Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XII - Strona 41 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem

Notka

Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-05-21, 13:33   #1201
kunegunda.bis
Wtajemniczenie

Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XII

dziewczyny czy mozna jesc w ciazy truskwaki? mam straszna ochote ale i obawy ze wkoncu maja duzy kontakt z ziemia :/
Fiolus dziekuje, Apap biore w ostatecznosci, a w sobote nawet sen nie pomogl, tak strasznie lupalo, wiec wzielam jedna i przeszedl bol glowy po niespelna polh ja i tak zawsze prochy bialam w ostatecznosci, a tym bardfziej teraz uwazam - choc lutka i nospa jest teraz u mnie na porzadku dziennym - lekarz mi kazal brac nospe z rana a potem jak mnie zacznie brzuch bolec - powiedzial ze bezpieczna dawka to 3 tabl dziennie - zwyklej nospy, a nie forte...

Tosielka
ok. 120cm
ok. 20,5kg

...cel osiągnięty 64,5kg
kunegunda.bis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-21, 13:38   #1202
black secret
Wtajemniczenie

Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XII

Cytat:
Napisane przez kunegunda.bis Pokaż wiadomość
dziewczyny czy mozna jesc w ciazy truskwaki? mam straszna ochote ale i obawy ze wkoncu maja duzy kontakt z ziemia :/
Fiolus dziekuje, Apap biore w ostatecznosci, a w sobote nawet sen nie pomogl, tak strasznie lupalo, wiec wzielam jedna i przeszedl bol glowy po niespelna polh ja i tak zawsze prochy bialam w ostatecznosci, a tym bardfziej teraz uwazam - choc lutka i nospa jest teraz u mnie na porzadku dziennym - lekarz mi kazal brac nospe z rana a potem jak mnie zacznie brzuch bolec - powiedzial ze bezpieczna dawka to 3 tabl dziennie - zwyklej nospy, a nie forte...

słonce ja jem sporo truskawek....tyle,ze myje je dobrze....jadlam juz te nawet sztucznie hodowane z marketow zanim zaczely pojawiac sie "te lepsze"....w tamtym tyogdniu zjadlam prawie cale kg sama,a w sobote pol....
W ogole jak kiedys nie przywiazywalam duzej wag do mycia warzyw owocow....jablek nie mylam, pomidorki rzadko no i inne owoce czy warzywa tak samo,tak odkad jestem w ciazy myje wszystko

black secret jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-21, 13:50   #1203
amilcia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez fiolusiek Pokaż wiadomość
Amilicia fajne te ciuszki z lidla tylko szkoda, że mam tak daleko, a tż będzie w domu dopiero w sb, więc pewnie nic juz nie zostanie
- hihi, do soboty pewnie nie, szkoda.

Cytat:
Napisane przez black secret Pokaż wiadomość

Dobrze,ze u Darii to nie infekcjaJaka juz duza dziewczynka z Darii A zeby nie pchala tak tych raczek do buzi nie mozna juz dac jej jakiegos gryzaczka delikatnego??
- popatrze za tym psikiem. Daje Darii gryzaczki, bo już trzyma zabawki lekkie w rączkach ale ona wyrzuca i tak woli swoje łapki

Cytat:
- myślę, że można tylko trzeba porządnie umyć. Mojej szwagierce gin powiedziała aby tylko sałaty nie jadła ale zupełnie nie wiem dlaczego
Ja jadłam.

Amelka - 07.12.2006
Aniołek - 30.11.2010
Daria - 29.01. 2012
amilcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-21, 14:03   #1204
kunegunda.bis
Wtajemniczenie

ja jem salate moj Tz ja porzadnie myje, a pewnie dlatego Twojej szwagierce lekarz nie zalecil jesc gdyz ma kontakt z ziemia - listerioza...taz mam czasem obawy i pytam sie z 10 razy Tz czy napewno dobrze ja umyl

Tosielka
ok. 120cm
ok. 20,5kg

...cel osiągnięty 64,5kg
Stary 2012-05-21, 14:08   #1205
fiolusiek
Zakorzenienie

Gdzieś przeczytałam, że truskawek i bananów nie powinno się jeść w ciąży ze względu na to, że wywołują wcześniejsze skurcze, ale nie wiem ile w tym prawdy
fiolusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-21, 14:11   #1206
eseska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez amilcia Pokaż wiadomość

Byłam z Darią u pediatry, nie ma oznak infekji, lek. stwierdziła, że takie pokasływanie może być ze źle połkniętej śliny, mała strasznie się ślini i pcha ręce do buzi aż do odruchu wymiotnego. Tak, że była szczepiona i troszke popłakała. Waży 5800
Ciesze się, że to nie infekcja
AMILCIA! dobrze ze nie infekcja! I dzielnie zniosła szczepienie! Buziaki dla niej!
Cytat:
1- ja tez nie mam spodni ani nic ciazowego. chodze w tunikach jakie mialam do tej pory i leginsach to co kupilam odkad jestem w ciazy to poprostu luzniejsze i juz

2- Wlasnie pochlonelam miseczke kapusniaku i nalalam sobie druga-czekam az lekko ostygnie,bo goracy jeszcze
1. kurcze ja taka konkretna babka wagowo jestem i jakos w leginsach się nie widze- co najzwyzej po domu
2- a ja będe wcinać rosól- którego normalnie nie lubie a teraz mi bardzo smakuje!

Cytat:
ja jadłam bo tez strasznie za mna chodziły. Dokładnie umyłąm i zjadłam. a mi mało który owoc podchodzi więc jak mi truskawki smakują to nie mam zamiaru z nich rezygnować. mam nadzieje ze nie zaszkodzą

[QUOTE=amilcia;34243154. Mojej szwagierce gin powiedziała aby tylko sałaty nie jadła ale zupełnie nie wiem dlaczego
Ja jadłam.[/QUOTE]
ja te zjem- z działki mam - hodowła dziadka!

---------- Dopisano o 14:11 ---------- Poprzedni post napisano o 14:09 ----------

Cytat:
Gdzieś przeczytałam, że truskawek i bananów nie powinno się jeść w ciąży ze względu na to, że wywołują wcześniejsze skurcze, ale nie wiem ile w tym prawdy
o banany to tez nieliczne owoce ktorych nie oddaje. sliwki, gruszki - nie przyjmuje! jeszcze tylko winogrona-- ale przeciez one tez dośc chemią napakowane. To co ja mam jeść?????????

ZOSIA
eseska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-21, 14:12   #1207
kunegunda.bis
Wtajemniczenie

kurcze a ja przynajmniej jednego banana wcinam dziennie taka mam ochote, a teraz to juz nie wiem czy mam jej jesc, Fiolus wystraszylas mnie :/

Tosielka
ok. 120cm
ok. 20,5kg

...cel osiągnięty 64,5kg
Stary 2012-05-21, 14:14   #1208
Alfahelisa
Zakorzenienie

Cytat:
hmm a ja wczoraj zjadłam pół kilo truskawek, dziś drugie pół, wczoraj jeszcze 3 banany bo mnie naszło
w ogóle cała ciążę zwłaszcza 1 trymestr na bananach i soku z nich jechałam, normalnie nie mogłam się oprzeć i jakoś na żołądek dobrze mi robiły (ja więcej zgagi niż mdłości miałam, normalnie zgaga za zgagą)
Bezpowrotnie elipsa ma"
Aniołek 7t4d [*] 25.05.2011 i nic już nie będzie takie samo
Wiktor 13.07.2012 kochany szczęściarz urodzony 13ego w piątek
Gloria- 07.06.2015 - nasza księżniczka
Alfahelisa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-21, 14:17   #1209
fiolusiek
Zakorzenienie

Ja jem wszystkie owoce prócz jabłek, bo ich nie znoszę

Zresztą we wszystkim trzeba znać umiar

---------- Dopisano o 14:17 ---------- Poprzedni post napisano o 14:15 ----------

Cytat:
kurcze a ja przynajmniej jednego banana wcinam dziennie taka mam ochote, a teraz to juz nie wiem czy mam jej jesc, Fiolus wystraszylas mnie :/
Nie martw się
Przecież owoce mają witaminki i trzeba je jeść.
Wydaje mi się ze najlepiej jeść owoce na które jest akurat sezon bo będą najmniej przetworzone
Ja też jem truskawki i banany, czasem winogron, i to trochę bo lubie
http://www.pytaniawciazy.pl/czy-mozn...y-w-ciazy.html
http://www.pytaniawciazy.pl/czy-mozn...i-w-ciazy.html

Edytowane przez fiolusiek
Czas edycji: 2012-05-21 o 14:22
Stary 2012-05-21, 14:27   #1210
black secret
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez eseska Pokaż wiadomość
AMILCIA! dobrze ze nie infekcja! I dzielnie zniosła szczepienie! Buziaki dla niej!
1. kurcze ja taka konkretna babka wagowo jestem i jakos w leginsach się nie widze- co najzwyzej po domu
2- a ja będe wcinać rosól- którego normalnie nie lubie a teraz mi bardzo smakuje!

ja jadłam bo tez strasznie za mna chodziły. Dokładnie umyłąm i zjadłam. a mi mało który owoc podchodzi więc jak mi truskawki smakują to nie mam zamiaru z nich rezygnować. mam nadzieje ze nie zaszkodzą

ja te zjem- z działki mam - hodowła dziadka!

---------- Dopisano o 14:11 ---------- Poprzedni post napisano o 14:09 ----------

o banany to tez nieliczne owoce ktorych nie oddaje. sliwki, gruszki - nie przyjmuje! jeszcze tylko winogrona-- ale przeciez one tez dośc chemią napakowane. To co ja mam jeść?????????
ja zawsze uwielbialam babnany, przed ciaza jakis czas cos mi sie przejadly a w ciazy jem znow sporo ich.... poza tym jem teraz duzo kiwi, winogrona, truskawek i...jablek,ktorych nie jadlam czesto za wiele....osttanio tez takie duze pyszne sliwki kupilam sobie, slodko-kwasne byly i pochlonelam je

Cytat:
Kurcze kiedys kobiety wszystko jadly i dzieci byly zdrowe, wszystko bylo ok,a my teraz przed zjedzeniem czegos musimy analizowac, zastanawiac sie....
Ja staram sie jesc normalnie. Nie odmawiam sobie,tzn wiadomo,ze czym zdrowiem patrze, jem duzo owocow, warzyw,ale czasami na pizze czy kebaba tez sobie pozwole....

---------- Dopisano o 14:27 ---------- Poprzedni post napisano o 14:24 ----------

mam dzis mega gastrofaze i mysle o jedzeniu i pochlanianiu i tak tez robie.....jadlam dzis juz tyle,ze masakra....platki z mlekiem, kanapki, serek, kapusniak, sama kiszona kapuste,a teraz jem babke,ktora Tz wczoraj upiekl....
Tylko....ze wczoraj tez mialam gastrofaze.... byly platki z mlekiem, pomidorki ze smietana i cebulka, kasza z sosem, ogorki kiszone i buraczki tarte ze sloika, lody, czekolana, babka, frytki, kanapki.....
Zawsze duzo jadlam zreszta i rozne rzeczy,wiec co tam

A ostatnio jadlam przed 7 rano paryskie truskawkowe i chipsy solone....w piatek chyba....
Mam czasami takie napady,ze jak czegos nie zjem, co mi sie ubzdura to nie wiem co ze soba zrobic....

A jem duzo serkow, jogurtow tez....ostatnio pochlaniam danio truskawkowe i waniliowe na tony....

Stary 2012-05-21, 14:40   #1211
eseska
Zakorzenienie

Cytat:

Kurcze kiedys kobiety wszystko jadly i dzieci byly zdrowe, wszystko bylo ok,a my teraz przed zjedzeniem czegos musimy analizowac, zastanawiac sie....

mam dzis mega gastrofaze i mysle o jedzeniu i pochlanianiu i tak tez robie..
BLACK! w sumie tak danwiej kobety jadły to na co akurat był sezon, ale wtedy chyba mniej chemi w jedzeniu było. Ale jestem zdania- nie dajmy sie zwariować!
a gastrofaza jest moze charakterystycza dla 2 trymestry bo ja w 1 to miałam jadło wstręt!

ZOSIA
Stary 2012-05-21, 14:41   #1212
kunegunda.bis
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja jem wszystkie owoce prócz jabłek, bo ich nie znoszę

Zresztą we wszystkim trzeba znać umiar

---------- Dopisano o 14:17 ---------- Poprzedni post napisano o 14:15 ----------

Nie martw się
Przecież owoce mają witaminki i trzeba je jeść.
Wydaje mi się ze najlepiej jeść owoce na które jest akurat sezon bo będą najmniej przetworzone
Ja też jem truskawki i banany, czasem winogron, i to trochę bo lubie
http://www.pytaniawciazy.pl/czy-mozn...y-w-ciazy.html
http://www.pytaniawciazy.pl/czy-mozn...i-w-ciazy.html
no i za te artykuly dziekuje Ci bardzo Fiolusiek lece na spacerek

Tosielka
ok. 120cm
ok. 20,5kg

...cel osiągnięty 64,5kg
Stary 2012-05-21, 14:42   #1213
Lucy1111
Zakorzenienie

dzień dobry

aguś, ja od początku karmienia piersią nie byłam na żadnej diecie. jadłam wszystko. Położna ze szpitala, w którym rodziłam jest doradcą laktacyjnym. Ma bardzo nowoczesne (i dla wielu kontrowersyjne) podejście do spraw karmienia i ew. diet
Gdy Emilka miała ok. 8tygodni musiałam zrezygnować z nabiału i cytrusów na jakiś czas, bo miała "kaszkę" na twarzy. Teraz już jest w porządku, więc zaczynam sobie wprowadzać z powrotem nabiał.

Amilcia, całus dla Darii! dobrze, że to nie infekcja
Berbie, sklerotyczka ze mnie, mówiłam, że piekne koszyczki zrobiłaś?

Pani, toporkiem koleżanke potraktować? nie myśl o tych słowach w taki sposób Co tam u Tż?
Lucy1111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-21, 14:43   #1214
black secret
Wtajemniczenie

Cytat:
BLACK! w sumie tak danwiej kobety jadły to na co akurat był sezon, ale wtedy chyba mniej chemi w jedzeniu było. Ale jestem zdania- nie dajmy sie zwariować!
a gastrofaza jest moze charakterystycza dla 2 trymestry bo ja w 1 to miałam jadło wstręt!

No wlasnie....nie ma co dac sie zwariowac,bo oszalejemy wtedy....i bedziemy suchary jadly i woda popijaly....
Ja tez na poczatku ciazy nie mialam apetytu. Moglam w ogole nie jest, jadlam tlyko tyle co musialam dla dzidzi....tzn jadlam-zbyt mocno powiedziane....wciskalam w siebie!!!

Stary 2012-05-21, 14:46   #1215
Lucy1111
Zakorzenienie

Wielki buziak dla wszystkich e-ciotek

(dzisiejszy spacer)
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P1100319.jpg (34,1 KB, 28 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P1100320.jpg (32,4 KB, 28 załadowań)
Stary 2012-05-21, 14:49   #1216
black secret
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Lucy1111 Pokaż wiadomość

(dzisiejszy spacer)
Jaka ona jest slodka i sliczna Buziaki

Stary 2012-05-21, 14:50   #1217
eseska
Zakorzenienie

LUCY!!!!!!!!!!!! Emilka jest przesłodka! a jaka odstrojona i silan juz! Buziak ogromny dla niej!

ZOSIA
Stary 2012-05-21, 14:59   #1218
bacharybnik
Zadomowienie

Cytat:
Byłam z Darią u pediatry, nie ma oznak infekji, lek. stwierdziła, że takie pokasływanie może być ze źle połkniętej śliny, mała strasznie się ślini i pcha ręce do buzi aż do odruchu wymiotnego. Tak, że była szczepiona i troszke popłakała. Waży 5800
Ciesze się, że to nie infekcja
My jutro idziemy na szczepienie, które Tobiasz miał mieć na początku kwietnia. Ciekawa jestem ile już waży.
Daria to już duża dziewczynka

Cytat:
Daje Darii gryzaczki, bo już trzyma zabawki lekkie w rączkach ale ona wyrzuca i tak woli swoje łapki
Tobiasz ma tak samo jak Twoja Daria. Lekkie zabawki trzyma w rączkach, w buzi nic bardziej nie smakuje jak swoja rączka i cycuś mamusi.

Idziemy na spacer bo Tobiasz śpiący a uwielbia spać na podwórku

07.11.2010[*] Mój Aniołek
10.02.2011[*] Mój Aniołek
10.10.2016[*] Mój Aniołek
bacharybnik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-21, 15:20   #1219
Lucy1111
Zakorzenienie

nie jestem na biezaco z pisaniem, ale za to sercem z kazda brzuchatka(szok, jak te tygodnie leca zeberka i alfa na wylocie ), staraczka i nowymi am

---------- Dopisano o 15:11 ---------- Poprzedni post napisano o 15:04 ----------

Cytat:
Napisane przez bacharybnik Pokaż wiadomość
My jutro idziemy na szczepienie, które Tobiasz miał mieć na początku kwietnia. Ciekawa jestem ile już waży.
Daria to już duża dziewczynka
za Tobiego

Moja tez jest na etapie zjadania piąstek
amilcia, twoja daria lzejsza od emilki, a starsza o 2tygodnie

---------- Dopisano o 15:12 ---------- Poprzedni post napisano o 15:11 ----------

Kundziu, dzis albo jutro powinnas dostac lutke

---------- Dopisano o 15:14 ---------- Poprzedni post napisano o 15:12 ----------

Cytat:

nie zaszkodza lepsze truskawki niz nutella, ktora pochłanialam w ogromnych ilosciach :/

---------- Dopisano o 15:15 ---------- Poprzedni post napisano o 15:14 ----------

Cytat:
Napisane przez Maga83 Pokaż wiadomość
dzień dobry

Cieszyłam się, że nie mam żadnych dolegliwości, a w week mnie dopadła zgaga, ból żołądka i niesamowita senność. Ciekawe jak dzisiaj będzie w pracy.

Fiol
Zeberko szalona zdecydowanie za dużo pracy na siebie bierzesz
jak w pracy? dajesz rade?wie dyrektorka o ciazy?

---------- Dopisano o 15:20 ---------- Poprzedni post napisano o 15:15 ----------

Cytat:
Napisane przez iza243 Pokaż wiadomość
Cześć
Ide dziś pierszwy dzień po L4 dopracy.Przygotowuje się już psychicznie na te współczujące spojrzenia i komentarze.

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość

Kochana musi być dobrze!!!!

heh... przez długie starania nie jest to dla mnie takie oczywiste... a żyć trza.
Dziękuję

Cytat:
Napisane przez Nita6 Pokaż wiadomość

dzisiaj łóżeczko powędrowało na dół bo Sylwusia się rwie do wstawania.
buziak dla sylwii
Stary 2012-05-21, 15:20   #1220
fiolusiek
Zakorzenienie

Cytat:

(dzisiejszy spacer)
Ale już trzyma głowę
Stary 2012-05-21, 15:23   #1221
BERBIE
Zakorzenienie

Cytat:
nie jestem na biezaco z pisaniem, ale za to sercem z kazda brzuchatka(szok, jak te tygodnie leca zeberka i alfa na wylocie ), staraczka i nowymi am
ja do żadnej z tych grup nie należę, więc co ze mną?
Stary 2012-05-21, 15:25   #1222
Lucy1111
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez BERBIE Pokaż wiadomość
ja do żadnej z tych grup nie należę, więc co ze mną?
z Toba tez jestem calym sercem
Stary 2012-05-21, 15:25   #1223
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
Co tam u Tż?
wszystko OK, pomidory rosną w oczach wczoraj czekał na mnie na przystanku (w pracy musiałam być na 1,5 godziny) i troszku mi się przesiadki przedłużyły, więc mój luby ma boską flagę na szyi. Pół czerwone, pół białe... hehe, ale nie w patryiotycznej kolejności
Koszulowiec :P
Cytat:
ależ Królewna!

Perse.... tak mi na ambit wjechałaś, że jadę dziś chatę od rana.... Ślązaczki zawsze mi imponowały, więc zabrałam się z werwą. Już padam i cała jestem mokra, bo mycie kafelków mnie pokonało (ale idę walczyć dalej )

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-21, 15:58   #1224
delilahinsomnia
Zadomowienie

Cytat:
mnie tez Esia dolegliwosci uspakajaja a dokucza Ci cos jeszcze czy mdlosci/bol piersi przeszedl?

ja zamierzam je kupic jak mi sie falvit mama skonczy, wyczailam ze w Ziko aptece jest najtanszy

pokaz spodenki

---------- Dopisano o 11:54 ---------- Poprzedni post napisano o 11:53 ----------

Paniczka jestes naprawde dzielna i kochana kobitka, trzymam za Ciebie mocno kciuki
To jakaś internetowa apteka?

Cytat:
Napisane przez Alfahelisa Pokaż wiadomość
ja je łykam, lakarz wymieniając przykłady witamin trochę jakby mi te zasugerował więc kupiłam
drogie no troche kosztują, ale są i tak sporo tańsze niż te innych firm - choćby Centrum (mi lekarz kazał kupowac takie z kwasami DHA).
Tylko akurat u mnie nie w każdej aptece są czasem musze się nachodzić, ja kupuję opakowanie 60 tabletek lepiej się opłaca.
Dość duże kapsułki są i taką pseudoczekoladą zapodają w 1 trym średnio mi podchodziły ale jak zapijałam dużą ilością wody to były ok, ponoc są babki co ich właśnie wtedy w ogóle nie trawią.
Jak dla mnie jedne z lepszych na rynku jeśli chodzi o skład i cenę
Widziałam je, spore są - moja znajoma je zażywa i mowi że włosy zupełnie jej przestały wypadac

Cytat:
,,,wczoraj mialam ciezki wieczor, z myslami takimi ze za dokladnie miesiac mialabym na rekach mojego malucha Tz mnie pocieszal ze teraz musimu myslec zeby z Kropka bylo wszystko dobrze... oczywiscie bez lez sie nie obeszlo....natomiast w sobote tak mnie glowa bolala ze masakra wzielam Apapa, z tego co wiem to mozna w ciazy??!!
Musisz być dobrej myśli i myśleć pozytywnie że z Fasoleczką jest jak najbardziej ok nie stresuj sie

Cytat:

(dzisiejszy spacer)
Takie wielkie buziaki to faaajnee są!
delilahinsomnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-21, 16:30   #1225
Maga83
Zakorzenienie

Cytat:
Ślicznotka, podobna do Ciebie

Cytat:

jak w pracy? dajesz rade?wie dyrektorka o ciazy?
Na razie daje radę, chociaż jednej klasy mam już serdecznie dość i odliczam u nich czas do wystawienia ocen. Nikt nie wie o ciąży w ogóle tylko rodzicom powiedzieliśmy

Maga83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-21, 16:57   #1226
aaaggusia
Rozeznanie

Lucy, Emilka jest taka słodka, a jaka duża już z niej baba
my jutro chyba też się wybierzemy na pierwszy spacerek jak będzie pogoda
dziewczyny, jakiś sposób sprawdzony na kolki u takiego maluszka tygodniowego? ponoć wszystkie kropelki od miesiąca dopiero a u nas w nocy ciężko bardzo uważam na to co jem, także podejrzewam że musi się małemu tam wszystko unormować ale chciałabym mu jakoś pomóc żeby tak nie cierpiał...

mamusia najszczęśliwsza na świecie
14.05.2012 Mikołaj
aaaggusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-21, 17:00   #1227
maksikola
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość
Maksi! STO LAT I SŁOŃCA BEZ KOŃCA!!!!
ambitna bestia z Ciebie hehe. Dziękuję, dziękuję za pamieć.
Byłam u fryzjera, na hennie.
Narazie zwalniam laptop Maksiowi (bolka i lolka chce oglądać).
maksikola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-21, 17:08   #1228
BERBIE
Zakorzenienie

maksi wszystkiego najlepszego!
Stary 2012-05-21, 17:28   #1229
fiolusiek
Zakorzenienie

Maksi wszystkiego najlepszego
Stary 2012-05-21, 17:30   #1230
eseska
Zakorzenienie

MAKSI! wszytskiego naj naj naj!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ZOSIA
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Być rodzicem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości