Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część X - Strona 95 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-05-20, 21:46   #2821
nicki86
Zadomowienie

Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część X

Cytat:
Napisane przez pumas Pokaż wiadomość
90 stopni?? To chyba za dużo Linka... Ja pewnie będę prała tak w 40-50 stopniach.
Ja też pralam w 40..
Cytat:
No nie wiem, dla mnie to jakaś paranoja - pewnie większość z was się ze mną nie zgodzi, ale dla mnie jednokrotne pranie w zupełności wystarcza.
Ja się zgodzę z Tobą. Ja wyprałam na razie tylko część i prasowałam, ale żeby ładnie wyglądały. Jak mała się urodzi dam se dwie ręce obciąć i głowę, że prasować nie będę, tylko to pójdzie pod żelazo w co w danej chwili będę chciała ją wsytroić a nie będzie się nadawało do założenia bez prasowania, czyli dokładnie tak jak robię ze swoimi ciuchami
Cytat:
Napisane przez Soleilka Pokaż wiadomość
U nas też obydwoje mamy imię na K i myśleliśmy też o Małym żeby tak nazwać, ale... Krzyś odpada, bo jego bliski kuzyn tak ma i często się z nim widzimy, Kostek nam się nie podoba, Krystian też nie, Karol odpada z wiadomych względów, a Kazik to imię jak dla starego chłopa
Ale Fabian z dnia na dzień coraz bardziej mi się widzi
My też oboje na K.. ale jakoś nie bardzo chce kontynuować tej tradycji, no chyba że jeszcze jakaś "Krysia" mnie za serce chwyci patrz tu masz ciut większy wybór http://oiw.pl/ksiega_imion/8/1/0/11/imiona_na_litere_K/
Cytat:
Napisane przez wanilllka82 Pokaż wiadomość
mój też ma teraz czkawkę i czuje ja u góry, czyżby znowu się przekręcił
Moja jak ma czkawkę czuję ją u dołu,chyba w tedy nogą mi w coś kopie, bo główę ma u gory
Cytat:
Napisane przez nadalka Pokaż wiadomość
Nicki w mrągowie. Tylko że ja nie mam tutaj zamiaru siedzieć:/
Ale też tam rodzisz jak dobrze pamietam... przynajmniej będziesz wiedziala czego się spodziewać po szpitalu... a Twój chłop mam nadzieje bardziej się zmobilizuje jak urodzisz...
Cytat:
Napisane przez ewka5891 Pokaż wiadomość
Ogólnie to zaczelismy dzisiaj 31 tydzien
gratuluje
nicki86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-20, 21:51   #2822
Soleilka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nicki86 Pokaż wiadomość

My też oboje na K.. ale jakoś nie bardzo chce kontynuować tej tradycji, no chyba że jeszcze jakaś "Krysia" mnie za serce chwyci patrz tu masz ciut większy wybór http://oiw.pl/ksiega_imion/8/1/0/11/imiona_na_litere_K/
Mam brata Kamila, a brat mojej mamy dał synkowi na imię Kacper, więc też by odpadły takie imiona. Reszta na nie

Bloguję
Soleilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-20, 21:51   #2823
Paula SHIN
Zakorzenienie

Cytat:
Eeee, ja wiem, po co się prasuje ubrania i bynajmniej nie robię tego po to, by wytępić bakterie, ale po to, by rzeczy był gładkie
Nie przekonałyście mnie, wyprasuję tylko to, co tego wymaga, czyli jakieś sukieneczki itp. ale na pewno nie bodziaki - wg mnie totalnie bez sensu.
Tez tak uwazam Zreszta ja zwyczajnie nie lubie prasowac

Cytat:
Napisane przez Linka25 Pokaż wiadomość
Ja się z Tobą zgodzę.
A tak w ogóle to w jakiej temperaturze trzeba prać? W tych programach niemowlęcych, dzieciecych, pewnie każda ma takie, one są na 90 stopni..?
Az 90?
Z tego co widzialam raczej na wszystkich ciuszkach niemowlecych byla informacja zeby nie prac w temp. wyzszej niz 40 stopni. Przynajmniej jesli chodzi o te, ktore ja kupowalam.

