|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Kochane Mamusie, czesc 8 zbliza sie ku końcowi więc czas na głosowanie
|
|||
| Pierwsze roczki, pierwsze kroczki kręcą się już nasze loczki. |
|
5 | 11,11% |
| Pierwsze ząbki wszyscy mamy, więc już mamie nie dokuczamy |
|
0 | 0% |
| Lato w pełni, słońce praży, wszystkie dzieci już na plaży. |
|
2 | 4,44% |
| Dzieciaczki swoje bardzo kochamy i na nowe bociany czekamy |
|
1 | 2,22% |
| Jedno już chodzi, drugie raczkuje, a dumna mama ostro wizażuje |
|
0 | 0% |
| Attenzione, attenzione - dzieciaczki dreptają jak szalone |
|
2 | 4,44% |
| Rok temu na świat pchaliśmy się hardo, dziś pierwsze kroki stawiamy twardo. |
|
3 | 6,67% |
| Mamo daj płetwy, tato lej wodę, bo przyszedł czas na letnią przygodę |
|
1 | 2,22% |
| Na torciku jedna świeczki mała, cały rok z uwielbieniem patrzy na mnie mama uśmiechnięta cała. |
|
0 | 0% |
| Jeden kroczek, drugi kroczek, mamo jesteśmy razem cały roczek! |
|
3 | 6,67% |
| Mam już roczek, stawiam kroczki i w ogóle jestem boski! |
|
4 | 8,89% |
| Rok już mają, chodzić chcą - nasze dzieci boskie są! |
|
3 | 6,67% |
| Mamusie nam na roczki torty dekorują i na zlot swój pierwszy z radością się szykują. |
|
1 | 2,22% |
| Czasem się przewrócą robiąc pierwsze kroczki - wakacyjne dzieci właśnie kończą roczki. |
|
10 | 22,22% |
| Mamo, tato, czy Wy wiecie, że już rok jestem na świecie? |
|
6 | 13,33% |
| Roczki już mają nasze słodkie dzieci, a nam ze sobą nawzajem lepiej jest na świecie |
|
0 | 0% |
| Roczek już mamy i powoli już chodzić sami zaczynamy! |
|
0 | 0% |
| Lato w pełni, hitza straszna, lecz ja z mamą mimo wszystko po placach zabaw chętnie latam |
|
0 | 0% |
| chodzę, gryzę, gugam wkoło i już wszystkim jest wesoło |
|
0 | 0% |
| pierwszych rocznic to początek - zaczynamy nowy wątek |
|
3 | 6,67% |
| papier, drewno, plastik, woda - to dopiero jest przygoda |
|
0 | 0% |
| chodzić i mówić zacznę tuż tuż, bo przecież roczek mija mi już |
|
1 | 2,22% |
| Głosujący: 45. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#901 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Codziennie nowe powody do dumy, letnie bobasy i ich mamy - Kuny. Mamy VII - VII
Natka zdrowka dla Domka
alibany zjezdzalnia 0 ciekawe czy moja by byla zainteresowana ![]() marzena ale wam fajnie
|
#902 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Codziennie nowe powody do dumy, letnie bobasy i ich mamy - Kuny. Mamy VII - VII
Cytat:
dla Marysi - że dzielna była
|
|
#903 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() 2. No to naprawdę się wszystko na raz na Domka biedną buzię zwaliło A ta koleżanka mądra rzeczywiście.3. Dziękujemy Cytat:
![]() Takie drobiazgi, jak rzekł sam darczyńca : kartę do h&m i kolczyki ![]() Cytat:
Cytat:
To i tata pewnie szczęśliwy, co? Pewnie wzruszony ![]() Za życzenia ślicznie dziękuję Cytat:
Bo do tej pory dwa razy nocowaliśmy na działce i były to jego dwie najgorsze noce w życiu ![]() Będą zdjęcia z plaży i kopania w piasku, prawda? ![]() 2.a) b) Kartę do h&m i kolczyki ![]() c) Sudocrem, mmm ![]() Bolało? Ciekawe jak tam youyou i youyou2?
