2129 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
A z tymi pachwinami to ja też tak czasem mam samo przechodzi![]() Cytat:
Niektórzy rodzice przesadzają, tzn w czym? ![]() Fajne pewnie taki zajęcia, ciekawa jestem tego o stymulacji rozwoju od urodzenia ![]() Cytat:
Możesz mi przypomnieć, bo będziesz miała: dziewczynkę czy chłopca? Bo nie wiem, czy pisałaś wcześniej, albo ja sobie nie zakodowałam
|
|||||
|
|
|
#2130 | ||
|
Zakorzenienie
|
Witajcie Mamcie
Posprzątałam kuchnię , łazienkę, rozwiesiłam wypraną pościel Leonka na balkonie, a teraz odpoczywam przy kawce i wizażu ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:29.

wanienkę mam bardzo podobną 

) z USG wychodzi termin na 5.07.. Ginka nawet na chwile włączyła nam 3d, ale strasznie kiepsko było widać... modziła coś w ustawieniach, ale na niewiele się zdało, sama się sama z siebie śmiała że ona tam nic mądrego nie robi tylko się bawi jak próbowała nam conieco pokazać
więc dobre były moje przypuszczenia, bo ruchy ciągle tak samo czuje...

ale nie wiem, czy taka wymęczona porodem chciałabym gości przyjmować.
chociaz sie podmylam wczesniej

Planujemy chrzest w sierpniu na jakies 18 osob