Mamusie listopad-grudzien 2011 - Strona 149 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-05-21, 12:20   #4441
dygotka8
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie listopad-grudzien 2011

Cytat:
Napisane przez goldika Pokaż wiadomość
wczoraj tak sobie rozmyslalam czy jest sens dawania wlasnie takich chrupaczkow, ciasteczek, chrupek. Bo nie jest to przeciez posilek. I mi sie skojarzylo, ze po co uczyc dziecko, ze jak nie ma co robic to ma czyms zoladek zapelniacz? Czy potem nie bedzie wlasnie ciagle chcialo podjadac?
to tylko takie moje luzne rozkminki wiec prosze nie brac do siebie, bo duzo z Was daje chrupki
ja tak mam,ze ciagle musze cos podjadac dlatego rzadfko kiedy jadam obiady.....wolałabym by moje dziecko tak nie robiło,wiec nie planuje chrupek podawac.

ela,goldi-dzieki za odp.brokuł z ziemniakiem nie podasowałznowu marchewka z dynia i ziemniakiem

dygotka8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-21, 12:22   #4442
goldika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dygotka8 Pokaż wiadomość
ja tak mam,ze ciagle musze cos podjadac dlatego rzadfko kiedy jadam obiady.....wolałabym by moje dziecko tak nie robiło,wiec nie planuje chrupek podawac.

ela,goldi-dzieki za odp.brokuł z ziemniakiem nie podasowałznowu marchewka z dynia i ziemniakiem
ale plula nim? bo ktoras z dziewczyn pisala, ze dziecko zanim zaakceptuje nowy skal to musi byc ok 5-10podejsc wiec moze jeszcze sie przekona?
goldika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-21, 12:23   #4443
owieczka86
Zadomowienie

Cytat:

Owieczko tez mnie to ulewanie ciekawi... moj czasami przez 3-4dni nic nie uleje, a dzis np chlusnal rano jak szalony. Potem obiadkiem tez odbil

u nas podobnie czasem nie ulewa kilka dni a czasem 4 razy dzienie przebieranie na szczęście chlustające ulewanie nie jest częste ale wczoraj wieczorem zcisnął brzuszek i tak chlusną że wszytsko do zmiany + kolejne mycie... aż się wystraszyłam.... kiedy to ulewanie się skończy
owieczka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-21, 12:23   #4444
elf27
Zadomowienie

dziewczyny małemu pulsuje ciemiączko- to normalne?
elf27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-21, 12:36   #4445
dygotka8
Zakorzenienie

goldi-nie pluła tylko sie krzywiła i widac było,ze nie chce.marchewki zz dynia tez nie chciałacycka tez tak srednio chce-no,ale je.
to glam pisała o tych próbach-ja tez o tym czytałam

owieczko-dzieki za odp

Edytowane przez dygotka8
Czas edycji: 2012-05-21 o 12:37
Stary 2012-05-21, 12:45   #4446
owieczka86
Zadomowienie

Cytat:

owieczko-dzieki za odp

nie ma za co a jeszcze jedno.... lekarka powiedziała mi ze jak zaczną się słoneczne dni tak na dobre, to żebym dawała jedną twist off co drugi dzień
Stary 2012-05-21, 12:47   #4447
OlusiaS
Wtajemniczenie

Cytat:
wczoraj tak sobie rozmyslalam czy jest sens dawania wlasnie takich chrupaczkow, ciasteczek, chrupek. Bo nie jest to przeciez posilek. I mi sie skojarzylo, ze po co uczyc dziecko, ze jak nie ma co robic to ma czyms zoladek zapelniacz? Czy potem nie bedzie wlasnie ciagle chcialo podjadac?
to tylko takie moje luzne rozkminki wiec prosze nie brac do siebie, bo duzo z Was daje chrupki[COLOR="Silver"]
Ja mam na wszelki wypadek w torbie chrupki kukurydziane,jakbym nie miala mozliwosci nakarmic.Chociaz jest cisza,jak biegne z wozkiem do domu