|
|
#904 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej mamolinki
Przysięgam do was bom steskniona strasznie Brumeczku Najlepsze życzenia rocznicowe You trzymam kciuki żeby wesele się udało i żebyście świetnie się bawili NatkoWspółczuje plesniawek, koleżanka się nie podpisała. Oby przeszło jak najszybciej MarzenkoWielki buziaczek dla Haniołeczki podrózniczki. Staram się was nadrabiac ale oszalałyscie z tym pisaniem Często myśle o pielezskowej Hani i muszę doczytac co i jak u nich No i klub mam do nadrobienia A pozatym przepadłam w Jeźdźcu Miedzianym - piękna historia Nie mogłam się oderwać od czytania wczoraj i dlatego już nie wdepłam
|
#905 |
|
Zakorzenienie
|
No chwila, sekunda, ale Ty wiesz co u nas, a my nie wiemy, co u Ciebie
Jak się bawicie? Jasio dobrze wszystko dalej znosi? Nie zjadł jeszcze całego majorskiego piachu? Opaliłaś się? ![]() Buzi za życzenia
|
#906 | |||
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry
![]() ale pustki wczoraj.... Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() fajne Brawa dla męża że wpadł na taki pomysł a my wieczorem pojechaliśmy na ognisko z paczką ze studiów, bardzo fajnie było choć nie jakoś długo, bo z Adasiem byliśmy. Koleżanki się dziwiły jakim cudem to dziecko takie spokojne (ja też a dziś piękny dzień się zapowiada
|
|
|
#907 |
|
Zakorzenienie
|
hej laseczki, ja totalnie nie mam czasu.
Wczoraj cały dzień na uniwerku, oddałam pracę dyplomową! jeszcze do poprawy bibliografia najprawdopodobniej, o ile szanowny promotor nie dopatrzy się czegoś innego. dziś o 12 też jadę do szkoły, mam jeszcze przygotować ćwiczenia artykulacyjne, oddechowe i fonacyjne na logopedię ( na dziś ) tak że spadam do roboty.Pa!
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
|
|
#908 |
|
Zadomowienie
|
Heloł Dziołchy
Iustynka jestem odkad wróciłam do pracy to nie ma czasu na wizaz wieczorami staram sie nadrobić ale nie daje rady odpisywać bo padam twarzą na pysk ze zmęczenia , wstawanie o 5 robi swoje Niestety Krystek mi sie pochorował i bierze pierwszy w życiu antybiotyk za tydzień urodziny Tża a ja okien jeszcze nie umyłam Mam pytanie czy jak dziecko mi sie budzi co 3 godziny w nocy to już jestem w kupie ?????? a było już tak pięknie a teraz wróciła pobudka o północy , na razie zwalam na zęby i chorobe Patik za egzamin Marina za prace Brumeczku spóźnione życzenia rocznicowe Natka biedny Domek Shira ja uwielbiam białe złoto ![]() Telikuza tytuł który to juz wymyślony przez Ciebie ![]() Dla solenizantów dzisiejszych i wczorajszych
|
|
|
|
#909 | |
|
Wtajemniczenie
|
o fiu fiu ![]() Cytat:
Slicznie... Sara, Bruno, Karolcia, Nataniel i Julek
wszystkiego najlepszego Edytowane przez Stronczek27 Czas edycji: 2012-05-20 o 11:12 |
|
|
|
|
#910 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za egzaminy - to teraz tylko praca i obrona - super - ja się modlę żeby te dwa moje egz zdać w tym tyg i też mieć z głowy ![]() a co do teściowej i Sary - dziecko ma czasem swoje widzi misię, ostatnio Julka do tż-ta nie chciała iść bo był foch i płacz jak ją wziął na ręce ale jej przeszło już.Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
niech zgadnę system otwierania zębami wszystkiego - ja tak samo dawałam przy przewijaniu sudokrem do zabawy ale teraz wszystkie pudełka od kremów otwiera zębami - tymi dwoma na dole - jak otwieraczem ![]() z dupy węża się uśmiałam Cytat:
a mogę Cię wypytać dokładnie co i jak? chciałam Zankę podpytać ale jej nie ma teraz za często..
![]() Cytat:
za oddaną pracę - ja już swoją poprawiłam wg życzeń Pani promotorki, jeszcze muszę trochę hipotezy podrasować i wyniki jednej małej ankietki dorzucić ale to się zrobi szybko. Reszta zaakceptowana.---------- Dopisano o 12:05 ---------- Poprzedni post napisano o 11:48 ---------- Sara, Bruno, Karolinka, Natan i Julek również dołączam się do życzeń Brumek - to piękny macie wspólny staż ![]() Natka - jak mi szkoda Domka, Tobie z pewnością jeszcze bardziej go żal jak tak musi cierpieć... biedny... Julka dziś też miała pobudkę przed 1. w nocy z wrzaskiem strasznym ale szybko podałam jej nurofen i po 15 minutach krzyku się uspokoiła i poszła spać, grzecznie spała do 5 - zjadła mleko i spała do 6. zauważyłam że ona ma te ataki bólowo-zębowe przeważnie o jednej porze - około 1 w nocy właśnie, ale nie codziennnie, tak co 2-3 dni chyba. musze dziś obejrzeć jej paszczę jak mi pozwoli czy się coś nie wykluło.
Edytowane przez beata_1988 Czas edycji: 2012-05-20 o 12:26 |
||||||
|
|
|
#911 |
|
Wtajemniczenie
|
dziewczyny mam pytanie
Nati od środy bierze antybiotyk bo ma chore gRDEŁKO, WSZYSTKO OK, TEMP. ZNIKNEŁA, ALE OD WCZORAJ MA NIE TYLE BIEGUNKĘ CO ROZWOLNIENIE, I NIE WIEM CZY OD ZĘBÓW CZY OD ANTYBIOTYKU, JUTRO IDĘ Z NIĄ DO LEKARZA, ( oj przepraszam za caps, dopiero teraz zobaczyła, a biegunka to nie taka wodnista) i wysłałam tż po hipp kleik marchwiowo-ryżowy, powinien, pomóc, ale to i tak nie zmienia faktu że jutro dle naszego lekarza idziemy, macie jakieś sprawdzone sposoby na takie sytuacje u dzieci? na obiadek gotuje jej taka marchwiankę z ryżem, mam nadzieje,że troszkę zje a swoja drogą tez sie rozlozyłam od wczoraj antybiotyk, mam anginę, najchetniej polożyła bym się i przespała cały dzień, ale mama na pełnym etacie nie odpoczywa niestetyz góry dziękuję za rady, pozdr. |
|
|
|
#912 |
|
Zakorzenienie
|
może być rozwolnienie od antybiotyku.
podajesz jej coś osłonowo? lactid, dicoflor? może antybiotyk dodatkowo podrażnił jelitka. U nas przy biegunce - spowodowanej skazą - pomagał właśnie ten ORS 200 z hippa, w ostateczności węgiel w syropku ale to była prawdziwa biegunka a nie rozwolnienie.. a może spróbuj banana jej dawać, u nas zawsze powoduje zagęszczenie koopki. ---------- Dopisano o 12:32 ---------- Poprzedni post napisano o 12:31 ---------- i zdrówka dla Ciebie bo doczytałam że i Ciebie rozłożyło..
|
|
#913 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#914 |
|
Zakorzenienie
|
to powinno jej pomóc - zdrówka dla Ciebie i dla Nati
|
|
#915 |
|
Zakorzenienie
|
Pustki rzeczywiście
![]() Telik czego nic nie piszesz o urlopie? a zdjęcia to gdzie? Natka no ładnie...nie mądra ta koleżanka, bez kitu. Beata takie zachowanie Sary powtórzyło się już wiele razy. Dzisiaj znowu... weszła na chwile teściowa coś przynieść, ja miałam Sarę na rękach, od razu się rwała do niej, teściowa wyszła a sara w ryk To dla mnie takie przykre ![]() Boję się, że to się pogłębi, Sara będzie starsza i wiecznie będzie o babci uciekać bo tam wszystko wolno itp oczywiście teściowa wykorzystuje takie zachowanie sary, widzę że jej w to graj...
|
#916 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I przestań myśleć że dla niej mogłabyś nie istnieć, bo dostaniesz po łapkach za takie słowa. Ona dobrze wie że Ty jesteś jej mamą ale widocznie teraz woli nowe osoby, pewnie okres lęku separacyjnego jej minął - u nas podobnie i dziecko w zasadzie się nie boi obcych ani osób które widzi rzadziej niż nas - mamy. Sara teraz chce wszystko poznawać, oglądać, dla niej nowe rzeczy, osoby, miejsca są fascynujące, to co ma na co dzień staje się nudne. Pamiętasz jak pisałaś że w górach z radością chłonęła wszystko, rozglądała się itd. a teściowa zapewne unosi się teraz jakieś 15 cm nad podłogą z radości i dumy ale olej to wiesz dobrze że dla niej i tak Ty jesteś najważniejsza bo jesteś jej mamą mam nadzieję że podniosłam Cię nieco na duchu
Edytowane przez beata_1988 Czas edycji: 2012-05-20 o 15:16 |
|
|
|
|
#917 |
|
Zakorzenienie
|
Bruno dziękuje za życzonka
Telik śliczne zdj.A Jasio |
|
|
|
#918 | ||||||||
|
Zadomowienie
|
Bry piękne Kuniaste
no widzę, że ładnie się po biczowałyście Cytat:
no ba jasne Beatki muszą się trzymać razemCytat:
![]() ale żywa też futerkowa ![]() tak piękne klasyczne lanie za zębiska ![]() Cytat:
![]() no widzisz ja to potrafię sprawić radość ![]() Cytat:
i za ząbek ![]() Cytat:
a to jednak sęk tkwił w talerzu super! Cytat:
![]() sto lat miłości z okazji rocznicy!! Cytat:
![]() Cytat:
1) beczała dość godnie 2) około 2 tygodni 3)stal chirurgiczna, normalna wielkość, małej się nie wbijało 4) zaciskowe 5) 50zł sory za wcinanie się bo pytanie nie do mnie i dla solenizantów
|
|
#919 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pewnie że musimy razem sztamę trzymaćdzięki za info ![]() wcale się nie wcinasz - chcę "języka zasięgnąć" w tej sprawie bo niedługo planuje - ale wiadomość od Eveewe chętnie także przeczytam - może napisze że Marysia wcale nie płakała oby.. bo to mnie najbardziej przeraża że ją będzie bolało...
|
|
|
#920 |
|
Zakorzenienie
|
Patik moja dama robi tak samo,ale nie przejmuje się tym, ba nawet mnie to cieszy bo to mi daję świadomość że u babci czuje się bardzo dobrze,bo jeżeli byłoby inaczej to pewnie dawałaby jakieś minimalne sygnały, że coś jest nie tak.
Pamiętasz jak zadałam CI pytanie, co Ty zrobisz jak zacznie za nią płakać i do niej lgnąć ? więc ja myślę, że nie ma co panikować, a to że Ty nie obdarowujesz swojej teściowej duża sympatią tzn, że Sara ma do niej nie lgnąć... i może to jakiś właśnie kolejny krok na poprawienie sytuacji między wami ? I nie dziwię się teściowej że ona się cieszy kiedy Sara do niej leci nic a nic, bo to wspaniałe uczucie dla niej że wnuczka chce do niej...ona tak samo to odczuwa te szczęście jak TY kiedy Sara chce tylko do Ciebie
|
|
|
|
#921 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
oj tak, oj tak Cytat:
Ja sie boje Wiki przekluwac narazie. Nie chce jej narazac na niepotrzebny stres i bol. Jak bedzie sama chciala w przyszlosci to jej przekluje. Ja sama bylam w 5 klasie jak przeklulam sobie uszy. Mam nawet 4 dziurki
|
||
|
|
|
#922 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej mamolinki
Brumeczku wróciliśmy w nocy z czwartku na piątek, a w piątek raniutko byłam w pracy. Piasku Jasiu jeszcze trochę dla innych wizazowych dzieciaczkow zostawił ale przyznać ze plaża to ciężki temat pod tym wzglegem Patiku- dziękuje ze pamiętasz o nas. Fotki oczywiście zaraz wstawiam. Buziaki dla solenizantow I tulasy dla wszystkich mam zabkujacych bobasow Mialm się pochwalić ze JasieK od urlopu staje w łozeczku Nie mogę dodać fotek z ipada
|
#923 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#924 |
|
Wtajemniczenie
|
dorwalam laptopa meza
![]() swojego oddalam do pracy agadus :tuli: trzymam kciuki za wasze zdrówko wstawiam fotki-
|
#925 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#926 | |
|
Zakorzenienie
|
podpinam sie pod zyczonka
Cytat:
Zaplacilam jej tylko 10 zl za przekluwki, wiec nie wiem ile kosztuje normalnie przeklucie. Ale powiem szczerze ze zaluje ze nie przeklulismy jej jak miala 6 miesiecy, nie uciekalaby, choc i tak nie siega raczkami do uszek, wiec jest ok. Dla chorowitkow zdrowka a dzis bylismy na rowerku i polecam hamaxa sieste model 2012 jest boski, Marysia i szwagierki maly usneli i odchylilismy im foteliki i spaly dzieci, a my jechalismy trasa po lasku. Nie uciekaly im glowy do przodu ani nic, pelna wygoda. Moja panna sie tak teraz dotlenila ze od godziny juz spi. ![]() ---------- Dopisano o 21:44 ---------- Poprzedni post napisano o 21:42 ---------- telik zdjecia fantastyczne. Jas uroczy a ty wygladasz bosko.
|
|
#927 |
|
Zakorzenienie
|
Co do kolczyków, też słyszałam że najlepsza opcja im szybciej tym lepiej... Ja nie mam parcia,ale podoba mi się to...pewnie dam wolny wybór damie
|
|
|
|
#928 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Hejka
![]() Ale pogoda Solenizanci: Sara, Brunek, Karolinka, Julian i Nataniel - sto lat!!!! Cytat:
Twardo siedzi i nie wymięka ![]() Cytat:
![]() A jak się miewa Rogi? Ostatnio nie piszesz... Dalej często płacze? Cytat:
![]() 2. Ja sie nie znam za bardzo na kupie, ale chyba tak 3. Cytat:
Ile to już się ciągnie! Cytat:
Cytat:
Świetnie że urlop sie udał. Ale mam niedyskretne pytanie: wypoczęłaś, czy wakacje z takim maluchem jednak uniemożliwiają wypoczynek? ![]() Wielkie brawa za stawanie!!!! Moje małe cudo też próbuje, ale nie wychodzi mu to jeszcze tak jak powinno ![]() Boziu, jakie piękne!!!!!!!!!!!!!!!! Jasiek jest przecudnym dzieckiem. Wygląda na takiego małego, radosnego i spokojnego człowieka ![]() Fajnie sobie pływał, ten to mam życie! ![]() A zdjęcie z krewetą - brrrr
|
|
#929 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
Przepraszam,przepraszam,p rzeprasza,ale nie dam rady pisać na biezaco Brak czasu zupełny,ciagle się coś dzieje... Któreś choruje,głodne,ukupkane:c ool: A tęsknię za czasamia kiedy mogłam się drzemnac popoludniami ![]() Nie widzę na ipadzie Twoich Zdjęć Telik ![]() Pozdrawiam Was bardzo serdecznie wszystkie |
|
|
|
#930 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
cudne te zdjęcia! Jaś próbował krewetki? ![]() Babonik
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:19.

12.06.2010

Poszłam na spacer, widziałam, że gdzieś jedzie, no i pojechał po zjeżdżalnie, bo skoro wszystkie dzieci w sąsiedztwie mają to jego wnuczka też musi mieć A i dodam, że Ala ku mojemu zaskoczeniu wniebowzięta, kiedy sadzam ją na górę i zjeżdża oczywiście przytrzymywana przeze mnie Oczywiście próbuje wspinać się po niej a i drabinka jej nie straszna 
Kupiliśmy jej sprzęt małego plażowicza (czyt. wiaderko +akcesoria), więc jutro pewnie będzie szał ciał.
Bo do tej pory dwa razy nocowaliśmy na działce i były to jego dwie najgorsze noce w życiu

Jak się bawicie? Jasio dobrze wszystko dalej znosi? Nie zjadł jeszcze całego majorskiego piachu? 

wieczorami staram sie nadrobić ale nie daje rady odpisywać bo padam twarzą na pysk ze zmęczenia , wstawanie o 5 robi swoje 

dziecko ma czasem swoje widzi misię, ostatnio Julka do tż-ta nie chciała iść bo był foch i płacz jak ją wziął na ręce ale jej przeszło już.
wiesz dobrze że dla niej i tak Ty jesteś najważniejsza bo jesteś jej mamą
zębole