Codziennie nowe powody do dumy, letnie bobasy i ich mamy - Kuny. Mamy VII - VIII.2011 - Strona 32 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Kochane Mamusie, czesc 8 zbliza sie ku końcowi więc czas na głosowanie
Pierwsze roczki, pierwsze kroczki kręcą się już nasze loczki. 5 11,11%
Pierwsze ząbki wszyscy mamy, więc już mamie nie dokuczamy 0 0%
Lato w pełni, słońce praży, wszystkie dzieci już na plaży. 2 4,44%
Dzieciaczki swoje bardzo kochamy i na nowe bociany czekamy 1 2,22%
Jedno już chodzi, drugie raczkuje, a dumna mama ostro wizażuje 0 0%
Attenzione, attenzione - dzieciaczki dreptają jak szalone 2 4,44%
Rok temu na świat pchaliśmy się hardo, dziś pierwsze kroki stawiamy twardo. 3 6,67%
Mamo daj płetwy, tato lej wodę, bo przyszedł czas na letnią przygodę 1 2,22%
Na torciku jedna świeczki mała, cały rok z uwielbieniem patrzy na mnie mama uśmiechnięta cała. 0 0%
Jeden kroczek, drugi kroczek, mamo jesteśmy razem cały roczek! 3 6,67%
Mam już roczek, stawiam kroczki i w ogóle jestem boski! 4 8,89%
Rok już mają, chodzić chcą - nasze dzieci boskie są! 3 6,67%
Mamusie nam na roczki torty dekorują i na zlot swój pierwszy z radością się szykują. 1 2,22%
Czasem się przewrócą robiąc pierwsze kroczki - wakacyjne dzieci właśnie kończą roczki. 10 22,22%
Mamo, tato, czy Wy wiecie, że już rok jestem na świecie? 6 13,33%
Roczki już mają nasze słodkie dzieci, a nam ze sobą nawzajem lepiej jest na świecie 0 0%
Roczek już mamy i powoli już chodzić sami zaczynamy! 0 0%
Lato w pełni, hitza straszna, lecz ja z mamą mimo wszystko po placach zabaw chętnie latam 0 0%
chodzę, gryzę, gugam wkoło i już wszystkim jest wesoło 0 0%
pierwszych rocznic to początek - zaczynamy nowy wątek 3 6,67%
papier, drewno, plastik, woda - to dopiero jest przygoda 0 0%
chodzić i mówić zacznę tuż tuż, bo przecież roczek mija mi już 1 2,22%
Głosujący: 45. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-05-21, 08:34   #931
Marina1
Zakorzenienie

Dot.: Codziennie nowe powody do dumy, letnie bobasy i ich mamy - Kuny. Mamy VII - VII

Dzień dobry!

Ni jestem na bieżąco (ale muszę mocno klawiaturę naciskać żeby napisać, coś się podziało chyba) kobietki, bo teraz cały czas pochłania szkoła.

Obrona 21 czerwca jest.
14 czerwca ( w roczek Igoriana ) ciężkawy egzamin, sama pamięciówka. Wrr

Brumku , a Igor to taki mały nerwusek w dalszym ciągu ale jest coraz bardziej komunikatywny, więc udaje nam się jakoś () dojść do kompromisu.
Ogólni teraz jest dużo bardziej znośniejszy niż za młodu. Ale i tak czasem daje mocno po kościach heh.

Telik Jejju jestem zachwycona! prze prze prze pięknie. Jaś niczym wyjęty z żurnala dla dzieci, a Ty? ( i jaki Ty masz rewelacyjne piersi!!!) To pierwsze co przykuło moją uwagę Ja nie mam nawet 1/3 z tego

patik gratki za egz. Już coraz bliżej celu jesteśmy nie? A coż powiedzieć na Sary uwielbienie co do teściowej... A wiem... PRZEJDZIE

eve mi też się podobają kolczyki, ale jakoś tak mi się wydaje, że cierpią te małe uszka i j boli
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."

Edytowane przez Marina1
Czas edycji: 2012-05-21 o 08:37
Marina1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-21, 08:48   #932
agadus
Wtajemniczenie

Dot.: Codziennie nowe powody do dumy, letnie bobasy i ich mamy - Kuny. Mamy VII - VII

hej

dziękuję dziewczyny za miłe slowa
telik śliczne zdjęcia, Jaś az kwitnie, z reszta Ty też

u nas juz lepiej, Nati z brzuszkiem lepiej, ale i tak dzisiaj idziemy do lekarza, ja czuję się jako tako, odprowadziłam Oliwkę do przedszkola i cała się spociłam, jakas osłabiona jestem,

100 lat dla solenizantów wczorajszych i dzisiejszych

LiLi

Kajool jak tam??

---------- Dopisano o 08:48 ---------- Poprzedni post napisano o 08:47 ----------

Marina trzymam kciuki za egzaminy
agadus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-21, 08:50   #933
jacieeeee
Wtajemniczenie

Hejka

Witam się na szybko przed pracą.
Telik bossssko musiało być. Cudne zdjęcia

Agadus zdrówka dla Was

Patik serio musiałabyć zobaczyć reakcję Domka na mojego teścia. On się cały trzęsie ze szczęścia, woła go, pełznie do niego, przytula, liże i kto wie co jeszcze. Ubóstwia go. No ale spędza z nim najwięcej czasu, więc się nie dziwię. Mają świetny kontakt. I co ja mam zrobić? Jak wracam z pracy to albo wyciągnie do mnie ręce, albo nie. Zależy od humoru. Czuję się z tym średnio, ale co zrobić. Nawet nie mogę sobie tłumaczyć, że z nim siedzę, że ma mnie na co dzień, to się znudził.
Za to jak się rano do mnie przytuli to Wtedy wierzę, że jednak mnie kocha.

Dominik 29.07.2011r
jacieeeee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-21, 08:58   #934
karolinee1983
Zadomowienie

Cześć mamuśki , witam po weekendzie w końcu piękną pogodę mamy, choć jak znam siebie, będę pewnie narzekać, że mi za gorąco idę nadrobić!

MAJA 06.08.2011 r.

karolinee1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-21, 09:02   #935
patik87
Zakorzenienie

Wykasowało mi posta a takie ohy i ahy stworzyłam do Telika
Telik piękni jesteście,zawsze śliczne zdjęcia. Też zwróciłam uwagę na Twoje UU, jak u nastolatki a Ty w czerwonej sukience.... mmmmm, chcę więcej zdjęć

Bry.

Mamad gdzie jesteś ?
Dziubek?
Stary 2012-05-21, 09:03   #936
Kolina
Zadomowienie

(trzeci raz piszę ten post, wrrrrrrr )

hej!

dla wczorajszych solenizantów:
Sary, Bruna, Karolinki, Juliana i Nataniela - gromkie STO LAT!

A dla dzisiejszej Sary - nie mniej gromkie HIP HIP HURRRA!

Telik, wspaniałe wakacje, słonecznie, z uśmiechem, wspaniale

Marina, 14go pójdzie jak z płatka i resztę dnia będziesz świętować z Igorem

sprzątam od rana, bo na dzień dobry spieprzono mi humor

Jak Mały wstanie idziemy na spacerek
Stary 2012-05-21, 09:30   #937
karolinee1983
Zadomowienie

Marina zaciskam kciuki za egzaminy
Agadus zdrówka życzę!
Natka biedny Domek strasznie cierpi, oby było choć troszkę lepiej
Patik gratki za egzamin ; Paticzku nic i nikt nigdy nie zastąpi Sarce Ciebie ,naprawdę więc nie smutaj już
Vaniliova zdrówka i dla Was! A d kupy, myślę, że możesz dołączyć
Brumek spóźnione życzenia rocznicowe dla Was!
Telik zdjęcia jak zwykle rewelacyjne! Jaś uroczy a Ty, jaka dżaga
Baboniku szkoda, że Cię nie ma na W.

Dla wszystkich zaległych i dzisiejszych solenizantów milion buziaków ode mnie!

MAJA 06.08.2011 r.

Stary 2012-05-21, 09:32   #938
madzia1k1
Raczkowanie

Hej babolki!!!

U nas remont trwa, wiec nie bardzo mam jak czytać(dobrze, że tyle nie piszecie). Większości czasu spędzam z D. na dworze, bo w domu to nie ma zbytnio warunków do buszowania na podłodze, i D. szybko się nudzi i protestuje, że nie może śmigać jak zawsze. teraz dorwałam laptopika, bo D. ma dłuższą drzemkę a TŻ po materiały jechał. Planujemy skonczyc do soboty, wiec jeszcze trochę takich zwariowanych dni przed nami.

Ze spaniem nocnym od 3 dni jest ok. D. wstaje już gdzie popadnie. Brumku Ty kiedyś pytałaś się o to czy jak w nocy dzieciaczki się przebudzą a potrafia juz wstawać, to czy to ich nie rozbudza. U nas na szczęście w nocy D. nie wstaje, jedynie na czworakach nawołuje mnie, ale za to jak rano wypoczety, uśmiechniety się obudzi to od razu hyc na nóżki i sie cieszy i woła do nas nas "eee wstawać, juz jest dzień" i tak potrafi bardzo długo stać. Lubie ten widok i nawet godzina 5 nie wydaje się wtedy taka straszna
Cytat:
Napisane przez Natka_ Pokaż wiadomość
Dobry wieczór.

Przepraszam, że się mało udzielam... U nas poprostu masakra jakaś
Domkowi idą górne dwie dwójki i biedak cierpi jak nigdy 4 nocki już nie śpimy. Płacz, ryk taki że cierki przechodzą Już są tuż tuż, myślę że dzien, dwa i wyjdą, oby

Do tego wszystkiego dostał pleśniawek. I to przez głupotę mojej koleżanki, której córka miała i ta wspaniałomyślna dała Domkowi z tej samej łyżeczki deserku co swojej córce Wyobrażacie sobie?! Modliłam się, żeby nic nie było, ale niestety... Jestem tak na nią wściekła, że nawet nie chce mi się z nią gadać...
Więc zęby plus pleśniawki dokuczają mojemu biednemu dziecku
Byliśmy u lekarza, leki pomogły, plkeśniawki znikły.
Biedny DomekOby szybko wyszły ząbki. U nas też tak było przy górnych ząbkach jak szły oba naraz, trwało to tydzień. Ile te dzieciaczki muszą się nacierpieć...

Cytat:
Napisane przez eveewe Pokaż wiadomość
Witam
brumku wszystkiego naj z okazji rocznicy
stronczku ja tak rano odswiezalam i nic
Chwale sie - Marysia ma przeklute uszka, a tu dowód rzeczowy
No to Marysia juz jest taką prawdziwą damą

Cytat:
Napisane przez agadus Pokaż wiadomość
dziewczyny mam pytanie
Nati od środy bierze antybiotyk bo ma chore gRDEŁKO, WSZYSTKO OK, TEMP. ZNIKNEŁA, ALE OD WCZORAJ MA NIE TYLE BIEGUNKĘ CO ROZWOLNIENIE, I NIE WIEM CZY OD ZĘBÓW CZY OD ANTYBIOTYKU, JUTRO IDĘ Z NIĄ DO LEKARZA, ( oj przepraszam za caps, dopiero teraz zobaczyła, a biegunka to nie taka wodnista) i wysłałam tż po hipp kleik marchwiowo-ryżowy, powinien, pomóc, ale to i tak nie zmienia faktu że jutro dle naszego lekarza idziemy, macie jakieś sprawdzone sposoby na takie sytuacje u dzieci? na obiadek gotuje jej taka marchwiankę z ryżem, mam nadzieje,że troszkę zje

a swoja drogą tez sie rozlozyłam od wczoraj antybiotyk, mam anginę, najchetniej polożyła bym się i przespała cały dzień, ale mama na pełnym etacie nie odpoczywa niestety

z góry dziękuję za rady, pozdr.
Zdrówka

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
Pustki rzeczywiście

Telik czego nic nie piszesz o urlopie? a zdjęcia to gdzie?

Natka no ładnie...nie mądra ta koleżanka, bez kitu.

Beata takie zachowanie Sary powtórzyło się już wiele razy. Dzisiaj znowu...
weszła na chwile teściowa coś przynieść, ja miałam Sarę na rękach, od razu się rwała do niej, teściowa wyszła a sara w ryk
To dla mnie takie przykre Mam wrażenie ze mogę dla niej nie istnieć
Boję się, że to się pogłębi, Sara będzie starsza i wiecznie będzie o babci uciekać bo tam wszystko wolno itp
oczywiście teściowa wykorzystuje takie zachowanie sary, widzę że jej w to graj...
Patik domyślam się co czujesz tym bardziej w Twojej sytuacji, gdzie nie pałasz wielka sympatia do teściowej. Może to taki okres, że sarka bardzo cieszy się na widok innych ludzi niż rodzice, zobaczysz będzie i do Ciebie lgnęła.

Cytat:
Napisane przez telik Pokaż wiadomość
dorwalam laptopa meza
swojego oddalam do pracy

agadus :tuli: trzymam kciuki za wasze zdrówko

wstawiam fotki-
TELIK po prostu BOSKIE ZDJĘCIA, zabrakło tylko Twojego przystojnego męża Jejku jak ja ci zazdroszczę figury i te piersi
Jasiu pięknie siedzi i widzę, że wakacje mu się bardzo spodobały. Zdjęcie z krewetką super. No i za wstawanie.

Największe szczęście dla ojca i matki
Nad dobra ziemskie, rozkosze, dostatki
To ich krew - życie, to ich własne dziecię.
Co im nad wszystko droższe jest na świecie.

madzia1k1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-21, 09:45   #939
agadus
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez jacieeeee Pokaż wiadomość

Agadus zdrówka dla Was
Cytat:
Napisane przez karolinee1983 Pokaż wiadomość
Agadus zdrówka życzę!
Cytat:
Napisane przez madzia1k1 Pokaż wiadomość

Zdrówka

, dziękuję bardzo

Cytat:
Napisane przez Kolina Pokaż wiadomość

co się stalo??

tak piszecie o piersiach telika że weszłam na fb i obejrzałam wszystkie na spokojnie, i rzeczywiście, takie.... może zachowam to dla siebie bo bedzie podejrzenie że mam inna orientacje
Stary 2012-05-21, 09:49   #940
madzia1k1
Raczkowanie

długo nas nie było
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P5175765.jpg (99,1 KB, 29 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P5175777.jpg (97,0 KB, 34 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P5175784.jpg (127,9 KB, 34 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Rotation of P5155737.jpg (122,4 KB, 28 załadowań)

Największe szczęście dla ojca i matki
Nad dobra ziemskie, rozkosze, dostatki
To ich krew - życie, to ich własne dziecię.
Co im nad wszystko droższe jest na świecie.

madzia1k1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-21, 10:09   #941
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Monia prawdziwa baba żadnej roboty się nie boi. Świetna piaskownica. A dzieci grzecznie same się bawiły podczas plewienia?
no bawia sie same ale jak kinga mnie namierzy to zaraz leci do mnie na czworaka... wiec musze sie chowac przed nia albo nosic na rkach np. podczas podlewania. w sobote łaziłam tez z nia w chuscie.

chyba cos w koncu sie wykluwa bo kinga wypluwa smoczka, jeczy, płacz, chce na rece, zle spi w dzien, znowu sie slini że cieknie po brodzie... moze przestanie byc bezzębna?

nadrabiam weekend. wiecie ze na turnieju rycerskim strzelalam z łuku majac kinge (nieśpiącą!) w chuscie

---------- Dopisano o 10:09 ---------- Poprzedni post napisano o 10:05 ----------

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
3 zwykłe klocki i figurka zwierzaka jakby psa czy coś takiego 7 zeta zapłaciłam + 2 płyty z bajkami czytanymi. Powiedziałam mamie ze jak spotka to zeby wzięła. No i tak patrze na zestawy na all no i drogie toto - 8 elementowe zestawy powyzej 25 zł. Patrze używki, ale same figurki chodzą po 5-6 zeta.
ja kupilam dwie wieeeeelkie paki uzywek (mamy tyle że w koszu od bielizny sie mieszczą!) duplo, jestem zadowolona ale gdzies 300 zl to pewnie kosztowalo. czasem artur dostaje tez w prezencie. kupilam tez kolejke z jixin (kompatybilne z duplo) ale jakoscia jednak odbiegaja, nie kazdy klocek trzyma sie z duplo

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-21, 10:22   #942
Oliweczka1985
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez beata_1988 Pokaż wiadomość
Kolinko, Oliweczko - ten sprzedawca z all to Cityfoto
http://allegro.pl/my_page.php?uid=21139227
bardzo ładne żywe kolory zdjęć tylko trochę trzeba czekać, niby piszą że 7 dni ale zdjęcia chyba przyszły jakoś niecałe 2 tygodnie po złożeniu zamówienia.
Dziękuję
Cytat:
Napisane przez alibany Pokaż wiadomość
Ślicznie!!! I Julcia i Ty i firanki (ja makarony ściągnęłam, jak Ala zaczęła być mobilna, bardzo się nimi interesowąła, ciągnęła, bałam się, że się w nie zapląta Julka nie ciągnie za nie? )

Trochę ciągnie, ale to takie nieszkodliwe jest
Cytat:
p.s. Sara wczoraj jadła placka ziemniaczanego takiego na oleju smażonego ( torba)
A to nie można dawać usmazonego?

Gratulacje zdanych egzaminów

Beatka teraz za Ciebie trzymam kciuki

Telik-super fotki

Brumciu zaległe WSZYSTKIEGO najlepszego z okazji rocznicy

WITAM.

Rano byłam na krwi....ale bolało!!!Po południu mam endo, więc pewnie ze 2h spędzę w kolejce

Mam problem, bo od gdzieś 4 dni codziennie boli mnie głowa...wczoraj brałam dwa apapy. Mam nadzieję, że minie.

"...w małych rączkach mieści się cała miłość …''

Juleńka
Mateuszek
Oliweczka1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-21, 10:47   #943
Shira_83
Zadomowienie

Bry Kuny poczochrane (wiem Ania się uczesała )

Cytat:
pewnie że musimy razem sztamę trzymać

dzięki za info
wcale się nie wcinasz - chcę "języka zasięgnąć" w tej sprawie bo niedługo planuje - ale wiadomość od Eveewe chętnie także przeczytam - może napisze że Marysia wcale nie płakała oby.. bo to mnie najbardziej przeraża że ją będzie bolało...
jak bym miała córkę to pewnie dałabym jej decydować tak zrobiła moja mama, ale jak już bym miała parcie to nie poszłabym do kosmetyczki z pistoletem do uszu tylko do salonu z piercingiem tam przekuwa się uszka mniej inwazyjnie (ale to moje zboczenie mam 7 kolczyków dziarki i wszytko w salonie)

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość
Patik moja dama robi tak samo,ale nie przejmuje się tym, ba nawet mnie to cieszy bo to mi daję świadomość że u babci czuje się bardzo dobrze,bo jeżeli byłoby inaczej to pewnie dawałaby jakieś minimalne sygnały, że coś jest nie tak.
Pamiętasz jak zadałam CI pytanie, co Ty zrobisz jak zacznie za nią płakać i do niej lgnąć ? więc ja myślę, że nie ma co panikować, a to że Ty nie obdarowujesz swojej teściowej duża sympatią tzn, że Sara ma do niej nie lgnąć... i może to jakiś właśnie kolejny krok na poprawienie sytuacji między wami ? I nie dziwię się teściowej że ona się cieszy kiedy Sara do niej leci nic a nic, bo to wspaniałe uczucie dla niej że wnuczka chce do niej...ona tak samo to odczuwa te szczęście jak TY kiedy Sara chce tylko do Ciebie
ojjj tak wyjęłaś mi myśli z głowy Patik to dobrze, że Sarka lubi babcie, ale i tak Ty zawsze będziesz numeru uno no wyjątkiem stanie się za kilka lat ktoś pokroju Johny Deep, Kurta Cobaina lub Jansona momoa

Cytat:
Napisane przez Stronczek27 Pokaż wiadomość

oj tak, oj tak

Ja sie boje Wiki przekluwac narazie. Nie chce jej narazac na niepotrzebny stres i bol. Jak bedzie sama chciala w przyszlosci to jej przekluje. Ja sama bylam w 5 klasie jak przeklulam sobie uszy. Mam nawet 4 dziurki
jak będziesz potrzebować to zgłoś się na cukruje ci ze hej

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość

NIeeee? Dobra, idę umyć

Cytat:
Napisane przez Kolina Pokaż wiadomość

a kto chce w banie

Cytat:
Napisane przez Oliweczka1985 Pokaż wiadomość
A to nie można dawać usmazonego?
a kto nam zabroni
Stary 2012-05-21, 10:57   #944
agadus
Wtajemniczenie

Madzia ale Dominik się zmienił, tak wydoroślał i jak wloski urosły

dziewczyny mam pytanie, planuje już prezent dla taty na dzien ojca, ale nie wiem co kupić, z majstyerkowania wszystko ma wszystkie narzędzia, jakieś pierdoły, więc odpada, maszynkę do golenia ma, a strzyże się u fryzjera, troche to taki komputerowiec, ale kamerkę ma, słuchawki też, sama nie wiem, ciężko mi, tata nie pije nie pali, więc nie wiem co kupić,jest kibicem ale nie na tyole żeby szalec na stadionie, więc jakieś gadżety piłkarskie tez odpadają, hmmm, widzicie jakie to trudne,
dzień mamy w sobote i już mam prezent, tzn, pomyślane tylko iść i kupić ale z tata prpoblem
Stary 2012-05-21, 11:05   #945
karolinee1983
Zadomowienie

Cytat:
długo nas nie było
Jaki mały-duży pewnie stojący mężczyzna

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
nadrabiam weekend. wiecie ze na turnieju rycerskim strzelalam z łuku majac kinge (nieśpiącą!) w chuscie
Jednym słowem - super mama!

Agadus - z prezentem dla taty nie pomogę u nas się przyjęło, że składamy tylko życzenia bo tacie nigdy nic nie potrzeba

MAJA 06.08.2011 r.

Stary 2012-05-21, 11:15   #946
agadus
Wtajemniczenie

Cytat:

Agadus - z prezentem dla taty nie pomogę u nas się przyjęło, że składamy tylko życzenia bo tacie nigdy nic nie potrzeba
no właśnie, słyszę nie wydawaj na mnie pieniędzy, kup coś dzieciom lub sobie
ale jak mamie kupię to tacie tylko życzenia złożę?, troche nie pasuje
Stary 2012-05-21, 11:16   #947
Madziulka_17
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez agni82 Pokaż wiadomość
przez okres ciaży i rok po porodzie opieka dentystyczna jest darmowa. oczywiście u stomatologów współpracujących z NHS. Tak jak Stronczek wspomniała musisz mieć taką plastikowa kartę, którą dostaje się w ciąży. spróbuj jednak dowiedzieć się w przychodni albo u Health visitor, czy masz możliwośc dostania takiej karty.
odnośnie jednak leczenia zębów w UK. ja nigdy tego nie robniłam, bo nie ufam im, a poza tym jest tylko jedna dentystka której się nie boję i ona jest w Polsce. jednak sa i dobrzy lekarze tutaj z pewnością
Dzięki za odpowiedź Wiesz co ja mam taką NHS medical card, ale ona jest papierowa, a nie plastikowa Na niej są moje dane i mój nr NHS.

Telik zdjęcia przeboskie Jesteście tacy piękni i fotogeniczni

Brumku spóźnione, ale szczere życzenia rocznicowe dla Ciebie i męża ( my w tym roku, w sierpniu również będziemy świętować 5-tą rocznicę i 9 lat razem )

' Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym '

http://suwaczki.maluchy.pl/li-54402.png

http://kociewianka.w.interia.pl/mamy/dzieci2011.html
Madziulka_17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-21, 11:27   #948
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Boję się, że to się pogłębi, Sara będzie starsza i wiecznie będzie o babci uciekać bo tam wszystko wolno itp
oczywiście teściowa wykorzystuje takie zachowanie sary, widzę że jej w to graj...
jak bylam mała robiłam identycznie, chociaz nie wszystko mi u babci wolno było robić... (raz pasem od niej dostałam)

Stary 2012-05-21, 11:28   #949
Oliweczka1985
Zakorzenienie

Cytat:

dziewczyny mam pytanie, planuje już prezent dla taty na dzien ojca, ale nie wiem co kupić, z majstyerkowania wszystko ma wszystkie narzędzia, jakieś pierdoły, więc odpada, maszynkę do golenia ma, a strzyże się u fryzjera, troche to taki komputerowiec, ale kamerkę ma, słuchawki też, sama nie wiem, ciężko mi, tata nie pije nie pali, więc nie wiem co kupić,jest kibicem ale nie na tyole żeby szalec na stadionie, więc jakieś gadżety piłkarskie tez odpadają, hmmm, widzicie jakie to trudne,
dzień mamy w sobote i już mam prezent, tzn, pomyślane tylko iść i kupić ale z tata prpoblem
A może kwiaty? Meżczyznom też się daje
Ja na dzień ojca ani na dzień matki nic nie kupuję swoim rodzicom, bo sa za granicą, a teście to teście, za to planuje kupić w czwartek koszulkę męską w biedronce( będą z jakimiś obrazkami śmiesznymi) żeby Julcia wręczyła tacie na dzień ojca

Juleńka
Mateuszek
Stary 2012-05-21, 11:32   #950
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez BABONIK Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Przepraszam,przepraszam,p rzeprasza,ale nie dam rady pisać na biezaco
Hej A jak skóra Nikosia?

Cytat:
u nas juz lepiej, Nati z brzuszkiem lepiej, ale i tak dzisiaj idziemy do lekarza, ja czuję się jako tako, odprowadziłam Oliwkę do przedszkola i cała się spociłam, jakas osłabiona jestem,
Dobrze, że z małą lepiej A Ty? Jak gardło?

Cytat:
Brumek spóźnione życzenia rocznicowe dla Was!

Cytat:
Brumku Ty kiedyś pytałaś się o to czy jak w nocy dzieciaczki się przebudzą a potrafia juz wstawać, to czy to ich nie rozbudza. U nas na szczęście w nocy D. nie wstaje, jedynie na czworakach nawołuje mnie, ale za to jak rano wypoczety, uśmiechniety się obudzi to od razu hyc na nóżki i sie cieszy i woła do nas nas "eee wstawać, juz jest dzień" i tak potrafi bardzo długo stać. Lubie ten widok
To mnie pocieszyłaś, bo Tymek na czworakach tez w nocy czasem urzęduje, ale jakoś nam to życia nie utrudnia

Cytat:
długo nas nie było
Ale pięknie stoi! I jaki ma cudny uśmiech

Cytat:
1. Brumciu zaległe WSZYSTKIEGO najlepszego z okazji rocznicy

2. Mam problem, bo od gdzieś 4 dni codziennie boli mnie głowa...wczoraj brałam dwa apapy. Mam nadzieję, że minie.
1.
2. Ojoj Może to hormony? Ale lepiej powiedz lekarzowi...

Cytat:
dziewczyny mam pytanie, planuje już prezent dla taty na dzien ojca
Ja nie pomogę, bo tego dnia nie świetuję. Tzn. w tym roku mężowi na pewno jakiś drobiażdżek z Tymciem przygotujemy, ale mojemu ojcu nie.

Cytat:
Napisane przez Madziulka_17 Pokaż wiadomość
Brumku spóźnione, ale szczere życzenia rocznicowe dla Ciebie i męża ( my w tym roku, w sierpniu również będziemy świętować 5-tą rocznicę i 9 lat razem )

A poza tym to dzień dobry

A jeszcze poza tym, to sto lat dla pięknej Sary
Stary 2012-05-21, 11:34   #951
zanetaa88
Zakorzenienie

Agadus jak majsterkowicz to kup bon do takiego sklepu. Mój tato też ma wszystkie narzędzia, to kupiłam mu bon do Castoramy bo uwielbia tam jeździć i na pewno coś sobie tam wybierze

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-21, 11:39   #952
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
no właśnie, słyszę nie wydawaj na mnie pieniędzy, kup coś dzieciom lub sobie
ale jak mamie kupię to tacie tylko życzenia złożę?, troche nie pasuje
ja kupilam jakies nowe smaki piw mojemu tacie kiedyś

---------- Dopisano o 11:39 ---------- Poprzedni post napisano o 11:37 ----------

telik - po komentarzach dziewczyn wrocilam do zdjec i obejrzałam twoje UU , bo rpzyznam bez bicia że nie otwieralam wsystkich...

Stary 2012-05-21, 11:42   #953
Oliweczka1985
Zakorzenienie

SARKA

Juleńka
Mateuszek
Stary 2012-05-21, 12:19   #954
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27

Cytat:
Napisane przez Shira_83 Pokaż wiadomość
jak będziesz potrzebować to zgłoś się na cukruje ci ze hej
zapamietam te słowa

Madzia1k1 ale Twoj synek sie zmienil. Naprawde juz tak dorosly sie wydaje i pieknie stoi

Sarenko
Stronczek27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-21, 12:38   #955
Marina1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Shira_83 Pokaż wiadomość
anie się za kilka lat ktoś pokroju Johny Deep, Kurta Cobaina :
Shira trafiłaś w mój mężczyzno gust w 100 %
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Marina1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-21, 13:27   #956
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
Napisane przez Stronczek27 Pokaż wiadomość
Beatka dobrze Ci napisala (polac jej )

Cytat:
Napisane przez telik Pokaż wiadomość
Hej mamolinki
jaaaakaś Ty piękna i tez pozachwycam się Twoimi piersiami, a co!
Cytat:
Napisane przez CarmelaSoprano Pokaż wiadomość
Przecież dzieciaki są non stop z nami, to trudno, żeby aż tak się cieszyły na nasz widok skoro jestesmy przy nich zdecydowaną większość czasu! Głowy do góry!!!
dokładnie, Julka szaleje na widok mojego taty- jak dziadek przyjdzie do nas albo my na dół zejdziemy to normalnie mało mi z rąk nie wyskoczy, tak się rwie do dziadka. Uwielbia dziadka bo to jej da ciasteczko, to piją razem z kubka dziadkowego, to jej coś pokaże fajnego do zabawy, - jednym słowem dziadek umie wnuczkę przekabacić.

Cytat:
Napisane przez eveewe Pokaż wiadomość
kochana no wiec tak jak pisala Stronczek Marysia miala najpierw posmarowane uszka taka mascia znieczulajaca. Po pol godzinie zabieg. No i moja panna raczkujaca, za koleznaki corka 14 miesiecy (ona jest komsetyczka i przekluwala nam w domu u siebie) chciala biec. Pozniej Wynieslismy Laure i zabawialismy ja zabawkami, zeby nie uciekala. Bylo troszke placzu, ale zaraz sie zajela zabawkami i Laura i zapomniala wogole o placzu. Mysle ze bardziej sie odglosu pistoletu bala. Nic jej sie w szyje nie wbija, bo przekluwki maja dwa stopnie regulacji. Obracalam jej dzis i wczoraj i psikalam Octeniseptem i poki co puk puk nic sie nie dzieje. Ani nie miala opuchnietych, ani czerownych ani nic, tak jakby byly tam od zawsze.Zaplacilam jej tylko 10 zl za przekluwki, wiec nie wiem ile kosztuje normalnie przeklucie. Ale powiem szczerze ze zaluje ze nie przeklulismy jej jak miala 6 miesiecy, nie uciekalaby, choc i tak nie siega raczkami do uszek, wiec jest ok. .
dzięki
Cytat:
Co do kolczyków, też słyszałam że najlepsza opcja im szybciej tym lepiej... Ja nie mam parcia,ale podoba mi się to...pewnie dam wolny wybór damie
no właśnie słyszałam tak samo i chcę już niebawem jej przekłuć, choć się okropnie boję...
Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość
Obrona 21 czerwca jest.
14 czerwca ( w roczek Igoriana ) ciężkawy egzamin, sama pamięciówka. Wrr
he he - ja mam obronę dzień przed Tobą

a jutro egzamin i w czwartek tez

Cytat:
Agadus jak majsterkowicz to kup bon do takiego sklepu. Mój tato też ma wszystkie narzędzia, to kupiłam mu bon do Castoramy bo uwielbia tam jeździć i na pewno coś sobie tam wybierze
świetny pomysł z tym bonem Agadus

Cytat:
długo nas nie było
jak się zmienił piękny blondasek

a ja się wkurzyłam na siebie... wrrrr....

dostałam smska że wylosowali mnie w konkursie bobowity i wygrałam kocyk ale nie wiem gdzie posiałam paragon - miałam go w portfelu i chyba przypadkiem wyrzuciłam przy okazji wyrzucania innych i dooopa z kocyka.,... wrr....

Dwa serca po raz drugi :heart:

Edytowane przez beata_1988
Czas edycji: 2012-05-21 o 14:10
beata_1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-21, 13:32   #957
Oliweczka1985
Zakorzenienie

Cytat:
a ja się wkurzyłam na siebie... wrrrr....

dostałam smska że wylosowali mnie w konkursie bobowity i wygrałam kocyk ale nie wiem gdzie posiałam paragon - miałam go w portfelu i chyba przypadkiem wyrzuciłam przy okazji wyrzucania innych i dooopa z kocyka.,... wrr....
Ojej...może jeszcze znajdziesz

Ja niedługo już kończę pracę, zajadę do szpitala po wyniki, potem do domku na obiadek-nakarmic Julcię, psa, wyjść z psem na spacer, posprzątać i do lekarzamam nadzieję, że się ze wszystkim wyrobię?

Juleńka
Mateuszek
Stary 2012-05-21, 13:35   #958
zanetaa88
Zakorzenienie

Potrzebuję przepis na fajne przekąski na grilla
zrobię koreczki pomidor koktajlowu kuleczka mozarelli i liśc bazyli albo kawałeczek kapusty lodowej papryka, ogórek pomidorek koktajlowy, ale myślałam jeszcze coś i nie wiem co

i jakieś dobre surówki np. z kapusty pekińskiej

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-21, 13:42   #959
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Sara z okazji 10 miesięcy

---------- Dopisano o 13:42 ---------- Poprzedni post napisano o 13:38 ----------

Cytat:
Ojej...może jeszcze znajdziesz
no właśnie chyba nie znajdę, musiałam wyrzucić niechcący, albo mi wypadł bo miałam w przegródce na drobniaki w portfelu. Ale trudno, następnym razem może się uda coś wygrac

czekam na wyniki konkursu na blogu gruopona z okazji Dnia mamy - można wygrac bukiet kwiatów dla mamy ufundowany przez pocztakwiatowa.pl - kiedyś tam udało mi się wygrać dzbanek Dafi http://blog.groupon.pl/2012/02/25/wo...-doda-konkurs/

ogólnie polecam śledzić bloga bo często mają fajne konkursy i łatwo coś wygrać u nich

Dwa serca po raz drugi :heart:
beata_1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-21, 14:07   #960
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
no bawia sie same ale jak kinga mnie namierzy to zaraz leci do mnie na czworaka... wiec musze sie chowac przed nia albo nosic na rkach np. podczas podlewania. w sobote łaziłam tez z nia w chuscie.

chyba cos w koncu sie wykluwa bo kinga wypluwa smoczka, jeczy, płacz, chce na rece, zle spi w dzien, znowu sie slini że cieknie po brodzie... moze przestanie byc bezzębna?

---------- Dopisano o 10:09 ---------- Poprzedni post napisano o 10:05 ----------

ja kupilam dwie wieeeeelkie paki uzywek (mamy tyle że w koszu od bielizny sie mieszczą!) duplo, jestem zadowolona ale gdzies 300 zl to pewnie kosztowalo. czasem artur dostaje tez w prezencie. kupilam tez kolejke z jixin (kompatybilne z duplo) ale jakoscia jednak odbiegaja, nie kazdy klocek trzyma sie z duplo
Ja planuje tak samo. Jak juz wyjdziemy z dołka to kupować własnie uzywki gdzies na all i zbierać na wielka pakę pod choinkę.

Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość
Shira trafiłaś w mój mężczyzno gust w 100 %
i mój i moj

Patik kochana moja kobieto. Musisz wyluzować. Ja bardzo nie lubię mojego teścia, działa mi na nerwy, typ co pozjadał wszystkie rozumy. Ale Agata go uwielbia, rano leci do niego, cieszy się, macha na jego widok. Tez mnie to wkurzało, najchętniej bym ją wyizolowała. Ale przemyślałam sprawę i uznałam, ze nie mam prawa ingerować w ich stosunki tylko dla mojego widzimisie, relacja dziadek/babcia wnuczka jest ważna dla dziecka. Nawet jeśli nie trzymają się moich wytycznych, jeśli pozwalają na zbyt wiele, trudno takie prawo dziadków, ze rodzice są od wychowania, oni swoje dzieci juz wychowali. Dorośnie to ich oceni, teraz niech poznaje z nimi świat z innej perspektywy. Jasne ze jestem troche zazdrosna, jak się wyrywa, wkurzam się jak ją zabierają, ale cieszę się, ze Agata im ufa, ze się śmieje z nimi. Ona dobrze wie, ze ja jestem jej mamą, przytula się. Zresztą im bardziej będziesz ją ograniczać, tym bardziej będzie się wyrywać, opatrzy się.
Zresztą dziecko tak jak my jest istotą społeczną, w pewnym wieku schodzi z rąk matki i wyrusza poznawać innych ludzi, jest ciekawe świata, który znajduje się poza jego pokojem.
Wyszedł elaborat
Przytulam Cię mocno Paticzku mój.

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości