Mamusie Wrześniowo- Październikowe część III - Strona 166 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Wybieramy najlepsze wózki
x-lander 14 25,93%
Tako 16 29,63%
Graco 5 9,26%
Baby Design 5 9,26%
Roan 1 1,85%
Baby Merc 2 3,70%
Peg Perego 2 3,70%
Coneco 4 7,41%
ABC Design 1 1,85%
Maxi Cosi 8 14,81%
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 54. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-05-18, 14:02   #4951
lukrecja_25
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie Wrześniowo- Październikowe część III

no jak ja wytrzymałam 11 t bez oglądania dzidka... No ja sama nie wiem mówie wam ze czuje sie jak wyrodna matka bo chociaz kocham juz tę kruszynke ogromnie to nie mam parcia na szkło i jakoś nie mam ciśnienia na oglądanie dzidka na kazdej wizycie

bloguję
http://mamsmaczek.blogspot.com/
lukrecja_25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-18, 14:03   #4952
Agnus21
Zadomowienie

GG do Agnus21

Cytat:
Napisane przez kasiam187 Pokaż wiadomość
dziewczynki dziękuje za kciukasy, wpadłam tylko powiedzieć, że wszystko z dzidzią ok i będzie moja wymarzona dziewczynka
No to wspaniale! Gratuluję!
Stary 2012-05-18, 14:08   #4953
anusiaaniaanusia
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Konczita Pokaż wiadomość

byłam w smyku ale nie mieli wózków tako ... za to obadałam ten leżaczek który sobie wypatrzyłam i jestem pewna że taki chcę dla naszej księżniczki
Właśnie też zauważyłam, że TAKO nie ma w Smyku. A jaki ten leżaczek bujaczek? Ja się zastanawiam, czy nie kupić czasem takiej huśtawki hybrydowej. Mąż napaleniec jeden kucał w tym smyku i bujał te huśtawki wszystkie i twierdzi, że mały taką musi mieć. Miała któraś? Bo ja jakoś nie przekonana jestem, wolałabym raczek leżaczek bujaczek.

Sojka trzymam kciuki za wizytę. Mam nadzieję, że Zośka jak na drożdżach tam urosła
Za weronikę również kciuki, żeby szybko z tego szpitala wróciła. Ja mam nadzieję nie podziele jej losu W środe się okaże co z tą szyjką

Cytat:
ehh daj nam od razu znać ... też miałam pisać ale wspominała o tym by ktoś z plusa się odezwał więc nie chcę ją na koszty naciągać bo ja mam poczciwego playa
Ja od 30 kwietnia próbuje zmienic sieć z orange na play i niestety cały czas kłopot z rejestracją numeru ma. Co za sieć, szok...

Cytat:
dziewczynki dziękuje za kciukasy, wpadłam tylko powiedzieć, że wszystko z dzidzią ok i będzie moja wymarzona dziewczynka

wybaczcie, że sie nie odniosę do postów ale nauki w brut
Grauluje laluni
Stary 2012-05-18, 14:09   #4954
mala mysz
Raczkowanie

katrin1 dzięki za troskę, powiem o tych bólach ginkowi we wtorek

Cytat:
mój mąż też ma opory przed sexem ale my nie możemy z racji stanu i zagrożenia .. więc chłopina tylko się przytula bo to bezpieczne i w nocy mnie budzi bym się na lewy bok położyła .. straszny dziad z niego no ale o córcie dba nie ?

---------- Dopisano o 13:21 ---------- Poprzedni post napisano o 13:20 ----------

mi się wydaje, ze jeszcze dzisiaj
no tak, niektorym z was to pozazdroscic mogę,
Konczi nam lekarz tez zakazał stanowczo i powiedzial ze raczej tak juz do konca ciązy zakaz bedzie obowiązywał. a mój chlop prawie do ksiezyca wyje z rozaczy

Cytat:
Napisane przez anusiaaniaanusia Pokaż wiadomość
Hej
Wróciłam od dentysty, co prawda zostawiłam tam 280 zł ale przynajmniej efekty widoczne, ząbki wyszyszczone z kamienia aż miło mi w lustrze się przeglądać
Umówiłam się też do fryzjera, troche podciąć końcóweczk, bo mam tyle włosów na głowie, że nie radze sobie z nimi. Nawet jeden z głowy nie wypadnie, a ile jeszcze nowych rośnie.

Też mi to gin w ten sposób tłumaczył, ale już się tak przyzwyczaiłam, że piątek to taki przełomowy dzień

Konczi, niegrzeczna, choco gratuluje nowych tygodni Ja też od dziś przedstawiam wiek swojej ciązy jako 24-ro tygodniowy Ale nam to leci, słyszałam, że jak się połówke minie to już normalnie z górki

Ciekawa jestem czy dadzą sobie radę. Ja na balkonie mam cebule/szczypiorek i koperek, zastanawiam się jeszcze nad ziołami, no i pomidorkami koktajlowymi. Pomyśle o tych pomidorach.

Współczuje

Widziałam je wczoraj, fajne są takie wysokie. Chyba też zakupie jedną.

Biedactwo, czemu ten Twój mężul taki nie czuły Wieczorem powinien Cie przytulić, poglasiać a nie taki jakis. Bo tym remontem to się nie przejmuj, z facetami tak już jest, odkładają wszystko na ostatnią chwile, bo przecież zdążą.

Oj to Ci współczuje, mnie dziś na chwilę się uszy zatkały jak siedziałam z otwartą buzią u dentysty, to bardzo nieprzyjemne uczucie

Mój ma podobnie, jak nie pracuje to go nosi wszędzie Ostatnio ze mną kwaitki sadził na balkonie. Chciał mi pomóc i mnie wyręczyć. Pełno ziemi porosypywał, klęczał w niej, ciapki umazane i w ogóle. Zadzwonił telefon, pobiegł do kuchni, wszystko mi wnosząc do mieszkania. Nic nie powiedziałam, ręce mi opadły, zafundował mi więcej pracy niż jakbym sama te kwiatki posadziła.

Ja na swojego mam taki sposób, że jak się proszę kilka dni o zrobienie czegoś a on wiecznie czasu nie ma, to zaczynam sama. Wkop sobie mały dołek pod pierwszy krzaczek, żeby zobaczył Cie z łopatą... Ja tak robie, zawsze działa, jak mnie opiernicza, że po co to robie, to zawsze mówię, że mam dość się już prosić
Chyba tez kamien sobie usunę. zdania na ten temat są podzielone ale dentystka moja mowi ze mozna i widze ze ty zyjesz to i ja zaryzykuje

Cytat:

gratulacje!!!
mala mysz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-18, 14:09   #4955
Agnus21
Zadomowienie

GG do Agnus21

Cytat:
Napisane przez Sojka1990 Pokaż wiadomość
My mieliśmy być ostrozni z seksem a najlepiej sobie całkiem odpuścić, ale wczoraj nie wytrzymałam po tak długim czasie i... pierwszy raz w życiu doszłam podczas stosunku przeżyłam szok i chłop też miał zagwozdke jak to się stało ale chyba szczęśliwy bo rano wstaje a tu na drzwiach od kibelka (na który zawsze obieram kurs prosto po wstaniu z łóżka) karteczka z narysowanym serduszkiem "kocham", ide do kuchni- sięgam po chleb a tam przed chlebakiem druga kartka "kocham Cię", odwracam się do lodówki a tam wisi trzecia karteczka "kocham Ciebie i Zosię" aż mi łza się w oku zakręciła, brakowało mi takiego faceta i niech ktoś powie że seks nie jest w związku potrzebny
Wow to na prawdę urocze przemiłe...

No i obyś miała teraz częściej takie finishe
Stary 2012-05-18, 14:12   #4956
Konczita
Zakorzenienie

Cytat:
Konczi, niegrzeczna, choco gratuluje nowych tygodni Ja też od dziś przedstawiam wiek swojej ciązy jako 24-ro tygodniowy Ale nam to leci, słyszałam, że jak się połówke minie to już normalnie z górki

Ja na swojego mam taki sposób, że jak się proszę kilka dni o zrobienie czegoś a on wiecznie czasu nie ma, to zaczynam sama. Wkop sobie mały dołek pod pierwszy krzaczek, żeby zobaczył Cie z łopatą... Ja tak robie, zawsze działa, jak mnie opiernicza, że po co to robie, to zawsze mówię, że mam dość się już prosić
i Wam również gratki za rozpoczęty tydzień ...
widzę iż sposób podobny jak mój ... kiedy zobaczy że za coś się zabieram to wówczas właśnie on miał to zrobić hyhy ...

Cytat:

gratuluję córci kolejna księżniczka na naszej liście
13.08.2012 godz 15:01
2532g i 50 cm naszej miłości
[*] .. dzieli nas już tylko czas ...
Konczita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-18, 14:12   #4957
aga_ton
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez martusia26 Pokaż wiadomość
żeby mój chociaż o córcie dbał ach...
robię liste wyprawkową w koncu. myslicie ze jeden rożek wystarczy ? i kupujecie taki z usztywniaczem czy bez?
martusia, ja kupuję 2, by mieć na zmianę jak jeden maluch zafajda i zamierzam mieć jeden z usztywniaczem a jeden bez, chcę się sama przekonać, który będzie dla mnie wygodniejszy w użyciu. najwyżej wyjmę pręciki i obydwa będą bez usztywniacza

Cytat:
Część dziewczyny
Dzisiaj o 17 USG.. mam nadzieję że Zośka urosła i szyjka siedzi na miejscu.
Kurde mam od wczoraj strasznie niskie ciśnienie bo górne nie przekracza 100 a dolne w granicach 50-60 jest, zawsze miałam niskie, ale utrzymywało się w okolicach 115/65, do tego jeszcze mi wieczorem paznokcie się fioletowe zrobiły chyba jakieś kłopoty z krążeniem.

