|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#361 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Brzuchy coraz większe mamy, dzieci kopią, my klikamy :) Mamy wrzesień-październ
Cytat:
witamy gda super ciuszki, że ja kurcze nie wiedziałam o tych 50% w mothercare, uwielbiam ten sklep !! |
|
|
|
|
#362 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Brzuchy coraz większe mamy, dzieci kopią, my klikamy :) Mamy wrzesień-październ
|
|
|
|
#363 |
|
Rozeznanie
|
Konczita ja się bardzo napaliłam na x-landera a tam taka mała gondola. Czytałam opinie i ze spacerówek wszyscy raczej zadowoleni, a że gondole na zimę za małe. Odeszłam więc od tego pomysłu i napalałam się na mutsy4, który u mnie wizualnie furory nie zrobił.
A z drugiej strony. Rozmawiałam ostatnio z koleżanką na temat wózka i ona rodziła w grudniu. Szukała wózka z dużą gondolą i taki też kupiła. Nie zwróciła uwagi na spacerówke. Mały ma teraz 1,5 roku a ona musi kupić nową spacerówkę. A z gondolą na spacerze była dosłownie parę razy, bo zima była ostra i mały troszkę chorował. Więc nastawiła mnie, żeby patrzeć na spacerówkę. Ja tak pomyślałam to w marcu mój maluszek będzie miał 6-7 miesięcy, więc będziemy pewnie korzystać już ze spacerówki. I teraz jestem w takiej kropce co tu zrobić, że nie mam sił już o tym myśleć
|
#364 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
A na dodatek kwitnie topola czy coś i chyba jestem na to uczulona Wyskoczyłam też do lumpka i kupiłam dla siebie rybaczki i koszulki. Dałam za wszystko 40 zł. Też raczej chodzę w tym co mam, ale na upały nie mam ani jednej sukienki, ani spodenek, nic więc rybaczki były konieczne, a koszulki mam tylko czarne i się w nich smażę kupiłam więc białe teraz Na dzidka przyjddzie czas. Muszę dostać wenę ![]() Konczi to jak zostawiacie wózek czy oddajecie? Hehe dla mojego bobo to na poddaszu się zaledwie kącik znajdzie, ale jak będzię większe to dostanie nasz teraźniejszy pokój. Chałupa niby duża a miejsca mało. Ale szkoda się budować, wynajmować bo tam nie ma kto mieszkać
|
|
#365 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
wyglądaja jak taka siatka na wałki co sie zakłada na głowe
|
|
|
|
|
#366 | ||
|
Zadomowienie
|
Witam gorąco!
Ależ piękna pogodę mamy prawda? ![]() tamlin tamten mój link,że widzę w nich Leosia był do Choco,chyba nie zacytowałam tego co trzeba ![]() Iwoncia ja też kiedys przyjrzałam się siuśkom i coś tam jakby pływało,mimo,że podmywam się zawsze przed i łapie środkowy strumień.Już nie pamiętam,żeby to było coś poważnego,ale biorę teraz cały czas urinal 2x i mocz mam rewelacja(gin zalecił) Będzie oki,nie panikuj gda przesłodkie te bodziaki z autkami,takie kolorowe Pajacyk jest rozpinany na całej długości z zakrytymi stópkami i długimi rękawkami a śpiochy to tak jak ogrodniczki tylko z zakrytymi stópkami i wiadomo inny materiał ![]() Orchid gratuluję zaliczenia na 4 ![]() I jak mnie rozczulił Twój facet,że tak z tym bodziakiem białym po pokoju jak z dzidzią Kalpana wcale nie masz złego podejścia,wręcz przeciwnie ![]() Cytat:
![]() Mam pytanie:ile płaciłyście u siebie za badanie na toxoplazmozę? ---------- Dopisano o 12:39 ---------- Poprzedni post napisano o 12:32 ---------- Cytat:
Lucia jesteś niesamowita!!!jeszcze się śmieję.Dobra idę brać się za jakąś robote,bo obiad w lesie. za wizyty.Baj!
Często, aby stało się to, czego pragniemy, trzeba tylko przestać robić to, co robimy... Edytowane przez Katee27 Czas edycji: 2012-05-21 o 12:40 |
||
|
|
|
#367 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja też sie napaliłam na xlandera move i nie wiem co zrobić już
|
|
|
|
|
#368 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#369 |
|
Zakorzenienie
|
Ja płaciłam za toksoplazmozę 25 zł.
---------- Dopisano o 12:58 ---------- Poprzedni post napisano o 12:57 ---------- Spadam na zakupy.
|
#370 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja za toxo płaciłam 50zł. W tym miałam igG i igM i obydwa razem 50zł kosztowały. |
|
|
|
|
#371 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Czemu te gondole takie mikre robią?A za toxo płaciłam 50 zl.
|
|
#372 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczynki. Ja już po badaniu. Z dzidzią wszystko w porządku, rośnie prawidłowo. Będziemy mieli Synka
---------- Dopisano o 13:12 ---------- Poprzedni post napisano o 13:11 ---------- Można dopisać na pierwszą stronę - będzie Jaś
|
#373 | |
|
Rozeznanie
|
Koleżanka poleciła mi na suchnięte stopy jakiś krem z Prefekty mama na obrzęki stóp, podobno rewelacja.
A i zauważyłam malusie czerwone rozstępy na piersiach w okolicach brodawek. Szkoda, a myślałam , że problem mnie ominie. Dziewczyny tyle poweru mają do sprzątania, a mnie się nie chce ---------- Dopisano o 13:13 ---------- Poprzedni post napisano o 13:12 ---------- Cytat:
|
|
#374 | |||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
ja raz tez mialam farfocle w siuskach ale tam napisali pozniej ze wszystko w normie tylko cos tam cos tam w polu widzenia, ale gin powiedzial ze ok. Cytat:
![]() Cytat:
![]() gratulacje! to razem widze od poniedzialku swietujemy.Cytat:
Cytat:
na jeden hlup
|
|||||||
|
|
|
#375 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ładne imię wybraliście.![]() No właśnie z tymi wózkami to też mam zagwozdkę i nurtuje mnie również kwestia tej gondoli, ale teraz chyba w większości wózków z tego co widziałam to takie jakieś małe są.... |
||
|
|
|
#376 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Po chwili, jak już się cukier podnosił, to myślałam, że tam zjadę.. Najpierw duszno, potem się spociłam , mroczki, zawroty głowy. Paranoja I prawidłowo, imię prześliczne! ![]() Nawet nie wiem kiedy to minęło.. ![]() Cytat:
![]() Dopiero tak faktycznie Młode zasmakuje życia wiosną ![]() Odebrałam wyniki tej glukozy. I: na czczo: 75mg/dl po 1h: 117mg/dl po 2h 102mg/dl A troszkę się martwiłam, bo genetycznie jestem obciążona
|
||
|
|
|
#377 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja gondolkę pożyczam albo kupuję używaną za 200 zł a na wiosnę chce już mieć zwykłą parasolkę bo jednak jest lżejsza i wygodniejsza... moja koleżanka rodziła w październiku i jak tylko zima przeszła od razu przerzuciła się na spacerówkę... Druga znajoma zrobiła to samo...Duży wózek od razu wylądował w piwnicy jak tylko zrobiło się ciepło... Jakoś tak po nich stwierdziłam ze to też w moim przypadku niepotrzebny wydatek oczywiście zależny tez gdzie się mieszka... one obie z miasta, na wsi na pewno wygląda to inaczej, parasolką ciężko jeździć po jakichś polnych dróżkach. |
|
|
|
|
#378 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Hej witam się pięknie
![]() Byłam dzisiaj u gina. Wszystko w porządku. Młody waży jakieś 900 gr. I powiedział, że rodzić to już mogę w drugiej połowie sierpnia bo skończę 37 tydzień i maluch już będzie donoszony i wszystkie narządy rozwinięte. Po 38 tygodniu już tylko masa przybywa. Cytat:
Farfocle są czasem. Nic się nie przejmuj ![]() Cytat:
![]() Dopóki maluch nie płacze u takiej położnej to znaczy, że krzywda mu się nie dzieje ![]() Cytat:
Albo śpiochy plus jakaś bluzeczka - i też mogła być całkowicie rozpinana, żeby nie martwić się o główkę. A jak juz coś przez główkę to bluzeczki z guziczkami na ramionkach, żeby otwór był szerszy. A co do body i śpiochów to zależy wszystko od pory roku. Będziesz widziała czy dzieciątko nie ma czasem jakichś potówek na karku lub gdzie indziej - wtedy będzie za ciepło. I półśpiochy też są super. I można samo body.Tylko nie body zapinane na plecach. Zależy od temperatury w domu ![]() Cytat:
Cytat:
A w domu już swoje normalne i wkładałam ten gruby wkład poporodowy. I jeszcze jeśli chodzi o gondolkę to naprawdę się martwić. Ja mam naprawdę chyba najmniejszą gondolę świata - w Mutsy. I nie zdążyłam jej w pełni wykorzystać. Nie martwić się na zapas
Edytowane przez katiem Czas edycji: 2012-05-21 o 13:22 |
|||||
|
|
|
#379 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I gratulacje
|
|
|
|
|
#380 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#381 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, ale wszędzie wszystko nierówne, więc podziękuje za szarpanie się z taką spacerówką . Kupujemy wózek 3w1. Do tej pory rozglądałam się za wózkiem orientacyjnie, tj. co mi się podoba to sobie zapiszę, a później porównam. Ale z tego, co widzę to chyba będzie trzeba poważniej zacząć się rozglądać, bo to już połowa maja, albo jak która woli końcówka już. A w ostatnich dniach sierpnia chciałabym mieć już wózek w domu ![]() Cytat:
. Ciekawe, co ja usłyszę w środę na wizycie..
|
||
|
|
|
#383 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
myślę że potem ten duży wózek wywiozę na wieś do rodziców i tu będzie idealny ![]() a spacerówce chce chyba taką http://allegro.pl/wozek-spacerowy-cy...334944899.html Edytowane przez I_K Czas edycji: 2012-05-21 o 13:34 |
|
|
|
|
#384 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
ja sie własnie zastanawiam czy nie kupic jakies tańszej samej gondolki na te 6 miesiecy, a potem kupic sobie porządna spacerowke, sprzedaja tez spacerowki xlandera ososbno
|
|||
|
|
|
#385 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.ale Wy pędzicie z tym pisaniem . Ja byłam troche z małym na placu zabaw i teraaz śpi . Mamuusia mi przywiozła z targu nasze polskie truskaweczki i tak patrze na nie co z Nimi zrobić,czy zjeść takie czy pierożki i mam dylemat .nie wiem,która pisala o tej powalajacej cenie truskawek bo u Nas Polskie są po 8 zł kg. i dzisiaj nawet na obiadek kupilam polskie mlode ziemniaczki za 6.50 kg .mam kolo bloku warzywniaczek i tutaj takie ceny są .także na obiadek mam ziemniaczki z koperkiem i sosik z pulpecikami a synek chcial koniecznie kopytka to my ukleilam kilka .Slonce taak wali,że nie idzie na dworze wytrzymac,masakra jakas. Kiedys lubialam upaly,teraz juz nie lubie:P. Kraven gratuluje synka i trzymam kciuki za reszte wizyt .widzę,że tu rozmowa o wozkach sie toczy,a a ja nie mam pojecia jaki kupie wiec sie tym na razie nie przejmuje .
|
|
|
|
|
#386 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja bedę zostawiała wózek na parterze no i z takiego względu nie chce nowego bo szkoda by mi było jak by ktoś ukradł a jednak chciałabym pospacerować w zimę... no zobaczymy co to będzie
|
|
|
|
|
#387 |
|
Raczkowanie
|
co do wozka to ja sie bije z myslami pomiedzy tako a hebartem. ten drugi tani ale i bardzo lekki, za to tako solidniejszy ale swoje wazy no i nie wiem...
http://allegro.pl/lekki-wozek-glebok...358427247.html |
|
|
|
#389 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
My sie dowiemy jutro moze na te 99,9% czy nadal jest chopcik
|
|
|
|
|
#390 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:08.

i też mi się nie chce nic. 

ale na szczęście JEZDEM Z WAMI DZIEŁCHY!!!!

Na dzidka przyjddzie czas. Muszę dostać wenę 
za wizyty.Baj!

Czemu te gondole takie mikre robią?