Cytat:
Napisane przez ooolllccciiiaaa Pokaż wiadomość
hej
oooo temat prasowania na tapecie ja też właśnie miałam pisać że chyba tylko teraz pierwszy raz je wyprasowałam, to jednak nie na moje nerwy naszego praktycznie nic nie prasuję, bluzki,t-shirty suszę na wieszakach od razu i są spoko więc nie widzę potrzeby. Jak mały się urodzi to pewnie jego rzeczy też przestanę prasować a że teraz mam dużo czasu to poprasuję na ten pierwszy raz. aha,i nie ze względów higienicznych tylko estetycznych bo jednak jak schnie na suszarce to robi się brzydkie zagięcie

ja prałam w 30 stopniach,po co niszczyć ubranka taką wysoką temperaturą
Tez tak uwazam
Zwlaszcza ze sporo z nas pierze nowe ciuszki. Nie sa pobrudzone, nic im nie jest, po co wieksza temperatura?
Ja do dzisiaj piore max w 40 stopniach ciuszki

I tez za duzo staram sie nie prasowac. Przyjemne zajecie to nie jest. Nie lubie tak stac przy tej desce... Juz wole myc naczynia
Cytat:
Nie dość, że boli mnie gardło to jeszcze mam katar
Biedactwo... Kuruj sie i wracaj szybko do zdrowia

Bardzo, bardzo, bardzo szczesliwa
Nasze Drugie Dziecko

Paula SHIN jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-20, 21:55   #2824
Soleilka
Zakorzenienie

W sumie jak upierzecie w za wysokiej temperaturze, to te wszystkie naprasowanki poschodzą A to już brzydko wygląda

Paula
dziękuję Dziś 3/4 dnia leżałam w łóżku i piłam ciepłą herbatę... Jutro chyba powalczę mlekiem i miodem

Bloguję
Stary 2012-05-20, 22:00   #2825
depoison
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Maciejka__ Pokaż wiadomość
Ładny i wygląda na lekki.
Dzięki Jest lekki - z gondolką waży bodajże 13 kg, spacerówka - 10,5 (to są dane producenta, sama nie mam jak go zważyć )

No - Zosia się odrobinkę rozbujała, oberwałam kilka razy w żołądek i znów spokój. Widocznie ma jakiś leniwy nastrój

pumas, jeśli chodzi o pranie i prasowanie to całkowicie podzielam Twój niepokój. Wyprać - wyprałam, ale prasowanie...
No nawet nie to, że jakoś straszliwie nie lubię - po prostu jestem na to zbyt leniwa, naszych rzeczy od lat nie prasujemy, a ja stałam się mistrzynią w takim strzepywaniu i rozwieszaniu rzeczy na suszarce, by nie trzeba było ich później prasować .
Niestety - ilekroć kogoś nie spytam, wtf z tym prasowaniem wszystkiego, ciągle słyszę, że rzeczy nieprasowane podrażniały skórę dziecka (mówimy o noworodku, takich kilkumiesięcznych rzeczy już raczej nie dotyczy), że wychodziły krostki, zaczerwienienia...
No nie wiem, nie wiem. W dodatku - zgłębiając już temat - natykam się na takie np. artykuły
"Pediatrzy zalecają, by co najmniej przez pierwsze dwa miesiące prasować wszystkie ubranka dziecka. Wysoka temperatura działa jak sterylizator – zabija znajdujące się w tkaninie bakterie i alergeny. Od trzeciego miesiąca wystarczy prasować tylko rzeczy, które mają bezpośredni kontakt z delikatną skórą malca. "
Jedyne co mi zatem pozostaje, to mieć nadzieję, że moje dziecko okaże się, hmm, gruboskórne i mało wrażliwe. Albo zaganiać regularnie chłopa do prasowania.

Le roi est mort, vive le... reine!

depoison jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-20, 22:05   #2826
Soleilka
Zakorzenienie

To może chodzić o to, że skoro nie wygotowujesz ciuszków jak kiedyś nasze babcie i prababcie tylko pierzesz w tych 30-40 stopniach, to siłą rzeczy nie zabijasz wszystkich bakterii. No i wtedy jedynym wyjściem jest żelazko, które tym ciepłem zabije z 90% bakterii, roztoczów i innych świństw...

Bloguję
Stary 2012-05-20, 22:20   #2827
Paula SHIN
Zakorzenienie

Cytat:
To może chodzić o to, że skoro nie wygotowujesz ciuszków jak kiedyś nasze babcie i prababcie tylko pierzesz w tych 30-40 stopniach, to siłą rzeczy nie zabijasz wszystkich bakterii. No i wtedy jedynym wyjściem jest żelazko, które tym ciepłem zabije z 90% bakterii, roztoczów i innych świństw...
Z drugiej strony byla tutaj kiedys dyskusja, zeby nie wychowywac dziecka sterylnie (mowa byla nawet o noworodku) - czyli wcale nie potrzebujemy tych wszystkich sterylizatorow, super antybakteryjnych chusteczek itd.

Jeszcze pozniej komus odbije i bedzie biegal za raczkujacym dzieckiem nie dosc ze z mopem (z plynem antybakteryjnym ) to jeszcze bedzie wyparzac podloge wrzatkiem lub tym slynnym "H2O mopem" czyli para - super odkazajace. I to wszystko X razy dziennie.
Ja nie wiem, nawet jak moje dziecko nie umialo raczkowac i sie czolgalo to nie mylam podlogi dzien w dzien. Troche zarazkow nie zaszkodzi

Szczerze - nie chce mi sie prasowac ciuszkow od poczatku... Poza tym uzywam plynu zmiekczajacego, wiec ciuszki sa przyjemne w dotyku, na pewno nie sa sztywne (a sztywne czasami i mi przeszkadzaja ).

To troche jak z proszkiem. Jestem pewna, ze znajdzie sie iles osob, nawet na wizazu, ktore nie beda praly ciuchow noworodka w specjalnym proszku, tylko w zwyklym. Ja sie na to nie zdecyduje, ale watpie, ze zwykly proszek az tak by szkodzil... Zalezy od dziecka. Moj od poczatku byl alergikiem, wiec latwo wylazily nam krostki, juz w szpitalu, od ich pieluch tetrowych. A jednak obylo sie bez latania z zelazkiem i bez Oilatum. Proszek specjalny oczywiscie byl Lovela. Teraz juz pierzemy z naszymi, w zwyklym proszku, ale takie ponad roczne dziecko to zupelnie inna bajka

U nas w watku chyba nikt nie wypierze w zwyklym proszku?

---------- Dopisano o 23:20 ---------- Poprzedni post napisano o 23:16 ----------

Cytat:
W sumie jak upierzecie w za wysokiej temperaturze, to te wszystkie naprasowanki poschodzą A to już brzydko wygląda

Paula
dziękuję Dziś 3/4 dnia leżałam w łóżku i piłam ciepłą herbatę... Jutro chyba powalczę mlekiem i miodem
Moze jeszcze czosnek i syrop cebulowy do tego?
Ew. gdyby nie dzialalo sa syropy i tabletki na przeziebienie dla kobiet w ciazy, ale tez raczej tylko z naturalnych skladnikow

Faktycznie, nie wpadlam na to, ze prasowanki zejda od temperatury

Bardzo, bardzo, bardzo szczesliwa
Nasze Drugie Dziecko

Paula SHIN jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-05-20, 22:23   #2828
nicki86
Zadomowienie

Ja mam kilka sztuk wypranych w zwykłym, bo dorzuciłam do naszych ciemnych ubrań bo podejrzewałam że będą farbowały, ale to raczej z tych co nie zakłada się na gołą skórę to może nic się nie stanie powiem Wam czy naprawdę jest taki szkodliwy zwykły proszek
nicki86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-20, 22:25   #2829
Soleilka
Zakorzenienie

Ja sterylnego dziecka nie chcę mieć, wiadomo, ale ciuszki i tak będę prasować. Choćby dla samego faktu, żeby nie wyglądały jak psu z du.py wyciągnięte

Mój TŻ jest też alergikiem i trochę się boję, że Mały po nim to odziedziczy... A już Wam kiedyś pisałam, że TŻ ma z tym ogromny problem.

No i co do sterylizacji, to ja z pewnością będę musiała dbać (ale to później) o dokładne mycie rączek po kontakcie z piaskownicą, może w jakiś płyn do rąk ten antybakteryjny dla dzieci zainwestuję. Ja jako dziecko nabawiłam się gronkowca :/ U nas piaskownice są w stanie okropnym i wolę chuchać na zimne...

---------- Dopisano o 23:25 ---------- Poprzedni post napisano o 23:24 ----------

Cytat:
Napisane przez Paula SHIN Pokaż wiadomość
Moze jeszcze czosnek i syrop cebulowy do tego?
Ew. gdyby nie dzialalo sa syropy i tabletki na przeziebienie dla kobiet w ciazy, ale tez raczej tylko z naturalnych skladnikow
Po czosnku mam zgagę. A cebulę wolę surową na kanapce

Bloguję
Stary 2012-05-20, 23:04   #2830
chce_byc_mama
Zakorzenienie

wrocilam od znajomych bylo milo
a wy dalej o praniu

---------- Dopisano o 23:04 ---------- Poprzedni post napisano o 22:38 ----------

ide spac
tzn wszamam cos najpierw i pozniej ide spac
paa

Amelcia
chce_byc_mama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-20, 23:09   #2831
natee
Zakorzenienie

to i ja sie wypowiem na temat prania

ciuszki wypiore oczywiście w specjalnym proszku (a raczej żelu, bo wole tę postać) i płynie zmiękczającym (kupiłam taki sensitive bezpieczny dla dzieciaczków) raczej będzie to temp 40-50 stopni, bo to w zupełności wystarcza. powiem Wam, ze już dwie osoby powiedziały mi , ze teraz już się nie gotuje tych dziecięcych ciuszków, po to są proszki z aktywnym tlenem, które dopierają wszystko.
prasowanie też raczej sobie odpuszcze, bo jak widze większość, nie mam tego w zwyczaju. chyba, ze będą to ciuszki, które będą ze względów estetycznych tego wymagały.

---------- Dopisano o 00:09 ---------- Poprzedni post napisano o 00:05 ----------

już po północy, więc pochwale się, że zaczęłam 8 miesiąc

natee jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-05-20, 23:17   #2832
Soleilka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez natee Pokaż wiadomość

Babka poszła się myć z papierosem i cała łazienka capi Kiedyś ją zabiję i pójdę za to siedzieć

Bloguję
Stary 2012-05-20, 23:35   #2833
natee
Zakorzenienie

Ty to masz z tą babką

Ok ja sie kładę, bo TZ już wskoczył do wyra. Od jutra znowu na nocki idzie, wiec musze dzis go wyściskać, zeby mi do piątku wystaczyło

Dobranoc

natee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-21, 00:12   #2834
Maciejka__
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez depoison Pokaż wiadomość
Niestety - ilekroć kogoś nie spytam, wtf z tym prasowaniem wszystkiego, ciągle słyszę, że rzeczy nieprasowane podrażniały skórę dziecka (mówimy o noworodku, takich kilkumiesięcznych rzeczy już raczej nie dotyczy), że wychodziły krostki, zaczerwienienia...
No nie wiem, nie wiem. W dodatku - zgłębiając już temat - natykam się na takie np. artykuły
"Pediatrzy zalecają, by co najmniej przez pierwsze dwa miesiące prasować wszystkie ubranka dziecka. Wysoka temperatura działa jak sterylizator – zabija znajdujące się w tkaninie bakterie i alergeny. Od trzeciego miesiąca wystarczy prasować tylko rzeczy, które mają bezpośredni kontakt z delikatną skórą malca. "
Jedyne co mi zatem pozostaje, to mieć nadzieję, że moje dziecko okaże się, hmm, gruboskórne i mało wrażliwe. Albo zaganiać regularnie chłopa do prasowania.
Obawiam się, że to drugie.
Właśnie to podrażnienie skóry miałam na myśli pisząc o prasowaniu w celu wygładzenia - raczej strony wewnętrznej, niż zewnętrznej.
Tylko nie pojmuję wszywania przez producentów metek na karku. W części ubranek metki będą dotykać pieluchy, w body biedronkowym jest po prostu nadruk, ale w wielu metka będzie dotykać skóry dziecka, a ja czasem nawet ze swoich muszę usunąć.

---------- Dopisano o 01:12 ---------- Poprzedni post napisano o 01:04 ----------

Cytat:
Maciejka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-21, 05:09   #2835
prince_polo
Zakorzenienie

heeeej, od 5 nie spie....... glowa mi peka, i krew z nosa leci. \oczy mi sie kleja wiec jeszcze pewnie pewnie przekimam ale cchyba musze najpoerw kawe wypic

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
prince_polo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-21, 05:50   #2836
hanjah
Zakorzenienie

Kolejna bezsenna noc
Nie wiem czy Dorotka nie będzie mieć ospy Wczoraj wysypało córkę koleżanki, z którą Dorotka w zeszłym tyg miała kontakt. Nie wiadomo czy to ospa, ale póki co tak wygląda...
W nocy nasza mała miała gorączkę i wymiotowała W końcu zasnęła o 4.
Tż zadzwonił do pracy po dzień wolny. Pójdziemy z nią do GP, a po południu mamy wizytę u immunologa...
hanjah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-21, 05:56   #2837
Mandragorrka
Zakorzenienie

Hej Mamcie Jestem po śniadanku i zaraz zbieram się do pracy. Ale od jutra mam wolne - mam nadzieję, że będzie ładna pogoda i będę się byczyć na ogródku
Miłego dnia Brzuchatki

"To nie my daliśmy Ci życie...
To życie dało nam Ciebie..."

Mandragorrka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-21, 06:35   #2838
hanjah
Zakorzenienie

Wczoraj pierwsza czerwcówka urodziła
hanjah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-21, 06:37   #2839
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hanjah Pokaż wiadomość

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
Stary 2012-05-21, 06:42   #2840
agusiaaaa1234
Raczkowanie

Dzień dobry mamusie.
Nie było mnie tu kilka dni i zaległości mam tyle, że ho ho. zaczęłam podczytywać, ale zdecydowanie dnia zabraknie
Gratuluje rozpoczętych tygodni i udanych wizyt

---------- Dopisano o 07:42 ---------- Poprzedni post napisano o 07:41 ----------

Cytat:

Jak ja bym chciała się już też wykluć
agusiaaaa1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-21, 06:42   #2841
IkaTg
Raczkowanie

Hej Mamcie, dziękuję za wczorajsze gratki

Cytat:
Napisane przez phdwao Pokaż wiadomość

ja jutro mam wizyte, długo wyczekiwana achhhhhh:jupi :
Trzymam kciuki daj znać jak już będziesz po

Cytat:
Napisane przez kasikkkkka Pokaż wiadomość
Witajcie
w końcu dotarłam na wizaż
po wizycie piątkowej wszystko jest ok, szkoda tylko, że bez usg, ale serduszka słuchaliśmy
dostałam zwolnienie i już będę odpoczywać i może więcej się udzielać
następna wizyta za miesiąc i usg też w okolicach 30-tego tygodnia zrobimy
we wtorek urodziła moja szwagierka i byłam wczoraj zobaczyć malutką
śliczna jest , ale taka kruszynka, zaledwie 49 cm, ale waga 3200, więc w normie
patrząc na nią aż chciałoby się już mieć swoją córcię u boku
na weekend była moja siostra i pojeździliśmy trochę i pooglądaliśmy wózki
spodobały mi się strasznie tako, i captiva i laret
mam tylko wątpliwości, że dość ciężkie są, szczególnie captiva
wiem, że niektóre z was się na nie zdecydowały, jesteście zadowolone z wyboru??
świetne wieści

Cytat:

Mierzyć mnie będą dopiero przed porodem....

Współczuję kochana Musisz się tam dzielnie trzymać

Mam 3 paczki z pampers po 47 sztuk w opakowaniu. Może na tydzień starczy

Ja na zimę dokupię takie spodnie jak narciarskie

O, fajnie wiedzieć

Fajna fura

U nas też obydwoje mamy imię na K i myśleliśmy też o Małym żeby tak nazwać, ale... Krzyś odpada, bo jego bliski kuzyn tak ma i często się z nim widzimy, Kostek nam się nie podoba, Krystian też nie, Karol odpada z wiadomych względów, a Kazik to imię jak dla starego chłopa
Ale Fabian z dnia na dzień coraz bardziej mi się widzi
Szkoda, że dopiero przed porodem będziesz mierzona, bo w sumie nie wiesz na co się nastawiać.

Cytat:
to i ja sie wypowiem na temat prania

ciuszki wypiore oczywiście w specjalnym proszku (a raczej żelu, bo wole tę postać) i płynie zmiękczającym (kupiłam taki sensitive bezpieczny dla dzieciaczków) raczej będzie to temp 40-50 stopni, bo to w zupełności wystarcza. powiem Wam, ze już dwie osoby powiedziały mi , ze teraz już się nie gotuje tych dziecięcych ciuszków, po to są proszki z aktywnym tlenem, które dopierają wszystko.
prasowanie też raczej sobie odpuszcze, bo jak widze większość, nie mam tego w zwyczaju. chyba, ze będą to ciuszki, które będą ze względów estetycznych tego wymagały.

---------- Dopisano o 00:09 ---------- Poprzedni post napisano o 00:05 ----------

Co do prania ciuszków to ja będę prała na 40 stopni, a później żelazko. Może Was to zdziwi, ale ja lubię prasować ale jak patrze na te miniaturowe ubranka to nie wiem czy nie stracę cierpliwości
Stary 2012-05-21, 06:45   #2842
agusiaaaa1234
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez IkaTg Pokaż wiadomość

Co do prania ciuszków to ja będę prała na 40 stopni, a później żelazko. Może Was to zdziwi, ale ja lubię prasować ale jak patrze na te miniaturowe ubranka to nie wiem czy nie stracę cierpliwości
Js piorę tak samo, a żeby nie stracić cierpliwości robie kilka małych prań, zamiast jednego wielkiego
Stary 2012-05-21, 06:48   #2843
IkaTg
Raczkowanie

Cytat:
to lipcówki następne w kolejce
Stary 2012-05-21, 06:50   #2844
agusiaaaa1234
Raczkowanie

Wiecie jakiego 2 dni temu złapałam doła.... popatrzyłam na siebie w lusterku (na swoje nogi, boki, twarz) i miałam ochote płakać. Tak już chciałabym zrzucić te kg, zrobić coś ze swoim wyglądem.
nooooo i z racji tego, że nie mogę wylazić z lóżka zaczęłam latać po allegro. Jejku jakie znalazłam piękne szpilki... wysoki strasznie, ale się zakochałam. no i teraz mam dylemat kupić czy nie????
może wy mi poradzicie, bo koleżanka która pytałam o zdanie powiedziała, że przez najbliższy rok i tak ich nie nałożę, a przez ten czas duzo innych mi sie spodoba.......Ale czy szpilek z wózkiem nie da się polączyć?
Stary 2012-05-21, 06:57   #2845
wanilllka82
Wtajemniczenie

Witam Was Kochane mamcie z kawką

ja będę prała w 50 stopniach w Loveli jak ja już kupię, razem z płynem, raczej kupie tylko do kolorów, i pierwszy raz przeprasuje, potem wątpię że będę mieć czas, i tak mam dużo prasowania naszych codziennych ubrań, najwięcej brudzi młody a jego do szkoły w niewyprasowanym nie wypuszczę depoison zazdroszczę umiejętności wieszania wyprasowanego prania

trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty na pewno phdwao ją dziś ma

Cytat:
Napisane przez IkaTg Pokaż wiadomość
to lipcówki następne w kolejce
i dobrze, dokąd można z tym brzuchem chodzić ja chce normalnie ubierać skarpetki, wogule normalnie się ubierać, o wyspaniu się nawet nie marze bo pewnie przez kilkanaście miesięcy się nie wyśpię

Edytowane przez wanilllka82
Czas edycji: 2012-05-21 o 06:58
wanilllka82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-21, 06:58   #2846
prince_polo
Zakorzenienie

mam cały czas napiety brzuch i taki obolały
a jutro przed wizytą mam w szpitalu na ktg sie zgłosic

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!

Edytowane przez prince_polo
Czas edycji: 2012-05-21 o 06:59
Stary 2012-05-21, 07:05   #2847
modnisia86
Zadomowienie

Witam z rana z kawą
modnisia86 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-05-21, 07:10   #2848
pumas
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez depoison Pokaż wiadomość
Dzięki

pumas, jeśli chodzi o pranie i prasowanie to całkowicie podzielam Twój niepokój. Wyprać - wyprałam, ale prasowanie...
No nawet nie to, że jakoś straszliwie nie lubię - po prostu jestem na to zbyt leniwa, naszych rzeczy od lat nie prasujemy, a ja stałam się mistrzynią w takim strzepywaniu i rozwieszaniu rzeczy na suszarce, by nie trzeba było ich później prasować .
Moja gin mi mówiła (i to nie tylko ta prowadząca, ale też dwóch innych lekarzy), żeby nie przesadzać z tym praniem - żeby spróbować wyprać coś w zwykłym proszku, razem z naszymi ubraniami i obserwować skórę dziecka. Często rodzice na wyrost stosują te wszystkie dzieciowe proszki, bo tak wypada, tak będzie lepiej, a wcale niekoniecznie. Nie ma co chuchać i dmuchać. Dlatego ja na pewno spróbuję później prać w naszym proszku. Zresztą, jak się dzidziuś urodzi to się dowiemy, jak reaguje na pewne rzeczy. Trudno teraz dywagować na ten temat.

Cytat:
Napisane przez Paula SHIN Pokaż wiadomość
Z drugiej strony byla tutaj kiedys dyskusja, zeby nie wychowywac dziecka sterylnie (mowa byla nawet o noworodku) - czyli wcale nie potrzebujemy tych wszystkich sterylizatorow, super antybakteryjnych chusteczek itd.

Jeszcze pozniej komus odbije i bedzie biegal za raczkujacym dzieckiem nie dosc ze z mopem (z plynem antybakteryjnym ) to jeszcze bedzie wyparzac podloge wrzatkiem lub tym slynnym "H2O mopem" czyli para - super odkazajace. I to wszystko X razy dziennie.
Ja nie wiem, nawet jak moje dziecko nie umialo raczkowac i sie czolgalo to nie mylam podlogi dzien w dzien. Troche zarazkow nie zaszkodzi

Szczerze - nie chce mi sie prasowac ciuszkow od poczatku... Poza tym uzywam plynu zmiekczajacego, wiec ciuszki sa przyjemne w dotyku, na pewno nie sa sztywne (a sztywne czasami i mi przeszkadzaja ).

To troche jak z proszkiem. Jestem pewna, ze znajdzie sie iles osob, nawet na wizazu, ktore nie beda praly ciuchow noworodka w specjalnym proszku, tylko w zwyklym. Ja sie na to nie zdecyduje, ale watpie, ze zwykly proszek az tak by szkodzil... Zalezy od dziecka. Moj od poczatku byl alergikiem, wiec latwo wylazily nam krostki, juz w szpitalu, od ich pieluch tetrowych. A jednak obylo sie bez latania z zelazkiem i bez Oilatum. Proszek specjalny oczywiscie byl Lovela. Teraz juz pierzemy z naszymi, w zwyklym proszku, ale takie ponad roczne dziecko to zupelnie inna bajka

U nas w watku chyba nikt nie wypierze w zwyklym proszku?
Ja też nie jestem za wychowywaniem w sterylnych warunkach zwłaszcza, że mam psa, przy którym sprzątam co drugi dzień, odkurzam i myję podłogi, więc dziecko i tak będzie narażone na wszelkiego typu zarazki.

Ja będę próbować prać w zwykłym proszku razem z naszymi ciuchami - i nie będę czekać - jak mawiają "specjaliści" - do ukończenia roczku.

Cytat:
Napisane przez agusiaaaa1234 Pokaż wiadomość
Wiecie jakiego 2 dni temu złapałam doła.... popatrzyłam na siebie w lusterku (na swoje nogi, boki, twarz) i miałam ochote płakać. Tak już chciałabym zrzucić te kg, zrobić coś ze swoim wyglądem.
nooooo i z racji tego, że nie mogę wylazić z lóżka zaczęłam latać po allegro. Jejku jakie znalazłam piękne szpilki... wysoki strasznie, ale się zakochałam. no i teraz mam dylemat kupić czy nie????
może wy mi poradzicie, bo koleżanka która pytałam o zdanie powiedziała, że przez najbliższy rok i tak ich nie nałożę, a przez ten czas duzo innych mi sie spodoba.......Ale czy szpilek z wózkiem nie da się polączyć?
Oczywiście, że można, nie słuchaj koleżanek..... Moje koleżanki dziwią się, czemu w szpilkach chodzę w ciąży - jeszcze brzuch mi nie wyskoczył, a te już na mnie siadły, że sexi mamę z siebie robię. A to nie o to przecież chodziło, tylko o dobre samopoczucie, wygląd itd.
Jeśli masz ochotę na szpilki, to sobie je kup i na pewno je założysz chyba, że dasz się zamknąć w domu bez jakichkolwiek wyjść i przyjemności

Witajcie o poranku i po nieprzespanej nocy. Dużo mam planów na dzisiaj, bo jutro wyjeżdżam i wracam dopiero w weekend - a weekend będzie pod tytułem gości z daleka, więc trzeba dzisiaj wszystko przygotować, ugotować, zrobić zakupy, posprzątać (o ile się da na zapas hehe) i zostawić tżtowi wytyczne co do funkcjonowania przez tych kilka dni beze mnie :P
pumas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-21, 07:12   #2849
phdwao
Zakorzenienie

Cytat:
U mnie to zależy od proszku. Teraz mam kapsułki piorące z Persilu i pranie bez tego jest super
Też myślę nad płynem i chyba na Jelenia się skuszę
aha musze obczaic tego jelenia(hehe fajnie to brzmi)
Cytat:
Jezu dziewczyny, przerażacie mnie z tym praniem... Tak jak i z planowaniem chrzcin :P Ja jeszcze o praniu nie myślę, a wam zostały resztki do ogarnięcia. Nie mówiąc już o prasowaniu tego wszystkiego - ja raczej nie mam zamiaru, bo nienawidzę tego robić !
nie tylko z tym
Cytat:
No dobra, ale nie dajmy się zwariować, tak to musiałybyśmy wszystko krochmalić, wybielać, wygotowywać i co jeszcze... Ja po praniu uważam, że ciuchy są czyste i nie ma potrzeby ich dodatkowo maltretować prasowaniem, jeśli nie ma takiej konieczności - czy majtki tez prasujesz? W końcu zabijasz resztki bakterii ! No nie wiem, dla mnie to jakaś paranoja - pewnie większość z was się ze mną nie zgodzi, ale dla mnie jednokrotne pranie w zupełności wystarcza.
a chyba jeszcze nikt nie zwariował? wyprać jak wiadomo trzeba, co do prasowania wszystko zależy od własnych potrzeb. Ja ze względów estetycznych wyprasuję napewno duże materiały-pieluchy, pościele, myslę że ciuszki też będę, bo one sa z czystej bawełny, a ta lubi się wymiętosić, a nie znosze takiego czegoś

natomiast wiem, że mam tego trochę dlatego juz zaczne, bo nie ma zamiaru potem się spieszyć, czy stac na żelazkiem 12h

każda robi jak uważa, ale widze, że zaczyna powstawać panika, że ktos coś już ma/robi a inny nie

To z nowości: mam siarę

halo humor zarąbisty bo niedługo podejrze synusia, mojego słodziaka

---------- Dopisano o 08:12 ---------- Poprzedni post napisano o 08:11 ----------

Cytat:
Moja gin mi mówiła (i to nie tylko ta prowadząca, ale też dwóch innych lekarzy), żeby nie przesadzać z tym praniem - żeby spróbować wyprać coś w zwykłym proszku, razem z naszymi ubraniami i obserwować skórę dziecka. Często rodzice na wyrost stosują te wszystkie dzieciowe proszki, bo tak wypada, tak będzie lepiej, a wcale niekoniecznie. Nie ma co chuchać i dmuchać. Dlatego ja na pewno spróbuję później prać w naszym proszku. Zresztą, jak się dzidziuś urodzi to się dowiemy, jak reaguje na pewne rzeczy. Trudno teraz dywagować na ten temat.
ja chce Cie widziec po porodzie
phdwao jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-21, 07:17   #2850
pumas
Zakorzenienie

Ja nie panikuję, że wy prasujecie czy pierzecie, a ja nie, bo nic nie stoi na przeszkodzie, żebym to zrobiła - po prostu na razie uważam, że to za wcześnie, w końcu rodzić będę za ponad miesiąc...

Ja jestem z tych panikujących chuchających i dmuchających, ale umiem się powstrzymywać i brac pewne rzeczy na chłopski rozum, co też planuję czynić w przypadku córeczki

Powodzenia u lekarza ! Daj znać, jak poszło

Jezu, nie mamy jeszcze imienia ;(
pumas jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości