|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3781 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. II
A was gdzie wywiało???
Jak ja spędzam cały dzień przy kompie to nikogo niema- niesprawiedliwe Zgodziłam się dziś przyjść za kolegę do pracy od 9 do 16 i zastanawiam się po co![]() Zawsze tak mam, że nie odmówię, a później narzekam![]() Mój mąż też dzisiaj odwalił niezły numer. Rano jak zbierałam się do pracy to nie zdążyłam wyjść z psem. Wiem, że o tych kulach mu ciężko, ale to był pierwszy raz, gdy cokolwiek musiał zrobić. Tym bardziej, że mieszkamy na parterze - 8 schodków i jesteś na dworze. Dzwoni do mnie za jakieś pół godziny z wyrzutami, że nie psinka mu uciekła i musiał ją ganiać po placu. Darł się, że jak nie mam czasu jej wyprowadzać to nie będzie żadnego psa - hahahaaha. Umarłby pierwszy gdyby coś się jej stało Tak więc nasze chłopy też mają mego humorki i bez ciąży ![]()
|
#3782 |
|
Zadomowienie
|
Kasiu,
Chory facet ( bez względu na rodzaj i umiejscowienie schorzeńia) to gorzej niż niemwle ![]() Już sie nie przejmujesz, prawda ![]() Pisalas ze masz ciuszki po siostrzencach- masz jedna siostrę? A Ty mi tak pasujesz na mamę synka
|
#3783 |
|
Zadomowienie
|
Witam Kochane
Sporo mnie tu nie było (cały czas jeszcze pracuję - uzależnienie )i widzę,że już zapomniałyście o mnie .W takim razie ponownie proszę o dodanie mnie na listę. Aneta - 30 lat - tp 24 listopad (bliźnięta- ciąża mnoga). W środę jedziemy do lekarza a w związku z tym,że to podwójna ciąża i wszystko podobno przebiega szybciej - liczymy,że dzieci ujawnią swoją płeć. Aaa no i spodziewam się,że od środy już będę z Wami na forum non stop - bo lekarz nie pozwoli pracować. |
|
|
|
#3784 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Bliźniaki A masz już Dzieciatko?
|
|
#3785 | |
|
Rozeznanie
|
Karola to święta prawda. Nie gorszego nie może spotkać kobiety niż chory mąż
Kocham go, nie przejmuję się takimi pierdołami, ale sama powiedz, że nieźle to sobie wykombinował. Moja wina, że nawet własny pies go nie słucha hahahaaha![]() Ja mam dwie siostry. Starszą, która ma dwójkę dzieci (dziewczynkę 10 lat i chłopca -5 lat) i młodszą, która ma córcię 3-letnią. Ciuszki są po dzieciaczkach, ale dużo jest też zupełnie nowych, bo moja mama od kilku lat zbiera wyprawkę dla mojej dzidzi - to raz, a dwa- dostajemy dużo ciuchów od rodzinki z USA, więc jest dużo rzeczy, których dzieci nawet nie zdążyły założyć. Moja starsza siostra mieszkała kilka lat w Szkocji ( i tam rodziła syna) więc też przywiozła worki ubrań. Tam ubranka są dużo tańsze, no i jakość lepsza ![]() Mam też brata, ale to jeszcze małolat - 19 lat ![]() ---------- Dopisano o 11:47 ---------- Poprzedni post napisano o 11:45 ---------- Cytat:
![]() ![]() Zresztą odkąd sięgam pamięcią wszyscy dookoła wróżą mi chłopaka, ale jak będzie?! Tak czy siak będę się cieszyć na maxa, bo to nasza wypragniona, wyczekana dzidzia ![]()
|
|
#3786 |
|
Zadomowienie
|
Nie,to moja pierwsza ciąża.Ale za to od razu nadrobiona ![]() A jak Wy się czujecie kochane? Powiedzcie mi...też macie czasem jakieś koszmary w nocy związane z dziećmi,ciążą lub porodem? Mnie to coraz częściej zaczyna dręczyć...
|
|
|
|
#3787 |
|
Zadomowienie
|
Witam się z Paniami po dniu przerwy
Jak tak czytam Wasze przygody z TŻtami, to tak sobie myślę, że to mój miał ze mną wczoraj takie przejścia... ![]() Nadgoniłam wszystko, dużo był o farbowaniu...Moje włosy nie widziały fryzjera od Wielkanocy, na szczęście mam rozjaśnione od połowy długości, więc jakoś to jeszcze wygląda... Trzymam kciuki za wszystkie wizyty i egzaminy! ![]()
Edytowane przez magdaef Czas edycji: 2012-05-19 o 11:59 |
|
|
|
#3788 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a ponieważ ma bardzo dobry sprzęt i lata doświadczenia, to myślę, że to się już nie zmieni czasami dziewczynce może coś " wyrosnąć" ale chłopczykowi chyba nie odpadnie ![]() co do ubranek to ja myślałam, że jak się tylko dowiem, jaka płeć, to polecę do sklepu.... a teraz jakoś się wstrzymałam i czekam jeszcze trochę... sama nie wiem na co chyba jeszcze w szoku jestem ![]() Cytat:
masz malutki brzuszek, jak ja Wam wstawię z wesela zdjęcie, to padniecie - 14sty tydzień ![]() Cytat:
Cytat:
tylko mają trochę drogo. Mi podobało się chyba z 6 sukienek, ale jak przymierzyłam to tylko ta się nadawała. One na modelce wyglądają bosko, w rzeczywistości ciut gorzej. Ale ogólnie rzeczywiście są takie, że czy w ciąży czy po, można nosić.Ja sobie kupiłam t-shirt w tym sklepie: http://www.mytummy.pl/krotki-rekaw/7...a-ciazowe.html co prawda kosztował dość dużo, ale jest z bardzo miękkiej bawełny z modalem, prałam go już kilka razy i dalej wygląda ok. Plusem jest też nadruk - naciągałam go, żeby zobaczyć, czy jak będę miała większy brzuch to się nie rozciągnie - ale jest super, cały czas taki sam. Cytat:
![]() Cytat:
dzięki ![]() a otworzyłam sklep odzieżowy od 38 do 52. ![]() Cytat:
ja się wybieram w czerwcu, ale na taki jednodniowy Tylko się Kochana nie przemęczaj ![]() co do męża, to ja muszę mojego pochwalić. Bardzo się stara, robi mi śniadanka, znosi moje fochy, jeździ za truskawkami, bo mi się zachciało raz owoców maczanych w płynnej czekoladzie i bez truskawek nie mogłam się obyć cały czas mówi mi jak pięknie wyglądam i ogólnie jest cu do wny - oby został taki do końca życia, a nie do porodu
|
|
#3789 |
|
Zakorzenienie
|
hej macie racje w happy mum sa super ciuszki ja mialam uzywana z all i teraz tez jaknym miala kupowac to uzywana bo ceny maja hmmmmmmm
jeeee uspilam dziecko i biore sie za porzadki |
|
|
|
#3790 |
|
Raczkowanie
|
mam w lipcu wesele i szukałam sukienki jakiejś na all. Nie mogłam się powstrzymać żeby nie wkleić
: http://moda.allegro.pl/cavaricci-suk...340914969.html
|
|
|
|
#3791 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#3792 |
|
Raczkowanie
|
ale pod warunkiem, że dostanę autograf modelki
|
|
|
|
#3793 |
|
Zakorzenienie
|
njapierw skapowialam link pozniejj przeytalam myslam ze to pizama
|
|
|
|
#3794 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
|
|
#3795 |
|
Wtajemniczenie
|
Witajcie!
Dziękuję bardzo za kciuki Wszystko jest w porządku. Dzidziol ma 6,9 cm, pięknie się ruszał podczas usg (te rączki i nóżki Z tych wszystkich pomiarów komputer obliczył prawdopodobieństwo wystąpienia zespołu Downa na 1:1470, więc na 1470 dzieci rodzi się jedno chore. Tak więc bardzo malutkie prawdopodobieństwo Wklejam zdjęcia, niestety tym razem nie trafiłam na takiego lekarza, który za darmo przełącza na 3d tak jak ostatnio Więc zdjęcia "zwykłe". Na pierwszym cały maluszek, na drugim sama głowa Aaa, no i na płeć było niestety za wcześnie.Potem byłam na wizycie u mojego lekarza - potwierdził, że wszystko w porządku, zrobił cytologię (uprzedził, że mogę mieć małe plamienie dzisiaj po niej), zważył (przytyłam znowu 1kg, więc już 2kg na plusie od początku). Jakieś nieliczne bakterie mam w moczu, mam pić żurawinę Odstawiam już luteinę, duphaston jeszcze zostaje, żeby nie wszystko na raz. Następna wizyta 23.06 bez usg, tylko po zwolnienie i z wynikami morfologii i moczu, bo później mój lekarz ma urlop do połowy lipca. Na usg mam się zapisać dopiero po 20 tygodniu, więc za jakieś 6-7 tygodni... Nie wiem jak ja tyle wytrzymam .....Ale się rozpisałam, ciekawe czy ktoś to przeczytał
|
#3796 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() klaski : Cieszę się, że wszystko OK. A czas szybko leci i zanim się obejrzysz będziesz szła na kolejne USG. Tylko teraz już bez stresów, prawda
|
|
#3797 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wtedy to będę się przejmować czy poznam płeć
|
|
#3798 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Piękny Maluch! Szkoda, że na płeć jeszcze te 6 tygodni trzeba będzie poczekać...ale nie martw się, u mnie dopiero 9t6d, więc mi zostało jeszcze drugie tyle
Edytowane przez magdaef Czas edycji: 2012-05-19 o 23:11 |
|
|
|
|
#3799 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Mój maluszek podczas genetycznego też miał 69 mm.
|
|
|
#3800 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
śliczny maluszek.Ale to ulga wiedzieć,że wszystko jest ok. Nic tylko się cieszyć i czekać na następne podglądanie |
|
|
|
|
#3801 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Któraś ją bierze? Bo nie wiem czy nie zwine którejś sprzed nosa? |
|
|
|
|
#3802 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny, można się dołączyć?? Do kogo należy się zgłościć aby dopisać się do listy??
|
#3803 |
|
Zakorzenienie
|
no w końcu zrobiłam skan mojej kochanej dzidzi : )))
|
|
|
|
#3804 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzięki za kciuki Czekam teraz na wieści od Ciebie Cytat:
A Dzidziol przepiękny Cytat:
![]() Należy napisać PW do Mystiquee Śliczności |
|||
|
|
|
#3805 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie dośc, że sie spóżniłam 15 minut to jeszcze jedna z pierwszych oddałam test Normalnie to moje dziecko to jakiś Einstein bedzie |
|
|
|
|
#3806 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Fajnie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Piękny Cytat:
![]()
|
|
#3807 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja miałam 3 złe odpowiedzi na 20
|
|
|
|
|
#3808 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Zaczynam mieć nadzieję, że i mi dzidziol pomoże obronić się w terminie
|
|
#3809 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zdecydowanie Ci pomoże |
|
|
|
|
#3810 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:24.

Jak ja spędzam cały dzień przy kompie to nikogo niema- niesprawiedliwe
Zgodziłam się dziś przyjść za kolegę do pracy od 9 do 16 i zastanawiam się po co

)
Wpadam tylko powiedzieć, że dojechałam i prosić o kciuki jutro o 10