Styczniowo-lutowe mamusie 2013 :) - Strona 22 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-05-20, 15:21   #631
Maksika
Raczkowanie

Dot.: Styczniowo-lutowe mamusie 2013 :)

Cytat:
Napisane przez madzioreksus Pokaż wiadomość
Mi też się wydaje że spuchłam spodnie juz mam przyciasnawe, a co do witamin mi kazał gin kupić kwas i witaminy dla kobiet w ciąży ale nie mówił jakiej firmy konkretnie. a ja od jutro za tydzień mam wizyte juz sie doczekać nie moge, mam nadzieje ze bedzie wszytsko dobrze i zobacze serduszko

Ja też mam dzisiaj gorszy dzień, zero apetytu, nudności i cała jak balon bo jeszcze dzisiaj tak gorąco

Ja biorę jakieś witaminy dla kobiet w ciąży z kawasem fol. i z imbirem - niby żeby mdłości nie było ... ale i tak mnie muli...

Witam wszystkie nowe Dziewczyny
Maksika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-20, 15:30   #632
gochaa_p
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez djmoniska Pokaż wiadomość
Dzień dobry czy można się dołączyć ?

zdrówka dla wszyskich styczniowo-lutowych mamuś

ja pewnie na lutego bo owulacje miallam 4 maja
witaj
gochaa_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-20, 15:41   #633
aplikacja24
Raczkowanie

Cytat:
dziewczyny a jak się dziś czujecie? bo ja to cały dzień bym przespała dopiero teraz wypiłam małą kawe rozpuszczalną z mlekiem i jakos mi pomogło

---------- Dopisano o 16:02 ---------- Poprzedni post napisano o 15:58 ----------
To możemy przybić sobie piątkę Ja też w zasadzie tylko śpię dziś.

Widzę że zaczyna nas coraz bardziej przybywać

aniolekKB i djmoniska witajcie
Ja byłam w piątek u ginekologa. Moje szczęście ma 4mm i serduszko pięknie bije.
Miłej niedzieli życzę wszystkim.
aplikacja24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-20, 16:14   #634
Neipys
Zadomowienie

Witam nowe dziewczyny
No i wszyscy wiedzą, cieszą się i ciągle się na mnie patrzą...nie lubię tego. Mam nadzieję, że jeśli tyle osób będzie o nas myślało i nam kibicowało, wszystko będzie dobrze.
Gardło mnie drapie, katar jakiś, próbuję różnych sposobów ale nic nie działa, nawet sen po południu nie pomógł, a tu trzeba się szykować na jutro do pracy....
aniołek 14.02.2015
Neipys jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-20, 17:17   #635
djerba
Wtajemniczenie

Cytat:
dziewczyny a jak się dziś czujecie? bo ja to cały dzień bym przespała dopiero teraz wypiłam małą kawe rozpuszczalną z mlekiem i jakos mi pomogło

ojj ja się dziś elegancko czuję i żeby tak zosstało

dzisiaj ubrałam takie fajne letnie białe spodenki..ii...dopięłam się ale już za ciasno było więc albo je przerobię jakoś, żeby pasowały na ciężarną albo poczekają rok
Stary 2012-05-20, 18:07   #636
madzioreksus
Raczkowanie

naszło mnie na cos kwasnego i zobaczyłam że mam kapuste kiszoną od teściowej
madzioreksus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-20, 18:14   #637
kooocur
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez djerba Pokaż wiadomość
ojj ja się dziś elegancko czuję i żeby tak zosstało

dzisiaj ubrałam takie fajne letnie białe spodenki..ii...dopięłam się ale już za ciasno było więc albo je przerobię jakoś, żeby pasowały na ciężarną albo poczekają rok
Serio juz masz problem zeby sie dopiac??

Ja nie widze zmiany w sobie...

Jestem odbiciem Twojego serca, mamo!

Synuś
kooocur jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-05-20, 18:27   #638
djerba
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kooocur Pokaż wiadomość
Serio juz masz problem zeby sie dopiac??

Ja nie widze zmiany w sobie...
nom jestem cała wzdęta
Stary 2012-05-20, 18:59   #639
cytrynowo_piaskowa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Maksika Pokaż wiadomość
Mi też się woda zbiera, jestem taka napompowana, nie lubie tego uczucia, a w dodatku z apetytem średnio, dużo piję więc się zbiera, do tego cały czas siku i siku !!
Cytat:
nom jestem cała wzdęta
Ja też tak mam, normalnie wyglądam tylko jak wstaję rano a później jak już zacznę maraton jedzeniowy to wyglądam jak w 4 miesiącu. Dobrze, że mialam fazę ostatnio na jeansy w stylu boyfriend

Ja właśnie wróciłam z Komunii, jestem tak obżarta, że od godziny rozważam czy dla ulgi nie puścić pawia...

A jeszcze dodam ze cycki mam jak dwie doniczki, sterczą jak u nastolatki

cytrynowo_piaskowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-20, 19:05   #640
gochaa_p
Zakorzenienie

troche Was nadrobiłam :P

co do imion to na chwilę obecną będzie to Olaf lub Ewa

ja do gin chodzę na NFZ od wielu lat do tego samego. Z synkiem też tam chodziłąm i byłam zadowolona

u mnie wahania nastrojów są nadal :/
a podbrzusze pobolewa zawsze na wieczór

co do drugiego dziecka. mój synek w grudniu skończył 2 latka więc róznica między dzieciakami bedzie 3lata i 1 m-c. Mysle że w sam raz

---------- Dopisano o 20:05 ---------- Poprzedni post napisano o 20:03 ----------

Cytat:
nom jestem cała wzdęta
ja też!!!!
w nic sie juz pawie nie mieszcze!
Stary 2012-05-20, 19:11   #641
Swarovska
Zadomowienie

Witam nowe mamusie

ja też mam wzdęty brzuch najczęściej wieczorem, ale rano jestem już płaska jak deska
Moje samopoczucie jest nie najlepsze, mdłości silne mam nad ranem, ale z tym juz jakoś się przyzwyczaiłam, najgorszy jest ból głowy i te moje humorki...
Swarovska jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-05-20, 19:29   #642
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Basia_Bogusia Pokaż wiadomość
Pstryczek84 gratuluje przecinka mamy ten sam termin porodu na 6.01. Pozdrawiam.
Dziękuje i wzajemnie i w ogóle pozdrowienia dla wszystkich Mam ;-)
Jak samopoczucie no i zdrówko? Przeszło Ci już? Ja bym tylko spała i spała... A jak z tymi badaniami? Ja bym Ci radziła jednak zrobić tą toxo a także cytomegalie i różyczkę, tak dla świętego spokoju...
pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-20, 20:09   #643
gochaa_p
Zakorzenienie

o Matko jak mnie się chce czekolady!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!
Stary 2012-05-20, 20:27   #644
djerba
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez cytrynowo_piaskowa Pokaż wiadomość
Ja też tak mam, normalnie wyglądam tylko jak wstaję rano a później jak już zacznę maraton jedzeniowy to wyglądam jak w 4 miesiącu. Dobrze, że mialam fazę ostatnio na jeansy w stylu boyfriend

Ja właśnie wróciłam z Komunii, jestem tak obżarta, że od godziny rozważam czy dla ulgi nie puścić pawia...

A jeszcze dodam ze cycki mam jak dwie doniczki, sterczą jak u nastolatki
O mamo..ja wczoraj robiłam imprezkę urodzinową małej.. i od kiedy wyszli goście myślałam też o
a to wszystko za sprawą tortu i sałatek z majonezem... blee.. jeszcze trochę mi zostało jednej sałatki, ale pogoniłam męża żeby zjadł, bo ja nie dam rady a zapach przy otwieraniu lodówki nie dla mnie

---------- Dopisano o 21:27 ---------- Poprzedni post napisano o 21:24 ----------

Cytat:
Napisane przez Swarovska Pokaż wiadomość
Witam nowe mamusie

ja też mam wzdęty brzuch najczęściej wieczorem, ale rano jestem już płaska jak deska
Moje samopoczucie jest nie najlepsze, mdłości silne mam nad ranem, ale z tym juz jakoś się przyzwyczaiłam, najgorszy jest ból głowy i te moje humorki...
no u mnie też problem z bólem głowy..
pytałam ginka o apap i mogę bezproblemowo wziąć, jeśli będzie mnie boleć a z moimi bólami to nie dałabym rady przeżyć dnia bez pigułki...
Stary 2012-05-20, 20:38   #645
Basia_Bogusia
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
Dziękuje i wzajemnie i w ogóle pozdrowienia dla wszystkich Mam ;-)
Jak samopoczucie no i zdrówko? Przeszło Ci już? Ja bym tylko spała i spała... A jak z tymi badaniami? Ja bym Ci radziła jednak zrobić tą toxo a także cytomegalie i różyczkę, tak dla świętego spokoju...
Pstryczek84, Samopoczucie już ogólnie lepiej, przeziębienie chyba w końcu odstąpiło (wreszcie), aczkolwiek został jeszcze kaszel ale już nie tak uporczywy i męczący jak wcześniej. Co do badań, to tak jak piszesz dla świętego spokoju zrobiłam jednak cytomegalie, różyczkę i toxo. W końcu mam kontakt ze zwierzętami więc postanowiłam zrobić toxo. Jeszcze nie mam wyników, ale myślę, że będą ok.

A z tym spaniem.. Mam podobnie...Całą noc śpię bez problemów ale i tak w ciągu dnia jestem potwornie senna. Bez drzemki się nie obejdzie.

---------- Dopisano o 21:38 ---------- Poprzedni post napisano o 21:35 ----------

Cytat:
Napisane przez Neipys Pokaż wiadomość
Witam nowe dziewczyny
No i wszyscy wiedzą, cieszą się i ciągle się na mnie patrzą...nie lubię tego. Mam nadzieję, że jeśli tyle osób będzie o nas myślało i nam kibicowało, wszystko będzie dobrze.
Gardło mnie drapie, katar jakiś, próbuję różnych sposobów ale nic nie działa, nawet sen po południu nie pomógł, a tu trzeba się szykować na jutro do pracy....

Polecam zrobić sobie inhalacje z rumianku. Zaparzyć i potem głowa pod ręcznik i głęboko oddychać. Fajnie oczyszcza i działa na katar. Najlepiej wieczorem przed pójściem spać.
Basia_Bogusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-20, 20:47   #646
hope01
Zakorzenienie

ja od wczoraj opędzlowałam dwa słoiki ogórków ... :P

no i brzuszek u mnie też wzdęty po całym dniu

hope01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-21, 06:27   #647
Neipys
Zadomowienie

Basia - dziękuję za radę, kupię po pracy rumianek.
Wczoraj wieczorem odbyło się moje pierwsze bliskie spotkanie z kibelkiem....o masakra....mam nadzieję, że ostatnie
aniołek 14.02.2015
Neipys jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-21, 06:43   #648
djmoniska
Raczkowanie

Dziewczyny a ja nie mam żadnych mdłości oprócz wieelkich cyców i bólu brzucha to jest ok będę mieć dopiero 4 tydzień a już muszę jechać na targ bo nowy stanik bo w ani jeden nie wchodzę bo mam A a moj się cieszy wreszcie większe cycuchy hehe- kupię B

djmoniska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-21, 07:07   #649
cytrynowo_piaskowa
Wtajemniczenie

Cytat:
O mamo..ja wczoraj robiłam imprezkę urodzinową małej.. i od kiedy wyszli goście myślałam też o
a to wszystko za sprawą tortu i sałatek z majonezem... blee.. jeszcze trochę mi zostało jednej sałatki, ale pogoniłam męża żeby zjadł, bo ja nie dam rady a zapach przy otwieraniu lodówki nie dla mnie
Ja wczoraj myślałam, że dziś przez cały dzień nic nie tknę, ale jestem już w pracy i właśnie wsunęłam śniadanie

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-05-21, 07:09   #650
Authentic
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez djmoniska Pokaż wiadomość
Dziewczyny a ja nie mam żadnych mdłości oprócz wieelkich cyców i bólu brzucha to jest ok będę mieć dopiero 4 tydzień a już muszę jechać na targ bo nowy stanik bo w ani jeden nie wchodzę bo mam A a moj się cieszy wreszcie większe cycuchy hehe- kupię B
Mi na szczęście przeszły mdłości i od nowa mogę jeść
A TŻ rozpieszcza... Dzisiaj nie mogę się zdecydować... czy pierogi, czy rybka, czy warzywna zupka... Ale chyba zwyczajnie zacznę od kanapek

Dziewczyny, a co sądzicie o przedwczesnym kupowaniu ubranek, łóżeczka, wózka, butelek itd.? Bo On tak się nakręcił, że zorganizował sobie puszkę, do której wrzuca pieniądze, które miałby przeznaczyć np. na piwo, czy jakieś gadżety do auta. I powiedział, że jak za tydzień- dwa wpadnie większa kasa, to będzie można już coś kupić.
W zabobony staram się nie wierzyć, ale raz już w życiu poroniłam i nie chcę teraz zapeszać.

Authentic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-21, 07:17   #651
baska201
Zadomowienie

GG do baska201

Witam

Myślałam, że tylko ja mam wieczorami taki brzuch hehe.. Już się zastanawiałam czy napewno tam jeden dzidziolek jest hehe ale dzis rano tak jak u was - jestem płaska..
Też tak macie, ze jak długo czegoś nie jecie to aż Was potem skręca.. Ja myslałam, że dziś z przedszkola nie dojde.. Tak mnie rozbolał żołądek, ze szok.. ból niesamowity..

Authentic ja w pierwszej ciązy zaczełam kupować w na przełomie stycznia/lutego.. Też nie wierze w zabobony ale tak wcześnie nie kupowałabym takich większych rzeczy.. ale jak Ci jakies małe skarpeteczki, body czy tym podobne rzeczy wpadna w oko to czemu nie

cytrynowo_piaskowa ja też tak mam wieczorem jestem niby objedzona a rano od początku.. Ale staram się pilnoiwać wagi, bo nie chce sie tak roztyć jak w pierwszej ciązy
baska201 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-21, 07:27   #652
cytrynowo_piaskowa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez baska201 Pokaż wiadomość
Witam

Myślałam, że tylko ja mam wieczorami taki brzuch hehe.. Już się zastanawiałam czy napewno tam jeden dzidziolek jest hehe ale dzis rano tak jak u was - jestem płaska..
Też tak macie, ze jak długo czegoś nie jecie to aż Was potem skręca.. Ja myslałam, że dziś z przedszkola nie dojde.. Tak mnie rozbolał żołądek, ze szok.. ból niesamowity..

Authentic ja w pierwszej ciązy zaczełam kupować w na przełomie stycznia/lutego.. Też nie wierze w zabobony ale tak wcześnie nie kupowałabym takich większych rzeczy.. ale jak Ci jakies małe skarpeteczki, body czy tym podobne rzeczy wpadna w oko to czemu nie

cytrynowo_piaskowa ja też tak mam wieczorem jestem niby objedzona a rano od początku.. Ale staram się pilnoiwać wagi, bo nie chce sie tak roztyć jak w pierwszej ciązy
To jest okropne, taki napad głodu ze nie da się nawet chwilę zaczekać, ani odwrócić uwagę od głodu, trzeba zjeść tu i teraz!

Stary 2012-05-21, 07:48   #653
marsi11
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Authentic Pokaż wiadomość

Dziewczyny, a co sądzicie o przedwczesnym kupowaniu ubranek, łóżeczka, wózka, butelek itd.? Bo On tak się nakręcił, że zorganizował sobie puszkę, do której wrzuca pieniądze, które miałby przeznaczyć np. na piwo, czy jakieś gadżety do auta. I powiedział, że jak za tydzień- dwa wpadnie większa kasa, to będzie można już coś kupić.
W zabobony staram się nie wierzyć, ale raz już w życiu poroniłam i nie chcę teraz zapeszać.
hej
ja wychodzę z założenia,że co ma wisiec nie utonie
a zabobony denerwują mnie strasznie- nawet nie wiecie jakie wczoraj usłyszałam bzdury, nie wierzyłam,że ktoś w XXI wieku może opowiadać takie farmazony:
- nie wolno mi chodzić do zoo i patrzeć na małpy
- nie wolno mi się "zapatrzeć (cóż to znaczy zapatrzeć???) na brzydkie rzeczy, ludzi itp.
- nie wolno mi chodzić po drabinie bo dziecko będzie miało wodogłowie
- nie wolno nosić bransoletek,łańcuszków, bo dziecko okręci się pępowiną
- jak się wystarszę to nie łapać się za ciało- bo dziecko w tym miejscu będzie miało blizny/ znamiona

matko jedyne, powiem Wam,że ubaw po pachy
marsi11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-21, 08:06   #654
djerba
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
hej
a zabobony denerwują mnie strasznie- nawet nie wiecie jakie wczoraj usłyszałam bzdury, nie wierzyłam,że ktoś w XXI wieku może opowiadać takie farmazony:
- nie wolno mi się "zapatrzeć (cóż to znaczy zapatrzeć???) na brzydkie rzeczy, ludzi itp.
- jak się wystarszę to nie łapać się za ciało- bo dziecko w tym miejscu będzie miało blizny/ znamiona

hahahah dobre
Stary 2012-05-21, 08:17   #655
gochaa_p
Zakorzenienie

Cytat:

większe zakupy zaczełam robić dopiero po połówce ciąży, ale mniejsze, jak ciuszki np robiłam wcześniej.
teraz mam lepiej bo wszystko praktycznie mam

---------- Dopisano o 09:17 ---------- Poprzedni post napisano o 09:15 ----------

Cytat:
hej

ja wczoraj cedziłąm ziemniaki a teściu do mnie "Uważaj bo sie oparzysz i dziecko będzie miało znamie!"
no i z tym zapatrzeniem na zwierzęta też ciągle słyszę :/
Stary 2012-05-21, 08:35   #656
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
hej

Hahhaha lepiej, nie slyszałam o takich zabobonach oprócz tego ostatniego, jeszcze słyszałam że nie można odwiedzać ludzi ciężko chorych bo to źle wpływa, no ale nie wiem jak to jest

Kurde jakaś infekcja mi się przypałętała tam na dole:/ cholera jasna;/ smaruje clotrimazolum mam nadzieje że pomoże, ostatnio miałam takie infekcje jak brałam proszki antykoncepcyjne! ale to było DWA lata temu !!!!!!!

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-21, 08:46   #657
djerba
Wtajemniczenie

Ech... no i nastąpiło ..pierwsze spotkanie z kibelkiem...dzisiejszy dzień nie zapowiada się dobrze

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-05-21, 08:47   #658
gochaa_p
Zakorzenienie

dziewczyny nie wiecie może jak to jest ze wszystkimi przywilejami dla ciężarnej jak zachodzi się w ciążę na urlopie wychowawczym??? chodzi mi o macierzyński, itp.
Stary 2012-05-21, 09:08   #659
kooocur
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Swarovska Pokaż wiadomość
Witam nowe mamusie

Swarowska bo Ty bedziesz meic blizniaki..niestety takie sa uroki

Cytat:
Napisane przez Neipys Pokaż wiadomość
Basia - dziękuję za radę, kupię po pracy rumianek.
Wczoraj wieczorem odbyło się moje pierwsze bliskie spotkanie z kibelkiem....o masakra....mam nadzieję, że ostatnie

Cytat:
Mi na szczęście przeszły mdłości i od nowa mogę jeść
A TŻ rozpieszcza... Dzisiaj nie mogę się zdecydować... czy pierogi, czy rybka, czy warzywna zupka... Ale chyba zwyczajnie zacznę od kanapek

Eee tam małe rzeczy mozna kupiwac, ja poczekam do 2 trymestru i bede powolutku cos tam kupowac pewnie...:lov e:

Ja nie mam objawów.....czasem sie zastanawiam czy ja aby na pewno jestem w tej ciazy?????

Chociaz ostatnio jak Tz lodówke otworzył było cieżko

Wczoraj na wieczór myslałam, ze nie przejdzie mulenie..ale to takie sporadyczne rzeczy...

Jestem odbiciem Twojego serca, mamo!

Synuś
kooocur jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-21, 09:29   #660
marsi11
Zakorzenienie

ja też mam mdłości od rana,
puściłam też pawia ale to raczej z powodu,że moja psiunia zeszczała mi się na moje wyrko kurde jeszcze nigdy się jej to nie przytrafiło

no i tak mnie męczyło, w końcu przyszła fala głodu i właśnie wszamałam galarete drobiową...... z OCTEM
mniam

miałam nosa,żeby wczorajszy rosół dobrze wykorzystać
marsi11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości