|
|||||||
| Notka |
|
| Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1081 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XII
Perse ja miałam nawet w ciąży 2 kleszcze, ale pojechałam na pogotowie, żeby mi je wyciągnęli. Ale jakoś nie robiłam na to badania
|
#1082 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XII
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;34215293]Te siatkowe majtki są okropne, szkoda, że masz taki wymóg, bo jeśli nie miałabyś cc, to radziłabym Ci szczerze kupić bawełniane majtki Bridget Jones. Te siatkowe to jakbyś założyła na tyłek siatkę z pomarańczy.... [/QUOTE]
hehe własnie wiem i takiego plana też mam najwyżej będę się kryć a siatkowe to dla nich na pokaz ewentualnie w ogóle to dziwny wymóg nadal w wielu szpitalach praktykowany, nie wiem akcja wspierania producentów siatek czy co ![]() klasyczna bawełna tez powietrze przepuszcza, a mniej drażniąca mi sie wydaje... ---------- Dopisano o 14:44 ---------- Poprzedni post napisano o 14:43 ---------- koleżanki mama leczyła się na boreliozę, ale jej klasyczny rumień wyszedł po ugryzieniu...
|
#1083 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1084 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#1085 |
|
Zakorzenienie
|
eee no urosło mi się troszkę
![]() w 20tc miałam 65E, ale wyrosłam i w miseczkach i w obwodzie, teraz mam 70F (który zasadniczo teraz jest na styk, a może juz przydałby się większy) i teraz wielka nie wiadoma kupić 65H lub I Ale i po porodzie i od pokarmu biust się zmienia a staniki w takich rozmiarach na necie pow 50 -60zł chodzą (w sklepach stacjonarnych tych lepszych z szerokimi rozmiarami co najmniej o 20zł więcej no i mniejszy wybór) kupić i nie używać to szkoda kasy... A przy karmieniu tez jest ważne mieć dobrze dobrany, od ucisków zatory mogą się robić...
|
#1086 |
|
Zakorzenienie
|
matko Alfa! ja patrze na Twój suwaczek to Ty zaraz rodzic będziesz a pamietam jak w pazdzierniku były II!
|
|
|
|
#1087 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Po # nie robiłam żadnych badań podobnie jak większość z nas na tym forum lekarze są tego zdania że po pierwszym # nie trzeba bo określają to jako przypadek który w naszym społeczeństwie coraz częściej się zdarza. Nie wiem jak postąpi twój gin, masz jakiegoś fajnego lekarza? Jeśli chodzi o czekanie to nie bo ja już dwa lata po ślubie się starałam z mężem o dzidzie ale nie wychodziło, cztery lata starań i wizyt u różnych lekarzy aż wkońcu trafiłam do odpowiednie i udało się zajść ale niestety moje szczęście trwało tylko 8 tygodni ![]() A Ty jak się czujesz? Masz oparcie w Tż i rodzinie?
|
|
#1088 |
|
Zakorzenienie
|
heh a mój dziadzio zamiast za miesiąc poznawać prawnuczka, właśnie poznaje ale tego w niebie
i tak miesiąc walczyła jakby mi było dane urodzić moje pierwsze dziecię - to pradziadek jeszcze ponosić i pobawić by zdążył...
|
#1089 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mój też mi nie kazał ale jak zapytałam się o ewentualne badania to podpowiedział mi i robiłam je prywatnieCytat:
przykro mi
|
|
#1090 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() klas ki:![]()
|
|
#1091 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Mikuś, ważył 3020 i mierzył 54cm. niewiele stracił na wadze a dzisiaj przy wypisie ważył już 3090 ![]() ---------- Dopisano o 16:13 ---------- Poprzedni post napisano o 16:09 ---------- dziewczyny, która chętna streścić co się działo podczas mojej nieobecności? tzn od soboty...bo nie wiem kiedy nadrobię póki co będę korzystać i odsypiać bo maluch w szpitalu był bardzo niespokojny w nocy, brzuszek go męczył i płakał po 2 -3 godz... mam nadzieję, że nocka w domku będzie spokojniejsza... wcześniej był na mleku sztucznym bo dopiero od wczoraj mam pokarm więc to może dlatego
|
|
#1092 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Szkoda, że w takich okolicznościach musimy się poznać. Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Gratulacje, witamy kolejnego forumowego Mikołaja ![]() Cccccuuuudowny Ucałuj go od e-ciotki Ania tobie też gratuluję i witam Mikołaja po drugiej stronie brzuszka
|
|
|
#1093 |
|
Wtajemniczenie
|
czesc |Dziewczyny,
gratuluje Ania, Agusia maluchow witaj Iza ja srednio sie czuje, wczoraj mnie strasznie mulilo, i podbrzusze bolalo, dzis mnie tez muli i jeszcze bol glowy doszedl, echhh...tzn ciesze sie z tych objawow juz wiem co to znaczy...a piersi juz tak mi urosly i brzuszek tez, choc fasolka narazie malusia...
|
|
#1094 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1095 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Agusia, Ania gratuluję Wam pociech!!!!!!
|
|
#1096 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1097 |
|
Zakorzenienie
|
Agusia, Ania jeszcze raz gratuluje skarbów
A ja dziś zmęczona jestem, trochę prałam, sprzątałam i nogi mnie trochę bolą i kręgosłup zaczyna
|
|
|
|
#1098 |
|
Zadomowienie
|
Ale ucichło.. chyba już śpicie!
Ja za chwile się wybieram chociaż głowa mnie boli a mam tylko paracetamol. PS. które chusteczki nawilżane są dobre wg Was? Kupiłam dziś jakąś Rossmannowską taniochę z Babydream i są do niczego, słabo nasączone i kiepskiej jakości
|
|
|
|
#1099 |
|
Konto usunięte
|
Wróciłam od znajomych, było przemiło.
|
|
|
|
#1100 |
|
Zakorzenienie
|
izuś witaj
nam się udało w 1cs potem w 9 tc # i po pierwszej @ udało się, dziś Mikołaj kończy pół roku alfa
|
|
#1101 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1102 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też jadę na DADACH z biedronki
są niezłe , dosyć dobrze nasączone. Iza - ja zaszłam w ciaże 2 tygodnie po zabiegu , dzisiaj Sylwia kończy już 7 miesięcy. Ale może poczekaj chociaż z jeden cykl ,bo mój przypadek trochę hardkorowy jest. ---------- Dopisano o 04:57 ---------- Poprzedni post napisano o 04:56 ---------- P.S ktoś urodził ? Aguusia ? Ania ? GRATULACJE ZEBERKA TERAZ TY ? > > |
|
|
|
#1103 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() uwielbiam Twój hardcorowy przypadek (ale z lektury wiem, jak się stresowałaś...
|
|
|
#1104 |
|
Zakorzenienie
|
Aaaa, rozpakowane dziewczynki Posypały się Mikołaje na wiosnę Suuuppperrr Nie mam weny ![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;34222271]Wróciłam od znajomych, było przemiło.[/QUOTE] Aaa, pisałyście o filmie Nietykalni (bo podczytuję ). My byliśmy. I polecam z całego serca. Niesamowicie pozytywny film. Dawno tak dobrego nie oglądałam (ale rzadko oglądam i nie jestem kinomanką).
|
|
|
|
#1105 | ||
|
Wtajemniczenie
|
dokładnie. Amilcia mogło to się o wiele gorzej skończyć.
![]() Cytat:
![]() Cytat:
wymalowałam paznokcie, będziemy zbierać się do kościółka. zeberka masz czas zerknąć do nas? |
||
|
|
|
#1106 |
|
Zakorzenienie
|
Agusia, Ania - gratuluję!! wspaniałe wiadomości ![]() Aga, Twój synek jest śliczny
|
|
|
|
#1107 |
|
Konto usunięte
|
Hej.
Dziś zaczęłabym 37. tydzień.... Jeszcze tydzień i mogłabym rodzić... Nie mam nawet słów, żeby wyrazić to, co czuję, gdy o tym myślę. No nic, czeka mnie oczywiście spacer na cmentarz i postanowiłam się wybrać również do kościoła. Nie chodziłam wcześniej, ale postanowiłam, że będę. A wieczorem kolejne spotkanie ze znajomymi. Strasznie się cieszę, bo wtedy nie myślę, mam zajęcie przynajmniej na pół dnia - pierwsza połowa to obmyślanie stroju, a druga to spotkanie. I doszłam do jakże ambitnego wniosku, że nie mam się co malować niczym innym niż tuszem. Po prostu jak mam na twarzy podkład+róż+tusz to się czuję o niebo lepiej, niż gdy mam jeszcze pomalowane powieki czymś. |
|
|
|
#1108 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() O kurcze to rzeczywiście Ale wszystko było w porządku w drugiej ciąży?Ja bym chciałam po 1 @.A powiedz jakposzłas to lekarza to coś mówił że tak szybko znowu zaszłaś w ciaże?Bo ja się obawiam że coś by mówił że nie poczekałam.---------- Dopisano o 09:52 ---------- Poprzedni post napisano o 09:49 ---------- [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;34223902]Hej. Dziś zaczęłabym 37. tydzień.... Jeszcze tydzień i mogłabym rodzić... Nie mam nawet słów, żeby wyrazić to, co czuję, gdy o tym myślę. No nic, czeka mnie oczywiście spacer na cmentarz i postanowiłam się wybrać również do kościoła. Nie chodziłam wcześniej, ale postanowiłam, że będę. A wieczorem kolejne spotkanie ze znajomymi. Strasznie się cieszę, bo wtedy nie myślę, mam zajęcie przynajmniej na pół dnia - pierwsza połowa to obmyślanie stroju, a druga to spotkanie. I doszłam do jakże ambitnego wniosku, że nie mam się co malować niczym innym niż tuszem. Po prostu jak mam na twarzy podkład+róż+tusz to się czuję o niebo lepiej, niż gdy mam jeszcze pomalowane powieki czymś.[/QUOTE] Kochana ![]() Wiem jak ciężko,nie ma słow które by cię teraz pocieszyły.Dobrze że idziesz do znajomych,wtedy tak się nie myślio tym wszystkim. My byliśmy wczoraj super było,nagadałam się z kumpelą.
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
||
|
|
|
#1109 |
|
Konto usunięte
|
A mój kolega jak gotuje.... Matko takiego dobrego jedzenia, jak wczoraj, nie jadłam w żadnej restauracji, nigdy. Muszę przyznać, że to, co zrobił wczoraj, przebija wiele, wiele moich dań...
|
|
|
|
#1110 |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;34224004]A mój kolega jak gotuje.... Matko takiego dobrego jedzenia, jak wczoraj, nie jadłam w żadnej restauracji, nigdy. Muszę przyznać, że to, co zrobił wczoraj, przebija wiele, wiele moich dań...[/QUOTE]
A co takiego jadłaś?
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Być rodzicem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:06.

najwyżej będę się kryć
a siatkowe to dla nich na pokaz ewentualnie 

I też czekaliście z decyzją o maleństwie.

i tak miesiąc walczył
klas ki:

Widzi mnie, zdenerwowany sięga do kieszeni, jednej...później drugiej....Ech, nie ma woreczka