Większość mam już rozpakowanych a na kilka wciąż czekamy ! Mamy Wiosenne 2012 - Strona 148 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-05-21, 22:58   #4411
karolca
Zakorzenienie

Dot.: Większość mam już rozpakowanych a na kilka wciąż czekamy ! Mamy Wiosenne 2012

Cytat:
Napisane przez emigra Pokaż wiadomość

Wiecie, jak czytam nasz watek to widze ze chyba nie ma maluszka ktoremu KOPER WLOSKI pomogl wiekszosci o ile nie wszystkim raczej pogorszyl problemy brzuszkowe - wiec skad wziela sie fama ze pomaga?
Może chodzi o starsze dzieci, takie półroczne? Nie wiem. Ja zacznę chyba podawać Ewelince wodę z glukozą w ciągu dnia (10-20 ml), aby zacząć przyzwyczajać ją do butelki

Cytat:
Napisane przez tikki85 Pokaż wiadomość
Dziewczyny wrocilam do swiata zywych. Spalam od 19.00-21.20 . Andrea po kapaniu ladnie zasnela a ja odplynelam przy TV.
Tak w ogole to zaczelam Andree karmic bez nakladki od poprzedniego karmienia, bo mialam wrazenie ze z nakladka wiecej wylewa niz je. Ladnie je bez, wiec moze w koncu pozegnamy sylikon .
Życzę spokojnej i przespanej nocy bo to baaaardzo ważne. Wypoczęta mamusia to szczęśliwa mamusia!

Cytat:
Napisane przez Karo89 Pokaż wiadomość
dzisiaj miałam wizytę kontrolną u gina. wszystko w porządku.
porozmawiałam z nią o antykoncepcji i wzięłam przy okazji receptę na tabletki. z tym, że nie jestem do końca przekonana czy je wykupię, bo nie wiem jeszcze jaką anty stosować. wspominała coś o krążku albo zastrzyku jeszcze ale ja sama nie wiem, w sumie to nie myślałam jeszcze o tym. a Wy? któraś z Was ma ten krążek albo decyduje się na te zastrzyki? i może coś o tych metodach przybliżyć więcej?
Jeśli chodzi o zastrzyk, znak kilka kobiet, które stosowały ten rodzaj antykoncepcji. I powiem tak: jedna ma wspaniałego synka a druga po zastrzyku strasznie przytyła.

Dziś usypianie jeszcze w kołysce. Poklepalam po pleckach i zasnęła w 2 minuty. Łóżeczko do sypialni wędruje jutro rano i będziemy mieć cały dzień aby uczyć się w nim zasypiać.

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.

Edytowane przez karolca
Czas edycji: 2012-05-21 o 23:00
karolca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-21, 23:13   #4412
Karo89
Zakorzenienie

Dot.: Większość mam już rozpakowanych a na kilka wciąż czekamy ! Mamy Wiosenne 2012

Cytat:
Napisane przez karolca Pokaż wiadomość
Jeśli chodzi o zastrzyk, znak kilka kobiet, które stosowały ten rodzaj antykoncepcji. I powiem tak: jedna ma wspaniałego synka a druga po zastrzyku strasznie przytyła.
Ja to jednak wolałabym przytyć ale zdrowo...
Te tabsy które są przeznaczone dla kobiet karmiących lubią zatrzymywać wodę w organizmie... przypomniałam sobie właśnie, że lekarka wspominała też o takim skutku ubocznym...

idę powoli spać, dobranoc

Edytowane przez Karo89
Czas edycji: 2012-05-21 o 23:15
Karo89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-21, 23:40   #4413
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Napisane przez Karo89 Pokaż wiadomość

dzisiaj miałam wizytę kontrolną u gina. wszystko w porządku.
porozmawiałam z nią o antykoncepcji i wzięłam przy okazji receptę na tabletki. z tym, że nie jestem do końca przekonana czy je wykupię, bo nie wiem jeszcze jaką anty stosować. wspominała coś o krążku albo zastrzyku jeszcze ale ja sama nie wiem, w sumie to nie myślałam jeszcze o tym. a Wy? któraś z Was ma ten krążek albo decyduje się na te zastrzyki? i może coś o tych metodach przybliżyć więcej?
Krazek to chodzi o NuvaRing?Uzywalam i bylam zadowolona,nie wyczuwalam go wcale,nie mialam skutkow ubocznych,wszystko w porzadku.
Zastrzyki tez bralam,takie co trzy miesiace tak,o te chodzi?
I na mnie tez dobrze dzialaly,nie przytylam,w ciaze nie zaszlam,wszystko w porzadku bylo.Cena byla niska,to dla mnie tez wtedy na plus bylo i nie trzeba pamietac na co dzien o zabezpieczeniu.

---------- Dopisano o 22:40 ---------- Poprzedni post napisano o 22:34 ----------

Agabi ale fajne zdjecia z majowki,a Gabrys juz taki duzy chlopiec ,swietny ma kapelusz
Stary 2012-05-21, 23:47   #4414
MoniaHan
Wtajemniczenie

Czesc Dziewczyny,
nadrobie jutro dzisiejszy dzien w tym co napisalyscie.
przeczytalam tylko ostatnia strone: Tikki ja tez pozegnalam niedawno nakladki - Malutka szybko sie przyzwyczaila i chyba od tygodnia jemy bez nakladek, a tez mnie wkurzalo to ze cieklo z nakladek i bylam cala mokra.
Karolca ja tez w koncu musze sie zabrac za nauke Malutkiej w zasypianiu w lozeczku.
ostatnie dni spala ze mna w lozku i to nie w gondolce - tylko na poduszce
zasnela dzis po 21- tego jeszcze nie bylo i spi do tej pory - przenioslam ja z duzego pokoju do sypialni i dalej spi - wlozylam do gondolki - i juz niedlugo bedzie za duza aby w niej spac

a u nas wydarzylo sie cos co nas strasznie zasmucilo - Ivorek nasz ma padaczke, Tz poszedl z nim na spacer i Ivorek dostal na lace ataku - dosc mocnego, zaraz po nie poznal Tz i prawie go ugryzl - jak doczytalismy pozniej po ataku pies nie poznaje, nie widzi ani nie slyszy swojego wlasciela. jestesmy podlamani Tz mowi ze gdyby jednak podszedl do niego - to Ivor na bank by go ugryzl, takze nebezpieczne to troche. Tz mowi ze widok byl straszny - myslal ze Ivor zdycha bo ugryzla go zmija (bo u nas troche ich jest), ale jak mi powiedzial ze byly drgawki i piana - to juz wiedzialam ze to padaczka

jutro Was nadrobie, Dobranoc.

http://www.suwaczek.pl/cache/99ac688358.png
MoniaHan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-22, 02:55   #4415
karolca
Zakorzenienie

Monia, to przykrw ze Ivorek ma epilepsje moi dziadkowie mielli owczarka podhalanskiego... Pies dostawal napady padaczkowe bardzo czwsro i musieli go uspic
ale to bylo jakies 20 lat temu, teraz pewnie mozna z powodzeniem leczyc chorobe

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
karolca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-22, 03:42   #4416
tikki85
Zakorzenienie

Monia, biedny Ivorek. Ja tez mialam psa z padaczka. Zyl 15 lat.

Mialam pobudke o 23.40-1.00 i 3.10 - ? Wiec na razie nie narzekam

edit: 3.46 Moje malutkie WIELKIE szczescie juz spi.

Edytowane przez tikki85
Czas edycji: 2012-05-22 o 03:47
tikki85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-22, 06:47   #4417
nowaken
Zakorzenienie

GG do nowaken

Hej,

dzisiaj nocka super. Ania zasnęła przed 20 obudziła się o 1.30 a potem dopiero o 4.30 ale się wyspałam

Cytat:
Może chodzi o starsze dzieci, takie półroczne? Nie wiem. Ja zacznę chyba podawać Ewelince wodę z glukozą w ciągu dnia (10-20 ml), aby zacząć przyzwyczajać ją do butelki
Karolca to może lepiej samej wody podawaj bez glukozy. Po co przyzwyczajać do słodkiego picia. Ja podaję przegotowaną wodę bo ponoć od glukozy się odchodzi i tak np. 4 lata temu w szpitalu podawali dla niemowląt wodę z glukozą między karmieniami a teraz dla Ani już nie podawali nic do picia między karminami. Takie jest moje zdanie

nowaken jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-22, 07:22   #4418
emigra
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Roksape Pokaż wiadomość
Hej Tak czytam co piszecie i u mnie koper włoski jakoś ani nie pomógł ani nie zrobił większego problemu. Podaję Infacol regularnie ( ale nie co karmienie jak pisze tylko 3-4 razy na dzień) i pomaga mojej małej. Prędzej robię małej rumianek jak chce pić albo wodę przegotowaną nie smakuje jej ten koper. Bo ja te herbatki robię z suszu a nie gotowce hippa.

Emigra na pierwszym zdjęciu Julka to na pewno miała potówki.
Moja córcia też je ma ale ja parze jej rumianek dolewam do wody co ją w niej kąpie i po tym całe jej ciałko wydaje się bielsze i takie gładziutkie.

Dziewczyny nie sugerujcie się aż tak sugestami innych. Owszem są one bardzo pomocne i ja się od was sporo nauczyłam ,ale może warto spróbować i się przekonać jak to u was jest? Mówicie, że rumianek uczula i to prawda, ale ja na swojej córci spróbowałam i na szczęście nic. Jak by uczulił nie zrobiła bym tego więcej. Teraz rumianek i kąpiel w nim to super sprawa. No i wymyłam dzisiaj mojej córci tam bardzo dokładnie. Nie będę tego robić codziennie ale raz na jakiś czas wg. mnie nie zaszkodzi.

Co do snu to moja córa podobnie jak i synek kiedy był taki mały, sporo śpi.
Rano o 7 zje, pogada i około 9 lub po zasypia i spi do 12 lub 13. Potem jakaś 1-1,5h aktywności i śpi do16 później albo zje i idzie spać od razu i do 18 albo się pobawi i zasypia. o 17-18 wstaje znów je i pobawi się to wstaje przed 20 na kąpiel. znowu 1-1,5 aktywności i zasypia okolo 22-23 i spi do 2-3. Wtedy mam okolo 2 h aktywnosci i jeszcze nad ranem pobudka ale tylko na jedzenie.

Jak mój syn był już taki 4, 5 miesięcy to spał do chyba roku, dwa razy na dzień przed i po obiedzie ze 3 h.
Ja tez podaje zwykla herbate z rumianku - w niej jest 100% ziola, a w tych dla dzieci ostatnio czytalam ze az 1,2 % rumianku np

No i ja pisze co sama wyprobowalam i nam pomoglo badz tez nie
Cytat:

Życzę spokojnej i przespanej nocy bo to baaaardzo ważne. Wypoczęta mamusia to szczęśliwa mamusia!

Dziś usypianie jeszcze w kołysce. Poklepalam po pleckach i zasnęła w 2 minuty. Łóżeczko do sypialni wędruje jutro rano i będziemy mieć cały dzień aby uczyć się w nim zasypiać.
Ale polroczne dzieci chyba juz nie maja takich problemow z brzuszkiem?

Karolca ja tez bym podala najpierw sama wode, glukoze w ostatecznosci jakby mala nie chciala wcale pic .. Czytalam, ze podajac dziecku glukoze od malego przyzwyczajamy do slodkiego smaku i dziecko potem moze chciec pic ciagle nie z pragnienia wody a dla slodkiego smaku. Ja podaje specjalna wode dla dzieci z Humany bo nam zwykla przegotowana powodowala twarde kupki i lekkie zaparcia.

Powodzenia w usypianiu w lozeczku
Cytat:
Napisane przez MoniaHan Pokaż wiadomość
Czesc Dziewczyny,
nadrobie jutro dzisiejszy dzien w tym co napisalyscie.
przeczytalam tylko ostatnia strone: Tikki ja tez pozegnalam niedawno nakladki - Malutka szybko sie przyzwyczaila i chyba od tygodnia jemy bez nakladek, a tez mnie wkurzalo to ze cieklo z nakladek i bylam cala mokra.
Karolca ja tez w koncu musze sie zabrac za nauke Malutkiej w zasypianiu w lozeczku.
ostatnie dni spala ze mna w lozku i to nie w gondolce - tylko na poduszce
zasnela dzis po 21- tego jeszcze nie bylo i spi do tej pory - przenioslam ja z duzego pokoju do sypialni i dalej spi - wlozylam do gondolki - i juz niedlugo bedzie za duza aby w niej spac

a u nas wydarzylo sie cos co nas strasznie zasmucilo - Ivorek nasz ma padaczke, Tz poszedl z nim na spacer i Ivorek dostal na lace ataku - dosc mocnego, zaraz po nie poznal Tz i prawie go ugryzl - jak doczytalismy pozniej po ataku pies nie poznaje, nie widzi ani nie slyszy swojego wlasciela. jestesmy podlamani Tz mowi ze gdyby jednak podszedl do niego - to Ivor na bank by go ugryzl, takze nebezpieczne to troche. Tz mowi ze widok byl straszny - myslal ze Ivor zdycha bo ugryzla go zmija (bo u nas troche ich jest), ale jak mi powiedzial ze byly drgawki i piana - to juz wiedzialam ze to padaczka

biedna psinka

U nas nocka super, mala zasnela po kapieli o 21.30 (a jadla chwile po 20 kilka ml) i przebudzala sie po 4 ale jak dalam smoka to dotrwala w snie do 5, dalam butle na spiocha, zjadla ladnie 120 ml, odbila i spala dalej do 6 az maz nas nie obudzil pobawila sie z tatusiem, pogugala ladnie, pousmiechala sie i teraz przysypia
07.03.2012, 20:35
3270g, 47 cm
emigra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-22, 07:57   #4419
nowaken
Zakorzenienie

GG do nowaken

Cytat:
Napisane przez Nikii89 Pokaż wiadomość
jeszcze odnośnie tych Oskarowych kolek..... mamy Espumisan ale mam wrażenie że on nie pomaga.... z tego co pamiętam kilka z was używa sab simplex - jest wart polecenia?? wiem że trzeba sprowadzić z tego co widziałam to na allegro też idzie kupić.....
Antkowi Sab Simplex pomagał ale podawałam więcej kropelek niż było zalecane. Jak na razie dla Ani kupiłam ten bobotic czy coś ram ale jeszcze jej nie podawałam.

Cytat:
Moja Mała dalej nie śpi, a ja jak wstaję to mi się kręci w głowie ze zmęczenia...no cóż...bywa . Mam nadzieję, że dzięki temu prześpi całą noc .
Za to zrobiłam jej sesję

Andrea-Matrioszka
Załącznik 4685522
Cudna

Cytat:
Mam pytanie za 100 punktów.
Ewelinka jest przyzwyczajona do spania w kołysce. Dziś lub jutro czeka ją spanie w łóżeczku.
Jak ją uśpić?
Mam nadzieję że poszło Ci jakoś usypianie Ja kładę do łóżeczka wychodzę z pokoju i po jakims czasie idę sprawdzić czy Ania śpi

Cytat:
Napisane przez lena_mi Pokaż wiadomość
Aguśka, a Ty jesteś rocznik 83?

Co do balowania to racja, koniakonia dobrze pisała - kiedyś o 22 zaczynało sie imprezę a teraz o tej porze się kończy
Ja juz nie pamiętam kiedy byłam na jakiejś dłuższej imprezie.
Na moim weselu chyba

Tak się zastanawiam nad rocznicą ślubu tak a propos..
Co by tu wykombinowac..?
A ja w piątek ide na imprezę rodzinną która przeciagnie się do soboty bo stwierdziłam że nie wracamy do domu tylko śpimy u moich rodziców bo w sobotę jest dzień mamy i nie będziemy musieli jeździć w kółko. Sprawdzimy przy okazji łóżeczko turystyczne ktore dostaliśmy w prezencie u mnie w pracy. No i oczywiście Antek zaklepał sobie grilla na sobotę na obiad

Cytat:
Mialam dzisiaj sesje z moim tata i bracmi na skype i mowie im ze przyjezdzamy z mezem i Jula do nich 19 lipca a tata uslyszal ze 15 i pyta ''W rocznice slubu??'' to mu mowie ze w rocznice nie tylko 19 a rocznice mamy dwie dzien po dniu z mezem (14.7 bycia razem, 15.7 slubu) i bedziemy swietowac a Julke sprzedamy babci a moj brat na to ''no i po 9 miesiacach powitamy na swiecie Juliana Wiktora''

---------- Dopisano o 07:57 ---------- Poprzedni post napisano o 07:31 ----------

O kurcze na poczekalni już jest wątek mamuś styczniowo - lutowych

A ja wczoraj kupiłam sobie kieckę na piątkową imprezę i na chrzciny

Stary 2012-05-22, 08:19   #4420
emigra
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nowaken Pokaż wiadomość
Antkowi Sab Simplex pomagał ale podawałam więcej kropelek niż było zalecane. Jak na razie dla Ani kupiłam ten bobotic czy coś ram ale jeszcze jej nie podawałam.

