|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1891 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Jedne Mamy mają dzieci, a do innych bocian leci.Mamy maj-czerwiec cz.VIII
Taki sam jak ja
![]() Zgodnie z zapisem rozporządzenia Ministra Pracy i Polityki Socjalnej z dnia 15 maja 1996 r. w sprawie sposobu usprawiedliwiania nieobecności w pracy oraz udzielania pracownikom zwolnień od pracy (Dz. U. 1996 r. Nr 60, Poz. 281) pracownikowi, któremu urodziło się dziecko, przysługują dwa dni urlopu okolicznościowego |
|
|
|
#1892 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nasz skarb: http://www.suwaczki.com/tickers/klz9mg7ydcco6bvx.png Nasz ślub: http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png Jesteśmy razem od: http://s1.suwaczek.com/200706022338.png "Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu" |
|
|
|
|
#1893 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeśli zrobi to samo co w brzuchu to późny wieczór i noc mam wyjęte z życiorysu Cytat:
![]() Czuję się zaintrygowana
|
|
#1894 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
szkoda tylko że do wykorzystania przez jednego z rodziców
|
|
|
|
|
#1895 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
OO, bobo mi się wybudza
|
|
#1896 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1897 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
dziękujemy, że nam ją opisałaś Cytat:
może już za późno ale trzymam kciuki ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
plus dobrał sobie zwykły urlop no i miał o 2 dni dłuższy
|
||||||
|
|
|
#1898 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
pytałam jak jest w zawodzie jaki ma sweetjoy ![]() ---------- Dopisano o 21:40 ---------- Poprzedni post napisano o 21:35 ---------- Chyba się położę, jakoś dziwnie się czuję
Nasz skarb: http://www.suwaczki.com/tickers/klz9mg7ydcco6bvx.png Nasz ślub: http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png Jesteśmy razem od: http://s1.suwaczek.com/200706022338.png "Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu" |
|
|
|
|
#1899 |
|
Raczkowanie
|
Ja też zmykam do łóżeczka
Dobranoc
|
|
|
|
#1900 |
|
Rozeznanie
|
ja też uciekam
dobranoc |
|
|
|
#1901 |
|
Wtajemniczenie
|
Ale się dzisiaj nalatałam
![]() Byłam i tu i tam ![]() A na obiad jadłam pyszne knedle z truskawkami Dzień zleciał w mgnieniu oka. Jestem padnięta. Dobranoc. _millena, cały czas myślę o Was |
|
|
|
#1902 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1903 |
|
BAN stały
|
Witam
![]() Byłam dziś na wizycie mały waży 3,010 dostałam skierowanie na cc i we wtorek juz będzie po wszystkim ![]() |
|
|
|
#1904 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
dla Waszego "wielkoluda"! Co do pępkowego to na pewno się odbędzie. Już M. rozmawiał z naszą sąsiadką żeby go następnego dnia do szpitala zawiozła. Tak mówi przy kolegach. jak jesteśmy sami to mówi że najchętniej to by w ogóle nie zostawiał mnie samej w szpitalu. Jak tu wierzyć facetom? ![]() ![]() Dla mnie to niech robią co chcą, niech się bawi póki może. Tylko mu zapowiedziałam że jak wrócę do domu z Hanią to ma być porządek w domu. I pod naszą nieobecność ma łóżeczko ubrać. Jak nie to:
|
|
#1905 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() a czemu masz skierowanie na cc?
|
|
|
#1906 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i że to się niebawem ustabilizuje - ale nim się to stanie to ja chyba padnę zupełnie... z niedosypiania, bo albo go karmię albo ma kolki już ledow widze na oczyCytat:
co do mieszanego karmienia, to wydaje mi się, że mleko matki a potem dawania mleka modyfikowanego może być bolesne dla brzuszka maluszka - tak jak nie zmenia się mleka modyfikowanego ciągle, tak pewnie nie powinno się mieszać długo pokarmów - ale to akurat moje zdanie. co do cyca i butelki - zalety: masz więcej czasu dla siebie, zawsze Twój mąż może nakarmić dziecko w nocy Cytat:
Cytat:
drugiego dziecka…ręce opadają – kobieto jak Ty dajesz radę? podziwiamA tak poza tym – to Gratuluje kolejnym mamusią _Agata synek cudny, smutno tylko, że musiałaś podejmować decyzje, które nie koniecznie były po Twojej myśli pokoik fantastyczny a wózek wygląda super! My byliśmy dzisiaj na wizycie – podobno tarczyce mam w normie, Pani doktor kazała poczekać chwilę jeszcze bo powiedziała, że waga może mi nie spadać przez wariujące hormony po porodzie i że na pewno ruszy – zobaczymy Adaś jest silny, jak chwycił Panią doktor za palce to od razu stanął na nogach… przezabawnie to wyglądało, ale muszę unikać białka – bo trądzik niemowlęcy za długo mu się utrzymuje i wg doktora zdarza się tak przy karmieniu piersią kiedy mama pije mleko i takie tam Ja ogólnie zmęczona – kolki to potworność i nikomu tego nie życzę – dobrze że podobno trwają tylko do 3 miesiąca czyli jeszcze półtora i koniec
|
||||
|
|
|
#1907 |
|
Zadomowienie
|
Mi też się oczy kleją... Liczę na spokojną noc bez częstego wstawania i zgagi
![]() Co się stało z pocztą?? Wydaje mi się, że zniknęły najnowsze wiadomości... Najnowszą jaką mi wyświetla jest z 23 kwietnia.. Nie mogę ogarnąć tego gmaila..Jakoś spokojnie tu ostatnio. nawet udaje mi się bez problemu nadrabiać co naskrobałyście ![]() Dobranoc Mamusie |
|
|
|
#1908 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry.
Zapowiada się słoneczny dzień Wczoraj dostałam kolejną partię ciuszków dla Małej...kilka sama kupiłam Życzę miłego dnia z uśmiechem na twarzy ![]() Ps. Wieczór pewnie będę miała w złym humorze, bo P umówił się z kolegami na piwko, a ja zostaję biedna sama w domu ![]() Wczoraj dostałam paczkę z kaftanikami od bobocenter. Są śliczne Nawet nie spodziewałam się, że będą tak piękne. Bawełna świetnej jakości i wykończenie rewelacyjne. Najdroższy kosztował coś 8,50zł.
Edytowane przez Gaabbi Czas edycji: 2012-05-19 o 08:29 |
|
|
|
#1909 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
jaka sama? z nami ![]() a ja miałam w nocy ... taką biegunkę, że szok! najpierw dziwne rzeczy działy się w moim brzuchu przypominające grzmoty w czasie burzy a potem jak mnie pognało! nie mam pojęcia z czego to mogło być, nic dziwnego nie jadłam... |
|||
|
|
|
#1910 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#1911 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W takim przypadku i bez znajomości miałabyś możliwość wybory
|
|
#1912 |
|
Rozeznanie
|
Witam
nocka u mnie przespana, 2 razy wizyta w wc więc sukces słoneczko ładnie świeci co do cesarki z własnego wyboru to podziwiam za odwagę faktem jest, że sn też się boję, ale chyba cc bardziej bym się bała znając jej dzień |
|
|
|
#1913 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
zaczyna mi się już łozysko zwapniać ,brak rozwarcia szyjka zamknięta 0 oznak zbliżającego się porodu tak to wiem chociaz co mnie czeka i omina mnie bóle porodowe ,najgorsze jest tylko to oczekiwanie zwariować idzie.
|
|
|
|
|
#1914 | |
|
Raczkowanie
|
Witam, u mnie dziś nocka nawet taka sobie, czuję się jak nowonarodzona, no może gdyby nie pobudka przed 7, ale tak już jest jak sie ma dziecko
Zaraz szykuję sie na imprezke urodzinową, więc nie piszcie dziś za dużoCytat:
ale daliśmy radę, jednka wiem co przeżywasz
|
|
|
|
|
#1915 |
|
Zakorzenienie
|
widzę że coraz więcej mam rozpakowanych i wątek się uspokoił
|
#1916 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() śliweńka no widać, że więcej bobasów się pojawiło tempo pisania jest nieporównywalnie mniejsze niż kiedyś A propos, Twoja Karolcia podnosi już sama główkę?
|
|
#1917 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A że szefowa bardzo w porządku to nie musiał podawać konkretnej daty od kiedy chce, tylko jak się mały w końcu zdecyduje to ma zadzwonić i mu wypiszą. To samo z porodem, jakby był w pracy, a ja zadzwonię to ma pozwolenie natychmiastowego opuszczenia miejsca pracy![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Dzień doberek tak w ogóle, pogoda się poprawia, a przy okazji widzę, że i moje nogi zaczynają nabierać wody again |
||||
|
|
|
#1918 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ona podnosi jak leży u mnie na brzuchu to cyca szuka ale jak ją położę na łóżku to głowę obróci ale nie że podnosi
|
|
#1919 |
|
Wtajemniczenie
|
Mam chwilę
![]() Kolejna noc nie przespana,Szymon zasypia ok 24 budzi się na karmienie,przewijanie ok 4 zasypia ok 5-6,młody wstaje o 8 więc jak kiedyś pisałam że będę spać po 4 godziny na dobę mówiłam prawdę ale idzie się do tego przyzwyczaić. M spał z Filipem,żeby chociaż oni mogli się wyspać,cały tydzień nie śpi więc niech w domu troche pośpi.Teraz wziął Filipa na działkę,Szymon śpi,ja się podoiłam i tu pada pytanie:z jednego cycka mleko tryska a z drugiego odciągam w sumie tyle samo ale zajmuję mi to sporo więcej,ok 30minut Do tego ten guzek pod pachą,który masuję itp ale jeszcze nie zszedł.Jeden sut mi się zagoił,z drugiego z tego co mi słabo leci krew się leje.Trochę posprzątałam i zajrzałam do was,może troszkę was doczytam. Szymon strasznie mocno unosi główkę-jak go trzymam do odbicia na ramieniu,jestem w szoku jak tą główką się rozgląda. Edytowane przez anulka4771 Czas edycji: 2012-05-19 o 10:57 |
|
|
|
#1920 |
|
Raczkowanie
|
Hej
Chciałam tylko powiedzieć, że 13.05 urodziłam Antka cc, 3690. Niestety Mały jest chory i leży w szpitalu, nie mam siły Was doczytać i być na bieżąco z wątkiem. Pozdrawiam
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:12.

Zostanie zbadanie obojczyka i hormonów tarczycy. Mój Maksiu już bardzo nie może się doczekać naszego powrotu. Podobno opowiada każdemu możliwemu słuchaczowi, że ,ma braciszka i jak będzie się nim zajmował 

dla Waszego "wielkoluda"!

Nie mogę ogarnąć tego gmaila..