Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część X - Strona 101 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-05-21, 15:32   #3001
Paula SHIN
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część X

Cytat:
Napisane przez Linka25 Pokaż wiadomość

Czy jest tu ktoś kto:
- ma łożysko na ścianie przedniej
- robił zdjęcia 3d/4d buzi malca i wyszły wyraźne?
Ja. W 1 i 2 ciazy

Bardzo, bardzo, bardzo szczesliwa
Nasze Drugie Dziecko

Paula SHIN jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-21, 15:34   #3002
ooolllccciiiaaa
Wtajemniczenie

Linka ja mam na przedniej i za każdym razem zarówno zdjęcia jak i filmik z 3d wychodziły rewelacyjnie, teraz tylko był wtulony w łożysko całą dolną częścią buźki(od noska po brodę) i mamy tylko górę główki uchwyconą ale też bardzo wyraźnie. Mam nadzieję że za tydzień pokaże całą buźkę

Matko,ale miałam noc, głowa mnie tak bolała okropnie migrenowo,a już zapomniałam co to za ból..rano to samo,wzięłam paracetamol i jest odrobinę lepiej ale cały czas boli. No i ciśnienie 130/68, bardzo wysokie jak na mnie więc to kwestia pogody niestety,ehh
ooolllccciiiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-21, 15:44   #3003
KarolinaPW
Zadomowienie

Cytat:
A ja od paru dni to mam dziwną przypadłość. Piecze mnie jakby skóra ale w rzeczywistości to chyba ból pod prawą piersią. Uczucie jakby skóra szczypała i piekła, okropność.. I to mocno.
Myślę, ze to bolą jakieś narządy wewnętrzne (co jest po prawej stronie??) wskutek ich ściśniecia ale nie wiem...
Mam coś podobnego tylko nie czuję tego na skórze tylko jako mocny ucisk i ból, najczęściej po lewej stronie, bo tam siedzi maluch. Zwykle w pozycji siedzącej, w samochodzie lub przy stole. Patrząc na ten rysunek to wychodzi że wątroba jest już tuż pod piersiami i to może być przyczyną bóli.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg ciaza.jpg (97,3 KB, 53 załadowań)
And you’re crying
When you’re by my side
There is no defence
I forget to sense I’m dying"

KarolinaPW jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-21, 15:53   #3004
Linka25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Paula SHIN Pokaż wiadomość
Ja. W 1 i 2 ciazy
a robiłaś zdjęcia 3d/4d?
jak wyszły?

Cytat:
Napisane przez ooolllccciiiaaa Pokaż wiadomość
Linka ja mam na przedniej i za każdym razem zarówno zdjęcia jak i filmik z 3d wychodziły rewelacyjnie, teraz tylko był wtulony w łożysko całą dolną częścią buźki(od noska po brodę) i mamy tylko górę główki uchwyconą ale też bardzo wyraźnie. Mam nadzieję że za tydzień pokaże całą buźkę

Matko,ale miałam noc, głowa mnie tak bolała okropnie migrenowo,a już zapomniałam co to za ból..rano to samo,wzięłam paracetamol i jest odrobinę lepiej ale cały czas boli. No i ciśnienie 130/68, bardzo wysokie jak na mnie więc to kwestia pogody niestety,ehh
glowa pewnie od ciśnienia boli..
to pocieszyłaś mnie z tymi zdjęciami, tak bym chciała Małą troszkę podejrzeć

Cytat:
Napisane przez KarolinaPW Pokaż wiadomość
Mam coś podobnego tylko nie czuję tego na skórze tylko jako mocny ucisk i ból, najczęściej po lewej stronie, bo tam siedzi maluch. Zwykle w pozycji siedzącej, w samochodzie lub przy stole. Patrząc na ten rysunek to wychodzi że wątroba jest już tuż pod piersiami i to może być przyczyną bóli.
dzięki
Linka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-21, 16:14   #3005
phdwao
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Irmusia81 Pokaż wiadomość
Niby tylko do środy, ale ja bez myszki, jak bez ręki się czuję
nie dziwię się, bo ja mam tak samo
Cytat:

Cudownie! Jaś ślicznie rośnie
Leoś pewnie wazy podobnie
Cytat:
9 maja Leoś ważył 1315 g.
Czyli według mnie ważą podobnie

Dziewczyny mam ostatnie zakupy, jestesmy spłukani...kupiliśmy komodę, fotelik maxi cosi, kosz na pieluszki TT i krem na brodawki medela, mysle że to juz koniec zakupów dziecięcych

na nastepnej wizycie, 18.06, mam miec KTG i posiew ten przedporodowy.
termin porodu z usg przesunął się na 24.07

Edytowane przez phdwao
Czas edycji: 2012-05-21 o 16:15
phdwao jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-21, 16:14   #3006
Paula SHIN
Zakorzenienie

Cytat:
a robiłaś zdjęcia 3d/4d?
jak wyszły?
Wlasciwie to byla odpowiedz na wszystkie pytania, akurat probowalam Michalka polozyc spac i chcialam jak najkrocej napisac
Wiec: 2x mialam lozysko na scianie przedniej i tak, robilam zdjecia, mam filmy i wszystkie wyszly super, ladnie widac buzie.

Nasze Drugie Dziecko

Stary 2012-05-21, 16:18   #3007
Linka25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Paula SHIN Pokaż wiadomość
Wlasciwie to byla odpowiedz na wszystkie pytania, akurat probowalam Michalka polozyc spac i chcialam jak najkrocej napisac
Wiec: 2x mialam lozysko na scianie przedniej i tak, robilam zdjecia, mam filmy i wszystkie wyszly super, ladnie widac buzie.
właśnie nie byłam pewna
dzieki, to extra mam nadzieję, ze i u mnie sie uda pojutrze
Linka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-21, 16:26   #3008
Paula SHIN
Zakorzenienie

Cytat:
właśnie nie byłam pewna
dzieki, to extra mam nadzieję, ze i u mnie sie uda pojutrze
Na pewno sie uda

Nasze Drugie Dziecko

Stary 2012-05-21, 16:45   #3009
phdwao
Zakorzenienie

wrzucam zakupki

komodę skąłda własnie mąż, zapomniałam ejszcze o lapmce-grzybek, dla małego taka niebieską mu kupiliśmy, dosżły też siatki na okna, jak TŻ zamontuje to pokaze dla zainteresowanych jak to wygląda, jak dla mnie wykonanie super
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSCF0499.jpg (36,4 KB, 40 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCF0500.jpg (37,3 KB, 30 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCF0501.jpg (46,5 KB, 42 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCF0502.jpg (28,1 KB, 32 załadowań)
Stary 2012-05-21, 16:48   #3010
nicki86
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez hanjah Pokaż wiadomość
Wczoraj pierwsza czerwcówka urodziła
trzeba w końcu torbę przyszykować już niedługo my wiooo

Cytat:
Napisane przez pumas Pokaż wiadomość
My po prostu o imieniu nie rozmawiamy - gdzieś tam się przewija jedno ciągle w rozmowie, ale żadne inne. Ale wiem, że musimy siąść i w końcu zdecydować, wybrać kilka i zrobić selekcję.
Niech się ludzie wypchają od nas też nic się nie dowiedzą przed porodem o imieniu, ale nie ze złośliwości tylko my go nie mamy tak trudno wybrać... hmm już bym miała imię dawno, ale dziecko nie tylko moje jest, a na siłę taty uszczęśliwiać nie chce

Cytat:
Różne listy oblukałam w te i z powrotem i dalej nic
Ja też już chyba przejrzałam wszystkie możliwe listy w necie

Cytat:
Napisane przez phdwao Pokaż wiadomość
Dziewczyny wiesci mam piekne: maly ok,wazy 1600,rosnie wzorowo,lezy glowka do dolu, szyjka dluga 3,9 cm,pani doktor wogole nie miala pretensji ze nie bralam relanium takze wizyta za miesiac

Cytat:
Napisane przez nadalka Pokaż wiadomość
bo ja ogólnie z tych większych i tak jak szybko przybieram tak i szybko gubię , nie miałam w ogóle swojego jedzenia a na tym szpitalnym.. to szkoda gadać...
oho 6kg, na wczasy odchudzające do szpitala można się wybierać przy tych racjach pokarmowych ale wierzę że te 6kg, to jakieś nie potrzebne były i Igusi to nie zaszkodzi a Ty bedziesz miala mniej do gubienia po porodzie

Cytat:
Napisane przez Kasik_12 Pokaż wiadomość
A z przyjemnych wiadomości to zaczęłyśmy 35 tydzień , a za tydzień pierwsze Ktg i wizyta u gina.
a do porodu jeszcze się nie śpiesz, jeszcze tyg

Cytat:
Lekarka powiedziała, że powinnam być bezpieczna jeśli chorowałam w dzieciństwie.
W ogóle zapytała czy to nasze jedyne dziecko, a ja jej pokazuję brzuch i mówię że tu jest drugie Na co ona, że prawie nie widać Akurat tak siedziałam, że rzeczywiście mogła nie widzieć, no ale to 33. tydzień w końcu
Haniu ja miałam taką sytuację jak Ty, bo pilnowałam w ciąży chrześniaka chorego na ospę, ja przechodziłam w dziecinstwie... nic mi nie było i dzieciaczek chyba też nie odczuł tego w żaden sposób... u Ciebie zgrabna mamo też będzie ok

Cytat:
Napisane przez asia665 Pokaż wiadomość
A ja już wróciłam z miasta. I powiem Wam,że albo jestem nienormalna albo mam jakiegoś pecha jeśli chodzi o apteki.
Asiu Ty to masz szczęście do tych aptek i farmaceutów-parapetów... dobrze że chociaż kremikiem zagratisowali, a tej pierwszej co Cię obsługiwała musialo byc głupio jak koleżanka za nią przepraszała
nicki86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-21, 17:02   #3011
pumas
Zakorzenienie

Phdwao, gratuluję super wieści ! Teraz tylko czekać do połowy czerwca na kolejne... wytrwałości i Tobie i sobie życzę
Moja mała w 4 tygodnie podrosła 600 g. Ciekawe, ile urośnie do 5 czerwca... Bardzo bym chciała, żeby jednak ważyła ponad 2 kg, bo póki co to mało przybywa na wadze, ale gin twierdzi, że prawidłowo. A ja jakoś się martwię.
Phdwao, ile zapłaciliście za kosz i za maść? Ja się cały czas waham z tym koszem, drogi jest - jeśli już kupię, to w UK, chyba kosztuje 10 funtów tylko.
pumas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-21, 17:11   #3012
modnisia86
Zadomowienie

Cytat:
wrzucam zakupki

komodę skąłda własnie mąż, zapomniałam ejszcze o lapmce-grzybek, dla małego taka niebieską mu kupiliśmy, dosżły też siatki na okna, jak TŻ zamontuje to pokaze dla zainteresowanych jak to wygląda, jak dla mnie wykonanie super
fajne zakupy no i pozazdrościć że już wszystko masz
modnisia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-21, 17:16   #3013
phdwao
Zakorzenienie

Cytat:
Phdwao, gratuluję super wieści ! Teraz tylko czekać do połowy czerwca na kolejne... wytrwałości i Tobie i sobie życzę
Moja mała w 4 tygodnie podrosła 600 g. Ciekawe, ile urośnie do 5 czerwca... Bardzo bym chciała, żeby jednak ważyła ponad 2 kg, bo póki co to mało przybywa na wadze, ale gin twierdzi, że prawidłowo. A ja jakoś się martwię.
Phdwao, ile zapłaciliście za kosz i za maść? Ja się cały czas waham z tym koszem, drogi jest - jeśli już kupię, to w UK, chyba kosztuje 10 funtów tylko.
pumcia dzięki nasz maluch początkowo rósł szybko, a teraz widzę że zwolnił i termin usg zrównał się prawie z terminem porodu, bo wczesniej wyprzedzał. Ginka mówiła ze mały jest w sam raz, także to mi wystarcza To ciekawe ile Twoja Lala będzie mieć
za maść placiłam 37zł to z rabatem za kosz 150 zł z 4 wkładami drogo, ale mysle ze wratote worki nawet lekko pachną
Stary 2012-05-21, 17:22   #3014
karmeelek
Zadomowienie

Ja się witam po weekendzie i lecę Was nadrabiać....
karmeelek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-21, 17:24   #3015
pumas
Zakorzenienie

Cytat:
pumcia dzięki nasz maluch początkowo rósł szybko, a teraz widzę że zwolnił i termin usg zrównał się prawie z terminem porodu, bo wczesniej wyprzedzał. Ginka mówiła ze mały jest w sam raz, także to mi wystarcza To ciekawe ile Twoja Lala będzie mieć
za maść placiłam 37zł to z rabatem za kosz 150 zł z 4 wkładami drogo, ale mysle ze wratote worki nawet lekko pachną
No właśnie moja mała tez podobno jest w sam raz, rośnie zdrowo, ale ja jakoś mam mieszane uczucia, pewnie dlatego, że wszędzie wokół chłopcy, a oni są więksi i tak się bez sensu porównuję.

U mnie w aptece za maść 34,80 zł lub 55,45 za większą. Kosz cholernie drogi kurde, u nas trochę tańszy, ale i tak drogo
Stary 2012-05-21, 17:25   #3016
prince_polo
Zakorzenienie

Wróciliśmy z tz właśnie ze spaceru . mielismy isc na lody a poszliśmy do restauracji na deser lodowy no i pizzę ale tylko jeden kawalek zjadłam

nogi mi w tylek wchodzą ale fajnie było. miało mi to humor poprawić no i poprawiło bo tz walił teksty takie że brzuch że śmiechu mi się cały ruszał
no ale trzeba do rzeczywistości wrocic..

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
prince_polo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-21, 17:27   #3017
pumas
Zakorzenienie

My niebawem jedziemy na zakupy spożywcze, bo tż zostaje sam przez kilka dni, z głodu nie może mi umrzeć
Stary 2012-05-21, 17:30   #3018
Soleilka
Zakorzenienie

Hej
Choróbsko mnie dalej rozkłada Gardło boli przeokropnie, do tego mam katar i lekko podwyższoną temperaturę :/ TŻ cały czas serwuje mi herbatę malinową, kupił mi też Hallsy może po nich coś tam mi przejdzie...

Byliśmy w lumpku i TŻ znalazł mi spodenki na lato z H&M mama, super wyglądają

Wyprałam pastelowe rzeczy Małego i została mi tylko jeszcze jedna pralka do puszczenia. W końcu!

Bloguję
Soleilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-21, 17:41   #3019
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
wrzucam zakupki

super zakupy
Irmusia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-21, 17:41   #3020
phdwao
Zakorzenienie

Cytat:
No właśnie moja mała tez podobno jest w sam raz, rośnie zdrowo, ale ja jakoś mam mieszane uczucia, pewnie dlatego, że wszędzie wokół chłopcy, a oni są więksi i tak się bez sensu porównuję.

U mnie w aptece za maść 34,80 zł lub 55,45 za większą. Kosz cholernie drogi kurde, u nas trochę tańszy, ale i tak drogo
ja za 37zł kupiłam maśc 37g jakby co

no faktycznie nie możesz dziewczynki z chlopcem porównywac, bo zwykle one są mniejsze ja porównuję często wage z Irmusią, bo mamy ten sam TP i Jej Leoś i mój Jas ida łeb w łeb
Cytat:
Napisane przez prince_polo Pokaż wiadomość
Wróciliśmy z tz właśnie ze spaceru . mielismy isc na lody a poszliśmy do restauracji na deser lodowy no i pizzę ale tylko jeden kawalek zjadłam

nogi mi w tylek wchodzą ale fajnie było. miało mi to humor poprawić no i poprawiło bo tz walił teksty takie że brzuch że śmiechu mi się cały ruszał
no ale trzeba do rzeczywistości wrocic..
to fajny spacerek

co do spaceru ginka kazała mi je ograniczyc, kazała mi więcej odpoczywać
Cytat:
Napisane przez Soleilka Pokaż wiadomość
Hej
Choróbsko mnie dalej rozkłada Gardło boli przeokropnie, do tego mam katar i lekko podwyższoną temperaturę :/ TŻ cały czas serwuje mi herbatę malinową, kupił mi też Hallsy może po nich coś tam mi przejdzie...

Wyprałam pastelowe rzeczy Małego i została mi tylko jeszcze jedna pralka do puszczenia. W końcu!
bidulko, nie rozchoruj się
Stary 2012-05-21, 17:43   #3021
Soleilka
Zakorzenienie

Cytat:
Wczoraj pierwsza czerwcówka urodziła

Cytat:
Napisane przez IkaTg Pokaż wiadomość

Szkoda, że dopiero przed porodem będziesz mierzona, bo w sumie nie wiesz na co się nastawiać.
No właśnie póki co jestem 50-50
Cytat:

Jezu, nie mamy jeszcze imienia ;(
To Blanka jednak odpada?

Cytat:
Napisane przez Selay Pokaż wiadomość
ja dzis mam 30tyd +3 d jak to leciiiiii....

Cytat:
Napisane przez cynamonowy_deser Pokaż wiadomość
Co to za zwyczaje, żeby palić w mieszkaniu. Rozumiem wolność Tomku w swoim domku ale litości - smród, brud a przede wszystkim fakt, że jesteś w ciąży powinien ją odwieść od tak durnych zachowań. Wasza babcia kompletnie nie ma poszanowania dla domowników. Może Wasza obecność działa jaj na nerwy do tego stopnia, że próbuje Was w taki sposób wykurzyć..
Jakby nas wykurzyła to zostałaby bez kasy. Ona dobrze o tym wie Zresztą jeśli my się stąd wyniesiemy to mama TŻ mówiła, że planuje sprzedać to mieszkanie i budować dom. Za wszy i drobnoustroje sobie go wybuduje
Cytat:
Napisane przez chmielinka Pokaż wiadomość
w ogóle udało mi się namówić męża na wyjazd do przyjaciółki na ślub 9.06 teraz muszę sobie kupić jakąś sukienkę, ale nie chcę wydawać majątku. Znalazłam na all taką:
http://allegro.pl/ciazowa-sukienka-b...351973356.html
co o niej myślicie?
Fajna
Cytat:
Nie jedynym. Są dodatki do proszku odkażające ubranka i pieluchy. Zamierzam używać pieluch wielorazowych,a tych nowoczesnych np.typu pul nie można prać w wysokich temperaturach ani prasować bo zniszczyłyby się, więc rozwiązaniem są te antybakteryjne dodatki, np. Nappy Fresh, Tots Bots , mio fresh
U mnie nie ma szans żeby kupić takie coś Przecież mieszkam w dziurze zabitej dechami
Cytat:
Napisane przez agunia82 Pokaż wiadomość
No to się właśnie trochę przeraziłam. Dowiedziałam się, że moja znajoma urodziła w tamtym tyg, to był 36 tydzień ciąży, nawet fenka nie zdążyła odstawić Urodziła cholernie szybko, same parte trwały 15 minut
O kurde

Też bym chciała tak szybki poród, ale jak donoszę
Cytat:
Napisane przez nadalka Pokaż wiadomość
Cześć dziewczęta... ja już wróciłam ze szpitala... byłam tylko w sumie 5 dni a spadło mi 6 kg... myślę że większość to woda, nie będę się cieszyć na zapas.. ale jestem tak zmęczona że idę zaraz spać... do później..
Fajnie, że jesteś już w domku Odpoczywaj dużo!

