|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy najlepsze wózki
|
|||
| x-lander |
|
14 | 25,93% |
| Tako |
|
16 | 29,63% |
| Graco |
|
5 | 9,26% |
| Baby Design |
|
5 | 9,26% |
| Roan |
|
1 | 1,85% |
| Baby Merc |
|
2 | 3,70% |
| Peg Perego |
|
2 | 3,70% |
| Coneco |
|
4 | 7,41% |
| ABC Design |
|
1 | 1,85% |
| Maxi Cosi |
|
8 | 14,81% |
| Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 54. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4951 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie Wrześniowo- Październikowe część III
no jak ja wytrzymałam 11 t bez oglądania dzidka... No ja sama nie wiem mówie wam ze czuje sie jak wyrodna matka bo chociaz kocham juz tę kruszynke ogromnie to nie mam parcia na szkło i jakoś nie mam ciśnienia na oglądanie dzidka na kazdej wizycie
|
|
|
|
#4952 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4953 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Sojka trzymam kciuki za wizytę. Mam nadzieję, że Zośka jak na drożdżach tam urosła ![]() Za weronikę również kciuki, żeby szybko z tego szpitala wróciła. Ja mam nadzieję nie podziele jej losu ![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#4954 | ||
|
Raczkowanie
|
katrin1 dzięki za troskę
Cytat:
Konczi nam lekarz tez zakazał stanowczo i powiedzial ze raczej tak juz do konca ciązy zakaz bedzie obowiązywał. a mój chlop prawie do ksiezyca wyje z rozaczy Cytat:
![]() gratulacje!!! |
||
|
|
|
#4955 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
No i obyś miała teraz częściej takie finishe
|
|
|
|
|
#4956 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() widzę iż sposób podobny jak mój ... kiedy zobaczy że za coś się zabieram to wówczas właśnie on miał to zrobić hyhy ... Cytat:
gratuluję córci kolejna księżniczka na naszej liście
|
|
#4957 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
i zamierzam mieć jeden z usztywniaczem a jeden bez, chcę się sama przekonać, który będzie dla mnie wygodniejszy w użyciu. najwyżej wyjmę pręciki i obydwa będą bez usztywniacza![]() Cytat:
![]() a dla tż piękną niespodziankę miałaś![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#4958 |
|
Raczkowanie
|
Kasiam gratulacje poznania płci
![]() Sojka życzę udanej wizyty i nie denerwuj się na pewno wszystko będzie dobrze, a Zosieńka pewnie ładnie urosła od ostatniej wizyty, trzymam mocno kciuki ![]() Gda ja też studiująca mamusia, więc laktator kupię na pewno, ale jaki to nie mam pojęcia zielonego, bladego ani żadnego innego, więc doświadczone mamcie doradźcie coś, help
|
|
|
|
#4959 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja laktator też zamierzam kupic. Jeszcze nie wiem jaki, bo kompletnie na tym się nie znam.
|
|
|
|
|
#4960 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co do bujaczka to dla nas będzie świetnym rozwiązaniem gdy będziemy dzidzie u dziadków zostawiać więc dlatego się zdecydowaliśmy na leżaczek bujaczek ... huśtawka to tylko w domku by się sprowadzała ale tez fajna jest taki chcę http://allegro.pl/fisher-price-lezac...330089009.html Cytat:
jeszcze troszkę mężuś musi wytrzymać .. jak powyje nic mu nie będzie nie ? ![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:18 ---------- Poprzedni post napisano o 14:16 ---------- właśnie ... laktator - czym się kierować przy wyborze ??? też muszę się rozejrzeć za nim .. a nie wiem na co zwracać uwagę
|
|
#4961 |
|
Rozeznanie
|
Wstawie zdjęcia moich pierwszych zakupów dla bobaska, narazie tyle mam, plus 2 body
|
#4962 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczynki ja się z wami już żegnam, zmykam kończyć obiad bo jest w rozsypce, a mężuś za godzinkę wraca z pracy, później posprzątam i mamy wieczór dla siebie
A jutro wyjeżdżam wcześnie rano na uczelnię na dwa dni, więc pewnie odezwę się dopiero w poniedziałek rano ![]() Życzę wam miłego weekendu, a tym które spędzają go tak jak ja dużo wytrwałości, damy radę ![]() Trzymajcie kciuki żebym jakoś napisała ten nieszczęsny egzamin i żebyśmy z dzidzią dały radę wysiedzieć dwa dni na zajęciach ![]() Buziaki mamuśki
|
|
|
|
#4963 |
|
Raczkowanie
|
Sojka trzymam kciuki za wizytę!
|
|
|
|
#4964 |
|
Rozeznanie
|
Konczi ja chce identyczny, nawet te same barwy
|
#4965 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
powodzenia na egzaminie !! kciuki trzymam !!! i do poniedziałku w takim razie czekamy na dobre wieści że jest do przodu ehhh wypiłam sobie szklankę coli tak mi się już jej chciało ---------- Dopisano o 14:23 ---------- Poprzedni post napisano o 14:23 ---------- ha! bo my te same terminówki jezdeźmy ![]() kto nam podskoczy
|
|
#4966 |
|
Rozeznanie
|
Jak ostatnio byłam w smyku to kosztował 189 zł, bo to było otwarcie sklepu i wszystko prawie -20%
A problem mam z orange, bo nie chcą mi numeru zarejestrować, już 3 razy tam byłam i dalej nic
|
#4967 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Matko, jaki wielki człowiek ![]() Cytat:
Wspóczuje stresu i Tobie i Twojej siostrze. Ja nigdy samolotem nie fruwałam i nie mam zamiaru bo jakoś za dużo tych awarii sie dzieje. Cytat:
Dziękuje bardzo Udały sie a foto wcisne troszke później bo musze dać sie do robienia obiadu a potem może z chłopem ta spacer bo ładnie za oknem ![]() Cytat:
No po prostu nie dam rady więcej a jak mam sie źle czuć po zmuszaniu sie do picia to ja wole nie. A mnie boli tylko jak mam pęcherz pełny więc luuuuzik ![]() Cytat:
![]() Czy wszystkie chłopy (prawie wszystkie) muszą być tacy lekkomyślni ![]() Mojemu jak mówie o dziecku czy o wyprawce to tylko przytaknie i sie uśmiechnie i zaraz znowu temat inny - czyli jego nowa zabawka auto. On chyba już zapomina czasem że ja w ciąży jestem. Już widze co zaś dzisiaj powie ![]() Cytat:
Hah, mój też nie usiedzi na dupie ino gdzieś go nosi ![]() Cytat:
ja chce bez stelaża bo właśnie potrm bede mieć stres żeby mi nie wypadło. A z początku zanim sie wprawie to wanienka na podłodze, w koło niej gruby koc w razie czego i kąpanko ![]() Cytat:
Trzymam kciuki za wizyte - bedzie wszystko dobrze Z karteczkami az sie wzruszyłam i aż zazdroszcze takiej niespodziewanki ![]() Rożek dzisiaj zakupiłam bez usztywnienia bo i tak te usztywniane co tam były to nie było czuć sztywnego a ktoś mówił że sie źle do cyca przystawia z usztywnianym rożkiem. Cytat:
![]() Ja jak zaczęłam to sie rozkręciłam z tym :p gorzej jak nagle kasy mi braknie
|
|||||||||
|
|
|
#4968 |
|
Rozeznanie
|
Spadam coś porobić, bo już prawie 3, obiadek musze ugotować, pranie poprasować
Do usłyszenia, być może w następnym wąteczku
|
#4969 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a dzisiaj w smyku był po 319 zł hehe ale ceny masakryczne tam mają ... więc na pewno tam bym nie zakupiła nic no chyba że jakaś promocja
|
|
#4970 |
|
Rozeznanie
|
|
#4971 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kurcze właśnie chyba też bez stelaża zakupimy .. sama już nie wiem ... jeszcze poczekam na opinię innych dziewczyn .... a foty to już chcemy z jakiej firmy rożek nabyłaś? ja też spaduję będę później idę w notatki nos zanurzyć ![]() ---------- Dopisano o 14:39 ---------- Poprzedni post napisano o 14:38 ---------- to teraz trójcy nikt nie ruszy hehee
|
|
#4972 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
A co do męża - postarał się chłop. Wspaniały ranek miałaś, no i wieczór Ja wczoraj też wieczór podobny miałam, ale karteczek mi nie zostawił. Dziad jeden, dziś nie będzie brany wieczorem pod uwagę ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
A gdzie foty ze ślubu? Jak było? No i jak w Grecji? Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Co do laktatora, to ja nie kupuję, wcześniej się nie sprawdził więc teraz nie będę wyrzucać pieniędzy w błoto i w razie potrzeby ręcznie spuszczę mleko
|
||||||||
|
|
|
#4973 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
tak...racuchy i to jeszcze z rabarbarem
tylko, że ja nie umiem ich zrobić, trzeba będzie mamę odwiedzićCytat:
kurcze i mam dylemat a myślałam, że chociaż wanienka będzie z głowy Cytat:
Cytat:
ale jak się wkurzę to pcham się mu na kolana, zasłaniam dupą monitor i koniec pracy. musi się mną zająć, przecież ciężarnej nie zepchnie tak łatwo ![]() Cytat:
w tamtym roku sobie poradziłya koktajlowe to jak najbardziej, wystarczy większa donica w tym roku robię eksperyment i posadziłam jeszcze pomidory zółte o kształcie gruszki. zobaczymy co to za cudo ![]() poza tym koperek, seler i pietruszkę. tak by można było do zupy uszczypnąć ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ja też taki chcę. jest boski |
||||||
|
|
|
#4974 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
też zmykam ziemniaczki obierać, a potem na spacerek. miłego dnia mamuśki
|
|
#4975 |
|
Zakorzenienie
|
Plecy Ci wysiądą. Wierz mi że stawianie wanienki na podłodze to najgłupszy pomysł z możliwych o czym przekonasz się już po pierwszej kąpieli.
|
|
|
|
#4976 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#4977 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Niuńka myła swą córcię normalnie z rączką pod główkę czy jakoś tak trzymając pod paszkę (nie znam się do końca to nie chce wymyślać jak to się tam trzyma ) mała zaczęła chlapać i się wiercić i nie utrzymała jej normalnie tylko wanienka się przechyliła wraz ze stelażem .. ona małą złapała ale woda i zalała im pokój ... tak to z opisu jak zrozumiałam wyglądało tak taki właśnie .. jutro dam znać co i jak ![]() a cena wydaje się dość kusząca 90,00 zł jak myślicie opłaca się nie ?Cytat:
Cytat:
właśnie zagwajka kolejna nie ?zresztą tak sobie myślę, że 6 lat temu to może większe badziewie produkowano ? ![]() ---------- Dopisano o 14:50 ---------- Poprzedni post napisano o 14:49 ---------- a może po prostu na krzesłach ?
[*] .. dzieli nas już tylko czas ... Edytowane przez Konczita Czas edycji: 2012-05-18 o 14:54 |
|||
|
|
|
#4978 |
|
Raczkowanie
|
Tamlin ja w 12 tyg jak bylam na genetycznych to mi juz plec podali i powiedzieli ze na 100%. no i sie potwierdzilo.
|
|
|
|
#4979 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję Wam za słowa otuchy
![]() Colds a po jakim czasie tak mniej więcej Ci te szumy minęły? Mnie się wydaje, że od przeziębienia mi się zatkały uszy i jak całkiem katar przejdzie, to się odetkają, ale czy wtedy szumy przejdą, to nie wiem I czasem słyszę w uszach tak jakby bicie serca.... Załamać się idzie, a jak jeszcze czytałam, to już w ogóle... Chciałam znaleźć coś w necie, żeby przeszło, a tylko się przez to załamałam Czyszczenia nie robiłam, bo lekarz nic nie proponował, a sama nie wiem co mogę zrobić, żeby dziecku nie zaszkodzić, a poza tym nie uszkodzić słuchu. Jak nie przejdzie do końca przyszłego tygodnia to pójdę prywatnie do babki która jest laryngologiem i zobaczymy co ona powie, bo pierwszy nawet do uszu nie zajrzał, a drugi zajrzał, ale zajął się krzywą przegrodą nosową...Elena a na co ta cytryna działa? I jak to zrobić? Wcisnąć do ucha i wypłukać, czy trochę ją tam potrzymać? Sojka TŻ przesłodki Chciałabym żeby mój był taki romantyczny, ale nigdy mi karteczek nie zostawiał, tylko ja jemu, a jaki zadowolony był wtedy
|
|
|
|
#4980 |
|
Wtajemniczenie
|
uff zdazylam przed nowym watkiem
![]() przyjechalismy wlasnie z mezem z zakupow jestem padnieta ..ciepelko sie zrobilo, cudnie jestSojka jaki ten twoj facet romantyk pozazdroscic 3mam kciuki za wizyte zeby bylo ok kasiam187 gratuluje coreczki ![]() aga_ton nie wyobrazam sobie co musialas czuc, dobrze ze wszystko sie dobrze skonczylo anusiaaniaanusia ale ladne zakupy , tez bym wkoncu musiala cos zakupic ale ciagle zwlekam![]() Kalpana uciekam w poduchy , kimne sie bo cos glowa mnie zaczyna pobolewac ..odezwe sie pozniej |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:20.

chyba jakieś kłopoty z krążeniem.

wczoraj mówili w telewizji o samolocie, który musiał awaryjnie lądować w Bułgarii. podejrzewali pożar. a w tym samolocie była moja siostra z tż, lecieli na wczasy do Egiptu