Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część X - Strona 100 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-05-21, 13:24   #2971
Paula SHIN
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część X

Cytat:
Napisane przez asia665 Pokaż wiadomość

A ja już wróciłam z miasta. I powiem Wam,że albo jestem nienormalna albo mam jakiegoś pecha jeśli chodzi o apteki. Pewnie niektóre z Was pamiętają moją przygode kupowania butelki w aptece.
Dzisiaj poszłam do innej apteki , po te majtki siateczkowe-ale nie było. I zapytałam się czy dostane jakiś krem chroniący przed słońcem dla noworodka. Farmaceutka mówi " A ile dziecko ma?" .Odpowiadam,że mówiłam że chce dla noworodka, a dziecka jeszcze nie ma. Na co ona mi mówi ,że wszystkie kremy są od 3 m.ż. i że przecież taki maluch i tak jeździ osłonięty w gondoli . I że lepiej jak kupie takie rzeczy po porodzie. (Za mną stała kobieta koło 50tki i mówi"tak ma pani racje,bo po co teraz przed narodzeniem kupować " .
Już chciałam wychodzić, a tutaj słysze ,jak farmaceutka która była w innym pomieszczeniu mówi" Dlaczego ty mówisz że nie ma kremu dla noworodków?" A ta farmaceutka mówi " Bo i tak nie ma sensu żeby pani teraz kupowała jak jeszcze dziecka nie ma na świecie" . A ta druga farmaceutka jej odpowiada " Ale to nie powinno ciebie interesować, pani chce krem dla noworodka bo woli przygotować wszystko przed narodzinami i mieć już go w domu.Proszę daj ten krem z Ziajki" . Ta z wielką łaską dała mi ten krem, ta kobieta co stała za mną patrzyła na mnie jak na kosmite . Na koniec pani farmaceutka,która kazała mi dać krem z ziajki przeprosiła mnie za swoją koleżanke i dała jakiś krem czy maść do brodawek -gratis .
Glupia sytuacja, ale fajnie ze tak sie skonczylo

Bardzo, bardzo, bardzo szczesliwa
Nasze Drugie Dziecko

Paula SHIN jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-21, 13:26   #2972
blueberry88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez phdwao Pokaż wiadomość
Dziewczyny wiesci mam piekne: maly ok,wazy 1600,rosnie wzorowo,lezy glowka do dolu, szyjka dluga 3,9 cm,pani doktor wogole nie miala pretensji ze nie bralam relanium takze wizyta za miesiac
super! A jak ciśnienie na wizycie?

Cytat:
Napisane przez ajka89 Pokaż wiadomość

Ja nie wiem jak Wy sobie radzicie bez myszki. Mnie strasznie wkurza przewijanie bez myszki ale pewnie to kwestia przyzwyczajenia
Na touchpadzie można przesuwać jednym lub dwoma palcami i to jest wygodne

asia665, dobrze jej ta druga babka powiedziała! Co za idiotyzm Dlatego ja szukam w necie i idę już z konkretną nazwą - czasem to naprawdę można się zdenerwować. W ogóle co je to obchodzi?!?
blueberry88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-21, 13:27   #2973
prince_polo
Zakorzenienie

ale zrobilam dobrą pomidorową

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
prince_polo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-21, 13:28   #2974
lipus89
Rozeznanie

hej hej piękna pogoda dziś.
jakby któraś była zainteresowana, to w Lidlu od czwartku : http://www.lidl.pl/cps/rde/xchg/lidl...fferdate=27022

lipus89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-21, 13:33   #2975
KarolinaPW
Zadomowienie

Cytat:
A ja już wróciłam z miasta. I powiem Wam,że albo jestem nienormalna albo mam jakiegoś pecha jeśli chodzi o apteki. Pewnie niektóre z Was pamiętają moją przygode kupowania butelki w aptece.
Dzisiaj poszłam do innej apteki , po te majtki siateczkowe-ale nie było. I zapytałam się czy dostane jakiś krem chroniący przed słońcem dla noworodka. Farmaceutka mówi " A ile dziecko ma?" .Odpowiadam,że mówiłam że chce dla noworodka, a dziecka jeszcze nie ma. Na co ona mi mówi ,że wszystkie kremy są od 3 m.ż. i że przecież taki maluch i tak jeździ osłonięty w gondoli . I że lepiej jak kupie takie rzeczy po porodzie. (Za mną stała kobieta koło 50tki i mówi"tak ma pani racje,bo po co teraz przed narodzeniem kupować " .
Już chciałam wychodzić, a tutaj słysze ,jak farmaceutka która była w innym pomieszczeniu mówi" Dlaczego ty mówisz że nie ma kremu dla noworodków?" A ta farmaceutka mówi " Bo i tak nie ma sensu żeby pani teraz kupowała jak jeszcze dziecka nie ma na świecie" . A ta druga farmaceutka jej odpowiada " Ale to nie powinno ciebie interesować, pani chce krem dla noworodka bo woli przygotować wszystko przed narodzinami i mieć już go w domu.Proszę daj ten krem z Ziajki" . Ta z wielką łaską dała mi ten krem, ta kobieta co stała za mną patrzyła na mnie jak na kosmite . Na koniec pani farmaceutka,która kazała mi dać krem z ziajki przeprosiła mnie za swoją koleżanke i dała jakiś krem czy maść do brodawek -gratis .
Rzeczywiście jakiś pech w tych aptekach, babsko okropne, to nie jej sprawa, przecież można kupować co się człowiekowi żywnie podoba (w granicach prawa oczywiście) i jej nic do tego, fajnie się ta druga zachowała, tyle dobrego
Cytat:
Napisane przez Balbinka1983 Pokaż wiadomość
Jakby któraś z Was się głowiła nad tym co zjeść na obiad: http://www.kwestiasmaku.com/kuchnia_...a/przepis.html robiłam wczoraj mniam
Wygląda rewelacyjnie, na pewno jest pyszna, w wersji bez ziemniaków mogłabym też zjeść
Ciekawe czy wyszłoby z mrożonego szpinaku, bo tylko taki mam

A, zapomniałam się Wam pochwalić, ze zrobiłam ciastka bezmączne z fasoli (z tego bloga co wklejałam parę dni temu) i wyszły bardzo dobre, zjadłam z 6 i cukier nie podskoczył jupi!!!! W tym tygodniu zrobię też takie pieczywo
And you’re crying
When you’re by my side
There is no defence
I forget to sense I’m dying"

KarolinaPW jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-21, 13:36   #2976
asia665
Wtajemniczenie

Cytat:
Kurde ale się kiepsko czuję kręci mi się w głowie i czuję jakbym miała zemdleć siedzę w pracy i jest włączona klima więc to nie od upału... Poprosiłam męża żeby po mnie przyjechał dziś ta wizyta i ginki to jej o tym powiem. Może to ciśnienie??? naprawdę kiepsko się czuję
Ja tak miałam rano. Możliwe,że to ciśnienie .
Trzymam kciuki za wizytę

Cytat:
Napisane przez Maciejka__ Pokaż wiadomość
Co za przypadek. Zdaniem niektórych pewnie najlepiej zostawić noworodka w domu i dopiero wtedy wybrać się na zakupy.
Mama czasem chodzi do sklepu z fajnymi ciuchami, a sprzedawczyni albo stwierdza, że niczego dla niej nie ma, albo daje rozmiary namiotowe i trzeba się uprzeć, żeby łaskawie podała z półki właściwy. Po prostu niektórzy "wiedzą lepiej".
To widzę,że nie tylko w aptekach się dzieją takie sytuacje

Cytat:
Napisane przez hanjah Pokaż wiadomość
Lekarka powiedziała, że powinnam być bezpieczna jeśli chorowałam w dzieciństwie.
W ogóle zapytała czy to nasze jedyne dziecko, a ja jej pokazuję brzuch i mówię że tu jest drugie Na co ona, że prawie nie widać Akurat tak siedziałam, że rzeczywiście mogła nie widzieć, no ale to 33. tydzień w końcu
Haniu widzisz,taka z Ciebie laseczka że i ciąży nie widać

Cytat:
Napisane przez linzey Pokaż wiadomość

Masakra co za kobieta
A daj spokój

Cytat:
Napisane przez chmielinka Pokaż wiadomość

dziękuję
jednak zaryzykowałam i ją kupiłam... może nie będzie tak źle
Jeśli Ci się nie spodoba to kupisz jakąś inną

Cytat:
Napisane przez ewka5891 Pokaż wiadomość
matko co za ludzie... co ją obchodzi czy dziecko sie urodzilo czy nie. ??
Przeciez to kazdego osobista sprawa kiedy i jakie robi zakupy.
No chyba farmaceutka wyszła z założenia,że wie lepiej

Cytat:
Napisane przez modnisia86 Pokaż wiadomość
rzeczywiście nie masz szczęścia do zakupów w aptekach wszyscy uważają żeby nie zapeszać i kupować na ostatnia chwilę, moja szwagierka tak zrobiła. To jej mąż po narodzinach dziecka te dni co oni w szpitalu spędzili latał po sklepach i kupował wszytko na gwałt przepłacając. Bo liczył się czas a nie to co on chciał. No i on był zestresowany i ona bo to nie było tego a to tamtego. Tylko ciągle dzwoniła i prosiła kup to kup tamto.
No właśnie dlatego wolę mieć wszystko wcześniej kupione

Cytat:
Napisane przez ewurka Pokaż wiadomość
Polska rzeczywistość ja też na urlopie spotkałam się z takimi sytuacjami, jednak ja je ignorowałam...do pewnego momentu i już w któryś dzień nie wytrzymałam i nazwałam kobiete "pindą" taka była zołzowata i nie miła...masakra!

Dziewczyny dzisiaj moja kolej na lepienie pierogów farszu wyszło mi tyle, że chyba się zalepie a wczoraj zrobiłam truskawkową crumble, ale była pyszna
Ad1.
Ad2. Ale za to będziesz miała obiad na 2 dni

Cytat:
Jakby któraś z Was się głowiła nad tym co zjeść na obiad: http://www.kwestiasmaku.com/kuchnia_...a/przepis.html robiłam wczoraj mniam
Wygląda jak pizza

Cytat:
Napisane przez Linka25 Pokaż wiadomość
Asia niby można (chodzi o ten krem) Są to filtry mineralne?
Pamiętajmy jednak że maluch w pierwszych miesiacach w ogóle nie powinien być wystawiany na słońce. Druga sprawa to witamina D. Najpierw całkowicie blokujemy a potem podajemy wit. D Ja nie wiem czy będę używała tych kremów. Tym bardziej że rodzę pod koniec lipca a sierpień często bywa już chłodniejszy i nie tak słoneczny, zobaczymy
Ja na wszelki wypadek wolę mieć ten kremik . Podejrzewam,że większość dni będę spędzała na podwórku więc w razie "W" będzie w sam raz

Substancje aktywne : filtr mineralny,witamina E, prowitamina B5

"...i jesteś już mym świadomym tak wolnym w niewoli."

Jestem mamą

asia665 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-21, 13:38   #2977
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
dokładnie w ilu stopniach pierzesz?
Ja piorę w 30 stopniach. Na większości ubranek jest napisane, że prać można w max 40-tu. Po wypraniu w dzidziusiowym proszku, wyprasuję ubranka. Ale chyba tylko ten jeden raz wszystkie. Potem nie będę już prasować tych, które tego nie wymagają. Co do płynu do płukania, położna mi odradziła, bo takiemu maluszkowi należy ograniczyć ilość chemii do minimum. Zwłaszcza, że po tego rodzaju specyfikach dzieci lubią się uczulać- to słowa położnej.

Cytat:
Pumas to ja jestem jeszcze z tych, które jeszcze sie nie zabrały za to
Ja jakoś wolę wyprać 3 tyg przed a nie 2 miesiące, a mnie jeszcze 2 miesiące zostały
Ciuszków to chyba nie trzeba prasować, no tylko względy estetyczne

Ale podejrzewam że później jak już dziecko będzie to będę wolała ten czas przeznaczyć na coś innego niz prasowanie

depoison - może jutro Zosia bedzie bardziej aktywna? Najważniejsze że w ogóle ja czujesz

---------- Dopisano o 22:08 ---------- Poprzedni post napisano o 22:04 ----------

Ja się z Tobą zgodzę.
A tak w ogóle to w jakiej temperaturze trzeba prać? W tych programach niemowlęcych, dzieciecych, pewnie każda ma takie, one są na 90 stopni..?
A co jeśli Twój bobas postanowi urodzić się wcześniej?
Irmusia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-21, 13:48   #2978
karolka110
Wtajemniczenie

a tak oto moja Liluśka słucha Mozartaoczywiście nie za głośno
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 2012-05-21 13.41.12-crop.jpg (21,6 KB, 40 załadowań)
Stary 2012-05-21, 13:57   #2979
Linka25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Irmusia81 Pokaż wiadomość

A co jeśli Twój bobas postanowi urodzić się wcześniej?
Jeśli 2-3 tygodnie wcześniej czyli w terminie to będę gotowa. Od lipca zamierzam być gotowa a tp na koniec. Póki co do lipca jest jeszcze trochę czasu i zdąrzyłabym wyprać ciuszki jakieś 40 razy
A jak wcześniej jeszcze (odpukac odpukać) to chyba nie sądziesz ze wcześniaka sie zabiera ze sobą do domu zaraz po porodzie?

---------- Dopisano o 13:57 ---------- Poprzedni post napisano o 13:55 ----------

Cytat:
Ja piorę w 30 stopniach. Na większości ubranek jest napisane, że prać można w max 40-tu. Po wypraniu w dzidziusiowym proszku, wyprasuję ubranka. Ale chyba tylko ten jeden raz wszystkie. Potem nie będę już prasować tych, które tego nie wymagają. Co do płynu do płukania, położna mi odradziła, bo takiemu maluszkowi należy ograniczyć ilość chemii do minimum. Zwłaszcza, że po tego rodzaju specyfikach dzieci lubią się uczulać- to słowa położnej.

mnie połozna też odradziła płyn do płukania
dodatkowa chemia i dodatkowy zapach (mocniejszy) a dzieci tego nie lubią

Edytowane przez Linka25
Czas edycji: 2012-05-21 o 13:58
Linka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-21, 14:01   #2980
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez natee Pokaż wiadomość
to i ja sie wypowiem na temat prania

ciuszki wypiore oczywiście w specjalnym proszku (a raczej żelu, bo wole tę postać) i płynie zmiękczającym (kupiłam taki sensitive bezpieczny dla dzieciaczków) raczej będzie to temp 40-50 stopni, bo to w zupełności wystarcza. powiem Wam, ze już dwie osoby powiedziały mi , ze teraz już się nie gotuje tych dziecięcych ciuszków, po to są proszki z aktywnym tlenem, które dopierają wszystko.
prasowanie też raczej sobie odpuszcze, bo jak widze większość, nie mam tego w zwyczaju. chyba, ze będą to ciuszki, które będą ze względów estetycznych tego wymagały.

---------- Dopisano o 00:09 ---------- Poprzedni post napisano o 00:05 ----------

już po północy, więc pochwale się, że zaczęłam 8 miesiąc
Gratuluję 8 miesiąca

Cytat:
Kolejna bezsenna noc
Nie wiem czy Dorotka nie będzie mieć ospy Wczoraj wysypało córkę koleżanki, z którą Dorotka w zeszłym tyg miała kontakt. Nie wiadomo czy to ospa, ale póki co tak wygląda...
W nocy nasza mała miała gorączkę i wymiotowała W końcu zasnęła o 4.
Tż zadzwonił do pracy po dzień wolny. Pójdziemy z nią do GP, a po południu mamy wizytę u immunologa...
Biedna Dorotka Mam nadzieję, że to nie ospa...
Cytat:
Wczoraj pierwsza czerwcówka urodziła
Fajnie

Cytat:
Napisane przez agusiaaaa1234 Pokaż wiadomość
Js piorę tak samo, a żeby nie stracić cierpliwości robie kilka małych prań, zamiast jednego wielkiego

Ja też sobie podzielę na kilka części te wszystkie ciuszki, żeby nie zwariować przy żelazku
Cytat:
Napisane przez prince_polo Pokaż wiadomość
mam cały czas napiety brzuch i taki obolały
a jutro przed wizytą mam w szpitalu na ktg sie zgłosic
Ja też mam napięty i bolesny
Nie wiem o co chodzi, bo boli mnie góra brzucha, nad pępkiem i po bokach.
Mam umówioną wizytę w czwartek, ale może zadzwonię do gin wcześniej, bo już mnie tak ciągnie od soboty (oczywiście z przerwami, ale ból powraca)
Stary 2012-05-21, 14:10   #2981
Linka25
Zakorzenienie

A ja od paru dni to mam dziwną przypadłość. Piecze mnie jakby skóra ale w rzeczywistości to chyba ból pod prawą piersią. Uczucie jakby skóra szczypała i piekła, okropność.. I to mocno.
Myślę, ze to bolą jakieś narządy wewnętrzne (co jest po prawej stronie??) wskutek ich ściśniecia ale nie wiem...
Stary 2012-05-21, 14:10   #2982
phdwao
Zakorzenienie

Blue cisnienie 160/100 pani doktor juz nic nie mowila tylko sie smiala,bo wyniki holtera ja uspokoily

Cytat:
Ja piorę w 30 stopniach. Na większości ubranek jest napisane, że prać można w max 40-tu. Po wypraniu w dzidziusiowym proszku, wyprasuję ubranka. Ale chyba tylko ten jeden raz wszystkie. Potem nie będę już prasować tych, które tego nie wymagają. Co do płynu do płukania, położna mi odradziła, bo takiemu maluszkowi należy ograniczyć ilość chemii do minimum. Zwłaszcza, że po tego rodzaju specyfikach dzieci lubią się uczulać-
aha dobrze wiedziec ile ostatnio Twoj dzidzius wazyl bo umknelo mi?
phdwao jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-21, 14:14   #2983
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
no tak, ale zakładam, że każda z nas poważnie podchodzi do wyboru imienia i można równie poważnie wybrac szybko i bezbolesnie

ja teak samo, szczegolnie gdy teraz będzie ciepło, bede pewnie znów się męczyć

wytrzymasz do środy, a potem będzie myszka
Niby tylko do środy, ale ja bez myszki, jak bez ręki się czuję

Cytat:
Napisane przez chmielinka Pokaż wiadomość
Witajcie Kochane po tygodniowej przerwie

myślałyście chociaż troszkę o mnie?

tak mi ciężko było się powstrzymać żeby tu nie zaglądać ale się udało i pracę mgr już złożyłam. Teraz czekam na obronę 27/28.06

mam do nadrobienia az 69 str i postaram się to zrobić (ciekawe kiedy mi się uda )

mam nadzieję że wszystko u was w porządku
za napisanie mgr i za wyniki też
Cytat:
Napisane przez Selay Pokaż wiadomość
witajcie kochane,

ja dzisiaj jakos niemialam ochoty isc do pracy, wiec wyslalam smsa do szefa ze pracuje w domu ciekawe co on na to....lepiej praca z domu niz chora

ja dzis mam 30tyd +3 d jak to leciiiiii....

jutro wizyta u ginki wiec podejrzemy malenstwo ... trzymam kciuki za wasze wizyty i gratki za rozpoczete tygdonie

To ja już zaciskam kciukasy na jutro
Cytat:
Cześć witam po weekendzie nie miałam niestety czasu zaglądać od piątku idę na L4 więc będę na wizazu częściej to będzie już prawie 33 tc więc chyba długo popracowałam? Pracowałabym dłużej gdyby nie to, że strasznie mi brzuch często twardnieje dziś zobaczymy Mikiego na Usg wizyta o 14:30 - trzymajcie proszę kciuki
Trzymam kciuki za wizytę
Stary 2012-05-21, 14:18   #2984
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:
Ja też mam napięty i bolesny
Nie wiem o co chodzi, bo boli mnie góra brzucha, nad pępkiem i po bokach.
Mam umówioną wizytę w czwartek, ale może zadzwonię do gin wcześniej, bo już mnie tak ciągnie od soboty (oczywiście z przerwami, ale ból powraca)
ja mam jutro n szczescie wisyte u gina
Cytat:
A ja od paru dni to mam dziwną przypadłość. Piecze mnie jakby skóra ale w rzeczywistości to chyba ból pod prawą piersią. Uczucie jakby skóra szczypała i piekła, okropność.. I to mocno.
Myślę, ze to bolą jakieś narządy wewnętrzne (co jest po prawej stronie??) wskutek ich ściśniecia ale nie wiem...
to ja mam tak samo juz od sporego czasu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!! a nie masz przy dotyku wrazenia ze tej okolicy co wlasnie tak boli nie masz czucia na skorze>? jak by zdrentwiała byla cos w tym stylu mnie to strasznie meczy, bo od dlugiego czasu to mam, a spac na prawym boku nie moge bo zaraz zaczyna wlasnie bolec bardziej

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
Stary 2012-05-21, 14:20   #2985
Kasik_12
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Kasik_12 Pokaż wiadomość
Cześć mamusie

Witam po chwilowej nieobecności , weekend spędziłam na dwóch uroczystościach( chrzest mojego chrześniaka i przyjęcie chrześniaczki )Od tego obżarstwa dzisiaj od rana miałam ostre skurcze w podbrzuszu przestraszyłam się , ze to może skurcze porodowe się zaczęły, ale wzięłam nospę i zjadłam śliwki i moment mnie przeczyściło , więc to jelita , nigdy wcześniej nie miałam takich bolesnych bóli . Mała zaczęła od razu kopać i szaleć w brzuszku, chyba tez sie przestraszyła

A z przyjemnych wiadomości to zaczęłyśmy 35 tydzień , a za tydzień pierwsze Ktg i wizyta u gina.

Gratki dziewczyny za rozpoczęte tygodnie i powodzonka na wizytach , lecę Was nadrabiać
Dziewczyny nadal mam biegunkę boję się , ze to albo jelitówka albo przeczyszcza mnie przed porodem . bo kiedyś czytałam ze to jeden z początkowych symptomów zbliżającego się porodu , czy to możliwe ? i do tego spałam przed chwilą jak nigdy 2 godziny ( mam problem z zasniecięciem w dzień):pros i:
Kasik_12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-21, 14:21   #2986
hanjah
Zakorzenienie

Cytat:
Haniu widzisz,taka z Ciebie laseczka że i ciąży nie widać
E tam, właśnie grubas jestem

Zbieramy się na wizytę, buziaki i do wieczora.
hanjah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-21, 14:33   #2987
Linka25
Zakorzenienie

Cytat:
to ja mam tak samo juz od sporego czasu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!! a nie masz przy dotyku wrazenia ze tej okolicy co wlasnie tak boli nie masz czucia na skorze>? jak by zdrentwiała byla cos w tym stylu mnie to strasznie meczy, bo od dlugiego czasu to mam, a spac na prawym boku nie moge bo zaraz zaczyna wlasnie bolec bardziej
Tak to miejsce czuję takie jakby podraznione czy coś. Aż oglądałam w lustrze czy ze skórą się nic nie dzieje w tym miejscu ale nie, wygląda normalnie.
A boli i piecze i szczypie, nie do wytrzymania to jest. Na szczęście to uczucie pojawia sie i znika, nie trwa non stop.
A u Ciebie też po prawej stronie? Tak pod piersią, tak gdzie jest zebro? Mała ma u mnie nóżki tuż pod prawym żebrem właśnie, ogólnie to ciasnota tam panuje niesamowita

---------- Dopisano o 14:31 ---------- Poprzedni post napisano o 14:30 ----------

Cytat:
Dziewczyny nadal mam biegunkę boję się , ze to albo jelitówka albo przeczyszcza mnie przed porodem . bo kiedyś czytałam ze to jeden z początkowych symptomów zbliżającego się porodu , czy to możliwe ? i do tego spałam przed chwilą jak nigdy 2 godziny ( mam problem z zasniecięciem w dzień):pros i:
Spokojnie. Nie sądzę To zapewne "tylko" biegunka.

---------- Dopisano o 14:33 ---------- Poprzedni post napisano o 14:31 ----------

Prince myslę, ze to u nas to moze byc to samo. Pewnie ściśniecie powoduje ten ból, tylko nie wiem co to boli?
Stary 2012-05-21, 14:39   #2988
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:
Tak to miejsce czuję takie jakby podraznione czy coś. Aż oglądałam w lustrze czy ze skórą się nic nie dzieje w tym miejscu ale nie, wygląda normalnie.
A boli i piecze i szczypie, nie do wytrzymania to jest. Na szczęście to uczucie pojawia sie i znika, nie trwa non stop.
A u Ciebie też po prawej stronie? Tak pod piersią, tak gdzie jest zebro? Mała ma u mnie nóżki tuż pod prawym żebrem właśnie, ogólnie to ciasnota tam panuje niesamowita

Prince myslę, ze to u nas to moze byc to samo. Pewnie ściśniecie powoduje ten ból, tylko nie wiem co to boli?
tak u mnie tez sie pojawia i znika te uczucie i ten bol tyle ze moja niema nozek w tym miejscu a boli dokladnie w miejscu gdzie Ty opisałas.
Moja ma kregoslup po prawej stronie glowke na dole a reszte po lewej.
Wiec niewiem co to od czego to i co tam boli

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
Stary 2012-05-21, 14:40   #2989
ewurka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez KarolinaPW Pokaż wiadomość
A, zapomniałam się Wam pochwalić, ze zrobiłam ciastka bezmączne z fasoli (z tego bloga co wklejałam parę dni temu) i wyszły bardzo dobre, zjadłam z 6 i cukier nie podskoczył jupi!!!! W tym tygodniu zrobię też takie pieczywo
Super!!! czyli po malutku uczysz się jeść bez cukru i bez mąki Gratulacje

Cytat:
Napisane przez lipus89 Pokaż wiadomość
hej hej piękna pogoda dziś.
jakby któraś była zainteresowana, to w Lidlu od czwartku : http://www.lidl.pl/cps/rde/xchg/lidl...fferdate=27022
Mam nadzieje, ze w UK w lidlu też to będzie fajne rzeczy!

Balbinka ale to smakowicie wygląda zapisałam w zakładkach

* Aniołek 3.06.2010 [*]

słodkości

ewurka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-21, 14:41   #2990
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agunia82 Pokaż wiadomość
No to się właśnie trochę przeraziłam. Dowiedziałam się, że moja znajoma urodziła w tamtym tyg, to był 36 tydzień ciąży, nawet fenka nie zdążyła odstawić Urodziła cholernie szybko, same parte trwały 15 minut
O kurcze! To dobrze, że z Maleństwem wszystko ok

Cytat:
Napisane przez muminek82 Pokaż wiadomość
Dzień dobry Mamusie
odrazu pożalę sie że miałam koszmarną noc,mały się wiercił tak że nie mogłam zasnąć ale to już standard a ok 24 zaczął boleć mnie ząb a w domu jak na złość żadnej tabletki przeciwbólowej mąż musiał jechać do apteki,naszczęście po tabletce przeszło ale muszę iść do dentysty,
dzisiaj mam wizytę i wymazy
Phdwao i Balbinka trzymam kciuki za Wasze udane wizyty
Nadalka trzymaj się dzielnie!
Agunia jak ja bym chciała tak szybko urodzić tylko w 38 t.c
Biedactwo... kciuki za wizytę

Cytat:
Napisane przez nadalka Pokaż wiadomość
Cześć dziewczęta... ja już wróciłam ze szpitala... byłam tylko w sumie 5 dni a spadło mi 6 kg... myślę że większość to woda, nie będę się cieszyć na zapas.. ale jestem tak zmęczona że idę zaraz spać... do później..
Fajnie, że jesteś już w domku.

Cytat:
Napisane przez karolka110 Pokaż wiadomość
Witam Was Kochane po weekendzienadrobiła m Was od wczoraj....miałam super miły weekendzik-wczoraj wybraliśmy się z Małżem zjeść na miasto-zjadłam pizzę, ale na cienkim cieście i zjadłam jedną gałkę lodów od wtorku nie jem słodyczy i staram się jeść nieco mniej, a bardziej zdrowo-zobaczymy jaki efekt to przyniesie....
ale zaraz wybiorę się po arbuzika

Depioson dziękuję za cynk o tym proszku, akurat w piątek byłam w Rossmanie, odebrałam ten pakiet dla ciężarnych i tam była gazetka w w niej reklama tego proszkuale ja wszystko na razie wyprałam w płynie, proszek pójdzie w ruch przy jakichś ubrudzonych ciuszkach
wózeczek bardzo fajny-prosty, elegancki, bez zbędnych upiększeń

aha i w sobotę zaczęłyśmy 30 tydzień
a w sobotę jadę ostatni raz przed porodem do Polski....nie mogę się doczekać....

Kochana a na kiedy masz termin- i ile na wadze do przodu, bo widzę, że idziemy łeb w łeb
Gratuluję 30 tc
Stary 2012-05-21, 14:50   #2991
Linka25
Zakorzenienie

Cytat:
tak u mnie tez sie pojawia i znika te uczucie i ten bol tyle ze moja niema nozek w tym miejscu a boli dokladnie w miejscu gdzie Ty opisałas.
Moja ma kregoslup po prawej stronie glowke na dole a reszte po lewej.
Wiec niewiem co to od czego to i co tam boli
w sumie to dokładnie nie wiem gdzie co ma, wiem że jest w ułożeniu podłuznym główkowym
pojutrze sie dowiem bo mam usg I chyba pokuszę się o zdjęcia 3d/4d tylko że pewnie i tak będzie ciężko z "dobrymi ujęciami" bo mam łożysko na ścianie przedniej. Ty Prince jak masz łożysko? Bo u Ciebie fotki były super.
Nigdy nie miałam 3d dotychczas i jestem max podekscytowana

Dziś TZ mi napisał smsa, że dziś śniło mu się że Martynka się urodziła zdrowa i śliczna
Stary 2012-05-21, 14:52   #2992
muminek82
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez KarolinaPW Pokaż wiadomość
super!
Cytat:
fajnie
Cytat:
Biedactwo... kciuki za wizytę
dziękuje!
muminek82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-21, 14:52   #2993
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
Cześć mamusie

Witam po chwilowej nieobecności , weekend spędziłam na dwóch uroczystościach( chrzest mojego chrześniaka i przyjęcie chrześniaczki )Od tego obżarstwa dzisiaj od rana miałam ostre skurcze w podbrzuszu przestraszyłam się , ze to może skurcze porodowe się zaczęły, ale wzięłam nospę i zjadłam śliwki i moment mnie przeczyściło , więc to jelita , nigdy wcześniej nie miałam takich bolesnych bóli . Mała zaczęła od razu kopać i szaleć w brzuszku, chyba tez sie przestraszyła

A z przyjemnych wiadomości to zaczęłyśmy 35 tydzień , a za tydzień pierwsze Ktg i wizyta u gina.

Gratki dziewczyny za rozpoczęte tygodnie i powodzonka na wizytach , lecę Was nadrabiać

Gratuluję 35 tc
Cytat:
a ja nie mam myszki przy laptopie, w pracy też nie miałam i jestem tak przyzwyczajona
A ja właśnie nie jestem przyzwyczajona i przyznam, że krew mnie zalewa dzisiaj
Cytat:
Dziewczyny wiesci mam piekne: maly ok,wazy 1600,rosnie wzorowo,lezy glowka do dolu, szyjka dluga 3,9 cm,pani doktor wogole nie miala pretensji ze nie bralam relanium takze wizyta za miesiac

Cudownie! Jaś ślicznie rośnie
Stary 2012-05-21, 14:57   #2994
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:
w sumie to dokładnie nie wiem gdzie co ma, wiem że jest w ułożeniu podłuznym główkowym
pojutrze sie dowiem bo mam usg I chyba pokuszę się o zdjęcia 3d/4d tylko że pewnie i tak będzie ciężko z "dobrymi ujęciami" bo mam łożysko na ścianie przedniej. Ty Prince jak masz łożysko? Bo u Ciebie fotki były super.
Nigdy nie miałam 3d dotychczas i jestem max podekscytowana

Dziś TZ mi napisał smsa, że dziś śniło mu się że Martynka się urodziła zdrowa i śliczna
ja mam na tylnej scianie, pewnie dlatego były wyrazne.

tz mi napisał ze zabiera mnie dzis na lody, na ochłode....

wiec czekam na Niego

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
Stary 2012-05-21, 14:59   #2995
Irmusia81
Zakorzenienie

Asiu Ty to masz przeboje w tych aptekach Dobrze, że ta druga farmaceutka zareagowała.

A co do kremu na słońce, to położna mówiła mi, że nie ma sensu kupować. Maluszka i tak nie wolno wystawiać na słońce i wystarczy posmarować ciałko kremem ochronnym do buzi
Stary 2012-05-21, 15:04   #2996
Linka25
Zakorzenienie

Cytat:
ja mam na tylnej scianie, pewnie dlatego były wyrazne.
no właśnie

Cytat:

A co do kremu na słońce, to położna mówiła mi, że nie ma sensu kupować. Maluszka i tak nie wolno wystawiać na słońce i wystarczy posmarować ciałko kremem ochronnym do buzi
ja też tak sądzę
a jeśli krem to już na pewno nie w 1 miesiącu życia

Czy jest tu ktoś kto:
- ma łożysko na ścianie przedniej
- robił zdjęcia 3d/4d buzi malca i wyszły wyraźne?
Stary 2012-05-21, 15:06   #2997
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
Ale super

Cytat:
Jeśli 2-3 tygodnie wcześniej czyli w terminie to będę gotowa. Od lipca zamierzam być gotowa a tp na koniec. Póki co do lipca jest jeszcze trochę czasu i zdąrzyłabym wyprać ciuszki jakieś 40 razy
A jak wcześniej jeszcze (odpukac odpukać) to chyba nie sądziesz ze wcześniaka sie zabiera ze sobą do domu zaraz po porodzie?

---------- Dopisano o 13:57 ---------- Poprzedni post napisano o 13:55 ----------

mnie połozna też odradziła płyn do płukania
dodatkowa chemia i dodatkowy zapach (mocniejszy) a dzieci tego nie lubią
Wszystko zależy od wagi i stopnia rozwoju dziecka, ale z tego co wiem to dzieciaczki urodzone w 36-37 tc bardzo często wychodzą do domu jak noworodki urodzone w 40 tc
Cytat:
Gin mi mówiła, że to prawdopodobnie macica naciska na wątrobę.
Cytat:
Blue cisnienie 160/100 pani doktor juz nic nie mowila tylko sie smiala,bo wyniki holtera ja uspokoily

aha dobrze wiedziec ile ostatnio Twoj dzidzius wazyl bo umknelo mi?
9 maja Leoś ważył 1315 g.
Stary 2012-05-21, 15:15   #2998
Linka25
Zakorzenienie

Cytat:

Wszystko zależy od wagi i stopnia rozwoju dziecka, ale z tego co wiem to dzieciaczki urodzone w 36-37 tc bardzo często wychodzą do domu jak noworodki urodzone w 40 tc

Gin mi mówiła, że to prawdopodobnie macica naciska na wątrobę.

Ad.1 Tak, ale u mnie 36 - 37 tydzień to i tak lipiec. A do tego czasu, tak jak pisałam, wyprałabym 40 razy
Ad.2 To moze byc to
Stary 2012-05-21, 15:21   #2999
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
Ad.1 Tak, ale u mnie 36 - 37 tydzień to i tak lipiec. A do tego czasu, tak jak pisałam, wyprałabym 40 razy
Ad.2 To moze byc to
Zrobisz, jak uważasz
Stary 2012-05-21, 15:28   #3000
koglus
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez chce_byc_mama Pokaż wiadomość
Kolgus urlop mam wykorzystany wrecz mam nadebrany, a na chorobowe , po pierwsze nikt mi nie da 4 tyg chorobowego a po drugie nie wiem czy wiesz ale chorobowe nie jest 100% platne, do tego w mojej firmie biora z Twoich ostatnich 7 tygodni zarobki i z tego wyliczaja 90% macierzynskiego ktore dostajesz, wiec jezeli ja pojde na chorobowe na 4 tyg i za kazdy tydz bede dostawac powiedzmy 50-70 funtow do macierzynskiego bede miala wielkie gowno pomijajac fakt ze chorobowe liczy sie od czwartego dnia.

Cynamonowy przysluguje tylko tutaj w Uk jest wszystko takie do dupy.
Fakt moja wina bo jakbym zajrzala wczesniej w te papiery to bym wiedziala.

mam dosyc
aha kazdy kontrakt inny fakt ,
ja mam chorobowe platne 100% przez 6 miesiecy , macierzynski przez 2 miesiace 100% potem 60% przez 7 miesiecy,pracodawca lub pozniej juz home office nie moze zaplacic mniej niz okolo 550 funtow na miesiac na macierzynskim, powodzenia

http://www.suwaczki.com/tickers/relgmg7yzd4bdxjh.png
http://www.suwaczki.com/tickers/1usa2n0ah6tnr35k.png
koglus jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości