|
|
#211 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze codzienne jadłospisy cz. XVII
niedzielne U
śniadanie granola cappuccino, duży jogurt brzoskwiniowy, banan- wszystko razem wymieszane II śniadanie dwa jajka na miękko z solą jogurt naturalny ze zbożami obiad- na słodko, bo został ryż z wczoraj, a ja uwielbiam połączenie takiego zimnego ryżu z cynamonem i cukrem ![]() pół woreczka białego ryżu z cynamonem i cukrem po: dwa ciacha z pomarańczową galaretką ala delicje podwieczorek- spacer z przyjaciółką duży waniliowy lód w białej czekoladzie już w domu-dwa paluszki drobiowo- wieprzowe, marchewki kolacja -dopiero będzie dwie kromki chleba z obkładem - nie wiem jeszcze co to będzie, ale pewnie pasta jajeczna, ser, szynka, tuńczyk może 100g serka wiejskiego z dodatkami- też nie wiem jeszcze jakimi, ale na bogato ![]() a do serialu jeszcze wpadną tradycyjnie marchewki, papryka, ogórek i takie tam ![]() do picia: woda mineralna, herbata earl Grey, zielona i inne, czarna kawax2
08.2017 (8tc)[*] 12.2017 (15tc)[*] Najszczęśliwsza na świecie podwójna mama 2021 2022 Edytowane przez fioleciasto Czas edycji: 2012-05-20 o 18:56 |
|
|
|
#212 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Ja nie raz próbuje dodać tu jadłospis i nie chcę się dodać tylko zapisuje się na serwerze lub coś ![]() Może dziś dam radę Chcę utrzymać wagę, i nie taką jak niektóre tu piszą. Normalna waga, tyle, że zdrowiej się odżywiać. Staram się , a więc U: 1.Bułka grahamka podłużna na pół na to grubo masłem osełkowym, jedna z almette i pokrojonym na to serkiem brie, druga z sałatą szynką i żółtym serem, miseczka rzodkiewek oprószonych szczypiorkiem, kawa z mlekiem pół na pół bez cukru 2.Sałatka owocowa: jabłko,banan,pomarańcza,b rzoskwinie z puszki, na to jogurt naturalny z cynamonem. Do tego szejk zmiksowałam szklankę maślanki kilka truskawek i miodek. ![]() pomiędzy zjadłam paczkę herbatników 3. Rosołek z lanymi kluskami (bulionówka) i z natką pietruszki. Kotlet schabowy z kością w panierce, ziemniaki pieczone w piekarniku w ósemki, surówka żydowska (kupna z biedronki) 4. Serek wiejski z bananem rozgniecionym, 100 g mieszanki studenckiej ![]() 5. Zaraz sobię zrobię jajecznice z dwóch jajek na masełku do tego z dwa plasterki sera i pomidory w puszki + 2 kromy razowca z masłem i almette śmietankowym ![]() W ciągu dnia woda, woda, woda zimna woda! Upaaaaaaaał Oceni ktoś??? Szczególnie zależy mi na ocenie mojej idolki Ervishy
|
|
|
|
|
#213 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
obesesja ćwiczeń powróciła? podziwiam cie za ten czas kręcenia hula ja bym z nudów umarła |
|
|
|
|
#214 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#215 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Na prawdę jestem dla Ciebie inspiracją ?Co do menu to bardzo mi się podoba. Pokazujesz, że zdrowo nie oznacza wcale nudno, beztłuszczowo (chudo) i postno. Jest u Ciebie i masło (cenne i zdrowe tłuszcze), coś słodkiego dla osłody i poprawy nastroju.... Są owoce pełne witamin. Posiłki są jak mniemam kolorowe, smaczne, bogate. Jest różnorodnie i smacznie ![]() ---------- Dopisano o 19:24 ---------- Poprzedni post napisano o 19:23 ---------- Cytat:
|
|
#216 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#217 |
|
Zakorzenienie
|
nikol sama sobie odpowiedziałaś. dzien sie nie skończył mozesz to nadrobic
|
#218 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() nie odbierz tego źle, ale na moje oko po prostu potrzebujesz zajęcia, jakiejś pasji, by ci się po prostu nie nudziło... co robisz w trakcie dnia poza szkołą, ćwiczeniami i jedzeniem? Cytat:
nie odchudzałaś się nigdy? ![]() Cytat:
Ervisha, skąd masz rożka cytrynowego?
|
|||
|
|
|
#219 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
tylko muszę się jeszcze nauczyc odreagowywać złe emocje poświęcaj się właśnie mojej pasji a nie innym - złym ( nie sądzę że ruch jest zły , ale wiem że mam go dużo ) . No to idę sobie coś jeszcze wszamać . hmm... mam ochotę na sałatkę owocową z jogurtem i gorzką czeko |
|
|
|
|
#220 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A ja jeszcze przed chwilką zjadłam po kawałku różnych ciast komunijnych (rodzice przywiezli) i każde ciastko niedobre ![]() - sernik nr. 1 - za dużo kokosa w masie serowej - sernik nr. 2 - z ptasim mleczkiem taki nijaki - keks - bez cukru dziwne ze to ciastko - tort ma za dużo masy i za słodki jedyne przekładane kakaowe z budyniem ujdzie, no i orzeszki pycha ![]() ( a mama mówiła ze tam były o wiele lepsze ciastka typu: kokosanki, kruche rogaliki, kruche z owocami, ale tych już ciotka nie dała) Nie wiem kto te ciasta piekł, ale jeśli ciotka to piec nie umie A myślałam ze zjem dobre ciacho bo miałam ochotę![]() I wyprzedzę Wasze kolejne pytanie. Nie pojechałam na komunię bo moja siostra młodsza źle się czuła i mama wolała by ktoś z nią został (chociaż ma 18 lat). poza tym nie lubie komunii wole wesela
Edytowane przez Ervisha Czas edycji: 2012-05-20 o 20:19 |
|
|
|
|
#221 |
|
Zadomowienie
|
Moje P
I 3 duże naleśniki; 1 z twarogiem, skórką cytrynową, wanilią, cukrem i rodzynkami, 2 z twarogiem i musem truskawkowym, 3 z twarogiem, truskawkami i gorzką czekoladą; inka karmelowa z mlekiem II 2 chochle rosołu z makaronem; 8 klusek śląskich, smażony schab w panierce, zasmażana kapusta III Omlet Kaiserschmarren (duże jajko, 1/3 szklanki mąki, 1/3 szklanki mleka, cukier, jabłko, rodzynki), podany z cukrem pudrem, sosem czekoladowym i siekanymi nerkowcami; inka z mlekiem IV 3 grube kromy razowca z masłem: 1 z polędwicą drobiową i pomidorem, 2 z serem wędzonym, papryką i ogórkiem konserwowym, 3 z pastą chrzanową, polędwicą i ogórkiem po: wpadły marchewki i solidna garść fistaszków (ale jedzenie ich o tej porze to był chyba błąd, bo coś mnie brzuch zaczyna pobolewać... :/)
|
|
#222 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
skoro masz pasje, to może znajdź nowy sposób na rozwinięcie ich ? wolontariat w schronisku to np b. dobry pomysł, może masz w szkole jakieś koło biologiczne, chodź z atlasem roślin na spacery i rób zdjęcia kwiatkom ... wchodź na fora poświęcone ciekawym pozycjom książkowym etc. a co do jedzenia, to nie rozumiem czasem tych komentarzy za dużo/za mało. jeśli jesteś głodna/masz na coś ochotę to jedz, jeśli nie chcesz to nie, proste. organizm sam ci powie ile jedzenia potrzebuje, nie koleżanki z wizażu. raz sie zje wiecej, raz mniej, ale nie widze powodu czasem dopychania na siłę na utrzymaniu "bo za mało" albo wielkich wyrzutów sumienia "bo za dużo". to tylko jedzenie , ma cię odżywić i dać siłę byś mogła sprostać każdemu dniu - a tycie i chudnięcie to procesy długie i swoją drogą dość skomplikowane
|
|
|
|
|
#223 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:19 ---------- Poprzedni post napisano o 20:17 ---------- Ervisha ja granole też kupiłam w promocji w Biedronce A serial to Prawo Agaty
|
|
#224 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:21 ---------- Poprzedni post napisano o 20:20 ---------- Cytat:
|
|
#225 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Warzywa są teraz do kolacji i wpadną jeszcze w ilości większej do serialu ---------- Dopisano o 20:24 ---------- Poprzedni post napisano o 20:21 ---------- Cytat:
Na śniadanie to bym się w ogóle wprosiła
|
|
#226 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
A sensem tego wątku raczej jest odżywianie, które nie zagraża życiu, a nawet je poprawia ![]() Tak Ervisha jesteś inspiracją! Naprawdę! Podziwiam osobę, która jest wegetarianką a potrafi tak cudownie komponować jadłospisy. To jest coś! Są smaczne syte i wesołe Bo o to w życiu chodzi, żeby cieszyć się Nim! Ktoś się wcześniej zapytał, czy się odchudzałam. Nie potrzebne mi to było nigdy Jest zadowolona ze swojego ciała i stanu zdrowia Jednak nie chciałabym go pogorszyć przesadzając z czymś (chodzi o jedzenie) w złą stronę. Np za dużo słodyczy, za mało warzyw owoców takie tam wiecie o co mi chodzi Chyba częściej będę wklejać tu jadłospisy Buźka laski
|
|
|
|
|
#227 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co do ciast to i ja potrafie czasem przesadzić ( z domowymi wypiekami ) Bo jak za słodyczami z teguły nie przepadam ale domowym wypiekom sie nie oprę
Edytowane przez Ervisha Czas edycji: 2012-05-20 o 20:44 |
|
|
|
|
#228 |
|
Rozeznanie
|
W stronę U:
I: owsianka z 4 łyżek płatków i 2 musli z wiejskim, truskawkami i kilkoma nerkowcami. II: mała grahamka: pół z wiejskim i łyżeczką dżemu, drugie pół z filetem z indyka i pomidorem. III: dwa ziemniaki, kotlet z kurczaka w panierce, pomidory z cebulą- nie miałam dziś wpływu na obiad ![]() IV: kilka paluszków, kilka łyków shake'a (niedobry był), delicja- na spacerze V: grill: kawałek piersi z kurczaka, mała kromka razowca, sporo różnych warzyw. Dwa spacery: jeden krótki i jeden mega długi, ok 45 min przejażdżki na rowerze i mnóstwo wody. I jak dzisiaj?
|
|
|
|
#229 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
koniecznie wklejaj jadłospisy częściej, przywracasz wątkowi pierwotne znaczenie i nadajesz optymizm Cytat:
widać coraz większy luz, gratuluję węgli na kolację sama pamiętam, ile się przełamywałam, masakra ![]() moje U: I. grahamka z masłem, sałatą, potrójną polędwicą, serem gouda, pomidorem i szczypiorem II. micha zupy botwinkowej z ziemniakami, gotowanymi warzywami i piersią z kurczaka III. duży kotlet drobiowy smażony, ziemniaki, marchewka z groszkiem na gęsto, sałata ze śmietaną batonik nugatowy IV. grahamka z masłem, sałatą, polędwicą, jajkiem, pomidorem i szczypiorem do picia herbaty, kawa z mlekiem, wooda faza na mięcho i pomidora ze szczypiorem
Edytowane przez Nowhere Czas edycji: 2012-05-20 o 21:06 |
||
|
|
|
#230 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
nie przepadam za panierkami dlatego obiad był dla mnie średni no ale raz na miesiąc teściowej nie mogę odmówić i postanowiłam powoli (raz na 3-4 dni wprowadzać delikatnie węgle do kolacji, nie za wcześnie?Twój jadłospis super co to za batonik?
|
|
|
|
|
#231 |
|
Zadomowienie
|
w stronę U
ś: jajecznica na masełku z 3 jaj ze szczypiorrem i polędwicą łososiową iiś: jogurt probiotyczny 190g z otrębami owsianymi (ok 50g), błonnikiem, kakaowym, kakaem, łyżką suszonych owoców goji, łyżką suszonych śliwek o: łosoś na parze-ok. 130g, taka sałatka: oliwki, wieśniak, pomidorry, czosneczek, cukinia, rzeżuszka p: Magnum almond (pierwszy prawdziwy lód od niewiem kiedy )k: twaróg chudy- cała kostka- z olejem lnianym i łyżką lnu mielonego odtłuszczonego (+ słodzik się przyznam no:P, nie mogłam się zdobyć na cukier po tym lodzie podwieczorkowym) Edytowane przez siostraelwa Czas edycji: 2012-05-20 o 21:30 |
|
|
|
#232 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() po kolacji wpadło jeszcze kilka ciasteczek hitów mini przed tv
|
|
|
|
|
#233 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#234 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() --->ktoś tam pytał o kapustę bialą-->ja byłam pewna że łazanki to własnie z kiszonej ![]() a makaron mialas ten typowo łazankowy? Cytat:
Ervisha,weź no załóż jakiegos bloga z przepisami ![]() ciągle na coś robisz ochotę wszystkim a tak zaoszczedzisz czasu na pisanie na pw przepisów Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 00:08 ---------- Poprzedni post napisano o 00:04 ---------- Cytat:
![]()
|
|
|
#235 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a wyszły teraz jakies jogurtowo wisniowe i miętowe - widziałam w biedronie
|
|
|
|
|
#236 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#237 |
|
Zadomowienie
|
R:
bardzo dużo ruchu Ś: bułka grahamka: z margaryna lekką,mozzarellą,wędliną z indyka i pomidorem/ z masłem orzechowym, mozzarellą i dżemem eko bez dodatku cukru z naturalnych truskawek;kawa parzona z mlekiem 2 h łącznie orbitrek O: ziemniak z koperkiem, pierś z kurczaka panierowana, buraczki; ( obiad w restauracji 1h rower w terenie z tżtem 20 min nauka jazdy na rolkach na razie za rękę ![]() P: gofr ze śmietaną i kilka wisieniek w żelu od tżta, kawa z mlekiem K: twarożek wiejski z wkrojona wędliną z indyka, kalarepa R: średnia dawka ruchu Ś: 2 kawałki razowego z kawałkami orzechów z margaryną lekkę i twarogiem chudym; 1 serek homogenizowany naturalny z dużą garśią różnych orzechów; kawa inka z błonnikiem z mlekiem II Ś: 2 kawałki chleba z margaryną jw. z wędliną z indyka; rzodkiewki; 1 banan; 1 małe jabłuszko O: ryż brązowy; pierś z kurczaka duszona na oliwce w potrawce: marchewka, kalafior, seler, por- starte na tarce wszystko i uduszone z piersią + posypane natką pietruszki na koniec; 2h ćwiczenia K: jajecznica z dwóch jaj smażona na oliwce; pomidor wymieszany z rzodkiewką; marchewką i ogórkiem codziennie centrum materna dodatkowo. i jak?
Świat nie jest taki zły ![]() Turcja Alanya- 2007 Tunezja Sousse- 2008 Egipt Hurghada- 2009 Turcja Marmaris- 2010 Grecja Rodos Egipt Sharm el sheikh- 2011 Izrael Jerozolima i Betlejem Wyspy Kanaryjskie Fuerteventura- 2012 Grecja Kreta 2013- ? Edytowane przez mpati86 Czas edycji: 2012-05-21 o 09:02 |
|
|
|
#238 |
|
Zakorzenienie
|
W weekend troche pogrzeszylam, wiec piatku i soboty wogle nie wstawiam
Wczoraj bylo juz troche lepiej, wiec wstawiam moje niedzielne R ![]() 1. sniadanie: bulka wieloziarnista z maslem i odrobina dzemu (jakos mi nie zasmakowal: figowo-kakaowy, zapowiadal sie dobrze, ale nieeeeee) plus kubek kawy z mlekiem. 2. 2gie sniadanie: serek homo z musem truskawkowym (tylko takie byly) i do tego wkrojone kilka truskawek, zielona herbata 3. obiad upichcony przez meza: swiazutka rybka (kupiona w calosci) upieczona w piekarniku z dodatkiem ziol i oliwy z oliwek, oraz z cieniutkimi plastrami kartofli, pomidorkow i cebulki. Do tego salatka z czarnej salaty, serka plesniowego, orzechow, pomidorkow koktajlowych, prosciutto, dressing z oliwy z oliwek, octu balsamicznego i odrobiny miodu (taki misz masz, porca rybna byla nieduza, wiec dopchalismy sie salatka). Kub zielonej herbaty. Tutaj godzinka jogi 4. na podwieczorek miseczka owocow: melon miodowy, ananas swiezy, truskawki 5. kolacja: 1,5 jajka na twardo plus dwa zawijaski: szynka z indyka posmarowana musztarda dijon, salata, gruby pasek czerwonej papryki, melisa.
|
#239 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#240 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i miele. tylko potem mam troszkę zabawy bo musze wydłubywać spomiędzy ząbków masło orzechowe no ale je mam
![]() |
Nowe wątki na forum Dietetyka
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:56.

, a więc U: 

a wyszły teraz jakies jogurtowo wisniowe i miętowe - widziałam w biedronie