|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4621 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią cz.3
Cytat:
).
|
|
#4622 |
|
Zakorzenienie
|
Będąc na urlopie w PL najbardziej rozwalały mnie chamskie obcinki starszych ludzi... najpierw na brzuch, potem na całą resztę. I ta mina: "taka młoda i w ciąży" (sorry, mam 25 lat, to chyba normalny wiek na ciążę).
A i tak najlepsze jest być niewidzialną stojąc w kolejce do kasy, mimo, że mam może z 2 artykuły spożywcze ze sobą Najlepszy motyw jaki miałam na tymże urlopie: stoimy z M. w kolejce w KFC. Obok nas stoją jakieś dziewoje w wieku 15-16 lat. Obcinka na mnie i śmiech. Nadchodzi moja kolej, mija niecałe 5 sekund a one wbijają się przede mnie i zamawiają żarcie . Nawet nie zdążyłam zareagować. Zaraz za nimi jakiś chłopaczek chciał się wbić, to mu grzecznie powiedziałam, że tu stoję i jak widać, chciałabym krócej postać, bo mnie kręgosłup boli. To się speszył, przeprosił i poszedł na koniec kolejki.
Edytowane przez MonikaFaustyna Czas edycji: 2012-05-20 o 10:15 |
|
|
|
#4623 |
|
Konto usunięte
|
Tutaj to jest zrozumiałe. Ale myśleć o L4 nie wiedząc, czy jest się w ciąży jest trochę dziwną rzeczą dla mnie...
|
|
|
|
#4624 |
|
Zakorzeniona
|
Branie L4 zaraz na początku ciąży z samego faktu, że można, mnie dobija. L4 to zwolnienie chorobowe, a ciąża sama w sobie nie jest chorobą, więc branie go jest bezsensowne. Jeśli kobieta źle przechodzi ciążę, ma zalecenie, aby nie pracować - OK. Ale siostra mojej koleżanki poszła na L4 po 1,5 miesiąca ciąży. Na moje pytanie, co jej dolegało, odpowiedziała: "Nic, mogłam to poszłam, poza tym musiałam pilnować remontu w domu"
Przez te kobiety, które L4 w ciąży biorą od razu, cierpią te, które nie mogą potem znaleźć pracy, bo są młode i istnieje szansa, że zaraz po dostaniu umowy zajdą w ciążę, albo daje im się śmieciowe umowy, żeby czasem na macierzyński nie poszła po miesiącu pracy. Czasami się tym pracodawcom wcale nie dziwię, jak czytam i widzę, co niektóre kobiety wyprawiają. Zauważcie, że nawet tu na wizażu, kiedy jakaś ciężarna pisze, że była na L4, to zaraz dodaje, co jej dolegało - kobiety, które na L4 były z powodu zagrożeń ciąży czy czegoś tam muszą się tłumaczyć, bo obecnie kobieta w ciąży na L4 kojarzy się wielu właśnie z taką, która miesiąc po zajściu już skoczyła na zwolnienie.
|
|
|
|
#4625 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4626 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie kiedyś rozbawił wątek ciężąrnej, która była na początku ciąży i nudziła się w na zwolnieniu jak mops i szuakła innych ciężarnych na wspólne kawki i spacery. Może ja się nie znam, ale jak się ma ciążę zagrożoną bądź inne dolegliwości okołociążowe to chyba bieganie na spacery to ostatnie o czym się powinno myśleć...
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie." za: whitepointeshoes |
|
|
|
#4627 | ||
|
Zakorzeniona
|
Cytat:
Cytat:
Jej argument - "należy mi się, to czemu mam nie pójść". A potem zdziwienie, że młode kobiety to dla pracodawcy niekoniecznie wymarzeni pracownicy.
|
||
|
|
|
#4628 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) i sam zasugerował,żeby poszła na L4,bo w pracy to będzie przeszkadzać wszystkim...czy muszę dodać,że po ciąży i macierzyńskim dziwnym trafem nie dostała przedłużenia umowy? (ba,nawet ją o tym poinformowano, na zasadzie "wiesz,że jak urodzisz,to ciebie zwolnią?" ). Takie coś też mnie denerwuje,kiedy kobieta w ciąży chce pracować,a nie ma możliwości.Cytat:
|
||
|
|
|
#4629 |
|
Zakorzeniona
|
Moja mama była w ciąży z bliźniakami, pracowała prawie 7 miesięcy, potem lekarz sam nakazał jej pójście na L4, bo ledwo się toczyła
i jednak ciąża bliźniacza to zawsze ciążą wyższego ryzyka, a 23 lata temu jednak opieka nad ciężarnymi wyglądała trochę słabiej niż teraz. I jakoś się dało. A mogła skoczyć na L4 od razu, bo miała umowę na czas nieokreślony. Ja szczerze powiedziawszy nawet nie wiem, co miałabym robić przez prawie 9 miesięcy urlopu Iść do miesiąc do ginekologa po ściemnione L4, bać się kontroli z ZUS-u i pewnie marudzić, że mi się nudzi. Jeśli ciąża jest zagrożona, to wygląda zupełnie inaczej, ale macierzyński z lenistwa i wygodnictwa to dla mnie masakra.
|
|
|
|
#4630 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4631 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie." za: whitepointeshoes |
|
|
|
|
#4632 | ||||
|
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
”. Mama miała wtedy 26 albo 27 lat, więc chyba takim dzieckiem już nie była... Cytat:
Za to dziwią mnie ciężarne, które z racji tego, że są w ciąży przepychają się na początek kolejki... Która składa się z jednej osoby, która kupuje 3 artykuły. No serio, nie można tej minuty poczekać? To już moim zdaniem takie pokazywanie na siłę „jestem w ciąży i mi się należy” ![]() Cytat:
I podejście pracodawców do młodych kobiet się nie zmieni, dopóki to pracodawcy, a nie państwo, będą obciążeni kosztami utrzymywania pracownika, który nie przynosi żadnych zysków. Uważam, że to w interesie państwa, a nie samego pracodawcy jest żeby rodziło się więcej dzieci. Cytat:
|
|
#4633 | |
|
Zakorzeniona
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4634 | |
|
Ekspert od Dupy Strony
|
Cytat:
Ale żeby to na wizażu innych babek do spacerów szukać
|
|
#4635 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4636 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4637 | |
|
Ekspert od Dupy Strony
|
Cytat:
|
|
#4638 | |||
|
Zakorzeniona
|
W wątku "Czy pracujecie w ciąży?" znalazłam świetną wypowiedź:
Cytat:
Inny kwiatek: Cytat:
Cytat:
Edytowane przez invisible_01 Czas edycji: 2012-05-20 o 11:10 |
|||
|
|
|
#4639 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#4640 |
|
BAN stały
|
a ja z "innej beczki" tzn nie o ciąży
![]() mnie wkurzaję ludzie , których nazywam "słodko pierdzący" , ludzie, którzy zachowują się, jakby urzodzili się hrabiami i całe życie jadali homary na rosentalu.....1- koleżanka na imprezie zakładowej integracyjnej, był gril itp...- najpierw wielce zdziwiona, że tależyki są jednorazowe i plastykowe, nie ma porcelany i sztućsców.... ona tak nie je... ona tak nie może itp....wybrała tależyk za spodu, wygrzebała widelczyk ze spodu koszyczka, .... po czym.... poszła to myć do toalety... bo.... "nie wiadomo, kto tego wcześniej dotykał".... 15 min wybierała najhudszy kotlet z karkówki, któty rozgrzebała na talerzu wybierając niewidzialne żyłki...., po czym oświadczyła, że ona nie będzie jeść " najtańszego żarcia z biedronki"..... 2- kumpel na plaży nad jeziorem- najpierw obraził się na mojego Tża, że mu....stanoł BRUDNĄ STOPĄ!!!!!, na jego czyściutki kocyk, potem gdy dostał piwo w plastykowym kuflu, postawione i przyniesione z odległej knajpki przez kolegą - spojrzał jak na gówno - i powiedział " ja z palstyku nie piję" przynieś mi w kuflu 3- koleżanka źle bawiła się na wiejskim weselu- zapytana o powód odpowiedziała " same buraki, nikogo z wyśzym wykształceniem" Dodam, że wszystkie te osoby nie wywodzą się z Radziwiłów i zarabiają poniżej średniej krajowej... Edytowane przez myszka197 Czas edycji: 2012-05-20 o 12:06 |
|
|
|
#4641 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A tak przy okazji, przepraszam, ale robisz straszne błędy w pisowni. |
|
|
|
|
#4642 |
|
Władca Wizażu
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#4643 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jakbym mojego TŻ widziała Mój psisław się zawsze przy nim naje
|
|
|
|
#4644 |
|
BAN stały
|
A tak przy okazji, przepraszam, ale robisz straszne błędy w pisowni.[/QUOTE]
wiem , staram się z tym walczyć
|
|
|
|
#4645 | |
|
Ekspert od Dupy Strony
|
Cytat:
|
|
#4646 |
|
po prostu Em :)
|
Przeglądarka nie podkreśla Ci błędów?
|
|
#4647 |
|
Wtajemniczenie
|
Piątek wieczorem pojechałam z mężem na zakupy do marketu .
Zaparkowaliśmy jak zwykle gdzieś dalej . Podchodzimy po koszyki które stoją na przeciwko miejsc dla niepełnosprawnych . Podjeżdża samochód i staje na środku tych 2 miejsc . Wysiadają 2 młode wypacykowane lale na szpileczkach . Spojrzałam na szybę nie było niebieskiej naklejki . Mąż do mnie na cały głos : - "Ty patrz niepełnosprawne przyjechały ". One nic . Biorą koszyk i idą na zakupy . My ze swoim za nimi . Mąż przechodząc koło nich mówi do mnie : - " Ty one nawet nie skumały że to o nie chodzi ". One nic . Idą dalej z koszykiem . Odwróciłam się i mówię : - "A czego się spodziewasz przecież to blondynki ". A one chwila konsternacji i dalej nic . Może mnie tylko wkurza jak ktoś staje na miejscu dla niepełnosprawnych . Z miła chęcią nakleiłabym im naklejkę na szybę . Gdybym tylko wiedziała gdzie je można dostać. Tak samo te naklejki które przyklej się na szyby źle zaparkowane . Woziłabym je w koszu pod wózkiem. Bo jak myślę że mam na każdym spacerze się denerwować na tych kretynów co parkują na całym chodniku . A tak miałabym chociaż satysfakcję . |
|
|
|
#4648 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na szczęście po postraszeniu odjechała. Takie chamstwo i bezczelność mnie straszliwie irytują.
|
|
|
|
|
#4649 |
|
Wtajemniczenie
|
Niestety ta "Biedronka" stoi na terenie prywatnym i jest odrębna strefą ruchu . I Policja niestety nie może tam nic zrobić . Doszło kiedyś tam do stłuczki . Przyjechała Policji i kazała się dogadać kierowcą między sobą bo oni nie mogli mandatu wypisać .
A gdyby ktoś wiedział gdzie można nabyć te naklejki niech napisze . |
|
|
|
#4650 |
|
Rozeznanie
|
Wczoraj byłem świadkiem jak mama z wózkiem szła w niedozwonym miejscu przy ruchliwej ulicy
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:55.

).

. Nawet nie zdążyłam zareagować. Zaraz za nimi jakiś chłopaczek chciał się wbić, to mu grzecznie powiedziałam, że tu stoję i jak widać, chciałabym krócej postać, bo mnie kręgosłup boli. To się speszył, przeprosił i poszedł na koniec kolejki.
Przez te kobiety, które L4 w ciąży biorą od razu, cierpią te, które nie mogą potem znaleźć pracy, bo są młode i istnieje szansa, że zaraz po dostaniu umowy zajdą w ciążę, albo daje im się śmieciowe umowy, żeby czasem na macierzyński nie poszła po miesiącu pracy. Czasami się tym pracodawcom wcale nie dziwię, jak czytam i widzę, co niektóre kobiety wyprawiają. Zauważcie, że nawet tu na wizażu, kiedy jakaś ciężarna pisze, że była na L4, to zaraz dodaje, co jej dolegało - kobiety, które na L4 były z powodu zagrożeń ciąży czy czegoś tam muszą się tłumaczyć, bo obecnie kobieta w ciąży na L4 kojarzy się wielu właśnie z taką, która miesiąc po zajściu już skoczyła na zwolnienie.

”. Mama miała wtedy 26 albo 27 lat, więc chyba takim dzieckiem już nie była...
To już moim zdaniem takie pokazywanie na siłę „jestem w ciąży i mi się należy”