Cytat:
Napisane przez kkkasikkk Pokaż wiadomość
Witamy
Martynka wsuwa ryżowe krążki oblane sokiem jabłkowym jakoś od 3 tygodni Też je uwielbia

My dziś cały dzień same. TŻ po pracy jedzie do Gliwic na rozmowę o pracę. Kto wie, jeżeli wywalczy tyle ile chce ... to się przeprowadzimy na Śląsk. Ale będzie mi szkoda zostawiać przyjaciół a przede wszystkim naszego mieszkania marzeń i tego ślicznego tarasu, tym bardziej że znowu zainwestowaliśmy w meble tarasowe i kupiliśmy zestaw wypoczynkowy: sofę, ławę i dwa fotele z technoratanu, aby pasowało do stołu i krzeseł.

Ja dziś na obiad robię królika .... już się dusi, ciekawe jak mi wyjdzie. Już mam dosyć indyka i kurczaka

Goldi ... brawo dla tż Takie chwile to się pamięta do końca życia
Biedny
To mamy trzymaci kciuki,czy wolnisz,zeby nie ??

Cytat:
Napisane przez elf27 Pokaż wiadomość
z tego,co wiem,to tak

Ale buty do .Pecherz na pecherzu pecherzem pogania!!Prawie wracalam na boso (ale nie te za duze szpilki )

Dygotka ja robie wszystko na oko.2 dni byla cielecinka z brokulem,ziemniakiem,piet ruszka i natka selera (ale jej nie miksowalam z reszta,tylko wyjelam po ugotowaniu),to pierwszego dnia zjadla na sile rownowartosc malego sloiczka,wczoraj byla tragedia (1/4 sloiczka).Ewidentnie jej to nie smakowalo.Jedynie ubaw z jej min mielismy
OlusiaS jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-05-21, 12:51   #4448
basiula19
Zadomowienie

Cytat:
Elfie obudzil ale na szczescie nie rozplakal.
Dzis doslownie z niego terrorysta... wlasnie lezy na podlodze i jeczy. nie wiem co z nim robic bo nic mu nie pasuje. Posmarowalam dziasla mu zelem to na 10min sie ogarnal
pewnie ząbki.....mi Mikołaj kilka dni temu po południu zrobił sie nie do zniesienia ciagle jęczał ale nie płakał tylko skomlał przy kapaniu spokój a później dalej jazda jeść nie chciał brzuszek to nie był dopiero dałam mu kropelki przeciwbólowe żel na zęby to sie uspokoił i zjadł 120 ml mleka......a na drugi dzień tż patrzy a tu przebiła sie dolna dwójeczka....ja sie już wkurzałam a dzieciątko cierpiało....

Cytat:
chyba normalne szczególnie przy wysiłku pulsuje nie no normalne normalne nie przejmuj sie.....jeżeli nie jest bardzo wklęsłe ani wypukłe nie ma co sie martwić.....

10.11.2011 Mikołajek już jest z nami
basiula19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-21, 12:58   #4449
nettka_
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez muffinka90 Pokaż wiadomość
nettko a moze nie watro juz uczyc butli? Moze kubeczek jakis czy cos? Duza juz panna, to po co jej butla?

hmmm tylko jaki kubek? nie kapek?

''Dziecko może nauczyć dorosłych trzech rzeczy: cieszyć się bez powodu, być ciągle czymś zajętym i domagać się - ze wszystkich sił - tego, czego pragnie.''
nettka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-21, 12:59   #4450
OlusiaS
Wtajemniczenie

Dziewczyny piersiowe,jak dlugo teraz wasze maluchy pija?Mierzycie jeszcze czas?Wiem,ze na poczatku byl ten temat,ale ciekawa jestem,czy sie zmienilo
Stary 2012-05-21, 13:08   #4451
dygotka8
Zakorzenienie

owieczko w dni kiedy jest slonko i mala jest na dworzu mam w ogóle nie dawac

olusia u nas jeszcze mieska nie dajemy.w razie co mam cielecinke zamrozona.jestem zszokowana,ze to taaakie droie mieso!!ja mam za darmo

nie cytuje bo mała mi kima na reku,a je róznie-zazwyczaj tyle samo czasu co kiedys około10-20 minut.czasem krócej do 10

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-05-21, 13:17   #4452
nettka_
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez princessskaa Pokaż wiadomość
Hm... jeżeli jesteś pewna, że czas skończyć z karmieniem cycem to musisz być konsekwentna, bo niunia zobaczy, ze jak wrzeszczy to dostanie cyca. Błędne koło. Ale rozumiem, że ciężko patrzeć na płacz dziecka..

z tż i butlę

Dzięki za kciuki. Tż sobie bardzo dobrze poradził ale mała z butli nie piła

---------- Dopisano o 14:17 ---------- Poprzedni post napisano o 14:12 ----------

Cytat:
Napisane przez Oliveira79 Pokaż wiadomość
jednym słowem mama dostała za swoje

Raz bym zrozumiała ale 3 to już było za dużoi było koniec cyckania

''Dziecko może nauczyć dorosłych trzech rzeczy: cieszyć się bez powodu, być ciągle czymś zajętym i domagać się - ze wszystkich sił - tego, czego pragnie.''
Stary 2012-05-21, 13:19   #4453
sozaa
Rozeznanie

Hej dziewczyny!

Dłuygo mnie tutaj nie było! wybaczcie, ale nie nadrobie, bo to jakies 100 stron bym miała!

Ja wróciłam do pracy dwa tygodnie temu, ale jest Ok, w sumie to czułam sie jak po dwutygodniowym urlopie :p Szybko sie wdrożyłam w moje stare zadania. I cieszę się, że wróciłam, bo jak juz wszystko ogarne z moich obowiązkow służobowych i mam maly przestój w pracy to czytam notatki i nadrabiam zaległości studenckie, a juz mi sie zaczęły zaliczenia.
Ania zostaje z moja mamą i chyba im sie to podoba. TZ ma teraz tacierzynski, ale i tak mama chce, zeby przywozic Ania co 3 dni chociaz, ale zeby zul nie mial za dobrze, to zostawiam mu liste rzeczy do zrobienia!
Ania dorobiła sie dwoch ząbków, ma 7 kg. nosi rozmiar 74, bo dluga strasznie! No i zarazilam ja kaszlem, ale jak z nia byłam u lekarza, to powiedział, że bardzo dobrz znosi infekcje, nie goraczkuje, nie marudzi, więc zaprponował tylko wapno i vit. c no i pomogło!

Teraz moge was podczytywac codziennie w pracy!
sozaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-21, 13:20   #4454
owieczka86
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez OlusiaS Pokaż wiadomość
Dziewczyny piersiowe,jak dlugo teraz wasze maluchy pija?Mierzycie jeszcze czas?Wiem,ze na poczatku byl ten temat,ale ciekawa jestem,czy sie zmienilo
u mnie Filip je tak do 10 minut,czasem dłużej ale wtedy zazwyczaj przysypia więc z przerwami.
Stary 2012-05-21, 13:22   #4455
nettka_
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez agulan82 Pokaż wiadomość

Ja jak odstawiałam Julię od piersi to zaczynałam od nocy tzn. w nocy ją uczyłam ssania z butelki, bo najłatwiej było ją oszukać. Nierozbudzoną przystawiałąm niby do piersi a dawałam wodę z butli. Jak już się nauczyła ciągnąć to powoli podawałam w dzień, najpierw ściągałąm swoje i mieszałam z mm a później już samo mm i tydzień czasu i małą piła już z butelki i pije do teraz
hmmm bardzo ciekawy sposób trzeba będzie wypróbować

Stary 2012-05-21, 13:25   #4456
goldika
Zakorzenienie

basiula pewnie masz racje. niech jyz te zeby wyjda

chcialam wyjsc na trawnik z mlodym ale w sloncu mam 40st w cieniu 29...
Stary 2012-05-21, 13:27   #4457
dygotka8
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez owieczka86 Pokaż wiadomość
u mnie Filip je tak do 10 minut,czasem dłużej ale wtedy zazwyczaj przysypia więc z przerwami.
u mnie też z przyzypianiem to dłużej je

Stary 2012-05-21, 13:27   #4458
goldika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sozaa Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny!

Dłuygo mnie tutaj nie było! wybaczcie, ale nie nadrobie, bo to jakies 100 stron bym miała!

Ja wróciłam do pracy dwa tygodnie temu, ale jest Ok, w sumie to czułam sie jak po dwutygodniowym urlopie :p Szybko sie wdrożyłam w moje stare zadania. I cieszę się, że wróciłam, bo jak juz wszystko ogarne z moich obowiązkow służobowych i mam maly przestój w pracy to czytam notatki i nadrabiam zaległości studenckie, a juz mi sie zaczęły zaliczenia.
Ania zostaje z moja mamą i chyba im sie to podoba. TZ ma teraz tacierzynski, ale i tak mama chce, zeby przywozic Ania co 3 dni chociaz, ale zeby zul nie mial za dobrze, to zostawiam mu liste rzeczy do zrobienia!
Ania dorobiła sie dwoch ząbków, ma 7 kg. nosi rozmiar 74, bo dluga strasznie! No i zarazilam ja kaszlem, ale jak z nia byłam u lekarza, to powiedział, że bardzo dobrz znosi infekcje, nie goraczkuje, nie marudzi, więc zaprponował tylko wapno i vit. c no i pomogło!

Teraz moge was podczytywac codziennie w pracy!
i dobrze zulowi
fajnie ze bedziesz teraz czesciej zagladac
Stary 2012-05-21, 13:46   #4459
nettka_
Zadomowienie

sara piękne foteczki

---------- Dopisano o 14:39 ---------- Poprzedni post napisano o 14:32 ----------

Cytat:
Ale Tż zrobił mi wczoraj niespodzianke!!!!
powiedział, że mam się ubierać, przyniósl z piwnicy mój sprzęt do jazdy konnej i zabrał mnie na jazdę od lat marzyłam, żeby znowu wsiąść na konia
co najciekawsze okazało się, że z jazdą konno to jak z jazdą na rowerze mimo, że ostatnio jeździłam w 2LO to wczoraj bez problemu nawet galopowałam! Chyba wrócę do tej pasji na dobre bo atmosfera w stajni genialna! dorzucam fotkę na Valvo

wow super się prezentujesz

---------- Dopisano o 14:46 ---------- Poprzedni post napisano o 14:39 ----------

Cytat:
wczoraj Olkowi stuknnelo pol roczku

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-05-21, 13:47   #4460
dygotka8
Zakorzenienie

Cytat:
basiula pewnie masz racje. niech jyz te zeby wyjda

chcialam wyjsc na trawnik z mlodym ale w sloncu mam 40st w cieniu 29...
ja przeczytałam,że w słońcu masz 29 a w cieniu 40:brzy dal:
u mnie za oknem w cieniu 26,a w domu 23,a ja w bluzie siedzę

Stary 2012-05-21, 13:57   #4461
oolong
Zakorzenienie

Cytat:
ale plula nim? bo ktoras z dziewczyn pisala, ze dziecko zanim zaakceptuje nowy skal to musi byc ok 5-10podejsc wiec moze jeszcze sie przekona?
tradycyjnie z braku czasu czytam i odpowiadam tylko na ostatnią stronę
mój od razu je cały słoik
ważył 8700 tydzień temu, a jeszcze 3 dni mu brak do skończonych 6miesięcy
spacerki odbywamy koło 9, bo później jest i pewnie będzie przez jakieś 2-3miesiące z przerwami zbyt gorąco. Starszy może sie potaplać w baseniku, a młodszy poleżeć w cieniu na kocu.

oolong jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-21, 14:03   #4462
glamourous
Zakorzenienie

Ufff a my sie poprazylismy 2 godz na placu zabaw- tym razem nie w parku ale na kompletnej patelni
Chlopcy zaliczyli pierwszy razw piaskownicy a sonia w drodze powrotnej szybki przeglad dentystyczny
Ja jestem ugotowana... A bachorki jak stokrotki, to pewnie genetycznie domieszka krwi hinduskiej
Nazarlam sie ciastek i mini paczuszkow, zamowilam kilka kosmetykow w oriflamie ( hehe nawet na placu zabaw mozna zakupy porobic) no i tak nam pol dnia minelo
Stary 2012-05-21, 14:23   #4463
dygotka8
Zakorzenienie

a ja zjadłam z pół paczki biszkoptów...bo one są do herbaty-tak na opakowaniu napisali,a że ja herbatke piję to przecież nie mogłam ich nie skosztować....

jakby się ktorejś z Was nudziło to zapraszam do klubu-może któraś mi coś doradzi

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-05-21, 14:26   #4464
kasia_aa
Zadomowienie

Cytat:
to tylko takie moje luzne rozkminki wiec prosze nie brac do siebie, bo duzo z Was daje chrupki
ja też tak podobnie myśle oczywiście bardzo chciałabym czasem zatkać buzie jakims chrupkiem (ale jeszcze nie daje) tylko że boje si eże to potem sie bedzie tak konczyć ze obiadu nie, kolacji nie, tylko przekąski, jasne ze nie wszystko jest czarne labo białe ze są deserki itp i sytuacje wyjątkowe tak jak wspominana wczesniej - głod gdzieś w terenie i zatkanie wrzeszczącego z glodu dziecka w drodze do domu

a temat dla mnie bardzo na miejscu bo dzwoniła do mnie dziś PEWNA pani...że taki jeden maluch od kolezanki (tydzien mlodszy) wszytko juz je wszytko! nawet dali mu ostatnio bitą smietane i wogole wszystko ze stołu daja mu probowac...co ja skwitowałam ze mama tego malucha chyba lekko przegina, a ta PEWNA pani odpowiedziala że właśnie dobrze ze maluch jest juz dużo większy od mojego i wogole nie placze i cały czas sie śmieje (jakby to mialo jakiś związek...) i oczywiscie podniosla mi ciśnienie;/bo ta PEWNA pani z drugą PEWNĄ panią zdziwione ze ja jeszcze mojemu miesa nie daje...brak mi słow

wogole moj mały tez sie smieje do wszysrtkich z wyjatkiem tych dwoch pan...zupelnie nie wiem dlaczego

no i powysze napisałamm apropo tego podjadania, potem dzieci rozepchane, otyłe, nierozumiem takiego wciskania teraz takim malym dzieciaczkom jedzenia "dla doroslych" za chwile usłysze ze kebaba wcinał nierozumiem wogole po co tak ona zapycha to dziecko

a te dwie panie tez sie zachwile odemnie dowiedza co ja o tym wszystim mysle jak tak dalej pojdzie i juz wiem ze w najblizszym xczasie nie dostana małego samego bez mojej albo tzta opieki, potem sie bede zastanawiac skad wysypki albo bole brzuszka

ale sie wygadałam

---------- Dopisano o 15:26 ---------- Poprzedni post napisano o 15:24 ----------

Cytat:
a ja zjadłam z pół paczki biszkoptów...bo one są do herbaty-tak na opakowaniu napisali,a że ja herbatke piję to przecież nie mogłam ich nie skosztować....

jakby się ktorejś z Was nudziło to zapraszam do klubu-może któraś mi coś doradzi
biszkopty do herbaty....pyyycha
kasia_aa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-21, 14:34   #4465
dygotka8
Zakorzenienie

Kasiaa-mam nadzieję,że za bardzo słó tej PANI do siebie nie bierzesz
dobrze,że nie karmisz wszytskim co popadnie,każda z nas ma swój rozum i każda z nas jest matka dla swoich dzicie i to my decydujemy póki co kiedy i co ma zjeść.oczywiście można coś zasugerować,podpowiedzieć ,a nei takie farmazony opowi
a te biszkopty to po obiedzie bo ja niestety ni umiem nie jesćciągle gęba musi mi się ruszać i tak się dziwię,że nie roztyłam się przez te ciagłe podjadanie....
no i głowa zaczyna mnei pobolewać

Edytowane przez dygotka8
Czas edycji: 2012-05-21 o 14:35
Stary 2012-05-21, 14:37   #4466
agnieszka 0605
Zakorzenienie

Cytat:
ja w ogóle mam dziś mega doła przez tą alergię, wyć mi się chce jeszcze czytam w necie że ze skazy się wyrasta a azs jest na całe życie

Jak Cię strasznie podziwiam

Cytat:
Napisane przez muffinka90 Pokaż wiadomość
[/COLOR]mlody wstal wyspany i sie bawi, wtf??
no u nas było tak od 2 do 5 w nocy i wtf ja się pytam

Cytat:
Napisane przez Oliveira79 Pokaż wiadomość
do dziewczyn, które juz chrzciły - czy dawalyście gosciom jakies symboliczne upominki-drobiazgi jako podziękowania dla gości? Mam juz pomysł, ale ciekawa jestem jak u Was to wygladalo?

I czy dawalyscie jakis prezent-pamiatkę swoim dzieciom - od rodzicow?
na chrzest nie, ale na wesele już tak

nie, ale może warto by pomyśleć. W tym roku będzie w rodzinie kilka chrztów, więc pewnie zamówię coś w prezencie to i dla Amelki kupię
tutaj są też ładne, ale drogie http://prezentynachrzest.com/obrazki,c,335

Cytat:
Napisane przez kasia_aa Pokaż wiadomość
mamy karmiące - chciałam was spytać czy pijecie kawe?
czasem piję i właśnie nie wiem czy to nie od tego są te nocne zabawy

Cytat:
Napisane przez glamourous Pokaż wiadomość
Dziewczyny tez macie czasem ze sie nic wam nie chce?
hmmmmm średnio 6 razy w tygodniu

Cytat:
a witaminę D dajecie rano czy wieczorem czy w środku dnia??o ile dajecie oczywiście..bo niby skąd mam rano wiedzieć czy na 100% pogoda będzie super słoneczna ...
daję codziennie, wieczorem

Cytat:
Napisane przez nettka_ Pokaż wiadomość
hmmm tylko jaki kubek? nie kapek?
polecają doidy - u nas Amelka z niego coś wypije (od 4 m. ), ale bez szaleństw

Cytat:
Napisane przez OlusiaS Pokaż wiadomość
ok 5-10 minut, ale my zawsze tak jedliśmy

Twoje zdanie jest twoje, wiec zapewne rożni się od mojego.

Edytowane przez agnieszka 0605
Czas edycji: 2012-05-21 o 14:40
agnieszka 0605 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-21, 14:42   #4467
princessskaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez owieczka86 Pokaż wiadomość
princessskaa - my mieliśmy podziekowania dla gości na weselu i na chrzcinach Filipka też.na weselu u brata ciotecznego dostaliśmy aniołki a u szfagra były ich zdjęcia z podziękowaniami.

dziewczyny mam pytanie czy Wasze dzieci ulewają pokarm?? do kiedy to może trwać??
Popieram takie podziękowania, super pamiątka

Z tym ulewaniem to nie wiem ile to moze trwać, ale jak zapyt pediatry kilka dni temu czy to norma to mówiła, że tak, bo dzidzia dużo się rusza i brzucholka uciska.

Wróciłyśmy ze spaceru i zakupów kosmetyczno-spożywczych. Kupiłam fajny balsam cztery pory roku z drobinkami - ładnie skóra wygląda, lekko pobłyskuje Jak ktoś lubi takie szmery bajery to polecam

---------- Dopisano o 15:40 ---------- Poprzedni post napisano o 15:39 ----------

Cytat:
nie wiem, nie słyszałam o tym

---------- Dopisano o 15:42 ---------- Poprzedni post napisano o 15:40 ----------

Cytat:
Napisane przez nettka_ Pokaż wiadomość
Dzięki za kciuki. Tż sobie bardzo dobrze poradził ale mała z butli nie piła
i nie jadła?
princessskaa jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-05-21, 14:42   #4468
kasia_aa
Zadomowienie

właśnie Dygotka też tak uważam ze to każda matka decyduje i koniec! i ni ebiore ich słow do siebie tylko że denerwuje sie potem nie potrzebnie;/ ja tez taką paczke biszkoptów to na jedno posiedzenie potrafiłam machnąć, teraz sie troche staram opanowywać żeby nie było że si eza chwile w drzwiach nie zmieszek ok lece do mlodego bo wrzeszczy i obad czas przygotować
kasia_aa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-21, 14:46   #4469
OlusiaS
Wtajemniczenie

kasia_aa uwielbiam takie PEWNE PANIE .Tez znam taka jedna ,grrr
Stary 2012-05-21, 15:33   #4470
Oliveira79
Zadomowienie

witam kobietki popołudniowo

ale upał dzisiaj u nas, masakra! (w słońcu 42, w domu 25 )

my juz po miejskim maratonie zalatwilam wszystko co chciałam: strój dla Oliego na dzien matki, wizyta w banku, u fotografa - w sprawie sesji na chrzest Bianki, wizyta w pracy (wczasy pod gruszą mogę jutro odebrac ) i koszmarny powrót autobusem miejskim - w polowie trasy Bianka sie zbuntowała i pokazała ile ma sił w płucach ja też miałam ochote wyć z tego upału, to się dziecku nie dziwię (jej wypada, mi nie )

---------- Dopisano o 16:03 ---------- Poprzedni post napisano o 15:59 ----------

Cytat:
Napisane przez pokszyfka Pokaż wiadomość

co do pamiątek na chrzest to ja się nie znam, u nas czegoś takiego nie było. na ślubie każdy dostawał ciacho i takiego aniołka
http://allegro.pl/podziekowania-anio...299618283.html

może crzestnym takie konkretne jak pokazałaś Oli a reszcie takie ooo
tylko te konkretne co pokazalam to jako pamiątka ode mnie dla Małej a dla gości w ramach podziękowania symbolicznie coś takiego
http://allegro.pl/aniolki-podziekowa...293163781.html
albo
http://allegro.pl/aniolek-podziekowa...322746515.html

wlaśnie w takiej formie żeby nie bylo klopotu co z tym potem zrobic po prostu mozna przyczepic do kluczy - każdy chyba ma klucze

dodatkowo karteczka z podziękowaniem dla gości
http://allegro.pl/podziekowania-dla-...327469028.html

a dla chrzestnych tez specjalne
http://allegro.pl/podziekowania-dla-...339159338.html
i podobne dla ojca chrzestnego

mysle że to wszystko dużo mnie nie wyniesie a bedzie milym gestem w strone gości

---------- Dopisano o 16:05 ---------- Poprzedni post napisano o 16:03 ----------

Cytat:
Napisane przez princessskaa Pokaż wiadomość
fajne i w przystępnej cenie

Ale ja jeszcze nie spotkałam się z podarunkami dla gości
a ja tak, ale chodzi naprawdę o symbol a nie jakiś prezent

---------- Dopisano o 16:33 ---------- Poprzedni post napisano o 16:05 ----------

pamietacie zdjęcie Bianki w białej sukience w czarne grochy które jakis czas temu Wam pokazałam? otóz okazało się... że kiecka jest już za mala (no bo jakby nie bylo, to rozmiar 0-3 mies nie za ciekawie bedzie wygladał na 6-miesięczniaczce - tzn. zalożyłam bez problemu tylko na długośc... jakas taka krótka calego pampka jej widac i nie wygląda to ladnie) no to niewiele mysląc poszperałam na All, na chybil trafił bez nadziei na sukces wpisałam nazwe firmy i wiecie ze znalazłam identyczną tylko rozmiar 6-9 mies? jestem przeszczęsliwa bo starsznie mi się ta kiecunia podoba i juz myslalam ze pozostanie mi podziwianie jej na wieszaku aha! no i nie dość że znalazłam to wlasnie dzisiaj wygrałam aukcję - cale 9,90zł (nie pisałam wczesniej bo nie chciałam zapeszyc - czasem tak mam że sobie coś obserwuje i ktoś mi sprzata sprzed nosa a na niej wyjatkowo mi zależalo bo niedługo dwa wesela)

http://allegro.pl/show_item.php?item...750#tabsAnchor

no przynajmniej Bianeczka ma juz kreację

Oliveira79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości