Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część X - Strona 78 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-05-18, 17:20   #2311
Soleilka
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część X

Dziękuję za wszystkie miłe słowa odnośnie brzuszka

Cytat:
Napisane przez prince_polo Pokaż wiadomość

zaczynamy dziś 32 tc

Cytat:
Napisane przez asia665 Pokaż wiadomość

A ja zaczynam 34 t.c.

Cytat:
Napisane przez anna99302 Pokaż wiadomość
Czesc! Ja tylko chwilowo. Uspokoiłyście mnie trochę z tymi pachwinami, czyli tak ma byc... a my dzisiaj zaczynamy 28 tydzień i 7 miesiąc!!

Cytat:
Napisane przez wanilllka82 Pokaż wiadomość

super zdjęcie, też sobie takie strzelimy
Pochwal się nim późnij
Cytat:
Napisane przez blueberry88 Pokaż wiadomość
Malutki masz brzuszek Ile cm w pępku?
90 cm
Cytat:
Ja myślę o tym miejscu. Uważam, że menu dedykowane na chrzciny jest przesadzone. Planuję coś mniejszego niż menu imieninowe. W ogóle widzę to jak zarezerwowanie stolika, czy piętra. W domu się nie pomieścimy, poza tym nie chcę mieć roboty z tym związanej Obiad, ciasto i spadówa
Ale żarcia Kto to by jadł...
Moja mamuśka na komunię siostry brała rosół, później drugie danie i na koniec krokiecik z barszczem którego i tak nikt nie zjadł
Cytat:
Napisane przez red_scorpio Pokaż wiadomość
Wczorajsza wizyta u lekarza potwierdziła, że Młody upodobał sobie okolice wzgórka łonowego na trzymanie głowy i wykonanie pomiarów tej części ciała było niemożliwe
Lekarz był bardzo zmartwiony ale powiedział, że w ciągu najbliższego miesiąca główka urośnie i to wymusi na Młodym zmianę położenia. Na szczęście szyjka ładnie trzyma. Z pomiarów jakie udało się zrobić wychodzi 27+1 czyli prawie idealnie, waga prawie 1,5 kg. Reszta ok. Trochę się martwię tym ułożeniem ale cieszę się, że synuś tak ładnie przybiera na wadze, nie tak ładnie jak mama ale zawsze
To w sumie super wieści
Cytat:
Napisane przez muminek82 Pokaż wiadomość
Dzień dobry Kochane Mamusie
od wczoraj jestem w domu nawet weszłam na chwilkę żeby napisać pare słów ale ścieło mnie z nóg i zasnełam!
U nas wszystko dobrze,na ktg wychodziła lekka tachykardia ale sprawdzili mi przepływy i wszystko super,także to wina fenoterolu
miałam przed wypisem usg i Pucuś przybiera w ekspresowym tempie już ma 2404
jak ja się ciesze że jestem już w domumusze kończyć wyprawke i dzisiaj mąż z teściem malują duży pokój wiec mam mały sajgon i nie będe jeszcze na bieżąco z Wami,a tak jestem ciekawa co u Was słychać i jak szkraby rosną
BARDZO DZIĘKUJEMY Z MIŁOSZKIEM ZA WSZYSTIE MIŁE SŁOWA KCIUKI I WSPARCIE
wiem że nie dam rady nadrobić wszystkiego,ale postaram się wieczorem poczytać.
Miłego dnia i dużo zdrówka dla Was i dzidziusiów
Fajnie Muminku, że już jesteś Miłek będzie chłopem jak dąb
Nie przemęczaj się tam podczas tego remontu

Bloguję
Soleilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-18, 17:20   #2312
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
dzieci są różne, chyba na etapie na którym jesteśmy wykształca się odruch ssania, z tego co ja widzę po moich koleżankach to pierwsze tygodnie całe dnie i noce spędzały na karmieniu a najlepszym pobudzaczem laktacji jest maluszek no ale różnie może być, mały może być leniuszkiem a wtedy nie ma rady, trzeba pobudzać mechanicznie, ja myślę o laktatorze jako urządzeniu które pozwoli mi się czasem gdzieś bez maluszka choć na chwilkę wyrwać oczywiście nie mam na myśli pierwszych tygodni
Po cc to już w pierwszym tygodniu trzeba wyjść, bo trzeba pójść na zdjęcie szwów. No chyba, że przyjdzie położna i to zrobi
Irmusia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-18, 17:21   #2313
sas
Wtajemniczenie

hej dziewczynki
ja dzis od rana robie jako kierowca i jestem padnieta nie wiem, ale mecze sie strasznie szybko...mialam zamiare wziasc sie za sprzatanie ale nie wiem czy dam rade masakra
Cytat:
Byłam dziś w zoologicznym i nachyliłam się, żeby wybrać zabawkę dla mojego pieska i... praktycznie brzuch mnie przeważył! ale się uśmiałam, normalnie nie wyważyłam środka ciężkości - komedia Udało mi się oprzeć o półkę i nie było jakiejś niebezpiecznej sytuacji, mówię Wam - nic nie jest tak, jak wcześniej
oj masz racje nie jest
Cytat:
Napisane przez nadalka Pokaż wiadomość
Hej. Jestem po usg. Nie wiem jak szyjka bo nie badał ale jak mnie ręcznie badali to była ok. U igusi ok. Przepływy ładne, serduszko super, leży sobie główką w dół, łożysko stopień 1 no i najważniejsze waży 2316! Mam nadzieję że jutro mnie wypuszcza
super, ze wszystko w porządku i 3mam kciuki zeby jutro Cie wyposcili

Cytat:
Napisane przez muminek82 Pokaż wiadomość
Dzień dobry Kochane Mamusie
od wczoraj jestem w domu nawet weszłam na chwilkę żeby napisać pare słów ale ścieło mnie z nóg i zasnełam!
U nas wszystko dobrze,na ktg wychodziła lekka tachykardia ale sprawdzili mi przepływy i wszystko super,także to wina fenoterolu
miałam przed wypisem usg i Pucuś przybiera w ekspresowym tempie już ma 2404
jak ja się ciesze że jestem już w domu musze kończyć wyprawke i dzisiaj mąż z teściem malują duży pokój wiec mam mały sajgon i nie będe jeszcze na bieżąco z Wami,a tak jestem ciekawa co u Was słychać i jak szkraby rosną
BARDZO DZIĘKUJEMY Z MIŁOSZKIEM ZA WSZYSTIE MIŁE SŁOWA KCIUKI I WSPARCIE
wiem że nie dam rady nadrobić wszystkiego,ale postaram się wieczorem poczytać.
Miłego dnia i dużo zdrówka dla Was i dzidziusiów
super, ze juz wrocilas do domku a Miłoszek duzy chlopak juz

Cytat:
Czesc! Ja tylko chwilowo. Uspokoiłyście mnie trochę z tymi pachwinami, czyli tak ma byc... a my dzisiaj zaczynamy 28 tydzień i 7 miesiąc!!

Cytat:

---------- Dopisano o 07:24 ---------- Poprzedni post napisano o 07:19 ----------

zaczynamy dziś 32 tc
sas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-18, 17:21   #2314
hanjah
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Irmusia81 Pokaż wiadomość
Co jadłaś dobrego? U nas dla odmiany jest słonecznie Tylko strasznie wieje Mam nadzieję, że jutro będzie cieplej, bo czeka mnie dzień poza domem.
Byliśmy w chińskiej restauracji W zasadzie to bar samoobsługowy-cena jedna i można jeść co się chce, a wybór taki, że nie wiadomo za co się zabrać

Cytat:
któraś już trafnie zauważyła, że u nas pogoda zawsze odwrotnie niż u Was u nas dziś słoneczko i nie pada
U nas jest tak zimno, jakby to był marzec Ale właśnie marzec w tym roku był ładny i ciepły, a końcówka w ogóle jak latem. A teraz takie zimno, że się z domu wyjść nie chce
hanjah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-18, 17:22   #2315
wanilllka82
Wtajemniczenie

Cytat:
Po cc to już w pierwszym tygodniu trzeba wyjść, bo trzeba pójść na zdjęcie szwów. No chyba, że przyjdzie położna i to zrobi
a tego nie widziałam, swoją drogą to powinni zszywać rozpuszczalnymi, mamy 21 wiek!
wanilllka82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-18, 17:25   #2316
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hanjah Pokaż wiadomość
Byliśmy w chińskiej restauracji W zasadzie to bar samoobsługowy-cena jedna i można jeść co się chce, a wybór taki, że nie wiadomo za co się zabrać
Aha Narobiłaś mi smaka tym chińczykiem. Może jutro mężusia namówię

Cytat:
a tego nie widziałam, swoją drogą to powinni zszywać rozpuszczalnymi, mamy 21 wiek!
Powinni To pewnie od szpitala zależy. Tam gdzie będę rodzić zakładają nierozpuszczalne niestety Ale może umówię się z położną i ściągnie mi szwy w domu
Stary 2012-05-18, 17:25   #2317
blueberry88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Soleilka Pokaż wiadomość
Ale żarcia Kto to by jadł...
Moja mamuśka na komunię siostry brała rosół, później drugie danie i na koniec krokiecik z barszczem którego i tak nikt nie zjadł
Jak na wesele, a one zwykle bywają do rana.

Dziś tż odbiera aparat Wybrał wreszcie coś za kupę siana... No nic, ja się tak na obrazie nie znam, jak on. Mi by wystarczył taki, jak polecałyście - za 900zł A ten jego to praktycznie kawę powinien mi zrobić
blueberry88 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-05-18, 17:27   #2318
Soleilka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez phdwao Pokaż wiadomość
kupiłam sobie buty, mam nadzieje że po porodzie w nie wskocze
Ale ładne
Cytat:
Napisane przez IkaTg Pokaż wiadomość
Dziękuję za kciuki za wizytę
Już jestem po. Wyniki ok. Nerki są zdrowe, mocz też nadzwyczaj dobry.
Szyjka na szczęście twarda i zamknięta, czyli te skurcze bardziej straszą niż robią coś złego, ale dalej mam się na wszelki wypadek oszczędzać. I to by było na tyle dobrych wieści...
Ginka pomierzyła moją miednicę i okazało się, że raczej nie mam szans na poród naturalny Jeden wymiar jest aż o 5 cm za niski. Boję się... Płakać mi się chce
Kochana wieści są super! I uwierz, że nie jedna z nas wolałaby mieć cesarkę niż rodzić sn i nie móc siąść na tyłku
Cytat:
Hej. Jestem po usg. Nie wiem jak szyjka bo nie badał ale jak mnie ręcznie badali to była ok. U igusi ok. Przepływy ładne, serduszko super, leży sobie główką w dół, łożysko stopień 1 no i najważniejsze waży 2316! Mam nadzieję że jutro mnie wypuszcza
Super!!
Cytat:
Moim zdaniem nie warto kupować na zapas laktatora elektrycznego. Bo nie wiadomo czy w ogóle laktator będzie Ci potrzebny. W każdym razie mi doradca laktacyjny odradzał. Można kupić ręczny na początek, a w razie gdyby się okazało, że trzeba dużo odciągać, kupić później (albo wypożyczyć) elektryczny
Też wychodzę z tego założenia, dlatego na początek chcę coś taniego i ręcznego, a później jak coś dokupię sobie elektryczną dojarę

Bloguję
Stary 2012-05-18, 17:29   #2319
wanilllka82
Wtajemniczenie

Cytat:

Powinni To pewnie od szpitala zależy. Tam gdzie będę rodzić zakładają nierozpuszczalne niestety Ale może umówię się z położną i ściągnie mi szwy w domu
mój tato po przepuklinie sam sobie ściągał szwy, mama po operacji woreczka też ale dla mnie to jakieś hardkorowe jest, wolałabym jednak żeby jakiś biały fartuch zobaczył moją piekna bliznę

---------- Dopisano o 18:29 ---------- Poprzedni post napisano o 18:27 ----------

Cytat:
Też wychodzę z tego założenia, dlatego na początek chcę coś taniego i ręcznego, a później jak coś dokupię sobie elektryczną dojarę
mi niestety też się to tak kojarzy
Stary 2012-05-18, 17:31   #2320
blueberry88
Zakorzenienie

Cytat:

mnie też
Stary 2012-05-18, 17:33   #2321
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
mój tato po przepuklinie sam sobie ściągał szwy, mama po operacji woreczka też ale dla mnie to jakieś hardkorowe jest, wolałabym jednak żeby jakiś biały fartuch zobaczył moją piekna bliznę[COLOR="Silver"]
Odważnych masz rodziców
Znając moje podejście do krwi, ran etc przez pierwszych parę dni będę się bała nawet spojrzeć na to cięcie Po laparoskopii też tak miałam. Musiałam się powoli oswajać z tym, że jestem pocięta

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-05-18, 17:34   #2322
blueberry88
Zakorzenienie

Masakra z tymi ciuchami, a nie chcę już kupować ciążowych. Wszystko miałam zawsze dopasowane i teraz dupka zbita, że tak powiem. Mam nadzieję, że szybko wrócę do siebie, bo drugą fortunę wydam na ciuchy (jedna poszła na wyprawkę).
Stary 2012-05-18, 17:34   #2323
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
mnie też
I mi Nawet jak oglądaliśmy ten laktator i szłam go odłożyć do szuflady to powiedziałam do męża: idę schować dojarkę
Stary 2012-05-18, 17:35   #2324
blueberry88
Zakorzenienie

Cytat:
Odważnych masz rodziców
Znając moje podejście do krwi, ran etc przez pierwszych parę dni będę się bała nawet spojrzeć na to cięcie Po laparoskopii też tak miałam. Musiałam się powoli oswajać z tym, że jestem pocięta
Ja jak oglądam House'a, to zamykam oczy
Stary 2012-05-18, 17:36   #2325
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
Masakra z tymi ciuchami, a nie chcę już kupować ciążowych. Wszystko miałam zawsze dopasowane i teraz dupka zbita, że tak powiem. Mam nadzieję, że szybko wrócę do siebie, bo drugą fortunę wydam na ciuchy (jedna poszła na wyprawkę).
U mnie to samo I czuję wewnętrzny opór przed kupowaniem większych ubrań Ewentualnie szukam w lumpkach- ale tylko absolutne minimum

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-05-18, 17:37   #2326
KarolinaPW
Zadomowienie

Cytat:
I jesteśmy już z powrotem Tak się najadłam, że chyba już nic dziś nie zjem W ogóle taki dzień do spania-leje i jest zimno Miałam ochotę zasnąć w tej knajpie po jedzeniu
Czyli moja teoria pogodowa się sprawdza u nas pierwszy dzień jest ładnie
A Dorotka też je z Wami chińszczyznę? lubi takie smaki?
Cytat:

Dziś tż odbiera aparat Wybrał wreszcie coś za kupę siana... No nic, ja się tak na obrazie nie znam, jak on. Mi by wystarczył taki, jak polecałyście - za 900zł A ten jego to praktycznie kawę powinien mi zrobić
Będziesz robić ekstra zdjęcia maluszkowi super sprawa!
And you’re crying
When you’re by my side
There is no defence
I forget to sense I’m dying"

KarolinaPW jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-18, 17:40   #2327
blueberry88
Zakorzenienie

Cytat:
U mnie to samo I czuję wewnętrzny opór przed kupowaniem większych ubrań Ewentualnie szukam w lumpkach- ale tylko absolutne minimum
Bluzka to jeszcze, a na dół mam problem. Jak spódnica kończyła mi się kiedy pod brzuchem, to teraz jestem w stanie zapiąć ją bezpośrednio pod biustem
Stary 2012-05-18, 17:41   #2328
hanjah
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez KarolinaPW Pokaż wiadomość
Czyli moja teoria pogodowa się sprawdza u nas pierwszy dzień jest ładnie
A Dorotka też je z Wami chińszczyznę? lubi takie smaki?
Ja bym chciała żeby u nas było ładnie, ale tak, żeby u Was nie było zimno

Dorotka po drodze do centrum nam zasnęła (akurat to była pora kiedy normalnie śpi), jak się obudziła to my już prawie kończyliśmy jeść Ostrego nic jej nie dajmy-tam zjadła prażynki takie duże, frytki i kawałki kurczaka bez sosu (akurat łagodny był-ja w sumie też lubię takie smaki, ostre je u nas tylko tż). I potem deserek-owoce i trochę lodów.
hanjah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-18, 17:41   #2329
blueberry88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez KarolinaPW Pokaż wiadomość

Będziesz robić ekstra zdjęcia maluszkowi super sprawa!
Dlatego kupiliśmy aparat - dla małej No i tż chciał od razu, żeby wypasione filmiki robił, żeby małą było dobrze widać
Stary 2012-05-18, 17:50   #2330
pumas
Zakorzenienie

Co do laktatora - my kupimy na pewno elektroniczny z Medeli ten mini electric. Jest bardzo polecany, parę znajomych też go miało i bardzo polecało. Niestety ręczne podobno się nie sprawdzają, nie doją tak szybko i sprawnie jak elektryczny. No ale to zakup na pozniej wg mnie, bo może się okazać, że nie będziemy miały pokarmu i wtedy dupa.
pumas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-18, 18:06   #2331
ewka5891
Zakorzenienie

Cytat:
tez mam problem z rzeczami... cały czas chodze w tym samym
najgorsze jest to, ze nawet nie podobaja mi sie tutaj ciuchy ciążowe, nie mowiąc nic o ich cenie...
jakby zrobilo sie cieplej tutaj to mam wiecej opcji ubraniowych, ale przy tej pogodzie to masakra jakas...

Synek

"Wędrówką jedną życie jest człowieka..."
ewka5891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-18, 18:51   #2332
Soleilka
Zakorzenienie

Cytat:
Mniam Ja uwielbiam jeść kurczaka w 5 smakach
Cytat:
A później suty jak wentyle
Cytat:
Ja też przed ciążą same dopasowane nosiłam Na szczęście niektóre ciuchy się rozciągają. Chociaż bluzek z krótkim rękawem i tunik musiałam kupić...

---------- Dopisano o 19:51 ---------- Poprzedni post napisano o 19:26 ----------

Ale cisza

Śpicie?

Bloguję
Stary 2012-05-18, 18:54   #2333
wanilllka82
Wtajemniczenie

Cytat:
A później suty jak wentyle
nie chce Cie martwić ale sutki już zawsze będziesz miała większe...

---------- Dopisano o 19:52 ---------- Poprzedni post napisano o 19:51 ----------

Cytat:

Ale cisza

Śpicie?
ja robiłam pizze, piecze się

---------- Dopisano o 19:54 ---------- Poprzedni post napisano o 19:52 ----------

Cytat:
Odważnych masz rodziców
niestety nie odziedziczyłam tego po nich jak małż miał szycie po przepuklinie to mnie osłabiało jak ją oglądałam, nie mówiąc już o współżyciu po, a blizna kończy się zaraz nad peniskiem ciarki mnie przechodziły jak tylko o tym myślałam, ja miałam większy problem ze współżyciem niż on a wtedy jeszcze musiałam małżowi robić zastrzyki przeciwzakrzepowe w brzuch, pierwszy to była masakra, potem szło coraz lepiej

Edytowane przez wanilllka82
Czas edycji: 2012-05-18 o 18:57
Stary 2012-05-18, 18:58   #2334
phdwao
Zakorzenienie

byłam na szkole rodzenia i spytałam poloznej co to za dzwine uczucie napierania dziecka na szyjke. kazała mi sie polozyc i dotykała brzuch-precyzyjnie okresliła położenie dziecka- siedzi nadal dupką do dołu i ładuje girkami
phdwao jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-18, 19:00   #2335
wanilllka82
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez phdwao Pokaż wiadomość
byłam na szkole rodzenia i spytałam poloznej co to za dzwine uczucie napierania dziecka na szyjke. kazała mi sie polozyc i dotykała brzuch-precyzyjnie okresliła położenie dziecka- siedzi nadal dupką do dołu i ładuje girkami
hmmm ja dziś czuje straszne parcie na pęcherz a sikam kilka kropel, niby dopiero robiłam mocz i był dobry, możliwe żeby mały był jakoś niżej
Stary 2012-05-18, 19:01   #2336
Soleilka
Zakorzenienie

Cytat:
nie chce Cie martwić ale sutki już zawsze będziesz miała większe...

---------- Dopisano o 19:52 ---------- Poprzedni post napisano o 19:51 ----------

ja robiłam pizze, piecze się
To, że będę miała wentyle, to pół biedy Ale takie ciemne mi się nie podobają

Ja zaraz zjem naleśnika sobie

Bloguję
Stary 2012-05-18, 19:01   #2337
muminek82
Wtajemniczenie

Cytat:

Czesc Muminku! Ale Twój maluszek rośnie elegancko! Fajny pucuś z niego będzie.

hej
Cytat:
O tak, teraz to już musimy uważać jak się schylamy czy kucamy, bo potem możemy się nie podnieść Kiedyś w aptece, chciałam sprawdzić co jest w gablotce na dolnej półce, kucnęłam i jak próbowałam wstać, to usiadłam na podłodze, bo brzuch mnie przeważył Nie miałam się czego złapać i sobie usiadłam

Mój Mały jest jeszcze sporo mniejszy od Twojego, ale coraz częściej mnie boli, jak się wierci
mam to samo jak kucne to nie mogę sie sama podnieść ach te nasze wiercipiętki
Cytat:

Fajnie Muminku, że już jesteś Miłek będzie chłopem jak dąb
Nie przemęczaj się tam podczas tego remontu
mały kabanek się zapowiada wyganiają mnie nic nie mogę pomóc a mnie nosi
Cytat:
Napisane przez sas Pokaż wiadomość

super, ze juz wrocilas do domku a Miłoszek duzy chlopak juz
muminek82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-18, 19:05   #2338
phdwao
Zakorzenienie

Cytat:
hmmm ja dziś czuje straszne parcie na pęcherz a sikam kilka kropel, niby dopiero robiłam mocz i był dobry, możliwe żeby mały był jakoś niżej
mozliwe
Stary 2012-05-18, 19:11   #2339
branzoletka
Branzoletka

Cytat:
A gdzie branzoletka?
Jestem, jestem

Miałam parę dni temu studniówkę i chciałam się odezwać ale znowu nie starczyło mi sił Dodatkowo walczę z depresją i to już nie na żarty a nie chcę prochów brać Czytam was jednak codziennie po trochu żeby być na bieżąco, no i wirtualne towarzystwo nie jest takie męczące w moim stanie jak w realu.

Cytat:
Hej. Jestem. Leże pod kroplówką i nie wiem kiedy wyjde. Pojechałam z podejrzeniem tego sączenia a wyszły skurcze:/ smutno mi trochę no ale cóż zrobić...
Najważniejsze, że skurcze ustały i tak trzymaj jeszcze trochę

Cytat:
za twój początek III trymestru Dogonię cię za 4 dni

Cytat:
Napisane przez Gleniusia Pokaż wiadomość
(...) lubię ją, mamy fajne relacje, ale dotykana być nie chcę bo to zarezerwowane dla mnie i dla męża i zbyt intymne... ech doradźcie coś
To powiedz, że ostatnio się dowiedziałaś, że takie dotykanie może sprowokować nawet przedwczesny poród i lekarz ci zabronił zwłaszcza, że ci często twardnieje brzuch(odrobina kłamstwa jest usprawiedliwona)

Cytat:
Mnie zawsze dziwi jak można jeść placki ziemniaczane albo pierogi ruskie z cukrem
Placki ziemniaczane rzadko robię, bo dużo roboty przy tym (ale teraz mam ten robot kuchenny, to może niedługo zrobię, bo tż lubi), ale jak już to tylko z gulaszem i buraczkami
Ruskie z cukrem fuuj!Placki też najbardziej lubie ze śmietaną na słono albo z gulaszem a że dużo roboty z nimi a jeść się chce to se ułatwiłam życie i mam patent żeby się nie namęczyć i szybko placki zrobić

Co do cyckonoszy do karmienia, to poprzednio z miseczki małe A urosły po porodzie do C, bo przecież gruczoły mlekowe które teraz są puste po porodzie wypełniane są mlekiem i cycusie muszą o ten min. jeden rozmiar urosnąć. Tak więc jak już jedna mamcia pisała ja też w 9 m-cu kupię rozmiar większy od tego który wtedy będe miała i myślę, ze będzie git

Zazdroszczę wam tych zbliżających się porodów Mi jeszcze trzy miechy zostały i oby zleciały szybciej niż kiedyś chciałam

ivoncia trzymaj się i miejmy nadzieje, ze mimo wszystko jakoś to z tż ogarniecie, że nie oddalicie się do siebie po zamieszkaniu razem i będziesz miała w nim wsparcie a dzidzia da ci wiele radości

Zauważyłam, że paznokcie ostatnio są w kiepskim stanie Łamią się, rozdwajają, plamki białe się pokazały na nich i nierówna powierzchnia jak plisowany materiał wyglądają Jak tż wypłatę dostanie muszę go wyprosić o jakieś witaminy, bo chyba czegoś mi brakuje i to sporo

Oki rozpisałam się znowu ale korzystam z weny. Pozdrawiam was wszystkie i trzymam kciuki za te zwłaszcza które zaciskają nóżki

15.10.2014- Leń ćwiczy

27.12.2014.

przepraszam ale pisze z klawiatòry bez polskich znakòw

13.08.12 mój mały cud

Edytowane przez branzoletka
Czas edycji: 2012-05-18 o 19:14
branzoletka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-18, 19:15   #2340
phdwao
Zakorzenienie

pumas twoja mała siedziala pupa, kiedy sie odwrocila?
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości