|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3091 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część X
natee
a ja je chcę ściąć właśnie
|
|
|
|
#3092 |
|
Zakorzenienie
|
Pająk się na mnie gapi przez okno
mam Nadz że zaraz se gdzieś pójdzie bo inaczej to ja a tz już spi
|
#3093 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Bo mi cukier bardzo podnosi niestety, sporo ponad normę ![]() Linka mam pytanie do Ciebie- czy wymyśliłaś już jakie pieluszki kupujesz, czy jak to się fachowo nazywa z czego będzie się składał Twój "stosik pieluszkowy"? Większość poleca na początek otulacze + tetrę, a kieszonki później, jak dziecko już tak dużo nie sika. Myślałam jednak, żeby kupić trochę tych tańszych kieszonek z allegro (np. BabyLand) i używać od początku. Te otulacze są dość drogie (ok.60zł) i nie wiem czy ich sie potem też tak często używa
|
|
|
|
|
#3094 |
|
Zakorzenienie
|
Uciekam spać
Od jutra mam urlop - jestem bardzo szczęśliwy człowiek![]() Dobrej nocy Brzuchatki |
|
|
|
#3095 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
obudź tż niech się z nim rozprawi, ja mojego budzę jak jest pająk choćby 2 w nocy była. Jak jestem sama to pryskam na pająki specjalna trucizną
|
|
|
|
|
#3096 |
|
Zakorzenienie
|
hehe to obyś nie żałowała tak jak ja
na początku byłam zachwycona a teraz nawet TŻ mi powiedział, ze chce żebym znowu miała włosy jak Kardashian ![]() ale z drugiej strony to tylko włosy, odrosną, a raz sie żyje
|
|
|
|
#3097 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Idę na Grę o tron. |
||
|
|
|
#3098 |
|
Zakorzenienie
|
a ja lece sie wyprysznicować i położyć, bo znowu mi krzyż pęka
|
|
|
|
#3099 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#3100 |
|
Zadomowienie
|
ide sobie. Franio mi tak dzisiaj wypycha się prawie tuż pod żebrami az boli. CHYBA się przekrecił bo mam kulkę pod mostkiem. albo nóżki albo główka.
PAPA mamusie! |
|
|
|
#3101 |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny
Jesteśmy w domu Niedługo po tym jak wysłałam ostatniego posta przyszła lekarka z wynikami-wszystko czyste (krew, mocz i rtg), wszystko wskazuje na to że to jakaś infekcja wirusowa. Gorączka spadła i wypuścili nas.Przez trzy dni mam podawać leki, jakby coś się pogorszyło to zaraz do szpitala. Najbardziej się bałam że będą ją chcieli na obserwacje zatrzymać... skończyło się na strachu na szczęście... na razie gorączki nie ma, mam nadzieję, że to jednorazowy alarm... Nie dam rady Was nadrobić, ale z całego serca dziękuję Wam za kciuki za moją córeczkę i wszystkie życzenia zdrowia Wychodzą ze mnie te dwie nieprzespane noce-zmykam spać. |
|
|
|
#3102 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No tak, dziewczynki są mniejsze i tego się trzymajmy Mnie też ginka kazała w końcu siąść na tyłku, a nie chodzić w te i wewte, ale ja na razie jeszcze się nie zastosowałam.... Nie odpada, ale nie rozmawiałam jakoś na 100% z tż, jemu się podoba, ale jako, że nie dałam mu innej alternatywy, to czuję się trochę nie fair i dlatego nie rozpowiadam jeszcze, że to imię na 100% ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Też już się nie mogę doczekać rozwiązania, przed nami ostatnia prosta, podobno najgorsza, trzymam kciuki ![]() Cytat:
Ukisisz się w upały w takich galotach !Cytat:
Cytat:
![]() Żegnam się z wami na kilka dni, pewnie wrócę na chwilę koło piątku. Buziaki ! |
||||||
|
|
|
#3103 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
wole to mieć szybko za sobą,jutro małż mnie zapisze![]() Cytat:
obudż męża niech go zlikwiduje![]() Cytat:
Dobranoc Mamusie |
|||
|
|
|
#3104 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Idz, idz, wypoczywaj, nalezy Ci sie
|
|
#3105 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
do piątku i uważaj na Siebie |
|
|
|
|
#3106 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W C&A u góry jest bawełna, a tylko nad i pod pasem bawełnianym wszyta delikatna gumka. Ta pod pasem jest regulowana. Sądzę, że w spodenkach Soleilki będzie podobnie. |
|
|
|
|
#3107 |
|
Zakorzenienie
|
Karolina
jeszcze nie postanowiłam, ale nie będę kupować za dużo. Planuję używać głównie otulaczy + tetry+ papierków celulozowych Zakładam, ze przy odrobinie szczęścia 1-2 otulacze na dzień wystarczą. Otulacz pierze sie jak się zabrudzi, a może i przez cały dzień się nie zabrudzić Naiwna ja Nie planuję więc kupować więcej niż 3-4, zakładam, ze pranie to i tak codziennie pewnie będzie się robić ![]() Kieszonki kupię w małej ilosci, tylko na wyjścia. Muszę poczytać jeszcze i to w najbliższych dniach, ale w SR mówili że po kilka sztuk wystarczy. Wypadałoby niedługo poczynić te zakupy.. Myślę, ze na początku warto byc ostrożnym, najpierw wypróbować różne wersje a potem dokupić. |
|
|
|
#3108 |
|
Zakorzenienie
|
Cytowałam i nic tu nie mam
![]() Linka, już niedługo wizyta - może gin coś poradzi na te bóle. O co chodzi z tym praniem nowych rzeczy? |
|
|
|
#3109 |
|
Zakorzenienie
|
Karola ponoć ważne są 2 rzeczy:
- tetra w miarę dobrej jakosci - otulacz taki który będzie dobry dla tetry Myślę, ze otulaczy nie ma co kupować za dużo, na forach ludzie wręcz piszą że 2-3 sztuki (to moze trochę za mało) Taki zabrudzony otulacz i tak przecież trzeba dosć szybko wyprać - czy to w pralce czy ręcznie.. |
|
|
|
#3110 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Uściskaj ją od ciotek z wizażu Cytat:
Papierki ponoć mają sens dopiero jak kupki są bardziej stałe, bo te początkowe przelatują przez papierek Wyczytałam na jakimś forum, że lepiej wtedy podkładać pocięty polar, bo łatwiej i szybciej można z tego wypłukać zabrudzenie, nie trzyma się tak jak na pieluszce/tetrze![]() ---------- Dopisano o 23:36 ---------- Poprzedni post napisano o 23:28 ---------- Cytat:
A jaki otulacz jest dobry do tetry? myślałam, że to nie ma znaczenia, co sie wkłada do środka. Czytałam dobre opinie o otulaczach Flip, więc jeśli będę stosować ten system, to je kupię |
|||
|
|
|
#3111 |
|
Zakorzenienie
|
Karolina ogólnie na formach ludzie sobie naprawdę chwalą praktykowanie wielorazówek. Taniej, ekologiczniej, a przede wszystkim zdrowiej dla dzieci.
Będzie to trochę wyzwanie na początku, ale myślę, ze damy radę. Ludzie piszą że pampersy to w porównaniu z wielorazowymi kosmiczne koszty i góry śmieci.. Trzeba tylko postanowić ile czego, ja kupię ja poczatek 50 szt. pieluch tetrowych (chwalą też flanelowe) i 3-4 otulacze. Papierki lub inne wkładki. I będę próbować
|
|
|
|
#3112 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
w asda maja tansza wersje tego pojemnika to i wklady beda tansze
|
|
#3113 |
|
Zakorzenienie
|
Karola ponoć najlepiej spytać sprzedającego który model będzie najlepszy do tetry, a tak w ogóle to chyba najlepszą opinię mają otulacze z materiału PUL.
Myślę ze otulaczy nie warto kupować jeszcze z jednego powodu: rozmiar. Otulacz powinien być szczelny w okolicach nóżek, na początek chyba lepiej wybrać te malutkie.. Wolę chyba mniej a bardziej dopasowane. Szkoda, ze papierki na początku nie bardzo sie sprawdzają.. Liczyłam na nie
Edytowane przez Linka25 Czas edycji: 2012-05-21 o 23:49 |
|
|
|
#3114 |
|
Zakorzenienie
|
Haniu, dobrze, że z Dorotką coś się wyjaśniło. Mam nadzieję, ze szybko z tego wyjdzie
|
|
|
|
#3115 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3116 | |
|
Zakorzenienie
|
hej
![]() mialam okropny dzien nie po razy pierwszy zreszta. ![]() Kolgus ja nie wiem jaki Ty masz kontrakt ktory jest niezgodny z prawem: Cytat:
|
|
|
|
|
#3117 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczynki.. ja przez ten szpital się przestawiłam i nie mogę już spać...
Oj ciężką miałam noc... cały czas się pociłam i nie mogłam w ogóle oddychać :/ Waga już powoli wraca do normy więc było to do przewidzenia ![]() Dzisiaj zaczynamy 36 tydzień
|
|
|
|
#3118 | |
|
Zakorzenienie
|
heeeeeeeeeeeeej
ja juz nie spie od 5.30. po mału sie szykuje do gina. Mam dzis KTG oby skurczy nie bylo bo gin moj ma dyzur przed wizytą schodzi z oddzialu wiec zdazy mnie tam przylukac![]() dzis słonica staje na wage ![]() Cytat:
budziłam i powiedział niech sie gapi, ma na co i dalej poszedł spac rano juz pająka nie było, ciekawe gdzie poszedł pewnie oblazł dach i kuchnia z drugiej strony wszedł bo było okno otwarte
|
|
#3119 | |||
|
Zakorzenienie
|
Hejo
![]() Dzisiaj Dzień Pierogów Moja mama pierogi robi zawsze w ilościach hurtowych więc na farsz muszę obrać jakieś 4 kg ziemniaków - oczywiście pierogi będą ruskie Mama będzie ok 10 więc z farszem powinnam się wyrobić ![]() Na termometrze mam 19 stopni, zapowiada się ciepły dzień Cytat:
żeby się nie pogorszyło Cytat:
---------- Dopisano o 07:25 ---------- Poprzedni post napisano o 07:24 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#3120 | |||
|
Zadomowienie
|
Dzien dobry! Ja na nogach od godziny. Dzisiaj czeka mnie wycieczka do hurtowni ceramiki. Mąz nalega , żebym pojechała bo jak coś źle wybierze to będzie trzeba zwracac towar
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
za wizytę!
|
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:32.

Dolegliwości po wizycie nie przeszyły... 

obudź tż niech się z nim rozprawi, ja mojego budzę jak jest pająk choćby 2 w nocy była. Jak jestem sama to pryskam na pająki specjalna trucizną

Moja mama pierogi robi zawsze w ilościach hurtowych więc na farsz muszę obrać jakieś 4 kg ziemniaków - oczywiście pierogi będą ruskie
Mama będzie ok 10 więc z farszem powinnam się wyrobić
żeby się nie pogorszyło