Cudna

Mam nadzieję że poszło Ci jakoś usypianie Ja kładę do łóżeczka wychodzę z pokoju i po jakims czasie idę sprawdzić czy Ania śpi

A ja w piątek ide na imprezę rodzinną która przeciagnie się do soboty bo stwierdziłam że nie wracamy do domu tylko śpimy u moich rodziców bo w sobotę jest dzień mamy i nie będziemy musieli jeździć w kółko. Sprawdzimy przy okazji łóżeczko turystyczne ktore dostaliśmy w prezencie u mnie w pracy. No i oczywiście Antek zaklepał sobie grilla na sobotę na obiad

---------- Dopisano o 07:57 ---------- Poprzedni post napisano o 07:31 ----------

O kurcze na poczekalni już jest wątek mamuś styczniowo - lutowych

A ja wczoraj kupiłam sobie kieckę na piątkową imprezę i na chrzciny
Ja czasami podaje 20 kropelek SS

Widzialam wlasnie watek mamus styczniowo-lutowych 2013 - jeszcze chwila i bedzie watek mamus marcowo-kwietniowych 2013 a dopiero co sie staralam o Julcika......

Ja na chrzciny ubiore sie chyba w ... worek po ziemniakach sukienki odpadaja, krotki rekawek odpada.... zamowilam tunike ale problem mam ze spodniami, ech.
3270g, 47 cm
Stary 2012-05-22, 08:27   #4421
nowaken
Zakorzenienie

GG do nowaken

Cytat:
Ja czasami podaje 20 kropelek SS

Widzialam wlasnie watek mamus styczniowo-lutowych 2013 - jeszcze chwila i bedzie watek mamus marcowo-kwietniowych 2013 a dopiero co sie staralam o Julcika......

Ja na chrzciny ubiore sie chyba w ... worek po ziemniakach sukienki odpadaja, krotki rekawek odpada.... zamowilam tunike ale problem mam ze spodniami, ech.
No powiem Ci że znaleźć coś co będzie pasowało to jakaś masakra więc wczoraj mój tż zabrał nas do Gniezna i tam znalazłam super sklep z kieckami i od razu wpadła mi w oko zrobię potem fotkę. Ale musiałam kupić rozmiar 42 bo o innym nie było mowy. Myślę nad zakupem pasa na brzuch czy któraś coś poleca??

---------- Dopisano o 08:27 ---------- Poprzedni post napisano o 08:23 ----------

Zastanawiam się czy dostanę rajstopki dla Ani

Stary 2012-05-22, 08:33   #4422
emigra
Zakorzenienie

Cytat:
No powiem Ci że znaleźć coś co będzie pasowało to jakaś masakra więc wczoraj mój tż zabrał nas do Gniezna i tam znalazłam super sklep z kieckami i od razu wpadła mi w oko zrobię potem fotkę. Ale musiałam kupić rozmiar 42 bo o innym nie było mowy. Myślę nad zakupem pasa na brzuch czy któraś coś poleca??

---------- Dopisano o 08:27 ---------- Poprzedni post napisano o 08:23 ----------

Mi sie marzy poki co rozm.42 bluzki 42 wczodze, ale sa przy ciele (kiedys byly luzne .. ech) a spodnie musze miec chyba 44 jeszcze nigdy nie mialam takiego rozmiaru ... i pomyslec ze noszac 38 czulam sie grubasem

A jakie rajstopki chcesz? Takie ciensze? Chyba nie ma takich malutkich, a jak sa to ciezko je dostac Ja w realu u nas znalazlam takie ciut ciensze bawelniane - biale z falbankami na pupce ale rozm.56 ma bardzo dlugie nogi, a Jula jest krotkonozna no ale mam w razie W jakby na chrzcinach mialobych chlodno.
3270g, 47 cm
Stary 2012-05-22, 08:37   #4423
ona10101
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez lena_mi Pokaż wiadomość

Dziewczynki, ile dzieci powinny spac w ciągu dnia w kolejnych miesiącach?
A ile jest czuwania? Bo im starsze tym więcej aktywności, ale nie wiem czy moja Kajcia nie przesadza ostatnio. Wydaje mi się aż wymęczona, chyba jednak za mało śpi w dzień..
Nie ma reguły - zalezy od dziecka.Ale znalazlam takie dane:

http://www.hipp.pl/poradnik-zywienio...-moje-dziecko/

Taaa na pewno - u mojego Adasia sie to nie sprawdza bo On potrzebuje o wiele godzin mniej!

Cytat:
nie wiem czy są jakieś "normy".
U nas jest tak, że godzina aktywności i godzina, dwie snu. Oczywiście wszystko ma związek z jedzeniem, bo jak chce jeśc co dwie godziny to się rozkłada tak, że 40 minut aktywności, godzina snu albo odwrotnie.
Czasem nie śpi przez 3 godziny.
A moj od 2 miesiaca spi w ciagu dnia srednio 3 razy po 30 minut....Czemu tak malo?

Cytat:
Napisane przez agabi Pokaż wiadomość

też się pochwaliłam swoim gabryśkiem, fotki na mailu. niestety nie mam aktualnych, te są z majówki. jak odzyskam aparat to zrobię mnóstwo zdjęć .obiecuję.

dziewczyny wywołujecie zdjęcia? czy tylko na kompie je macie? ja zawsze wywołuje te fajniejsze.wydaje mi się że takie papierowe zdjęcia są fajniejsze od tych na monitorze.
* Śliczny Gabrys. Moj Adas tez ma takie body - moro, tylko zielone bardziej
* My partiami wywolujemy zdjecia - na razie mamy wybranych - wywolanych 70 zdjec Adasia z 1 miesiaca zycia i powoli myslimy nad kolejnym wywolaniem bo robimy mu mnostwo zdjec!!

Cytat:
Napisane przez Roksape Pokaż wiadomość

Co do snu to moja córa podobnie jak i synek kiedy był taki mały, sporo śpi.
Rano o 7 zje, pogada i około 9 lub po zasypia i spi do 12 lub 13. Potem jakaś 1-1,5h aktywności i śpi do16 później albo zje i idzie spać od razu i do 18 albo się pobawi i zasypia. o 17-18 wstaje znów je i pobawi się to wstaje przed 20 na kąpiel. znowu 1-1,5 aktywności i zasypia okolo 22-23 i spi do 2-3. Wtedy mam okolo 2 h aktywnosci i jeszcze nad ranem pobudka ale tylko na jedzenie.

Jak mój syn był już taki 4, 5 miesięcy to spał do chyba roku, dwa razy na dzień przed i po obiedzie ze 3 h.
Fajnie Ci dzieciaczki spaly.

Cytat:

Powodzenia w nauce spania w lozeczku

Cytat:
Napisane przez MoniaHan Pokaż wiadomość

Jejku ja nawet nie wiedzialam ze psy moga miec padaczke...Wspolczuje Wam - biedny Ivorek...

Cytat:

Karolca to może lepiej samej wody podawaj bez glukozy. Po co przyzwyczajać do słodkiego picia. Ja podaję przegotowaną wodę bo ponoć od glukozy się odchodzi i tak np. 4 lata temu w szpitalu podawali dla niemowląt wodę z glukozą między karmieniami a teraz dla Ani już nie podawali nic do picia między karminami. Takie jest moje zdanie
Popieram Cie nowaken - odradzam wode z glukoza. Wystarczy zwykla przegotowana woda.

Cytat:

Ale nic Ci sie nie podoba czy jak? Ja tez pewnie bede miala problem z ubraniem na chrzciny bo za szczupla nie jestem....

Dziewczyny dzisiaj mamy z Mężem 2 rocznice slubu!! Jak ten czas szybko mija. Mamy juz synka 3-miesiecznego 2 lata temu o tej porze juz do fryzjera pewnie sie szykowalam. Ahhh wzielo mnie na wspomnienia...Swietowanie wieczorem
Adaś ur. 25.02.2012r.
ona10101 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-22, 08:38   #4424
nowaken
Zakorzenienie

GG do nowaken

Cytat:
Mi sie marzy poki co rozm.42 bluzki 42 wczodze, ale sa przy ciele (kiedys byly luzne .. ech) a spodnie musze miec chyba 44 jeszcze nigdy nie mialam takiego rozmiaru ... i pomyslec ze noszac 38 czulam sie grubasem

A jakie rajstopki chcesz? Takie ciensze? Chyba nie ma takich malutkich, a jak sa to ciezko je dostac Ja w realu u nas znalazlam takie ciut ciensze bawelniane - biale z falbankami na pupce ale rozm.56 ma bardzo dlugie nogi, a Jula jest krotkonozna no ale mam w razie W jakby na chrzcinach mialobych chlodno.
Rozmiarami to Ty się nie przejmuj bo teraz jakoś dziwnie 38 wypada mniejsze a wcale to 44 nie musi być wielkie. Rozmiar rozmiarowi nie równy .
No mam dla Ani sukienkę na piątek i na chrzciny i wypadałoby jej cos założyć pod spód bo na gołe nóżki to ona jest chyba jeszcze za mala

Stary 2012-05-22, 08:44   #4425
cziqua
Zadomowienie

mój Filip śpi średnio raz dziennie 2h do 3h ( na brzuszku) i czasami kilka drzemek po 5 10 min

Filip Jan

16.04.2012
godzina 16:30
najszczęśliwszy dzień w moim życiu
narodziny syna Filipa!!!

Edytowane przez cziqua
Czas edycji: 2012-05-22 o 08:45
cziqua jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-22, 08:48   #4426
emigra
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ona10101 Pokaż wiadomość
Nie ma reguły - zalezy od dziecka.Ale znalazlam takie dane:

http://www.hipp.pl/poradnik-zywienio...-moje-dziecko/

Taaa na pewno - u mojego Adasia sie to nie sprawdza bo On potrzebuje o wiele godzin mniej!

A moj od 2 miesiaca spi w ciagu dnia srednio 3 razy po 30 minut....Czemu tak malo?

* Śliczny Gabrys. Moj Adas tez ma takie body - moro, tylko zielone bardziej
* My partiami wywolujemy zdjecia - na razie mamy wybranych - wywolanych 70 zdjec Adasia z 1 miesiaca zycia i powoli myslimy nad kolejnym wywolaniem bo robimy mu mnostwo zdjec!!

Fajnie Ci dzieciaczki spaly.

Powodzenia w nauce spania w lozeczku

Jejku ja nawet nie wiedzialam ze psy moga miec padaczke...Wspolczuje Wam - biedny Ivorek...

Popieram Cie nowaken - odradzam wode z glukoza. Wystarczy zwykla przegotowana woda.

Ale nic Ci sie nie podoba czy jak? Ja tez pewnie bede miala problem z ubraniem na chrzciny bo za szczupla nie jestem....

Dziewczyny dzisiaj mamy z Mężem 2 rocznice slubu!! Jak ten czas szybko mija. Mamy juz synka 3-miesiecznego 2 lata temu o tej porze juz do fryzjera pewnie sie szykowalam. Ahhh wzielo mnie na wspomnienia...Swietowanie wieczorem
Jak mi sie podoba to sie w to nie mieszcze, a jak sie mieszcze to generalnie jakbym od babci swojej pozyczyla
u mnie problem tkwi w tym ze ubranie musi byc lekkie, 100% bawelny i niestety ale zakrywac ramiona po lokcie (rozstepy mam do lokci) i nogi tez musze miec zakryte....

gratuluje drugiej rocznicy - my bedziemy swietowac 15 lipca tez 2 rocznice slubu, a 14 lipca 6 rocznice zwiazku czas leci nieublaganie... dopiero co sie czlowiek poznawal, imprezowal ze swoim ''chlopakiem'' a tu juz nie dosc ze maz to jeszcze ojciec i to mojego dziecka
Cytat:
Rozmiarami to Ty się nie przejmuj bo teraz jakoś dziwnie 38 wypada mniejsze a wcale to 44 nie musi być wielkie. Rozmiar rozmiarowi nie równy .
No mam dla Ani sukienkę na piątek i na chrzciny i wypadałoby jej cos założyć pod spód bo na gołe nóżki to ona jest chyba jeszcze za mala
zalezy od pogody ale ja bym pewnie zalozyla cieniutkie rajtuzki albo skarpetki i nakryc cienkim kocykiem/tetra w razie upalu
3270g, 47 cm
Stary 2012-05-22, 08:57   #4427
nowaken
Zakorzenienie

GG do nowaken

Cytat:

zalezy od pogody ale ja bym pewnie zalozyla cieniutkie rajtuzki albo skarpetki i nakryc cienkim kocykiem/tetra w razie upalu
No pojadę dzisiaj na miasto i się zorientuję co mają

Stary 2012-05-22, 09:09   #4428
aalegna
Wtajemniczenie

Cytat:
Hej,

dzisiaj nocka super. Ania zasnęła przed 20 obudziła się o 1.30 a potem dopiero o 4.30 ale się wyspałam
hyh dokładnie w tych samych godzinach budzil się dziś mój Seba
Stary 2012-05-22, 09:11   #4429
gkatarzynka
Zadomowienie

Dzień dobry
U nas nocka bardzo w porządku, bo Hania pospała od 20 do 1, potem obudziła się o 4.30 i o 6.40 wybudziły ją bączki... trochę postękała i coś nie bardzo Jej szło więc wzięłam Ją do naszego łóżka - i dospała jeszcze 40 min i wtedy karmienie. Za to teraz calkiem ładnie śpi i nawet odkurzacz Jej nie obudził.
A ja mam pytanie: Bo Hania już ma miesiąc skończony i ja Ją karmię tylko piersią... przy tych upałach mam wrażenie, że chce się Jej pić i dlatego częściej domaga się jedzenia... zastanawiam się czy Jej nie podać czasem wody przegotowanej... teoretycznie nie dopaja się dzieci karmionych piersią, ale np na spacerze pół godziny po jedzeniu Hania płacze i domaga się jedzenia (to taki rodzaj płaczu specyficzny)
gkatarzynka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-22, 09:22   #4430
nowaken
Zakorzenienie

GG do nowaken

Cytat:
Napisane przez aalegna Pokaż wiadomość
hyh dokładnie w tych samych godzinach budzil się dziś mój Seba
To miałam towarzystwo

Cytat:
Napisane przez gkatarzynka Pokaż wiadomość
Dzień dobry
U nas nocka bardzo w porządku, bo Hania pospała od 20 do 1, potem obudziła się o 4.30 i o 6.40 wybudziły ją bączki... trochę postękała i coś nie bardzo Jej szło więc wzięłam Ją do naszego łóżka - i dospała jeszcze 40 min i wtedy karmienie. Za to teraz calkiem ładnie śpi i nawet odkurzacz Jej nie obudził.
A ja mam pytanie: Bo Hania już ma miesiąc skończony i ja Ją karmię tylko piersią... przy tych upałach mam wrażenie, że chce się Jej pić i dlatego częściej domaga się jedzenia... zastanawiam się czy Jej nie podać czasem wody przegotowanej... teoretycznie nie dopaja się dzieci karmionych piersią, ale np na spacerze pół godziny po jedzeniu Hania płacze i domaga się jedzenia (to taki rodzaj płaczu specyficzny)
Widzę ze Ty też w podobnych godzinach karmiłaś Myślę że jak podasz wody przegotowanej to nic się nie stanie

Stary 2012-05-22, 09:34   #4431
tikki85
Zakorzenienie

U nas nocka w normie. Czyli karmienie co 3h i ladne zasypianie. Nie wiem co jej wczoraj bylo. Chyba Kosciol ma na nia zly wplyw .

Ja tez musze czegos na chrzest szukac . Chrzest mamy 17.06.
Stary 2012-05-22, 09:36   #4432
emigra
Zakorzenienie

gkatarzynka, w upaly mozna dopajac dziecko nawet jesli jest karmione cysiem zwlaszcza jesli widzisz ze sie domaga picia... Jula tez ma charakterystyczny placz na jedzenie i picie
3270g, 47 cm
Stary 2012-05-22, 09:38   #4433
Karo89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
Krazek to chodzi o NuvaRing?Uzywalam i bylam zadowolona,nie wyczuwalam go wcale,nie mialam skutkow ubocznych,wszystko w porzadku.
Zastrzyki tez bralam,takie co trzy miesiace tak,o te chodzi?
I na mnie tez dobrze dzialaly,nie przytylam,w ciaze nie zaszlam,wszystko w porzadku bylo.Cena byla niska,to dla mnie tez wtedy na plus bylo i nie trzeba pamietac na co dzien o zabezpieczeniu.
tak,tak o te dziękuję za opinię

Cytat:

jeśli myślisz o takich cieniutkich, to ja u siebie nie dostałam takich. kupiłam takie cieńsze bawełniane.

ona10101 gratulacje rocznicy

dzień dobry.
u nas spanko od 20 do 1:30 karmienie i spanko od 2:30 jakoś do 5-jedzonko, potem koło 8 się przebudziła na jedzenie i na razie śpi dalej

Karo89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-22, 10:01   #4434
desia888
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez gkatarzynka Pokaż wiadomość
Dzień dobry
Dobre pytanie, ja karmie i piersia i butla i tez sie zastanawiac czy dopajac
A dziewczyny, ktore podaja wode to gotujecie normalna wode z kranu? bo ja mysle ze mineralna wode, taka jak uzywam do mieszanki nie musze przeciez gotowac? tylko troszke podgrzac?

Nowaken, ja takie male rajstopki widzialam w Kappahlu i w H&M rozmiary mieli juz od 56, pamietam bo je ogladalam ale stwierdzilam , ze ciezko by sie takiej malenkiej zakladalo i sobie odpuscilam
Ale przyznam ze byly piekne i kuszace takie rajstopki

Agabi - ja zawsze wywoluje zdjecia, uwazam ze zdjecia w kompie nie maja takiego efektu jak prawdziwy , piekny album!
Pozatym zdjecia Adasia jak byl malutki po zmianie komputerow itd gdzies zaginely i gdybym nie miala w albumach to nigdy bym juz ich nie odzyskala!

Ona - GRATULUJE rocznicy
No pedzi ten czas jak szalony! Ja wczoraj jak patrzylam na Adasia to sie przerazilam jaki On tak naprawde duzy juz
Zaraz zacznie pierwsza klase , potem juz z gorki i mamusia juz nie bedzie na pierwszym miejscu

Oj, dziewczyny - rozmiar 42 w strefie marzen jak narazie dla mnie

Ja podaje Viki sab simplex od wczoraj, ile podajecie dziewczyny? Bo mi lekarka kazala 15 kropli przed kazdym posilkiem, wieczorem byla bardzo spokojna! Nie wiem tylko czy to juz zasluga kropelek , czy po prostu bez tez by byla, bo jednak codziennie Jej brzuszek nie bolal, ale podobno krople trzeba podawac caly czas- a nie dopiero jak brzuszek zacznie bolec.

Nowaken - to milej imprezy w sobote zycze, Antek obrotny znow Was na grilla wprosil
Super!

Tikki , fajnie ze w koncu pospalas, bo nie mozna chyba tego nazwac jeszcze -wyspaniem sie?

Karolca - ja sie przylacze do dziewczyn , ze najpierw napewno tez sprobowalabym z sama woda, bez glukozy, w koncu jesli nie bedzie chciala to zawsze mozesz sprobowac glukoze wtedy

Monia - jakie to przykre z Ivorkiem, taki wspanialy piesek
Ale jestem pewna , ze sa na to leki i powstrzymaja ataki

Roksape - Viki tez duzo spi, ale tylko gdy ma swoje dni bez bolu brzuszka, bo jak Jej brzuszek dokucza to widac ze chcialaby spac bo zasypia, ale niestety budzi sie z placzem i tak w kolko!
Dlatego mam nadzieje, ze te kropelki nam pomoga!
Bo jak jest ok to je i spi

Emigra - Julka wie czego chce i dobrze! Zdecydowana kobietka
A Julian Wiktor brzmi pieknie

Aguska, piekny torcik zrobilas Filipkowi, zdolna mamuska z Ciebie
A zdjecie rodzinne przesliczne!

Co do antykoncepcji to ja najpierw chyba tabletki, ale za dlugo nie bede chciala bo to jednak hormony.
A w niedalekiej przyszlosci tz planuje sie wysterylizowac
Tylko musimy sie w temacie troche zorientowac jak to u nas w PL jest, jak nie da rady to bedzie musial do szwecji pojechac.

Wieczor i nocka u nas pieknie!
Viki zasnela po kapaniu ( pierwszy raz Ja wczoraj kapalam sama - bo tz nie bylo) okolo 20, potem jak szlam spac o 22 jakos to pokarmilam na spiaco, nastepnie o 4 , potem o 8 i od 9 znowu spi

No i DZIEN DOBRY - zapowiada sie kolejny goracy dzien!

Viki 28.04.2012

Edytowane przez desia888
Czas edycji: 2012-05-22 o 10:05
desia888 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-22, 10:19   #4435
nowaken
Zakorzenienie

GG do nowaken

Cytat:
Napisane przez desia888 Pokaż wiadomość
Dobre pytanie, ja karmie i piersia i butla i tez sie zastanawiac czy dopajac
A dziewczyny, ktore podaja wode to gotujecie normalna wode z kranu? bo ja mysle ze mineralna wode, taka jak uzywam do mieszanki nie musze przeciez gotowac? tylko troszke podgrzac?

Nowaken, ja takie male rajstopki widzialam w Kappahlu i w H&M rozmiary mieli juz od 56, pamietam bo je ogladalam ale stwierdzilam , ze ciezko by sie takiej malenkiej zakladalo i sobie odpuscilam
Ale przyznam ze byly piekne i kuszace takie rajstopki

Nowaken - to milej imprezy w sobote zycze, Antek obrotny znow Was na grilla wprosil
Super!
Ja używam wodę z kranu którą mam przegotowaną w czajniku zwykłym i przed każdym mieszaniem mleka trochę ją podgrzewam.
No tak zakładanie takich rajstop może być przeżyciem szkoda że wczoraj nie patrzyłam bo byłam w h&m

No imprezowanie zaczynamy w piątek. Babcia Ewa jakoś antkowi się z grillem kojarzy

Stary 2012-05-22, 10:26   #4436
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

Monia dla ivorka
ja podalam wczoraj wode przegotowana z czajnika, wczesniej sie filtrowala z dzbanku, ja dopajam na piersi dziecko bo w takie upaly malo je a duzo jednak pije

u nas noc spokojna i 12 ostatnie karmienie i zasnelismy razem w lozku i o 2.30 zanioslam malego do jego lozeczka, troche protestowal ale zadowolil sie smoczkiem obudzil sie o 5.30 zjadl i spal do 9.30 szok!!!! teraz gada z karuzela a ja zjadlam o normalnej porze sniadanie
Stary 2012-05-22, 10:34   #4437
koniakonia
Zakorzenienie

Heja i znów mamy upał

Ja podawałam Ninie wodę żywiec prosto z butli, ale to jak miała 5 miesięcy, z tym dopajaniem to wszędzie mówią ,że nie trzeba , ale nie mówią też ,że nie można , więc w sumie jak ktoś chcę poćwiczyć butelkę to też jest okazja.Wody na dworze nie podgrzewałam , temperatura w upał jest całkiem spoko.Czasami robiłam na dworze herbatkę, miałam przy sobie troszkę w woreczku ( teraz sobie kupiłam pojemniczki do tt) i mieszałam na świeżo, bo to powinno być wypite po sporządzeniu. Nie wiem jak to jest, ale do skutecznego pojenia lepsza jest woda z czymś niż sama woda ( tak słyszałam w tv parę razy), bo niby sama woda przelatuje i nie nawadnia dobrze,ale pewnie nie będziemy aż tak dzieci wypacać na garze,żeby się odwadniały.Herbatki ( tego proszku )dawałam 1/3 tego co zalecali. Wiem,ze tam jest cukier, ale odrobina wg mnie nie zaszkodzi.

Rajstopki malusie cieniutki są w sprzedaży, gładkie , we wzorki, nawet u mnie "na wiosce" kupiłam dla Niny 2 lata temu.

Monia przykro mi z powodu Ivorka , ale tak jak Dziewczyny piszą, pewnie da się atakom zapobiec lekami,

Jutro mam zamiar dokończyć robienie zaproszeń, muszę iść kupić koronkę takie prace to tylko w nocy, bo Nina artystka by mi wszystko klejem umazała jak znam zycie.

Desia czas zaiwania jak poparzony, 30 maja mamy 4 rocznice ślubu, a w styczniu minęło 10 lat związku , no stara jestem i tyle
z rozmiarem 42 to a w cycach to już nie wspomnę jaki mam problem

Edytowane przez koniakonia
Czas edycji: 2012-05-22 o 10:37
koniakonia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-22, 10:34   #4438
tikki85
Zakorzenienie

Ja pytałam już kilka razy pediatrę czy dopajać to powiedziała stanowczo NIE. Jak jest cycuś to nie ma dopajania.

Desia w porównaniu do wczoraj to na prawdę można rzec, że się wyspałam .
Stary 2012-05-22, 10:47   #4439
nowaken
Zakorzenienie

GG do nowaken

Cytat:
Napisane przez koniakonia Pokaż wiadomość
z rozmiarem 42 to a w cycach to już nie wspomnę jaki mam problem
A co w tym rozmiarze 42 takiego śmiesznego

Stary 2012-05-22, 10:52   #4440
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:
Ja pytałam już kilka razy pediatrę czy dopajać to powiedziała stanowczo NIE. Jak jest cycuś to nie ma dopajania.

Desia w porównaniu do wczoraj to na prawdę można rzec, że się wyspałam .
W tej wodnistej części mleka są przeciwciała, więc może to też ma znaczenie,że się dzieci wtedy naladowują przeciwciałami na potem na czas jesieni, gdzie krążą choróbska , pewnie natura to tak sprytnie urządziła

---------- Dopisano o 10:52 ---------- Poprzedni post napisano o 10:49 ----------

Cytat:
A co w tym rozmiarze 42 takiego śmiesznego
no że jest taki wiesz....duży i jak na tą chwilę dla mnie niedostępny, bo za mały więc się z niego śmieję

A swoją drogą to faktycznie te rozmiarówki dziwaczne, boś Ty przecież drobna jest i 42 za małe to ja już nie wiem jak oni to szyją...ja mam kieckę sprzed 2 lat , ale kurna już jest raczej niemodna, więc dopiero ze mną będzie kaszana w sklepach , już się nie mogę doczekać zakupów zawinę się jak mumia w bandaże i może w coś wejdę , może

aaaaa ale mam sklep gdzie poprawki robią na życzenie i za free , więc jest nadzieja,że mi coś tam dopasują

Edytowane przez koniakonia
Czas edycji: 2012-05-22 o 10:54
koniakonia jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości