|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2461 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Jedne Mamy mają dzieci, a do innych bocian leci.Mamy maj-czerwiec cz.VIII
Ja zaklepuję najbliższy piątek, mam nadzieję że do tego czasu dopnę wszystko na ostatni guzik. Zresztą może być i wcześniej, obym tylko w środku nocy nie musiała jechać do szpitala, bo nie mam co z córką zrobić
|
|
|
|
#2462 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
albo weekend, bo wtedy mam tża koło siebie
Nasz skarb: http://www.suwaczki.com/tickers/klz9mg7ydcco6bvx.png Nasz ślub: http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png Jesteśmy razem od: http://s1.suwaczek.com/200706022338.png "Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu" |
|
|
|
|
#2463 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() U nas na szczęście nie ma problemu bo synkiem zajmie się babcia, która mieszka piętro niżej. A ta moskitiera to do wózka of course ![]() Spadam pod prysznic. |
|
|
|
|
#2464 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
a to znaczy że też zaczyna się stresować i udaje twardziela ![]() U mie obie babcie nawet się nie zainteresowały czy mamy z kim małą zostawić, ale już ja im się odwdzięczę w swoim czasie Edytowane przez sweetjoy Czas edycji: 2012-05-21 o 21:00 |
|
|
|
|
#2465 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Pielęgnujesz jakoś specjalnie siusiorka?Ja moskitierę kupiłam taką i jest naprawdę uniwersalna. http:// allegro.pl/moskitiera-do-lozeczka-wozeczka-uniwersalna-i2224165556.html Ale mi dziś brzuch twardnieje, zobaczymy co mi jutro ginka powie na te moje ostatnie dolegliwości i stan moich narządów
Edytowane przez onething Czas edycji: 2012-05-21 o 21:02 |
||
|
|
|
#2466 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a ja myślałam, że do okna w sumie to do wózka też nie mam
Nasz skarb: http://www.suwaczki.com/tickers/klz9mg7ydcco6bvx.png Nasz ślub: http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png Jesteśmy razem od: http://s1.suwaczek.com/200706022338.png "Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu" |
|
|
|
|
#2467 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
jejku ja tez mam gastrofazę na lody.. masakryczną... najgorsze że mam te cukry wysokie..... Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Bez ściemy, nic na siłę, ja myślę, że to zdrowe podejście na prawdę. Kiedyś rozmawiałam z koleżanką, która mi powiedziała, że w zasadzie to po urodzeniu synka popatrzyła na niego i sobie pomyślała : no ok, jesteś mój.... i no kocham cie, bo tak piszą w książkach, ale nie wiem czy na prawdę to co czuje to miłość matki. Zwierzyła się z tego swojej mamie i męzowi, mama spanikowała, a maż wpadł w depresje, że żona .. odpycha dziecko Siedzieli z nią non stop twierdząc , że wpadła w depresję poporodową i trzeba ją.. ratować. Po miesiącu tak się wkur.iła , że kazała się wszystkim wynosić. Mąż wrócił do pracy, mama do domu, teściowa przestała ją nawiedzać. Została sama z synkiem. On zaczał być coraz bardziej kontaktowy, a ona twierdzi, że dopiero wtedy , jak patrzył na nią wielkimi oczyma, uśmiechał się do niej w miarę świadomie, uspokajał jak go tuliła.. dopiero wtedy poczuła do niego coś więcej, teraz jest w drugiej ciąży, i zastanawia się jak to będzie z drugim dzieckiem bo to pierwsze kocha nad życie. Ja myślę sobie, że są różni ludzie, rózne kobiety, roznie przezywa się niektóre sytuacje. Czasem też sobie mysle : matko święta, za chwilę nie będę mogła sobie po prostu poleżeć bo tak mi się podoba, tylko jeśli już w ogóle będę mogła leżeć d.upą do góry to chyba przez przypadek.... śmiałam się wczoraj do męża, że chcialabym, pomijając dolegliwości, żeby tak ta ciąża jeszcze ze dwa miesiące trwała. jestem zmęczona bardzo i nie wiem skąd wezmę siły na to , żeby się tak poświęcić dziecku na całego. pewnie to samo przyjdzie... tak sobie to wyobrażam. Cytat:
a Malwinka - cudna |
|||||
|
|
|
#2468 |
|
Wtajemniczenie
|
Idę ogarnąć kuchnię, wykąpać się, i do łóżeczka
Dobranoc mamusie
|
|
|
#2469 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2470 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#2471 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
gratulacje![]() ---------- Dopisano o 21:51 ---------- Poprzedni post napisano o 21:46 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 21:54 ---------- Poprzedni post napisano o 21:51 ---------- Cytat:
|
|
#2472 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Malwinka jest śliczna Cytat:
![]() Cytat:
Obiad Hani chyba smakował, bo dała porządnie znać o sobie i teraz też szaleje Dziękuję za troskę Ja też słyszałam nie raz od koleżanek, że to wcale z tą miłością do dziecka nie jest tak, jak na filmach. Wiele z nich pokochało swoje dziecko z czasem. W związku z tym wcale nie będę panikowała, jeśli i u mnie pojawi się taka reakcja. A co do "poleżałabym sobie kiedy chcę" mam dokładnie tak samo. Leżę sobie na kanapie i myślę "kurcze, ,za miesiąc już tak nie poleżę" Teraz czuję się świetnie i mogłabym tak jeszcze w ciąży pochodzić trochę. Z drugiej strony, nie mogę się już doczekać tego szkraba małego Cytat:
![]() Co do Martity (czy jak tam Jej było), to wg mojej wiedzy, nie można zmienić nicka na wizażu, a jeśli ma się zamiar założyć drugie konto na tym samym komputerze, to trzeba o tym poinformować admina. Czy mi się pokiełbasiło z innym portalem? Ja, to nowe hasło, dałam tylko osobom, które tuaj do teraz udzielają się systematycznie i trudno by mi było kogokolwiek z tych osób podejrzewać. Nie wierzę, że to mogłaby być któraś z Was. Myślę, że to ktoś, kto znał adres naszego maila, a hasło po prostu "ukradł" i tyle. Nurtuje mnie tylko jedna sprawa i chyba napiszę o tym tutaj na ogólnym ![]() Mianowicie, jak zostało zauważone, że hasło do poczty ktoś zmienił i nikt go nie zna, próbowałam wejść w pomoc w odzyskiwaniu hasła i była tam opcja wysłania nowego hasła na e-mail pomocniczy. Adres tego maila pomocniczego był zaszyfrowany częściowo, reszta wyglądała tak: zaa......@w..pl
Edytowane przez Gaabbi Czas edycji: 2012-05-21 o 22:02 |
||||
|
|
|
#2473 |
|
Zadomowienie
|
dziewczyny ile wam idzie pampersów na tydzień,bo mi 73 sztk czyli całą paczka
|
#2474 |
|
Wtajemniczenie
|
Dobranoc, do jutra.
|
|
|
|
#2475 |
|
Raczkowanie
|
Zmykam spać, bo jutro rano ktg
Dobranoc |
|
|
|
#2476 |
|
Zakorzenienie
|
Mam bolesne skurcze od godziny.. Bedziemy sie zbierać do szpitala
|
|
|
|
#2477 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
stajesz nad maleństwem, jedną rękę pod główkę, drugą z drugiej strony pod pośladki i hopla,przytulasz do piersi malucha najpierw naucz się podnosić bez rożka, a potem w rożku to juz będzie bułka z masłem nic się nie bój, wbrew pozorom nie tak łatwo zrobić noworodkowi krzywdę
|
|
|
|
|
#2478 |
|
Rozeznanie
|
Czyżby następne terminowe dziecko?
Trzymam mocno kciuki!!!
|
#2479 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#2480 |
|
Rozeznanie
|
niunia powodzenia daj znać jak już będziesz mogła
trzymam kciuki !!!! |
|
|
|
#2481 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2482 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jest "Las", "Góry", "Chrońmy naszą planetę" itp. Jeżeli chcesz zamówić całą serię to powiedz, wypiszę Ci wszystkie tytuły ja nie przepadam osobiście tylko za 2 książkami z tej serii, ale może dlatego, że to dla młodszych chyba dzieci: "Nazywam świat" i "Przeciwieństwa" - po prostu na każdym obrazku dziecko musi nazwać coś albo podać przeciwieństwo, a my czytamy te książeczki zwykle na dobranoc, poza tym Michaś już się tym nudzi. On woli wszystkie pozostałe - bo mogę mu czytać całą książeczkę, a on od czasu do czasu odpowiada na pytanie albo pokaże coś w książeczce i to mu pasuje. To opisywanie obrazków to raczej na dobranoc się nie nadaje, tylko tak w ciągu dnia, jako lekcja![]() ale naprawdę są fajne Gaabbi - na wizażu można założyć drugie konto z tego samego komputera. Na 100%. Libretko - życzę szybciutkiego zagojenia rany! a maleńka śliczna!!![]() Niunia - trzymam kciuki!
[img=https://wizaz.pl/akcje/garnier/images/recenzje/vbaner.png] Edytowane przez SzmaragdowyKotek Czas edycji: 2012-05-21 o 23:56 |
|
|
|
|
#2483 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
bo juz nie wiem, czy to Ty czy znowu jakiś badziew... w nic nie wchodziłam w każdym razie. Cytat:
jeśli chodzi o dylematy, to wczesniej przed tym jak mój psiak zachorował , nie moglismy się doczekać bobasa, potem podczas choroby , ściskałam nogi, zeby nie wychodził zbyt wcześnie, bo nie wyobrażaliśmy sobie organizacji kompletnie, no bo jak wyjechać na porodówkę i zostawić psa, na którego trzeba mieć wiecznie oko, kto go odsika, kto nakarmi... ehh... a teraz... a teraz nie wiem... chyba jeszcze zyje rytmem psiej choroby. niby wszystko mam już gotowe, niby ciąża donoszona, ale .. jakoś tak... nie mam już takiego parcia na szkło. bardzo się boję tych nieprzespanych nocy, kup, ryku, bezsilności i wiecznego zmęczenia no i... porodu..... generalni mieliśmy trochę próbkę, nasz Ando nas wyćwiczył, nie tylko w odsikiwaniu, ale i kupach, karmieniu, pielęgnacji, nieprzespanych nocach, nagłemu nocnemu szczekaniu i ujadaniu ( porównuje z rykiem dzieci). i jak sobie pomyślę, że za chwilę będę mieć to samo, albo jeszcze gorzej to ... pociesza mnie tylko fakt, że poprzedni miesiąc był pełen łez i smutku, a kolejny ( czy tez kolejne) mimo zmęczenia, będą raczej sponsorowane przez wielkie szczęście (please God) także jak widać, nie wszystkie cieżarówki pod koniec ciąży wyganiają dzieci z brzucha i nie wszystkie nie moga się doczekać .... ja bym jeszcze na prawde pochodziła w tej ciąży... pod warunkiem że syn zaprzestałby walić główką w waginę mamusi! wszystko "zniesę" ale to mnie dobija akurat. Cytat:
matko.... a może by tak zakorkować ? Cytat:
więc chyba nie bede miec wyjscia. ja w ogóle się zastanawiam.. jak to będzie.. położą mi go na piersi i co ... jak ja go utrzymam ... jak go przystawię do cyca ja wiem,że to sie po prostu wie i już... i wiem, że na pewno dam radę... ale no pomarudzić trzeba prawda? o rany 1!!!!! trzymaj się i powodzenia !!!! wiecie.. jestem od jakichś 3 godzin tak bardzo wkurzona i nie wiem czemu.. po prostu mnie roznosi... chyba wpadłam w złość i amok w momencie kiedy to chciałam sobie zjeść loda, ale pomyślałam, że jednak nie zjem bo nie wypada... i się tak wk..rwiłam , jeszcze się mężowi oberwało za zjedzenie mi ciemnego pieczywa, aż do tej pory mnie trzyma i mnie do tego brzuch rozbolał...... chyba się położę już, a więc dobranoc. mam nadzieję, że dziś synek da mi pospać
|
|||||
|
|
|
#2484 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Super ze Antos zdrowo rosnie ![]() Cytat:
Trzymam kciuki Witajcie Jestem i ja po wizycie Mowilam Wam juz ze "uwielbiam" sprawdzanie szyjki? Bolalo jak cholera az sie upocilam W tym tyg nic nie przytylam a to dziwne bo wczoraj zarlam jak swinka Nastepna wizyte mam dopiero w srode wtedy tez bede miala usg ( ciekawe ile maly juz wazy ) a ze u nas dlugio weekend i w poniedzialek wszystko zamkniete mam sie zglosic w niedziele na KTG do szpitala zeby sprawdzic czy sie nic nie zaczyna Takze wszystko wporzadeczku , a i przyszly wyniki na paciora negatywne
|
|
|
#2485 |
|
Raczkowanie
|
Hej
Dziewczyny nie mogę spać już od 4 tak mnie nasuwa z prawej strony kręgosłup lędźwiowy, że masakra. Ktoś może miał podobne bóle i jakoś sobie poradził? Kurcze nie wiem jak ten odcinek rozciągnąć żeby nie bolał. Już mam dość nie mogę spać, budzę się w nocy z byle powodu...ech wykończyć się można ![]() ---------- Dopisano o 05:41 ---------- Poprzedni post napisano o 05:36 ---------- Libretko - gratulacje raz jeszcze, piękna córa! Obyś doszła do siebie szybko Niunia - ![]() ![]() ![]() Zaaaabcia - za wizytę.
|
|
|
|
#2486 |
|
BAN stały
|
Witam z rana ja już wyszykowana ,o 8 mam się stawić w szpitalu i dziś cc ,boję się straszliwie .....odezwę się jak wyjdę juz ze szpitala bo nie mam za bardzo mozliwośći pisania z telefonu.
Pozdrawiam |
|
|
|
#2487 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#2488 | |||
|
Zadomowienie
|
Cześć mamuśki
![]() Dzisiaj TZ idzie pierwszy dzień po l4 do pracy więc ja już też na nogach. Zresztą na 8 mam KTG potem wizyta na NFZ a o godzinie 19.30 znowu wizyta tyle że prywatnie To będę dzisiaj zwizytowana niunia trzymam kciuki ![]() Cytat:
Będziemy czekać na wiadomości od Ciebie. Trzymaj się ![]() Cytat:
![]() Cytat:
za wizytę i super że pacior negatywny. A wynik kilogramowy całej ciąży rewelacyjny.
[vichy]263566[/vichy] Niechaj Bóg ma w swej opiece człowieka, który Cię naprawdę pokocha. Złamiesz mu serce, śliczna moja, okrutna, psotna kotko, która tak jest nieuważna i pewna siebie, że nie stara się nawet osłaniać swoich pazurków. http://suwaczki.waszslub.pl/img-2008080201001030.png |
|||
|
|
|
#2489 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 07:11 ---------- Poprzedni post napisano o 07:08 ---------- ciekawe co u niuni?czy juz może po |
|||
|
|
|
#2490 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry.
Smsy od niunia: " ...o 3:25 urodziła się Malwinka, 3770g i 54cm. Jest kochana. Pozdrawiam..." "...mała śpi. Potrafi ładnie krzyczeć. Pozdrowienia dla wszystkich ciotek" ![]() ![]() klask i:To się Laleczka wystraszyła, że ciotka przyjedzie |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:10.

albo weekend, bo wtedy mam tża koło siebie

Pielęgnujesz jakoś specjalnie siusiorka?
Chyba trochę przesadzam.
Coś tam rano się ruszała, ale teraz już nie chce. Zjadłam loda, a Ona nic- to do Niej nie podobne 

pociesza mnie tylko fakt, że poprzedni miesiąc był pełen łez i smutku, a kolejny ( czy tez kolejne) mimo zmęczenia, będą raczej sponsorowane przez wielkie szczęście (please God)
klask i: