|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Kochane Mamusie, czesc 8 zbliza sie ku końcowi więc czas na głosowanie
|
|||
| Pierwsze roczki, pierwsze kroczki kręcą się już nasze loczki. |
|
5 | 11,11% |
| Pierwsze ząbki wszyscy mamy, więc już mamie nie dokuczamy |
|
0 | 0% |
| Lato w pełni, słońce praży, wszystkie dzieci już na plaży. |
|
2 | 4,44% |
| Dzieciaczki swoje bardzo kochamy i na nowe bociany czekamy |
|
1 | 2,22% |
| Jedno już chodzi, drugie raczkuje, a dumna mama ostro wizażuje |
|
0 | 0% |
| Attenzione, attenzione - dzieciaczki dreptają jak szalone |
|
2 | 4,44% |
| Rok temu na świat pchaliśmy się hardo, dziś pierwsze kroki stawiamy twardo. |
|
3 | 6,67% |
| Mamo daj płetwy, tato lej wodę, bo przyszedł czas na letnią przygodę |
|
1 | 2,22% |
| Na torciku jedna świeczki mała, cały rok z uwielbieniem patrzy na mnie mama uśmiechnięta cała. |
|
0 | 0% |
| Jeden kroczek, drugi kroczek, mamo jesteśmy razem cały roczek! |
|
3 | 6,67% |
| Mam już roczek, stawiam kroczki i w ogóle jestem boski! |
|
4 | 8,89% |
| Rok już mają, chodzić chcą - nasze dzieci boskie są! |
|
3 | 6,67% |
| Mamusie nam na roczki torty dekorują i na zlot swój pierwszy z radością się szykują. |
|
1 | 2,22% |
| Czasem się przewrócą robiąc pierwsze kroczki - wakacyjne dzieci właśnie kończą roczki. |
|
10 | 22,22% |
| Mamo, tato, czy Wy wiecie, że już rok jestem na świecie? |
|
6 | 13,33% |
| Roczki już mają nasze słodkie dzieci, a nam ze sobą nawzajem lepiej jest na świecie |
|
0 | 0% |
| Roczek już mamy i powoli już chodzić sami zaczynamy! |
|
0 | 0% |
| Lato w pełni, hitza straszna, lecz ja z mamą mimo wszystko po placach zabaw chętnie latam |
|
0 | 0% |
| chodzę, gryzę, gugam wkoło i już wszystkim jest wesoło |
|
0 | 0% |
| pierwszych rocznic to początek - zaczynamy nowy wątek |
|
3 | 6,67% |
| papier, drewno, plastik, woda - to dopiero jest przygoda |
|
0 | 0% |
| chodzić i mówić zacznę tuż tuż, bo przecież roczek mija mi już |
|
1 | 2,22% |
| Głosujący: 45. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#871 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Codziennie nowe powody do dumy, letnie bobasy i ich mamy - Kuny. Mamy VII - VII
Cytat:
|
|
|
|
|
#872 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Codziennie nowe powody do dumy, letnie bobasy i ich mamy - Kuny. Mamy VII - VII
Moze moja tez ogarnie
bo jak na razie to tak zapierdziela, ze na przekrecenie szkoda czasu
|
|
|
|
#873 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Julcia - sama słodycz i na nóżkach już stoi ![]() Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 22:06 ---------- Poprzedni post napisano o 22:05 ---------- aa i nie zacytowało: Beatko, dzięki za link do fotografii
|
|
#874 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Bry wieczór
![]() Nie wychodzi mi ostatnio wcześniejsze zaglądanie do as i przychodzę, jak już chyba śpicie ![]() Jutro mamy rocznicę ślubu HELENKO - 100 LAT!!! Ale Julka duża i dorosła! A Ty zgrabniutka bardzo Cytat:
![]() Cytat:
A teraz go podowartościowuj trochę, bo nie ma to jak urażone męska ambicja ![]() 2. Dziękuję, nie boli Cytat:
Ale to bystrzacha, zdolniacha, cudowne dziecko ![]() Cytat:
Dowartościowałam Cie troszkę, Kuno? ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
A wizyt co dwa tygodnie nie pamiętam ja chodziłam co miesiąc, jedynie chyba ostatni miesiąc przed porodem byłam częściej, bo miałam szyjkę skróconą i lekarz chciał sprawdzić co i jak...Cytat:
|
|
#875 |
|
Zakorzenienie
|
hej mamuśki
U nas przygotowania pełną parą do wesela siostry, jutro już na pewno nie zajrzę, rano przyjeżdza siostra tżta, bo zostaje z dzieciakami jak będą spać (idą z nami na ślub i wesele, żeby się porządnie wymęczyły, potem zawozimy je do domu , kładziemy spac i wracamy się bawić, bo sala weselna 200metrów od domu )W południe jadę do fryzjera i na makijaż co by siostrze wstydu nie przynieść... ![]() W niedzielę są poprawiny dla najbliższych u nas w ogrodzie, z ogniskiem grillem itd, wiec będzie się działo ![]() Idę się wyspać
Edytowane przez youyou Czas edycji: 2012-05-18 o 23:06 |
|
|
|
#876 |
|
Zakorzenienie
|
No to, Youyou, trzymam kciuki żeby wszystko wypadło jak najlepiej
Przeżywasz to prawie jak własny ślub, co? ![]() I liczę na zdjęcia podwójnej Ciebie ![]() ---------- Dopisano o 01:53 ---------- Poprzedni post napisano o 01:17 ---------- Wrzuciłam filmik do Klubu ![]() Jakby ktoś spoza klubu chciał, to pisać
|
#877 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
odnośnie jednak leczenia zębów w UK. ja nigdy tego nie robniłam, bo nie ufam im, a poza tym jest tylko jedna dentystka której się nie boję i ona jest w Polsce. jednak sa i dobrzy lekarze tutaj z pewnością |
||
|
|
|
#878 | ||||
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry mamuśki
![]() ślicznie wyglądacie! ![]() Cytat:
![]() i gratuluję egzaminów, trzymam kciuki żeby trzeci też był do przodu ![]() Gazetkę Lidla widziałam, niektóre rzeczy fajne, ale drogie - bo podobne były w Biedronce sporo tańsze (np klocki drewniane). a w Biedronce od 23 też ma być gazetka dziecięca Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#879 | |
|
Zakorzenienie
|
śliczny brzuszek Julcia przecudna firanki śliczne Ty taaaka zgrabna mamusia Cytat:
za egzaminyobym ja też mogła w przyszłym tyg to samo napisać. a za trzevi też trzymam kciuki żeby do przodu był i za ząbki - my nadal tylko 2![]() ![]() dla Sarity Julkę też uczę bezpiecznego schodzenia z łóżka, na razie nie umie się jeszcze ustawić prospopadle do brzego - ja ją musze ustawiać to sama zejdzie tak jak Sara, i sukces jest bo nie leci na przepadło z łóżka tylko doraczkuje do brzegu i się kładzie i macha rączkami wystawionymi poza brzeg łóżka udanej imprezy oo musze obadać temat , dzięki za cynk spadam do nauki - do potem ![]() Brumek - najlepsze życzenia z okazji rocznicy ślubu
Edytowane przez beata_1988 Czas edycji: 2012-05-19 o 10:32 |
|
|
|
|
#880 |
|
Wtajemniczenie
|
no to pisze dawaj YouYou udanej zabawy, tez czekam na relacje i foto |
|
|
|
#881 |
|
Zakorzenienie
|
Carmela skubanica z Sarenki
Zdolniacha
|
|
|
|
#882 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam się zza dyrektorskiego biurka
Otworzyłam sobie drzwi i mam w pracy prawie tak jakbym na dworze, na ławeczce siedziała.Sarka jest boska ![]() Youyou baw się dobrze Brumek za rocznicę ślubu i jeszcze ze 100 takich życzę Karolka, Ala, Nati, Julka
|
#883 |
|
Rozeznanie
|
Karolinka, Ala, Nati, Julka
![]() Sara boska! brumku i ja i ja poproszę filmik w roli głównej zapewne z Tymkiem ![]() I przede wszystkim najlepsze życzenia rocznicowe 100Lat wspólnego szczęścia życzę!!!youyou udanej zabawy! Miłej soboty mamuśki!!! |
|
|
|
#884 |
|
Zakorzenienie
|
Mój mały KOMANDOS dziekuje za wszystkie pochwały
Mielismy mieć dziś układane płytki na balkonie, ale chyba dopiero w poniedziałek kolega zacznie
|
|
|
|
#885 |
|
Zakorzenienie
|
dolaczam do zyczeni
carmelaSoprano Sara urocza
|
#886 |
|
Zakorzenienie
|
Brumek, wszystkiego naj naj naj z okazji rocznicy!
![]() ![]() Karolinka, Ala, Nati, Julka
|
|
#887 |
|
Zakorzenienie
|
hop hop - widzę że sobotnie rozleniwienie daje się i Wam we znaki
u nas pogoda piękna - idziemy na spacer
|
|
#888 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Podlaczxam sie pod zyczonka Brumku a ktora to Wasza rocznica? ---------- Dopisano o 18:22 ---------- Poprzedni post napisano o 16:23 ---------- Odswiezam, odswiezam i dalej nic nie ma nowego. Gdzie sie wszyscy pochowali? |
|
|
|
|
#889 |
|
Zakorzenienie
|
yyyy heeelołł gdzie Wy?
wizaż mi się wiesza czy co? Od rana 4 pościki ![]() Brumek najlepszego z rocznicy, świętujcie, cieszcie się sobą ![]() Sarenka wow Dziewczyny zaliczyłam ten trzeci egzamin ![]() Widziałam się z promotorką, nadal stoję w miejscu, nic nie zrobiła ![]() ale jakoś mi dzisiaj to nie popsuło humoru. Teraz posmęcę. Sara wyciąga ręce do teściowej, jak ją zostawia i wychodzi to sara w ryk. Dzisiaj jak wróciłam to nawet nie zwróciła uwagi na mnie, jak widzi babę to micha się cieszy... Smutne to i przykre, ale co zrobić....
|
#890 |
|
Wtajemniczenie
|
Faktycznie puściutko. Ja po pracy pojechałam do mamy i do 17.30 siedzieliśmy z Domkiem na dworze.
Padł przed 19ta, przewidywana godzina pobudki - 5 ![]() Czekam na znajomych bo wpadają na mecz. Nie mam siły, chyba wolałabym iść spać ![]() Patik za egzaminy. A co do Sarki, to Dominik też tak raz miał. Przyszłam z pracy, a on pofukał na mnie i popełzał do teścia. Ale przeszło mu na szczęście.
Tam, gdzie nie ma dzieci, brakuje nieba ... Dominik Edytowane przez jacieeeee Czas edycji: 2012-05-19 o 20:02 |
|
|
|
#891 |
|
Rozeznanie
|
Patik gratulacje zdanego egzaminu
Aż tak Sara daje wyraz uwielbienia babusi, że ryczy za nią? To teściówka pewnie fruwa pod sufitem z dumy? brumek Tymek obłędny na tych filmikach A my cały dzień w Toruniu u teściów spędziłyśmy. Dzień ogólnie prezentowo-zakupowy Ala dostała sandałki od babci, od dziadka zjeżdżalnie( http://allegro.pl/smoby-zjezdzalnia-...336098916.html ) nie wiem czy to na poczet już dnia dziecka, ale chyba nie i ja się załapałam na prezent ogólnie milutki, słoneczny, pozytywny dzień za nami![]() A tu cicho szaaaaa Ale nie dość, że weekend, to jeszcze pogoda dopisuje i mamy efekt - kilka postów przez cały dzień
|
|
|
|
#892 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
za obrone. Pamietam swoja, tak daaaawno to juz bylo, ale milo wspominam. A sytuacja z tesciowa przykra, ja tez bym sie zle z tym czula. My dzis dzien spedzilysmy w domku...same jak zwykle. Teraz czekam na mecz, nie przepadam za meczmi ligowymi, czekam na Euro Wysypka Wiki bez zmian, ni mniej ni wiecej tych krostek. Zrobily sie tylko jakby bardziej czerwone. Czekam do poniedzialku jak nie bedzie poprawy to ide do lekarza. Telik widze Cie!!!! wrociliscie? Edytowane przez Stronczek27 Czas edycji: 2012-05-19 o 20:43 |
|
|
|
|
#893 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dobry wieczór
Ładny dzień wreszcie był, więc korzystaliśmy ile wlezie ![]() Dodatkowo najadł się dziś maści do pupy. Takiej jak linomag, tylko my ją sobie robimy w aptece na zamówienie, więc pudełko jest duże i łatwo wyjeść Na szczęście skład niegroźny Zostawiliśmy przez nieuwagę na podłodze. I w pewnym momencie patrzę że Tymcio bawi się czymś białym. Zdążyłam się w duchu pomodlić, żeby to była taka biała plastikowa foremka, z tych z Ikei, i podeszłam zobaczyć. Niestety nie była to foremka A on CAŁY w tej maści: rączki, buzia, nóżki. Oprócz tego dywan i ubranko. No i akurat w tym momencie wydłubywał ją rączką z pudełka i pakował do buzi Zaczęłam go wycierać, mąż mi pomagał, w efekcie wszyscy troje byliśmy wytłuszczeni i skończyło się pod kranem niestety ![]() A po południu byliśmy w restauracji. I jeszcze raz na spacerze Także dzień super miły ![]() Cytat:
Ślubu - piąta. A razem już 11 lat jesteśmy ![]() Cytat:
2. To już z górki!3. Ale babsztyl ![]() Cytat:
2. No to baaaardzo miły dzień A zjeżdżalnia fajna sprawa A co Ty dostałaś? ![]() Ala, Karolinka, Julcia, Nati - sto lat ślicznotki
|
|
#894 |
|
Zakorzenienie
|
Dobry wieczór.
Przepraszam, że się mało udzielam... U nas poprostu masakra jakaś ![]() Domkowi idą górne dwie dwójki i biedak cierpi jak nigdy 4 nocki już nie śpimy. Płacz, ryk taki że cierki przechodzą Już są tuż tuż, myślę że dzien, dwa i wyjdą, oby![]() ![]() Do tego wszystkiego dostał pleśniawek. I to przez głupotę mojej koleżanki, której córka miała i ta wspaniałomyślna dała Domkowi z tej samej łyżeczki deserku co swojej córce Wyobrażacie sobie?! Modliłam się, żeby nic nie było, ale niestety... Jestem tak na nią wściekła, że nawet nie chce mi się z nią gadać...Więc zęby plus pleśniawki dokuczają mojemu biednemu dziecku ![]() Byliśmy u lekarza, leki pomogły, plkeśniawki znikły. Brumku wszystkiego najlepszego z okazji Waszej rocznicy ślubu |
|
|
|
#895 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja też myślałam, że zjeżdzalnia dla nas jeszcze za wcześnie, nawet teściu podpytywał chwile wcześniej przed zakupem i mówiłam, że to jeszcze nie, że piaskownice najpierw Poszłam na spacer, widziałam, że gdzieś jedzie, no i pojechał po zjeżdżalnie, bo skoro wszystkie dzieci w sąsiedztwie mają to jego wnuczka też musi mieć A i dodam, że Ala ku mojemu zaskoczeniu wniebowzięta, kiedy sadzam ją na górę i zjeżdża oczywiście przytrzymywana przeze mnie Oczywiście próbuje wspinać się po niej a i drabinka jej nie straszna A ja dostałam kasiorkę ![]() Natka ale dopadło Domka Biedaczek się nacierpi a Wy razem z nim.... A te pleśniawki- brak słów na znajomą!! Niech szybko wychodzą Domkowi te ząbki, tyle czasu nie dawały znać a teraz tyle bólu sprawiają!!!
Edytowane przez alibany Czas edycji: 2012-05-19 o 21:46 |
|
|
|
|
#896 |
|
Zadomowienie
|
witam
Karolinka Ala Natalka i Julia brawo ![]() brumek, gratuluję piątej rocznicy dobrze że maść Tymka bezpieczna i zjedzenie jej nie grozi niczym groźnymco dostałaś z okazji rocznicy? my mamy za 11dni youyou świetnej imprezy życzę, dziś i jutro i gratulacje dla siostry ![]() patik87 za egzamininy ![]() ja dzisiaj miałam chwile by usiąść do kompa ale niestety net nie działał, teraz też chodzi różnie dzień w ogródku spędzony, no i ja trochę ze szmatą, jak to w sobotę...
|
#897 |
|
Zadomowienie
|
Witam babolki
![]() Wpadłam sie przywitac, cobyscie nie myslaly, ze zapomnialam o was. Maz jest i jest super Szymek szaleje ze szczescia, ciagle tylko tata i tata. Nawet dzisiaj w nocy przekrecil sie na bok i objal go raczka.Teraz grillujemy sobie ![]() Sto lat dlaHelenki i Brumka z okazji rocznicy.
|
|
#898 |
|
Zadomowienie
|
Hej babolki!
Kupiliśmy jej sprzęt małego plażowicza (czyt. wiaderko +akcesoria), więc jutro pewnie będzie szał ciał.![]() Widzę, że nastąpił zmasowany atak białych potworów- ogromne gratulacje dla dzieciaczków z nowymi białymi nabytkami! ![]() Iustyna, szkoda że tż nie poszło może w przyszłym roku się uda? ![]() Oliweczko, wyglądasz kwitnąco ![]() Youyou, ale Wam fajnie- znowu weselicho i to prawie jak Twoje. Brumek, gratulacje z okazji rocznicy! Pochwal się co Ci mężu fajnego sprawił? Tymcio mały spryciarz . Ja Hani swojego czasu dawałam do zabawy Sudocrem w trakcie przewijania- teraz otwieranie ma opanowane do perfekcji więc unikam tego typu zabawek.![]() Helenko, sto lat! )Natko, ale u Was się skumulowało- biedny Domek ...a koleżanka bezmyślna. ![]() Żałuję, że nie jestem w stanie obejrzeć wstawionych filmików , ale (jak to mówi Telik) Internet jest tu cienki jak dupa węża. ![]() Więcej nie pamiętam- miłego weekendu dziewczynki! |
|
|
|
#899 |
|
Zakorzenienie
|
Witam
brumku wszystkiego naj z okazji rocznicy stronczku ja tak rano odswiezalam i nic ![]() Chwale sie - Marysia ma przeklute uszka, a tu dowód rzeczowy
|
#900 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dałam mu ibufen i zasnął bidulek, ale 1,5h był płacz i krzyk, ślina litrami cieknie, aż się biedny dławi nią ![]() Cytat:
![]() No ślicznie Ci Marysiu w nowym nabytku
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:11.

zębole

Ma całe 6cm

. Biedny
no laski proszę się tu ładnie po biczować za taki brak odezwu!!

ja chodziłam co miesiąc, jedynie chyba ostatni miesiąc przed porodem byłam częściej, bo miałam szyjkę skróconą i lekarz chciał sprawdzić co i jak...
Przeżywasz to prawie jak własny ślub, co? 

) Adasia i Wiki za Wasze zębole

Zaczęłam go wycierać, mąż mi pomagał, w efekcie wszyscy troje byliśmy wytłuszczeni i skończyło się pod kranem niestety