|
|
#3271 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Bombaj (FeLV+) - Piękny, rudy kot potrzebuje pomocy finansowej i własnego domu!
Nawet nie tak bardzo, ze Stalowej Woli do Kielc
Zamieszka z kotem FeLV-kiem i pieskiem (baardzo lubi psy )Malla a Klopski ma wątek na miau?
|
|
#3272 |
|
Nie depcze krokusów
|
Dot.: Bombaj (FeLV+) - Piękny, rudy kot potrzebuje pomocy finansowej i własnego domu!
Ma i prawdopodobnie za parę dni jedzie do domu poza Krakowem
|
|
#3273 |
|
Zakorzenienie
|
Ooo to super wieści!
|
|
#3274 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Prosze o podpisanie petycji w sprawie schroniska w Mielcu!!
podpisane!! mojego TŻ-ta też wpisałam :ehem
powinni się tym zająć, biedne zwierzątka ehhhale przeczytąłam, że cel osiągniety i osiągnięto wymaganą ilośc podpisów jak dalej sprawa się ma? jestem ciekawa
*** ❤ Kornelka 11.03.2010 Never ignore someone who cares for you because someday you will realize you have lost a diamond while you were busy collecting stones... Edytowane przez Kinqaa Czas edycji: 2012-04-27 o 22:09 |
|
|
|
#3275 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Gnijący kokon z much? To tylko spanielka Sonia(!)
Az sie wierzyc nie chce, ze ludzie potrafia taki los zgotowac bezbronnym zwierzetom... Szkoda psiaka.
"Eat clean, train hard and surround yourself with those on the same mission as you". Aparatka: 16.08.2007-10.09.2009 11.03.2015-? Walczę: 82,6 kg --> 80,2 kg --> 75,9 ? cel I: 79 kg cel II: 75 kg cel III: 71 kg "Per aspera ad astra". |
|
|
|
#3276 |
|
Przyczajenie
|
Straszne...ale zrobiliscie wszystko co mogliscie. Nie wiem jak ludzie moga byc tacy okrutni i traktowac tak zwierzeta ktore sa przeciez naszymi malymi przyjaciolmi...
|
|
|
|
#3277 |
|
Raczkowanie
|
Petycja przeciwko rytualnemu ubojowi zwierząt-proszę o Wasze podpisy!!!
Witajcie,
Bardzo liczę na Wasze podpisy pod petycją sprzeciwiającą się tzw. rytualnemu ubojowi zwierząt-zabijaniu bez ogłuszania,które możliwe jest dzięki lukom w polskim prawie. Petycję można podpisać tutaj http://www.petycjeonline.pl/petycja/...rytualnego/823 Materiał TVN na temat rytualnego uboju zwierząt - http://www.tvn24.pl/28377,1743544,0,...wiadomosc.html Podpis nic nie kosztuje,a będzie krokiem w kierunku zmian na lepsze (miejmy nadzieję).
|
|
#3278 |
|
Zakorzenienie
|
Niestety znieczulica jest bardzo powszechna
|
|
|
|
#3279 |
|
Wtajemniczenie
|
Wiem że to straszne ale z dwojga złego lepiej że zasneła w spokoju niż gdyby miała żyć nawet 100 lat w takich mękach...Straszne to
|
#3280 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3281 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Petycja przeciwko rytualnemu ubojowi zwierząt-proszę o Wasze podpisy!!!
Podpisałam
|
|
|
|
#3282 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#3283 |
|
Raczkowanie
|
Z góry przepraszam za wulgarne słowa. Ludzie to s☠☠☠☠y****......Nie mam pytań po prostu....
|
|
|
|
#3284 |
|
Raczkowanie
|
ja też
|
#3285 |
|
Raczkowanie
|
Podpisane.
Pomóż kociakom - kupuj na aukcjach charytatywnych na allegro: NADIR_stowarzysz, miauczykotek, Koty_sos, SosDlaZwierzat, TOZ_Szczecin, kocipazur_org, Nakarm zwierzaka jednym klikiem: www.pustamiska.pl www.poomoc.pl Mój blog: ekologicznie.wordpress.co m |
|
|
|
#3286 |
|
Raczkowanie
|
podpisana
|
|
|
|
#3287 |
|
Zakorzenienie
|
Kicek szuka DT, DS lub transportu Warszawa-Białystok
Niebawem trafi do mnie króliczek miniaturka dla którego pilnie potrzebuję dom stałego, tymczasu lub transportu na trasie Warszawa - Białystok do DT w Białymstoku.
Mały nie może zostać u mnie, bo za chwilę ślub, po ślubie wyjazd, po wyjeździe przeprowadzka, a na domiar złego mamy w domu niesterylizowaną jeszcze samiczkę, więc będzie sajgonka. Dlatego proszę! gdyby ktoś jechał, znał kogoś kto pojedzie albo chciał małego wziąć do siebie - dajcie znać! ![]() miejscowość: Warszawa imię: Kicek umaszczenie: rudy płeć: męska wiek: 4 lata rasa: miniaturka waga: - kastracja: nie szczepienia: nie przebyte choroby: nie ma stosowana dieta: owoce, warzywa, siano powód oddania: chłodne relacje pomiędzy królikiem, a psem akcesoria: brak uwagi: agresywny |
|
|
|
#3288 |
|
Raczkowanie
|
Dziękuję Wam bardzo za podpisy!!!
Proszę o kolejne-każdy jest bardzo,bardzo potrzebny i na wagę złota!!!
|
#3289 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Kicek szuka DT, DS lub transportu Warszawa-Białystok
podbijam!
|
#3290 |
|
Rozeznanie
|
Mała, biała kotka pilnie potrzebuje DS lub DT!
Mała, biała kotka pilnie potrzebuje domu!
Biała koteczka z czarnym ogonkiem i trzema czarnymi plamkami na łebku pojawiła się w czwartek po południu pod moją uczelnią, cały czas miauczała i podbiegała do każdego, kto tamtędy przechodził. Wygląda na to, że się zgubiła, jest oswojona i bardzo miła. Reaguje na zawołanie „kici kici” oraz „chodź”. Potrzebuje kogoś, kto ją pokocha i da poczucie bezpieczeństwa. Nie radzi sobie dobrze na wolności, jest bardzo głodna, krąży w jednym miejscu, najprawdopodobniej nie poluje. Kotka musi znaleźć dom najszybciej jak to możliwe, bo znajduje się na parkingu, gdzie przewijają się tłumy ludzi oraz samochodów. Jest tam bardzo niebezpiecznie! Kotka znajduje się w Gdańsku, w dzielnicy Strzyża. kontakt: 509 839 546 AKTUALIZACJA: malutka na szczęście znajduje się obecnie w domu tymczasowym PKDT (Pomorski Koci Dom Tymczasowy). Jest zachwycona nową sytuacją i cały czas mruczy Lgnie do ludzi, pragnie zainteresowania. Korzysta z kuwety, jest bardzo grzeczna i kontaktowa, nie niszczy nic. Na pewno wniesie dużo radości do nowego domu.jest po pierwszej wizycie u weterynarza i jest zdrowa oraz wysterylizowana. wymagane jest podpisanie umowy adopcyjnej. kontakt: Monika 609 223 098 ![]() Uploaded with ImageShack.us ![]() Uploaded with ImageShack.us ![]() Uploaded with ImageShack.us Edytowane przez anjya Czas edycji: 2012-06-02 o 18:56 |
|
|
|
#3291 |
|
Wtajemniczenie
|
podpisane
Edytowane przez EmilkaZ Czas edycji: 2012-05-28 o 11:05 Powód: up up |
|
|
|
#3292 |
|
Zakorzenienie
|
Shih tzu zaniedbany i wycieńczony. Pomocy!
Wczoraj Fundacja Lubelska Straż Ochrony Zwierząt w trakcie interwencji odebrała psa w typie shih tzu w stanie skrajnego zaniedbania i wycieńczenia. Ze względu na dobro sprawy nie możemy na razie zdradzić wiecej szczegółów dotyczących przebiegu akcji.
Ten kilkuletni psiak pomimo wielkiego cierpienia fizycznego i psychicznego nie ma w sobie cienia agresji. Wszelkie dotychczasowe zabiegi zniósł bardzo cierpliwie m.in. strzyżenie i specjalistyczną kąpiel, które wyzwoliły jego maleńkie ciałko ze skorupy odchodów, filców i pasożytów. W najgorszym stanie są jego oczy, miesiące a nawet lata zaniedbania doprowadziły je do strasznego stanu. Oczy wymagają ciągłej pielęgnacji oraz leczenia. Gruczoły około odbytowe były tak zapełnione, że Gizmo miał problemy z chodzeniem. Zaawansowany stan zapalny napletka, chore uszy, problemy skórne to dopiero początek... Cała reszta i specjalistyczne badania przed nami. Gizmo przebywa w klinice. Niestety wszelkie niezbędne badania pochłoną olbrzymie koszty dlatego liczymy na Państwa pomoc. Będziemy wdzięczni za dary rzeczowe typu: Szelki i smycz, koce, karma dobrej jakości, podkłady higieniczne. FUNDACJA Lubelska Straż Ochrony Zwierząt 24-204 Wojciechów, Romanówka 22 BANK PEKAO SA: 81 1240 2382 1111 0010 3683 3419 Z dopiskiem "działania statutowe GIZMO" Adres korespondencyjny: ul. Wschodnia 2, 20-015 Lublin. PRZELEWY ZAGRANICZNE: SWIFT PKOPPLPW PL 81 1240 2382 1111 0010 3683 3419 www.lsoz.org Pay Pal naszej wolontariuszki lipianinola@gmail.com Z całego serca dziękujemy. Wydarzenie: http://www.facebook.com/events/279452705484089/ |
|
|
|
#3293 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mała, biała kotka pilnie potrzebuje DS lub DT!
Trzymam mocno kciuki za malutką, jest śliczna, powinna znaleźć dom
|
|
|
|
#3294 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Shih tzu zaniedbany i wycieńczony. Pomocy!
Podnoszę i o wsparcie proszę.
|
|
|
|
#3295 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Porzucony Rex poszukuje nowego domu
Informacja już nieaktualne. Znalazła się chętna do przygarnięcie Rexa osoba, ale owczarek nie przeżył. Babeszjoza była od niego silniejsza
|
|
|
|
#3296 |
|
Rozeznanie
|
Miziasta Shila szuka kochającego domku...
Kotka znajduję się pod opieką PKDT (Pomorski Koci Dom Tymczasowy)
Shila to prześliczna koteczka która wniesie do każdego domu radość i uśmiech. ....pół roku temu starsza Pani przyniosła koteczkę do sklepu zoologicznego mówiąc, że idzie do szpitala i nie ma się kto zając kotem. Kicia trafiła na zaplecze sklepu, gdzie miała pozostać zaledwie 2 tygodnie. Miała swoje miseczki i ulubiony kojec, czekała tydzień, miesiąc, kilka miesięcy, niestety nikt po nią już nie wrócił. Koteczka spędziła ok 6 m-cy w magazynku bez okna i światła dziennego. Stała się apatyczna i niechętna do zabawy, pracownicy nie mieli czasu na to aby się zajmować kotką, zaraz po pracy wracali do domu, a ona pozostawała znowu samiutka na cała noc..... Teraz Shila (tak ja nazwałam) znajduję się w domu tymczasowym od kilku dni. Od momentu kiedy wyszła z transportera, cały czas mruczy. Mruczy w dzień, mruczy w nocy, mam wrażenie że mruczy przez sen ![]() ![]() Ta cudowna, miziasta i kochana koteczka cały czas dziękuję za to że została zabranaz magazynu. Za to że będzie nowe jutro... Shila czeka na prawdziwy dom i prawdziwie kochających ludzi, jej małe serduszko nie zniesie już kolejnego zawodu, dlatego oczekujemy poważnych propozycji. Shila jest wysterylizowana i po kontrolnej wizycie u weta, ma ok.1-1,5 roku i wciąż czeka na Ciebie ![]() ![]() ![]() Małgosia 604 235 468 ![]() Uploaded with ImageShack.us ![]() Uploaded with ImageShack.us ![]() Uploaded with ImageShack.us ![]() Uploaded with ImageShack.us Edytowane przez anjya Czas edycji: 2012-05-21 o 13:50 |
|
|
|
#3297 |
|
Raczkowanie
|
potrzebna pomoc dla głodzonego psiaka!!!
Dziewczyny,
pilnie potrzebna pomoc dla tego biedaka. Jeśli same możecie lub znacie kogoś kto byłby w stanie przygarnąć tego psiaka, proszę o informację!!! |
|
|
|
#3298 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: potrzebna pomoc dla głodzonego psiaka!!!
Matko kochana gdzie to jest?! Czy została powiadomiona policja? Jeśli nie bardzo proszę to zrobić jak najszybciej. Ten typ znęca się nad zwierzętami i nie może mu to ujść na sucho.
|
|
|
|
#3299 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Shih tzu zaniedbany i wycieńczony. Pomocy!
U Gizma zdiagnozowano wrzód rogówki, czeka go operacja i przeszczep rogówki, ale dopiero za dwa tygodnie. Najpierw trzeba wyleczyć mu stan zapalny oka, ponieważ jest w nim bardzo dużo ropy. Może zdarzyć się tak, że oko mu wypłynie jeszcze przed operacją, a wtedy niestety straci całkowicie wzrok. Oczywiście mamy nadzieje, że do tego nie dojdzie i że chodź trochę będzie widział. Podczas zapuszczania kropli nie warczy, ale piszczy ponieważ sprawia mu to ból. Oprócz tego będzie trzeba usunąć mu mleczne kły. Z serduszkiem ma wszystko w porządku.
Bardzo będziemy wdzięczni za wsparcie finansowe, same leki do oka kosztowały 120zł. |
|
|
|
#3300 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: potrzebna pomoc dla głodzonego psiaka!!!
Ja niestety nie znam nikogo kto mógłby go wziąć
sama mam dwa psy, w tym jednego chorego... Ale należy natychmiast powiadomić policję, żeby ten s****** za to zapłacił! Jeśli nie znajdzie się nikt kto będzie mógł go wziąć, to zostaje jedynie schronisko. Ale natychmiast należy powiadomić o tym służby!
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Zwierzaki w potrzebie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:48.

ehhh