Jedne Mamy mają dzieci, a do innych bocian leci.Mamy maj-czerwiec cz.VIII - Strona 76 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-05-21, 10:22   #2251
begie13
Zadomowienie

Dot.: Jedne Mamy mają dzieci, a do innych bocian leci.Mamy maj-czerwiec cz.VIII

Cytat:
Napisane przez PatkaM84 Pokaż wiadomość
Hej dziewczny! I ja wczoraj zostałam podwójną mamą

Nasz synus urodził się wczoraj o 23:45, 3450 wagi i 54cm.
gratuluję !!

Cytat:
Napisane przez Gaabbi Pokaż wiadomość

I jak się czujesz? Spałaś coś?
Może się zatrułaś?

Co do pytań, to nam na sr mówili, że jak się wody sączą, to można jeszcze wziąć prysznic, spakować torbę, ale jak chlusną, to jak najszybciej do szpitala
teraz trochę lepiej, tak mnie bolały migdały, że byłam zmuszona wziąć apap no i zasnęłam jakoś przed 5 a wstałam po 8, płukałam gardło wodą z solą i odkryłam parę tabletek tantum verde

raczej niczym się nie zatrułam, może po prostu takie rzeczy jadłam, że teraz mi trochę wierci w jelitach albo coś w powietrzu wisi... od paru dni dosyć często chodzę na 2

dziękuję za odp w sprawie moich pytań i za troskę

Cytat:
Napisane przez moniczka1302 Pokaż wiadomość

Begie i niunia Wy jestescie z Tychów a wiem , ze u Was zamkneli na razie szpital z porodowka i musze wam powiedziec, ze wszystkie laski z Tychow jezdza rodzic na Lubinową (nawet nie bedac pacjentkami lekarzy tam pracujacych). Jak nie macie jeszcze nic obstawionego na 100% to moze warto tam zapytac?
Lezalam wlasnie z dziewczyna z Tychow ... a na salach obok bylo tez duzo dziewczyn z waszego miasta....
Ja z mojej perspektywy moge jak najbardziej polecic ten szpital
ja wybieram się do Kolejowego ale dobrze, że nam powiedziałaś, że przyjmują tam bez problemu nawet jeśli lekarz prowadzący nie pracuje w tym szpitalu, w razie braku miejsca można by było tam podjechać chociaż najbliżej Kolejowego jest Szpital Kliniczny więc gdyby coś to tam pewnie mnie odeślą, choć mam wielką nadzieję, że będzie dla mnie miejsce

Cytat:
Napisane przez Pandzia_2010 Pokaż wiadomość
Nie ma to jak stres i nerwy i -1,2kg
Będzie dobrze kochana pomyśl, że już niedługo będziesz miała swoje maleństwo przy sobie trzymam kciuki

Cytat:
Napisane przez blueelektron Pokaż wiadomość
biedactwo na końcówce Ci się jakiś bobel przyczepił
mam nadzieje, że Ci szybko minie

co do tych pytań

czop- może wychodzić częściowo, całkowicie 1-2 tygodnie przed oraz w trakcie porodu, więc możliwości kilka, kolor może mieć od przezroczystego po żółty i może być podbarwiony krwią, konsystencja ciągnąca tak mówił mój gin

wody- jeśli są z krwią, bądź "brudne" zielonkawe trzeba jechać odrazu na porodówke, a tak to spoko można iść pod prysznic
dziękuję

Cytat:
Napisane przez niunia32 Pokaż wiadomość
Gratulacje!!!!

oo widzisz, ja planuję jechać na Bogucice. a o Łubinowej słyszałam, że przyjmują tylko swoich pacjentów...
ooo to może leżałaś z koleżanką mojej mamy z pracy, w piątek rodziła

Cześć!!!
nie wyspałam się za bardzo...
w nocy obudził mnie sen, w którym wymiotuję i prawie faktycznie zwymiotowałam :/ o żesz....
może przyjmują tam kobiety z Tychów właśnie z powodu tej wyjątkowej sytuacji - zamknięcia szpitala...

a mnie się śniło, że urodziłam ... tzn że pisałyście na wątku, że urodziłam

acha moniczko1302 - bardzo fajnie czyta się Twój opis porodu
jeszcze raz gratuluję

---------- Dopisano o 10:22 ---------- Poprzedni post napisano o 10:19 ----------

acha jeszcze - nie pamiętam czy rinco miała wcześniej jakieś skurcze albo bóle przepowiadające poród ? bo mnie się wydaje, że tak nagle urodziła

Wanda
begie13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-21, 10:28   #2252
ladybird_1987
Rozeznanie

Hej!
Cytat:

GRATULACJE!!!

Przestraszyłam się że to już czerwcowa mama się rozpakowała. U mnie na razie brak objawów zbliżającego się porodu. Coraz gorzej mi się chodzi (mój chód jest coraz bardziej zbliżony do kaczego chodu) . Jakieś dziwne plamki mi się pojawiły na twarzy i kto mnie widzi to mówi że niedługo urodzę.

