|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2701 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część X
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2702 |
Zakorzenienie
|
A u mnie znowu za goraco... Idzie sie upocic po chwili w sloncu..
#2703 |
Zakorzenienie
|
Hmm... kot wylegujący się na przewijaku z karuzelą w zasięgu łapek i dzieckiem pod tym wszystkim... to nie brzmi dobrze.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2704 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Inne mamy nagrywaja jakies spokojne dzwieki, np. szum morza, deszcz itd. i tez puszczaja jako "uspokajacz" Dzieci bardzo lubia rozne szumy, nawet tak glosne jak odkurzacz lub suszarka (bardzo pomocne przy kolkach). Z drugiej strony ja juz nie pamietam czy od razu uzywalam szumow czy dopiero jak sie pojawily kolki (u nas sie zaczelo jak Michal mial 2 tygodnie). Zawsze mozna kupic karuzele wczesniej i zawiesic dopiero jak przyjdzie czas ![]()
![]() |
#2705 | |||||||||
Raczkowanie
|
Hej, witam w 8 miesiącu
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja doszłam do wniosku, że mnie tak boli od długiego leżenia na boku. Ale czy rzeczywiście tak jest to nie wiem.
![]() |
#2706 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
wiem tylko że część fizjoterapeutów uważa je za szkodliwe |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2707 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() wszystkie znajome co niedawno rodziły mówią, ze to niesamowita ulga po porodzie gdy tyle kilogramów Ci ubywa i aż nosi ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2708 | |
Zakorzenienie
|
miloby bylo byc teraz w Pl i lezec na ogrodzie w sloncu
![]() Cytat:
http://www.ebay.co.uk/itm/NEW-FISHER...ht_2931wt_1110 ---------- Dopisano o 12:37 ---------- Poprzedni post napisano o 12:35 ---------- natee mialam pytac Cie ostatnio, na jakiej podstawie polozna stwierdzila ze Twoj maly jest glowka w dol? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2709 | |
Zakorzenienie
|
Witam niedzielnie
![]() Ale u nas pięknie ![]() ![]() ![]() Wczoraj cały dzień na nogach. Byliśmy w sr. Było super ![]() Boziu jak mi już ciężko, jak tak pochodzę trochę ![]() ![]() Cytat:
![]() Nam jeszcze brakuje wózka, adapterów i kilku drobiazgów dla Małego i dla mnie do szpitala.
![]() |
#2711 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() najpierw zrobiła to uczennica, ktora tez z nią była w gabinecie, ale dziewczyna była niepewna, wiec moja położna (starsza, przemiła babeczka) odeszła i zapytała czy może, zgodziłam sie i po 3-4 lekkich naciśnięciach już wiedziała. nawet mi pokazała w jakim miejscu czuje ruchy od rana i to sie w 100% sprawdziło, wiec nie mam powodów, zeby jej nie wierzyc ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2712 | ||||
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() A jednak nie wstałam o tej 6, tylko oglądałam w łóżku filmiki na yt ![]() ![]() Pogoda bardzo ładna, ale wychodzimy dopiero na wieczór do kościoła ![]() Cytat:
![]() Ja mam takie siatkowe jednorazowe-po tamtym porodzie sprawdziły się. Rodziłam ostatniego dnia maja, a początek czerwca był wyjątkowo ciepły jak na Szkocję ![]() Ja jeszcze daję żółtko. Najważniejsze to zaparzyć mąkę gorącą wodą ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() A właśnie-dziewczyny z UK-nie przeszkadza Wam jak przy badaniu jest student/studentka? Mnie właśnie nie: nawet się cieszę że w taki sposób zdobywają doświadczenie-bo w sumie jak inaczej mieliby się nauczyć? Podoba mi się to, że za każdym razem pytają czy zgadzam się na obecność kogoś jeszcze, czy nie mam nic przeciwko żeby mnie zbadał/zbadała. Przy porodzie też miałam praktykantkę-ale to dlatego że rodzę w szpitalu akademickim, który szkoli położne właśnie. Edytowane przez hanjah Czas edycji: 2012-05-20 o 12:54 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2713 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Haniu kupilam w Wilkinsons ![]() a za tydzien jeszcze kupie tam podpaski poporodowe bo tez widzialam ![]() ![]() U mnie jeszcze nie bylo studentow :P |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2714 |
Zadomowienie
|
No - wymyśliliśmy, co zrobić z tak pięknym dniem
![]() Jedziemy do ogrodu botanicznego! ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2716 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja kupowałam poprzednio w Asdzie, a teraz w Morrisons ![]() ![]() U mnie teraz tylko raz był chłopak-student medycyny. A ja akurat z tż byłam jak mi brzuch badał ![]() Przez to niespanie w nocy i potem odsypianie jakiś taki dziwny dzień mi się wydaje ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2718 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2719 |
Zakorzenienie
|
Hej. A ja nadal w szpitalu... Zaczynam już łapać mega doła... Wyszły mi rano 8 skurczy na ktg i mnie nie puścili :/ i leże... Nie mam ani jedzenia, ani picia, krople do nosa mi się kończą, kasy do tv nie mam... Zaje.biście żyć nie umierać...
|
![]() ![]() |
![]() |
#2720 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
MI w boczki nie idzie za to w dupsko i uda, tragedia. W gorze w ogole nie przytylam, nawet piersi mi neiwiele urosly, no ale dupa... masaka. ---------- Dopisano o 14:12 ---------- Poprzedni post napisano o 14:11 ---------- Cytat:
Jejku skad Ty masz te skurcze :/ ---------- Dopisano o 14:16 ---------- Poprzedni post napisano o 14:12 ---------- Dziewczyny odnosnie wczorajszej dyskusji: masaz krocza |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2721 | ||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2722 |
Zakorzenienie
|
Anna mi tez sie to nie podoba ale to ponoc bardzo dobre przygotowanie dla krocza do porodu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2723 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
A wiesz jakie wartosci były na tym ktg? ---------- Dopisano o 16:00 ---------- Poprzedni post napisano o 15:55 ---------- Cytat:
![]() wczoraj się dowiedziałam że moja kuzynka jest drugi raz w ciąży a pierwsze dziecko ma ledwie 7 miesiecy chyba ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2724 |
Zakorzenienie
|
Właśnie nie wiem skąd się one biorą, dostaje no spe luteine magnez dożylnie... A mój tz to się nadaje do tarcia chrzanu . Szpital jest 30km od domu no i już biedny ma problem z dojazdem. O matko jaki on biedny. A wartości nie wiem jakie wiem że do połowy max wskaźnika więc nie są mocne ale ordynator powiedział że z takimi mnie nie puści...
|
![]() ![]() |
![]() |
#2725 |
Zakorzenienie
|
Nadalka wspolczuje bardzo.
Ale moze dla dobra Twojego i dzieciaczka lepiej zostac w szpitalu. Nie ma kompletnie Cie kto odwiedzic? |
![]() ![]() |
![]() |
#2726 |
Zakorzenienie
|
Przyszła położna. Śmierdzi od niej kiełbasa ble. Zaraz będę miała ktg.
---------- Dopisano o 16:08 ---------- Poprzedni post napisano o 16:04 ---------- Mamcia pewnie ktoś by się znalazł ale widzę że raczej nikomu się nie chce a ja tam nie lubię się prosić. |
![]() ![]() |
![]() |
#2727 |
Zakorzenienie
|
Nadalka moglas jej powiedziec zeby umyla zeby
![]() No szkoda ze nikt do Ciebie nie przyjedzie chociaz jedzenie mogliby Ci podrzucic. |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2728 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2729 |
Zakorzenienie
|
Nadalka przykra sprawa z takim podejściem męża. Ale trzymaj się, dla maleństwa..
|
![]() ![]() |
![]() |
#2730 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A wczesniej mozna co najwyzej cwiczyc miesnie kegla ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:51.