|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#481 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Walka o zdrowe i piękne włosy część XI
Cytat:
Czym farbujesz włosy? |
|
|
|
|
#482 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Poza tym zwiekszylabym (oczywiscie jesli mozesz) czestotliwosc olejowania i postawilabym na dodanie do pielegnacji czegos typowo nawilzajacego (miod/aloes/zel lniany). |
|
|
|
|
#483 |
|
Zakorzenienie
|
A moim zdaniem właśnie protein całkowicie brak w pielęgnacji, więc trzeba je wprowadzić. I obwiniałabym raczej oblepienie włosów, co należałoby zniwelować jakimś szamponem z sles
|
|
|
|
#484 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Właśnie, może znacie jakąś w miarę dobrą farbę blond (żeby włosy nie wyszły białe ale też nie żółte, coś takiego: http://byba.strefa.pl/Obrazek6.jpg zdjęcie po lewej), teraz mam sprany jasny blond Londy z żółtymi refleksami ;/). Cytat:
a jak już wygrzebałam troszkę glutka i położyłam na włosy to były jakieś takie szorstkie i od razu zmyłam Chyba że tak to powinno być?Czyli uważacie że to głównie szampon... Tylko co z nim teraz zrobić jak mam ponad pół butelki, trochę szkoda mi go wyrzucić ![]() Cytat:
Edytowane przez Ofca w Wielkim Miescie Czas edycji: 2012-05-21 o 19:29 |
|||
|
|
|
#485 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Z półki tych profesjonalnych moja mama bardzo sobie chwali koleston 12/1 chyba ![]() Co do szamponu używam go także do golenia nóg, ewentualnie mycia ciała
|
|
|
|
|
#486 | ||
|
Zakorzenienie
|
Właśnie obecnie szukam dobrego szamponu bez sls. Przetestuję na pewno Hippa lub Alterrę z granatem.
Cytat:
![]() Cytat:
Vision - objawy przenawilżenia są zupełnie inne niż te, które prezentują włosy Ofcy. Nadmiar protein te objawy (suchość, szorstkość, plątanie) jeszcze wzmocni. |
||
|
|
|
#487 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Odnośnie tego dosżłam do wniosku, że może za mało protein: Cytat:
Edytowane przez visionAM Czas edycji: 2012-05-21 o 19:41 |
||
|
|
|
#488 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A maska - może taka? http://www.bingosklep.com/maska-wlos...ospa-p-79.html Edytowane przez Ofca w Wielkim Miescie Czas edycji: 2012-05-21 o 19:47 |
|
|
|
|
#489 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja tez mam problem ze zrobieniem gluta, ale mimo wszystko nie poddaje sie, bo mam po nim cudownie miekkie i gladkie wlosy. Ja bym Ci polecala dodawania gluta do masek przed i po myciu. Zmieszaj go z maska/odzywka i potrzymaj troszke na wlosach. BD nie kazdemu niestety sluzy. Odstaw go najpierw, zeby ocenic jak jest z tym u Ciebie. Mozesz myc nim twarz, cialo albo uzywac w formie zelu do higieny intymnej. |
|
|
|
|
#490 |
|
Konto usunięte
|
Hej
![]() W końcu mogę zacząć dbać porządnie o włoski (Koniec matur to i więcej czasu i mniej stresu ) Muszę zdobyć jakąś maskę z Bingo, mam Glorię, ale przydało by się cos mocniejszego Kochane, a myślicie, że odżywki b/s to wystarczająca ochrona przed promieniowaniem UV? ![]() |
|
|
|
#491 |
|
Zakorzenienie
|
Kupiłam olejek GP ze skrzypem, czekam na możliwość otestowania
|
#492 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#493 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
No ja sie napaliłam na ten olejek GR mam nadzieje że lada dzień będzie i wnaszej drogerii ![]() Cytat:
On na mnie PACZY Cytat:
![]() Po za tym naprawde polecam psikacz pod olej. Kiedys byłam tego przeciwniczką a teraz nie wyobrażam sobie olejowac suchych włosów Cytat:
|
||||
|
|
|
#494 | ||
|
Are you talking to me?!
|
Cytat:
Cytat:
Szczęściara. Muszę połazić po Wawie za nim
|
|
#495 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#496 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#497 |
|
Zakorzenienie
|
To mnie dziewczyny zestresowałyście tymi prośbami. Teraz czuję się zobowiązana więc wstawiam dwa zdjęcia. Niestety znowu nienajlepsze oświetlenie i z fleszem, następnym razem pogonię fotografa. A i zaznaczone czerwoną obwódką ma sugerować, że ten odcinek włosów najbardziej mnie irytuje- włosy się łamią, rozdwajają, ale nie zetnę 5-8 cm, robię to systematycznie po 2-3 cm.
I proszę nie przerażajcie się
"Przeznaczenie zazwyczaj czeka tuż za rogiem. Jakby było kieszonkowcem, dziwką albo sprzedawcą losów na loterię: to jego najczęstsze wcielenia. Do drzwi naszego domu nigdy nie zapuka. Trzeba za nim ruszyć." |
|
|
|
#498 |
|
Zadomowienie
|
Warszawianki, gdzie można kupić stacjonarnie maskę bingo?
![]() (Pierwszy dzień pracy w superpharmie )
|
#499 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#500 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kiedyś czytałam, że jest taka choroba włosów, że są "wrzecionowate" czy coś, ale to dotyczy całej głowy i ogólnie wtedy ma się 3 włosy na krzyż. |
|
|
|
|
#501 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny a co sądzicie o odzywkach w sprayu schaumy?
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...lukiwania.html |
|
|
|
#502 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
"Przeznaczenie zazwyczaj czeka tuż za rogiem. Jakby było kieszonkowcem, dziwką albo sprzedawcą losów na loterię: to jego najczęstsze wcielenia. Do drzwi naszego domu nigdy nie zapuka. Trzeba za nim ruszyć." |
||
|
|
|
#503 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#504 |
|
Rozeznanie
|
http://www.opinie.senior.pl/zdjecia/Koloryzacja-wlosow/Perfect-Mousse-750-pralina-67593-big.jpg czy ta farba załapałaby z spranego rudego? i co bym uzyskała? kupiłam orzech laskowy ale wydaje mi sie ze wyjdzie ciemno i za ciemno do mnie
aczkolwiek teraz bardzo sie opaliłam, tylko twarz i szyja nie... jeszcze jest opcja kupienia znów płomiennej miedzi z Loreala tylko bym krócej trzymała zeby fajna mieć załapać a nie taki intenso rudy, bo nie lubie siebie w takim. sory za offtop
Edytowane przez ejzii Czas edycji: 2012-05-21 o 21:45 |
|
|
|
#505 |
|
Zakorzenienie
|
Mogłaby któraś z Was mi podrzucić linka do wątku, gdzie jest lista kosmetyków do oczyszczania włosów, lista odżywek do mycia itd? Nie mogę tego za Chiny znaleźć
|
|
|
|
#506 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Widać że zadbane bo ładnie lśnią. A Ty farbowałaś włosy kiedyś na jaśniejszy kolor bo te końcówki wyglądają na rozjaśniane? |
|
|
|
|
#507 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a mi jeszcze chodzi po głowie maska Gliss kura oil nutritive https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...wa-wersja.html |
|
|
|
|
#508 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=447103 |
|
|
|
|
#509 |
|
Zadomowienie
|
"dzień dobry, czy ma pani kartę lifestyle? czy chce pani kupić szampon biosilka w promocji?"
btw odnoszę wrażenie, że to baaardzo zła robota dla mnie bo na ten szampon to już się sama czaję ^^ wypłata będzie dosyć szybko mi znikać ![]() jeszcze jest promocja na maski ce-ce z algami, a ponieważ już moje bingo skończyłam to się nad nią zastanawiam... tylko nie mogę znaleźć składu w necie.
|
#510 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:39.

Moje lubią się puszyć, są jakieś takie matowe, zlepione w jedną całość (kojarzy mi się to z pajęczyną) lub zwijają się w strąki... Zastanawiam się czy jest sens w moim przypadku używać tego wszystkiego, czy nie lepiej kupić jakąś odżywkę z silikonem i mieć błyszczące ładne włosy

a jak już wygrzebałam troszkę glutka i położyłam na włosy to były jakieś takie szorstkie i od razu zmyłam

i podobno zamiast mojego avatara niektórym pokazywało się to zdjęcie babci z dziadkiem