Mam takie pytanie do Was: czy kupowałyście jakieś mleko modyfikowane "na zapas". Wolałabym mieć coś takiego w domu na wszelki wypadek. Bo co ja później w nocy zrobię jak Hania będzie płakała z głodu?
Stary 2012-05-21, 10:33   #2253
niunia32
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez begie13 Pokaż wiadomość
może przyjmują tam kobiety z Tychów właśnie z powodu tej wyjątkowej sytuacji - zamknięcia szpitala...

może, choć na stronie wojewódzkiego jest wykaz szpitali.
ale tam nie ma Łubinowej.
jest kliniczny i na raciborskiej (to jest ten kolejowy, tak?)

ale masz rację dobrze wiedzieć, że przyjmują

---------- Dopisano o 10:31 ---------- Poprzedni post napisano o 10:30 ----------

Cytat:
Napisane przez ladybird_1987 Pokaż wiadomość
Mam takie pytanie do Was: czy kupowałyście jakieś mleko modyfikowane "na zapas". Wolałabym mieć coś takiego w domu na wszelki wypadek. Bo co ja później w nocy zrobię jak Hania będzie płakała z głodu?
[/COLOR]
nie kupowałam póki co nic. w razie czego się kupi

---------- Dopisano o 10:33 ---------- Poprzedni post napisano o 10:31 ----------

ooo na raciborskiej to nie kolejowy, znalazłam

Malinka

Haniusia
niunia32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-21, 10:34   #2254
justys1358
Zakorzenienie

GG do justys1358

Cytat:

Nasza rodzinka w komplecie juz od godz. 13 w domu
Teraz nasza Hania słodko sobie śpi ale widzimy, ze bedzie z iej mały diabełek

Mój opis porodu przedstawia sie nasepująco, tadaaaammm:
za opis
Cytat:

Gratuluje
justys1358 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-21, 10:37   #2255
cate_
Zadomowienie

Witam

GRATULUJĘ WSZYSTKIM ROZPAKOWANYM MAMOM

Jak ja wam zazdroszczę

Cytat:

GRATULUJĘ
Cytat:
Napisane przez _millena Pokaż wiadomość
ja mam trochę rzeczy do sprzątnięcia w domu, nie mieliśmy czasu do tej pory, opieka nad psem pochłaniała nas calkowicie. Przydałoby się porobić porządki.. ale boję się, że urodzę (wy wypędzacie, a ja ściskam nogi). Na razie zabrałam się za robotę w firmie, powoli będę się odgruzowywać w mieszkaniu. Termin mam na 8 czerwca , powinnam się wyrobić.
Na pewno zdążysz a jak nie to Tż za Ciebie to zrobi bo już nie będzie miał innego wyjścia. Poza tym jak chcesz poczekać to ja się chętnie w kolejkę wepchnę

U mnie wreszcie piękna pogoda, do nadrobienia mam ponad 10 stron ale dam radę.

Nie wiem dokładnie o co chodzi z tą pocztą (mam nadzieję, że dam radę dzisiaj doczytać) ale może warto założyć klub.

MAXIMILIAN
cate_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-21, 10:40   #2256
begie13
Zadomowienie

Cytat:
może, choć na stronie wojewódzkiego jest wykaz szpitali.
ale tam nie ma Łubinowej.
jest kliniczny i na raciborskiej (to jest ten kolejowy, tak?)

ale masz rację dobrze wiedzieć, że przyjmują

---------- Dopisano o 10:31 ---------- Poprzedni post napisano o 10:30 ----------

nie kupowałam póki co nic. w razie czego się kupi

---------- Dopisano o 10:33 ---------- Poprzedni post napisano o 10:31 ----------

ooo na raciborskiej to nie kolejowy, znalazłam
Kolejowy to Kolejowy a na raciborskiej to inny szpital

ja też nie kupowałam nic, w razie czego to mąż będzie gnał do tesco dobrze, że czynny 24h na dobę

niunia a jak tam Ty się czujesz? zbliża się coś ? jutro termin tak ?

Wanda
Stary 2012-05-21, 10:44   #2257
Gaabbi
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez 8ewus8 Pokaż wiadomość
Ano tak, zapomniałam o Twojej kołysce. Ja się mocno zastanawiałam czy nie wziąć od kuzynki kołyski, bo proponowała, ale mamy mało miejsca i nie miałabym gdzie przewijać, bo tak to przewijak mam na łóżeczku. Mój mąż w weekend skręcił łóżeczko, teraz tylko czekać na lokatora.
Dziwnie mi jak mam je w pokoju.
Ja właśnie mam też problem z przewijakiem Przewijak mam na komodzie w pokoju obok, a Hania ma spać z nami w sypialni Nie wiem jak to rozwiązać. Komoda do sypialni już się nie zmieści. Myślałam, żeby kupić taki najtańszy stojak do przewijania w IKEA (coś 79zł). Nie wiem, czy to dobry pomysł

Cytat:
Napisane przez onething Pokaż wiadomość

Gaabbi przerzuć jeszcze Rinco do rozpakowanych
rinco przerzucona

Umówiłam się na jutro z położną Ciekawe jakie będą wrażenia po konsultacji, czy przypadniemy sobie do gustu Muszę jakąś listę pytań przygotować.

Umyłam włosy i zakręciłam na grubej szczotce, ale się zmęczyłam Idę zjeść drugie śniadanie i może gdzieś mnie wywieje Pojadę chyba dokupić włóczki, bo poszewkę na poduszkę wypadałoby skończyć

SzmaragdowyKotku, gdzie Ty jesteś? Może od czasu do czasu do nas zaglądasz, a ja mam do Ciebie pytanie. Kiedyś polecałaś dla nas lekki krem przeciwsłoneczny, jaki to był?
Gaabbi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-21, 10:48   #2258
niunia32
Zakorzenienie

Cytat:

niunia a jak tam Ty się czujesz? zbliża się coś ? jutro termin tak ?
nic sie nie dzieje..... wrrrr

Malinka

Haniusia
Stary 2012-05-21, 10:51   #2259
kism
Wtajemniczenie

Dzień dobry!
Ja nakarmiłam z rana jedno i drugie dziecko , posprzątałam kuchnię i mam chwilkę dla Was
Powiem Wam, że taka jestem szczęśliwa w domu z moją 4-osobową rodzinką i że Kaj już jest po drugiej stronie brzucha. Nie mogę się na niego napatrzeć, co ciekawe nie widzimy na razie podobieństwa do mnie czy tż, ale dość podobny jest do Maksia z czasu jego niemowlęctwa
Poza tym ustały wszystkie bóle pachwin, trudności w poruszaniu się, itp. Jak dobrze móc się swobodnie poruszać pod prysznicem I nawet zmywarkę było mi wygodnie rozpakować a od dłuższego czasu robiłam to już tylko na siedząco wyciągając naczynia na blat, a dopiero potem na stojąco z blatu do szafek...
Cudownie było mieć małego skarba w brzuchu, ale mieć go na zewnątrz jest dla mnie jeszcze lepsze

Cytat:
Napisane przez missmalezji Pokaż wiadomość
wiesz co nie powiem ci jak to wygląda na przestrzeni dni, no powinien pod wpływem masażu czy tam okładów trochę puszczać... może spróbujesz skontaktować się z doradcą laktacyjnym w twoim mieście? znając życie ginekolog nic specjalnego ci nie doradzi, to jest ciekawe że oni na piersiach niespecjalnie się znają.. ja bym na twoim miejscu skonsultowała się z doradcą laktacyjnym.
Racja, racja... Muszę podzwonić, popytać w moim Tarnówku. Ciekawe czy znajdę takie cuda W sumie to jeszcze wizyta patronażowa przede mną

Cytat:
Napisane przez _agata Pokaż wiadomość
Zazdroszczę Wam dziewczyny tych naturalnych porodów jak nie wiem co...

Cytat:
Napisane przez blueelektron Pokaż wiadomość
do dziewczyn które rodziły sn
mam pytanie jak w praktyce zastosowały się metody oddychania podczas porodu ze szkoły rodzenia?
czy oddychałyście jak was uczono?
czy raczej słuchałyście uważnie wszystkich rad położnej?
W sr mówiono, żeby i w czasie rozwierania, i w trakcie parcia (?) oddychać przeponą coraz szybciej w miarę narastania skurczu... W czasie rozwierania jak najbardziej tak robiłam, do tego położna czasem dawała wskazówki "wolniej", "głębiej", "płycej", to pomagało. Natomiast parłam na wdechu, też tak jak położna podpowiadała i w sumie nie wyobrażam sobie inaczej.

Cytat:
Napisane przez kapukat Pokaż wiadomość
Kism - nie doczytałam co prawda do końca dzisiejszego pisania - ale znalazłam Twoją prośbę więc odpowiadam - u mnie też nie było temperatury, mój biust nie był rozgrzany, tylko był guzek i strasznie zaczynał boleć. Masowałam mało, bo przeczytałam że masaż może to pogorszyć - więc najpierw brałam prysznic pod którym rozmasowywałam pierś, a potem jak wsamrowałam sobie krem - polecam Dax wyciąg z kapusty to do lodówki i po kapustę, jak kapusta robiła się ciepła to zmieniałam, a ponieważ karmiłam w nocy to zmieniałam po każdym karmieniu na nową - ja leczyłam ją tydzień, żeby przestała boleć, potem jeszcze masowałam pierś i wkładałam kapuste żeby mieć pewność - uważaj na siebie
Dziękuję!
Ja też właśnie raczej lekko masuję. To widzę, że Ty tą kapustę praktycznie cały czas miałaś przyłożoną Muszę ją więcej przykładać i więcej chyba pod prysznicem masować, bo dziś wydaje mi się, że troszkę mi sie to zmniejszyło a właśnie wieczorem sporo kapustę trzymałam, a rano długi masaż pod prysznicem zrobiłam.

Cytat:
ja jeszcze nie zmrużyłam oka tej nocy...
dopadło mnie jakieś choróbsko i tak, mam pełen zestaw dolegliwości: bolące migdały + zatkany nos + zgaga + napady gorąca + wiercenie w jelitach.....
Może wybierz się do internisty? Gdyby antybiotyk był potrzebny, to lepiej to szybko wyleczyć, zamiast się męczyć, a potem może dzidziusia zarazić. Pamiętaj, że są antybiotyki bezpieczne w ciąży i przy karmieniu Zdrówka!

Cytat:
Ohoho, jak znienacka!
Gratulacje!!!

To jestem teraz w miarę na bieżąco z Wami, może wieczorkiem uda mi się opisać poród
kism jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-21, 10:53   #2260
cate_
Zadomowienie

Dziewczyny mam jeszcze pytanie, czy jak macie skurcze przepowiadające to idą one z kręgosłupa, wczoraj takie miałam i myślałam że to już a tu du.pa po prysznicu wszystko przeszło

MAXIMILIAN
Stary 2012-05-21, 10:57   #2261
niunia32
Zakorzenienie

mam smaka na kaszę mannę. ale nie mam kaszy w domu

Malinka

Haniusia
Stary 2012-05-21, 11:02   #2262
begie13
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kism Pokaż wiadomość
Dzień dobry!
Ja nakarmiłam z rana jedno i drugie dziecko , posprzątałam kuchnię i mam chwilkę dla Was
Powiem Wam, że taka jestem szczęśliwa w domu z moją 4-osobową rodzinką i że Kaj już jest po drugiej stronie brzucha. Nie mogę się na niego napatrzeć, co ciekawe nie widzimy na razie podobieństwa do mnie czy tż, ale dość podobny jest do Maksia z czasu jego niemowlęctwa
Poza tym ustały wszystkie bóle pachwin, trudności w poruszaniu się, itp. Jak dobrze móc się swobodnie poruszać pod prysznicem I nawet zmywarkę było mi wygodnie rozpakować a od dłuższego czasu robiłam to już tylko na siedząco wyciągając naczynia na blat, a dopiero potem na stojąco z blatu do szafek...
Cudownie było mieć małego skarba w brzuchu, ale mieć go na zewnątrz jest dla mnie jeszcze lepsze

Może wybierz się do internisty? Gdyby antybiotyk był potrzebny, to lepiej to szybko wyleczyć, zamiast się męczyć, a potem może dzidziusia zarazić. Pamiętaj, że są antybiotyki bezpieczne w ciąży i przy karmieniu Zdrówka!
kism jaki optymizm cieszy mnie to i fajnie się czyta takie słowa

co do choróbska to dzisiaj stosuję domowe sposoby, jeśli jutro nic lepiej nie będzie to dłużej nie będę zwlekać i pójdę do lekarza, dziękuję

---------- Dopisano o 11:02 ---------- Poprzedni post napisano o 11:00 ----------

Cytat:
mam smaka na kaszę mannę. ale nie mam kaszy w domu
ja mam, ja mam

Wanda
Stary 2012-05-21, 11:10   #2263
niunia32
Zakorzenienie

Cytat:

ja mam, ja mam

Malinka

Haniusia
Stary 2012-05-21, 11:11   #2264
onething
Zadomowienie

Dla tych, które mają blisko Lidl i niedosyt ciążowych rzeczy
http://www.lidl.pl/cps/rde/xchg/lidl...fferdate=27022
2013/2014
onething jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-21, 11:12   #2265
_millena
Zadomowienie

Ok, doszła paczka od Baby_raj.
Powiem tak... nie wystawię mu neutrala, chociaż trochę zasługuje... glównie poprzez kontakt. Nie można się było do niego dodzwonić, nie odpowiadał na maile. Gdybym nie zainterweniowała o przesyłkę pewnie do tej pory bym jej nie dostała, napisałam mu po prostu maila, z pytaniem, czy przesyłka została nadana, nawet nie odpierdnął za przeproszeniem. Wieczorem dostałam tylko maila, że towar jest już u kuriera. Wg tego co ma wpisane w aukcji powinnam dostać przesyłkę w zeszłą środę. Nie miałam jednak ani czasu ani nastroju żeby zajmować się tym w zeszłym tygodniu i nie wystawię mu neutrala tylko dlatego, że mi się po prostu nie chce chandryczyć, a poza tym zrobił mi ochraniacz na łożeczko bez zaokrąglonego wezgłowia i białą falbankę bez wzoru i to go uratowało.
Generalnie rinco miała rację. Twardy materiał ( nie wiem co Ty sądzisz Gabi, bo też zamawiałaś od niego). W sumie to dobrze, że nie zamawiałam pościeli. Jak będę potrzebiwała, to kupie w sklepie, w IKEA są super wzorki. Muszę to jednak dotknąć, zmacać, sama lubię miękką pościel , więc dziecku nie zrobie tej krzywdy
Zamawiałam u niego : falbankę, rożek, ochraniacz na łóżeczko, przewijak, prześcieradło w kolorze pościeli, wzór białe owce. Ochraniacz dość wysoki, ale wypełniony jakąś chamską gąbką, nie jest taki fajny , puszysto miękki... ale ....no trudno. Nie umiem też go chyba zalożyć... nie mieści mi się między łóżeczko i materac, a jak stawiam na materacyku to jest dużo za wysoki , więc jak coś to go zegnę w poł po prostu i jakoś dowiążę....
Falbanka .. no dobra.... niech będzie.., że się nie czepiam.
Rożek usztywniany... hmm.. niestety usztywniony jest taką samą chamską pianką co ochraniacz. W opisie nazwano to wkładką usztywniającą, ja się nei spytałam, myślałam ze to kokos.... no trudno... ponoć i tak to się wyjmuje, więc luz... w sumie kosztował 27 zł to czego się tu było spodziewać. Bardzo chciałam, żeby był w te owieczki białe i dlatego go wziełam. Też jest z tej sztywnej bawełny, ale może dziecie nie będzie narzekać i nic się nie będzie działo ze skórką. Jak coś to mam w domu dwa beciki używane po innych dzieciach, tylko takie .. trochę brzydkawe, ale trudno.. matka zaoszczędziła na dziecku, to teraz dziecko będzie cierpieć
Prześcieradełko też sztywne jak cholera. Ale.. w razie co mam frotte. Będę jeszcze prała i prasowała rożek z prześcieradełkiem, wiec może trochę zmiękną.
Kupowałam też twardy przewijak, ale ja to mam pecha.... coś jest nie tak z tymi nóżkami blokujacymi... jak wy je macie ?? na zewnątrz łózeczka czy wewnątrz... u mnie nie wchodzi na zewnątrz i tak trochę.. mało stabilne to wszystko, muszę chyba przerzucić go na komodę, ale nie mam jeszcze komody... jednak pocieszam się tym, ze nawet jakbym kupowała przewijak w sklepie to tez bym tego nie zmierzyła, więc luz.

myślalam że uratują go (baby raja) kokardy, które dokupiłam .... i spoko.. piekne są.. ale miały być w barany... a są gładkie bez wzoru... ehhh.. chociaż tyle, że się nie rypnął i nie dał w jakimś innym wzorze

zamawiałam jeszcze u innego sprzedawcy body kibica. I też się wsciekłam, bo powinnam dostać we wtorek przesyłkę ( zeszły) do dzisiaj jej nie mam. Piszę więc do gościa o co kaman, a on mi odpisuje, że czeka na dostawę body.... no ręce mi opadły. WYdaje mi się, że jak płacisz z góry, to wypada poinformować kupującego, że sorry, ale po prostu stało się tak i tak i mimo iz mam na aukcji napisane, ze czas realizacji to 3 dni , to jednak zabrakło towaru, przepraszam, wysyłam towar wtedy i wtedy... napisałam gościowi, czy nie uważa że warto było mnie o tym poinformować ? do tej pory się nie odezwał. Mąz twierdzi że mozemy zapomnieć już o body i że niepotrzebnie tak napisałam, że trzeba było napisać to po otrzymaniu przesyłki... a ja tak nie uważam. ja staram sie być zawsze fair i tego oczekuję również od sprzedawców.
ale przejdzmy do milszych spraw

Cytat:
Napisane przez cate_ Pokaż wiadomość
Na pewno zdążysz a jak nie to Tż za Ciebie to zrobi bo już nie będzie miał innego wyjścia. Poza tym jak chcesz poczekać to ja się chętnie w kolejkę wepchnę
a prosze bardzo... właśnie Cie wpuszczam przed siebie !

Cytat:
Ja właśnie mam też problem z przewijakiem Przewijak mam na komodzie w pokoju obok, a Hania ma spać z nami w sypialni Nie wiem jak to rozwiązać. Komoda do sypialni już się nie zmieści. Myślałam, żeby kupić taki najtańszy stojak do przewijania w IKEA (coś 79zł). Nie wiem, czy to dobry pomysł

Umyłam włosy i zakręciłam na grubej szczotce, ale się zmęczyłam Idę zjeść drugie śniadanie i może gdzieś mnie wywieje Pojadę chyba dokupić włóczki, bo poszewkę na poduszkę wypadałoby skończyć
chciałam Ci doradzić taki na łózeczko, ale masz kolyskę
wiesz co .. są takie wynalazki, np wanienka z przewijakiem na stojaku. Może coś takiego ?? dwa w jednym będziesz miała , jeśli nie kupiłaś jeszcze wanienki.
a jak nie, to faktycznie, jak masz miejsce to też bym kupiła najtańszy w IKEA stojak z przewijakiem. A nie masz jakiejś komody u siebie w sypialni na której możnaby postawić nawet taki miękki pompowany przewijak ??

jaka robisz poszewkę ?

_millena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-21, 11:15   #2266
clauudik
Rozeznanie

Patka GRATULACJE!!
kism cieszę się Twoim szczęściem ja też jestem mega szczęśliwa, że Filip już po drugiej stronie brzucha i jak czytam o dolegliwościach dziewczyn to wydaje mi się, że było to taaak dawno my wczoraj skończyliśmy 2 tyg, a ja już prawie nie krwawię... Ciągle czekam na wizytę położnej, miała dzisiaj dzwonić i się umówić ze mną. A małemu jeszcze nie odpadł kikut - zaczyna mnie to niepokoić - może coś źle robię chociaż właściwie przecież nic nie robię...
W ogóle to czuję, że dziś będzie ciężki dzień, mały nie śpi chyba od 6 w sumie nie płacze, ale albo wisi na cycku, albo na rękach. Teraz łaskawie zajmuje się nim K. a ja mam czas zjeść śniadanie. Ehh czy to baby blues mi się włączył??

Nasz skarb 06/05/2012

...and nothing else matters...

http://www.suwaczki.com/tickers/ex2b9vvjae3cdu8n.png
clauudik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-21, 11:20   #2267
cate_
Zadomowienie

Cytat:

a prosze bardzo... właśnie Cie wpuszczam przed siebie !
Dziękuję

Współczuję przeżyć z dostawcami, ja chcę zamówić mamie portfel na dzień matki, mam nadzieję że dojdzie

MAXIMILIAN
Stary 2012-05-21, 11:22   #2268
clauudik
Rozeznanie

Cytat:
wiesz co .. są takie wynalazki, np wanienka z przewijakiem na stojaku. Może coś takiego ?? dwa w jednym będziesz miała , jeśli nie kupiłaś jeszcze wanienki.
a jak nie, to faktycznie, jak masz miejsce to też bym kupiła najtańszy w IKEA stojak z przewijakiem. A nie masz jakiejś komody u siebie w sypialni na której możnaby postawić nawet taki miękki pompowany przewijak ??

jaka robisz poszewkę ?
Nie polecam tych wanienek z przewijakiem. Wanna jest tak beznadziejnie profilowana, że dziecku jest tam niewygodnie. Przynajmniej tak mi się wydaje. Dla mnie był to nieudany zakup, niestety. A mam coś takiego: klik. A co do allegro to też bym się wkurzyła. Ja mam pościel z Feretti (prezent od cioci i babci) i jest fantastycznie miękka i milusia. Szkoda tylko, że nikt mnie nie słuchał jak mówiłam, że pościeli zaczniemy używać najwcześniej za pół roku

Nasz skarb 06/05/2012

...and nothing else matters...

http://www.suwaczki.com/tickers/ex2b9vvjae3cdu8n.png
clauudik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-21, 11:24   #2269
Gaabbi
Wtajemniczenie

Cytat:

jaka robisz poszewkę ?
Właśnie wanienkę ze stelażem już mamy od mojej Kuzynki
W grę wchodzi, albo przewijak wolnostojący http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/20045205/
albo właśnie nakładka na komodę. Ale komodę w sypialni mam długą, ale wąską. Nie wiem jak ta nakładka by się sprawdziła. A i problem by był z przechowaniem tych wszystkich rzeczy potrzebnych do przewijania. Kurcze Złość mnie ogarnia, jak o tym myślę.
Stary 2012-05-21, 11:42   #2270
8ewus8
Zadomowienie

millena, te nóżki od przewijaka mam od wewnętrznej strony łóżeczka, ale powiem Ci, że mój mąż w sobotę też się trochę z tym przewijakiem namęczył, bo zaczął wiercić dziury od spodu a potem się dopatrzył, że tam niby są jakoś wyznaczone miejsca gdzie trzeba wbić te kołki.
No ale stabilny jest, można poruszać nim tylko na boki.

Ja też za bardzo miejsca na nic nie mam, chciałabym te pojemniki na łóżeczko, ale nikt ze znajomych się do ikei nie wybiera a na necie z przesyłką ponad 40zł a w sklepie 20, więc się nie opłaca.

Gabi, można byłoby przewijać na takim przenośnym przewijaku na łóżku, ale mnie to też odstraszało, bo trzeba byłoby go ciągle wyjmować, chować a tak to leży i kiedy potrzeba to używasz. Chyba, że ktoś by Ci dorobił na tę wąską komodę nakładkę (chyba, ze w takim rozmiarze można to kupić), to chyba byłby najlepszy pomysł.
8ewus8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-21, 11:56   #2271
stokroteczka777
Wtajemniczenie

GG do stokroteczka777

Dzień dobry z rana
Wczoraj podczytywałam Was z komórki, ale nie pisze z niej bo nie zdążę napisać wiadomości i mi się wyłącza wizaz

Cytat:
Napisane przez _agata Pokaż wiadomość
Chciałam pokazać swój brzuch, ale już nowym hasłem nie udało mi się zalogować.
Jeśli ktoś kto robi takie numery i pisze głupie komentarze do innych zdjęć jest ciekawy jak wyglądam, to mogę napisać tylko tyle, że wróciłam do wagi sprzed ciąży, a nawet jestem poniżej, a na brzuchu nie mam ani jednego rozstępu.

Z tego co piszecie atak nie tylko na mnie skierowany był, bo do innych zdjęć były jakieś głupie komentarze. Trudno, poczty nie będzie, zdjęć nie będzie...
Ja nie mam problemów żeby zdjęcia Maćka wklejać tutaj, swoich już pokazywać nie będę
I to jest te zdjęcie z maila?? Nieźle. Chciałabym się dowiedzieć kto jest tym paskudnym trollem.

Cytat:
Nasza rodzinka w komplecie juz od godz. 13 w domu
Teraz nasza Hania słodko sobie śpi ale widzimy, ze bedzie z iej mały diabełek

...poprosilismy polozna aby nam pokazala jak ten flak wyglada. Jak kawal karczku z mięsnego
Opis porodu fajny, troszkę przerażający a opis łożyska zabójczy ja bym chyba nie wpadła na to że chcę je zobaczyć
Cytat:

Gratuluję
Cytat:
Matko, jak już czerwcowa mamusia urodziła to mnie strach ogarnia 100 razy bardziej. Jak ja tego klocka przecisnę
No ja jako czerwcówka też mam obawy kiedy moja mała wyskoczy, skoro już czerwcowe rodzą a dziś podczas mega ciężkiego posiedzenia na tronie kiedy myślałam, że takie zaparcie mnie zabije, pomyślałam właśnie jak ja wycisnę mojego dzieciaczka
Cytat:
Nasza mała będzie spala na razie z nami w sypialni w a'la kołysce, a przewijak musi być w jej pokoju, bo w sypialni nie mamy miejsca na niego, i myślę że jakoś przecież sobie poradzimy, przejdę do drugiego pokoju i już. Albo w nocy będę przewijała na łóżku.
Cytat:
Napisane przez onething Pokaż wiadomość
Dla tych, które mają blisko Lidl i niedosyt ciążowych rzeczy
http://www.lidl.pl/cps/rde/xchg/lidl...fferdate=27022
Ja ja dzięki

---------- Dopisano o 11:56 ---------- Poprzedni post napisano o 11:46 ----------

Dostanę dziś w Lidlu świeże warzywa czy raczej ochłapy po weekendzie ??

Nasz ślub:
http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png

Jesteśmy razem od:
http://s1.suwaczek.com/200706022338.png

"Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu"
stokroteczka777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-21, 12:02   #2272
begie13
Zadomowienie

ale mam syf w kuchni... idę sprzątać, nienawidzę sprzątać kuchni

Wanda
Stary 2012-05-21, 12:05   #2273
Dasti80
Zakorzenienie

hej

GRATULU JĘ ROZPAKOWANYM MAMUSIOM!!!

Niestety nie nadążam za Wami, sprawdzam tylko na pierwszej stronie kto się rozpakował

Dzisiaj przyjeżdża moja mama, a jutro teście
. Nie wiem jak się pomieścimy, ale tak wyszło bo teściowa w czwartek ma poważną operację której może nie przeżyć wczoraj wyszła na przepustkę do czwartku, więc zdecydowała że musi wnuka zobaczyć, a z moją mamą już dawno ten termin był umówiony i tak się zbiegło.

Cytat:
Napisane przez kism Pokaż wiadomość
Dzień dobry!
Zgadzam się w zupełności, lepiej mieć swojego szkraba po tej stronie brzuszka. Końcówka ciąży dla mnie to jakaś masakra. Już wolę wstawać w nocy i być zmęczona, ale przynajmniej w pełni sprawna

Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie
Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych
Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym
Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy....

Edytowane przez Dasti80
Czas edycji: 2012-05-21 o 12:11
Dasti80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-21, 12:08   #2274
La Monica
La Moderatoiure

Hej hej
14 maja urodziłam córę 3030g 53cm 10 pkt.
Poród siłami natury niestety zakończony cesarką, po kilku godzinach prób własnymi siłami. Przeżycia: masakra. Leżałam 5 dni w szpitalu, dzisiaj ściągali mi szwy (7 dni po cc).
Mała jest grzeczna, przez pierwszy tydzień straszny niejadek, mało przybierała na wadze, teraz za to na okrągło głodna (nadrabia ). Karmię mm i odciągam trochę pokarmu. Młoda nie je cyca, bo była karmiona tylko butlą i nie umie z piersi ciągnąć, nie widziałam jej poza tym 3 dni po porodzie, bo leżałam na intensywnej terapii, więc nie była przystawiana do piersi.
Czuję się coraz lepiej.
Pozdrawiam Was wszystkie serdecznie!

Gotuję
La Monica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-21, 12:11   #2275
blueelektron
Rozeznanie

wstałam coś tam napisałam i po 8 położyłam się spać i spałam do 11:20,
listonosz mi przyniósł staniki do karmienia, naprawdę nie wyobrażam sobie w nich chodzić, no ale nie wolno masakrować piersi innymi stanikami, dobrze, że są trochę bardziej wycięte niż te poprzednie, tylko znów wydaje mi się, że miseczka mogłaby być większa a obwód mniejszy. Moje cycki są po prostu jakieś nie wymiarowe, musiałabym iść sobie uszyć taki stanik.

Gorąco na dworze, aż w domu to odczuwam, dziś mam totalnego lenia

kism jak pisałaś o tym, że na wdechu parłaś, to chodzi o to, że bierzesz wdech i tak jakby przesuwasz go później w stronę brzucha?taki niby wydech

---------- Dopisano o 12:11 ---------- Poprzedni post napisano o 12:09 ----------

Cytat:
Napisane przez La Monica Pokaż wiadomość
Hej hej
Poród siłami natury niestety zakończony cesarką, po kilku godzinach prób własnymi siłami. Przeżycia: masakra. Leżałam 5 dni w szpitalu, dzisiaj ściągali mi szwy (7 dni po cc).
Mała jest grzeczna, przez pierwszy tydzień straszny niejadek, mało przybierała na wadze, teraz za to na okrągło głodna (nadrabia ). Karmię mm i odciągam trochę pokarmu. Młoda nie je cyca, bo była karmiona tylko butlą i nie umie z piersi ciągnąć, nie widziałam jej poza tym 3 dni po porodzie, bo leżałam na intensywnej terapii, więc nie była przystawiana do piersi.
Czuję się coraz lepiej.
GRATULUJE CÓRECZKI
NO TO PORÓD NIE NALEŻAŁ DO NAJLŻEJSZYCH
NAJWAŻNIEJSZE, ŻE JUŻ PO
Stary 2012-05-21, 12:14   #2276
Dasti80
Zakorzenienie

Cytat:
Hej hej
Czuję się coraz lepiej.
GRATULACJE

Najważniejsze że córcia jest już na świecie cała i zdrowa wiele z nas nie chciało cc

Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie
Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych
Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym
Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy....

Dasti80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-21, 12:14   #2277
stokroteczka777
Wtajemniczenie

GG do stokroteczka777

Ja się zbieram i jadę na miasto, choć przyznam że w taką pogodę chyba powinnam siedzieć w domu. A teść wczoraj mówił że dziś będzie chłodno, wilgotno i deszczowo a tam jest 30st

Nasz ślub:
http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png

Jesteśmy razem od:
http://s1.suwaczek.com/200706022338.png

"Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu"
stokroteczka777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-21, 12:17   #2278
SzmaragdowyKotek
Wtajemniczenie

Gaabbbi - przepraszam, że się nie odzywałam wczoraj, ale pochorowaliśmy się trochę z małym chrypię jak przepita, stara prostytutka i jeszcze dodatkowo szlag nam trafił oczyszczacz powietrza w nocy, a ja bez tego jak bez ręki... dzisiaj już mąż zamówił nowy, bo w weekend zjeździł całe miasto i kompletnie nic nie ma w sklepach!! jakieś totalne badziewia... mam nadzieję, ze jutro dotrze, pan zapewniał, że dzisiaj wyślą kurierem, bo chyba mnie zadusi ta pyłkowa zaraza muszę się jakoś pozbierać do kupy...

Przeczytałam, jak ktoś się bawi naszą pocztą i normalnie szlag mnie trafia! ja akurat nie wstawiałam zdjęć, bo nie mam pojęcia, jak je zrzucić z telefonu na lapka, ale nie mam ochoty, żeby ktoś bawił się moim telefonem! jak urodzę, to chyba wyślę zdjęcie razem z smsem o porodzie, to wstawicie je za mnie jak oczywiście będzie gdzie...

Dziewczyny świeżo rozpakowane i te już w domku - gratuluję Wam serdecznie!

Któraś z Was pisała o Linomagu czerwonym do pupy - on ma kwas borny chyba i NIE WOLNO go używać u noworodków, niemowląt, a nawet dzieci!!!!!! Nawet u dorosłych nie może być stosowany dłużej, niż 5 czy 7 dni!!!

Blueelektron - ja podczas porodu słuchałam położnej. Najważniejsze jest, że jak wychodzi główka i położna każe "ziajać" jak piesek, to trzeba to robić, bo wtedy ładnie się rozciąga krocze i główka sama wychodzi. Jak każe przeć, to przesz, jak nie to nie, bo jak główka wyjdzie za szybko, to popękasz. Myślałam, że mi gardło pęknie z suchości, bo nie ma się czasu napić, ale trzeba ziajać

Edytowane przez SzmaragdowyKotek
Czas edycji: 2012-05-21 o 12:21
SzmaragdowyKotek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-21, 12:18   #2279
niunia32
Zakorzenienie

Cytat:
Hej hej
Czuję się coraz lepiej.
Hej!!! Gratulacje!!!!
super, że już w domu jesteście i cieszę się, że coraz lepiej się czujesz
myślałam dzisiaj o Tobie

Cytat:
Napisane przez Dasti80 Pokaż wiadomość
Dzisiaj przyjeżdża moja mama, a jutro teście[/COLOR][/COLOR]. Nie wiem jak się pomieścimy, ale tak wyszło bo teściowa w czwartek ma poważną operację której może nie przeżyć wczoraj wyszła na przepustkę do czwartku, więc zdecydowała że musi wnuka zobaczyć, a z moją mamą już dawno ten termin był umówiony i tak się zbiegło.

Zgadzam się w zupełności, lepiej mieć swojego szkraba po tej stronie brzuszka. Końcówka ciąży dla mnie to jakaś masakra. Już wolę wstawać w nocy i być zmęczona, ale przynajmniej w pełni sprawna
dacie radę
trzymam kciuki za operacje teściowej

wiecie co... tak piszecie o tym, że końcówka ciąży to masakra... ZGADZAM SIĘ Z WAMI... ja już mam dość.... ani się obrócić, ciężko i w ogóle.... wrrr

Malinka

Haniusia
Stary 2012-05-21, 12:19   #2280
Gaabbi
Wtajemniczenie

Cytat:

Gabi, można byłoby przewijać na takim przenośnym przewijaku na łóżku, ale mnie to też odstraszało, bo trzeba byłoby go ciągle wyjmować, chować a tak to leży i kiedy potrzeba to używasz. Chyba, że ktoś by Ci dorobił na tę wąską komodę nakładkę (chyba, ze w takim rozmiarze można to kupić), to chyba byłby najlepszy pomysł.
Na łóżku przewijania chciałabym uniknąć, bo szkoda mi mojego kręgosłupa Chyba, że nie będzie wyjścia.
Obawiam się, że za nakładkę na komodę zapłacę tyle, ile za ten stolik z IKEA.
Muszę jeszcze o tym pomyśleć.
Cytat:
Hej hej
Czuję się coraz lepiej.
GRATULACJE!!! Zdecydowaliście już, jak będzie miała na imię Wasza córeczka?
Widzę, że poród nie należał do najłatwiejszych Czekamy na opis.

Edytowane przez Gaabbi
Czas edycji: 2012-05-21 o 12:22
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości