Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część X - Strona 92 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-05-20, 16:41   #2731
nadalka
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część X

No już włączyła mi 2 raz bo 1 był nie wyraźny taki mała się mało ruszała (to dziwne? Może przecież spać) ale na początku wyszły mi 3 skurcze jeden taki większy ale ciekawe bo ona mnie tak pasem scisnęła że aż brzuch bolał. Teraz jest ok ze skurczami.
Stary 2012-05-20, 16:41   #2732
Paula SHIN
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nadalka Pokaż wiadomość
Przyszła położna. Śmierdzi od niej kiełbasa ble. Zaraz będę miała ktg.

---------- Dopisano o 16:08 ---------- Poprzedni post napisano o 16:04 ----------

Mamcia pewnie ktoś by się znalazł ale widzę że raczej nikomu się nie chce a ja tam nie lubię się prosić.
Wytrzymasz jakos Ciesz sie z tego chwilowego spokoju. Pozniej wszyscy beda walic drzwiami i oknami, jak juz dziecko sie urodzi, do tego ciagle bedzie placz, zmiana pieluch, podawanie mleka (z butli lub piersi). Teraz mozesz sie nacieszyc ta piekna chwila

Bardzo, bardzo, bardzo szczesliwa
Nasze Drugie Dziecko

Paula SHIN jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-20, 16:43   #2733
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Jak mi jest goraco
czuje sie jakbym siedziala w saunie

Amelcia
chce_byc_mama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-20, 16:50   #2734
cynamonowy_deser
Raczkowanie

Cytat:
Hej. A ja nadal w szpitalu... Zaczynam już łapać mega doła... Wyszły mi rano 8 skurczy na ktg i mnie nie puścili :/ i leże... Nie mam ani jedzenia, ani picia, krople do nosa mi się kończą, kasy do tv nie mam... Zaje.biście żyć nie umierać...
Trzymam za Ciebie kciuki mamuśko i za Twoje maleństwo a mężuś może Ci parę drobiazgów podrzucić, albo ktoś z rodzinki?

---------- Dopisano o 16:50 ---------- Poprzedni post napisano o 16:47 ----------

Cytat:
Napisane przez Paula SHIN Pokaż wiadomość
A mi w 1 ciazy polozna mowila, ze krocze mozna masowac dopiero od 37 tygodnia zeby cos tam sie nie stalo (juz nie pamietam).
A wczesniej mozna co najwyzej cwiczyc miesnie kegla
Mi powiedziała żeby zacząć od 38 tc. Co położna to obyczaj
cynamonowy_deser jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-20, 16:51   #2735
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Dziewczyny ile paczek pampkow kupujecie? chodzi mi o te 2-5 kg

Amelcia
Stary 2012-05-20, 16:55   #2736
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez KarolinaPW Pokaż wiadomość
Oj, jak ja to znam
Mam tak samo, a mój mąż wyjeżdża co drugi weekend i czasem w tygodniu też i też odkąd mieszkam w domku to strasznie to przeżywam. W bloku było spoko luz.
A ja zostaję sama w domu co 2 dzień i wcale mi to nie przeszkadza Kwestia przyzwyczajenia
Irmusia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-20, 16:57   #2737
buena
Wtajemniczenie

Hej dziewczyny!
Ja tak na szybko...
Cytat:
A swoja droga ciekawe czy to nacinanie faktycznie nic nie boli
Miałam nacinane krocze i rzeczywiście nawet nie wiem, w którym to było momencie. Położna trochę schrzaniła mi szycie i w jednym miejscu miałam mały problem z gojeniem. Ciągnęło mnie itd. ale po zdjęciu szwów szybko wszystko się zagoiło.
Mnie zastanawia, jak będą mnie cieli teraz, to czy robią to w innym miejscu, czy jak. Ciekawe...
Cytat:
Napisane przez chce_byc_mama Pokaż wiadomość
ja tez mm pryszczy ze szok.
W ogole tak przytylam ze szok
moje uda wygladaja jak dwa balerony
Moje uda też mam baleroniaste, bleeee.
buena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-20, 17:21   #2738
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
To z mojego jest chyba jakis leniuszek, bo za kazdym razem od dluzszego czasu mowia, ze jest ulozony glowka w dol
Mój też jest od kilku tygodni ułożony główkowo i gin na ostatnim usg mówił, że szanse na to, że się odwróci są teraz minimalne. Zwłaszcza przy pierwszej ciąży

Cytat:
Napisane przez ooolllccciiiaaa Pokaż wiadomość
ja też właśnie wstawiłam trzecie pranie z ciuszkami małego, jeszcze 2-3pralki i rozmiar 56-62 będę miała poprane a co robicie z większymi rozmiarami?
Ja piorę wszystkie ubranka. Tzn na razie w zwykłym proszku, a później w dzidziusiowym jeszcze raz wypiorę. Zobaczę przy prasowaniu czy będzie mi się chciało prasować te większe już teraz

Cytat:
Napisane przez phdwao Pokaż wiadomość
Zrobilam dzis badanie moczu i wszystko jest idealnie!zadnych leukocytow
Super

Cytat:
Napisane przez prince_polo Pokaż wiadomość
t
a ja byłam na miescie dostałam takich skurczy ze ledwo doszłam do domu boje sie ze na ktg we wtorek wyjda i do szpoitala mnie dadzą a tak mnie ciągnie dol brzucha ze masakra, dobrze ze w ogrodku mamy hustawke duza bujana wiec sie glebne i bede sie bujała , i jadła[COLOR="Silver"]

[
Za dużo się ruszasz Kochana. Zwolnij już, żeby Malutka posiedziała spokojnie jeszcze kilka tygodni Ja się staram robić teraz wszystko powoli i z przerwami na odpoczynek. I chodzę wolniutko, spacerkiem, bo mam stracha

Cytat:
Napisane przez asia665 Pokaż wiadomość
Pierogi wyszły . Tylko ,że ciasto na pierwsze 10-15 sztuk za cienko rozwałkowałam ,ale już następne robiłam grubsze . No i ruskie trochę chyba przesoliłam,ale da się zjeść. Generalnie jak na pierwszy raz to wydaje mi się że są pyszne . I nawet mój mąż powiedział ,że mu smakują i zjadł wczoraj na kolacje 15 .
Super! Brawo

---------- Dopisano o 17:21 ---------- Poprzedni post napisano o 17:11 ----------

Cytat:
Napisane przez Soleilka Pokaż wiadomość
Ika ja bym taki laktator wzięła i wyparzyła. Jeżeli właśnie będziesz widziała, że jest Ci potrzebny, to kupiłabym nowy. Póki co nie ma po co szaleć w tej kwestii, bo to nigdy nie ma pewności jak się będzie karmić maluszka
Też bym tak zrobiła

Cytat:
Napisane przez Soleilka Pokaż wiadomość
Śliczna

Ja też mam już kurtki z głowy Mam jedną kremową i jedną taką grubą z wierzchu podobną do sztruksu. Właśnie schnie na sznurku [COLOR="Silver"]
Ja jakoś wolę kupić Małemu kombinezon albo 2 kombinezony Jakoś myślę, że będzie mu i cieplej i wygodniej niż w kurtce i spodniach

Edytowane przez Irmusia81
Czas edycji: 2012-05-20 o 17:23
Stary 2012-05-20, 17:26   #2739
Paula SHIN
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cynamonowy_deser Pokaż wiadomość
Mi powiedziała żeby zacząć od 38 tc. Co położna to obyczaj
Bo pewnie chodzilo o skonczony 37, rozpoczety 38. Czyli tak jak wiekszosc dziewczyn tutaj liczy. I tak jak mowisz - od 38

Cytat:
Napisane przez buena Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny!
Ja tak na szybko...

Miałam nacinane krocze i rzeczywiście nawet nie wiem, w którym to było momencie. Położna trochę schrzaniła mi szycie i w jednym miejscu miałam mały problem z gojeniem. Ciągnęło mnie itd. ale po zdjęciu szwów szybko wszystko się zagoiło.
Mnie zastanawia, jak będą mnie cieli teraz, to czy robią to w innym miejscu, czy jak. Ciekawe...

Moje uda też mam baleroniaste, bleeee.
Faktycznie ciekawe, ale wydaje mi sie, ze nie beda ciac drugi raz w tym samym miejscu. Zobaczysz z czasem. Ja sie musze upewnic u lekarza jak mnie bedzie cial - tam gdzie mam blizne (wytnie ja) czy jakos inaczej
Cytat:
Napisane przez Irmusia81 Pokaż wiadomość
Ja jakoś wolę kupić Małemu kombinezon albo 2 kombinezony Jakoś myślę, że będzie mu i cieplej i wygodniej niż w kurtce i spodniach
Ja tez wole kombinezon. Rach ciach wsadzasz malucha i nie przejmujesz sie tym czy przypadkiem kurtka nie odstaje od brzucha jak lezy
No i dodatkowy koc jest zbedny, a to tez wygoda - mniej do noszenia.
My dopiero na wiosne kupilismy kurtke. A teraz to wiadomo ze u starszego kurtka wygodniejsza bedzie, u mlodszego kombinezon ile mnie wydatkow czeka na zime sobie tez trzeba nowa kurtke kupic, stara juz do niczego...

Nasze Drugie Dziecko

Stary 2012-05-20, 17:49   #2740
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Norniczka Pokaż wiadomość
Witam Mamusie. Meldujemy sie całe i zdrowe z Amelką . Podróż minęła znośnie, chociaż lądowanie się chyba małej nie podobało co boleśnie odczułam, no ale juz w domku, pogoda piękna wiec cały dzień siedze na hustawce w ogrodzie. Na razie śpimy u tesciów bo będziemy malować pokój u moich rodziców, a tam u teściów nie mam internetu. Teraz czekam na siostrę bo ma przyjechać z dziećmi . Buziaki
Super, że jesteście już w domku

Cytat:
Napisane przez asia665 Pokaż wiadomość
Żałuję,że nie posłuchałam Irmusi ,bo mogłam zrobić farsz w jeden dzień a ciasto w drugi
Następnym razem polecam właśnie farsz w 1 dzień, a lepienie i gotowanie w 2 dzień. Pierogi też lepiej się lepią jak się tak robi, bo farsz jest zimny i zwarty taki z lodówki

Cytat:
Napisane przez lipus89 Pokaż wiadomość
witam witam dwa dni mnie nie było, bo moja bratanica ma jutro komunię i zjechała się wczoraj do chałupy cała rodzina
no i stawiam shak'a bo wczoraj się obroniłam
taka jestem szczęśliwa bo teraz będę mogła się skupić tylko i wyłącznie na Jaśku, a nie zajmować się pierdołami jak nauka
No to gratulacje!:roza :

Cytat:
Ciasto Hani w piekarniku
[COLOR="Silver"]
!
Ja dziś je upiekłam

---------- Dopisano o 17:36 ---------- Poprzedni post napisano o 17:30 ----------

Cytat:
Ponadto mozna w czasie porodu uprawiać seks, co tez pomaga
już to widzę

---------- Dopisano o 17:42 ---------- Poprzedni post napisano o 17:36 ----------

Cytat:
Napisane przez hanjah Pokaż wiadomość
Moja kuzynka jako dziecko ruskie jadła tylko z cukrem
o fuj! to barbarzyństwo po prostu

---------- Dopisano o 17:49 ---------- Poprzedni post napisano o 17:42 ----------

Cytat:
Napisane przez sas Pokaż wiadomość
wogole sasiadka mnie zdolowala juz kolejna osoba mi mowi, ze wcale nie wygladam jakbym miala miec coreczke....ehhh
dzis zaczynamy 34 tydzien
teraz zmykam was nadrobic
Ad1. I Ty się tym przejmujesz Głuptasku? Takie gadki puszcza się mimo uszu albo się coś odpowiada. Ja to bym zaraz coś wypaliła, bo niewyparzoną gębę mam

Ad2. Gratulacje!
Stary 2012-05-20, 17:52   #2741
wanilllka82
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez buena Pokaż wiadomość
już to pisałam ale napisze jeszcze raz, mnie nacięcie też nie bolało, zostałam uprzedzona, że będzie ale nic nie czułam, blizny też nie mam, może miałam szczęście, nie wiem, byłam zszyta nićmi rozpuszczalnymi przez ginekologa w znieczuleniu przy którym spalam - nie wiem jak to się nazywa, na pewno nic mi tam nie zdejmowali, no i na początku był dyskomfort, nie chodziłam normalnie przez kilka dni ale z siedzeniem nie miałam problemu, nie wspominam tego jako jakiejś traumy

nadalka trzymaj się

Edytowane przez wanilllka82
Czas edycji: 2012-05-20 o 17:58
wanilllka82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-20, 17:55   #2742
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Linka25 Pokaż wiadomość
Wiecie co jeszcze dzis usłyszałam w SR, co zburzyło mój światopogląd??? Że nie można używać jednorazowych majtek po porodzie! Żadnych. Ani siarkowanych ani innych.
Oczywiście położna dodała ze jak chcemy to możemy sobie nawet 20 par nałożyć, ale że robimy sobie krzywdę tymi majtkami...
Dziwne Mi wczoraj położna powiedziała, że mam mieć siateczkowe te wielorazowe. Mówiła, ze się super sprawdzają, można przeprać i szybko wyschną
Stary 2012-05-20, 17:56   #2743
wanilllka82
Wtajemniczenie

Cytat:
Ponadto mozna w czasie porodu uprawiać seks, co tez pomaga
jakoś sobie tego nie wyobrażam, ja bóle, tż nerwy, położne i do tego sex na milion procent to będzie ostatnia rzecz na którą będę mieć chęć
Stary 2012-05-20, 17:57   #2744
chce_byc_mama
Zakorzenienie

a ja sobie ucielam drzemke a za 2 godz ide do znajomych

Amelcia
Stary 2012-05-20, 18:03   #2745
wanilllka82
Wtajemniczenie

Cytat:
też mam kombinezon

Cytat:
ja nie kupiłam żadnej od 2 kg, mój mały już ma ponad 2 kg więc kupiłam 2 duże paczki tych od 3 kg, myśle że jeszcze tyle urośnie a jak nie to tż będzie biegał po sklepach

Cytat:
ja tez mm pryszczy ze szok.
W ogole tak przytylam ze szok
moje uda wygladaja jak dwa balerony
a nawet nie mów, mi też nogi zgrubiły, do tego cellulit i plamy na ryjku

Branzoletka dużo zależy od nazwiska ale jeśli pasuje to Aron Aaron
Stary 2012-05-20, 18:03   #2746
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewurka Pokaż wiadomość
Chciałam się tylko pochwalić, że maluszek w 25tc waży 800g i jest małym wstydzioszkiem, nie chciał zrobić sobie zdjęcia w 4d
Pięknie

Cytat:
Witamy się z Wami po dłuższej nieobecności i zabieramy się za nadrabianie wątku.

Wszystkim mamusiom gratuluję udanych wizyt i rozpoczętych tygodni

My rozpoczęliśmy w sobotę 32 tydzień czyli 8 miesiąc
Gratulacje
Stary 2012-05-20, 18:12   #2747
Paula SHIN
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wanilllka82 Pokaż wiadomość
już to pisałam ale napisze jeszcze raz, mnie nacięcie też nie bolało, zostałam uprzedzona, że będzie ale nic nie czułam, blizny też nie mam, może miałam szczęście, nie wiem, byłam zszyta nićmi rozpuszczalnymi przez ginekologa w znieczuleniu przy którym spalam - nie wiem jak to się nazywa, na pewno nic mi tam nie zdejmowali, no i na początku był dyskomfort, nie chodziłam normalnie przez kilka dni ale z siedzeniem nie miałam problemu, nie wspominam tego jako jakiejś traumy

nadalka trzymaj się
To tak samo jak z blizna po CC. Ja mam od poczatku minimalna. Od razu mi wyjasniala, pozniej byla praktycznie niewidoczna, dopiero teraz w ciazy bardziej ja widac, ale tez ktos musi wiedziec, ze mialam wczesniej CC i wtedy spojrzec.
A sa takie osoby, ktore blizne beda mialy widoczna bardzo np. gruba, albo czerwona przez troche dluzszy czas.

Moze masz super szczescie i za drugim razem tez zadna blizna nie zostanie

---------- Dopisano o 18:12 ---------- Poprzedni post napisano o 18:10 ----------

Cytat:
jakoś sobie tego nie wyobrażam, ja bóle, tż nerwy, położne i do tego sex na milion procent to będzie ostatnia rzecz na którą będę mieć chęć
Jasne! Szczerze mowiac watpie, zeby ktokolwiek w takiej chwili decydowal sie na seks.
Mnie tak bolalo, ze mialam ochote kopnac kazdego kto sie zblizal to nie jest dobry moment na czulosci

Nasze Drugie Dziecko

Stary 2012-05-20, 18:13   #2748
depoison
Zadomowienie

Dwie godziny wytrzymaliśmy w tym ogrodzie botanicznym. W cieniu było 28 stopni, w słońcu dobrych parę więcej, a w szklarniach... apokalipsa, po prostu

Ale fajnie było

Cytat:
dwie

Anyway, można mówić rodzinie, że nie chcemy tych wszystkich prezentów, wsparć finansowych, wózków-srózków i innych dóbr. Teściowa o zdanie niepytana podarowała nam właśnie el. nianię z Aventu za, bagatela, 70€ - podczas gdy my chcieliśmy kupić jakąś najtańszą, najprostszą, bo przecież mieszkamy w mieszkaniu nie w domu.
I po cholerę? tylko niepotrzebnie przepłaciła

Le roi est mort, vive le... reine!

depoison jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-20, 18:13   #2749
chce_byc_mama
Zakorzenienie

ale sie dziwnie czuje dzisiaj.

Amelcia
Stary 2012-05-20, 18:14   #2750
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez IkaTg Pokaż wiadomość
Hej, witam w 8 miesiącu
Gratki

Cytat:
Hej. A ja nadal w szpitalu... Zaczynam już łapać mega doła... Wyszły mi rano 8 skurczy na ktg i mnie nie puścili :/ i leże... Nie mam ani jedzenia, ani picia, krople do nosa mi się kończą, kasy do tv nie mam... Zaje.biście żyć nie umierać...
Współczuję Kochana Trzymaj się tam dzielnie. To dla dzidzi przecież
Stary 2012-05-20, 18:18   #2751
Paula SHIN
Zakorzenienie

Cytat:
Dziwne Mi wczoraj położna powiedziała, że mam mieć siateczkowe te wielorazowe. Mówiła, ze się super sprawdzają, można przeprać i szybko wyschną
U nas w szpitalu ordynator WYMAGA zeby kazda kobieta nosila te siateczkowe majtki. Pamietam jak przed kazdym obchodem w ktorym on uczestniczyl polozne chodzily i mowily, ze te ktore maja zwykle majtki, musza je zaraz zmienic na siateczkowe, bo zaraz ordynator bedzie.

Poza tym wydaja mi sie bardziej higieniczne niz takie zwykle. I nie zal ich wyrzucic. Nawet od razu. Mozna kupic wiecej i traktowac je jak jednorazowki, w koncu nie kazda z nas bedzie miala checi na takie przepierki po porodzie.

---------- Dopisano o 18:18 ---------- Poprzedni post napisano o 18:17 ----------

Cytat:
Napisane przez depoison Pokaż wiadomość
Dwie godziny wytrzymaliśmy w tym ogrodzie botanicznym. W cieniu było 28 stopni, w słońcu dobrych parę więcej, a w szklarniach... apokalipsa, po prostu

Ale fajnie było

dwie

Anyway, można mówić rodzinie, że nie chcemy tych wszystkich prezentów, wsparć finansowych, wózków-srózków i innych dóbr. Teściowa o zdanie niepytana podarowała nam właśnie el. nianię z Aventu za, bagatela, 70€ - podczas gdy my chcieliśmy kupić jakąś najtańszą, najprostszą, bo przecież mieszkamy w mieszkaniu nie w domu.
I po cholerę? tylko niepotrzebnie przepłaciła
Wow elektroniczna niania do mieszkania, jeszcze taka droga.. Faktycznie, mogla cos o wiele lepszego w tej cenie kupic przeciez Wy tego pewnie nawet nie uzyjecie.

Nasze Drugie Dziecko

Stary 2012-05-20, 18:20   #2752
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
Wczoraj pytałam o to położną i powiedziała, żebym kupiła (jeśli bardzo chcę) tylko 1 pakę tych od 2 kg, bo spokojnie można używać tych od 3 kg

Także chyba kupię jedną Plus mała paczuszka do szpitala

---------- Dopisano o 18:20 ---------- Poprzedni post napisano o 18:18 ----------

Cytat:
U nas w szpitalu ordynator WYMAGA zeby kazda kobieta nosila te siateczkowe majtki. Pamietam jak przed kazdym obchodem w ktorym on uczestniczyl polozne chodzily i mowily, ze te ktore maja zwykle majtki, musza je zaraz zmienic na siateczkowe, bo zaraz ordynator bedzie.

Poza tym wydaja mi sie bardziej higieniczne niz takie zwykle. I nie zal ich wyrzucic. Nawet od razu. Mozna kupic wiecej i traktowac je jak jednorazowki, w koncu nie kazda z nas bedzie miala checi na takie przepierki po porodzie.[COLOR="Silver"]
No jasne. W końcu nie są drogie, a po kilku dniach już można nosić zwykłe bawełniane
Stary 2012-05-20, 18:24   #2753
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Chyba zaczyna mnie przesladowac wizja porodu.
W nocy snilo mi sie ze odchodzi mi czop
i wiem ze juz coraz blizej.
I zwyczajnie sram po gaciach.

Amelcia
Stary 2012-05-20, 18:30   #2754
wanilllka82
Wtajemniczenie

Cytat:
Moze masz super szczescie i za drugim razem tez zadna blizna nie zostanie
myślę, że dużo zależny od wielkości nacięcia - ilości szwów, ja nie mam pojęcia jakie było u mnie, nawet nie wiem jak długo byłam zszywana, odleciałam a jak się ocknęłam to byłam "naprawiona", później też tam nie zaglądałam pewnie dużo też zależy od wprawy zszywającego, mi się trafił dobry ginekolog

---------- Dopisano o 18:30 ---------- Poprzedni post napisano o 18:27 ----------

Cytat:
Chyba zaczyna mnie przesladowac wizja porodu.
W nocy snilo mi sie ze odchodzi mi czop
i wiem ze juz coraz blizej.
I zwyczajnie sram po gaciach.
nie nastawaj się źle wczoraj czytałam(w necie więc na pewno prawda) o 10 min porodzie i że laska zapytała PO czy te bóle o których piszą kobiety to się później zaczynają czym rozbawiła całą porodówkę
Stary 2012-05-20, 18:30   #2755
chce_byc_mama
Zakorzenienie

moja mala ma czkawke
i czuje to po prawej stronie brzucha na wysokosci wyrostka robaczkowego wiec tam ma chyba glowke.

Amelcia
Stary 2012-05-20, 18:37   #2756
Paula SHIN
Zakorzenienie

Cytat:
Wczoraj pytałam o to położną i powiedziała, żebym kupiła (jeśli bardzo chcę) tylko 1 pakę tych od 2 kg, bo spokojnie można używać tych od 3 kg

Także chyba kupię jedną Plus mała paczuszka do szpitala

---------- Dopisano o 18:20 ---------- Poprzedni post napisano o 18:18 ----------

No jasne. W końcu nie są drogie, a po kilku dniach już można nosić zwykłe bawełniane
Wiesz nie da sie w koncu powiedziec jakich dokladnie bedziesz uzywac. Bo te wieksze moga przeciekac, moze wszystko wylazic bokiem nawet jak mocno zapniesz. U nas tak bylo. I musialam dokupic wiecej jedynek
Ale to zalezy u dziecka. Ja znowu pozniej juz zrobilam za duzy zapas jedynek i zaczely go uciskac.

Nasze Drugie Dziecko

Stary 2012-05-20, 18:39   #2757
chce_byc_mama
Zakorzenienie

ja tak mysle ze kupie z 2 paczki jedynek i po prostu bede systematycznie dokupowac

Amelcia
Stary 2012-05-20, 18:43   #2758
Paula SHIN
Zakorzenienie

Cytat:
myślę, że dużo zależny od wielkości nacięcia - ilości szwów, ja nie mam pojęcia jakie było u mnie, nawet nie wiem jak długo byłam zszywana, odleciałam a jak się ocknęłam to byłam "naprawiona", później też tam nie zaglądałam pewnie dużo też zależy od wprawy zszywającego, mi się trafił dobry ginekolog
Ja nie mialam duzo szwow, tylko jeden, na cala dlugosc i drugi jako taka petelka, ktora go "trzymala". Tak po srodku.
Zagoilo sie szybko i ladnie.

---------- Dopisano o 18:43 ---------- Poprzedni post napisano o 18:39 ----------

Cytat:
ja tak mysle ze kupie z 2 paczki jedynek i po prostu bede systematycznie dokupowac
Tak jak ja "inteligentnie" zrobilam: chcialam zaoszczedzic i kupilam wczesniej Huggiesy na promocji - 2 paczki "1" i dwie paczki "2". Wszystkie poszly do smieci, bo zwyczajnie nie nadawaly sie do uzytku. Wszystko wylazilo bokiem, a synus szybko i latwo je przesikiwal. Tak to jest jak nie masz pojecia o pieluchach a chcesz zaoszczedzic juz na poczatku dobrze ze przy tym mialam w domu jeszcze pampersy.

Nasze Drugie Dziecko

Stary 2012-05-20, 19:01   #2759
nicki86
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Linka25 Pokaż wiadomość
wczoraj się dowiedziałam że moja kuzynka jest drugi raz w ciąży a pierwsze dziecko ma ledwie 7 miesiecy chyba Uff podziwiam
Moja siostra w takiej rozpiętości wiekowej ma córki, świetna sprawa później bo mają ze sobą wiele wspólnego... ale przeżyć na początku to trochę masakra...

Cytat:
hej, jak takie jaja kochana to Ty leż plackiem w tym szpitalu... nawet do domu się nie wybieraj, niech Ci badają te skurcze i obserwują.. żebyś zaraz z domu na porodówkę nie musiała wracać, bo za wcześnie. Mąż może się zmobilizuje jutro do Ciebie, a w ogóle gdzie leżysz?

Cytat:
Napisane przez natee Pokaż wiadomość
wszystkie znajome co niedawno rodziły mówią, ze to niesamowita ulga po porodzie gdy tyle kilogramów Ci ubywa i aż nosi
oh jak miło słyszeć coś pokrzepiającego

Cytat:
Dzieci bardzo lubia rozne szumy, nawet tak glosne jak odkurzacz lub suszarka (bardzo pomocne przy kolkach).
Z szumami to potwierdzam, zwłaszcza suszarkę i okap tzn. tą wentylację dzidziuś się uspokaja i śpi
nicki86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-20, 19:01   #2760
ewka5891
Zakorzenienie

Witam

wczoraj miałam koszmarną noc. Mały jakoś dziwnie mi sie ułozył i jak lezałam na lewym boku, bo strasznie mnie uciskal...na prawym nie moglam ulezec, na plecach tez nie, wiec znow musiałam wrocic na ten nieszczesny lewy bok... mam nadzieje ze dzisiaj jakos inaczej sie ulozy.

Ogólnie bylismy z TZ na spacerze, bo troche cieplej u nas (12 stopni ) no i teraz cos mnie na dole zaczęło bolec i ciąnąć, az musialam sie polozyc. Mam nadzieje, ze to tylko od tego chodzenia było...

Ogólnie to zaczelismy dzisiaj 31 tydzien

Cytat:
My wczoraj rozpoczęliśmy 32 tydz czyli 8 miesiąc ciąży

Cytat:
Napisane przez IkaTg Pokaż wiadomość
Hej, witam w 8 miesiącu

Cytat:
Napisane przez hanjah Pokaż wiadomość

A właśnie-dziewczyny z UK-nie przeszkadza Wam jak przy badaniu jest student/studentka? Mnie właśnie nie: nawet się cieszę że w taki sposób zdobywają doświadczenie-bo w sumie jak inaczej mieliby się nauczyć? Podoba mi się to, że za każdym razem pytają czy zgadzam się na obecność kogoś jeszcze, czy nie mam nic przeciwko żeby mnie zbadał/zbadała. Przy porodzie też miałam praktykantkę-ale to dlatego że rodzę w szpitalu akademickim, który szkoli położne właśnie.
mi nie przeszkadza, bo tak jak piszesz zawsze sie pytają. POza tym gdzies musza sie uczyc. Pamietam jak byłam 1 raz na spotkaniu z midwife i chcialam potwierdzic ciążę, to dostałam test do zrobienia, no i ta studentka stwierdzila, ze nigdy nie widziala jak ktos robi test ciążowy no i od tego czasu pewnie juz wie jak odczytac wynik

Cytat:

biedna, ale przynajmniej jestes pod opieką

Synek

"Wędrówką jedną życie jest człowieka..."
ewka5891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości