![]() |
#601 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Styczniowo-lutowe mamusie 2013 :)
Cytat:
Pstryczek84 gratuluje przecinka ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#602 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny, a wy będziecie chodzić na jakieś ćwiczenia czy coś ?? bo ja w pierwszej ciąży przytyłam prawie 30 kg. i z chudej dziewczyny zrobiłam się kulą toczącą (dobrze że szybko doszłam do swojej wagi
![]() Macie jakieś plany w tym kierunku ??? |
![]() ![]() |
![]() |
#603 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#604 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Teraz staram sie jesc zdrowo i duuuuzo chodzic. Zobaczymy co lekarz powie, ale na pewno bede chodzic na basen ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#605 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
dopiero teraz zaczyna mówić :jak będzie brat/siostra" mieć 7 lat to ja już się wyprowadzę ![]() poza tym nie pozwala mi nic dzwigać, co chwile pyta jak się czuję, kupa śmiechu no a co do pracy to fakt, że ja też zawodowo mocno się ostatnio rozwinęłam i troszkę ciężko mi będzie usiedzień na tyłku na szczęście za płotem mieszka moja wspaniała teściowa a w delegacje będę zabierać i ją i maleństwo, wszystko da się zorganizować ---------- Dopisano o 20:57 ---------- Poprzedni post napisano o 20:54 ---------- Cytat:
a teraz... schudłam 1,5 kg od kilku lat regularnie trenuje siłowo, no ale teraz odstawiłam ciężary, mam zamiar zapisać się na fitness dla ciężarnych jak lekarka powie,że nie ma przeciwskazań |
||
![]() ![]() |
![]() |
#606 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#607 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
niestety, okazało się,że jest inaczej i przysięgłam sobie,że tym nie ma rozpieszczanie tylko muszę trochę ruszyć moje 4 litery |
|
![]() ![]() |
![]() |
#608 |
Konto usunięte
|
Te, które na basen chcą - że tak powiem, zatkajcie się tamponem
![]() ![]() Z córką przytyłam tylko 9kg, ale większość ciąży byłam aktywna - pracowałam, a tam raczej na tyłku nie siedzę, chodziłam bardzo dużo, codziennie spacery. A potem też zrzuciłam - w 2 tygodnie. |
![]() ![]() |
![]() |
#609 |
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;34220437]Te, które na basen chcą - że tak powiem, zatkajcie się tamponem
![]() ![]() Z córką przytyłam tylko 9kg, ale większość ciąży byłam aktywna - pracowałam, a tam raczej na tyłku nie siedzę, chodziłam bardzo dużo, codziennie spacery. A potem też zrzuciłam - w 2 tygodnie.[/QUOTE] ja za basen dziękuję po tym jak we wrocławskim aquaparku pływał tampon zakrawawiony...... bleeeeeeeeee nigdy więcej |
![]() ![]() |
![]() |
#610 |
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;34220437]Te, które na basen chcą - że tak powiem, zatkajcie się tamponem
![]() ![]() Z córką przytyłam tylko 9kg, ale większość ciąży byłam aktywna - pracowałam, a tam raczej na tyłku nie siedzę, chodziłam bardzo dużo, codziennie spacery. A potem też zrzuciłam - w 2 tygodnie.[/QUOTE] Tak trzeba sie zatykać..masz racje ![]() Moja siostra przybrała 11 i zrzuciła w sumie w kilka dni....tak jak piszesz po 2 tygodniach nic nie było widac.. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#611 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:17 ---------- Poprzedni post napisano o 22:14 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:20 ---------- Poprzedni post napisano o 22:17 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:23 ---------- Poprzedni post napisano o 22:20 ---------- A tak wogóle to dziewczyny...czuję się znów okrutnie..kręci mi się w głowie non stop.. no i te stałe uczucie kaca.. ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#612 |
Wtajemniczenie
|
Witam ponownie
![]() Fajnie tak poczytac o kimś kto przeżywa to samo co ja, Powiem Wam że pierwsze huśtawki nastroju mam właśnie za sobą masakra jakaś cały dzień płakałam i kłóciłam się z mężem o pierdołe ehhh On ze mną nie wytrzyma w tej ciąży :P Ogólnie mam dziś nienajlepszy humor zaczęłam się martwić co to będzie jak się Małe urodzi, poza tym moja pierwsza u gin bedzie dopiero 31 maja juz doczekac sie nie mogę - mam nadzieje ze wszystko sie potwierdzi . Troche Wam zazdroszczę tych wszystkich zachciewajek, mdłości itp ja nie mam czegoś takiego i troche mnie to martwi bo czuje tylko balon w brzuchu i zawroty głowy,eeeech panika mnie dopada ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#613 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ooo damn....zazdrościsz? mdłości? ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#614 |
Konto usunięte
|
Ej, no jak to co będzie? Dalsze życie z dzieckiem i tyle
![]() Słuchaj, naprawdę AŻ tak bardzo, jak to sobie wyobrażasz, życie się nie zmienia. Wbrew pozorom większość znanych mi noworodków spokojnie śpi, je, sra, śpi, je sika... ![]() ![]() A ja sobie powspominałam i zapisałam, co to w torbie szpitalnej brałam: http://www.dzieciologia.blogspot.com...lna-torba.html |
![]() ![]() |
![]() |
#615 |
Wtajemniczenie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;34221749]Ej, no jak to co będzie? Dalsze życie z dzieckiem i tyle
![]() Słuchaj, naprawdę AŻ tak bardzo, jak to sobie wyobrażasz, życie się nie zmienia. Wbrew pozorom większość znanych mi noworodków spokojnie śpi, je, sra, śpi, je sika... ![]() ![]() A ja sobie powspominałam i zapisałam, co to w torbie szpitalnej brałam: http://www.dzieciologia.blogspot.com...lna-torba.html[/QUOTE] dokładnie..take it easy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#616 |
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;34221749]Ej, no jak to co będzie? Dalsze życie z dzieckiem i tyle
![]() Słuchaj, naprawdę AŻ tak bardzo, jak to sobie wyobrażasz, życie się nie zmienia. Wbrew pozorom większość znanych mi noworodków spokojnie śpi, je, sra, śpi, je sika... ![]() ![]() A ja sobie powspominałam i zapisałam, co to w torbie szpitalnej brałam: http://www.dzieciologia.blogspot.com...lna-torba.html[/QUOTE] Ooooo skarpetki..rodząc w styczniu skarpetki to dobra rzecz! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#617 |
Raczkowanie
|
Marsi11 ja się podpytywałam syna czy chciałby mieć rodzeństwo, a on na to że nie bo by mu zajadał Lego i ryczałby w nocy, ale jak mu powiedziałam że był by najlepszym starszym bratem na świecie to go to trochę zastanowiło i powiedział że może i by chciał ale brata
![]() A co do ćwiczeń to ja też chyba będę chodziła na jakiś fitness dla ciężarnych bo basen odpada bo mam uczulenie na chlor i jakoś nie mam zaufania do basenów ale zobaczę jak to będzie. Ja na wstępie przytyje pare kilo bo rzucam fajki więc siłą rzeczy coś przybędzie. Pijecie jeszcze kawę ??? |
![]() ![]() |
![]() |
#618 |
Zadomowienie
|
Witam
Padam po imprezie.. Najgorsze, ze nikt nic nie wie jeszcze to sie nachodziłam, nadzwigałam.. Na szczęście wszystko dobrze.. I wczoraj wieczorem mozna było sobie odpocząć.. Mąż kochany poczytał córce i git ![]() Co do tycia w ciążźy to ja w pierwszej też przytyłam az 22 kg ![]() ![]() Maksika moja córa wręcz przeciwnie - od roku wypytuje nas kiedy bedzie miała małą siostrzyczke.. ![]() ![]() A co do kawki to ja jakoś nie mam ochoty ![]() Edytowane przez baska201 Czas edycji: 2012-05-20 o 07:18 |
![]() ![]() |
![]() |
#619 |
Raczkowanie
|
No widzisz, tylko jednak z dziewczynkami jest inaczej - zabawa w domek, rodzinkę itp
![]() Ale jakby nie było to masz szczęście że tak pozytywnie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#620 |
Zadomowienie
|
Witam
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#621 |
Konto usunięte
|
No to powiecie, ew. napiszecie na kartce jakbyś głos straciła
![]() Mnie rano muli lekko, no i - przestaje mi kawa smakować. Z córką też tak miałam, przez pierwszy trymestr kawa była niesmaczna, za to pochłaniałam herbatę z cytryną ![]() A dzisiaj teściowy obiad, bo z nimi mieszka szwagierka i córka, która ma urodziny dzień po mojej (ale 11 lat kończy) no i torcisko ma być. A w ogóle jak mała się urodziła, to tamta zazdrosna! ogromnie. Aż w szoku byłam. I wiecie kiedy minęło? Gdy Agu zaczęła chodzić. Chyba starsza przestała się obawiać, że to to takie małe i pełzające ![]() ![]() I bardzo miło rok temu mi było, gdy już po naszym roczku, który robiliśmy, teściowa jeszcze u siebie tort upiekła i na połowie napisała lata mojej, na drugiej połowie lata starszej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#622 |
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny. Chciałabym się przyłączyć do wątku
![]() OM 22.04.2012, pierwszy cykl starań, dzisiaj zaczęłam 5 tydz. od początku czułam, ze to już jest to ![]() ![]() ![]() ![]() Pozdrawiam Was wszystkie. Co do kawy, to rano piję słabą rozpuszczalną z mlekiem, no i czasami po południu się zdarza też rozpuszczalna z mleczkiem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#623 | |
Zakorzenienie
|
Heya
![]() Wczoraj z moim TŻ przekazaliśmy wieści haha ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:25 ---------- Poprzedni post napisano o 11:24 ---------- Cytat:
Witaj w gronie mamusiek zimowych ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#624 | |
Zakorzenienie
|
hej dziewczęta, nie było mnie kilka dni i NA PEWNO Was nie nadrobię bo naprodukowałyście ponad 300 postów! :P Szalone
![]() Ja już po wizycie u gin, dostałam skierowanie na morfologię , mocz i glukozę, grupę krwi mam na wypisie ze szpitala więc nie potrzebowali. USG dopiero w czwartek. ---------- Dopisano o 12:11 ---------- Poprzedni post napisano o 12:07 ---------- Cytat:
![]() na razie nie mam planó na aktywność w ciąży, przed ciążą jeździłąm sporo na rowerze ale teraz troche sie boje. Może basen a powiedzice mi czy którąś z Was też tak "wywaliło" - ja mam brzuchol jak z Wojtkiem w 4 m-cu !!!! czyżby mi się tyle wody w organiźmie zatrzymało czy jak? ---------- Dopisano o 12:11 ---------- Poprzedni post napisano o 12:11 ---------- Acha! i możecie mi wpisać na pierwszej stronie - TP 19.01. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#625 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#626 |
Zakorzenienie
|
a ja już na tyle spuchłam że nie mogę sie dopiąć !!!! szok!!!!
dziewczyny dostałyście jakieś witaminki? mnie kazał lekarz kupić Pharmaton Matruelle. W pierwszej ciąży brałam tylko kwas i żelazo. |
![]() ![]() |
![]() |
#627 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#628 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Mi też się wydaje że spuchłam spodnie juz mam przyciasnawe, a co do witamin mi kazał gin kupić kwas i witaminy dla kobiet w ciąży ale nie mówił jakiej firmy konkretnie. a ja od jutro za tydzień mam wizyte juz sie doczekać nie moge, mam nadzieje ze bedzie wszytsko dobrze i zobacze serduszko ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#629 |
Raczkowanie
|
Dzień dobry
![]() ![]() zdrówka dla wszyskich styczniowo-lutowych mamuś ![]() ja pewnie na lutego bo owulacje miallam 4 maja ![]()
#630 | |
Raczkowanie
|
dziewczyny a jak się dziś czujecie? bo ja to cały dzień bym przespała
![]() ---------- Dopisano o 16:02 ---------- Poprzedni post napisano o 15:58 ---------- Cytat:
Widzę że zaczyna nas coraz bardziej przybywać ![]() aniolekKB i djmoniska witajcie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:46.