Jedne Mamy mają dzieci, a do innych bocian leci.Mamy maj-czerwiec cz.VIII - Strona 58 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-05-18, 09:50   #1711
blueelektron
Rozeznanie

Dot.: Jedne Mamy mają dzieci, a do innych bocian leci.Mamy maj-czerwiec cz.VIII

Cytat:
Napisane przez begie13 Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Mam wiadomość od moniczki1302 !!! :

" Cześć dziewczyny! Hania przyszła na świat 17.05 o 19:50. Jest zdrowa i śliczna! Ma 56 cm, waga 3100g. Urodziłam godzinę po próbie oct. Krocze boli "

Serdecznie gratulujemy
ale dobre wieści z samego rana

hmm co to jest próba oct. ?
no moniczka super wieści, gdzieś nam Cię porwało i już wiadomo, że na porodówkę,GRATULUJĘ
Cytat:
Napisane przez karozka Pokaż wiadomość

ale się dziewczyny rozszalały

gratulacje

wydaje mi się, że to chodzi o podanie oksytocyny

Pokażę Wam Leonowy kącik
Trochę to wszystko poupychane, ale z takim budżetem i ilością miejsca jakim dysponowaliśmy jestem zadowolona z efektu. Jeszcze lampka ma wisieć na ścianie (chrabąszcz z Ikei), ale jak znam życie to małż przykręci ją dopiero jak ja w szpitalu będę.
No i jeszcze długo wyczekiwany przeze mnie wózek
BARDZO przyjemny Leonkowy kąciki
Stary 2012-05-18, 09:50   #1712
niunia32
Zakorzenienie

mój mąż też do brzucha mówi, że chciałby żeby mała już wyszła, że w ogóle czekamy z utęsknieniem. i słyszy bicie serduszka małej. ale tylko w jednym miejscu jak przyłoży ucho. ja nie dosięgnę.

a nie mamy stetoskopu w domu :/ nawet takiego z ciśnieniomierza.

Malinka

Haniusia
niunia32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-18, 09:51   #1713
śliweńka
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny wiadomość od GATTY

"Urodziłam dziś o 21.00 3740g, 55cm córeczkę. Zdjęcie wyślę jutro "

Cytat:
Dzień dobry

Mam wiadomość od moniczki1302 !!! :

" Cześć dziewczyny! Hania przyszła na świat 17.05 o 19:50. Jest zdrowa i śliczna! Ma 56 cm, waga 3100g. Urodziłam godzinę po próbie oct. Krocze boli "

Serdecznie gratulujemy
ale dobre wieści z samego rana

hmm co to jest próba oct. ?

gratuluję mamom nowym

się sypiecie

Cytat:

ale się dziewczyny rozszalały

gratulacje

wydaje mi się, że to chodzi o podanie oksytocyny

Pokażę Wam Leonowy kącik
Trochę to wszystko poupychane, ale z takim budżetem i ilością miejsca jakim dysponowaliśmy jestem zadowolona z efektu. Jeszcze lampka ma wisieć na ścianie (chrabąszcz z Ikei), ale jak znam życie to małż przykręci ją dopiero jak ja w szpitalu będę.
piękny kącik teraz tylko lokatora sprowadzić

09.04.2012 córa
19.04.2017
31.01.2018
06.02.2019 Kropek http://fajnamama.pl/suwaczki/kw05lel.png
śliweńka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-18, 09:51   #1714
begie13
Zadomowienie

Cytat:

Pokażę Wam Leonowy kącik
no i super i wózek znajomy czy u Ciebie też budka dosyć głośno się składa i rozkłada i trochę ciężko??

Wanda
begie13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-18, 09:55   #1715
sweetjoy
Raczkowanie

mar2sia (Marta, 26 l.) ......................... tp 02.05.2012
La Monica (Monika, 26 l.) ..................tp 07.05.2012 ♀
aaaggusia (.....) ......................... ......... ..tp 14.05.2012 ♂
centipede (.....).................. .....................tp 16.05.2012 Dominika

Z tego co pamiętam mar2sia miała cc razem z ania_85, a co z resztą przeterminowanych mamuś? La Monica też już powinna być po, wiecie coś? Co to za blokowanie kolejki?

aaaggusia wogóle sie nie odzywała w tej części
centipede wczoraj z nami pisała, więc czekamy

Edytowane przez sweetjoy
Czas edycji: 2012-05-18 o 09:58
sweetjoy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-18, 09:56   #1716
nasteczka83
Raczkowanie

Millena: zryczałam się czytając Twój postmyślę, że zrobiliście wszystko co można było...psiak się strasznie męczy... mocno Cię
nasteczka83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-18, 09:58   #1717
niunia32
Zakorzenienie

milena przykro mi bardzo....
sama miałam zawsze zwierzęta i taka decyzja zawsze jest trudna w podjęciu. Niedawno kociak u rodziców był chory i wiem co przeżywasz....

na pewno Wam jest ciężko, ale myślę, że jednak podjęcie tej trudnej decyzji będzie dla psa najlepszym rozwiązaniem. Nie będzie cierpiał...

Malinka

Haniusia
Stary 2012-05-18, 09:59   #1718
begie13
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez _millena Pokaż wiadomość
Wczoraj byliśmy z psem na konsultacjach u specjalisty , ortopedy i neurologa zwierzęcego. Dowiedzieliśmy się , że nasz pies nigdy nie wstanie na 4 łapy, mało tego , jedyne co możemy osiągnąć ciężką, długotrwałą i konsekwentną rehabilitacją jest to , że pies się będzie zalatwiał regularnie, np 4 razy dziennie, ale jego głowa nie będzie o tym wiedzieć. Czyli pies po prostu sam opróżni sobie pęcherz i jelita, będzie to robił regularnie, ale nieświadomie. Do tej pory, trzeba mu było pomagać , szczególnie z pęcherzem. Nie jest to jednak do końca pewne, że tak się stanie i może się okazać, że po prostu dzięki rehabilitacji wzmocnimy przód na tyle, aby pies mógł korzystać z wózka inwalidzkiego. Ale nadal trzeba będzie mu opróżniać pęcherz , co może powodować łańcuch dalszych zdarzeń i chorób.
Ale to nie jest najgorsze, nawet sam lekarz powiedział, że przecież są cuda, on co prawda ich nie umie sprawiać, ale przecież czasem się zdarzają.
Najgorsze jest to , co się dzieje z jego przełykiem, węzłami chłonnymi i gardłem. Z racji tego, że uraz kręgosłupa nastąpił w odcinku piersiowym, część mięśni przednich też jest troszkę mniej sprawna, mamy problem z przeponą i mięśniami które wspomagają sprawne działanie przewodu pokarmowego i dróg oddechowych. Do tego dochodzą te powiększone węzły, które od 2 tygodni nie dają żadnych oznak na to, aby się zmniejszaly. Reagują tylko na sterydy, ale na nie zawsze zareagują, natomiast ich stan nie poprawia się na tyle, aby móc mówić o tym, że za kolejny tydzień pies będzie mógł jeść. We wtorek dostalismy taką mieszankę, coś jak mleko modyfikowane, które podajemu psu zamiast pokarmu, ponieważ po każdym karmieniu zblendowanym kurczakiem i ryżem psu podrażniało się gardło, zawężone przez maksymalnie powiększone węzły, następowała nadprodukcja śliny, która zatykała jeszcze bardziej ten przełyk, co powodowało przyduszanie i np godzinne wymioty śliną i białą pianą, generalnie zamknięte koło, bo jak nie dawaliśmy psu jeść , leciał na kroplówkach, to jego głowa była na tyle sprawna, że jak widział jedzenie to się slinił (normalnie, jak głodne zwierze, czy głodny człowiek), i to również mogło powodować wymioty. Żeby psu nie sprawiać przykrości, jedliśmy w ukryciu....... Pies chudł w oczach, po prostu nam gasł z głodu.
Ale od wtorku mial podawaną tą mieszankę dla psów anorektyków, psów z problemami w przełykaniu, jest to wysokoenergetyczna karma w proszku do rozcieńczenia w wodzie, podawaliśmy mu ją strzykawką, cieszyliśmy się jak idioci, że pies się wreszcie najadł, że odżyl troszkę, że nie wymiotował po niej , że nawet nabral ochoty do zabaw. Jednak to co się działo przez te wszystkie tygodnie spowodowało zanik mięśni z tyłu, jakbyście go teraz widziały..... skóra i kości, można policzyć kręgi w kręgosłupie, tak bardzo mu mięśnie opadły i zanikły. Przód też nie jest rewelacyjny , mięśnie nie są używane, ponieważ pies nie chodzi, a więc też powoli następuje ich zanik. Okazuje się także, że nie ma czucia głębokiego, a więc mojemu psu można połamać łapki, odciąć je , a on i tak tego nie poczuje, już nigdy ponieważ prawdopodobnie został przerwany rdzeń. Możemy to sprawdzić, diagnostyka będzie nas kosztowała jakieś 5 tysięcy, ale po co ... skoro wiedza o tym, dlaczego tak się stało i co się stało konkretnie nas nie urządza, bo i tak nie ma możliwości wyleczenia.
Jeśli zaś chodzi o przełyk , to skoro pies nie zareagował na żaden antybiotyk, i raz zareagował na steryd a raz nie, to wielce prawdopodobne, że mamy do czynienia z nowotworem, obstawiają dwa : chłoniak albo białaczka. Możemy oczywiście diagnozować dalej, robić biopsję, która go wymęczy, albo cytologię , mniej inwazyjną. Jednak diagnoza, która by to potwierdziła daje nam tylko tyle, że wiemy iż można zastosować chemioterapię (pies nie może być wówczas w domu ze mną, z racji ciąży a potem małego dziecka, wiec albo ja wyjezdzam, albo psa zostawiamy w klinice - tak nam powiedziano), i może.... może.... uda mu się przdłużyć jego niepełnosprawne życie o 6 miesięcy, bo na pewno nie wyleczymy go nigdy Jeśli to nie nowotwór, to oni nie wiedzą co to może być i możemy go nadal leczyć sterydami i dostępnymi środkami farmakologicznymi, ale za chwilę siądzie wątroba, serce i resztę narządów.
Serce mi się kraje i wszystko mnie rozrywa od środka, nie jestem w stanie tego przeżyć, to mój najwierniejszy przyjaciel, pies, ktory byl ze mną od ślubu do narodzin dziecka, na którego przelaliśmy wszystkie nasze uczucia, które mogliśmy dać dziecku gdyby się wcześniej pojawiło. Byłoby mi łatwiej podjąć pewne decyzje, gdyby nie to iż widać , że jego głowa pracuje i jest w jakis tam sposób świadoma tego co się dzieje wokół niego. Pies ma apetyt, nie jest apatyczny i osowiały, reaguje na komendy, cieszy się na widok mój czy męża czy gości.... przytula sie do nas, chociaż przyznam, że nie tak jak kiedyś... uwielbiał przytulać się do brzucha, teraz nie chce, w zasadzie to się odwraca, próbuje się ruszać, ale nie utrzymuje równowagi, rozjeżdza się jak żabka na podłodze, żal patrzeć, a pomóc nie ma jak.
Tak strasznie chciałam, aby mój synek miał w nim swojego wiernego przyjaciela, nigdy nie pomyślalam o tym, ze pies może być problem, bo był taki kochany, wszystko rozumiał, przygotowywaliśmy go do tego, że sie pojawi mały człowiek w domu, chodziliśmy z nim do znajomych, którzy mają dzieci, znajomi z dziećmi przychodzili do nas. Pies mial radochę , dzieci też... oglądaliśmy mnóstwo filmów na necie jak buldożki potrafia kochać swoich małych panów, czytaliśmy zabawne historie.
Kupiliśmy tego psa 3 tygodnie po ślubie, a teraz na 3 tygodnie przed porodem muszę podjąć decyzję o jego prawdopodobnej śmierci i nie jestem, przysięgam, nie jestem w stanie tego przeżyć i na chłodno przyjąć. Jest mi tak strasznie źle, że ani mój pies nie pozna mojego synka, ani mój synek nigdy nie zobaczy psa, którego tak bardzo kochamy i który dal nam tak wiele, mimo krótkiego okresu jaki z nami spędził.
nie możemy się obydwoje z tym pogodzić...po prostu nie możemy.
ide się teraz jakoś wyciszyć, bo musze przecież myslec też o synku.
strasznie Ci współczuję nie wiem co powiedzieć nawet...

Cytat:
Napisane przez sweetjoy Pokaż wiadomość

Z tego co pamiętam mar2sia miała cc razem z ania_85, a co z resztą przeterminowanych mamuś? La Monica też już powinna być po, wiecie coś? Co to za blokowanie kolejki?
właśnie ! proszę odblokować kolejkę, żebyśmy my mogły się zacząć rozpakowywać

Wanda
begie13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-18, 09:59   #1719
niunia32
Zakorzenienie

Cytat:
La Monica (Monika, 26 l.) ..................tp 07.05.2012
aaaggusia (.....) ......................... ......... ..tp 14.05.2012

też jestem ciekawa co u dziewczyn....

Malinka

Haniusia
Stary 2012-05-18, 10:05   #1720
blueelektron
Rozeznanie

Cytat:

pewnie część się rozpakowała, info dojdzie później jak ochłoną

milena- współczuję
Stary 2012-05-18, 10:08   #1721
Gaabbi
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez _millena Pokaż wiadomość
Wczoraj byliśmy z psem na konsultacjach u specjalisty , ortopedy i neurologa zwierzęcego....

Wiem, że żadne słowa pocieszenia nie mają sensu w zaistniałej sytuacji... Musicie myśleć teraz o Ando, a nie o sobie...takie życie.

Jestem z Wami
Gaabbi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-18, 10:09   #1722
agatka661
Zakorzenienie

GG do agatka661

Millena wspolczuje;/ wiem co czujesz, bo musialam mojego najwierniejszego i kochanego kociaka zostawic w Irlandii, nie odzyskalam go, serce soie krajalo 2 lata. Naprawde wspolczuje;/

tak, daje malemu espumisan, a co ? tych kropli bobotic nigdzie u mnie nie bylo, tzn tz ich nigdzie nie znalazl;/

Rozowa moje dziecie ma tak samo z tymi pierdami wlasnie, leci mu chyba z kupa, napina sie, puszcza cyca, denerwuje.... to sa wlasnie kolki ??

Piekna pogoda, idziemy dzis wreszcie na spacer!

Gratuluje nastepnych porodow wczesniej wyczekiwalysmy czy cos sie dzieje, a teraz dziewuszki sie sypia jedna za druga, trudno nadazyc

moje dziecko chyba dostalo lupiezu;/?! z jednej strony glowki
agatka661 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-18, 10:12   #1723
blueelektron
Rozeznanie

a dziwnie się czuje, najchętniej bym się spać położyła, zmęczona jakaś jestem, w sumie wyspałam się w nocy, położyć się nie mogę bo mi się odbija treścią

masakra codziennie ktoś pyta czy już urodziłam

jak nie zadzwonię z rana do mamy to ta już panikę sieje

wczoraj teściowa dzwoniła

inni się dopytują

wkurza mnie to

jak urodzę to się dowiedzą
Stary 2012-05-18, 10:16   #1724
justysd
Zadomowienie

GG do justysd

Witam
Gratuluję wszystkim świeżym Mamusiom (nie wymieniam bo już się pogubiłam).

Millena

Pomóżcie - od wczoraj mam mega zgagę, Rennie pomaga ale tylko na chwilę.

Poza tym wczoraj w nocy zaczęłam się pakować... Jak mi coś siurnęło w majtki... Nie miałam wkładki i wydawało się dużo, nawet trochę poszło na spodnie. Taka woda bez zapachu - no chyba że popuściłam mocz i mam bezzapachowy
Od razu dostałam palpitacji serca... Wykąpałam się, położyłam i czekałam... aż zasnęłam (położyłam podkład na łóżku w razie co)..

Nic więcej się nie działo, ani wydzieliny ani skurczy.

I oby tak zostało jeszcze. Jestem zupełnie nieprzygotowana, pranie dopiero się robi, okna nie myte, pościel do zmiany, łóżeczko w częściach.... Ojojoj dużo tego...
W dodatku sama jeszcze jestem, Mąż wróci za tydzień.

No i teraz w takim napięciu cały czas jestem...
justysd jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-18, 10:18   #1725
centipede
Zadomowienie

GaTTa, Moniczka gratulacje!!!

Milena nie wiem co powiedzieć bardzo współczuję

Nie wszystkie blokujące rodzą u mnie dalej nic ani skurczy, ani bóli, w ogóle żadnych oznak Dzisiaj maszeruję na KTG i na wizytę do lekarza, zobaczymy... ale chodzę na KTG co dwa dni i ŻADNEGO skurczu znaczącego jak coś się będzie działo to mam numer do Gabi, więc będziecie wiedzieć
Stary 2012-05-18, 10:18   #1726
blueelektron
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez justysd Pokaż wiadomość
Witam
Gratuluję wszystkim świeżym Mamusiom (nie wymieniam bo już się pogubiłam).

Millena

Pomóżcie - od wczoraj mam mega zgagę, Rennie pomaga ale tylko na chwilę.

Poza tym wczoraj w nocy zaczęłam się pakować... Jak mi coś siurnęło w majtki... Nie miałam wkładki i wydawało się dużo, nawet trochę poszło na spodnie. Taka woda bez zapachu - no chyba że popuściłam mocz i mam bezzapachowy
Od razu dostałam palpitacji serca... Wykąpałam się, położyłam i czekałam... aż zasnęłam (położyłam podkład na łóżku w razie co)..

Nic więcej się nie działo, ani wydzieliny ani skurczy.

I oby tak zostało jeszcze. Jestem zupełnie nieprzygotowana, pranie dopiero się robi, okna nie myte, pościel do zmiany, łóżeczko w częściach.... Ojojoj dużo tego...
W dodatku sama jeszcze jestem, Mąż wróci za tydzień.

No i teraz w takim napięciu cały czas jestem...
w sumie nie wiadomo co to, czasami jest wodnisty śluz, a racji zaawansowania w ciąży może być i to o czym myślisz

a co do zgagi kupiłam ranigast , renni to już na 30 sekund pomagało

a tu koci link
http://www.kotywatory.pl/element/3120

Edytowane przez blueelektron
Czas edycji: 2012-05-18 o 10:19
blueelektron jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-18, 10:20   #1727
śliweńka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agatka661 Pokaż wiadomość
Millena wspolczuje;/ wiem co czujesz, bo musialam mojego najwierniejszego i kochanego kociaka zostawic w Irlandii, nie odzyskalam go, serce soie krajalo 2 lata. Naprawde wspolczuje;/

tak, daje malemu espumisan, a co ? tych kropli bobotic nigdzie u mnie nie bylo, tzn tz ich nigdzie nie znalazl;/

Rozowa moje dziecie ma tak samo z tymi pierdami wlasnie, leci mu chyba z kupa, napina sie, puszcza cyca, denerwuje.... to sa wlasnie kolki ??

Piekna pogoda, idziemy dzis wreszcie na spacer!

Gratuluje nastepnych porodow wczesniej wyczekiwalysmy czy cos sie dzieje, a teraz dziewuszki sie sypia jedna za druga, trudno nadazyc

moje dziecko chyba dostalo lupiezu;/?! z jednej strony glowki
jakby miało kolki byś w nocy nie spała a dziecko by się dało jakby je ze skóry odzierali
a może to ciemieniucha?

09.04.2012 córa
19.04.2017
31.01.2018
06.02.2019 Kropek http://fajnamama.pl/suwaczki/kw05lel.png
śliweńka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-18, 10:22   #1728
blueelektron
Rozeznanie

nigdy nie miałam ktg

czy na to trzeba mieć jakieś skierowanie w ciąży? czy są do tego jakieś specjalne przesłanki od lekarza?czy to się chodzi jak ciąża jest po terminie?
Stary 2012-05-18, 10:25   #1729
centipede
Zadomowienie

z tym KTG to chyba od lekarza zależy, ja chodzę od skończonego 37 tc raz na tydzień i od dnia terminu mam chodzić co dwa dni
Justys ja też miałam taką wydzielinę nieraz, także nie martw się
Agatko z tym łupieżem to też pomyślałam, że może ciemieniucha?
Stary 2012-05-18, 10:25   #1730
Gaabbi
Wtajemniczenie

Ja mam ktg robione od 28tc przy okazji każdej wizyty. Miałam już chyba 4

Co do zgagi, to mnie jeszcze pomaga reni, ale już ledwo co.
A próbowałyście jeść żółtko na czczo każdego dnia? Ja chyba od jutra zacznę.
Stary 2012-05-18, 10:26   #1731
centipede
Zadomowienie

aha... i na KTG mam skierowanie od lekarza
Stary 2012-05-18, 10:28   #1732
blueelektron
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez centipede Pokaż wiadomość
z tym KTG to chyba od lekarza zależy, ja chodzę od skończonego 37 tc raz na tydzień i od dnia terminu mam chodzić co dwa dni
Justys ja też miałam taką wydzielinę nieraz, także nie martw się
a chodzisz ze skierowaniem? czy płacisz za to?
w szpitalu czy przychodni Ci robią?

---------- Dopisano o 10:28 ---------- Poprzedni post napisano o 10:26 ----------

Cytat:
Napisane przez Gaabbi Pokaż wiadomość
Ja mam ktg robione od 28tc przy okazji każdej wizyty. Miałam już chyba 4

Co do zgagi, to mnie jeszcze pomaga reni, ale już ledwo co.
A próbowałyście jeść żółtko na czczo każdego dnia? Ja chyba od jutra zacznę.
gotowane czy surowe?

nie ciepię luźnej jajecznicy, jajek na miękko, więc nie dałabym rady zjeść, paw by poszedł jak nic, poza tym bałabym się salmonelli
Stary 2012-05-18, 10:29   #1733
centipede
Zadomowienie

mam skierowanie do szpitala, w którym planuję rodzić i tam robię na izbie przyjęć wystawił mi je lekarz prowadzący, nic nie płacę za KTG

a to żółtko to ugotowane? bo jak nie to ja bym nie zjadła
Stary 2012-05-18, 10:30   #1734
karozka
Raczkowanie

millena straszliwie mi przykro z powodu psiaka , mogę sobie tylko wyobrażać co przechodzisz sama aż się popłakałam czytając Twojego posta
tulę mocno
Cytat:
Napisane przez niunia32 Pokaż wiadomość
karozka super kącik i wózek
Cytat:
Napisane przez 8ewus8;[B
karozka[/B] super kącik! my też musimy zrobić w pokoju, w którym funkcjonujemy. Bardzo żałuję, ze nie mogę zrobić takiego pokoiku dla dziecka jaki bym chciała, no ale może przy drugim się
uda
Cytat:
Napisane przez rinco Pokaż wiadomość
Karozka bardzo ładny kącik i wózek też się fajnie prezentuje, też się nad nim zastanawiałam, ale w końcu wybraliśmy inny, ale podobny
Cytat:
Napisane przez nasteczka83 Pokaż wiadomość
bardzo ładnie
dziękuję

Cytat:

Ja wczoraj pościeliłam łóżeczko w sumie z nudów, chciałam zobaczyć jak będzie wyglądać i tak się umęczyłam, że już nie chce mi się tego ściągać przykryłam kocem żeby się nie kurzyło

najważniejsze, że wszystko dobrze z małym ale rozumiem Cię, że już chciałabyś urodzić... ja też bym chciała... miałam nadzieję na dzisiaj ( wczoraj bolał mnie żołądek i brzuch na raz i było mi nie dobrze i do kibelka latałam jak głupia ale przeszło) ale nic z tego ...
daje mojemu dziecku jeszcze parę dni, bo nie chcę chodzić przeterminowana
aaa 21. 05 nie mogę urodzić, bo moja 9 letnia szwagierka ma urodziny i już mi powiedziała, że ma nadzieję, że nie urodzę w jej urodziny , bosh
mój mąż też już pyta dzidziusia, kiedy wyjdzie, że na niego czekamy i w ogóle muszę się pochwalić, że tak ładnie do brzuszka mówi, tak czule i przytula i mówi, że już nie możemy się go/jej doczekać i że bardzo go kochamy aż łezka mi się w oku kręci...

i trochę mi wstyd, że ja tak do brzuszka nie mówię...

noo a dziś 40 tc zaczynamy...
nieźle z tym łóżeczkiem
no to 21 musisz mocno nogi zaciskać
widzę, że wszyscy panowie już tacy zniecierpliwieni, mój tak samo robi, aż zdziwiona jestem

nie martw się ja też jakoś z brzuchem rozmawiać nie umiem
nadrobimy po porodzie

gratuluję 40tyg
Cytat:
Napisane przez blueelektron Pokaż wiadomość
BARDZO przyjemny Leonkowy kąciki
dziękuję

Cytat:
Napisane przez śliweńka Pokaż wiadomość

piękny kącik teraz tylko lokatora sprowadzić
dziękuję
Teraz to już o niczym innym nie marzę

Cytat:
no i super i wózek znajomy czy u Ciebie też budka dosyć głośno się składa i rozkłada i trochę ciężko??
dziękuję
Tak, u mnie też budka chodzi ciężko, ale myślę, że to się wyrobi z czasem
Zresztą nawet gdyby nie to w tych pieniążkach jestem bardzo z zakupu zadowolona

Pomyłam podłogi, powiesiłam pranie, drugie się pierze
zaraz wezmę się za mycie schodów

Póki co siedzę na all i oglądam sukienki bo się obudziłam z ręką w nocniku, że po porodzie jak będzie ciepło to nawet nie mam w czym z domu wyjść
Stary 2012-05-18, 10:30   #1735
Gaabbi
Wtajemniczenie

ale to się je gotowane żółtko.

Ja też nie lubię luźnych jajek pod żadną postacią

Edytowane przez Gaabbi
Czas edycji: 2012-05-18 o 10:33
Stary 2012-05-18, 10:30   #1736
niunia32
Zakorzenienie

ja też nie miałam jeszcze ktg. pewnie jak dostanę skierowanie na obserwację do szpitala to będę miała robione.
wizytę mam za tydzień (jak dotrwam)

surowe żółtko niet..... bleee na samą myśl mi nie dobrze. ponoć dobre na głos jest :P

Malinka

Haniusia
Stary 2012-05-18, 10:31   #1737
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Kolejne rozpakowane Mamusie - gratuluję
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-18, 10:31   #1738
niunia32
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Gaabbi Pokaż wiadomość
ale to się je gotowane żółtko.
aaa to co innego

Malinka

Haniusia
Stary 2012-05-18, 10:33   #1739
Gaabbi
Wtajemniczenie

Perse, masz avka jaki mroczny
karozka, przytulny kącik dla malucha
Stary 2012-05-18, 10:33   #1740
niunia32
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez centipede Pokaż wiadomość
też o tym pomyślałam

Malinka

Haniusia
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości