|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Kochane Mamusie, czesc 8 zbliza sie ku końcowi więc czas na głosowanie
|
|||
| Pierwsze roczki, pierwsze kroczki kręcą się już nasze loczki. |
|
5 | 11,11% |
| Pierwsze ząbki wszyscy mamy, więc już mamie nie dokuczamy |
|
0 | 0% |
| Lato w pełni, słońce praży, wszystkie dzieci już na plaży. |
|
2 | 4,44% |
| Dzieciaczki swoje bardzo kochamy i na nowe bociany czekamy |
|
1 | 2,22% |
| Jedno już chodzi, drugie raczkuje, a dumna mama ostro wizażuje |
|
0 | 0% |
| Attenzione, attenzione - dzieciaczki dreptają jak szalone |
|
2 | 4,44% |
| Rok temu na świat pchaliśmy się hardo, dziś pierwsze kroki stawiamy twardo. |
|
3 | 6,67% |
| Mamo daj płetwy, tato lej wodę, bo przyszedł czas na letnią przygodę |
|
1 | 2,22% |
| Na torciku jedna świeczki mała, cały rok z uwielbieniem patrzy na mnie mama uśmiechnięta cała. |
|
0 | 0% |
| Jeden kroczek, drugi kroczek, mamo jesteśmy razem cały roczek! |
|
3 | 6,67% |
| Mam już roczek, stawiam kroczki i w ogóle jestem boski! |
|
4 | 8,89% |
| Rok już mają, chodzić chcą - nasze dzieci boskie są! |
|
3 | 6,67% |
| Mamusie nam na roczki torty dekorują i na zlot swój pierwszy z radością się szykują. |
|
1 | 2,22% |
| Czasem się przewrócą robiąc pierwsze kroczki - wakacyjne dzieci właśnie kończą roczki. |
|
10 | 22,22% |
| Mamo, tato, czy Wy wiecie, że już rok jestem na świecie? |
|
6 | 13,33% |
| Roczki już mają nasze słodkie dzieci, a nam ze sobą nawzajem lepiej jest na świecie |
|
0 | 0% |
| Roczek już mamy i powoli już chodzić sami zaczynamy! |
|
0 | 0% |
| Lato w pełni, hitza straszna, lecz ja z mamą mimo wszystko po placach zabaw chętnie latam |
|
0 | 0% |
| chodzę, gryzę, gugam wkoło i już wszystkim jest wesoło |
|
0 | 0% |
| pierwszych rocznic to początek - zaczynamy nowy wątek |
|
3 | 6,67% |
| papier, drewno, plastik, woda - to dopiero jest przygoda |
|
0 | 0% |
| chodzić i mówić zacznę tuż tuż, bo przecież roczek mija mi już |
|
1 | 2,22% |
| Głosujący: 45. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#841 | ||||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Codziennie nowe powody do dumy, letnie bobasy i ich mamy - Kuny. Mamy VII - VII
Bry Kuny
oojj nie już wyprany i w pudle młody wychodził z niego i pełzał jak żółw ze skorupką na plecach ![]() Cytat:
a moja babka zawsze mówiła drożdżowe najłatwiejsze robi się na "oko" i od tego ciasta mnie uczyła piec![]() wygląda mi na kunę ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
pozwalasz jej gonić ze zdechła myszą po domu? ![]() ![]() ![]() Żbik można powiedzieć, że raczkuje ![]() no laski proszę się tu ładnie po biczować za taki brak odezwu!!!a Stronczku pączuś bo słodka jesteś
Edytowane przez Shira_83 Czas edycji: 2012-05-18 o 14:29 |
||||
|
|
|
#843 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Codziennie nowe powody do dumy, letnie bobasy i ich mamy - Kuny. Mamy VII - VII
|
#844 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
jwCytat:
Cytat:
za raczkowanie za ząbki - my na jedynki górne czekamy właśnie---------- Dopisano o 15:04 ---------- Poprzedni post napisano o 14:56 ---------- a mnie ?
|
|
|
#845 | ||
|
Zadomowienie
|
![]() Cytat:
2. no jak ze zdechłą? z żywą lepsza zabawa 3. brawa za zęby i raczki ![]() Cytat:
2. to podpytaj proszę 3. też na górne jedynki czekamy i czekamy...
|
|
#846 |
|
Zakorzenienie
|
kinga tak czesto ma http://pozytywna.pl/obrazek/992/
|
|
|
|
#847 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 16:05 ---------- Poprzedni post napisano o 15:32 ---------- Moja mama to książkowa teściowa- tylko dla swojej córki
|
|
|
|
|
#848 |
|
Zakorzenienie
|
Kolinko, Oliweczko - ten sprzedawca z all to Cityfoto
http://allegro.pl/my_page.php?uid=21139227 bardzo ładne żywe kolory zdjęć tylko trochę trzeba czekać, niby piszą że 7 dni ale zdjęcia chyba przyszły jakoś niecałe 2 tygodnie po złożeniu zamówienia.
|
|
#849 |
|
Wtajemniczenie
|
Shira ->
![]() no i ![]() Nam idą dwie górne dwójki ...
|
|
#850 |
|
Zakorzenienie
|
oo, a co się stało?
|
|
#851 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() NAM WLASNIE WYSZLA LEWA JEDYNKA GORNA I DOLNA PRAWA DWOJECZKA (sorki caps...) smiesznie wyglada ![]() jeszcze nikt mi nigdy nie powiedzial ze jestem slodka dziekujemy za oklaski |
|
|
|
|
#852 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nawet mąż Ci tego nie powiedział? ![]() żarcik
|
|
|
#853 |
|
Wtajemniczenie
|
no wyobraz sobie ze nie powiedzial
on ogolnie to taki malo wylewny, po mamusi to ma niestety |
|
|
|
#854 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i dzięki za podpowiedź ![]() super!!!! Cytat:
i dla Hani brawa!Cytat:
trochę późno, al trzymałam Cytat:
ewentualnie sam się obsłuży, jak ostatnio - na stole stały półmiski, ten jakoś je sobie przyciągnął, w jedną rączkę wziął ciasto drożdżowe a w drugą kiełbaskę na zagrychę nadrabiam dalej... ---------- Dopisano o 17:13 ---------- Poprzedni post napisano o 17:04 ---------- ![]() ![]() klask i:Cytat:
dla mnie tez drożdżowe jest jednym z łatwiejszych ale wiem że jest uważane za trudne. A za ząbki ![]() ![]() klask i:i posypuję głowę popiołem ![]() Cytat:
co zrobiła?A w ogóle to dzien dobry i wpasuję się w temat ząbkowy bo pokazał się piąty ząb ![]() Gdzie jest Dziubek?
|
|
|
#855 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() no fakt Dziubek znow gdzies zaginela i Editka |
|
|
|
|
#856 |
|
Zakorzenienie
|
laski ja byłam w Deichamanie i udało mi się kupić Elefanteny za 49zł.Były różne buciki -50% chyba z poprzednich kolekcji
a rano prawie kupiłam Bartki za 130zł ![]() ja dzisiaj się dowiedziałam że moja przyjaciółka jest w ciąży |
|
|
|
#857 |
|
Zakorzenienie
|
Zasypuję Was zdjeciami-Julcia, firanki i mój najedzony brzusio
|
|
|
|
#858 |
|
Rozeznanie
|
Ślicznie!!! I Julcia i Ty i firanki
(ja makarony ściągnęłam, jak Ala zaczęła być mobilna, bardzo się nimi interesowąła, ciągnęła, bałam się, że się w nie zapląta Julka nie ciągnie za nie? )Nie pamiętam czy się dziś witałam Ale chyba nie![]() Ala już śpiocha, ja idę zaraz podlać warzywka- wszystkie wzeszły blondynka właśnie jutro planuję wybrać się do deichamanna. Może i u mnie będą takie promocje. Chce kupić małej sandałki. Gratulacje kolejnych ząbków (Żbik- Krzyś, Wiki i Adasia oczywiście!!)
Edytowane przez alibany Czas edycji: 2012-05-18 o 19:55 |
|
|
|
#859 |
|
Wtajemniczenie
|
dla kolejnych Wampirków: Wiki, Adaś, Krzyś (Shira Dziś znowu obiadowy sukces. Dominik zjadł z "dorosłego" talerza i nawet nie jęknął ![]() Helenka
|
#860 |
|
Zakorzenienie
|
Śpieszę donieść że już jestem w domu po egzaminach. Dwa pewnie do przodu, a ten trzeci to wielka niewiadoma..( marne szanse).
Katar strasznie męczy mnie,chusteczka to nieodłączny towarzysz. Sara jakoś się trzyma, coś jej furczy ale mało da wyciągnąć. Dzisiaj w nocy wyszły nam dwójki górne i jedynka, za chwilę wyjdzie kolejna jedynka. Gratulacje dla Żbika ( zbiczowałam się ) Adasia i Wiki za Wasze zębole![]() Oliweczka pięknie wyglądacie, Julka już stoi wow pod wrażeniem jestem. Makarony ładnie się prezentują, ja mam w sypialni. Narzekam tylko że się w nie wplątuję jak wychodzę na balkon ![]() Majeczka Karolinee dawno nie widziana dama Lilii z jakim nerwem Radzik chce ugryźć i zmierzyć się z chlebem ![]() Monia prawdziwa baba żadnej roboty się nie boi. Świetna piaskownica. A dzieci grzecznie same się bawiły podczas plewienia? Apropo: widziałyście na stronie lidla gazetkę dla dzieci? jest zadaszona piaskownica, ale małe wymiary a już się napaliłam. I kilka innych gadżetów. Ciekawe klocki np. Zerknijcie na stronie lidla. Jezzzzu jak ja się tragicznie czuje, dzisiaj to apogeum. Kolejna noc do bani. No nic, idę spać. p.s. Sara wczoraj jadła placka ziemniaczanego takiego na oleju smażonego ( torba) ![]() Miłego wieczoru babolki.
Sara Edytowane przez patik87 Czas edycji: 2012-05-18 o 20:38 |
|
|
|
#861 |
|
Zakorzenienie
|
Kupiłam dziś gazete Dziecko, były 3 klocki i figurka z lego Duplo i mamy szał ciał. Ale drogie dziadostwo
|
|
|
|
#862 |
|
Zadomowienie
|
Witam wieczorowo.
Oliwka, ale z Ciebie piękna dziewczyna. Widzę, że masz dziś świetne wieści o maluszku . Z tego co pamiętam to chodzenie co 2 tygodnie zaczynało się od 30 tygodnia, lub zaraz po.Sara i reszta ząbkowej ekipy za nowe ząbki.---------- Dopisano o 21:05 ---------- Poprzedni post napisano o 20:55 ---------- A ja wam zdradzę mój sekret na bułkę drożdżową, mam obczajony przepis, zawsze piecze się tyle samo i ważne jest, żeby za nic w świecie nie zaglądać do piekarnika (nie otwierać go) przed czasem, choćby nie wiadomo jak dobrze ciasto wyglądało. W przeciwnym wypadku ciasto się zapadnie i zakalec murowany. Przećwiczyłam metodą prób i błędów. |
|
|
|
#863 |
|
Wtajemniczenie
|
Patiku biedny
Brawa za ząbki Nam idą dwie dwójki górne, jedynek nie widać ![]() Tż nie poszło na zawodach, wrócił zdołowany i przeżywa. Analizuje i się wkurza na siebie. Za ambicjonalnie podszedł i poległ . Biedny ![]() Jutro ma wolny dzień i w końcu nie będę sama z gadami . Gdzie JustPi, Vaniliova, Ellika, Kalinka? O Baboniku, Neroli, Brunetce nie wspomnę. Polecę klasykiem: "helołłłłłłłłłłłł?!" ![]() Brumku jak głowa? Natko jak budowa? Kajool jak mąż ?Ula gdzieś jest? Dziubku? Bella? No lista obecności sprawdzona
|
|
#864 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#865 |
|
Zadomowienie
|
Sępi to mało powiedziane, awanturuje się jak nie dostanie.
Ostatnio jak robiłam obiad, to odłożyłam dla niej co się nadawało, żeby miała swoje - m.in surówkę. Sama jej nakładałam do miseczki więc niby powinnam widzieć co daję, młoda kilka razy zrobiła coś jakby mały odruch wymiotny, ale jakoś sobie radziła, więc tylko obserwowałam. Na samym końcu zauważyłam, że ciągle coś mieli, wsadziłam jej palec do buzi i co?? Miała WIELKI kawał marchewki, taką końcówkę co się zetrzeć nie dała. Skąd to się wzięło??? Dobrze że nic się stało. A Mała, jak to mała była zrozpaczona, że mama jej coś takiego wielkiego i twardego zabiera, bo tak fajnie dziąsła masowało. |
|
|
|
#866 |
|
Zakorzenienie
|
Sarenka i jej nowy numer
http://www.youtube.com/watch?v=Uadef...ature=youtu.be |
|
|
|
#867 |
|
Rozeznanie
|
witam
ja na momencik. jutro wczesnie rano wyjezdzamy na wesele do W-wy. Fifcio chyba przeczuwa bo nie chce spać, co chwile stęka i woła.. ![]() a ja dziś padam na twarz dziekujemy z Filipciek za wczorajsze życzenia! |
|
|
|
#868 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#869 |
|
Zakorzenienie
|
3 zwykłe klocki i figurka zwierzaka jakby psa czy coś takiego
7 zeta zapłaciłam + 2 płyty z bajkami czytanymi. Powiedziałam mamie ze jak spotka to zeby wzięła. No i tak patrze na zestawy na all no i drogie toto - 8 elementowe zestawy powyzej 25 zł. Patrze używki, ale same figurki chodzą po 5-6 zeta.Agata zjadła dziś pół naleśnika bałam sie dac więcej ze względu na mleko.Oliweczko cudne jesteście Więcej nie napisze. Nie mam głowy, mam okres i rycze ![]() ---------- Dopisano o 21:35 ---------- Poprzedni post napisano o 21:31 ---------- Carmela super. Jak tego dokonałaś. Bo mój wariat wie, ze się trzeba przekręcić ale nie zwalnia tylko leci na łeb na szyje
|
|
|
|
#870 |
|
Zakorzenienie
|
Iustynko ja jestem, czytam Was cały czas. Na pisanie nie mam czasu, bo moje dziecko na widok otwartego komputera dostaje ataku płaczu. Poza tym siedzę w krzakach, bo nie mam czasu. Jutro idziemy na mszę ślubną do koleżanki, a w niedziele mam 3 komunie. Poza tym jutro goście przyjeżdżają.
U nas wychodzi już szósty ząbek
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:55.

)

i dzięki za podpowiedź 
i dla Hani brawa!
klask i:
zębole