|
Notka |
|
Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2641 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Piękne ciało chcemy mieć! 5 małych i zdrowych posiłków dziennie, Dieta 1000 kca
jeju jak mnie brzuch boli
![]() Młodszy synek już odleciał ![]() ![]() W ogóle to obaj dzisiaj sie kąpali w jeziorze ![]() ![]() Wrzucam Wam fotkę moich kudłów - mój synek mi zrobił !!!!! Także chyba troche urosły z tego co widzę ![]() kudły.jpg p.s. w tle worki z ciuchami do oddania dla opieki społecznej hehehe ![]()
175 cm , 29 lat 06.2010 - 85 kg ![]() 06.2011 - 57 kg ![]() 2013 - 60-62 kg 2014 - 61-65 2016 - 71 kg aktualnie jest : 66 kg ![]() cel : 60 kg Edytowane przez monika01011986 Czas edycji: 2012-05-20 o 20:26 |
![]() ![]() |
![]() |
#2642 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Piękne ciało chcemy mieć! 5 małych i zdrowych posiłków dziennie, Dieta 1000 kca
Monia dziękuję
![]() ![]() Cocktail a no byliśmy z psem, ale ostatni raz go wzięłam, bo bardzo go męczyły te upały i całą drogę sapał ![]() Dodaję jeszcze fotkę mojego urwisa ![]() ![]()
#2643 |
Wtajemniczenie
|
Witam was dziewczyny..
Czy mnie przyjmiecie do swojego grona? Nie mam dużo do schudnięcia, ale straszne problemy z tym. Kompletnie nie chce mi waga spadać. Nie wiem juz jak sobie radzić. Od jutra rana zaczynam ostro diete, raczej bez ćwiczeń. Kiedys duzo biegalam i zauważyłam u siebie rozrost mięśni, szczególnie na udach. Wolałabym jednak tego uniknąć mimo wszystko. Najpierw chce schudnąć a pozniej pogimansykować się, jezdzić na basen. Może masie jakieś fajne ćwiczenia na uda?? Jest to moja zmora, są flapsowate i strasznie grube. Jakie zasady stosujecie podczas diety? czego unikacie? jak sie odżywiacie? ja dodam że nie potrafie jeśc posiłków co 3 h. Do pracy jade na 10....wracam o 18, w pracy nie potrafie nic jeść;/ nie wiem co ze soba zabierać. Prosze, przygarnijcie mnie ![]() ![]() ![]()
#2644 |
Zakorzenienie
|
Monia ale masz długie włosiska
![]() ---------- Dopisano o 21:57 ---------- Poprzedni post napisano o 21:51 ---------- mielnus witaj ![]() ![]() ![]() Uda to zmora większości z nas :/ co do ćwiczeń, to ja polecam agrafkę/motylek do ściskania między udami, mogą być też przysiady, wymachy, nożyce, skakanka ![]() A co do diety, to ja staram się ograniczać tłuste i kaloryczne jedzenie i słodycze, ogólnie zdrowe odchudzanie + ruch ![]() Jak nie możesz w pracy jeść to może chociaż jakiś owoc i jogurt sobie bierz? Jedz na siłę, bo nie dobrze jest robić taką dużą przerwę :/ pewnie jak wracasz z pracy to mogłabyś się rzucić na jedzenie i najadasz się na noc, trzeba to zmienić ![]()
#2645 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Wy ścisle trzymacie sie 1000 kcal, liczycie to jakoś?? Nie bardzo mam na to czas. Mogłybyscie mi napisać przykładowy wasz jadłiospis?? ja planuje jutro: śn- jajecznica z 2 jajej + sałata masłowa + papryka żółta IIśn - jabłko+ kawa III śn- jogurt serduszko IVobiado-kolacja (18;30)- pewnie jakies mieso mama mi zostawi + ogórki konserwowe
![]() |
#2646 |
Przyczajenie
|
Monia chyba masz trochę racji, mój Tż nie chce,żebym się odchudzała,aczkolwiek jego żarty na temat moich dodatkowych kg zawsze mnie dotykają....
Jeżeli chodzi o wesele,chętnie bym Was ze sobą wzięła,już sobie wyobrażam jak byśmy rozkręciły tę imprezę ![]() A okresem tak bardzo bym się nie przejmowała.Jeszcze w czasie studiów często podróżowałam i te przemieszczenia + masa intensywnych emocji powodowały,że okres miałam co 2 tyg. Jednakże warto przejść się do ginekologa. Aguniawidzę,że i Ty dałaś się wciągnąć nowym seriom "90210".Już dawno nie jestem nastolatką,aczkolwiek bardzo lubię ten film i bardzo ubolewam,że już i 4 seria dobiegła końca ![]() Witam nowe koleżanki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2647 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() no to dawaj ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cuuuudowne zdjęcia ![]() ![]() ![]()
'Bo ja jestem Proszę Pana, z tych, co im przysłowiowa cegła na głowę spadnie w drewnianym kościele. A nawet więcej. Ja jestem z takich, co się wypie*dolą i rozbiją łeb- zanim jeszcze do tego kościoła wejdą.' Moja dusza pachnie Tobą- Aleksandra Steć
|
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2648 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() A do pracy moze jakis owoc chociaz albo jogurt bedziesz zabierac ze soba? ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() A za "małolata" pamietam ta stara serie oglądałam i przezywałam wszystkie akcje bohaterów ![]() Teraz tez do cwiczen czasami wlaczam te stare odcinki ![]() ![]() Madziu ślicznie wyglądasz ![]() ![]()
![]() M ![]() Edytowane przez aguniaaaaa041986 Czas edycji: 2012-05-20 o 21:28 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2649 | ||||
Zakorzenienie
|
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Oj tak, dzisiaj była niezła wylęgarnia ![]() ![]() Cytat:
![]() O to dziwne, bo ja Panna, a też uparta jak osioł ![]()
'Bo ja jestem Proszę Pana, z tych, co im przysłowiowa cegła na głowę spadnie w drewnianym kościele. A nawet więcej. Ja jestem z takich, co się wypie*dolą i rozbiją łeb- zanim jeszcze do tego kościoła wejdą.' Moja dusza pachnie Tobą- Aleksandra Steć
|
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2650 |
Przyczajenie
|
Mielnus co do Twojego planu jedzenia na jutro,to moim zdaniem jest to zdecydowanie za mało. Nie ma tam żadnych węglowodanych. Długo tak nie wytrzymasz,może uda Ci się zrzucić kilka kg,ale rozlegulujesz sobie zupełnie metabolizm i po osiągnięciu upragnionej wagi,jak tylko zaczniesz wprowadzac więcej kalorii,to zaczniesz bardzo szybko tyć. Twój organizm będzie próbował zabezpieczyć się na kolejny deficyt kalorii,a chyba nie chodzi Ci o chwilowy efekt. Wierz mi,warto trochę więcej zjeść,poodchudzać się troszkę dłużej,ale przynajmniej zdrowo i trwale schudnąć
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2651 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() jakie długieeeeeeee!!! ![]() ![]() Śliczniusi ten Twój urwis ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() też mam problem z udami ![]() ![]() ![]() ![]() ja z ćwiczeń to obecnie tylko spacery... brzuszki były, ale się zmyły ![]() ![]() ja ogólnie staram się jeść zdrowo, ale nie przesadzam w żadną stronę; umiar przede wszystkim ![]() ![]() no i regularne jedzenie jest bardzo ważne... bo po takim głodowaniu cały dzień wieczorem pewnie jesz wszystko co popadnie... a to niezbyt dobre dla naszego organizmu ![]() ![]() powodzenia ![]()
|
||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2652 |
Zakorzenienie
|
Monia faktycznie długaśne masz włosy
![]() Medzik właśnie wiem po swoim że lepiej na upały w domu go zostawiać bo jak jest na działce to sie męczy |
![]() ![]() |
![]() |
#2653 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Jakie to mięso na kolację? ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ciężko Ci coś doradzić, bo nie wiem jakie masz możliwości jedzenia w pracy ![]() ![]() ![]()
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2654 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() ![]()
#2655 |
Zakorzenienie
|
A w ogóle gdzie jest Czekoladka?
![]() ![]()
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2656 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jak dla mnie zbyt ubogi jest ten jadłospis.... śniadanie - musli, owsianka, płatki + otręby, owoce - co wolisz , z mlekiem oczywiście śniadanie 2 - kawa + jogurt, jabłko obiad ( w pracy) - bułka grahamka z czymś np. szynka, lub gotowana/pieczona/duszona pierś + warzywa ( taki a'la hamburger ![]() podwieczorek-kolacja ( jak wrócisz) - może być nawet i mięso z ogórkami byleby nie było smażone i tłuste ( drób najlepiej, wieprzowina odpada) . Mięso ma sporo białka więc jak zjesz kawalątek to Ci nie zaszkodzi, ale żeby nie byc głodną to zjedz jakąs sałatkę warzywną z tym mięsem jeszcze ![]()
175 cm , 29 lat 06.2010 - 85 kg ![]() 06.2011 - 57 kg ![]() 2013 - 60-62 kg 2014 - 61-65 2016 - 71 kg aktualnie jest : 66 kg ![]() cel : 60 kg Edytowane przez monika01011986 Czas edycji: 2012-05-20 o 22:02 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2657 |
Zakorzenienie
|
Dziewuszki, ja spadam do łóżeczka, bo jutro będę miała problemy ze wstaniem
![]() ![]() ![]() Śpijcie zdrowo i smacznie Chudzinki moje Kochane ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#2658 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jezuuuuu!!! Ja też!!! wszystkie pudełka po butach mam w domu hahahahahaaha!!! i po każdej innej rzeczy hehhe np. po prostownicy, po telefonach których już nawet nie mam hehehe, po depilatorze hehe noo po wszystkim czym się da :P i leżą puste na szafie ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() hehehe no bo Panny sa uparte ![]() ![]() ---------- Dopisano o 23:46 ---------- Poprzedni post napisano o 23:25 ---------- Cytat:
![]() Zrób mu na złość za te głupie żarty i schudnij ![]() ![]() Ojjjj ale byłaby impreza jakbyśmy się razem skumały !!!! do domu na czworaka byśmy wracały ![]() ![]() No ja też tak myślę że to wina wyjazdu do Niemiec. No ale pójdę do gina bo i tak chce jakąś kontrole zrobić przed wyjazdem. ![]() ---------- Dopisano o 23:53 ---------- Poprzedni post napisano o 23:46 ---------- Cytat:
![]() Ty tak nie zapraszaj bo jak tam wjadę to z ekipą całą i tak szybko nas się nie pozbędziesz ![]() Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 23:55 ---------- Poprzedni post napisano o 23:53 ---------- no takie jak Ty ![]() ![]()
![]() |
#2659 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dobranoc ![]() ![]() ---------- Dopisano o 23:58 ---------- Poprzedni post napisano o 23:56 ---------- Cytat:
![]() ![]() noo urosły mi piórka trochę ![]() ![]() gdzie ja chudzina! 60 kg żywej wagi! ma być 57..... ![]() też spadam ![]() ![]()
![]() |
#2660 |
Zadomowienie
|
Heroine wywołałas mnie
![]() Wstałam dziś wcześniej żeby znależć czas żeby do was napisac ![]() Jestem strasznie zabiegana wstaje po 5 bo na 7 musze byc na rehabilitacji ( trwa ok. 40min. - dalej po tej kostce muszę choć na reha. ) na 8:45 mam do pracy więc jeżdzę rowerem, bo inaczej bym sie nie wyrobiła i później jestem do ok 20/21 w pracy bo koleżanka z która pracuje na 2 zmiany ma zabieg i musze być zamiast niej na 2 zmianie więc zaczynam i kończe późno dzień, ale posiłki przygotowane od A do Z więc z dietką dobrze ![]() Muszę Wam powiedziec że zawsze miałam problemy z tradzikiem ( zuaważyłam ze niektore produkty mi szkodzą ) w związku z tym zrobiłam testy na alergie pokarmową i wyszło mi ze jestem uczulona na ORZECHY ZIEMNE ( a dosypywałam CODZIENNIE do owsianki ![]() ![]() Dodatkowo w srodę byłam w Krk. po wizę dostałam na 10 lat ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Poza tym pisałam wam kiedyś ze czytałam duzo o diecie dopasowanej do grupy krwi ja mam zero ( 0 ) i akurat w moim przypadku nalezy całkowicie wykluczyć nabiał, mleko, sery, jaja, jogurty itp, ja faktycznie zauważam ze mi 100 razy lepiej trawi węglowodany NAWET chipsy czy czekolade niż serek wiejski jogurty itp. staram sie ograniczam jedynie do mleka lub jogurtu do porannej owsianki, a do reszty mnie jakos nie ciągnie... Moja waga dzis wskazała 49 takze jestem na dobrej drodze oby tak dalej ![]() Monia masz prze strasznie dłuuuuuuuuugie włosy ale piękne i faktycznie podetniesz jedynie końcóweczki i bedzie idealnie, zazdraszczam ![]() Meeedzik mi sie bardzo podobasz w tym kolorze, ale może maszracje delikatnie sie wypłuszcze i już całkiem będzie super, choć jak dla mnei super, bo ładnemy we wszystkim ładnie ![]() Heroine POKAŻ NARESZCIE jakies zdjęcie ! wszystkie prawie wiemy tu jak wyglądamy i wiemy z kim rozmawiamy ![]() ![]() U mnie pogoda piękna więc u Heroine pewnie tez ![]() Ma być 26 stopni więc w słoncu na penwo wybije ponad 30 szkoda ze w robocie jest od rana do wieczora, ale za nadgodziny wpadnie kasa więc przezyje ![]() Zmykam na rehabilitacje i do pracy buziaki kochane i miłego dnia ![]()
#2661 |
Zakorzenienie
|
Milenus Hej
![]() ![]() Podpisuję się pod uwagami dziewczyn, jesz za mało i trochę nie te składniki odżywcze na porę dnia. Obiadokolacja...:confused :Hm to zły pomysł. Obiad to obiad, a kolacja i tak musi być, osobno ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 07:23 ---------- Poprzedni post napisano o 07:22 ---------- Meeedzik Zdjęcia cudne ![]() ![]() ---------- Dopisano o 07:25 ---------- Poprzedni post napisano o 07:23 ---------- Monia Ja wiem, że BMI to oszustwo jest, ale zawsze trochę prawdy nam ukaże przecież ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 07:27 ---------- Poprzedni post napisano o 07:25 ---------- Agunia Aaaaa, jaka fajna bielizna!!! Mów mi i to zaraz gdzie ja mogę takie znaleźć, tanie, ładne...bluzki te takie nietoperki też super, wzięłabym niebieską ![]() Gdzie byłaś na zakupach? Bo ja poszukuję w sumie wszystkiego, a bielizny to na gwałt ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 07:34 ---------- Poprzedni post napisano o 07:27 ---------- Tinekk Z tymi produktami jedzeniowymi dziwnie masz ![]() ![]() No i brawa za wagę, jeszcze 2 kg i będziesz na utrzymaniu ![]() ---------- Dopisano o 07:42 ---------- Poprzedni post napisano o 07:34 ---------- Wczoraj dietkowo spoko, ale byłabym bardziej zadowolona, gdyby nie wpadły 3 cukierki toffi, lód i sałatka o tak późnej porze ![]() Sałatka nicejska: Składniki: -2 jajka -pomidor -plaster papryki -15dag fasolki szparagowej -sałata lodowa -tuńczyk sałatkowy -cebula czerwona -ser camembert(feta) -oliwki drylowane -bagietka -czosnek -masło -sos vinegrette Przygotowanie: Gotujemy jajka. Oczyszczoną i obraną fasolkę gotujemy we wrzącej wodzie 10minut, odsączamy i tniemy na 3 cm słupki. Na półmisku układamy porwaną sałatę masłową (ja dałam 4 listki), na to układamy fasolkę. Odciskamy tuńczyka z zalewy i rozdrobnionego układamy po całym półmisku. Kroimy paprykę w drobną kostkę i rozrzucamy po całym półmisku, to samo robimy z pomidorem. Dodajemy z 5-7 oliwek, opcjonalnie ser camembert lub feta pokrojony w drobną kostkę. Ugotowane jajka kroimi w ćwiartki (ja każdą połówkę pokroiłam na 3 części) i układamy na brzegach talerza. Posypujemy całą sałatkę krążkami cebuli (najlepiej czerwonej, bo ładnie wygląda ![]() Masło mieszamy z 2 ząbkami czosnku, smarujemy pokrojoną na części bagietkę i do piekarnika do przyrumienienia ![]() Ja robiłam bez sera i oliwek. Można dodać na sałatkę makaronu jakiegoś drobnego jak ktoś lubi i dopiero na to fasolkę. Ale stwierdziłam, że już bagietkami nadrobię te kcal i nie dałam sera, oliwek i makaronu. Ale mówię wam, pyyyyychota ![]() ![]() ![]() ![]() Chciałam wam zrobić zdjęcie... ale nie zdążyłam bo zanim się nie obejrzałam to miska była pusta, ale wrzucę wam jak moja sałatka wyglądała, bardzo podobnie do tego zdjęcia ![]()
- wege od 8 lat - dbam o włosy i paznokcie - zdrowe odżywianie ![]() ![]() Edytowane przez zooska Czas edycji: 2012-05-21 o 06:46 |
![]() ![]() |
![]() |
#2662 |
Zakorzenienie
|
Wczoraj cały dzień popijałam maślankę naturalną, z 0,5 l będzie
![]() Dzisiaj spałam u mamy w domu i nie miałam jogurtów do jedzenia, ani muesli, a mleko dałam młodszej siostrze bo płatki chciała, więc starczyło mi tyle, żeby do kawy sobie dolać. Na śniadanie zjadłam 2 kromki chałki z masłem do tego kawa z cukrem i mlekiem. Jedna kromka to piętka była, a ta druga to następstwo po piętce, także małe ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 07:51 ---------- Poprzedni post napisano o 07:50 ---------- http://kwejk.pl/obrazek/1176360/ ![]() ![]()
#2663 |
Zakorzenienie
|
A ja zaraz jade na zajęcia, później zgarniam do siebie koleżanke także wróce do Was prawdopodobnie jutro
![]() ![]() ![]() ![]() Tak w ogole mam zaraz koło na które sie nie uczyłam zgadnijcie z czego z dietetyki o dietach ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2664 | |
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczynki
![]() Nie czytałam, bo oczywiście nie miałam czasu ![]() Cytat:
![]() ![]() Tak też zrobiłam ![]() Po moim ogromnym załamaniu wzięłam się w garść i poćwiczyłam 20 min. To natomiast nie pomogło, bo nie ćwiczę regularnie. Natomiast po 2 tygodniach diety stwierdziłam, że zrobię sobie dzień odpoczynku i jadłam co chciałam. Pierwsza uwaga produkty, które zawsze mi smakowały, wczoraj jakoś nie bardzo. Natomiast niektóre zasmakowały mi jeszcze bardziej niż zwykle- ser camombert, lody i chipsy ![]() ![]() Jestem bardzo rada ponieważ od dziś mam nadzieję być na diecie przez kolejne 2 tyg. Dziś waga pokazała 56,6 kg i się baaardzo cieszę, że dalej chudnę ![]() Mam tylko pytanie jak likwidujecie cellulit? Ja od 2-3 tyg używam kremu antycellulitowego Eveline, najpierw rozgrzewający, teraz chłodzący, do tego staram się pas wibrujący (podobno likwiduje cellulit), kupiłam też balsam liftingujący. Niestety nie mam czasu aby ćwiczyć i to jest największy problem ![]() Dajcie znać co wam pomaga na cellulit. Pozdrawiam ![]()
![]() |
#2665 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2666 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Miałam tam nie wchodzic ale dobrze ze weszłam, bo uzupełniłam braki bielizniane własnie i wydałam mniej niz myslalam ze na to pojdzie wszystko ![]() Dzieki za sałatke, napewno dobra musi byc ![]() ![]() ![]() Cindy90 ja uzywam balsamu eveline, jak czas mi pozwala robie własnie ten peeling kawowy ![]() ![]()
![]() M ![]() Edytowane przez aguniaaaaa041986 Czas edycji: 2012-05-21 o 08:31 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2667 |
Zakorzenienie
|
o dzięki dziewczyny wypróbuje
![]()
#2668 |
Zakorzenienie
|
Cocktail Czarno-turkusowe?! Omg...jest taki kolor? Musi być super!
![]() Powodzonka na kole, zdasz na bank ![]() ---------- Dopisano o 09:47 ---------- Poprzedni post napisano o 09:44 ---------- Cindy ![]() ![]() A co do cell...niestety, ja przy wadze 48kg miałam cellulit, mam go genetycznie i od podstawówki, nie da rady się go pozbyć. Kiedyś masowałam się bańkami chińskimi, codziennie 10minut, naprzemienne prysznice zimna ciepła woda, a pod prysznicem masowałam się takim masażerem z wyrostkami, pilingi kawowe raz na tydzień i owijanie się folią na balsam antycell rozgrzewający. Cellulit się zmniejszył, ale minimalnie ![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:50 ---------- Poprzedni post napisano o 09:47 ---------- AguniaSałatka naprawdę przepyszna, nie miałam nawet pojęcia, że taka dobra będzie. A sos kupilam gotowy (dodałam wodę i oliwę) z Fit up ![]() Oj, a ile za te bluzeczki dałaś? Bo są super. W forever 18 też rzadko bywam, ale jak mówisz że są przeceny to jutro w okienku podejdę ![]() ---------- Dopisano o 09:53 ---------- Poprzedni post napisano o 09:50 ---------- Właśnie wszamałam bułkę taką a'la razową:jedna połówka z serem zółtym i keczeupem,a druga z paprykarzem warzywnym i pomidorkiem i keczupem. No i herbatka czarna z imbiremJest rano to poszaleję ![]()
#2669 |
Zakorzenienie
|
Nietoperze za 44 zł były
![]() ![]() ![]()
#2670 |
Zakorzenienie
|
Hm...44zł mówisz... na moją kieszeń to troszku za dużo,jakby były tak po 35...
![]() ![]() Już się nie mogę doczekać obiadu ^^ Racuchy jabłkowe...mniam, uwielbiam ![]() ![]() http://www.papilot.pl/odzywianie/182...-ZAKAZANE.html Ale dziwne... ![]()
- wege od 8 lat - dbam o włosy i paznokcie - zdrowe odżywianie ![]() ![]() Edytowane przez zooska Czas edycji: 2012-05-21 o 09:02 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:32.