|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4411 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Większość mam już rozpakowanych a na kilka wciąż czekamy ! Mamy Wiosenne 2012
Cytat:
![]() Cytat:
bo to baaaardzo ważne. Wypoczęta mamusia to szczęśliwa mamusia!Cytat:
Dziś usypianie jeszcze w kołysce. Poklepalam po pleckach i zasnęła w 2 minuty. Łóżeczko do sypialni wędruje jutro rano i będziemy mieć cały dzień aby uczyć się w nim zasypiać.
♥ ♥ ♥ Komentuj. Nie obrażaj. Edytowane przez karolca Czas edycji: 2012-05-21 o 23:00 |
|||
|
|
|
#4412 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Większość mam już rozpakowanych a na kilka wciąż czekamy ! Mamy Wiosenne 2012
Cytat:
![]() Te tabsy które są przeznaczone dla kobiet karmiących lubią zatrzymywać wodę w organizmie... przypomniałam sobie właśnie, że lekarka wspominała też o takim skutku ubocznym... idę powoli spać, dobranoc
♥E.M♥ Edytowane przez Karo89 Czas edycji: 2012-05-21 o 23:15 |
|
|
|
|
#4413 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
Zastrzyki tez bralam,takie co trzy miesiace tak,o te chodzi? I na mnie tez dobrze dzialaly,nie przytylam,w ciaze nie zaszlam,wszystko w porzadku bylo.Cena byla niska,to dla mnie tez wtedy na plus bylo i nie trzeba pamietac na co dzien o zabezpieczeniu. ---------- Dopisano o 22:40 ---------- Poprzedni post napisano o 22:34 ---------- Agabi ale fajne zdjecia z majowki,a Gabrys juz taki duzy chlopiec ,swietny ma kapelusz
|
|
#4414 |
|
Wtajemniczenie
|
Czesc Dziewczyny,
nadrobie jutro dzisiejszy dzien w tym co napisalyscie. przeczytalam tylko ostatnia strone: Tikki ja tez pozegnalam niedawno nakladki - Malutka szybko sie przyzwyczaila i chyba od tygodnia jemy bez nakladek, a tez mnie wkurzalo to ze cieklo z nakladek i bylam cala mokra. Karolca ja tez w koncu musze sie zabrac za nauke Malutkiej w zasypianiu w lozeczku. ostatnie dni spala ze mna w lozku i to nie w gondolce - tylko na poduszce ![]() zasnela dzis po 21- tego jeszcze nie bylo i spi do tej pory - przenioslam ja z duzego pokoju do sypialni i dalej spi - wlozylam do gondolki - i juz niedlugo bedzie za duza aby w niej spac ![]() a u nas wydarzylo sie cos co nas strasznie zasmucilo - Ivorek nasz ma padaczke, Tz poszedl z nim na spacer i Ivorek dostal na lace ataku - dosc mocnego, zaraz po nie poznal Tz i prawie go ugryzl - jak doczytalismy pozniej po ataku pies nie poznaje, nie widzi ani nie slyszy swojego wlasciela. jestesmy podlamani Tz mowi ze gdyby jednak podszedl do niego - to Ivor na bank by go ugryzl, takze nebezpieczne to troche. Tz mowi ze widok byl straszny - myslal ze Ivor zdycha bo ugryzla go zmija (bo u nas troche ich jest), ale jak mi powiedzial ze byly drgawki i piana - to juz wiedzialam ze to padaczka![]() jutro Was nadrobie, Dobranoc. |
|
|
|
#4415 |
|
Zakorzenienie
|
Monia, to przykrw ze Ivorek ma epilepsje
moi dziadkowie mielli owczarka podhalanskiego... Pies dostawal napady padaczkowe bardzo czwsro i musieli go uspic ![]() ale to bylo jakies 20 lat temu, teraz pewnie mozna z powodzeniem leczyc chorobe
|
#4416 |
|
Zakorzenienie
|
Monia, biedny Ivorek. Ja tez mialam psa z padaczka. Zyl 15 lat.
Mialam pobudke o 23.40-1.00 i 3.10 - ? Wiec na razie nie narzekam ![]() edit: 3.46 Moje malutkie WIELKIE szczescie juz spi. Edytowane przez tikki85 Czas edycji: 2012-05-22 o 03:47 |
|
|
|
#4417 | |
|
Zakorzenienie
|
Hej,
dzisiaj nocka super. Ania zasnęła przed 20 obudziła się o 1.30 a potem dopiero o 4.30 Cytat:
|
|
|
|
|
#4418 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No i ja pisze co sama wyprobowalam i nam pomoglo badz tez nie Cytat:
Karolca ja tez bym podala najpierw sama wode, glukoze w ostatecznosci jakby mala nie chciala wcale pic .. Czytalam, ze podajac dziecku glukoze od malego przyzwyczajamy do slodkiego smaku i dziecko potem moze chciec pic ciagle nie z pragnienia wody a dla slodkiego smaku. Ja podaje specjalna wode dla dzieci z Humany bo nam zwykla przegotowana powodowala twarde kupki i lekkie zaparcia. Powodzenia w usypianiu w lozeczku ![]() Cytat:
U nas nocka super, mala zasnela po kapieli o 21.30 (a jadla chwile po 20 kilka ml) i przebudzala sie po 4 ale jak dalam smoka to dotrwala w snie do 5, dalam butle na spiocha, zjadla ladnie 120 ml, odbila i spala dalej do 6 az maz nas nie obudzil pobawila sie z tatusiem, pogugala ladnie, pousmiechala sie i teraz przysypia
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|||
|
|
|
#4419 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Jak na razie dla Ani kupiłam ten bobotic czy coś ram ale jeszcze jej nie podawałam. Cytat:
Cytat:
Ja kładę do łóżeczka wychodzę z pokoju i po jakims czasie idę sprawdzić czy Ania śpi![]() Cytat:
. Sprawdzimy przy okazji łóżeczko turystyczne ktore dostaliśmy w prezencie u mnie w pracy. No i oczywiście Antek zaklepał sobie grilla na sobotę na obiadCytat:
---------- Dopisano o 07:57 ---------- Poprzedni post napisano o 07:31 ---------- O kurcze na poczekalni już jest wątek mamuś styczniowo - lutowych ![]() A ja wczoraj kupiłam sobie kieckę na piątkową imprezę i na chrzciny
|
|||||
|
|
|
#4420 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Widzialam wlasnie watek mamus styczniowo-lutowych 2013 - jeszcze chwila i bedzie watek mamus marcowo-kwietniowych 2013 a dopiero co sie staralam o Julcika...... Ja na chrzciny ubiore sie chyba w ... worek po ziemniakach
|
|
|
|
#4421 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zrobię potem fotkę. Ale musiałam kupić rozmiar 42 ![]() ---------- Dopisano o 08:27 ---------- Poprzedni post napisano o 08:23 ---------- Zastanawiam się czy dostanę rajstopki dla Ani
|
|
|
|
|
#4422 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bluzki 42 wczodze, ale sa przy ciele (kiedys byly luzne .. ech) a spodnie musze miec chyba 44 A jakie rajstopki chcesz? Takie ciensze? Chyba nie ma takich malutkich, a jak sa to ciezko je dostac Ja w realu u nas znalazlam takie ciut ciensze bawelniane - biale z falbankami na pupce ale rozm.56 ma bardzo dlugie nogi, a Jula jest krotkonozna no ale mam w razie W jakby na chrzcinach mialobych chlodno.
|
|
|
|
#4423 | ||||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
http://www.hipp.pl/poradnik-zywienio...-moje-dziecko/ Taaa na pewno - u mojego Adasia sie to nie sprawdza bo On potrzebuje o wiele godzin mniej! Cytat:
![]() Cytat:
![]() * My partiami wywolujemy zdjecia - na razie mamy wybranych - wywolanych 70 zdjec Adasia z 1 miesiaca zycia i powoli myslimy nad kolejnym wywolaniem bo robimy mu mnostwo zdjec!! ![]() Cytat:
Fajnie Ci dzieciaczki spaly.Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Dziewczyny dzisiaj mamy z Mężem 2 rocznice slubu!! Jak ten czas szybko mija. Mamy juz synka 3-miesiecznego 2 lata temu o tej porze juz do fryzjera pewnie sie szykowalam. Ahhh wzielo mnie na wspomnienia...Swietowanie wieczorem
|
|
|
#4424 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No mam dla Ani sukienkę na piątek i na chrzciny i wypadałoby jej cos założyć pod spód bo na gołe nóżki to ona jest chyba jeszcze za mala
|
|
|
|
|
#4425 |
|
Zadomowienie
|
mój Filip śpi średnio raz dziennie 2h do 3h ( na brzuszku) i czasami kilka drzemek po 5 10 min
godzina 16:30 najszczęśliwszy dzień w moim życiu narodziny syna Filipa!!! Edytowane przez cziqua Czas edycji: 2012-05-22 o 08:45 |
|
|
|
#4426 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u mnie problem tkwi w tym ze ubranie musi byc lekkie, 100% bawelny i niestety ale zakrywac ramiona po lokcie (rozstepy mam do lokci) i nogi tez musze miec zakryte.... gratuluje drugiej rocznicy - my bedziemy swietowac 15 lipca tez 2 rocznice slubu, a 14 lipca 6 rocznice zwiazku ![]() czas leci nieublaganie... dopiero co sie czlowiek poznawal, imprezowal ze swoim ''chlopakiem'' a tu juz nie dosc ze maz to jeszcze ojciec i to mojego dziecka Cytat:
||
|
|
|
#4427 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4428 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#4429 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobryU nas nocka bardzo w porządku, bo Hania pospała od 20 do 1, potem obudziła się o 4.30 i o 6.40 wybudziły ją bączki... trochę postękała i coś nie bardzo Jej szło więc wzięłam Ją do naszego łóżka - i dospała jeszcze 40 min i wtedy karmienie. Za to teraz calkiem ładnie śpi i nawet odkurzacz Jej nie obudził. A ja mam pytanie: Bo Hania już ma miesiąc skończony i ja Ją karmię tylko piersią... przy tych upałach mam wrażenie, że chce się Jej pić i dlatego częściej domaga się jedzenia... zastanawiam się czy Jej nie podać czasem wody przegotowanej... teoretycznie nie dopaja się dzieci karmionych piersią, ale np na spacerze pół godziny po jedzeniu Hania płacze i domaga się jedzenia (to taki rodzaj płaczu specyficzny) |
|
|
|
#4430 | |
|
Zakorzenienie
|
To miałam towarzystwo
![]() Cytat:
Myślę że jak podasz wody przegotowanej to nic się nie stanie
|
|
|
|
|
#4431 |
|
Zakorzenienie
|
U nas nocka w normie. Czyli karmienie co 3h i ladne zasypianie. Nie wiem co jej wczoraj bylo. Chyba Kosciol ma na nia zly wplyw
.Ja tez musze czegos na chrzest szukac . Chrzest mamy 17.06.
|
|
|
|
#4432 |
|
Zakorzenienie
|
gkatarzynka, w upaly mozna dopajac dziecko nawet jesli jest karmione cysiem
|
|
|
#4433 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dziękuję za opinię jeśli myślisz o takich cieniutkich, to ja u siebie nie dostałam takich. kupiłam takie cieńsze bawełniane. ona10101 gratulacje rocznicy ![]() ![]() dzień dobry. u nas spanko od 20 do 1:30 karmienie i spanko od 2:30 jakoś do 5-jedzonko, potem koło 8 się przebudziła na jedzenie i na razie śpi dalej
|
|
#4434 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A dziewczyny, ktore podaja wode to gotujecie normalna wode z kranu? bo ja mysle ze mineralna wode, taka jak uzywam do mieszanki nie musze przeciez gotowac? tylko troszke podgrzac? Nowaken, ja takie male rajstopki widzialam w Kappahlu i w H&M rozmiary mieli juz od 56, pamietam bo je ogladalam ale stwierdzilam , ze ciezko by sie takiej malenkiej zakladalo i sobie odpuscilam ![]() Ale przyznam ze byly piekne i kuszace takie rajstopki ![]() Agabi - ja zawsze wywoluje zdjecia, uwazam ze zdjecia w kompie nie maja takiego efektu jak prawdziwy , piekny album! Pozatym zdjecia Adasia jak byl malutki po zmianie komputerow itd gdzies zaginely i gdybym nie miala w albumach to nigdy bym juz ich nie odzyskala! ![]() Ona - GRATULUJE rocznicy No pedzi ten czas jak szalony! Ja wczoraj jak patrzylam na Adasia to sie przerazilam jaki On tak naprawde duzy juz ![]() Zaraz zacznie pierwsza klase , potem juz z gorki i mamusia juz nie bedzie na pierwszym miejscu ![]() Oj, dziewczyny - rozmiar 42 w strefie marzen jak narazie dla mnieJa podaje Viki sab simplex od wczoraj, ile podajecie dziewczyny? Bo mi lekarka kazala 15 kropli przed kazdym posilkiem, wieczorem byla bardzo spokojna! Nie wiem tylko czy to juz zasluga kropelek , czy po prostu bez tez by byla, bo jednak codziennie Jej brzuszek nie bolal, ale podobno krople trzeba podawac caly czas- a nie dopiero jak brzuszek zacznie bolec. Nowaken - to milej imprezy w sobote zycze, Antek obrotny znow Was na grilla wprosil Super! Tikki , fajnie ze w koncu pospalas, bo nie mozna chyba tego nazwac jeszcze -wyspaniem sie? ![]() Karolca - ja sie przylacze do dziewczyn , ze najpierw napewno tez sprobowalabym z sama woda, bez glukozy, w koncu jesli nie bedzie chciala to zawsze mozesz sprobowac glukoze wtedy ![]() Monia - jakie to przykre z Ivorkiem, taki wspanialy piesek ![]() Ale jestem pewna , ze sa na to leki i powstrzymaja ataki Roksape - Viki tez duzo spi, ale tylko gdy ma swoje dni bez bolu brzuszka, bo jak Jej brzuszek dokucza to widac ze chcialaby spac bo zasypia, ale niestety budzi sie z placzem i tak w kolko! Dlatego mam nadzieje, ze te kropelki nam pomoga! Bo jak jest ok to je i spi ![]() Emigra - Julka wie czego chce i dobrze! Zdecydowana kobietka ![]() A Julian Wiktor brzmi pieknie Aguska, piekny torcik zrobilas Filipkowi, zdolna mamuska z Ciebie A zdjecie rodzinne przesliczne! Co do antykoncepcji to ja najpierw chyba tabletki, ale za dlugo nie bede chciala bo to jednak hormony. A w niedalekiej przyszlosci tz planuje sie wysterylizowac ![]() Tylko musimy sie w temacie troche zorientowac jak to u nas w PL jest, jak nie da rady to bedzie musial do szwecji pojechac. Wieczor i nocka u nas pieknie! Viki zasnela po kapaniu ( pierwszy raz Ja wczoraj kapalam sama - bo tz nie bylo) okolo 20, potem jak szlam spac o 22 jakos to pokarmilam na spiaco, nastepnie o 4 , potem o 8 i od 9 znowu spi ![]() No i DZIEN DOBRY - zapowiada sie kolejny goracy dzien!
Edytowane przez desia888 Czas edycji: 2012-05-22 o 10:05 |
|
|
|
|
#4435 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. No tak zakładanie takich rajstop może być przeżyciem szkoda że wczoraj nie patrzyłam bo byłam w h&mNo imprezowanie zaczynamy w piątek. Babcia Ewa jakoś antkowi się z grillem kojarzy |
|
|
|
|
#4436 |
|
Zakorzenienie
|
Monia dla ivorka
ja podalam wczoraj wode przegotowana z czajnika, wczesniej sie filtrowala z dzbanku, ja dopajam na piersi dziecko bo w takie upaly malo je a duzo jednak pije ![]() u nas noc spokojna i 12 ostatnie karmienie i zasnelismy razem w lozku i o 2.30 zanioslam malego do jego lozeczka, troche protestowal ale zadowolil sie smoczkiem obudzil sie o 5.30 zjadl i spal do 9.30 szok!!!! teraz gada z karuzela a ja zjadlam o normalnej porze sniadanie
|
|
|
|
#4437 |
|
Zakorzenienie
|
Heja
i znów mamy upał ![]() Ja podawałam Ninie wodę żywiec prosto z butli, ale to jak miała 5 miesięcy, z tym dopajaniem to wszędzie mówią ,że nie trzeba , ale nie mówią też ,że nie można , więc w sumie jak ktoś chcę poćwiczyć butelkę to też jest okazja.Wody na dworze nie podgrzewałam , temperatura w upał jest całkiem spoko.Czasami robiłam na dworze herbatkę, miałam przy sobie troszkę w woreczku ( teraz sobie kupiłam pojemniczki do tt) i mieszałam na świeżo, bo to powinno być wypite po sporządzeniu. Nie wiem jak to jest, ale do skutecznego pojenia lepsza jest woda z czymś niż sama woda ( tak słyszałam w tv parę razy), bo niby sama woda przelatuje i nie nawadnia dobrze,ale pewnie nie będziemy aż tak dzieci wypacać na garze,żeby się odwadniały.Herbatki ( tego proszku )dawałam 1/3 tego co zalecali. Wiem,ze tam jest cukier, ale odrobina wg mnie nie zaszkodzi. Rajstopki malusie cieniutki są w sprzedaży, gładkie , we wzorki, nawet u mnie "na wiosce" kupiłam dla Niny 2 lata temu. Monia przykro mi z powodu Ivorka , ale tak jak Dziewczyny piszą, pewnie da się atakom zapobiec lekami, Jutro mam zamiar dokończyć robienie zaproszeń, muszę iść kupić koronkę takie prace to tylko w nocy, bo Nina artystka by mi wszystko klejem umazała jak znam zycie.Desia czas zaiwania jak poparzony, 30 maja mamy 4 rocznice ślubu, a w styczniu minęło 10 lat związku , no stara jestem i tyle z rozmiarem 42 to
Edytowane przez koniakonia Czas edycji: 2012-05-22 o 10:37 |
|
|
|
#4438 |
|
Zakorzenienie
|
Ja pytałam już kilka razy pediatrę czy dopajać to powiedziała stanowczo NIE. Jak jest cycuś to nie ma dopajania.
Desia w porównaniu do wczoraj to na prawdę można rzec, że się wyspałam .
|
|
|
|
#4439 |
|
Zakorzenienie
|
A co w tym rozmiarze 42 takiego śmiesznego
|
|
|
|
#4440 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na czas jesieni, gdzie krążą choróbska , pewnie natura to tak sprytnie urządziła---------- Dopisano o 10:52 ---------- Poprzedni post napisano o 10:49 ---------- no że jest taki wiesz....duży i jak na tą chwilę dla mnie niedostępny, bo za mały więc się z niego śmieję ![]() A swoją drogą to faktycznie te rozmiarówki dziwaczne, boś Ty przecież drobna jest i 42 za małe to ja już nie wiem jak oni to szyją...ja mam kieckę sprzed 2 lat , ale kurna już jest raczej niemodna, więc dopiero ze mną będzie kaszana w sklepach , już się nie mogę doczekać zakupów ![]() aaaaa ale mam sklep gdzie poprawki robią na życzenie i za free , więc jest nadzieja,że mi coś tam dopasują Edytowane przez koniakonia Czas edycji: 2012-05-22 o 10:54 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:15.

wiekszosci o ile nie wszystkim raczej pogorszyl problemy brzuszkowe - wiec skad wziela sie fama ze pomaga? 
.
bo to baaaardzo ważne. Wypoczęta mamusia to szczęśliwa mamusia!
ale ja sama nie wiem, w sumie to nie myślałam jeszcze o tym. a Wy? któraś z Was ma ten krążek albo decyduje się na te zastrzyki? i może coś o tych metodach przybliżyć więcej? 

Tz mowi ze gdyby jednak podszedl do niego - to Ivor na bank by go ugryzl, takze nebezpieczne to troche. Tz mowi ze widok byl straszny - myslal ze Ivor zdycha bo ugryzla go zmija (bo u nas troche ich jest), ale jak mi powiedzial ze byly drgawki i piana - to juz wiedzialam ze to padaczka

.
a dopiero co sie staralam o Julcika......

Fajnie Ci dzieciaczki spaly.