My mieliśmy być ostrozni z seksem a najlepiej sobie całkiem odpuścić, ale wczoraj nie wytrzymałam po tak długim czasie i... pierwszy raz w życiu doszłam podczas stosunku przeżyłam szok i chłop też miał zagwozdke jak to się stało ale chyba szczęśliwy bo rano wstaje a tu na drzwiach od kibelka (na który zawsze obieram kurs prosto po wstaniu z łóżka) karteczka z narysowanym serduszkiem "kocham", ide do kuchni- sięgam po chleb a tam przed chlebakiem druga kartka "kocham Cię", odwracam się do lodówki a tam wisi trzecia karteczka "kocham Ciebie i Zosię" aż mi łza się w oku zakręciła, brakowało mi takiego faceta i niech ktoś powie że seks nie jest w związku potrzebny

Wieczorem wrzuce liste na maila z naszymi namiarami bo już coraz bogatsza

---------- Dopisano o 13:37 ---------- Poprzedni post napisano o 13:35 ----------

Ja teraz kupuje bez- miałam usztywniany przy dziewczynkach i niewygodny jakiś taki był. ale co kto lubi
sojka, w takim razie trzymam kciuki za dzisiejszą wizytę daj znać po powrocie
a dla tż piękną niespodziankę miałaś

Cytat:
zawiesiłam sie na tej wyprawce na majtkach poporodowymi i podkładach. przeraza mnie to wszystko
ja też to sobie na razie darowałam choć wiem, że wcześniej czy później będę musiała do tego wrócić. najszybciej poszło mi z ubrankami dla malucha
aga_ton jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-18, 14:12   #4958
karolluki
Raczkowanie

Kasiam gratulacje poznania płci
Sojka życzę udanej wizyty i nie denerwuj się na pewno wszystko będzie dobrze, a Zosieńka pewnie ładnie urosła od ostatniej wizyty, trzymam mocno kciuki
Gda ja też studiująca mamusia, więc laktator kupię na pewno, ale jaki to nie mam pojęcia zielonego, bladego ani żadnego innego, więc doświadczone mamcie doradźcie coś, help
karolluki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-18, 14:15   #4959
Almariel
Zakorzenienie

Cytat:

Gratuluję córeczki !

Ja laktator też zamierzam kupic. Jeszcze nie wiem jaki, bo kompletnie na tym się nie znam.
Almariel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-18, 14:18   #4960
Konczita
Zakorzenienie

Cytat:
Właśnie też zauważyłam, że TAKO nie ma w Smyku. A jaki ten leżaczek bujaczek? Ja się zastanawiam, czy nie kupić czasem takiej huśtawki hybrydowej. Mąż napaleniec jeden kucał w tym smyku i bujał te huśtawki wszystkie i twierdzi, że mały taką musi mieć. Miała któraś? Bo ja jakoś nie przekonana jestem, wolałabym raczek leżaczek bujaczek.

Ja od 30 kwietnia próbuje zmienic sieć z orange na play i niestety cały czas kłopot z rejestracją numeru ma. Co za sieć, szok...
ja z nimi problemu nie mam póki co rzecz jasna ... i też z orange przenosiłam ...
co do bujaczka to dla nas będzie świetnym rozwiązaniem gdy będziemy dzidzie u dziadków zostawiać więc dlatego się zdecydowaliśmy na leżaczek bujaczek ... huśtawka to tylko w domku by się sprowadzała ale tez fajna jest

taki chcę http://allegro.pl/fisher-price-lezac...330089009.html

Cytat:
Napisane przez mala mysz Pokaż wiadomość
no tak, niektorym z was to pozazdroscic mogę,
Konczi nam lekarz tez zakazał stanowczo i powiedzial ze raczej tak juz do konca ciązy zakaz bedzie obowiązywał. a mój chlop prawie do ksiezyca wyje z rozaczy

jeszcze troszkę mężuś musi wytrzymać .. jak powyje nic mu nie będzie nie ?

---------- Dopisano o 14:18 ---------- Poprzedni post napisano o 14:16 ----------

właśnie ... laktator - czym się kierować przy wyborze ??? też muszę się rozejrzeć za nim .. a nie wiem na co zwracać uwagę
Stary 2012-05-18, 14:19   #4961
anusiaaniaanusia
Rozeznanie

Wstawie zdjęcia moich pierwszych zakupów dla bobaska, narazie tyle mam, plus 2 body
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_0055.jpg (115,2 KB, 23 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_0057.jpg (124,6 KB, 16 załadowań)
Stary 2012-05-18, 14:20   #4962
karolluki
Raczkowanie

Dziewczynki ja się z wami już żegnam, zmykam kończyć obiad bo jest w rozsypce, a mężuś za godzinkę wraca z pracy, później posprzątam i mamy wieczór dla siebie A jutro wyjeżdżam wcześnie rano na uczelnię na dwa dni, więc pewnie odezwę się dopiero w poniedziałek rano
Życzę wam miłego weekendu, a tym które spędzają go tak jak ja dużo wytrwałości, damy radę
Trzymajcie kciuki żebym jakoś napisała ten nieszczęsny egzamin i żebyśmy z dzidzią dały radę wysiedzieć dwa dni na zajęciach
Buziaki mamuśki
karolluki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-18, 14:20   #4963
mala mysz
Raczkowanie

Sojka trzymam kciuki za wizytę!
Stary 2012-05-18, 14:21   #4964
anusiaaniaanusia
Rozeznanie

Konczi ja chce identyczny, nawet te same barwy
Stary 2012-05-18, 14:23   #4965
Konczita
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolluki Pokaż wiadomość
Dziewczynki ja się z wami już żegnam, zmykam kończyć obiad bo jest w rozsypce, a mężuś za godzinkę wraca z pracy, później posprzątam i mamy wieczór dla siebie A jutro wyjeżdżam wcześnie rano na uczelnię na dwa dni, więc pewnie odezwę się dopiero w poniedziałek rano
Życzę wam miłego weekendu, a tym które spędzają go tak jak ja dużo wytrwałości, damy radę
Trzymajcie kciuki żebym jakoś napisała ten nieszczęsny egzamin i żebyśmy z dzidzią dały radę wysiedzieć dwa dni na zajęciach
Buziaki mamuśki

powodzenia na egzaminie !! kciuki trzymam !!! i do poniedziałku w takim razie czekamy na dobre wieści że jest do przodu

ehhh wypiłam sobie szklankę coli tak mi się już jej chciało

---------- Dopisano o 14:23 ---------- Poprzedni post napisano o 14:23 ----------

Cytat:
ha! bo my te same terminówki jezdeźmy kto nam podskoczy
Stary 2012-05-18, 14:25   #4966
anusiaaniaanusia
Rozeznanie

Jak ostatnio byłam w smyku to kosztował 189 zł, bo to było otwarcie sklepu i wszystko prawie -20%

A problem mam z orange, bo nie chcą mi numeru zarejestrować, już 3 razy tam byłam i dalej nic
Stary 2012-05-18, 14:26   #4967
Iwoncia81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Orchid_87 Pokaż wiadomość
Dzień dobry
U nas też świeci słoneczko

Na dobry humor na dzisiejszy dzień przeczytajcie sobie artykuł http://wiadomosci.wp.pl/kat,1342,tit...wiadomosc.html . To tak żeby może kupić parę ciuszków w większym rozmiarze bo to nigdy nic nie wiadomo

Matko, jaki wielki człowiek

Cytat:
Napisane przez aga_ton Pokaż wiadomość
nie pisałam Wam wcześniej, ale jakiego mieliśmy stresa ostatnio wczoraj mówili w telewizji o samolocie, który musiał awaryjnie lądować w Bułgarii. podejrzewali pożar. a w tym samolocie była moja siostra z tż, lecieli na wczasy do Egiptu na szczęście nic się nie stało, wszyscy cali i zdrowi ale co my przeżyliśmy... siostra dzwoniła do nas i zapierała się, że ostatni raz leciała samolotem. myślę, że w końcu zmieni zdanie bo ona uwielbia podróże zagraniczne ale na jakiś czas sobie odpuści.

Wspóczuje stresu i Tobie i Twojej siostrze.
Ja nigdy samolotem nie fruwałam i nie mam zamiaru bo jakoś za dużo tych awarii sie dzieje.

Cytat:
Napisane przez karolluki Pokaż wiadomość
Iwoncia udanych zakupów życzę, a jak wrócisz to prosimy o fotorelację łowów

Dziękuje bardzo
Udały sie a foto wcisne troszke później bo musze dać sie do robienia obiadu a potem może z chłopem ta spacer bo ładnie za oknem

Cytat:
Napisane przez gda Pokaż wiadomość
1 litr to malutko... Powinno się pić małymi łyczkami co jakiś czas, nie na raz, wtedy brzuch nie pęka

No po prostu nie dam rady więcej a jak mam sie źle czuć po zmuszaniu sie do picia to ja wole nie. A mnie boli tylko jak mam pęcherz pełny więc luuuuzik

Cytat:
A ja mam depresje i zaraz całe ptasie mleczko pożrę. Mąż mnie wkurza i tak mi sie zebrało dzisiaj na smuty - światła w lodówce nie ma, a bardzo sie przydaje przy nocnym buszowaniu w niej, szafka sie na ścianie chwieje kazał mi rzeczy z niej powyjmowac i tak lezą od 2 tygodni. mielismy zrobic malowanie i przemeblowanie żeby miejsce na rzeczy dzidzi zrobić. Ale hrabia nie ma czasu, bo zmeczony bo musi cos w komputerze, albo trawę ściąć, albo z sąsiadem pogadać. no ja juz nie mam siły. i pisałam juz kiedys - jeszcze nie spi ze mna tylko w moich nogach, bo rzekomo sie boi żeby mnie w brzuch nie uderzyc i sie nie wysypia, a łóżko mamy takkkkkkkie duże. I to tak już ze 3 m-ce, żadnego przytulenia, buziaka, no nic. O wyprawce to nawet nie wspominam, bo wg niego to mamy jeszcze bardzo dużo czasu. Wogóle mnie nie słucha, nie rozmawia ze mną, nie wiem juz o co chodzi...Chyba się wyprowadzę.

kurde z tymi chodzącymi testosteronami
Czy wszystkie chłopy (prawie wszystkie) muszą być tacy lekkomyślni
Mojemu jak mówie o dziecku czy o wyprawce to tylko przytaknie i sie uśmiechnie i zaraz znowu temat inny - czyli jego nowa zabawka auto.
On chyba już zapomina czasem że ja w ciąży jestem. Już widze co zaś dzisiaj powie

Cytat:
no kuźwa, miałam dziś krzaki sadzić, ale mój tż ledwo z patelniami wrócił a już wybył, bo mu się ubzdurało, że musi łódkę na samochód zapakować, bo jutro na ryby trzeba jechać

i co z tego, że do roboty nie pojechał jak i tak nie posiedzi na dupsku 5 minut

Hah, mój też nie usiedzi na dupie ino gdzieś go nosi

Cytat:

i właśnie chciałam poruszyć temat wanienki ze stelażem .. wczoraj rozmawiałam z kuzynką i wspomniałam jej o tym moim pomyśle, ona ma wspaniałe bliźniaki ... i malusia jak miała dwa miesiące wypadła im z wanienką ze stelaża .. mała była bardzo ruchliwa od samego początku .. i teraz pytanie do mam posiadające już pociechy - co wy na temat stelaża i wanienki nam powiecie ????

ja chce bez stelaża bo właśnie potrm bede mieć stres żeby mi nie wypadło. A z początku zanim sie wprawie to wanienka na podłodze, w koło niej gruby koc w razie czego i kąpanko

Cytat:
Część dziewczyny
Kurde mam od wczoraj strasznie niskie ciśnienie bo górne nie przekracza 100 a dolne w granicach 50-60 jest, zawsze miałam niskie, ale utrzymywało się w okolicach 115/65, do tego jeszcze mi wieczorem paznokcie się fioletowe zrobiły chyba jakieś kłopoty z krążeniem.

Wieczorem wrzuce liste na maila z naszymi namiarami bo już coraz bogatsza

---------- Dopisano o 13:37 ---------- Poprzedni post napisano o 13:35 ----------

Ja teraz kupuje bez- miałam usztywniany przy dziewczynkach i niewygodny jakiś taki był. ale co kto lubi

Trzymam kciuki za wizyte - bedzie wszystko dobrze

Z karteczkami az sie wzruszyłam i aż zazdroszcze takiej niespodziewanki

Rożek dzisiaj zakupiłam bez usztywnienia bo i tak te usztywniane co tam były to nie było czuć sztywnego a ktoś mówił że sie źle do cyca przystawia z usztywnianym rożkiem.

Cytat:
Napisane przez m_moni Pokaż wiadomość
Witam się z Wami i idę nadrabiać.
Własnie zapłaciłam za kolejne ubranka z all. Zbyt mądre to nie jest, że już je kupuję (w mojej sytuacji oczywiście), ale same powiedzcie...kiedyś trzeba zacząć kompletować tą wyprawkę żeby kiedyś móc skończyć, no nie?
Taaaaak, to najlepszy czas by zacząć
Ja jak zaczęłam to sie rozkręciłam z tym :p gorzej jak nagle kasy mi braknie
Iwoncia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-18, 14:27   #4968
anusiaaniaanusia
Rozeznanie

Spadam coś porobić, bo już prawie 3, obiadek musze ugotować, pranie poprasować

Do usłyszenia, być może w następnym wąteczku
Stary 2012-05-18, 14:34   #4969
Konczita
Zakorzenienie

Cytat:
Jak ostatnio byłam w smyku to kosztował 189 zł, bo to było otwarcie sklepu i wszystko prawie -20%

A problem mam z orange, bo nie chcą mi numeru zarejestrować, już 3 razy tam byłam i dalej nic

a dzisiaj w smyku był po 319 zł hehe ale ceny masakryczne tam mają ... więc na pewno tam bym nie zakupiła nic no chyba że jakaś promocja
Stary 2012-05-18, 14:36   #4970
martusia26
Rozeznanie

Cytat:
i ja
Stary 2012-05-18, 14:39   #4971
Konczita
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Iwoncia81 Pokaż wiadomość
ja chce bez stelaża bo właśnie potrm bede mieć stres żeby mi nie wypadło. A z początku zanim sie wprawie to wanienka na podłodze, w koło niej gruby koc w razie czego i kąpanko

Rożek dzisiaj zakupiłam bez usztywnienia bo i tak te usztywniane co tam były to nie było czuć sztywnego a ktoś mówił że sie źle do cyca przystawia z usztywnianym rożkiem.

kurcze właśnie chyba też bez stelaża zakupimy .. sama już nie wiem ... jeszcze poczekam na opinię innych dziewczyn ....
a foty to już chcemy z jakiej firmy rożek nabyłaś?

ja też spaduję będę później idę w notatki nos zanurzyć

---------- Dopisano o 14:39 ---------- Poprzedni post napisano o 14:38 ----------

Cytat:
i ja
to teraz trójcy nikt nie ruszy hehee
Stary 2012-05-18, 14:41   #4972
tamlin111
Zakorzenienie

Cytat:

i właśnie chciałam poruszyć temat wanienki ze stelażem .. wczoraj rozmawiałam z kuzynką i wspomniałam jej o tym moim pomyśle, ona ma wspaniałe bliźniaki ... i malusia jak miała dwa miesiące wypadła im z wanienką ze stelaża .. mała była bardzo ruchliwa od samego początku .. i teraz pytanie do mam posiadające już pociechy - co wy na temat stelaża i wanienki nam powiecie ????
Ja miałam bez stelaża, ale teraz raczej ze stelażem kupię. No ale co ona tego dziecka w tej wanience trzymała że spadło z wanienką? Dwumiesięczne dziecko? Aż nie chce się wierzyć. W każdym bądź razie kupię pod koniec jak już kupimy mieszkanie, wtedy się okaże czy stelaż potrzebny czy jest na czym postawić.

Cytat:
Część dziewczyny

Zobaczysz że z Zosią wszystko dobrze
A co do męża - postarał się chłop. Wspaniały ranek miałaś, no i wieczór Ja wczoraj też wieczór podobny miałam, ale karteczek mi nie zostawił. Dziad jeden, dziś nie będzie brany wieczorem pod uwagę

Cytat:
Napisane przez m_moni Pokaż wiadomość
Witam się z Wami i idę nadrabiać.
Własnie zapłaciłam za kolejne ubranka z all. Zbyt mądre to nie jest, że już je kupuję (w mojej sytuacji oczywiście), ale same powiedzcie...kiedyś trzeba zacząć kompletować tą wyprawkę żeby kiedyś móc skończyć, no nie?
To znaczy w jakiej sytuacji bo nie kojarzę?

Cytat:
Ja też tak robię, albo zadaję głupie pytanie z cyklu: kochanie znasz jakiegoś dobrego fachowca co zrobi... I zaraz mam zrobione

Cytat:
Gratuluję
A gdzie foty ze ślubu? Jak było? No i jak w Grecji?

Cytat:
Napisane przez gda Pokaż wiadomość
Ja kupuję dwa, bo moja przyjaciółka która ma 7-miesięcznego synka, napisała mi że miała jeden i jak mały go obrzygał, to musiała szybko prać i suszyć... I miała usztywniany Ja też kupuję usztywniane, bo jakoś się boję o tę główkę
Ja też dwa, ale nie usztywniane, bo takie sztywne to nie wygodne. Miałam jeden u Pauli i szybko to usztywnienie wyciągnęłam.

Cytat:
Napisane przez lukrecja_25 Pokaż wiadomość
no jak ja wytrzymałam 11 t bez oglądania dzidka... No ja sama nie wiem mówie wam ze czuje sie jak wyrodna matka bo chociaz kocham juz tę kruszynke ogromnie to nie mam parcia na szkło i jakoś nie mam ciśnienia na oglądanie dzidka na kazdej wizycie
Lucia to ostatnie usg miałaś w 10-11t.c? To w jaki sposób gin zobaczył płeć dziecka? Wtedy jeszcze narządy nie są ukształtowane

Cytat:
ja z nimi problemu nie mam póki co rzecz jasna ... i też z orange przenosiłam ...
co do bujaczka to dla nas będzie świetnym rozwiązaniem gdy będziemy dzidzie u dziadków zostawiać więc dlatego się zdecydowaliśmy na leżaczek bujaczek ... huśtawka to tylko w domku by się sprowadzała ale tez fajna jest

taki chcę http://allegro.pl/fisher-price-lezac...330089009.html

jeszcze troszkę mężuś musi wytrzymać .. jak powyje nic mu nie będzie nie ?

---------- Dopisano o 14:18 ---------- Poprzedni post napisano o 14:16 ----------

właśnie ... laktator - czym się kierować przy wyborze ??? też muszę się rozejrzeć za nim .. a nie wiem na co zwracać uwagę
I taki leżaczek na tablicy znalazłaś? Pisałaś do sprzedającego? Za ile chce sprzedać?
Co do laktatora, to ja nie kupuję, wcześniej się nie sprawdził więc teraz nie będę wyrzucać pieniędzy w błoto i w razie potrzeby ręcznie spuszczę mleko
Stary 2012-05-18, 14:41   #4973
aga_ton
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez colds Pokaż wiadomość
A ja dzisiaj usmażę kaszankę z cebulką.. . Choć ochotę mam na racuchy
tak...racuchy i to jeszcze z rabarbarem tylko, że ja nie umiem ich zrobić, trzeba będzie mamę odwiedzić

Cytat:

konczita, też się tego obawiam, bo te stelaże, przynajmniej ze zdjęcia, wydają mi się niestabilne... a wanienki nie można np. postawić na ławie?

kurcze i mam dylemat a myślałam, że chociaż wanienka będzie z głowy

Cytat:

ehh jak ja Was dobrze rozumiem .. u nas trwało to ponad 6 lat prawie 7 ... i ten strach jest uzasadniony ... więc przytulanko, buziaczek, i jest bosko czyż nie ?
pewnie, że bosko

Cytat:
Nie no po tylu latach starania to faktycznie nie ma co, wcale mu sie nie dziwię, też bym chuchała i dmuchała.
Mnie nie chodzi nawet o seks tylko o jakies przytulenie, czy jakiekolwiek zauważenie. Może to, że zbliza się weekend troche pomoze i Pan mąż znajdzie dla mnie chwilę czasu. Ale spróbuje się wyciszyć bo tylko coraz bardziej się denerwuje i , a to na pewno nie słuzy mi ani malenstwu.
martusia, mój tż też w pracy praktycznie cały czas a jak wróci to przed komputer siada, bo musi jeszcze jakieś kosztorysy dokończyć ale jak się wkurzę to pcham się mu na kolana, zasłaniam dupą monitor i koniec pracy. musi się mną zająć, przecież ciężarnej nie zepchnie tak łatwo

Cytat:
Hej

Ciekawa jestem czy dadzą sobie radę. Ja na balkonie mam cebule/szczypiorek i koperek, zastanawiam się jeszcze nad ziołami, no i pomidorkami koktajlowymi. Pomyśle o tych pomidorach.
powinny dać radę w tamtym roku sobie poradziły tylko kupując sadzonki poproś o odmianę, która nie rośnie zbyt wysoko i ma średniej wielkości owoce, bo inaczej krzaczek może się połamać... ja niestety zapomniałąm zapytać o nazwę
a koktajlowe to jak najbardziej, wystarczy większa donica

w tym roku robię eksperyment i posadziłam jeszcze pomidory zółte o kształcie gruszki. zobaczymy co to za cudo

poza tym koperek, seler i pietruszkę. tak by można było do zupy uszczypnąć

Cytat:
Napisane przez lukrecja_25 Pokaż wiadomość
ja też sporo czekam, ostatnie usg miałam prawie 2 miesiące temu i nie mogę się doczekać kolejnej wizyty. wprawdzie mogłam poprosić ginka o zrobienie usg ale usłyszałam jego serduszko i to mi w tamtej chwili wystarczyło

Cytat:
Wstawie zdjęcia moich pierwszych zakupów dla bobaska, narazie tyle mam, plus 2 body
śliczne zakupy zaczynamy się rozkręcać

Cytat:
ja też taki chcę. jest boski dzięki za linka, zamówię na pewno
Stary 2012-05-18, 14:43   #4974
martusia26
Rozeznanie

Cytat:
kurcze właśnie chyba też bez stelaża zakupimy .. sama już nie wiem ... jeszcze poczekam na opinię innych dziewczyn ....
a foty to już chcemy z jakiej firmy rożek nabyłaś?

ja też spaduję będę później idę w notatki nos zanurzyć

---------- Dopisano o 14:39 ---------- Poprzedni post napisano o 14:38 ----------

to teraz trójcy nikt nie ruszy hehee
ja też do stelaża przekonana nie jestem i kupuje bez.
też zmykam ziemniaczki obierać, a potem na spacerek.
miłego dnia mamuśki
Stary 2012-05-18, 14:44   #4975
tamlin111
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Iwoncia81 Pokaż wiadomość
Plecy Ci wysiądą. Wierz mi że stawianie wanienki na podłodze to najgłupszy pomysł z możliwych o czym przekonasz się już po pierwszej kąpieli.
Stary 2012-05-18, 14:49   #4976
aga_ton
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez tamlin111 Pokaż wiadomość
Plecy Ci wysiądą. Wierz mi że stawianie wanienki na podłodze to najgłupszy pomysł z możliwych o czym przekonasz się już po pierwszej kąpieli.
tamlin, a gdyby postawić wanienkę na ławę? da radę?
Stary 2012-05-18, 14:50   #4977
Konczita
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tamlin111 Pokaż wiadomość
Ja miałam bez stelaża, ale teraz raczej ze stelażem kupię. No ale co ona tego dziecka w tej wanience trzymała że spadło z wanienką? Dwumiesięczne dziecko? Aż nie chce się wierzyć. W każdym bądź razie kupię pod koniec jak już kupimy mieszkanie, wtedy się okaże czy stelaż potrzebny czy jest na czym postawić.

I taki leżaczek na tablicy znalazłaś? Pisałaś do sprzedającego? Za ile chce sprzedać?
Co do laktatora, to ja nie kupuję, wcześniej się nie sprawdził więc teraz nie będę wyrzucać pieniędzy w błoto i w razie potrzeby ręcznie spuszczę mleko

Niuńka myła swą córcię normalnie z rączką pod główkę czy jakoś tak trzymając pod paszkę (nie znam się do końca to nie chce wymyślać jak to się tam trzyma ) mała zaczęła chlapać i się wiercić i nie utrzymała jej normalnie tylko wanienka się przechyliła wraz ze stelażem .. ona małą złapała ale woda i zalała im pokój ... tak to z opisu jak zrozumiałam wyglądało

tak taki właśnie .. jutro dam znać co i jak
a cena wydaje się dość kusząca 90,00 zł jak myślicie opłaca się nie ?

Cytat:

konczita, też się tego obawiam, bo te stelaże, przynajmniej ze zdjęcia, wydają mi się niestabilne... a wanienki nie można np. postawić na ławie?

kurcze i mam dylemat a myślałam, że chociaż wanienka będzie z głowy

pewnie, że bosko
ja dzisiaj oglądałam te stelaże z wanienkami i nawet to stabilne tylko zależy jak dzieciaczek będzie reagował na kąpiel .. i pewnie długo to nie posłuży ... nie wiem a chciałam ze stelażem by mi było wygodniej

Cytat:
ja też do stelaża przekonana nie jestem i kupuje bez.
też zmykam ziemniaczki obierać, a potem na spacerek.
miłego dnia mamuśki

właśnie zagwajka kolejna nie ?
zresztą tak sobie myślę, że 6 lat temu to może większe badziewie produkowano ?

---------- Dopisano o 14:50 ---------- Poprzedni post napisano o 14:49 ----------

Cytat:
tamlin, a gdyby postawić wanienkę na ławę? da radę?
a może po prostu na krzesłach ?

Edytowane przez Konczita
Czas edycji: 2012-05-18 o 14:54
Stary 2012-05-18, 14:56   #4978
mala mysz
Raczkowanie

Tamlin ja w 12 tyg jak bylam na genetycznych to mi juz plec podali i powiedzieli ze na 100%. no i sie potwierdzilo.
Stary 2012-05-18, 15:05   #4979
Kalpana
Zakorzenienie

Dziękuję Wam za słowa otuchy Głowa mnie strasznie boli, bo pół dnia przeryczałam
Colds a po jakim czasie tak mniej więcej Ci te szumy minęły? Mnie się wydaje, że od przeziębienia mi się zatkały uszy i jak całkiem katar przejdzie, to się odetkają, ale czy wtedy szumy przejdą, to nie wiem I czasem słyszę w uszach tak jakby bicie serca.... Załamać się idzie, a jak jeszcze czytałam, to już w ogóle... Chciałam znaleźć coś w necie, żeby przeszło, a tylko się przez to załamałam Czyszczenia nie robiłam, bo lekarz nic nie proponował, a sama nie wiem co mogę zrobić, żeby dziecku nie zaszkodzić, a poza tym nie uszkodzić słuchu. Jak nie przejdzie do końca przyszłego tygodnia to pójdę prywatnie do babki która jest laryngologiem i zobaczymy co ona powie, bo pierwszy nawet do uszu nie zajrzał, a drugi zajrzał, ale zajął się krzywą przegrodą nosową...

Elena a na co ta cytryna działa? I jak to zrobić? Wcisnąć do ucha i wypłukać, czy trochę ją tam potrzymać?

Sojka TŻ przesłodki Chciałabym żeby mój był taki romantyczny, ale nigdy mi karteczek nie zostawiał, tylko ja jemu, a jaki zadowolony był wtedy

K

Sz
Kalpana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-18, 15:35   #4980
niegrzeczna88
Wtajemniczenie

uff zdazylam przed nowym watkiem
przyjechalismy wlasnie z mezem z zakupow jestem padnieta ..ciepelko sie zrobilo, cudnie jest
Sojka jaki ten twoj facet romantyk pozazdroscic
3mam kciuki za wizyte zeby bylo ok
kasiam187 gratuluje coreczki troche nam sie lista zarozowi
aga_ton nie wyobrazam sobie co musialas czuc, dobrze ze wszystko sie dobrze skonczylo
anusiaaniaanusia ale ladne zakupy , tez bym wkoncu musiala cos zakupic ale ciagle zwlekam
Kalpana

uciekam w poduchy , kimne sie bo cos glowa mnie zaczyna pobolewac ..odezwe sie pozniej pewnie juz nowy watek bedzie

IGA

Maja

niegrzeczna88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości