Piękne ciało chcemy mieć! 5 małych i zdrowych posiłków dziennie, Dieta 1000 kcal cz.6 - Strona 89 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-05-20, 20:25   #2641
monika01011986
Zakorzenienie

Dot.: Piękne ciało chcemy mieć! 5 małych i zdrowych posiłków dziennie, Dieta 1000 kca

jeju jak mnie brzuch boli i już mi się spać chce.... ja jak mam okres to ciągle bym spała...
Młodszy synek już odleciał śpi sobie smacznie jeszcze tylko starszy mi został.... ale zaraz też pójdzie spać.
W ogóle to obaj dzisiaj sie kąpali w jeziorze cali nie weszli do wody ale do połowy tak - reszte ciała sobie ochlapali..... Woda lodowata... ale jak mówiłam że mają zakaz wchodzenia do wody to jeszcze bardziej wchodzili starszy synek już ma katar... ciekawe co będzie jutro.
Wrzucam Wam fotkę moich kudłów - mój synek mi zrobił !!!!! Także chyba troche urosły z tego co widzę

kudły.jpg

p.s. w tle worki z ciuchami do oddania dla opieki społecznej hehehe

06.2010 - 85 kg

06.2011 - 57 kg

2013 - 60-62 kg
2014 - 61-65
2016 - 71 kg

aktualnie jest : 66 kg

cel : 60 kg

Edytowane przez monika01011986
Czas edycji: 2012-05-20 o 20:26
monika01011986 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-20, 20:39   #2642
meeedzik
Zakorzenienie

Dot.: Piękne ciało chcemy mieć! 5 małych i zdrowych posiłków dziennie, Dieta 1000 kca

Monia dziękuję a w tym jeziorku to brudna woda była w zeszłym roku, a w tym się zdziwiłam, że taka czysta jest
Cocktail a no byliśmy z psem, ale ostatni raz go wzięłam, bo bardzo go męczyły te upały i całą drogę sapał

Dodaję jeszcze fotkę mojego urwisa
Stary 2012-05-20, 20:48   #2643
mielnus
Wtajemniczenie

Witam was dziewczyny..

Czy mnie przyjmiecie do swojego grona? Nie mam dużo do schudnięcia, ale straszne problemy z tym. Kompletnie nie chce mi waga spadać. Nie wiem juz jak sobie radzić. Od jutra rana zaczynam ostro diete, raczej bez ćwiczeń. Kiedys duzo biegalam i zauważyłam u siebie rozrost mięśni, szczególnie na udach. Wolałabym jednak tego uniknąć mimo wszystko. Najpierw chce schudnąć a pozniej pogimansykować się, jezdzić na basen. Może masie jakieś fajne ćwiczenia na uda?? Jest to moja zmora, są flapsowate i strasznie grube.

Jakie zasady stosujecie podczas diety? czego unikacie? jak sie odżywiacie?

ja dodam że nie potrafie jeśc posiłków co 3 h. Do pracy jade na 10....wracam o 18, w pracy nie potrafie nic jeść;/ nie wiem co ze soba zabierać. Prosze, przygarnijcie mnie Jutro rano się zważe i pomierzę.... Zaczne razem z wami odchudzanie jesli mnnie tylko przyjmiecie
Stary 2012-05-20, 20:57   #2644
meeedzik
Zakorzenienie

Monia ale masz długie włosiska

---------- Dopisano o 21:57 ---------- Poprzedni post napisano o 21:51 ----------

mielnus witaj pewnie, że przyjmiemy u nas każdy jest mile widziany i wszystkich witamy z otwartymi ramionami
Uda to zmora większości z nas :/ co do ćwiczeń, to ja polecam agrafkę/motylek do ściskania między udami, mogą być też przysiady, wymachy, nożyce, skakanka
A co do diety, to ja staram się ograniczać tłuste i kaloryczne jedzenie i słodycze, ogólnie zdrowe odchudzanie + ruch
Jak nie możesz w pracy jeść to może chociaż jakiś owoc i jogurt sobie bierz? Jedz na siłę, bo nie dobrze jest robić taką dużą przerwę :/ pewnie jak wracasz z pracy to mogłabyś się rzucić na jedzenie i najadasz się na noc, trzeba to zmienić
Stary 2012-05-20, 21:09   #2645
mielnus
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez paulownia Pokaż wiadomość
Widze, ze wszyscy maja faze na lody. Dzis i tutaj pierwszy bardzo letni, cieply dzien - 23 stopnie. A ja pozarlam loda Magnum migdalowego olbrzym, ma 270 kalorii. Przez weekend wpadlo troche kalorycznego jedzonka, po kilka ciasteczek i kawalkow czekolady - ale jeszcze w miare przyzwoicie, nie obzeralam sie jak prosie.
W tym tygodniu wracam do regularnego biegania, bo nareszcie pogoda sprzyja. Dwa-trzy razy w tygodniu postaram sie. Trzeba wytopic ten tluszczyk z ud i posladkow.
Nie wazylam sie przez cztery dni, jutro rano wskocze - az sie boje.
Cytat:
Napisane przez meeedzik Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 21:57 ---------- Poprzedni post napisano o 21:51 ----------

mielnus witaj pewnie, że przyjmiemy u nas każdy jest mile widziany i wszystkich witamy z otwartymi ramionami
Uda to zmora większości z nas :/ co do ćwiczeń, to ja polecam agrafkę/motylek do ściskania między udami, mogą być też przysiady, wymachy, nożyce, skakanka
A co do diety, to ja staram się ograniczać tłuste i kaloryczne jedzenie i słodycze, ogólnie zdrowe odchudzanie + ruch
Jak nie możesz w pracy jeść to może chociaż jakiś owoc i jogurt sobie bierz? Jedz na siłę, bo nie dobrze jest robić taką dużą przerwę :/ pewnie jak wracasz z pracy to mogłabyś się rzucić na jedzenie i najadasz się na noc, trzeba to zmienić
No rzucam się;/ Niestety. Ja chodzie co 2 dzien do pracy, i co drugi jezdrze na studia. mam zycie troche w ruchu. Pewnie nie będę mogła co chwile się udzielać na forum, no ale w wolnej chwili bede podczytywać. Prosilam chlopaka o pomoc w odchudzaniu, to on mi jeszcze bardziej wciska jedzenie. Ważę obecnie ok 62 kg, chcialabym wazyc 57. Czyli tak 5 odjąć. Co do ćwiczen na uda to bardzo się ich boje. Ostatnio zauważytłam spory przyrost mięśni...po bieganiu. Chcialabym pozbyc się tłuszcza ale bez przyrostu. Nie bardzo wiem czy jest to możliwa cwicząć. Czytalam na jakimś forum że trzeba stosowa aeroby, z jednej stront zgadzam sie ale z drugiej zauwazam u siebie negatywne skutki.

Wy ścisle trzymacie sie 1000 kcal, liczycie to jakoś?? Nie bardzo mam na to czas. Mogłybyscie mi napisać przykładowy wasz jadłiospis??

ja planuje jutro:
śn- jajecznica z 2 jajej + sałata masłowa + papryka żółta
IIśn - jabłko+ kawa
III śn- jogurt serduszko
IVobiado-kolacja (18;30)- pewnie jakies mieso mama mi zostawi + ogórki konserwowe
Stary 2012-05-20, 21:19   #2646
Ameli83
Przyczajenie

Monia chyba masz trochę racji, mój Tż nie chce,żebym się odchudzała,aczkolwiek jego żarty na temat moich dodatkowych kg zawsze mnie dotykają....

Jeżeli chodzi o wesele,chętnie bym Was ze sobą wzięła,już sobie wyobrażam jak byśmy rozkręciły tę imprezęSzkoda,że jesteśmy tak porozrzucane po kraju...

A okresem tak bardzo bym się nie przejmowała.Jeszcze w czasie studiów często podróżowałam i te przemieszczenia + masa intensywnych emocji powodowały,że okres miałam co 2 tyg. Jednakże warto przejść się do ginekologa.

Aguniawidzę,że i Ty dałaś się wciągnąć nowym seriom "90210".Już dawno nie jestem nastolatką,aczkolwiek bardzo lubię ten film i bardzo ubolewam,że już i 4 seria dobiegła końca

Witam nowe koleżanki
Ameli83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-20, 21:23   #2647
heroine86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez monika01011986 Pokaż wiadomość
no to nieźle Cie rozłozyło jak nie miałam siły dla nas ale dobrze, że już prawie zdrowa jesteś
Dobra dziewuszka z Ciebie, że klikałas w banerek

No to dla mnie jeszcze lepiej że do Bieszczad masz daleko! Wtedy ja mam bliżej do Ciebie szybciej przyjadę
też się cieszę odzyskałam radość życia bo z katarem i bolącym gardłem to nie bardzo

no to dawaj zapraszam

Cytat:
no dokładnie! ja sprzatam rzadko ale jak już się zabiorę to cały dzień sprzątam albo i 2 dni
Fajnie, że TŻ Ci pomaga ja muszę sama to ogarniać
Ja od wczoraj tez już wszystko wypieprzam! chcę mieć wszystkiego jak najmniej
No Ty biedna musisz sama a dodatkowo masz dwóch łozbuziaków, którzy Ci "pomagają" w tym sprzątaniu zapewne

Cytat:
Napisane przez aguniaaaaa041986 Pokaż wiadomość
Nie , 69 zł
Ten kawałek na cyckach jest w koronki i dół taki fajny luzny
a tam bede sie zastanawiac zostawie
Jak znajde jakiegos fotografa cykne normalne foto
Eee, to luz Zostaw, bo bardzo fajna się wydaje ale zdjęcie lepsze prosimy

Cytat:
Heroine te lody z Lidla to mistrzostwo świata uwielbiam je a ostatnio kupiłam w promocji za 1,19 zł

Dodaję parę zdjęć z jeziora

Naprawdę była na nie promocja?! Przeoczyłam a może to i lepiej?

Cuuuudowne zdjęcia No ale jak mają być niecudowne, jak na pierwszym planie taka laseczka?
'Bo ja jestem Proszę Pana, z tych, co im przysłowiowa cegła na głowę spadnie w drewnianym kościele. A nawet więcej. Ja jestem z takich, co się wypie*dolą i rozbiją łeb- zanim jeszcze do tego kościoła wejdą.'
Moja dusza pachnie Tobą- Aleksandra Steć
heroine86 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-05-20, 21:24   #2648
aguniaaaaa041986
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mielnus Pokaż wiadomość
Witam was dziewczyny..

Czy mnie przyjmiecie do swojego grona? Nie mam dużo do schudnięcia, ale straszne problemy z tym. Kompletnie nie chce mi waga spadać. Nie wiem juz jak sobie radzić. Od jutra rana zaczynam ostro diete, raczej bez ćwiczeń. Kiedys duzo biegalam i zauważyłam u siebie rozrost mięśni, szczególnie na udach. Wolałabym jednak tego uniknąć mimo wszystko. Najpierw chce schudnąć a pozniej pogimansykować się, jezdzić na basen. Może masie jakieś fajne ćwiczenia na uda?? Jest to moja zmora, są flapsowate i strasznie grube.

ja dodam że nie potrafie jeśc posiłków co 3 h. Do pracy jade na 10....wracam o 18, w pracy nie potrafie nic jeść;/ nie wiem co ze soba zabierać. Prosze, przygarnijcie mnie Jutro rano się zważe i pomierzę.... Zaczne razem z wami odchudzanie jesli mnnie tylko przyjmiecie
hej ja na uda podobnie jak Madzia polecam agrafke nozyce i przysiady, osobiscie jezdze na rowerku takze , cwicze na orbitreku i z Ewa Chodkowska i nie widze zeby mi miesie niewiadomo jakie wyszły na udach, ujędrniły sie to fakt ale nie sa wieksze
A do pracy moze jakis owoc chociaz albo jogurt bedziesz zabierac ze soba?

Cytat:
Napisane przez Ameli83 Pokaż wiadomość
Monia chyba masz trochę racji, mój Tż nie chce,żebym się odchudzała,aczkolwiek jego żarty na temat moich dodatkowych kg zawsze mnie dotykają....

Jeżeli chodzi o wesele,chętnie bym Was ze sobą wzięła,już sobie wyobrażam jak byśmy rozkręciły tę imprezęSzkoda,że jesteśmy tak porozrzucane po kraju...

A okresem tak bardzo bym się nie przejmowała.Jeszcze w czasie studiów często podróżowałam i te przemieszczenia + masa intensywnych emocji powodowały,że okres miałam co 2 tyg. Jednakże warto przejść się do ginekologa.

Aguniawidzę,że i Ty dałaś się wciągnąć nowym seriom "90210".Już dawno nie jestem nastolatką,aczkolwiek bardzo lubię ten film i bardzo ubolewam,że już i 4 seria dobiegła końca

Witam nowe koleżanki
Bardzo lubie ta nowa serie 90210 na poczatku nie byłam przekonana, ale po drugim odcinku sie wciagnełam bardzo fajnie mi sie przy tym jezdzi na rowerku i kreci hula hopem nawet nie wiem kiedy czas mi leci
A za "małolata" pamietam ta stara serie oglądałam i przezywałam wszystkie akcje bohaterów
Teraz tez do cwiczen czasami wlaczam te stare odcinki

Madziu ślicznie wyglądasz ale super tam masz nad jeziorkiem pozazdroscic tylko takiego wypoczynku

Think happy - be happy

M

Edytowane przez aguniaaaaa041986
Czas edycji: 2012-05-20 o 21:28
aguniaaaaa041986 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-20, 21:25   #2649
heroine86
Zakorzenienie

Cytat:
Heroine dziękuję, że klikasz
klikam ile wlezie a dużo Ci brakuje do ostatniego miejsca? Ty widzisz ile masz klików?

Cytat:
nooo bo jakby Monia miała czas to nie miałybyście szans ze mną w ilości postów hahahahah <żart>
To nie jest żart

Cytat:
No to mamy kolejną wspólną ceche heheh no ale co w rodzinie to nie zginie siostro heheh
No ba! Mój mąż to już ze mną wytrzymać nie może, bo ja wszystkie pudełka po butach zostawiam

Cytat:
Nooooo Nadia! zdjęcia chcemy!
Ja piwa też nie lubię wprost nie cierpię nawet Redssa

U mnie w mieście w końcu ludzi ujrzałam też wylęgli z domów
Piwo jest bleee No reddsik to tylko żurawinowy chociaż cytrusowy ujdzie w tłumie

Oj tak, dzisiaj była niezła wylęgarnia u mnie pod blokiem była schadzka staruszków

Cytat:
łobuziaki już zmęczone.... siedzą bajki oglądają, może zaraz zasną
No to spokój wreszcie

Cytat:
nooo ja uparciuch bo koziorożec ze znaku
O to dziwne, bo ja Panna, a też uparta jak osioł
'Bo ja jestem Proszę Pana, z tych, co im przysłowiowa cegła na głowę spadnie w drewnianym kościele. A nawet więcej. Ja jestem z takich, co się wypie*dolą i rozbiją łeb- zanim jeszcze do tego kościoła wejdą.'
Stary 2012-05-20, 21:26   #2650
Ameli83
Przyczajenie

Mielnus co do Twojego planu jedzenia na jutro,to moim zdaniem jest to zdecydowanie za mało. Nie ma tam żadnych węglowodanych. Długo tak nie wytrzymasz,może uda Ci się zrzucić kilka kg,ale rozlegulujesz sobie zupełnie metabolizm i po osiągnięciu upragnionej wagi,jak tylko zaczniesz wprowadzac więcej kalorii,to zaczniesz bardzo szybko tyć. Twój organizm będzie próbował zabezpieczyć się na kolejny deficyt kalorii,a chyba nie chodzi Ci o chwilowy efekt. Wierz mi,warto trochę więcej zjeść,poodchudzać się troszkę dłużej,ale przynajmniej zdrowo i trwale schudnąć
Ameli83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-20, 21:34   #2651
heroine86
Zakorzenienie

Cytat:
jeju jak mnie brzuch boli i już mi się spać chce.... ja jak mam okres to ciągle bym spała...
Wrzucam Wam fotkę moich kudłów - mój synek mi zrobił !!!!! Także chyba troche urosły z tego co widzę

Załącznik 4684518

p.s. w tle worki z ciuchami do oddania dla opieki społecznej hehehe
Bidulencja mi się właśnie skończył chwała Bogu

jakie długieeeeeeee!!! i Ty chudzina jedna

Cytat:
Dodaję jeszcze fotkę mojego urwisa
Śliczniusi ten Twój urwis

Cytat:
Witam was dziewczyny..

Hej my tu wszystkich przyjmujemy bo u nas fajnie jest

też mam problem z udami a jeszcze większy z brzuchem już nie mam na niego siły chyba jestem skazana na flakowatość

ja z ćwiczeń to obecnie tylko spacery... brzuszki były, ale się zmyły ale czas powrócić

ja ogólnie staram się jeść zdrowo, ale nie przesadzam w żadną stronę; umiar przede wszystkim oczywiście słodycze ałt

no i regularne jedzenie jest bardzo ważne... bo po takim głodowaniu cały dzień wieczorem pewnie jesz wszystko co popadnie... a to niezbyt dobre dla naszego organizmu nie ma kiedy tego spalić, i wszystko się odkłada... więc musisz to zmienić

powodzenia
Stary 2012-05-20, 21:40   #2652
Cocktailraspberry
Zakorzenienie

Monia faktycznie długaśne masz włosy

Medzik właśnie wiem po swoim że lepiej na upały w domu go zostawiać bo jak jest na działce to sie męczy
Cocktailraspberry jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-20, 21:41   #2653
heroine86
Zakorzenienie

Cytat:
ja planuje jutro:
IIśn - jabłko+ kawa
III śn- jogurt serduszko
IVobiado-kolacja (18;30)- pewnie jakies mieso mama mi zostawi + ogórki konserwowe
Zdecydowanie za mało śniadanie może być, aczkolwiek dodałabym jakąś kromkę razowca z wędlinką 3 śniadanie za ubogie może rób sobie jakieś sałatki do pracy, hmm?
Jakie to mięso na kolację? Jak jakiś drób, to w porządku no i lepsze byłyby jakieś warzywka surowe jakaś rzodkiewka, sałata, pomidor, ogórek taka sałateczka
ciężko Ci coś doradzić, bo nie wiem jakie masz możliwości jedzenia w pracy ale chyba każdy ma przerwę gorzej z Twoim nawykiem, że w pracy nie jesz
Stary 2012-05-20, 21:50   #2654
monika01011986
Zakorzenienie

Cytat:
no już urosły, trzeba je podciąć/ wyrównać także nie długo ja idę do fryzjera

06.2010 - 85 kg

06.2011 - 57 kg

2013 - 60-62 kg
2014 - 61-65
2016 - 71 kg

Stary 2012-05-20, 21:51   #2655
heroine86
Zakorzenienie

A w ogóle gdzie jest Czekoladka? i Tineek?

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-05-20, 22:00   #2656
monika01011986
Zakorzenienie

Cytat:
ja planuje jutro:
IIśn - jabłko+ kawa
III śn- jogurt serduszko
Witaj
Jak dla mnie zbyt ubogi jest ten jadłospis....
śniadanie - musli, owsianka, płatki + otręby, owoce - co wolisz , z mlekiem oczywiście
śniadanie 2 - kawa + jogurt, jabłko
obiad ( w pracy) - bułka grahamka z czymś np. szynka, lub gotowana/pieczona/duszona pierś + warzywa ( taki a'la hamburger ) + ciepła herbata
podwieczorek-kolacja ( jak wrócisz) - może być nawet i mięso z ogórkami byleby nie było smażone i tłuste ( drób najlepiej, wieprzowina odpada) . Mięso ma sporo białka więc jak zjesz kawalątek to Ci nie zaszkodzi, ale żeby nie byc głodną to zjedz jakąs sałatkę warzywną z tym mięsem jeszcze

06.2010 - 85 kg

06.2011 - 57 kg

2013 - 60-62 kg
2014 - 61-65
2016 - 71 kg

Edytowane przez monika01011986
Czas edycji: 2012-05-20 o 22:02
Stary 2012-05-20, 22:03   #2657
heroine86
Zakorzenienie

Dziewuszki, ja spadam do łóżeczka, bo jutro będę miała problemy ze wstaniem najgorsze jest to wstawanie! w dodatku nienawidzę poniedziałków!

Śpijcie zdrowo i smacznie Chudzinki moje Kochane
Stary 2012-05-20, 22:55   #2658
monika01011986
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez heroine86 Pokaż wiadomość
To nie jest żart

No ba! Mój mąż to już ze mną wytrzymać nie może, bo ja wszystkie pudełka po butach zostawiam
ojj w poprzedniej części byłam pierwsza bo miałam sporo czasu to pisałam ale tak to wiecie że nie daję rady Was nadrabiać także to taki żarcik był

Jezuuuuu!!! Ja też!!! wszystkie pudełka po butach mam w domu hahahahahaaha!!! i po każdej innej rzeczy hehhe np. po prostownicy, po telefonach których już nawet nie mam hehehe, po depilatorze hehe noo po wszystkim czym się da :P i leżą puste na szafie musze je w końcu wywalić

Cytat:
Piwo jest bleee No reddsik to tylko żurawinowy chociaż cytrusowy ujdzie w tłumie
ja Redssa malinowego wypiłam raz w życiu z ogromną ilością soku malinowego hehehe

Cytat:
Oj tak, dzisiaj była niezła wylęgarnia u mnie pod blokiem była schadzka staruszków
taaa to u mnie to samo teraz to tylko staruszkowie łażą po mieście bo młodzi powyjeżdzali z kraju....

Cytat:
No to spokój wreszcie

O to dziwne, bo ja Panna, a też uparta jak osioł
ojjjj i to jaki spokój!!! w końcu czuję że żyję

hehehe no bo Panny sa uparte moja siostra to Panna ( ale ta prawdziwa siostra )

---------- Dopisano o 23:46 ---------- Poprzedni post napisano o 23:25 ----------

Cytat:
Napisane przez Ameli83 Pokaż wiadomość

Mój mąz tak samo... niby nie chciał abym się odchudzała ale dopieprzał mi czasami że mam dużą dupe itd także wiem co czujesz.
Zrób mu na złość za te głupie żarty i schudnij mnie to bardzo motywowało

Ojjjj ale byłaby impreza jakbyśmy się razem skumały !!!! do domu na czworaka byśmy wracały wcale byśmy nie wracały! hehe nie dałybyśmy rady

No ja też tak myślę że to wina wyjazdu do Niemiec. No ale pójdę do gina bo i tak chce jakąś kontrole zrobić przed wyjazdem.

---------- Dopisano o 23:53 ---------- Poprzedni post napisano o 23:46 ----------

Cytat:
też się cieszę odzyskałam radość życia bo z katarem i bolącym gardłem to nie bardzo

no to dawaj zapraszam
ojjj nawet bardzo nie bardzo ja miałam ostatnio angine 3 razy to wiem co to za zycie..... katar też mam często to wtedy najchętniej bym sobie w łeb strzeliła....

Ty tak nie zapraszaj bo jak tam wjadę to z ekipą całą i tak szybko nas się nie pozbędziesz wtedy zwolnienie z pracy będziesz już musiała wziąć hehehe

Cytat:
No Ty biedna musisz sama a dodatkowo masz dwóch łozbuziaków, którzy Ci "pomagają" w tym sprzątaniu zapewne
taaaa oni przepieknie sprzątają tylko nie wiem jakim cudem ich zabawki ciągle się znajdują w moim pokoju na podłodze, a 5 minut wcześniej je wyniosłam do ich pokoju i mieli je poukładać....- tak właśnie wygląda sprzatanie z nimi

---------- Dopisano o 23:55 ---------- Poprzedni post napisano o 23:53 ----------

Cytat:
Napisane przez Cocktailraspberry Pokaż wiadomość
Monia faktycznie długaśne masz włosy
no takie jak Ty ale pójdę je podciąć tzn. wyrównać bo tez mi się juz takie piórka porobiły

06.2010 - 85 kg

06.2011 - 57 kg

2013 - 60-62 kg
2014 - 61-65
2016 - 71 kg

Stary 2012-05-20, 22:58   #2659
monika01011986
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewuszki, ja spadam do łóżeczka, bo jutro będę miała problemy ze wstaniem najgorsze jest to wstawanie! w dodatku nienawidzę poniedziałków!

Śpijcie zdrowo i smacznie Chudzinki moje Kochane
ja odkąd nie pracuje to lubie poniedziałki

Dobranoc śpij smacznie

---------- Dopisano o 23:58 ---------- Poprzedni post napisano o 23:56 ----------

Cytat:
Bidulencja mi się właśnie skończył chwała Bogu
jakie długieeeeeeee!!! i Ty chudzina jedna
ooo zazdroszczę..... mi się znowu zaczął kurde ale dobrze, że nie boli aż tak mocno, bez tabletek sie obejdzie na razie

noo urosły mi piórka trochę ten Vitapil to na prawde dobra rzecz

gdzie ja chudzina! 60 kg żywej wagi! ma być 57.....

też spadam dobranoc laseczki choć juz i tak wszystkie śpicie heheh do jutra

06.2010 - 85 kg

06.2011 - 57 kg

2013 - 60-62 kg
2014 - 61-65
2016 - 71 kg

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-05-21, 05:19   #2660
tinekk
Zadomowienie

Heroine wywołałas mnie

Wstałam dziś wcześniej żeby znależć czas żeby do was napisac
Jestem strasznie zabiegana wstaje po 5 bo na 7 musze byc na rehabilitacji ( trwa ok. 40min. - dalej po tej kostce muszę choć na reha. ) na 8:45 mam do pracy więc jeżdzę rowerem, bo inaczej bym sie nie wyrobiła i później jestem do ok 20/21 w pracy bo koleżanka z która pracuje na 2 zmiany ma zabieg i musze być zamiast niej na 2 zmianie więc zaczynam i kończe późno dzień, ale posiłki przygotowane od A do Z więc z dietką dobrze

Muszę Wam powiedziec że zawsze miałam problemy z tradzikiem ( zuaważyłam ze niektore produkty mi szkodzą ) w związku z tym zrobiłam testy na alergie pokarmową i wyszło mi ze jestem uczulona na ORZECHY ZIEMNE ( a dosypywałam CODZIENNIE do owsianki ), na drób, wołowinę, orzechy laskowe i MANNIT - substancja słodzaca, która wystepuja w gumach do żucia, słodzikach i WSZYSTKICH jogurtach, serkach itp typu 0%, light itp a ja przeciez żywiłam sie głównie tym bo przeciez jestem na diecie, w szoku byłam wszystko to poszło w ostawkę i do kosza jedynie słodzik zostawiłam który zawiera inne subst. słodzace a nie własnie mannit ( człowiek nawet nie wie co może jeśc, na szczescie mysle ze sie z tym uporam )

Dodatkowo w srodę byłam w Krk. po wizę dostałam na 10 lat i na święta Bożego Narodzenia ( pół roku :d ) jadę do rodziców na miesiąc do Chicago, juz nie moge sie doczekac wyobraźcie sobie ze poraz pierwszy usiądę z tatą przy wigilijnym stole i podzielę sie z nim opłatkiem bo odwiedzałam go nieraz ale głównie na wakacjach

Poza tym pisałam wam kiedyś ze czytałam duzo o diecie dopasowanej do grupy krwi ja mam zero ( 0 ) i akurat w moim przypadku nalezy całkowicie wykluczyć nabiał, mleko, sery, jaja, jogurty itp, ja faktycznie zauważam ze mi 100 razy lepiej trawi węglowodany NAWET chipsy czy czekolade niż serek wiejski jogurty itp. staram sie ograniczam jedynie do mleka lub jogurtu do porannej owsianki, a do reszty mnie jakos nie ciągnie...

Moja waga dzis wskazała 49 takze jestem na dobrej drodze oby tak dalej

Monia masz prze strasznie dłuuuuuuuuugie włosy ale piękne i faktycznie podetniesz jedynie końcóweczki i bedzie idealnie, zazdraszczam

Meeedzik
mi sie bardzo podobasz w tym kolorze, ale może maszracje delikatnie sie wypłuszcze i już całkiem będzie super, choć jak dla mnei super, bo ładnemy we wszystkim ładnie

Heroine POKAŻ NARESZCIE jakies zdjęcie ! wszystkie prawie wiemy tu jak wyglądamy i wiemy z kim rozmawiamy tylko Tyś ciągle '' nieznajoma '' lubimy wiedziec z im mamy do czynienia

U mnie pogoda piękna więc u Heroine pewnie tez
Ma być 26 stopni więc w słoncu na penwo wybije ponad 30 szkoda ze w robocie jest od rana do wieczora, ale za nadgodziny wpadnie kasa więc przezyje

Zmykam na rehabilitacje i do pracy buziaki kochane i miłego dnia

Ćwiczę, ćwiczę, ćwiczę
Dbam o włoski
Dążę do idealnej cery

tinekk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-21, 06:42   #2661
zooska
Zakorzenienie

Milenus Hej Serdecznie witam
Podpisuję się pod uwagami dziewczyn, jesz za mało i trochę nie te składniki odżywcze na porę dnia. Obiadokolacja...:confused :Hm to zły pomysł. Obiad to obiad, a kolacja i tak musi być, osobno Ja np. jem ok 1300 kcal/1400kcal, ale nie wiem, bo na oko W każdym razie 1000kcal to dla mnie za mało, padłabym przy swoim trybie życia. Raz wpadnie więcej, a raz mniej

---------- Dopisano o 07:23 ---------- Poprzedni post napisano o 07:22 ----------

Meeedzik Zdjęcia cudne Kurcze, taki krajobraz, normalnie wakacyjno letnie fotki!

---------- Dopisano o 07:25 ---------- Poprzedni post napisano o 07:23 ----------

Monia Ja wiem, że BMI to oszustwo jest, ale zawsze trochę prawdy nam ukaże przecież Poodpisuję wszystkim na posty i wrzucam przepis na sałatkę Prosta jest, nazwa jakaś wymyślna, to najbardziej popularna francuska sałatka Szkoda tylko, że ją wszamałam o 21 ale poszłam spać o 00:45 także... A z tym okresem to biadna jesteś koniecznie idź do lekarza, bo nie tylko to Cię fizycznie wykończy, ale wprowadzi też zmiany hormonalne w organizmie, no i anemia... a jeśli chodzi o zachcianki, to do mnie bez wisienek w czekoladzie i białego wina nie podchodź

---------- Dopisano o 07:27 ---------- Poprzedni post napisano o 07:25 ----------

Agunia Aaaaa, jaka fajna bielizna!!! Mów mi i to zaraz gdzie ja mogę takie znaleźć, tanie, ładne...bluzki te takie nietoperki też super, wzięłabym niebieską
Gdzie byłaś na zakupach? Bo ja poszukuję w sumie wszystkiego, a bielizny to na gwałt Spodnie, bluza, koszulki, gatki, staniki, bluzeczki....defiiiiicyt: brzydal:

---------- Dopisano o 07:34 ---------- Poprzedni post napisano o 07:27 ----------

Tinekk Z tymi produktami jedzeniowymi dziwnie masz Lepsze czipsy niż serek wiejski, o bosz, czego to nasz organizm nie wymyśli. No, ale cóż...wszelkie zmiany naskórne to ciche wołanie o pomoc, a przeważnie złe jedzenie (tzn takie, które naszemu ciału nie odpowiada) wywołuje wszelkie zmiany, także dobrze, że już wiesz o co chodziło
No i brawa za wagę, jeszcze 2 kg i będziesz na utrzymaniu

---------- Dopisano o 07:42 ---------- Poprzedni post napisano o 07:34 ----------

Wczoraj dietkowo spoko, ale byłabym bardziej zadowolona, gdyby nie wpadły 3 cukierki toffi, lód i sałatka o tak późnej porze Strasznie dużo wczoraj spacerowałam, a chciałam iść na fitness, ale w sobotę wieczorem upadłam plecami na kant stołu, wbił mi się pod łopatkę i jak podnoszę rękę to czuję straszny ból, jakby ktoś mi miał wyrwać zaraz rękę ze stawu. Zrobiłam skrętoskłony 2 i myślałam że padne, to potem chciałam brzuszki, też zrobiłam z 2 i wstałam obrażona na samą siebie, bo nie dałam rady przez ból. Ale wczoraj posprzątałam pokój, kuchnię, spacer 3 godzinny był, więc jest ok. Dzisiaj fitness na 100%!!!

Sałatka nicejska:
Składniki:
-2 jajka
-pomidor
-plaster papryki
-15dag fasolki szparagowej
-sałata lodowa
-tuńczyk sałatkowy
-cebula czerwona
-ser camembert(feta)
-oliwki drylowane
-bagietka
-czosnek
-masło
-sos vinegrette

Przygotowanie:
Gotujemy jajka. Oczyszczoną i obraną fasolkę gotujemy we wrzącej wodzie 10minut, odsączamy i tniemy na 3 cm słupki. Na półmisku układamy porwaną sałatę masłową (ja dałam 4 listki), na to układamy fasolkę. Odciskamy tuńczyka z zalewy i rozdrobnionego układamy po całym półmisku. Kroimy paprykę w drobną kostkę i rozrzucamy po całym półmisku, to samo robimy z pomidorem. Dodajemy z 5-7 oliwek, opcjonalnie ser camembert lub feta pokrojony w drobną kostkę. Ugotowane jajka kroimi w ćwiartki (ja każdą połówkę pokroiłam na 3 części) i układamy na brzegach talerza. Posypujemy całą sałatkę krążkami cebuli (najlepiej czerwonej, bo ładnie wygląda ). Niedużo tych krążków, ja dałam z 3 i przekroiłam każdy na pół i tak posypałam. Całość polewamy sosem vinegrette, nie mieszamy, dajemy do przesiąknięcia tym sosem.
Masło mieszamy z 2 ząbkami czosnku, smarujemy pokrojoną na części bagietkę i do piekarnika do przyrumienienia

Ja robiłam bez sera i oliwek. Można dodać na sałatkę makaronu jakiegoś drobnego jak ktoś lubi i dopiero na to fasolkę. Ale stwierdziłam, że już bagietkami nadrobię te kcal i nie dałam sera, oliwek i makaronu.
Ale mówię wam, pyyyyychota Tż był zachwycony

Chciałam wam zrobić zdjęcie... ale nie zdążyłam bo zanim się nie obejrzałam to miska była pusta, ale wrzucę wam jak moja sałatka wyglądała, bardzo podobnie do tego zdjęcia
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg sałatka.jpg (127,4 KB, 14 załadowań)

68kg->63kg -> 61kg->60kg ->59kg->...->58kg->57kg

Edytowane przez zooska
Czas edycji: 2012-05-21 o 06:46
zooska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-21, 06:51   #2662
zooska
Zakorzenienie

Wczoraj cały dzień popijałam maślankę naturalną, z 0,5 l będzie Ale za to na wc bez prbl usiadłam, także całe szczęście, bo sobotę już się za bardzo męczyłam.
Dzisiaj spałam u mamy w domu i nie miałam jogurtów do jedzenia, ani muesli, a mleko dałam młodszej siostrze bo płatki chciała, więc starczyło mi tyle, żeby do kawy sobie dolać. Na śniadanie zjadłam 2 kromki chałki z masłem do tego kawa z cukrem i mlekiem. Jedna kromka to piętka była, a ta druga to następstwo po piętce, także małe Ale jak dojadę do siebie to wciągnę jogurt z otrębami i jabłkiem A na obiad przewiduję racuchy z jabłkami na maślance

---------- Dopisano o 07:51 ---------- Poprzedni post napisano o 07:50 ----------

http://kwejk.pl/obrazek/1176360/

To ja

Stary 2012-05-21, 07:42   #2663
Cocktailraspberry
Zakorzenienie

A ja zaraz jade na zajęcia, później zgarniam do siebie koleżanke także wróce do Was prawdopodobnie jutro Kupiłam sobie rolki Czarno turkusowe podobają mi sie także czekają na przetestowanie
Tak w ogole mam zaraz koło na które sie nie uczyłam zgadnijcie z czego z dietetyki o dietach buziaki
Stary 2012-05-21, 07:44   #2664
Cindy90
Zakorzenienie

GG do Cindy90

Cześć dziewczynki
Nie czytałam, bo oczywiście nie miałam czasu ta sesja mnie wykończy!

Cytat:
Jak miałas jelitówkę i nic kompletnie nie jadłaś to spowolniło to cały metabolizm i teraz musisz go znowu rozbujać jesz za mało! 1100 to minimum przy Twoim trybie życia. No i od 13:30 do 18 tylko jogurt i banan? Przecież to za mało. Ja wiem z własnego doświadczenia że jak mało jadłam to waga stała, jak troszkę zwiększyłam kcal to zaczynała spadać. Przez 2 lata diety przetestowałam już wszystkie metody na sobie
No i jeszcze gołąbek wtedy był. Ja się staram tak 1000 dziennie jeść +/- i mi to dobrze wychodzi
Cytat:
Napisane przez zooska Pokaż wiadomość
Niestety potwierdzam, trzeba to przeczekać, a powinno ruszyć
Tak też zrobiłam

Po moim ogromnym załamaniu wzięłam się w garść i poćwiczyłam 20 min. To natomiast nie pomogło, bo nie ćwiczę regularnie. Natomiast po 2 tygodniach diety stwierdziłam, że zrobię sobie dzień odpoczynku i jadłam co chciałam. Pierwsza uwaga produkty, które zawsze mi smakowały, wczoraj jakoś nie bardzo. Natomiast niektóre zasmakowały mi jeszcze bardziej niż zwykle- ser camombert, lody i chipsy no trudno i tak muszę się z nimi rozstać na najbliższe 2 tyg
Jestem bardzo rada ponieważ od dziś mam nadzieję być na diecie przez kolejne 2 tyg. Dziś waga pokazała 56,6 kg i się baaardzo cieszę, że dalej chudnę
Mam tylko pytanie jak likwidujecie cellulit? Ja od 2-3 tyg używam kremu antycellulitowego Eveline, najpierw rozgrzewający, teraz chłodzący, do tego staram się pas wibrujący (podobno likwiduje cellulit), kupiłam też balsam liftingujący. Niestety nie mam czasu aby ćwiczyć i to jest największy problem
Dajcie znać co wam pomaga na cellulit.
Pozdrawiam

Mój blog active-and-healthy-lifestyle
Cindy90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-21, 07:50   #2665
Cocktailraspberry
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Cindy90 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczynki
Nie czytałam, bo oczywiście nie miałam czasu ta sesja mnie wykończy!

No i jeszcze gołąbek wtedy był. Ja się staram tak 1000 dziennie jeść +/- i mi to dobrze wychodzi

Tak też zrobiłam

Po moim ogromnym załamaniu wzięłam się w garść i poćwiczyłam 20 min. To natomiast nie pomogło, bo nie ćwiczę regularnie. Natomiast po 2 tygodniach diety stwierdziłam, że zrobię sobie dzień odpoczynku i jadłam co chciałam. Pierwsza uwaga produkty, które zawsze mi smakowały, wczoraj jakoś nie bardzo. Natomiast niektóre zasmakowały mi jeszcze bardziej niż zwykle- ser camombert, lody i chipsy no trudno i tak muszę się z nimi rozstać na najbliższe 2 tyg
Jestem bardzo rada ponieważ od dziś mam nadzieję być na diecie przez kolejne 2 tyg. Dziś waga pokazała 56,6 kg i się baaardzo cieszę, że dalej chudnę
Mam tylko pytanie jak likwidujecie cellulit? Ja od 2-3 tyg używam kremu antycellulitowego Eveline, najpierw rozgrzewający, teraz chłodzący, do tego staram się pas wibrujący (podobno likwiduje cellulit), kupiłam też balsam liftingujący. Niestety nie mam czasu aby ćwiczyć i to jest największy problem
Dajcie znać co wam pomaga na cellulit.
Pozdrawiam
Ja używam baniek chińskich Byłam zadowolona przy regularnym stosowaniu teraz to chociaż 1 x w tyg używam ale musze zacząć znowu 3x. Dziewczyny polecają też peeling z fusów kawy tez robiłam i skóra po nim jest super Także wypróbuj
Stary 2012-05-21, 08:30   #2666
aguniaaaaa041986
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zooska Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 07:25 ---------- Poprzedni post napisano o 07:23 ----------

---------- Dopisano o 07:27 ---------- Poprzedni post napisano o 07:25 ----------

Agunia Aaaaa, jaka fajna bielizna!!! Mów mi i to zaraz gdzie ja mogę takie znaleźć, tanie, ładne...bluzki te takie nietoperki też super, wzięłabym niebieską
Gdzie byłaś na zakupach? Bo ja poszukuję w sumie wszystkiego, a bielizny to na gwałt Spodnie, bluza, koszulki, gatki, staniki, bluzeczki....defiiiiicyt: brzydal:

---------- Dopisano o 07:34 ---------- Poprzedni post napisano o 07:27 ----------

Wczoraj dietkowo spoko, ale byłabym bardziej zadowolona, gdyby nie wpadły 3 cukierki toffi, lód i sałatka o tak późnej porze Strasznie dużo wczoraj spacerowałam, a chciałam iść na fitness, ale w sobotę wieczorem upadłam plecami na kant stołu, wbił mi się pod łopatkę i jak podnoszę rękę to czuję straszny ból, jakby ktoś mi miał wyrwać zaraz rękę ze stawu. Zrobiłam skrętoskłony 2 i myślałam że padne, to potem chciałam brzuszki, też zrobiłam z 2 i wstałam obrażona na samą siebie, bo nie dałam rady przez ból. Ale wczoraj posprzątałam pokój, kuchnię, spacer 3 godzinny był, więc jest ok. Dzisiaj fitness na 100%!!!

Sałatka nicejska:
Składniki:
-2 jajka
-pomidor
-plaster papryki
-15dag fasolki szparagowej
-sałata lodowa
-tuńczyk sałatkowy
-cebula czerwona
-ser camembert(feta)
-oliwki drylowane
-bagietka
-czosnek
-masło
-sos vinegrette

Przygotowanie:
Gotujemy jajka. Oczyszczoną i obraną fasolkę gotujemy we wrzącej wodzie 10minut, odsączamy i tniemy na 3 cm słupki. Na półmisku układamy porwaną sałatę masłową (ja dałam 4 listki), na to układamy fasolkę. Odciskamy tuńczyka z zalewy i rozdrobnionego układamy po całym półmisku. Kroimy paprykę w drobną kostkę i rozrzucamy po całym półmisku, to samo robimy z pomidorem. Dodajemy z 5-7 oliwek, opcjonalnie ser camembert lub feta pokrojony w drobną kostkę. Ugotowane jajka kroimi w ćwiartki (ja każdą połówkę pokroiłam na 3 części) i układamy na brzegach talerza. Posypujemy całą sałatkę krążkami cebuli (najlepiej czerwonej, bo ładnie wygląda ). Niedużo tych krążków, ja dałam z 3 i przekroiłam każdy na pół i tak posypałam. Całość polewamy sosem vinegrette, nie mieszamy, dajemy do przesiąknięcia tym sosem.
Masło mieszamy z 2 ząbkami czosnku, smarujemy pokrojoną na części bagietkę i do piekarnika do przyrumienienia

Ja robiłam bez sera i oliwek. Można dodać na sałatkę makaronu jakiegoś drobnego jak ktoś lubi i dopiero na to fasolkę. Ale stwierdziłam, że już bagietkami nadrobię te kcal i nie dałam sera, oliwek i makaronu.
Ale mówię wam, pyyyyychota Tż był zachwycony

Chciałam wam zrobić zdjęcie... ale nie zdążyłam bo zanim się nie obejrzałam to miska była pusta, ale wrzucę wam jak moja sałatka wyglądała, bardzo podobnie do tego zdjęcia
Ja na zakupach byłam u nas w Pasażu Grunwaldzkim, nietoperze kupiłam w Stradivariusie, bokserke i sukienke w Bershce, a bielizne w Forever18
Miałam tam nie wchodzic ale dobrze ze weszłam, bo uzupełniłam braki bielizniane własnie i wydałam mniej niz myslalam ze na to pojdzie wszystko
Dzieki za sałatke, napewno dobra musi byc tylko oliwki bede musiala wywalic jak bede robiła, bo nie przepadam za nimi jutro sobie jak wróce z pracy taka zrobie

Cindy90 ja uzywam balsamu eveline, jak czas mi pozwala robie własnie ten peeling kawowy i masaze, miałam kiedys taki balsam roll on z garniera z masazerem, balsam sie skonczył, ale masazer dalej słuzy

Think happy - be happy

M

Edytowane przez aguniaaaaa041986
Czas edycji: 2012-05-21 o 08:31
Stary 2012-05-21, 08:39   #2667
Cindy90
Zakorzenienie

GG do Cindy90

o dzięki dziewczyny wypróbuje

Mój blog active-and-healthy-lifestyle
Cindy90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-21, 08:53   #2668
zooska
Zakorzenienie

Cocktail Czarno-turkusowe?! Omg...jest taki kolor? Musi być super!Wkleeeeej foooooteee^^
Powodzonka na kole, zdasz na bank

---------- Dopisano o 09:47 ---------- Poprzedni post napisano o 09:44 ----------

Cindy brawa za spadek! Ja nie jestem zwolenniczką diety 1000kcal, uważam że wyjaławia organizm, ale to już moje zdanie z biologicznego punktu widzenia. Spróbuj ćwiczyć 3 razy w tygodniu i jeść po prostu więcej, nie dość że schudniesz, to na bank ujędrnisz ciałko
A co do cell...niestety, ja przy wadze 48kg miałam cellulit, mam go genetycznie i od podstawówki, nie da rady się go pozbyć. Kiedyś masowałam się bańkami chińskimi, codziennie 10minut, naprzemienne prysznice zimna ciepła woda, a pod prysznicem masowałam się takim masażerem z wyrostkami, pilingi kawowe raz na tydzień i owijanie się folią na balsam antycell rozgrzewający. Cellulit się zmniejszył, ale minimalnie no i oprócz tego basen+ćwiczenia, jak na to, co robiłam, to efekty marne

---------- Dopisano o 09:50 ---------- Poprzedni post napisano o 09:47 ----------

AguniaSałatka naprawdę przepyszna, nie miałam nawet pojęcia, że taka dobra będzie. A sos kupilam gotowy (dodałam wodę i oliwę) z Fit up
Oj, a ile za te bluzeczki dałaś? Bo są super. W forever 18 też rzadko bywam, ale jak mówisz że są przeceny to jutro w okienku podejdę

---------- Dopisano o 09:53 ---------- Poprzedni post napisano o 09:50 ----------

Właśnie wszamałam bułkę taką a'la razową:jedna połówka z serem zółtym i keczeupem,a druga z paprykarzem warzywnym i pomidorkiem i keczupem. No i herbatka czarna z imbiremJest rano to poszaleję Po 12 zjem już coś mniej węglowodanowego, no i postaram się koniec z .pieczywem. Spróbuję przerzucić się od godz 14(15) do końca dnia na pieczywo chrupkie/wafle. Zobaczymy jak mi wyjdzie.

Stary 2012-05-21, 08:54   #2669
aguniaaaaa041986
Zakorzenienie

Nietoperze za 44 zł byływ tym forever nawet fajne rzeczy sa ale w sumie nie rozglądałam sie za bardzo, bo juz uznałam ze koniec wydawania kaski

Think happy - be happy

M

Stary 2012-05-21, 08:57   #2670
zooska
Zakorzenienie

Hm...44zł mówisz... na moją kieszeń to troszku za dużo,jakby były tak po 35... najpierw się przejdę po lumpach,a jak nie znajdę, to kupię w pasażu, ale po bieliznę pójdę na pewno. Byłaś w końcu na basenie na teatralnej albo na aqua?

Już się nie mogę doczekać obiadu ^^ Racuchy jabłkowe...mniam, uwielbiam zamiast mleka daję maślanki, mam mniejsze poczucie winy, no i wszędzie dodaję otrębów

http://www.papilot.pl/odzywianie/182...-ZAKAZANE.html

Ale dziwne... Brzmi logicznie i racjonalnie, ale pomidor z twarożkiem?! A tyle się produkuje win, na których jest napisane, że z czerwonym mięsem najlepiej smakuje...

Edytowane przez zooska
Czas edycji: 2012-05-21 o 09:02
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości