|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1981 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jedne Mamy mają dzieci, a do innych bocian leci.Mamy maj-czerwiec cz.VIII
dziewczyny RAtunku - ja juz nie mam siły pół nocy przepłakałam - od 22 do 10 rano nie zmrużyłam oka tak się moje dziecko darło - nic nie pomagało, kropelki, suszarka noszenie na rękach - z resztą w połowie tej nocy zrobiło mi się tak nagle gorąco że myślałam że mi się ciało pali, zalał mnie pot - i tak ze trzy razy - chodziłam z nim na rękach i płakałam ze zmęczenia, dzisiaj to samo - od samego rana może pospał trzy godziny i jak ni jest przy cycu to ryczy = nie można go odłożyć, nie można go ponosić, bo pięć minut i w ryk - padam na twarz, jeszcze ze dwie takie noce a psychicznie nie wytrzymam
co do maila - macie rację, ja np nie chcę żeby wszyscy oglądali sobie moje dziecko - dlatego dodałam je do maila a nie na forum które można wygooglać w internecie. Tak samo z ciałami = niektóre dziewczyny po długim przebywaniu z nami wreszcie ujawniły swoje twarze i co? co do klubu = był takowy i to nie tyle co konflikt, tylko ktoś wynosił z niego informację, dlatego padł - bo dziewczyny straciły zaufanie do pewnych osób, a potem już nie bylo sensu w nim pisać bo nikt nie chciał tak jak było na poczatku wklejac swoich zdięć czy dzielić się swoimi życiowymi perypetiami - tak jest jak klub jest otwarty - bo taki był zamysł, żeby dołączały wszystkie matki majowo czerwcowe |
|
|
|
#1982 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
siedzi ciągle w drugim pokoju na tym kompie grrrr
|
|
#1983 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
miałam dokładnie to samo - moja babcia zmarła jak byłam w 6 miesiącu - niestety nie mogłam lecieć do Polski, więc nawet nie miałam szansy się z nią pożegnać. |
|
|
|
|
#1984 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nawet nie miałam jak go odwiedzić, choć ponoć i tak głównie nieprzytomny był ![]() jak to mówią jedni się rodzą inni umierają...
|
|
#1985 |
|
Zakorzenienie
|
eh brzuch mam napięty, jak dotknę go w miejscach gdzie mam rozstępy to aż boli. wrrrr
|
|
|
|
#1986 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
najchętniej zabrałabym sie gdzieś i wyszła z domu, nawet na jakieś zakupy ale wiem że ledwo wtoczę się do sklepu i będę miała dosyć
|
||
|
|
|
#1987 |
|
Wtajemniczenie
|
Chyba zaraz eksploduję!!!!!!!!!!
Czasami, to żałuję, że zdecydowałam się na tą ciążę Wiem, że grzeszę, ale szlak mnie trafia! Chciałam bardzo dziecko, a teraz muszę się borykać z takimi sytuacjami Co będzie później...![]() Chyba pojadę do kwiaciarni po kwiatki. Nie chce mi się ubierać
|
|
|
|
#1988 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
albo załatwić się nie może....właśnie przeraża mnie perspektywa takich dni... co ja pocznę... bo mój mąż to nawet nie dopuszcza takich myśli, zero orientacji... on dalej uważa że uda nam się iśc na ślub i obiad weselny 16.06 jego pojęcie jest takie że dziecko śpi-je-śpi-je-śpi- je i generalny LUZ więc nawet nie liczę na to że będzie mi umiał pomóc...---------- Dopisano o 20:02 ---------- Poprzedni post napisano o 19:54 ---------- Cytat:
a jak mój tż wspomina jeszcze czasem że poczekamy z rok czy dwa i drugiego bobasa to krew mnie zalewa!!! a jak gada coś do brzucha to np- "I będziesz sobie z mamusią chodzić na spacerki" albo " mamusia to, mamusia tamto" ... nie że tatuś tylko mamusia zrobi. dlatego zaraz po porodzie zamierzam jasno podzielić obowiązki przy dziecku... |
||
|
|
|
#1989 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja jakoś zawsze chciałam w ciąży być (raz los mnie tego pozbawił) to teraz doceniam, cieszę się i korzystam - eee jakoś średnio po polsku to napisałam, ale nie chce mi się mądrze układać ![]() a co do obowiązków to jak najbardziej kąpiel napewno do tatusia należeć będzie. Teściowa jakoś dziwnie reaguję jak mówię, że tż będzie kąpać a i przewijać też może, nie dowierzała i się tż pytała czy to prawda. U niej ona się tylko dziećmi zajmowała bo "tacie to niedobrze przy przewijaniu było, raz próbował"
"Tego dnia Aniołek Upadł duch Wygięła się do wewnątrz Bezpowrotnie elipsa ma" Wiktor Gloria- 07.06.2015 - nasza księżniczka Edytowane przez Alfahelisa Czas edycji: 2012-05-19 o 20:18 |
|
|
|
|
#1990 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
bardzo mi przykro...Cytat:
A co do drugiego to doskonale Cię rozumiem, mi pod koniec ciąży strasznie brakowało bliskości i każde wyjście K. traktowałam jak ucieczkę ode mnie.Współczuję nie wiem co Ci poradzić, ja wczoraj też miałam kryzys, pierś pogryziona, z drugiej wydoił chyba wszystko co się dało, płakałam razem z małym, a męża myślałam że zabiję, bo dla niego to zabawne, jak ja się wiję gdy mały łapie za cyca. Pozostaje nam chyba tylko wierzyć, że będzie lepiej z czasem :cmok"
|
|
#1991 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja na chwile bo jakos nie ma czasu na nic,pakowanie do szpitala
|
#1992 |
|
Zadomowienie
|
Alfa bardzo mi przykro
![]() Gabi bardzo dobrze, że zmieniłaś hasło od razu! Tylko teraz jak ten problem rozwiązać ja też będę chciała Wam pokazać Dominisię jak w końcu się zdecyduje wyjść i nie chciałabym, żeby zdjęcia trafiły w niepowołane ręce i pytanie dlaczego akurat ktoś się Agaty uczepił? Może żałosne zachowanie z zazdrości , bo Agata wstawiała takie ładne zdjęcia i wyglądała/wygląda świetnie, innego powodu nie widzę
|
#1993 |
|
Wtajemniczenie
|
Kapukat, nie wiem co ci już doradzić..wspominałam wcześniej o wizycie u dziecięcego rehabilitanta który wykonuje masaż brzuszka, nam o tym opowiadał Pani doktor z którą miałam zajęcia.
co do sprawy z mailem... obrzydliwe. może jest jakiś sposób żeby po ip złapać gagatka? ja tradycyjnie siedzę nad pracą, 30stron.. zapowiada się długa noc. ja i bez ciąży i wahań hormonalnych również humor mam do niczego,także łączę się w bólu |
|
|
|
#1994 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Na ile stron musisz mieć pracę? Będę się łączyć z Tobą w bólu, bo ja jeszcze tworzę taką pracę na studia także będziemy się wspierać![]() Pandzia będziemy trzymać kciuki baaardzo mocno!!!
|
|
#1995 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() a co do reszty wiem że to co napisałam zabrzmiało trochę egoistycznie, myślę że gdybym miała takie doświadczenie jak Ty nigdy by takie słowa przez moje usta nie przeszły. Ale cóż, widocznie troche naiwna byłam myśląc że zapał mojego męża nie skończy się na chęci posiadania dziecka a obejmie tez przygotowania na jego przyjście, opiekę i wychowanie... |
|
|
|
|
#1996 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo jak się od początku nie nauczy to dziecko tylko na naszej głowie będzie "bo ja nie wiem jak a tobie to lepiej wychodzi". W ogóle to mam plan podpisywać półki w szafie (pomysł ze SR) żeby nie mógł się wykręcić, ale ja nie wiem gdzie to leży (bo póki co on nie ma pojęcia gdzie co jest) ...
|
|
#1997 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jednej rzeczy w opisie nie napisałam... w trakcie cięcia okazało się to czego nie można było przewidzieć. Maciek mimo odejścia wód, nie wstawił się główką w kanał rodny, więc mogłabym tak jeszcze długo siedzieć pod kroplowką, a i tak bym go nei urodziła. Wszystkim rozpakowanym mamom gorąco gratuluję! ![]() A ja się rzuciłam w wir zajęć. Maciej póki co jest grzeczny, ładnie je, dobrze śpi... a my z mężem działamy w mieszkaniu... jeszcze tyle rzeczy jest do zrobienia
|
|
|
#1998 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() kiedyś położna powiedziała nam że tak naprawdę nie ma skutecznego leku na kolki.. ale z tego co mówiła ta pani doktor,to ten masaż działa,tylko musi go wykonać kompetentna osoba. praca minimum na 45 stron,ale wyjdzie napewno więcej. zostało mi praktycznie 1,5 rozdziału z 4 a już mam 30 stron. o karmieniu piersią można pisać bez końca.. ciągle mam wrażenie że o czymś zapomnę napisać. ale staram się skupiać na nieco innych zagadnieniach,np zamiast pisac o nietolerancji białka, wolę napisać o karmieniu w sytuacjach trudnych czyli: wcześniaki, bliźniaki, laktacja w przypadku ciąży martwej, dziecko chore, implanty piersi. prac o karmieniu jest mnostwo więc chcę wnieśc coś nowego. |
|
|
|
|
#1999 |
|
Zakorzenienie
|
przeczytałam o tym zdjęciu na mailu
oby tej osobie jak to teraz czyta ręce uschły co do linomagu używam za każdym razem bo TŻ raz nie posmarował no i kupa się przykleiła do tyłka
|
#2000 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
pokazałam tam swoją twarz i dzidziusia też chciałabym Wam pokazać jak już się urodzi... Cytat:
nie mam pojęcia dlaczego i po co ktoś coś takiego robi ![]() Cytat:
ja mam tylko dziadków ze strony mamy i odkąd wyjechałam na Śląsk ich stan zdrowia bardzo się pogorszył i widuję ich dwa razy do roku, ostatnio w Święta BN i cały czas słyszę, że jest gorzej i gorzej a ja nie mam jak do nich pojechać bo jestem w ciąży... najprędzej zobaczymy się może na chrzciny jeśli ktoś ich do mnie przywiezie... i boję się, że któregoś dnia może ich zabraknąć a ja nie zdążę się z nimi pożegnać, nacieszyć... w ogóle nie wyobrażam sobie, że mogłoby ich nie być, najlepsze chwile mojego dzieciństwa spędziłam właśnie u nich... Cytat:
kapukat bardzo Ci współczuję nieprzespanych nocy i bezradności, niestety ja nie potrafię nic Ci doradzić, mogę jedynie trzymać kciuki, żeby Adaś ładnie spał i był grzeczny... nie wiem ...może coś mu dolega... Gaabi wysłałam Ci już wcześniej PW, nie wiem czy doszła |
||||
|
|
|
#2001 |
|
Zadomowienie
|
Miss czyli się rozpędziłaś z pisaniem
a kiedy musisz oddać pracę? trzymam kciuki, żeby teraz poszło jak bułka z masłem oooo widzę, że piszesz o temacie, który mnie bardzo interesuje. Czy masz jakieś informacje na temat karmienia po operacjach piersi? Bo ja miałam usuwane guzy, jeden bardzo duży i się boję, że nie będę mogła karmić Coś wiesz na ten temat? Albo jak to jest z karmieniem jedną piersią w razie czego? Da się tak? Nie ma później jakichś dysproporcji itd.?Agatko widzę, że wszystko super ogarniacie Super! Co Wam jeszcze zostało do zrobienia w mieszkanku?Kapukat chciałabym jakoś pomóc, ale nie potrafię ![]()
Dominiczka jest już z nami 25.05.2012r. Edytowane przez centipede Czas edycji: 2012-05-19 o 20:53 |
|
|
|
#2002 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, właśnie doczytałam, że coś z mailem się działo.
Żadnych zdjęć ostatnio nie dodawałam, ktoś musiał sobie żart zrobić. Chciałam zrobić zmianę hasła jak już się wszystki rozpakujemy, ale okazało się, że trzeba szybciej. Bardzo dobrze, że Gaabbi zareagowała szybko. Moża zróbmy tak, że Gaabbi przez pewien czas będzie hasło wysyłała, bo mnie trochę obowiązków przybyło. Co Wy na to? Gaabbi, masz ochotę?
|
|
#2003 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ja np nie spakowałam rzeczy dzidziusia do szpitala- i oznajmiłam wczoraj to mężowi to był zaskoczony że w torbie same moje rzeczy są a jest tego tyle ( mam spakowaną małą podróżną torbę- no do walizki jej daleko)- będzie się musiał wysilić i zebrać do szpitala co potrzeba i zorientować gdzie co jest wszystko jest w 2 komodach więc dużego terenu nie ma a w razie W wiem że mogę liczyć na to że dam mamie klucze i ona zgarnie co potrzeba
|
|
|
|
|
#2004 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
CIągle coś układam, przekładam, przestawiam, sprzątam...
|
|
|
#2005 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2006 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() podziwiam
|
|
|
|
|
#2007 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#2008 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dlatego tak sie boje poniedzialku wazne ze masz to za sobaco do email przychodzi mi jedna osoba do głowy heh ale chyba sie juz nie udziela to nie było miłe z tego co czytam chore po prostu.
|
|
#2009 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a ona w między czasie prasowała mu ciuchy na wyjazd i doszła do wniosku że chyba wpadnie na pomysł żeby popakować sobie co trzeba
|
|
#2010 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() A co tu tak cicho? LM dziewczyny oglądają??
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:46.

No chyba mnie trafi zaraz!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !
w dodatku nie za bardzo mam jak jechać na pogrzeb...
13.08.2011 

więc nawet nie liczę na to że będzie mi umiał pomóc...
ja jakoś zawsze chciałam w ciąży być (raz los mnie tego pozbawił) to teraz doceniam, cieszę się i korzystam - eee jakoś średnio po polsku to napisałam, ale nie chce mi się mądrze układać
bardzo mi przykro...