![]() |
#2581 |
Nie depcze krokusów
|
Dot.: Koty część IV
![]() |
#2582 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2583 |
Rozeznanie
|
robię właśnie ogłoszenia małej, białej koteczki.
gdyby ktoś wiedział coś chociażby o wolnym domu tymczasowym proszę o kontakt! https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...0#post34216280 |
![]() ![]() |
![]() |
#2584 |
Zakorzenienie
|
Trochę nowych zdjęć moich kociambrów
![]()
#2585 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Koty czÄĹÄ IV
sliczna pregulka, mam nadzieje, ze z rodowodem
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2586 |
Raczkowanie
|
Eeeehh, życie... Lenistwo mnie zgubiło! Nie chciało mi się iść do sklepu, więc wysłałam TŻ po żwirek dla Celki. Specjalnie przed wyjściem pokazałam mu opakowanie tego, którego używamy, a on kupił zupełnie inny!
![]() ![]() ![]()
#2587 |
Rozeznanie
|
moja chora koteczka po trzech dniach zastrzyków powoli zaczyna coś tam jeść, ruszać się troszeczkę więcej, więc jest nadzieja, że jej się poprawi
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2588 |
Zakorzenienie
|
anty_lopka a nie masz paragonu? zapytaj w sklepie czy nie możesz wymienić za dopłatą na ten, który zawsze kupujesz
![]() anjya trzymam mocno kciuki za zdrowie Twojej koteczki ![]()
![]() ![]() Edytowane przez aga_tka_2 Czas edycji: 2012-05-19 o 17:49 |
![]() ![]() |
![]() |
#2589 |
Nie depcze krokusów
|
Coś tam zdechło na trzecim zdjęciu...
![]() |
#2590 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Anjya, cieszę się, że z kiciunią lepiej ![]() ![]()
![]() |
#2591 | ||
Elwirka-Elmirka :D
|
Cytat:
![]() Właśnie chodzi o to, czy koty będą z tego korzystać. Dawałabym im to, jak bym szła do pracy. ---------- Dopisano o 19:37 ---------- Poprzedni post napisano o 19:36 ---------- Witaj, ładna jest ![]() ---------- Dopisano o 19:39 ---------- Poprzedni post napisano o 19:37 ---------- Cytat:
![]() Oby tak dalej, wymiziaj ją od nas wszystkich ! ---------- Dopisano o 19:43 ---------- Poprzedni post napisano o 19:39 ---------- W poniedziałek zamawiam furminator i tunel dla kotów+ odżywkę w spreju na pióra dla papug. Zapomniałam o furminator zapytać w zoologu ![]() Dzisiaj kupiłam szampon dla szczeniąt dla moich psów i szampon do kąpieli suchej. Wypróbuję to badziewie i zobaczę efekt ![]() ![]() Używała któraś suchego prochu?
![]() |
#2592 | |
KOTerator
|
Cytat:
![]() Co do furminatora - mam oryginalny i bardzo dobrze się spisuje ![]() Tunel mamy pluszowy na 1,5m, świetna sprawa. Fretka jak już pisałam - szału nie ma, ale te tunele z kulką są fajne i zajmują kota. Ja nie chowam ich nigdy, a często kotki się nim bawią, często równocześnie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2593 |
Zakorzenienie
|
Moje tak samo wyglądają na słońcu
![]() ![]() Dasza cudowna, tak samo jak kociaki aga_tki_2 ![]() anjya bardzo dobre wieści ![]() ![]() Zaspana Leośka: Edytowane przez laisla Czas edycji: 2012-05-19 o 21:17 |
![]() ![]() |
![]() |
#2594 |
Nie depcze krokusów
|
Słodki różowy nosek!
![]() |
#2595 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2596 |
Zakorzenienie
|
witam,
ja z moim kotem do weta idę w poniedziałek... ma trzecia powiekę, biegunkę (kuweta szybko do wymiany a i pod prysznic i na środku kuchni sie załatwia) a na dodatek jest osowiały i miauczy ( to nie jest u niego normalne, mój kot nigdy nie miauczy). zastanawiamy sie nad kastracją bo zaczyna nam obsikiwać dom. i na dodatek koty z sąsiedztwa go napadają, i to na tyle ze od paru dni boi sie zejść po schodach na pole.. jestem zaniepokojona tym... możecie coś powiedzieć o kastracji i w jaki sposób i jak długo po kot sie goi i dochodzi do siebie?
#2597 |
Zakorzenienie
|
cześć dziewczyny
![]() Widzę, że lepiej trafić nie mogłam z moim problemem dotyczącym kastracji kota. Mam nadzieję że mi pomożecie ![]() ![]() Mam pierwszy raz w życiu kota i choć wiele już się naczytałam to jeszcze nie wszystko wiem. Mam rodowitego kocura rasy Neva Masquerade, ma 8 miesięcy i zastanawiam się czy oddać go do kastracji. Kocur nie wychodzi z domu, mieszkamy w bloku. Niema kontaktu z innymi kotami i raczej nie będzie miał. Nie znaczy terenu, sika tylko do kuwety. Słyszałam, że jest wiele kocurów które przez całe życie nie sikają w domu i dopóki mój też tego nie robi to może lepiej poczekać z tą kastracją??? Co o tym myślicie? Faktycznie może byc tak, że nie będzie nigdy siusiał w domu? Spotkaliście się z takimi niewykastrowanymi kocurami? Z góry dziękuję za odpowiedzi i wrzucam Wam fotkę mojego kocurka ![]() Chesterek.jpg
#2598 | |||
KOTerator
|
Cytat:
![]() Jak nie chcesz, żeby był reproduktorem to czemu nie chcesz ciachnąć? Masz jakieś obawy? Naprawdę, nie ma się czego bać ![]() Jak zacznie znaczyć, to może już nie przestać ![]() ---------- Dopisano o 23:54 ---------- Poprzedni post napisano o 23:50 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:58 ---------- Poprzedni post napisano o 23:54 ---------- Cytat:
![]() Jak kot ma biegunkę, jest osowiały i płacze to na co chcesz czekać do poniedziałku? ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2599 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Kojarzę koleżankę która miała rasowego ruska niewykastrowanego, i faktycznie nie znaczył terenu, tak w ogóle to nie każdy kocur, nawet taki podwórkowy znaczy teren, są kocury niższe w hierarchii bądź o niskim poziomie hormonów które tego nie robią.... Wg mnie domowy kot powinien być wykastrowany/wysterylizowany, bo hormony szaleją a nijak może to wykorzystać, pozatym zapach niekastrowanego kocura dojrzałego jest nieznośny, ty zapewne się przyzwyczaisz ale znajomi mogą zacząć nazywać Cie nawiedzoną kociarą ![]() ![]() Zrób mu podstawowe badania krwi by sprawdzić czy zdrwie ok i leć na zabieg ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2600 |
Rozeznanie
|
Śliczne zdjęcia powstawiałyście, kotki piękne. Mój typ na dziś to zaspaniuszek
![]() Dzisiejsza sesja na łóżku i Safirka w myszkowym szale ![]() Trochę mi się urosło ![]() Edytowane przez ziazik Czas edycji: 2012-05-19 o 23:58 |
![]() ![]() |
![]() |
#2601 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:57 ---------- Poprzedni post napisano o 22:56 ---------- Ziazik a jak jego zdrówko i kupki? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2602 |
KOTerator
|
Tak?
Feliks miał dwa szwy nierozpuszczalne, ale to było prawie 4 lata temu, mogło się coś zmienić ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2603 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Obawy do kastracji mam właśnie... czytałam że często po kastracji kocury słabiej rosną, nie są już takie piękne i masywne, często też sierść im wypada i tyją. Co do reproduktora to nie będzie raczej, ale gdyby ktoś zaproponował mi aby mój kocur zapłodnił jakąś rodowitą i zdrową kotkę to chętnie bym się zgodziła bo fajnie byłoby ujrzeć dzieci mojego Chesterka ![]() ![]() No a właśnie jak radzą sobie osoby które mają kocury - reproduktory w domach ![]()
![]() |
#2604 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Rudasek (mój typ, jeśli chodzi o jego imię to Euzebiusz, ale muszę nad mężem popracować ![]() ![]() ![]() ![]() Aha i jeszcze Safirka miała powtórzone badanie krwi i z wątrobą już wszystko w porządku, wyniki w normie ![]() Edytowane przez ziazik Czas edycji: 2012-05-20 o 00:10 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2605 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2606 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny, co do kastracji, to nawet nie ma się nad czym zastanawiać, ja bardzo się bałam jak mój maluszek to zniesie, ale najcięższe były pierwsze godziny po zabiegu. Jak zaczął jeść, to z godziny na godzinę czuł się coraz lepiej, a na drugi dzień ganiał jak zwykle. W ogóle miał minimalne nacięcie, na wierzchu popsikane takim srebrnym sprejem, który przez kilka dnie nie schodził nawet gdy Ancijomak się mył, a później sam odpadł i nie było nawet śladu po cięciu. Więc stres jest minimalny, a kotek jest spokojniejszy, bo już nie buzują w nim hormony
![]() Zazik, rudasek obłędny, z resztą sama wiesz jaką mam słabość do rudych kotków, a Safirka wspaniała jak zawsze ![]() Monika, laisla- cudowne kociaki ![]() Edytowane przez Siejusia Czas edycji: 2012-05-20 o 00:11 |
![]() ![]() |
![]() |
#2607 |
Wtajemniczenie
|
Cyt.
NA CZYM POLEGA ZABIEG KASTRACJI: Sam zabieg jest bardzo krótki: trwa zaledwie kilka-kilkanaście minut. Po podaniu narkozy weterynarz odczekuje, aż zacznie ona w pełni działać, a następnie usuwa sierść z moszny, przecina worek mosznowy, wysuwa jądra, zamyka do nich dopływ krwi, aby zapobiec krwotokowi i po kolei usuwa oba jądra. Niektórzy weterynarze nie stosują nawet szwów wewnętrznych i zawiązują po prostu "supełki" na nasieniowodzie. Nie ma również potrzeby zaszywania rany pooperacyjnej - jest ona maleńka i goi się samoistnie w ciągu kilku dni. Kot otrzymuje leki przeciwbólowe na czas po zabiegu. Dla dziewczyn przygotowujących się do kastracji bądź rozważających za i przeciw, b fajny artykuł: http://zwierzak-w-domu.info/index.ph...d=18&Itemid=24 Edytowane przez marea Czas edycji: 2012-05-20 o 00:12 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2608 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Euzebiusz... Podoba mi się ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2609 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2610 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Biega sobie ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:25.