Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część X - Strona 93 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-05-20, 18:03   #2761
Irmusia81
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część X

Cytat:
Napisane przez ewka5891 Pokaż wiadomość
Ogólnie bylismy z TZ na spacerze, bo troche cieplej u nas (12 stopni ) no i teraz cos mnie na dole zaczęło bolec i ciąnąć, az musialam sie polozyc. Mam nadzieje, ze to tylko od tego chodzenia było...

Ogólnie to zaczelismy dzisiaj 31 tydzien
Gratuluję!
Odpoczywaj jak najwięcej
Irmusia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-20, 18:06   #2762
Paula SHIN
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nicki86 Pokaż wiadomość

Z szumami to potwierdzam, zwłaszcza suszarkę i okap tzn. tą wentylację dzidziuś się uspokaja i śpi
Na youtube jest duzo filmikow z deszczem, nawet jakies z odkurzaczami (wtedy byl taki 7-godzinny ). Ja tego uzywalam jesli faktycznie sytuacja byla krytyczna i maluch mi sie nie chcial uspokoic dzialalo.

Bardzo, bardzo, bardzo szczesliwa
Nasze Drugie Dziecko

Paula SHIN jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-20, 18:07   #2763
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Paula wlasnie ja chce kupic tylko z pampersa, nie wiem jakos innych nie biore w ogole pod uwage

Amelcia
chce_byc_mama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-20, 18:08   #2764
nadalka
Zakorzenienie

Nicki w mrągowie. Tylko że ja nie mam tutaj zamiaru siedzieć:/
Stary 2012-05-20, 18:10   #2765
Paula SHIN
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez chce_byc_mama Pokaż wiadomość
Paula wlasnie ja chce kupic tylko z pampersa, nie wiem jakos innych nie biore w ogole pod uwage
A ja glupia nakupilam pampers do szpitala, ale juz w domu postanowilam sprawdzic cos innego. I co? Nie moglam kupic po 1 paczce. Nie... Trzeba bylo od razu po 2

Bardzo, bardzo, bardzo szczesliwa
Nasze Drugie Dziecko

Paula SHIN jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-20, 18:12   #2766
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Paula SHIN Pokaż wiadomość
A ja glupia nakupilam pampers do szpitala, ale juz w domu postanowilam sprawdzic cos innego. I co? Nie moglam kupic po 1 paczce. Nie... Trzeba bylo od razu po 2
To ja chyba też kupię 2 paczki jedynek z Pampersa Przecież nie będą za małe na noworodka chyba
Stary 2012-05-20, 18:24   #2767
muminek82
Wtajemniczenie

wpadłam na chwilkę bo jestem wykończona,wczoraj mąż skończył malować i dzisiaj robiliśmy porządki uff,ale większość już się udało zrobić
gratuluje rozpoczętych tygodni
mam nadzieje że uda mi się w przyszłym tygodniu ogarnąć ze wszystkim i będe na bieżąco bo tęskni mi się za Wami
muminek82 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-05-20, 18:26   #2768
wanilllka82
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez muminek82 Pokaż wiadomość
wpadłam na chwilkę bo jestem wykończona,wczoraj mąż skończył malować i dzisiaj robiliśmy porządki uff,ale większość już się udało zrobić
mam nadzieje że uda mi się w przyszłym tygodniu ogarnąć ze wszystkim i będe na bieżąco bo tęskni mi się za Wami
nigdzie się stąd nie ruszamy muminkowa mamusiu
wanilllka82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-20, 18:27   #2769
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Cytat:
u nas sa z pampersa pakowane te male po 27 sztuk w paczce wiec mysle ze kupie na probe 2 paczki jedynek i najwyzej jak mi sie sprawdza to po prostu dokupie, a dokupic mozna w kazdym dowolnym sklepie

Amelcia
Stary 2012-05-20, 18:28   #2770
phdwao
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez muminek82 Pokaż wiadomość

ja jutro mam wizyte, długo wyczekiwana achhhhhh:jupi :
phdwao jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-20, 18:28   #2771
wanilllka82
Wtajemniczenie

Cytat:
moja mala ma czkawke
i czuje to po prawej stronie brzucha na wysokosci wyrostka robaczkowego wiec tam ma chyba glowke.
mój też ma teraz czkawkę i czuje ja u góry, czyżby znowu się przekręcił
wanilllka82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-20, 18:30   #2772
natee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hanjah Pokaż wiadomość
A właśnie-dziewczyny z UK-nie przeszkadza Wam jak przy badaniu jest student/studentka? Mnie właśnie nie: nawet się cieszę że w taki sposób zdobywają doświadczenie-bo w sumie jak inaczej mieliby się nauczyć? Podoba mi się to, że za każdym razem pytają czy zgadzam się na obecność kogoś jeszcze, czy nie mam nic przeciwko żeby mnie zbadał/zbadała. Przy porodzie też miałam praktykantkę-ale to dlatego że rodzę w szpitalu akademickim, który szkoli położne właśnie.
Czasami jest z położną jakaś studentka w gabinecie, w ogóle mi to nie przeszkadza, ale przy porodzie nie wiem czy chciałabym dodatkową osobe zaglądającą mi miedzy nogi
Cytat:
Dziewczyny ile paczek pampkow kupujecie? chodzi mi o te 2-5 kg
dziś kupiliśmy jedną (54szt) na dobry początek

natee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-20, 18:32   #2773
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Pdhwao bedziemy trzymac kciuki

ja mam wizyte we wtorek...

Amelcia
Stary 2012-05-20, 18:33   #2774
depoison
Zadomowienie

Cytat:
Wow elektroniczna niania do mieszkania, jeszcze taka droga.. Faktycznie, mogla cos o wiele lepszego w tej cenie kupic przeciez Wy tego pewnie nawet nie uzyjecie.
użyć - użyjemy, bo mury (i drzwi) mamy grube jak cholera, więc jak małą zamkniemy w sypialni, to musiałaby się rozedrzeć jak syrena alarmowa, byśmy ją usłyszeli siedząc np. w kuchni - ale aż taka wypasiona niania to nam na pewno nie jest potrzebna
Ja chciałam kupić coś używanego, zwykłego, za max. 10 €.

Swego czasu obiecałam, że jak złożymy wreszcie wózek, to pokażę
No więc złożyliśmy. Spacerówkę tylko na moment (by sprawdzić, czy wszystko jest, sfotografować nawet nie zdążyłam), ale gondolka właśnie stoi metr ode mnie i się wietrzy. Oto ona:
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_4599 [640x480].jpg (79,4 KB, 60 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_4605 [640x480].jpg (80,8 KB, 53 załadowań)

Le roi est mort, vive le... reine!

depoison jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-20, 18:36   #2775
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Depoison bardzo ladny wozek

Amelcia
Stary 2012-05-20, 18:37   #2776
phdwao
Zakorzenienie

Cytat:
Pdhwao bedziemy trzymac kciuki

ja mam wizyte we wtorek...
to fajnie, troche bedzie tych wizyt w tym tygodniu
Stary 2012-05-20, 18:38   #2777
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez phdwao Pokaż wiadomość
to fajnie, troche bedzie tych wizyt w tym tygodniu
ciekawa jestem co mi ta polozna znowu wymierzy.

Amelcia
Stary 2012-05-20, 18:43   #2778
natee
Zakorzenienie

Cytat:
trzymam kciuki za wizyte

depoison bardzo fajny wózek

a ja po buszowaniu na dwóch car boota'ach padłam i spałam ponad godzine a teraz zjedliśmy dopiero obiad hihi

uciekam spędzić reszte niedzieli z mężem

natee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-20, 18:56   #2779
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
ja jutro mam wizyte, długo wyczekiwana achhhhhh:jupi :
trzymam kciuki

Cytat:
Napisane przez depoison Pokaż wiadomość
No więc złożyliśmy. Spacerówkę tylko na moment (by sprawdzić, czy wszystko jest, sfotografować nawet nie zdążyłam), ale gondolka właśnie stoi metr ode mnie i się wietrzy. Oto ona:
fajna bryka

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-05-20, 19:11   #2780
ewurka
Wtajemniczenie

Cytat:
ja mam 3 pudełka gaci siateczkowych
ja kupiłam póki co jeden i zamierzam kupić tą podkładke na prześcieradło gdyby czasem coś mi się ulewało...
A wiesz, ze kupiłam ta książke co polecałaś Zawitkowskiego bardzo fajna jest z płytą
I kciuki za wizytę
Cytat:
(a w ogóle to mam niejasne przeczucie, że przewijak stanie się nowym ulubionym posłankiem kota...)

Cytat:
Napisane przez natee Pokaż wiadomość
też już na siebie patrzec nie moge, tym bardziej, ze strasznie puchne położna mnie oglądała od stóp do głów i mówiła, ze musimy obserwować to puchnięcie. myślałam, ze przytyłam przez ostatnie 3 tyg i to sporo, tymczasem waga stoi a ja puchne w oczach
ja mam strasznie popękane krwinki w okolicy kolan i mam nadzieje, że położna tego nie zignoruje bo czasami bardzo mnie to ciągnie. Mam nadzieje, ze to puchnięcie to nic poważnego tylko woda

Cytat:
Napisane przez hanjah Pokaż wiadomość
A właśnie-dziewczyny z UK-nie przeszkadza Wam jak przy badaniu jest student/studentka? Mnie właśnie nie: nawet się cieszę że w taki sposób zdobywają doświadczenie-bo w sumie jak inaczej mieliby się nauczyć? Podoba mi się to, że za każdym razem pytają czy zgadzam się na obecność kogoś jeszcze, czy nie mam nic przeciwko żeby mnie zbadał/zbadała. Przy porodzie też miałam praktykantkę-ale to dlatego że rodzę w szpitalu akademickim, który szkoli położne właśnie.
mnie to nie przeszkadza, pod warunkiem, ze położna pilnuje studentki, bo raz mi jedna wpisała żle tydzień ciąży bo tak była biedna zdenerwowana...ale fakt muszą się gdzieś uczyć

Cytat:
Napisane przez nadalka Pokaż wiadomość
Hej. A ja nadal w szpitalu... Zaczynam już łapać mega doła... Wyszły mi rano 8 skurczy na ktg i mnie nie puścili :/ i leże... Nie mam ani jedzenia, ani picia, krople do nosa mi się kończą, kasy do tv nie mam... Zaje.biście żyć nie umierać...
Dużo zdrówka i mam nadzieję, że ktoś Cię w końcu odwiedzi na miłość...tak sama, samiusieńka!!! Szok!!! Ja bym zwariowała i zaraz dzwoniła po kogoś, bo tak nie możesz bez niczego leżeć przecież

Cytat:
Kupię chyba 2 bo misiek po każdym karmieniu będzie kupkował przecież, więc sporo tego pójdzie

Cytat:
Napisane przez 201704110948 Pokaż wiadomość
Treść usunięta
Ale Wam zazdroszcze tej biedronki!!! Ostatnio kupiłam te bodziaki za 29.99 i super są!

Cytat:
Anyway, można mówić rodzinie, że nie chcemy tych wszystkich prezentów, wsparć finansowych, wózków-srózków i innych dóbr. Teściowa o zdanie niepytana podarowała nam właśnie el. nianię z Aventu za, bagatela, 70€ - podczas gdy my chcieliśmy kupić jakąś najtańszą, najprostszą, bo przecież mieszkamy w mieszkaniu nie w domu.
I po cholerę? tylko niepotrzebnie przepłaciła
Ahhh po co brać pod uwagę zdanie przyszłych rodziców, skoro i tak oni wiedzą lepiej!!! Jak mnie wkurza takie zachowanie...my na szczęście wszystko kupujemy sami, a jak coś nam będzie potrzebne mamy dać znać i tyle.

* Aniołek 3.06.2010 [*]

słodkości

ewurka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-20, 19:15   #2781
phdwao
Zakorzenienie

Cytat:

Cytat:
Napisane przez Irmusia81 Pokaż wiadomość
trzymam kciuki

Cytat:
Napisane przez ewurka Pokaż wiadomość
ja kupiłam póki co jeden i zamierzam kupić tą podkładke na prześcieradło gdyby czasem coś mi się ulewało...
A wiesz, ze kupiłam ta książke co polecałaś Zawitkowskiego bardzo fajna jest z płytą
I kciuki za wizytę
super ze jestes zadowolona, ja tez

dzieki
Stary 2012-05-20, 19:30   #2782
cynamonowy_deser
Raczkowanie

Cytat:
Ja tez wole kombinezon. Rach ciach wsadzasz malucha i nie przejmujesz sie tym czy przypadkiem kurtka nie odstaje od brzucha jak lezy
No i dodatkowy koc jest zbedny, a to tez wygoda - mniej do noszenia.
My dopiero na wiosne kupilismy kurtke. A teraz to wiadomo ze u starszego kurtka wygodniejsza bedzie, u mlodszego kombinezon ile mnie wydatkow czeka na zime sobie tez trzeba nowa kurtke kupic, stara juz do niczego...
Też mi się wydaje, że kombinezony są bardziej praktyczne, mniej roboty przy zakładaniu a przede wszystkim maluchowi jest cieplej.

Cytat:
Dziwne Mi wczoraj położna powiedziała, że mam mieć siateczkowe te wielorazowe. Mówiła, ze się super sprawdzają, można przeprać i szybko wyschną
U mnie też położna wspomniała, że majtki powinny być siatkowe. Moja mama mówiła, że przy porodzie ze mną czyli 26 lat temu po porodzie chodziła krokiem pingwina, z gigantycznym podkładem między nogami bez możliwości założenia jakiejkolwiek bielizny.

Cytat:
hej
wstalam zjadlam sniadanko i zbieram sie na miasto
mam dzisiaj tyle roboty
Tydzien minal mi okropnie.
Musialam wrocic na woje poprzednie stanowisko i znowu musze izerac sie z kierownikiem ktory istnie wykancza mnie psychicznie.
Bardzo mi przykro, że Twój szef jest takim chamem

Cytat:
Napisane przez prince_polo Pokaż wiadomość

a ja byłam na miescie dostałam takich skurczy ze ledwo doszłam do domu boje sie ze na ktg we wtorek wyjda i do szpoitala mnie dadzą a tak mnie ciągnie dol brzucha ze masakra, dobrze ze w ogrodku mamy hustawke duza bujana wiec sie glebne i bede sie bujała , i jadła

---------- Dopisano o 12:42 ---------- Poprzedni post napisano o 12:42 ----------

aaaaaaaa kupiłam dzis w ciuszkach kożuszek dla mojej Niuni taki jasny fioletowy z nexta z metką był boski!
Princuś może powinnaś trochę przystopować z porządkami i lataniem po mieście a dolegliwości bólowe minęłyby jak ręką odjął..

A kożuszek cudo

Cytat:
Wrocilam z miasta nogi mi w dupe wchodza
Poszalalam dzisiaj konkretnie.
Kupilam sobie nowy wazon do salonu, nowy czajnik do kuchni, pojemniki na kawe herbate i cukier pod kolor czajnika tzn srebrne :P do tego zestaw 6 filizanek do kawy cukiernica i na mleczko,
Niuni kupilam butelke z TT i smoczki uspokajacze tez z TT, kupilam jej jeszcze lotion do cialka z JJ i sobie majty poporodowe. Chcialam jeszcze kupic taki cieplejszy kocyk ale juz nie mialam sily na dalsze buszowanie.

Maciejka ta dziewczyna musiala jechac bo jej ojciec zmarl wiec wziela urlop z dnia na dzien i poleciala wroci ponoc za 3 tyg.
Wiec na ten czas ja musze wrocic na shopfloor.
Moj tz to sie tak na niego wkurzyl w czwartek ze chcial mu napierdzielic, na szczescie go powstrzymalam bo jeszcze by go zwolnili.
Juz nie wiem co robic.
Nie moge na niego patrzec napawa mnie obrzydzeniem po prostu.

Hania spodziewaj sie listonosza poniedzialek - wtorek
A czego się najbardziej obawiasz, co Cię najbardziej stresuje w kontaktach z przełożonym? Chodzi o to, że może wyrzucić Cię z pracy? Dorzuca Ci dodatkową robotę? Czy wyżywa się w jakiś konkretny sposób?

W mojej pierwszej pracy (jeszcze podczas studiów) dałam się zastraszyć przełożonej do tego stopnia, że każdą pobudkę do pracy zaczynałam bólem brzucha, głowy, biegunką, atakami paniki.. Kiedy babka pojawiała się w moim biurze paraliżował mnie strach, papiery wypadały mi z rąk. Najgorsze było to, że mogłam olać jej zachowanie albo stawić mu czoła, mogłam zwrócić się o pomoc do szefa czy kadrowej z prośbą o zmianę stanowiska - nie zrobiłam tego i odeszłam z bardzo rozwojowej, dobrze płatnej posady w dużej korporacji.

Na szczęście wyciągnęłam wnioski i nigdy więcej nie pozwolę sobie na podobne traktowanie, mój obecny szef już kilka razy zdążył się o tym przekonać. Nie pozwól się zastraszyć.

Cytat:
Napisane przez lipus89 Pokaż wiadomość
witam witam dwa dni mnie nie było, bo moja bratanica ma jutro komunię i zjechała się wczoraj do chałupy cała rodzina
no i stawiam shak'a bo wczoraj się obroniłam
taka jestem szczęśliwa bo teraz będę mogła się skupić tylko i wyłącznie na Jaśku, a nie zajmować się pierdołami jak nauka
Gratuluję

Cytat:

Wkrótce wkroczysz w 8 miesiąc

Mamuśki, która z Was pisała coś o kupnie wózka Espiro Vector Pro?

Może mi któraś powiedzieć jakie są wymiary gondoli?

Myślałam, że dokonałam już decyzji o zakupie wózka (Grander) ale prześladuje mnie myśl, że ta gondola 78 cm będzie za mała na przejeżdżenie zimy.
cynamonowy_deser jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-20, 19:31   #2783
ewurka
Wtajemniczenie

Cytat:
super ze jestes zadowolona, ja tez

dzieki
Bardzo fajnie napisana i wiele cennych porad.

* Aniołek 3.06.2010 [*]

słodkości

ewurka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-20, 19:34   #2784
prince_polo
Zakorzenienie

heloł, wrocilismy od tesciow

zjadlam wlasnie chlebek ze smalcem i kiszonym

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
prince_polo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-20, 19:35   #2785
pumas
Zakorzenienie

Ojj gaduły
Witajcie wieczorem, koniec weekendu, czas wracać do szarości życia
Depoison, fajna ta mamba, też o niej myślałam - ale czemu taki ciemny kolor wybrałaś???
Phdwao, trzymam kciuki za wyczekiwaną wizytę, na pewno wszystko będzie dobrze. Ja kolejną mam dopiero 5 czerwca ;(
Nadalka, wytrzymaj jeszcze trochę, wspolczuję Ci siedzenia w tym szpitalu bez towarzystwa de facto, ale jakoś musisz dać radę!

My dzisiaj cały dzień byliśmy poza domem, zrobiliśmy ponad 100 km, to tu to tam, niby nigdzie, a jednak się nazbierało. Poczyniłam kolejne zakupy do domu, jakieś półki, lampy, pierdoły dla małej - powoli ubywa z listy, ale przybywa gratów w pokoju, do którego wkrótce już nie będziemy mogli wejść I po co to wszystko...to ja nie wiem.
pumas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-20, 19:42   #2786
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:
ja narazie mam 1 pampersa, ale jeszcze 1 dokupie i potem bede dokupywac po troche. Moja kuzynka urodziła corke to sie nie zmeisciła w te najmniejsze pampki
Cytat:
Chyba zaczyna mnie przesladowac wizja porodu.
W nocy snilo mi sie ze odchodzi mi czop
i wiem ze juz coraz blizej.
I zwyczajnie sram po gaciach.
mi tam sie czopy nie śnią tylko sam sex

ale mam głupawe

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
prince_polo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-20, 19:47   #2787
KarolinaPW
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Norniczka Pokaż wiadomość
Witam Mamusie. Meldujemy sie całe i zdrowe z Amelką . Podróż minęła znośnie, chociaż lądowanie się chyba małej nie podobało co boleśnie odczułam, no ale juz w domku, pogoda piękna wiec cały dzień siedze na hustawce w ogrodzie. Na razie śpimy u tesciów bo będziemy malować pokój u moich rodziców, a tam u teściów nie mam internetu. Teraz czekam na siostrę bo ma przyjechać z dziećmi . Buziaki
Witamy w kraju, super, że dobrze zniosłaś podróż
Cytat:
Napisane przez lipus89 Pokaż wiadomość
witam witam dwa dni mnie nie było, bo moja bratanica ma jutro komunię i zjechała się wczoraj do chałupy cała rodzina
no i stawiam shak'a bo wczoraj się obroniłam
taka jestem szczęśliwa bo teraz będę mogła się skupić tylko i wyłącznie na Jaśku, a nie zajmować się pierdołami jak nauka
Gratuluję
Cytat:
Napisane przez branzoletka Pokaż wiadomość
Dzieńdoberek Śliczny dzionek dzisiaj aż chce się żyć
Zaje.biście, że się czujesz lepiej, bardzo się cieszę
Cytat:
Napisane przez sas Pokaż wiadomość
hej dziewczynki

dzis zaczynamy 34 tydzien
teraz zmykam was nadrobic
Gratulacje
Cytat:
Napisane przez kaskaderka Pokaż wiadomość
Dziewczyny tego posta piszę razem z tż( i z jego kompa), bo wpadł na taki pomysł.
Dotyczy wyboru imienia dla naszego synka, bo jak wiecie nie umiemy dojść w tej kwestii do porozumienia Zaznaczam, że piszemy tego posta razem, dobrowolnie i szczerze.
No więc: Zacznę od tego, ze mój tż ma na imię Arkadiusz ale potocznie wszyscy wołamy do niego Aro. Dzisiaj wpadł na genialny pomysł(jeden z wielu) który jemu wydaje się bardzo inspirujący aby synka nazwać imieniem Aron z pisownią przez dwa A czyli Aaron (usłyszeliśmy je dzisiaj na filmie). W tamtej chwili oboje w myślach zastanawialiśmy się nad tym imieniem a wieczorem poruszyliśmy ten temat. I tą inspiracją piszemy tego posta abyście się wypowiedziały i nam pomogły. Ważne info: mój tż jest zachwycony, że w środku tego imienia jest jego ksywka a mi się wydaje jakby za poważne to imię, sama nie wiem zwłaszcza, ze jedyne zdrobnienie to Aronek.
Ciekawe imię i fajnie się komponuje z imieniem tżta, tylko zrezygnowałabym z tego podwójnego a
Cytat:
Napisane przez Soleilka Pokaż wiadomość

Mój TŻ ostatnio pytał czemu żadna z Was nie chce małego Konradka mieć
Serio, to myślałam o tym imieniu oboje mamy imiona na literę K i fajnie byłoby gdyby synuś też miał, ale Konrad niestety nie podoba się mężowi
Cytat:
Napisane przez Linka25 Pokaż wiadomość
Wiecie co jeszcze dzis usłyszałam w SR, co zburzyło mój światopogląd??? Że nie można używać jednorazowych majtek po porodzie! Żadnych. Ani siarkowanych ani innych.
Oczywiście położna dodała ze jak chcemy to możemy sobie nawet 20 par nałożyć, ale że robimy sobie krzywdę tymi majtkami...
Czyli mamy siedzieć z gołą du.pą i krwawić na łóżko lub po nogach?
Cytat:
Cieszę się, że tak się wam Dolores Miednica podoba
U mnie na studiach powtarzano, że była kiedyś osoba o takim nazwisku, ale wydaje mi się, że to raczej jakaś legenda, która funkcjonuje w różnych miastach i miejscach (jako przykład kuriozalnego połączenia imienia z nazwiskiem)
Też znam to połączenie, jako dziecko ktoś mi opowiadał, że osobiście znał rzeczoną Dolores, ale to raczej miejska legenda.
A na marginesie miałam ciotkę o tym imieniu, ale nazwisko miała zwyczajne i jakoś to nie raziło
And you’re crying
When you’re by my side
There is no defence
I forget to sense I’m dying"

KarolinaPW jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-20, 19:59   #2788
kasikkkkka
Zadomowienie

Witajcie
w końcu dotarłam na wizaż
po wizycie piątkowej wszystko jest ok, szkoda tylko, że bez usg, ale serduszka słuchaliśmy
dostałam zwolnienie i już będę odpoczywać i może więcej się udzielać
następna wizyta za miesiąc i usg też w okolicach 30-tego tygodnia zrobimy
we wtorek urodziła moja szwagierka i byłam wczoraj zobaczyć malutką
śliczna jest , ale taka kruszynka, zaledwie 49 cm, ale waga 3200, więc w normie
patrząc na nią aż chciałoby się już mieć swoją córcię u boku
na weekend była moja siostra i pojeździliśmy trochę i pooglądaliśmy wózki
spodobały mi się strasznie tako, i captiva i laret
mam tylko wątpliwości, że dość ciężkie są, szczególnie captiva
wiem, że niektóre z was się na nie zdecydowały, jesteście zadowolone z wyboru??
Stary 2012-05-20, 20:04   #2789
KarolinaPW
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ewurka Pokaż wiadomość
dzień dobry mamuśki

Wróciłam po 2 tygodniowym urlopie i nawet nie nadrabiam

Chciałam się tylko pochwalić, że maluszek w 25tc waży 800g i jest małym wstydzioszkiem, nie chciał zrobić sobie zdjęcia w 4d

I zaczęłam chyba szał zakupów...póki co ale nadal jest to uczucie jak ślepy we mgle...kupuje a nie wiem czy dobrze...
Witaj kochana super że z synusiem wszystko ok
Pokażesz co kupiłaś?
Ja niedawno tylko bodziak z Biedronki i dalej znów zastój
Cytat:
Napisane przez cynamonowy_deser Pokaż wiadomość

My rozpoczęliśmy w sobotę 32 tydzień czyli 8 miesiąc
Gratuluję
Cytat:
Napisane przez branzoletka Pokaż wiadomość
Gratuluje Ósemka to śliczna liczba, moja ulubiona
Moja też i zawsze zazdrościłam mojej siostrze, że sie ósmego urodziła
Cytat:
Napisane przez IkaTg Pokaż wiadomość
Hej, witam w 8 miesiącu
Super, gratulacje
Cytat:
Hej. A ja nadal w szpitalu... Zaczynam już łapać mega doła... Wyszły mi rano 8 skurczy na ktg i mnie nie puścili :/ i leże... Nie mam ani jedzenia, ani picia, krople do nosa mi się kończą, kasy do tv nie mam... Zaje.biście żyć nie umierać...
Przykro, że Cię tyle trzymają, myślałam, że już z domku piszesz
And you’re crying
When you’re by my side
There is no defence
I forget to sense I’m dying"

KarolinaPW jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-20, 20:08   #2790
Soleilka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez IkaTg Pokaż wiadomość
Hej, witam w 8 miesiącu

Mierzyć mnie będą dopiero przed porodem....
Cytat:
Współczuję kochana Musisz się tam dzielnie trzymać
Cytat:
Mam 3 paczki z pampers po 47 sztuk w opakowaniu. Może na tydzień starczy
Cytat:
Ja jakoś wolę kupić Małemu kombinezon albo 2 kombinezony Jakoś myślę, że będzie mu i cieplej i wygodniej niż w kurtce i spodniach
Ja na zimę dokupię takie spodnie jak narciarskie
Cytat:
Napisane przez 201704110948 Pokaż wiadomość
Treść usunięta
O, fajnie wiedzieć
Cytat:

Cytat:
Fajna fura
Cytat:
Napisane przez KarolinaPW Pokaż wiadomość

Serio, to myślałam o tym imieniu oboje mamy imiona na literę K i fajnie byłoby gdyby synuś też miał, ale Konrad niestety nie podoba się mężowi
U nas też obydwoje mamy imię na K i myśleliśmy też o Małym żeby tak nazwać, ale... Krzyś odpada, bo jego bliski kuzyn tak ma i często się z nim widzimy, Kostek nam się nie podoba, Krystian też nie, Karol odpada z wiadomych względów, a Kazik to imię jak dla starego chłopa
Ale Fabian z dnia na dzień coraz bardziej mi się widzi

Bloguję
Soleilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości