|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3871 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. II
Cytat:
Ja również dołączam się do pytania co to za komplikacje i jednocześnie trzymam kciuki, żeby wszystko było dobrze. ------- Ja byłam wczoraj na Nocy Muzeów. Do niektórych miejsc kolejki były masakryczne. Przed Pałacem Prezydenckim była taka, że chyba za komuny za mięsem takiej nie było ![]() Dzisiaj przymierzałam swoje czarne eleganckie spodnie, bo potrzebuję je w najbliższym czasie założyć. Byłam przekonana, że w któreś wejdę, bo 3 z nich była wcześniej takie luźniejsza. Ale niestety. Muszę wykombinować coś innego. |
|
|
|
|
#3872 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#3873 |
|
Wtajemniczenie
|
Lilienn witamy
Witam się jeszcze weekendowo Piękna pogoda dziś była, przyjechali teściowie i po obiedzie byliśmy ana pysznych deserach lodowych![]() Tylko dlaczego te weekendy tak szybko się kończą TŻ jutro znowu wyjeżdża a w pracy czekają mnie ciężkie dni. Ale trzeba wziąć się w garść.
|
|
|
|
#3874 |
|
Zakorzenienie
|
Cześc Żabki !!!!!!!
Jestem już w domku, po komunii.. zmęczona, ale nie śpiąca Niestety sama, bo mężulek już w Poznaniu.. ![]() Dobrze, że jesteście WY !!!!!!!!!!!!!!!
Szaleńczo zakochana w swojej córeczce 21.11.2012 r. 13:50 - na świat przyszła Alicja |
|
|
|
#3875 |
|
Raczkowanie
|
Witam po weekendzie ( już prawie),
Nie było mnie bo taka piękna pogoda, że czasu na kopmuter brak Widziałam, że pisąłyście o psach. Ja mam kundelka, ale po urodzeniu Marty musiał niestety iść do rodziców (mój tata się ucieszył, bo strasznie za nim tęsknił ). Uwielbiam mojego psa, ale jest chyba najgłupszym zwierzakiem chodzącym po tej ziemi Jest nieprzewidywalny i baliśmy się, że może coś małej zrobić (bo na prawdę, czasami jak coś wykombinuje ). Jednak, teraz szaleje za mała jak dzikusProszę jutro o kciuki o 11 mamy wizytę u ginekologa i usg, i szczerze juz mam stresa ![]() Odezwę się po wizycie |
|
|
|
#3876 |
|
Zakorzenienie
|
Monia w takim razie już zaczynam trzymac kciuki ! Daj jutro od razu znac jak będziesz po !
Ja już wcześniej pisałam, że mam pieska- yorczka. Jest najsłodszym pieskiem na świecie. Napracowałam się przy nim jak był szczeniakiem, ale dzięki temu nie mam problemu z siusianiem w domu czy szczekaniem. Jest grzeczny i jak coś chce potrafi to pokazac.
Szaleńczo zakochana w swojej córeczce 21.11.2012 r. 13:50 - na świat przyszła Alicja |
|
|
|
#3877 |
|
Zadomowienie
|
Potrzebowałam na szybko odpowiedzi odnośnie leku, który przyjmuję w czopkach i wpisałam w googole, wyskoczył mi jakiś wątek na kafeterii...O matko, ile jadu w tych użytkowniczkach
Siedzą po nocach i leczą kompleksy. Jak dobrze, że mamy nasz wątek, na którym tyle wsparcia i serdeczności! ![]() Dobrej nocki Wam życzę, moje drogie! Monia, są zaciśnięte
|
#3878 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Buldogi francuskie są kochane Cytat:
, bo wybieram się za dwa tygodnie do Warszawy. Chcę zapytać o wózki.Cytat:
Zanim mąż nie zacznie chodzić samodzielnie, czyli przez najbliższe 4 i pół tygodnia tak będzie wyglądało nasze życie.. Nie chcę narzekać, bo mu też jest ciężko, ba 100 razy ciężej, ale jak świeci słoneczko to troszkę mi żal.. Sama nie lubię chodzić na spacery, zresztą nie zostawię męża samego w domuTrudno, wyżaliłam się i już mi lepiej. Dziś rozpoczynam 17 tydzień ciąży Chodzę jeszcze w spodniach jeansowych sprzed ciążyPopołudniu jadę z mężem do Warszawy do lekarza na zdjęcie szwów, więc nie będzie mnie cały dzień. Trzymajcie się cieplutko
|
|
#3879 |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny. Byłam na weekend z TŻ u moich rodziców. To był owocny weekend. Nie mam zbytnio czasu nadrobić niestety, mam nadzieję, że nic ważnego mnie nie ominęło..
NAUKI ZALICZONE ![]() KUPILIŚMY WÓDKĘ!! D Będzie Pan Tadeusz bo udało nam się załatwić za 21zł /0,5l 70 butelek i 2 gratis ![]() suknię mam dla Was hehe zdjęcie wogóle nie oddaje jej uroku. Wygląda na nim okropnie! Tata ma złej jakości aparat w telefonie. Ale po krótce. Sukienka tu ma rozmiar 38/40 dlatego wygląda na szeroką. Na biuście ma marszczenia pionowe, na brzuchu poziome. Tam widać też taką wstawkę z kamieni delikatną. Na biodrach jest wszyty pas i na nim są kamienie. Na tyłku jest fajnie zrobiony bo idzie delikatnie w dół w literkę V o ile pamiętam Kolor ecru. W lipcu na przymiarce postaram się już o lepsze zdjęcie. Wezmę aparat swój ![]() Mieliśmy sesję narzeczeńską bardzo udana
Edytowane przez MiciaKicia Czas edycji: 2012-05-21 o 07:30 |
|
|
|
#3880 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
oczywiście!Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja jestem w 15 tyg. i juz zaczyna mi być widać brzuszek spod ubrań , taka słodka piłeczka ![]() Wczoraj w szkole mnie pytali już który miesiac ![]() Ja mówię, że czwarty, a kolega: "to w styczniu rodzisz??" ja mówię, że termin mam na 17 listopada. Nie wiem jak on to policzył Zazdraszczam!! Nam zostały 4 spotkania jeszcze- na styk jesteśmy Dokładnie tydzień przed ślubem kończymy nauki ![]() Cytat:
Pewnie na Tobie ładniej się prezentuje niż na wieszaku
|
||||
|
|
|
#3881 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dlatego zjeżdżają się do nas z okolicznych miast ![]() O tak na człowieku lepiej niż na wieszaku
|
|
|
#3882 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
, tutaj czesto sa organizowane targi różnego rodzaju, ale niestety to nie były Mother & babyTo już 17 tydzienń u Ciebie jak ten czas leci! U mnie dopiero 13 a brzuszek masakra, taki miałam z Tomkiem gdzieś w 6 miesiącu!!! Ale mięśni brak to i wysadziło brzuszek, tez na szczescie w uda i bioderka nie idzie tylko w brzuszek.Cytat:
Pan Tadziu dobra wódka, tez miałam ją na weselu Sukienka śliczna, ale musisz ją pokazac na sobie |
|||
|
|
|
#3883 |
|
Zakorzenienie
|
Aha, tu macie kilka zdjęć z sesji narzeczeńskiej
nasz fotograf dodał sobie na profil. Narzeczeńska ładna wyszła to co dopiero ślubnahttp://www.facebook.com/media/set/?s...0702256&type=3
|
|
#3885 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
My musimy chodzić w niedzielę na mszę na 7:45 (ale nie w każdą niedzielę, bo ja mam studia) i wtedy ksiądz zalicza nam np. trzy spotkania na jednym. Ale na szczęście fajnego księdza mamy, idziemy sobie do niego na plebanię, TŻ na kawkę, ja na herbatkę i sobie gadamy ![]() Mam zablokowanego facebooka w pracy, nie zobaczę zdjęć ![]() ---------- Dopisano o 09:17 ---------- Poprzedni post napisano o 09:16 ---------- Cytat:
no i brzusio też
|
||
|
|
|
#3886 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
jeszcze poradnia nam została ![]() oooo nieładnie
|
|
|
#3887 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
)i sukienka śliczna ale na tobie na pewno ladniejjak tylko sie ogarne wstawie fotki, mialam was nadrobic ale nie mailam keidy bo wieczorkiem bylismy na koncercie i ntak jakos a rano wstalam i mi znowu neidobrze
|
|
|
|
|
#3888 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja tam mega fanką nie jestem, ale znajomi mnie tak trochę zarazili żużlem : ) |
|
|
|
|
#3889 |
|
Zadomowienie
|
Monika, bardzo ładne zdjęcia - najpiękniejsze to o zachodzie słońca
)Suknia też super, w moim stylu, ale czekam na zdjęcia z Tobą w środku ![]() Oliweczka, ale masz damulkę ![]() My dokładnie rok temu jakoś o tej porze też kończyliśmy nauki i też mieliśmy opcję light wydaje mi się - dwa razy godzinka w kościele i dwa razy w poradni. Nie było źle, bo trafiła nam się 27 letnia dziewczyna w roli tej całej terapeutki, czy jak oni się nazywają. Ale co parafia, to inny zwyczaj - mój brat miał u siebie 3 spotkania w kościele, zupełnie bezpłatnie i w ogóle nie musieli chodzić do poradni, co jest w ogóle niezgodne z wytycznymi kurii, czy kogoś tam wyżej
Edytowane przez magdaef Czas edycji: 2012-05-21 o 10:15 |
|
|
|
#3890 |
|
Zakorzenienie
|
My też nie będziemy mieli kamerzysty- tylko fotograf
|
|
|
|
#3891 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ech te emocje, pamiętam jak ja w zeszłym roku tym wszystkim się tak cieszyłam... piękne chwile : ) ---------- Dopisano o 10:15 ---------- Poprzedni post napisano o 10:13 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3892 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
a sesja tak po prostu. Bo gratis mieli narzeczeńską przy zamówieniu zdjęć ślubnych to mamy na pamiątkę hehe bedziemy dziecku/dzieciom pokazywać ![]() ![]() noo teraz chce już mieć to za sobą a potem bede żałować, że nie trwało to wszystko dłużej :P
|
|
|
#3893 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wczoraj marudziłam dla TŻ, że chciałabym, żeby był już 21 czerwca, dwa dni przed ślubem, żeby już wszystko było pozałatwiane i na spokojnie będzie można się już przygotowywać ![]() A jak już będziemy po to będę żałować, że to wszystko tak krótko trwało bo całe nasze przygotowania będę trwały dwa miesiące
Edytowane przez madzius90 Czas edycji: 2012-05-21 o 10:21 |
|
|
|
|
#3894 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a w przyszłym tygodniu wizyta
|
|
|
#3895 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3896 |
|
Zakorzenienie
|
chyba się w końcu dopiszę do was
miałam już 2 tygodnie temu ale plamień dostałam i leżałam w sumie w domu ciągle ![]() ale dziś byłam na wizycie - gin mówi że kosmówka przestała się odklejać a dzidzia urosła i ma się dobrze termin z OM na 22 grudzień, z usg na 20 grudzień póki co
|
|
|
|
#3897 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Witaj i gratuluję |
|
|
|
|
#3898 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3899 |
|
Zadomowienie
|
Cześć T'ai
Widzę, że Ty też miałaś krwiakowe przeżycia...Ja czekam na wizytę we czwartek, mam nadzieję, że mój się wchłonął. ![]() Madziuś, 2 dni przed, to dopiero będziesz miała wrażenie, że jeszcze tyyyle do załatwienia
|
#3900 | |
|
Zakorzenienie
|
no właśnie też patrzę że znajome "twarze"
![]() Cytat:
![]() u mnie może krwiaka nie było ale na długości 1cm coś tam się odklejało i stąd miałam chyba plamienia dostałam luteinkę i chyba do 13 tygodnia będę brać |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:36.

TŻ jutro znowu wyjeżdża a w pracy czekają mnie ciężkie dni. Ale trzeba wziąć się w garść.

). Uwielbiam mojego psa, ale jest chyba najgłupszym zwierzakiem chodzącym po tej ziemi
mamy wizytę u ginekologa i usg, i szczerze juz mam stresa 

Siedzą po nocach i leczą kompleksy. 

Tomus gwizdek ,foremki do piasku, baloniki, wszystko za darmoszke, kupilismy mu stroj na euro
Czekamy na poród: luty2015
Kroimy: 2016(?)

Ale mięśni brak to i wysadziło brzuszek, tez na szczescie w uda i bioderka nie idzie tylko w brzuszek.