![]() |
#541 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Za granicą żyjemy, jednak w miejscu nie staniemy ;)
no wlsnie z tego wzgledu ze w Pl raczej niemam do czego / kogo wracac poza chrzesnica bo niestety / stety ale uklady rodzinne sa takie a nie inne wiec wole sobie zyc spokojnie i nie truc sobie zycia na sile
pogoda zdecydowanie piekniejsza ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#542 |
Rozeznanie
|
hej
![]() ja sie zdecydowanie podpinam!!! ... wyjezdzajac z pl do uk... naszym glownym celem byl wyjazd i rozwijanie sie... ogolnie to robic wszystko byleby nie stac w miejscu bo to to w pl mozna z powiedzeniem robic... w uk jestesmy od 7msc... odlozylismy troche kasy... i tak sobie spokojnie zylismy, do momemntu jak grom z jasnego nieba strzelilo w nas ze tak na p[rawde poza odlozonymi pienidzmi nadal jestesmy w dupie... zyc wygodnie to tak... ale moj maz modrze powiedzial, ze strach nie moze nas paralizowac przed zmianiami... koniec koncow sytuacja zarowno mieszkaniowa jak i pracy zmusila nas do podjecia krokow... mielismy sie przenosic na drugi koniec uk... a w koncu wyladujemy jakies 40km od miejsca gdzie teraz mieszkamy ![]() i tak z jednej strony sie ciesze jak cholera a z drugiej boje masakarycznie!!! ![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:07 ---------- Poprzedni post napisano o 15:05 ---------- uuuuuuu... DwaKoty - mow zaraz jak sie najszybciej do japonii dostac, znalesc prace i mieszkanie i czy znajdziemy ja tylko z jezykiem ang ![]() ![]() ![]() moje marzenie... przeniesc sie tam na jakis rok ... zwiedzic, zobaczyc, poznac ludzi, sprobowac poznac jezyk... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#543 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Prace macie jakies nagrane? My sie przenosilismy kilka lat temu na druga wyspe, rok temu do innego miasta ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#544 |
Rozeznanie
|
a dziekuje bardzo
![]() ![]() prace mamy,bo chcielismy sie przeniesc do wiekszego miasta wraz z transferem z naszej firmy i tak sie zlozylo ze oboje ten transfer dostalismy ![]() ![]() ![]() kur*a jeszcze nasza rabnieta managerka tak nam komplikuje nasz transfer ze masakra... ponoc cos wymyslila z referencjami-jak mi wyda zle to bd wojna... bo nie ma takiego prawa... ![]() blond hair- a Ty co porabiasz? i druga wyspa to co dokladnie? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#545 |
Zakorzenienie
|
hey myaja
blonde a Ty kiedys w Irlandii nie mieszkalas ? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#546 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja pracuje w identycznej branzy co Ty- w residential home jako CA ![]() Druga wyspa to wyspa obok Anglii ![]() Spokojnie dacie rade ze wszystkim ![]() My na poczatku czerwca sie tez przeprowadzamy, mniejmy nadzieje, z ejuz po raz ostatni ![]() ![]() hehe...nie...przyjechalis my tu z Anglii ![]() Dzien dobry ![]()
![]() |
![]() |
#547 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() z wyksztalcenia jestesmy, mąż - mgr fizjoterapii i ja - lic zarzadzania projektami... oczywiscie maz sklada papiery na nostryfikacje i ma nadzieje zlapac prace w zawodzie, ja szukam jakiekolwiek pracy biurowej i chce kiedys zaczac tu magisterke... o ile nasze plany sie uloza w sensowana calosc ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#548 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja pracuje w prywatnym domu, ale kilka poczatkowych miesiecy pracowałam dla fshc ![]() Twoj maz moze próbowac w szpitalach... Ja jestem terapeuta zajeciowym ![]() ![]() ![]() Masz jakies doswiadczenie w pracy za biurkiem?Tak bez moze byc ciezko, sama niewiem...Byc moze pomogly by Ci tutejsze kursy czy cos podobnego ![]() Ale zycze powodzenia ![]()
![]() |
![]() |
#549 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#550 |
Zakorzenienie
|
![]() |
#551 |
Zakorzenienie
|
Hej
![]()
![]() |
#552 |
Konto usunięte
|
Cisza :<
Ide spać dobranoc ![]() Sent from my iPhone using Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#553 |
Zakorzenienie
|
cisza i ja ide tez spac niedlugo
jutro praca a potem wolnosc ![]() na 2 dni |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#554 |
Zakorzenienie
|
Tak samo jak ja
![]() Własnie wrócilam z pracy, do kolejnego piatku wolne ![]() Juz niedlugo przeprowadzka ![]() ![]() ![]() Dzien dobry ![]()
![]() |
#555 |
Konto usunięte
|
Ja miałam już wolne:/ teraz 6 dni praca a potem sobota niedziela wolne
![]() Sent from my iPhone using Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#556 |
Zakorzenienie
|
ja nie pamietam kiedy mialam sob i nd wolna
chyba 4 razy do roku w czasie urlopu a tak to wszystkie weekendy w pracy |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#557 |
Konto usunięte
|
Ja tez ale teraz na kontrakt przechodzę i akurat grafik tak mi wypadł
![]() Sent from my iPhone using Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#558 |
Raczkowanie
|
Kachaa
![]() ![]() ![]()
![]() |
#559 |
Zakorzenienie
|
Kachaa gratuluje
![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#560 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny co byście zrobiły na naszym miesjcu? ...
sytuacja jest taka... jutro mamy sie przeprowadzic do nowego miasta a za tydzien zaczac prace w nowym domu opieki spolecznej... od 7msc mieszkamy i pracujemy w malj miejscowosci, w domu ktorego NIENAWIDZIMY najbardziej na swiecie... i okazalo sie ze w pt dostalismy bardzo dobra oferte zsotania w naszym starym domu... i tak.. 1. obecne miejsce: mowiono nam 8.50f na godzine, kontrakt na 44h mozna wiecej, mieszkanie ok 800fmsc miejsca nie nawidzimy, dostajemy po porstu dreszczy na sam widok staff'u a o managerce wogole nie bd sie rozpisywac, bo zamkna mnie za morderstwo slowne... male miasteczko, brak jakichkolwiek preseptyw 2. w nowej pracy: mamy miec 6.72f /h, kontart na 33h ale z mozliwoscia dobicia nawet i do 60h na tydzien... duze miasto, wieksze mozliwosci, mieszkanie 700f, ale nie znamy miejsca, ludzi, rezydentow ect. i teraz nie wiemy co robic... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#561 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Dla mnie spokój jest wazniejszy niz pieniadze ![]()
![]() |
![]() |
#562 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#563 |
Zakorzenienie
|
tez bym wolala sie przeniesc bo sama piszesz ze ,, jest szansa dobicia do 60 godz"
wiec moze wcale nie bedzie tak zle a spokoj jest bardzo wazny skoro nienawidzicie tego miejsca to bym sie nad tym naprawde zastanowila powodzenia Edytowane przez irenkaaa Czas edycji: 2012-05-21 o 00:02 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#564 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny sprawa jest taka, że my obencego miejsca pracy nie nawidzimy do szpiku kości jak to się mówi...
chodzi glownie o traktowanie jak smiecia i to doslownie ![]() ehhhhhhhh... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#565 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#566 |
Rozeznanie
|
wiem wiem
![]() wiem ze ostateczna decyzja nalezy do nas tylko... i teraz tak sie zastanawiam czy brnac bez pamieci w to co mamy teraz czy sobie odpuscic i popatrzyc przyszlosciowo przezyc troszke latwiej psychicznie jakis czas i zobaczymy co dalej... mamy pomysl na wlasny biznes i chcemy wystartowac juz za ok msc jako dodatkowy zarobek a do tego z kolej potrzebne nam bd wolne wiec wtedy kontrakt na 33h bylby zbawienny o ile wszystko pojdzie i bd tak jak obiecuja... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#567 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeszcze kilka postów wyzej pisalas o powrocie do kraju i o czyms własnym tam ![]() Jesli wracac na stale do Pl to do listopada zostałabym w starym miejscu pracy, odkladała tyle ile sie da ![]() ![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#568 |
Rozeznanie
|
tzn żle sie wyrazilam... chcemy wracac do kraju prawdopodobnie w listopadzie...
tylko teraz odwieczny dylemat emigranta 'czy wracac' ... widzimy co sie dzieje w pl... i najgrosze jest to ze i nasi znajomi i rodzina nam odradzaja powrot bo nie ma do czego... w miejscowosci z ktorej jestesmy ze tak powiem 'bida z nedza' wiec na cuda nie ma co liczyc, jedynie na wlasny interes... ale to tez nie wiadomo co i jak... i tak sobie jestesmy z checia powortu i checia pozostania... z checia zarobienia kasy ale po niekad poswiecajac nasza psychike, ktora w starym miejscu pracy jest stale wydana na mocne proby... ehhhh.... wiem, ze jestem marudna i przynudzam, ale okrutnie sie boimy, bo niestety tj nasza KOLEJNA decyzja ktora ma zawazyc na naszym zyciu... i nie chcemy sie wpierniczyc w wielkie gowno za przeproszeniem, tak jak zrobilismy to 7msc temu... tzn u nas w firmnie widza o naszym odejsci od przeszlo 8tygodni, i nikt nam nic nie powiedzial zebysmy zostali itp. wiec wszystko bylo ok, juz ulozylismy sobie konkretny plan co i jak w w ten w 2dni przed nasza przeprowadzka wyskakuja nam z takim tematem jak podniesienie pensji... nosz kur*a bo inacej nie powiem ![]() ![]() ale nie wiem czy nie warto sprobowac tak ostatni raz... tak sprobowac na zasadzie a 'noz widelec' cos sie wyklaruje... jak nie wrocimy do kraju ewent biegniejsi, ale zdrowsi... chyba ze jakas opatrznosc pokaze nam zeby tu zostac i cos sie zmieni w naszej karierze zawodowej... ktora jak wszyscy wiemy w uk jest coraz gorsza... ehhh... jak na szczerze nie nawidze takich rozterek... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#569 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jak takie wielkie g.... to po co tam zostac? Co Ci sie tam nie podoba?Sama praca czy tylko staff?Bo jak obie rzeczy,z to pozostaje zmiana pracy, co w wiekszym miescie pewnie jest łatwiejsze... Z drugiej strony jakby Was tak zle traktowano jak piszesz, to nie daliby Wam podwyzki ![]() Po Twoich postach widze,ze sami niewiecie czego chcecie...raz piszesz o powrocie do Pl, biznesie, raz o przeprowadzce do Skandynawii, raz o pozostaniu w UK...mysle,z e tu jest problem...jestes bardzo niezdecydowana...brakuje Ci okreslenia sie, co chcesz i gdzie byc ![]() Jesli sie w razie niepowiedzie to chyba zawsze mozecie wrócic do Pl, jak to sie mowi nic nie dzieje sie bez przyczyny ![]() Nam tez wszyscy odradzali powrót i własnie zdecydowalismy ![]() i to tylko Wasza decyzja... Duzo ludzi wraca, układa sobie zycie w Pl, ale tez duzo wraca spowrotem, bo nie potrafia zyc w Pl...
![]() |
![]() |
#570 |
Rozeznanie
|
hmmm... blonde_hair absolutnie wszystko co piszesz ma w 100% potwierdzenie w naszym życiu i to samo dzis powiedzialam mezowi, ze jestesmy jak dwie choragiewki na wietrze
![]() ehhhh... caly czas szukamy gdzie jest nasze miejsce na ziemi:| wrrrr... mamy 100 pomyslow na minutke... i wszystko sie kreci wkolko... pytalas co nam sie nie podoba w starej pracy... - to ze traktuja nas jak niewolnikow, zeby cokolwiek zalatwic to musisz umawiac sie 7dni wczesniej umagaera ktory jest codziennie w biurze tyle ze sie mu siedziec nie chce i jest dostepny np 2/3h dziennie, caly czas jestes jako ta zla przez 7msc nie uslyszalam ANI jednego dobrego slowa... tu nie chodzi o prace, bo ta nawet lubie (wiem dziwne...) przyzwyczailam sie do rezydentow i polwe z nich traktuje jak wlasnych dziadkow i babcie... ale chodzi o ludzi z ktorymi musze pracowac i o przelozonych, jedne drugiego jakby mogl to by zabil od reki za 5f ![]() a dlaczego nam dali te 8,5f? ... no wlasnie... bo w przeciagu 2msc z pracy zrezygnowalo 8osob!!! i teraz glowny manager naszej firmy powiedzil ze jak do 6tyg nasza managerka nie uzupelni staffu w pelna ekupe to wyleci na zbity pysk wiec ta sie lapie wszystkiego i wszystkich i chce zatrzymac nas nawet na sile... ... ehhhh... przepraszam, ze tak przynudzam, wiem i zdaje sobie sprawe ze to moze byc strasznie irytujac, ale jak czlowiek na prawde nie wie co zrobic to takie sa tego efekty... ![]() ![]() ![]() ![]() a co do decyzji - juz ja podjelismy... przeprowadzamy sie ![]() ![]() ![]() zobaczymy... a Wy jesli mozna gdzie sie przeprowadzacie? my tylko 50km i bd mieszkac w Oxfordzie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:21.