Bloguję
Stary 2012-05-21, 17:55   #3022
blueberry88
Zakorzenienie

Cytat:
Czy jest tu ktoś kto:
- ma łożysko na ścianie przedniej
- robił zdjęcia 3d/4d buzi malca i wyszły wyraźne?
Ja mam na przedniej Zdjątka wstawiałam z połówkowego - oceń, czy są wyraźne. Mnie się wydaje, że ok

---------- Dopisano o 17:55 ---------- Poprzedni post napisano o 17:47 ----------

Cytat:
Oj rozpychają się te dzieci... Ja naciskałam mamie na wątrobę i dostała ostrej wysypki, na którą wtedy nikt nie umiał nic poradzić. Każdy skrawek materiału ją drażnił, nie wyobrażam sobie, masakra!
blueberry88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-21, 17:56   #3023
ewka5891
Zakorzenienie

Cytat:
wrzucam zakupki

Cytat:
Hej

biedna oby Ciebie jeszcze bardziej nie rozłożyło

Synek

"Wędrówką jedną życie jest człowieka..."
ewka5891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-21, 17:57   #3024
Soleilka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kasik_12 Pokaż wiadomość
A z przyjemnych wiadomości to zaczęłyśmy 35 tydzień , a za tydzień pierwsze Ktg i wizyta u gina.

Cytat:
Dziewczyny wiesci mam piekne: maly ok,wazy 1600,rosnie wzorowo,lezy glowka do dolu, szyjka dluga 3,9 cm,pani doktor wogole nie miala pretensji ze nie bralam relanium takze wizyta za miesiac
Super wieści!
Cytat:
Napisane przez karolka110 Pokaż wiadomość
a tak oto moja Liluśka słucha Mozartaoczywiście nie za głośno
Super Mój tak słucha rocka
Cytat:
A ja od paru dni to mam dziwną przypadłość. Piecze mnie jakby skóra ale w rzeczywistości to chyba ból pod prawą piersią. Uczucie jakby skóra szczypała i piekła, okropność.. I to mocno.
Myślę, ze to bolą jakieś narządy wewnętrzne (co jest po prawej stronie??) wskutek ich ściśniecia ale nie wiem...
Mnie bolą żebra całe... Nie mam jak spać taki ból czuję
Cytat:
wrzucam zakupki

Super! Ten kosz elegancko się prezentuje
Cytat:

bidulko, nie rozchoruj się

Już jestem chora

---------- Dopisano o 17:57 ---------- Poprzedni post napisano o 17:56 ----------

Cytat:
Napisane przez ewka5891 Pokaż wiadomość
biedna oby Ciebie jeszcze bardziej nie rozłożyło

Bloguję
Stary 2012-05-21, 18:04   #3025
KarolinaPW
Zadomowienie

Phdwao- super zakupy, fajnie, ze już finiszujecie z wyprawką

Cytat:

U mnie nie ma szans żeby kupić takie coś Przecież mieszkam w dziurze zabitej dechami
Ja wątpię czy one w ogóle są w stacjonarnej sprzedaży, zamierzam któryś zamówić przez net
And you’re crying
When you’re by my side
There is no defence
I forget to sense I’m dying"

KarolinaPW jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-21, 18:10   #3026
phdwao
Zakorzenienie

Cytat:
Już jestem chora
to sie kuruj Kochana
Stary 2012-05-21, 18:10   #3027
asia665
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez karolka110 Pokaż wiadomość
a tak oto moja Liluśka słucha Mozarta oczywiście nie za głośno
Ale super foto
Cytat:
E tam, właśnie grubas jestem

Zbieramy się na wizytę, buziaki i do wieczora.
Haniu po tyłku zaraz dostaniesz

za wizytę. Daj znać jak wrócicie

Cytat:
Asiu Ty to masz przeboje w tych aptekach Dobrze, że ta druga farmaceutka zareagowała.

A co do kremu na słońce, to położna mówiła mi, że nie ma sensu kupować. Maluszka i tak nie wolno wystawiać na słońce i wystarczy posmarować ciałko kremem ochronnym do buzi
Ma długi termin ważności, najwyżej przyda się za rok

Cytat:
wrzucam zakupki

Fajne zakupki

Cytat:
Napisane przez nicki86 Pokaż wiadomość

Asiu Ty to masz szczęście do tych aptek i farmaceutów-parapetów... dobrze że chociaż kremikiem zagratisowali, a tej pierwszej co Cię obsługiwała musialo byc głupio jak koleżanka za nią przepraszała
Pewnie tak.

Cytat:
Mój synek też mało przybiera. I gin też mówi mi mówi ze wszystko w normie jest. A położna powiedziała,że widocznie będzie drobny . I że mam się nie przejmować, bo zawsze to lżej rodzić

"...i jesteś już mym świadomym tak wolnym w niewoli."

Jestem mamą

asia665 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-21, 18:20   #3028
phdwao
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asia665 Pokaż wiadomość
Mój synek też mało przybiera. I gin też mówi mi mówi ze wszystko w normie jest. A położna powiedziała,że widocznie będzie drobny . I że mam się nie przejmować, bo zawsze to lżej rodzić
dokladnie nas zmaly moze byc podobnie drobny- bo my z TŻ jestesmy wysocy, ale szczupli, mysle ze mały bedzie długi i chudy
Stary 2012-05-21, 18:20   #3029
natee
Zakorzenienie

Hey Kobietki !

Co do pierwszej rozpakowanej czerwcówki i znajomej, która urodziła w 36tc -
Jak ten czas leci !!! strach mnie oblatuje

Ostatnio byliśmy na przeglądzie i rozmawialiśmy z mechanikiem - Polakiem, pytał sie o ciąże, TŻ mówił, ze w lipcu rozwiązanie a on na to
'Taaa moja żona też tak myślała a równo skończyła 7m i 1dz a tu wody odeszły. Nigdy nie wiecie kiedy'

Na szczęście mamy już wyprawke , tylko 2-3 pierdołki i wszystko gotowe, więc sie nie martwimy, co będzie to będzie. Dziś przywieźli nam dwie zamówione w piątek szafy i TŻ zabrał sie za składanie. Oczywiście z pomocą naszej kici, która podkrada mu kołki i śróbki

natee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-21, 18:27   #3030
ewka5891
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez natee Pokaż wiadomość

Ostatnio byliśmy na przeglądzie i rozmawialiśmy z mechanikiem - Polakiem, pytał sie o ciąże, TŻ mówił, ze w lipcu rozwiązanie a on na to
'Taaa moja żona też tak myślała a równo skończyła 7m i 1dz a tu wody odeszły. Nigdy nie wiecie kiedy'

Na szczęście mamy już wyprawke , tylko 2-3 pierdołki i wszystko gotowe, więc sie nie martwimy, co będzie to będzie. Dziś przywieźli nam dwie zamówione w piątek szafy i TŻ zabrał sie za składanie. Oczywiście z pomocą naszej kici, która podkrada mu kołki i śróbki
o kurcze. Bałabym sie teraz rodzic, w koncu dziecko nie jest jeszcze donoszone....

Synek

"Wędrówką jedną życie jest człowieka..."
ewka5891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości