Próbować do skutku!!!!!!! - Strona 66 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2007-01-09, 16:22   #1951
jolineczka
Wtajemniczenie

Dot.: Próbować do skutku!!!!!!!

Zamówiłam sobie testy owulacyjne, ciekawe czy pomogą... I tak sobie pomyslałam - czy Wy macie specjalne termometry do mierzenia tempteratury???
jolineczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-09, 16:55   #1952
m@gd@len@
Zadomowienie

GG do m@gd@len@ Send a message via Skype™ to m@gd@len@

dziewczyny wyć mi się chce nie chce żeby ta @ przylazł

mam mega doła! dajcie jakąś łopatę
Stary 2007-01-09, 17:12   #1953
jolineczka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez m@gd@len@ Pokaż wiadomość

m@gd@len@ - nie wolno tak!!! Głowa do góry kochana!!!
Stary 2007-01-09, 17:24   #1954
jolineczka
Wtajemniczenie

Dziewczyny, musimy być silne, inaczej nic nam się nie uda! Może nie mamy wpływu na pewne rzeczy, ale możemy wierzyć i nie poddawać się w dążeniu do celu.
Jesteśmy silnymi, wartościowymi kobietami, chcącymi zostać matkami!! A niedługo będziemy silnymi, wartościowymi kobietami, które mają swoje dzieci po sercem!!!
Stary 2007-01-09, 19:06   #1955
schmetterling
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kindzia1984 Pokaż wiadomość
Dziewczynki, tzrba zrobić porządek w bocianie Primavera i Schmetterling musimy uaktualnić wasze "dane"
Na dniach moge dostac @,ale oby nie przyszla ,wtedy podam juz dokladnie,bo teraz to i tak nie warto. OK?

m@gd@len@ ,jedziemy na tym samym wozku,az boje sie cos powiedziec,zeby nie zapeszyc,choc tak naprawde w te przesady nie wierze,ale w naszej sytuacji to i lepiej na zimne dmuchac
Stary 2007-01-09, 19:11   #1956
jukol
Zakorzenienie

GG do jukol Send a message via Skype™ to jukol

Cytat:

M@dziula
koniec smutania sie !! glowa do gory!!!Do smutalcow bocki nie przychodza

Olinek

Paulinka
jukol jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-09, 19:25   #1957
schmetterling
Raczkowanie

Dziewczyny,musze to siebie wyrzucic,bo chyba nerwy mnie zjedza razem z kosteczkami .Po pierwsze,jutro mam dostac,tzn nie chce zeby przyszla @ ,a po drugie tez jutro,bo tak wypadlo mam termin u mojej GIN,zeby zbadac,czy ta Prolaktyna mi spadla,tak sie boje,jakbym jutro nalwazniejszy w zyciu egzamin zdawac miala . Normalnie nie moge sobie w domu miejsca znalezc,probowalam ogladac tel,po krotkiej chwili juz mnie ponioslo,siadalam kilka razy przy kompi,ale dlugo wysiedziec tez nie umie,juz sobie nawet wzielam kapiel relaksujaca, normalnie nie moge pozbasc sie tego nieopisanego leku .Dajcie mi porzadnie kopniaka bo wiem,ze przesadzam,ale to zachowanie jest juz poza moja kontrola,jeszcze na dodatek moj TZ jeszcze w pracy,wiec ani sie do kogo przytulic .
A wlasnie nerwy w mim przypadku,moga pogorszyc ta prolaktyne,bo stres jest z jednym z czynnikow ktory podnosi Prolaktyne.
Stary 2007-01-09, 20:43   #1958
jolineczka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez adatka Pokaż wiadomość
...teraz jeszcze pije wiesiołka ,może on mi dopomoze w staraniach pozdrawiam
A co to właściwie jest ten wiesiołek. Czytałam tylko, że pomaga w spłodzeniu chłopca To jakieś zioło??
Stary 2007-01-09, 20:53   #1959
anusia_82
Zadomowienie

GG do anusia_82

Cytat:
Napisane przez schmetterling Pokaż wiadomość
Dziewczyny,musze to siebie wyrzucic,bo chyba nerwy mnie zjedza razem z kosteczkami .Po pierwsze,jutro mam dostac,tzn nie chce zeby przyszla @ ,a po drugie tez jutro,bo tak wypadlo mam termin u mojej GIN,zeby zbadac,czy ta Prolaktyna mi spadla,tak sie boje,jakbym jutro nalwazniejszy w zyciu egzamin zdawac miala . Normalnie nie moge sobie w domu miejsca znalezc,probowalam ogladac tel,po krotkiej chwili juz mnie ponioslo,siadalam kilka razy przy kompi,ale dlugo wysiedziec tez nie umie,juz sobie nawet wzielam kapiel relaksujaca, normalnie nie moge pozbasc sie tego nieopisanego leku .Dajcie mi porzadnie kopniaka bo wiem,ze przesadzam,ale to zachowanie jest juz poza moja kontrola,jeszcze na dodatek moj TZ jeszcze w pracy,wiec ani sie do kogo przytulic .
A wlasnie nerwy w mim przypadku,moga pogorszyc ta prolaktyne,bo stres jest z jednym z czynnikow ktory podnosi Prolaktyne.
Wiem jak się czujesz, ale pomyśl sobie że jutro okaże się ze prolaktyna spadła i wszystko jest na dobrej drodze! a może okaże się że już jest coś powodzenia życzę i pamiętaj nie daj się stresowi i prolaktynie!
anusia_82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-09, 21:22   #1960
frida26
Rozeznanie

A ja zapomniałam ,że miałam dzisiaj wizyte u gina Nieźle co?? Chyba dlatego , bo myślałam jak się zapisywałam , a było to na początku grudnia!!!!,że będę już podwójna i pewnie dlatego tak wyszło.
frida26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-09, 21:27   #1961
frida26
Rozeznanie

Przed @ mam taki ładny okrągły brzuszek Szkoda ,że to nie ciążowy Wyglądam szczególnie wieczorem po kolacji jakbym była w 3 miesiącu hihihihi
Stary 2007-01-09, 21:33   #1962
jukol
Zakorzenienie

GG do jukol Send a message via Skype™ to jukol

Moj brzuszek jak ciazowy wyglada jak duzo zjem jejku ale ja przytylam ... TZ chce w piatek jechac na basen a ja sie wstydze wbic w stroj co innego gdybym byla juz przy nadzieji

Olinek

Paulinka
jukol jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-09, 21:59   #1963
frida26
Rozeznanie

Szkoda ,że wieczorkiem jest Was tak mało
Stary 2007-01-09, 22:00   #1964
m@gd@len@
Zadomowienie

Cytat:

m@gd@len@ ,jedziemy na tym samym wozku,az boje sie cos powiedziec,zeby nie zapeszyc,choc tak naprawde w te przesady nie wierze,ale w naszej sytuacji to i lepiej na zimne dmuchac

ja też nie wierzę w przesądy, ale ponoć nawet jak ktoś nie wierzy to też mu się sprawdza, więc...

schmetterling trzymam kciuki za niską prolaktynkę
Stary 2007-01-09, 22:19   #1965
martini.
Zakorzenienie

Obiecałam, że będę do Was zaglądać. Odezwę się też od czasu do czasu dobrze?

Cytat:

. O nie, nie! Tak nie wolno. Uszy do góry! No już! A jak chce Ci się wyć, to wyj! Jeżeli tylko ma Ci ulżyć. Głowa do góry, jutro ma być słońce.

A poza tym :

Cytat:
Napisane przez jolineczka Pokaż wiadomość
Dziewczyny, musimy być silne, inaczej nic nam się nie uda! Może nie mamy wpływu na pewne rzeczy, ale możemy wierzyć i nie poddawać się w dążeniu do celu.
Jesteśmy silnymi, wartościowymi kobietami, chcącymi zostać matkami!! A niedługo będziemy silnymi, wartościowymi kobietami, które mają swoje dzieci po sercem!!!
Słuchaj Jolineczki, dobrze dziewczyna mówi. Jak to mówi moja ukochana Anna Maria Jopek : "Kobieta jest najdoskonalszym stworzeniem Boga", przetrwamy wszystko.

Dziewczyny, ja wiem, że nie mam pojęcia, co czujecie. Nie jestem nawet w stanie sobie tego wyobrazić. Ale może oderwijcie się na moment od dyskusji o testach, @, owulacjach. Nie krzyczcie tylko na mnie, mam dobre intencje.

Może napiszcie, jak wyglądał Wasz dzień. Byłyście na czymś fajnym w kinie, teatrze? Może spotkało Was coś miłego? A może wkurzyła Was baba w tramwaju?

Ja Wam powiem, że dzień miałam dzisiaj taki sobie. Mialam kolokwium z Lit. Amer. (studiuję Anglistykę) i w sumie to już nie wiem, jak mi poszło. Poza tym zbieram się do obejrzenia filmu na jutrzejsze zajęcia, ale ten Tom Cruise w roli głównej mnie odstrasza (lubicie Tom'a Cruise'a? może mnie to Niego przkonacie ?). Jutro "Obywatel Kane".

Czekam na wieści od Was.
martini. jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-09, 22:25   #1966
frida26
Rozeznanie

Zgadzam sie z Tobą w 100%
Stary 2007-01-09, 23:15   #1967
AMILAMIJA
Zadomowienie

GG do AMILAMIJA Send a message via Skype™ to AMILAMIJA

jolineczka, wiesiołek to pozytywna bomba witaminowa i znakomity polepszacz śluzu - staje sie rzadszy i jest go więcej, a to równa się lepsze warunki dla nasionek. Dłużej pozyją i szybciej dotrą do celu. Stosuję i potwierdzam. Ale nie słyszałam, żeby wpływał na płeć...
Ja oprócz tego wspomagam się Vitaralem (przy okazji "zimy" i ewentualnych braków mikro i makroelementów oraz witaminek) i kwasem foliowym (niezbędny!). TZ bierze witaminki specjalnie dla panów - AndroVit + kwas foliowy. Mam nadzieje, że poskutkuje Na pewno nie zaszkodzi.

Dziewczyny, też wiem coś o rozczarowaniu. To ostatnie zwaliło mni z nóg, a jeszcze ta świadomość, że może już prawie się udało...Ale podniosłam się, wzięłam w garść...Nie można sie poddawać! Przecież kiedyś musi się udać. Dla jednych to kiedyś przyjdzie szybciej, dla innych troszkę poźniej. Ale przyjdzie! Każda z nas zostanie sowicie nagrodzona za walkę, cierpliwość i wszelkie wyrzeczenia, i to z nawiązką. A większej nagrody, niż upragnione dziecko nie ma!

Stary 2007-01-10, 07:59   #1968
sonia1981
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez AMILAMIJA Pokaż wiadomość
TZ bierze witaminki specjalnie dla panów - AndroVit + kwas foliowy. Mam nadzieje, że poskutkuje Na pewno nie zaszkodzi.

Dziewczyny, też wiem coś o rozczarowaniu. To ostatnie zwaliło mni z nóg, a jeszcze ta świadomość, że może już prawie się udało...Ale podniosłam się, wzięłam w garść...Nie można sie poddawać! Przecież kiedyś musi się udać. Dla jednych to kiedyś przyjdzie szybciej, dla innych troszkę poźniej. Ale przyjdzie! Każda z nas zostanie sowicie nagrodzona za walkę, cierpliwość i wszelkie wyrzeczenia, i to z nawiązką. A większej nagrody, niż upragnione dziecko nie ma!
AMILAMIJA,a te witaminki dla TZ przepisła Wam lekarz, czy tak sami z siebie. Zastanawiam się dlaczego męzczyzna ma zażywać folik , myślałąm, ze to tylko dla kobiet!! Widzę, ze muszę się u Was doszkolić, bo Wy już nieźlr obeznane w temacie .
sonia1981 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-10, 09:48   #1969
agabil1
nabija na KOPIĘ kopistów.
okrutnica jakaś...

GG do agabil1

mój nowy drogowskaz
28/10.01/20-29.01/po 7.02

agabil1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-10, 09:49   #1970
kindzia1984
Wtajemniczenie

Cytat:
Na dniach moge dostac @,ale oby nie przyszla ,wtedy podam juz dokladnie,bo teraz to i tak nie warto. OK?
Nie ma problemu. a może znajdziesz sie juz poniżej drogowskazu i nie będzie trzeba zmieniać danych. Trzymam kciuki
Cytat:
A co to właściwie jest ten wiesiołek. Czytałam tylko, że pomaga w spłodzeniu chłopca To jakieś zioło??
Ja chcę chłopca
Cytat:
Napisane przez frida26 Pokaż wiadomość
Przed @ mam taki ładny okrągły brzuszek Szkoda ,że to nie ciążowy Wyglądam szczególnie wieczorem po kolacji jakbym była w 3 miesiącu hihihihi
Ja od wakacji mam brzuszek "ciążowy". Tak przytyłam przy Tżcie, że masakra. Zresztą on przy mnie dużo więcej Ok 100 kg żywej wagi a było 80 z hakiem
Cytat:
Napisane przez jukol Pokaż wiadomość
Moj brzuszek jak ciazowy wyglada jak duzo zjem jejku ale ja przytylam ... TZ chce w piatek jechac na basen a ja sie wstydze wbic w stroj co innego gdybym byla juz przy nadzieji
Ja też przytyłam. A tym brzusiem to się nie przejmuj. Niech ludziska wiedzą, że jesteś w "ciąży"

Nowosądeczanki
Nasze pragnienia zawsze się modlą,
choćby wargi milczały.

[Augustyn z Hippony]
kindzia1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-10, 09:52   #1971
kindzia1984
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez sonia1981 Pokaż wiadomość
AMILAMIJA,a te witaminki dla TZ przepisła Wam lekarz, czy tak sami z siebie. Zastanawiam się dlaczego męzczyzna ma zażywać folik , myślałąm, ze to tylko dla kobiet!! Widzę, ze muszę się u Was doszkolić, bo Wy już nieźlr obeznane w temacie .
Ja kupiłam mojemu kochaniątku Vita-miner (zestaw witaminek dla osób pracujących fizycznie i jest tam też w skaładzie folik więc osobno już nie podaję).
Cytat:
Napisane przez agabil1 Pokaż wiadomość
mój nowy drogowskaz

Nowosądeczanki
choćby wargi milczały.

[Augustyn z Hippony]
Stary 2007-01-10, 10:01   #1972
AMILAMIJA
Zadomowienie

GG do AMILAMIJA Send a message via Skype™ to AMILAMIJA

Sami z siebie. Mój TZ jest nerwuskiem, pacuje umysłowo i niestety pali paieroski, więc postanowiłam go troszkę "naładować" witaminkami. Ten zestaw wyczytałam na bocianie, jeden z tych, które zalecają lekarze.
O foliku też czytałam, ale jakoś nie umiem wytłumaczyć dokładnie....

agabil, głowa do góry, bądź dzielna!
Stary 2007-01-10, 12:53   #1973
m@gd@len@
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez agabil1 Pokaż wiadomość
mój nowy drogowskaz

mój nowy drogowskaz
27/10.01/19-26.01/po 5.02

czy ten bocian nasz nie jest przypadkiem analfabetą
Stary 2007-01-10, 13:10   #1974
kindzia1984
Wtajemniczenie

Cytat:
mój nowy drogowskaz
27/10.01/19-26.01/po 5.02

czy ten bocian nasz nie jest przypadkiem analfabetą

Nowosądeczanki
choćby wargi milczały.

[Augustyn z Hippony]
Stary 2007-01-10, 13:14   #1975
kindzia1984
Wtajemniczenie

Mnie też lada dzień odwiedzi bo mnie ciągnie w podbrzuszu Ale ja tym razem się cieszę, bo jak wyżej napisałam
Cytat:
Ja tym razem to chcę, żeby @ przyszła bo jestem po silnych lekarstwach (w tym 2 antybiotyki), którymi lęczę moje jajniki. Nie chciałabym narażać dzidzi na to świństwo

Nowosądeczanki
choćby wargi milczały.

[Augustyn z Hippony]
Stary 2007-01-10, 13:24   #1976
jolineczka
Wtajemniczenie

Właśnie przeczytałam o kolejnym noworodku znalezionym w reklamówce. Wypłakałam się, ale wcale mi nie ulżyło. Jestem po prostu wściekła jak słyszę takie rzeczy I ciągle narasta we mnie poczucie niesprawiedliwości
Stary 2007-01-10, 13:47   #1977
schmetterling
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez anusia_82 Pokaż wiadomość
Wiem jak się czujesz, ale pomyśl sobie że jutro okaże się ze prolaktyna spadła i wszystko jest na dobrej drodze! a może okaże się że już jest coś powodzenia życzę i pamiętaj nie daj się stresowi i prolaktynie!

anusia

No wiec jestem po wizycie u Gin. Wyniki z Prolaktyny mam miec w poniedzialek.Jak wam wczoraj pisalam dzisiaj mam tez dostac(albo nie dostac)@. Wiec Ginka zrobila mi tez usg,zeby zobaczyc,czy bylo jajeczkowanie i jak to wszystko wyglada. No wiec jajeczkowanie bylo,ale z jajeczkowania nic nie wyszlo. Wlasnie przyszlam do domu i jestem wsciekla,rozczarowana,prz ygnebiona. Ta @ jeszcze sie nie pojawila,ale juz wiem,ze malpa przyjdzie. Zrestta bole brzucha mowia o tym jednoznacznie.

m@gd@len@ ,myslalam,ze chociaz ktorej z nas sie uda
Stary 2007-01-10, 13:52   #1978
kindzia1984
Wtajemniczenie

Cytat:
Właśnie przeczytałam o kolejnym noworodku znalezionym w reklamówce. Wypłakałam się, ale wcale mi nie ulżyło. Jestem po prostu wściekła jak słyszę takie rzeczy I ciągle narasta we mnie poczucie niesprawiedliwości
Taka to jest właśnie "sprawiedliwość". Natura daje nieszczęście nieodpowiedzialnym ludziom a mogłoby to być szczęście dla ludzi pragnących je mieć

Nowosądeczanki
choćby wargi milczały.

[Augustyn z Hippony]
Stary 2007-01-10, 14:01   #1979
frida26
Rozeznanie

Cytat:
anusia

No wiec jestem po wizycie u Gin. Wyniki z Prolaktyny mam miec w poniedzialek.Jak wam wczoraj pisalam dzisiaj mam tez dostac(albo nie dostac)@. Wiec Ginka zrobila mi tez usg,zeby zobaczyc,czy bylo jajeczkowanie i jak to wszystko wyglada. No wiec jajeczkowanie bylo,ale z jajeczkowania nic nie wyszlo. Wlasnie przyszlam do domu i jestem wsciekla,rozczarowana,prz ygnebiona. Ta @ jeszcze sie nie pojawila,ale juz wiem,ze malpa przyjdzie. Zrestta bole brzucha mowia o tym jednoznacznie.

m@gd@len@ ,myslalam,ze chociaz ktorej z nas sie uda
Przynajmniej wiesz ,że było jajeczkowanie A co do @ to ja wczoraj w trakcie przytulanka zaczęłam lekko krwawić ale dzisiaj nic nie mam. Kiedyś też tak miałam i zazwyczaj na drugi ,trzeci dzień przychodziła@ Też Wam się tak czasem zdarza?
Stary 2007-01-10, 14:03   #1980
frida26
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kindzia1984 Pokaż wiadomość
Taka to jest właśnie "sprawiedliwość". Natura daje nieszczęście nieodpowiedzialnym ludziom a mogłoby to być szczęście dla ludzi pragnących je mieć
Niestety tak już jest Czasem wolę wogóle o tym nie myśleć, bo to bardzo smutne ,a najgorsze to jest to ,że nie mamy na to wpływu.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości