|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#63541 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal - XIII część zakręconej opowieści
|
#63542 |
|
sentimental animal
|
mnie też
jutro na pierwszej lekcji mam sprawdzian z rosyjskiego, który zaważy na końcowej ocenie, ale zwlekam z nauką jak tylko się da
|
#63543 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Siedzę na wizażu, a chemia czeka
|
|
#63544 | |||
|
Zadomowienie
|
U nas nie ma tych Drogerii Polskich poki co...
Ale moze gdzie indziej natkniemy sie na produkty GP ![]() Cytat:
I mam jeszcze Glorie, ale jej moze polowe na razie zuzylam czy cos kolo tego. Z tym, ze nie zdarzalo mi sie zbyt czesto myc sama odzywka, raczej zdecydowanie czesciej OMO lub szampon ![]() Cytat:
Przerobilam na jutrzejsze zal dopiero 3 z 8 prezentacji Cytat:
![]() Dziewczyny, czy te z Was, ktore robily peeling skalpu zauwazyly po nim, ze przedzialek swieci sie jak lysa glaca? Bo moj tak! I nie wiem czy tak ma byc, czy mam tak malo wlosow na czubku glowy ze to tylko u mnie tak jest... Zwroccie prosze na to uwage jak bedziecie robic ok?
![]() Edytowane przez claudiiin Czas edycji: 2012-05-21 o 22:20 |
|||
|
|
|
#63545 | |||||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
No i zawsze efekt będzie taki, że te fragmenty, które są naturalne, naturalne rozjaśniacze typu rumianek mogą rozjaśnić, a miejsca pomalowane zostaną, jakie są, czyli pogłębi się to, co chcesz zlikwidować... Cytat:
Cytat:
Cytat:
No właśnie... Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Najpierw dawałam Joaśkę bs, ale potem się odważyłam i daję cięższe - GAiK, Bingo Shea - im dalej od mycia, tym więcej wchłaniają - dziwię się, gdzie one to podziewają?Najlepiej mi pasuje tak olejować na noc, przez noc się ładnie wchłania (i fale się przy okazji utrwalają )Cytat:
Cytat:
Malinko, przecudownie w Codzienniku 19 maja, na tym piątym zdjęciu - wszystko idealnie:, kolor, blask, lok ![]() Właśnie przez tą wielowymiarowaść koloru chciałabym mieć jaśniejsze włosy, na ciemnych nie ma takiego efektu... Już pisałam, że też pomalowałam włosy henną, po Malince trudno się pokazywać ale co tam, pokażę, bo robiłam różne eksperymenty, warte uwiecznienia ![]() 1 zdjęcie - włosy przed hennowaniem, 6 dzień po myciu Kilka miesięcy temu nie uwierzyłabym, że moje włosy tyle mogą wytrzymać - potrafiły się nieżle przetłuścić w ciągu jednego dnia. Nie uważam, żeby mycie włosów raz na tydzień było szczególnie chwalebne, ale to, że włosy nie wyglądają źle, bardzo mnie cieszy. A na czubku, równolegle do framugi drzwi, można zauważyć sporą grupkę stojących na baczność baby hair ![]() 2 zdjęcie - włosy po hennie, nie rozczesane, bez żadnej stylizacji, z wciśniętym w końcówki olejkiem babassu; widać jeszcze ciemniejsza partię na dole, na długości kolor nie zmienił się znacząco, ale nabrał blasku. Tym razem świetnie chwyciło odrost, tak dobrze chyba mi się jeszcze henną nie udało 3 zdjęcie - tu absolutnie nie ma się czym chwalić: ponieważ uznałam, ze po hennie włosy są prawie CAŁKIEM proste (w dodatku były jedwabiste, gładkie, co u mnie absolutnie niespotykane, tak śliskie, że kredka nie chciała utrzymać leniwego koka i się wyślizgiwała- a to wzmacniało moje przekonanie, że TO SĄ PROSTE WŁOSY), rozczesałam je - i oto, co uzyskałąm Pokazuję ten nieszczęsny efekt w związku z niedawną dyskusją, co jest naturalne, a co nie, czy stylizacja to nie oszustwo... 4 zdjęcie - włosy powoli wracają do siebie, nie pamiętam już dzięki czemu, chyba nałożyłam na końce jakąś odżywkę i trochę żelu (zdjęcie następnego dnia) 5 zdjęcie - włosy trzeci dzień po hennie, odzyskują ,,kształt" - chyba raczej czesanie na sucho jest nie dla mnie (czym to się kończyło - a kiedyś robiłam to zawsze - pokazywałam tu: https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...&postcount=188) Edytowane przez szsz Czas edycji: 2012-05-21 o 22:40 |
|||||||||
|
|
|
#63546 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() a ja bym chciała ciemniejsze, ale jak tak mówicie to się jeszcze zastanowię Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
potem nosiłam związane Cytat:
![]() pokaż włoski jak umyjesz i ułożysz jak należy
|
|
|
#63547 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Przygotuj odżywkę myjącą czy łagodny szampon ale tylko na wszelki wypadek Cytat:
Cytat:
Cytat:
Wystarczy nie domywać włosów do skrzypienia Cytat:
ale nigdy nie byłam typowa :PBingo do mycia używam kubeczkowo jeśli pamiętam. spróbuj i Ty Cytat:
jest pięknie Kolejny dzień cieszy mnie psikadło z dodatkiem parafiny. Wyglądają normalnie ale skóra się cieszy i włosy są MIĘKKIE ![]() skład na 100-120ml wody, po kropelce / szczypcie kwas mlekowy mleczan sodu mocznik allantoina mleczko pszczele gliceryna pantenol 75% SLP argan parafina z apteki |
|||||||
|
|
|
#63548 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() 6 bez mycia gratuluje! Wszystkie macie takie piękne loki Lubię jak wstawiacie foty, to mnie inspiruje do walki o swoje
|
|
|
|
|
#63549 |
|
MatkaPrzełożonaCurlitanek
|
Dzień dobry
![]() Nadrabiać czy nie? Nadrobię, bom widziała, że Ajrisz ma uwagi do moich bazgrołów No to koniecznie trzeba przeczytać!Oczywiście się nie zahennowałam. Organizm przypomniał sobie, jaką płeć reprezentuje Wolę nie ryzykować.Moje włosy jadą już na letniej pielęgnacji. Wczoraj o odzywce CJ zmieszanej z żelem B5 podsuszonych basenową suszarą poszedł jeszcze po wierzchu Jantar i olej brokułowy ![]() Na koniec KCKT i KCCC. Rano KCKT celem doformowania tego, co zwiewa przy tej temperaturze, która mamy. Fajnie ![]() I rozważam, czy CP może działać u mnie na porost. Od ostatniego cięcia (jakoś połowa lutego) tył urósł jakieś 5 cm. Zatem bez wpływu ![]() Poza wpływem na pamięć organizmu o reprezentacji własnej ![]() Szkoda.
|
#63550 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Dziękuję Cytat:
Jesteś na medycynie?
Every time she closed her eyes Edytowane przez nez123 Czas edycji: 2012-05-22 o 11:09 |
||
|
|
|
#63551 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Pokaz się wreszcie kiedy
|
|
|
|
|
#63552 | |
|
|
Jak to nie? To było ważne, bo chodziło Twój superblog
![]() Coś było o keratynie. W zasadzie mogę napisać już teraz, że nie zauważyłam żadnej różnicy w działaniu między tą z mazideł a tą z ZSK. Różnica dla mnie zawiera się tylko w opakowaniu - wolę to z ZSK, bo mogę zużyć do końca. Nadto keratyna to proteina odzwierzęca, więc ma największe szanse, by stać się elementem włosa (można by nawet pisać o aneksji Żarcik froks Cytat:
![]() Ciachnęłam tył. Zmierzamy do tego, co przed pielęgnacją - oczywiście w sensie fryzurowym.
|
|
#63553 | |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny, za Waszym pozwoleniem, dołączam do tego wątku plotkowo - lokowego
![]() Moje włosy można zobaczyć w tym wpisie w codzienniku ![]() https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1310 Ostatnio coraz bardziej eksperymentuję - dzisiaj zmyłam olej odżywką, po raz pierwszy w życiu w ogóle użyłam odżywki do mycia mam nadzieję, że jak włosy wyschną, to nie będzie klapy ![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#63554 | ||
|
Strażnik Wizażu
|
Cytat:
![]() Cytat:
bo mnie KCCC interesi ;P
|
||
|
|
|
#63555 | |||
|
|
Cytat:
Szkoda, ze brak zdjęcia do porównania sprzed rozpoczęcia pielęgnacji.Cytat:
Ciekawe ![]() Kolor ten sam, co zwykle? Ja zaczynam już przygotowania do hennowania. Powinnam je zrobić dziś, by się henna zakotwiczyła w środku przed poniedziałkowym basenem. Cytat:
|
|
#63556 |
|
Zakorzenienie
|
Ja dzis dzien wolny
i eksperyment jak zwykle. Dzis pod wplywem lektury bloga Ajrisz ukrecilam sobie maske gleboko nawilzajaca. Baza - Wax zielony, do tego olej lniany, aloes zatezony rozcienczony woda, miodu sporo. Niestety nie mam lecytyny. Jakos nigdy na nia nie zwrocilam uwagi, zamowie niebawem. Zaimprowizowalam i dokapalam troche ''smietany'' sojowej ktora miala lecytyne sojowa wysoko w skladzie . Umylam sie szamponem brzozowym na SCS i trzymam maske. Ciekawam efektu. Tu pytanie - Ajrisz, czy zawsze przed ta maska trzeba myc SLES? Bo sadzac z przesuszu moich wlosow, raz na tydzien by mi sie taka przydala .
|
|
|
|
#63557 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 12:32 ---------- Poprzedni post napisano o 12:29 ---------- Cytat:
tylko skóra nie no i odskrobać się muszę po przeproteinowaniu. Cassia już się chyba zmyła :P zobaczę na zdjęciach z wyjazdu :P |
|||
|
|
|
#63558 |
|
Zakorzenienie
|
Postaram się znaleźć jakieś, aczkolwiek nie mam raczej takich zdjęć robionych tyłem, raczej z boku czy całą twarz. W mojej galerii jest zamieszczone jedno zdjęcie z samiutkich początków pielęgnacji.
|
|
|
|
#63559 | ||
|
Strażnik Wizażu
|
Cytat:
Pokażę Ci jak wyglądają moje włosy rozczesane, bez odżywki d/s, myte szamponem z siarczanem...zdjęcie z niedzieli wieczór (robione telefonem, więc ;/) http://i.imgur.com/qukRN.jpg Czekamy na Twoje zdjęcia po hennie ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#63560 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo rozumiem ze na czas donawilzania proteiny won. Inna sprawa, ze moje wlosy nie widzialy sie z proteinami od paru tygodni. Za to probowalam je doemolientowac, z mizernym zreszta skutkiem .Jak tak dalej pojdzie, to mi sie keratyna przeterminuje a mam spora buteleczke, nabyta w entuzjazmie jeszcze na jesieni. I L-cysteina lezy i czeka. Zmywam sie po pierwszej. Alez jestem ciekawa. Ide sobie jeszcze na Twoim blogu pobuszowac, Martus .
|
|
|
|
|
#63561 |
|
Rozeznanie
|
Moja się właśnie przeterminowała
A nawet nie otwarta.Ale jako, że mi sama Artiste wystarcza raz na jakiś czas - przynajmniej nie mam po niej "przeproteinowania", to samą keratynę i resztę odstawiłam. Kupiłam ostatnio żel mrożący, który kiedyś był tu polecany - w ramach szukania zastępstwa gdyby mój ukochany KCCC miał zamiar się skończyć ( chociaż na razie zostało mi półtorej opakowania..), no i czasem żal mi go używać do reanimacji kilka dni po myciu. W każdym razie mocne to cholerstwo. Pomimo tego, że sporo rozcieńczyłam z wodą nie mogłam moich kłaków w ogóle wygnieść, usztywnił na amen...
|
|
#63562 |
|
Strażnik Wizażu
|
Używałam przeterminowanej keratyny i nic złego się nie stało
|
|
|
|
#63563 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Najgorszy okres chyba miną, bo się naskładało: jedwab, cassia, pogoda i potrzeba cięcia ;] od podcięcia (maleńko ) i rundki z SLS jest tylko lepiej ![]() Cytat:
kilka kropli po myciu też robi robote ;] Cytat:
kropleka do porcji kremu do rąkCytat:
Cytat:
|
|||||
|
|
|
#63564 | |||||||
|
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ech, tak źle i tak niedobrze... Ja rozpoczęłam tę samą walkę, którą toczę w każde lato - zatrzymać wilgoć! Dodany wczoraj brokuł na odżywkę d/s nie ma szans w starciu z klimą Cytat:
Ale rozmiękczać może tez zbyt długie pozostawianie odzywki na włosach. Cytat:
Cytat:
cudowne!I jaka długość!Cytat:
Potworniem leniwa w tym względzie (poza tym sprzątam bliżej weekendu. Teraz przezywam tylko podlewanie co i rusz is erce mi pęka, gdy widzę, jak wiatr niszczy moje hołubione pomidory ---------- Dopisano o 13:22 ---------- Poprzedni post napisano o 13:19 ---------- Cytat:
Ajrisz, a co się stało, że odstawiłaś proteiny? Miałaś oznaki przeproteinowania? Co tam się zadziało?
|
|
#63565 | ||
|
Zakorzenienie
|
Zjadłabym :P
Cytat:
Chodziło też trochę o dyskusję na moim blogu pod wpisami o porowatości. Napisałam zgodnie ze źródłami, że przy wysokiej keratyna może nie służyć - jak się okazuje, przy średniej służy, dopiero przy całkiem wysokiej niekoniecznie. Cytat:
to było wielopiętrowe przegięcie, od momentu trwałej (6.04) myślałam że podniosła się porowatość więc dawałam keratyne i jedwab i oleje omega-6. A włosy ciągle szorstkie, spuszone. Więc więcej K+J ;] Do tego zrobiłam szampon glukozydowy z silikonem, a mój SLS się skonczył... W międzyczasie gdzieś uciekł skręt - to więcej protein. W międzyczasie zrobiłam płukankę cysteinową - to się faktycznie przeproteinowały. Dwa razy ;] A na deser cassia ![]() Za Twoją złotą radą - SLS i maska humektanty plus olej niewnikający. Jak ręką odjął, 2 tyg mam spokój chociaż pogoda różna ;] troszkę się plączą na wilgotność ale to zawsze byłoSkręt sam wrócił po podcięciu końców, nawet plunkinu nie robię tylko plopping a ja se zapamiętuję: mam niską porowatość i już, żaden zabieg tego nie zmieni :P |
||
|
|
|
#63566 |
|
Rozeznanie
|
|
|
#63567 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#63568 |
|
Przyczajenie
|
AjriszMarta, Maliniarka, dziękuję za odpowiedzi =)
Produkujecie się tutaj w zastraszającym tempie, nie jestem w stanie za tym wszystkim nadążyć. Macie jakieś życie poza wizażem i pielęgnacją włosów? =D |
|
|
|
#63569 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
>>chłopaka nie mam, to może dlatego :P ale Malina ma
|
|
|
|
|
#63570 | |||||||
|
|
Ja też, choć ochotę mam raczej na coś ostrego. Choćby na ogórek z chili. Albo soczek pomidorowy z imbirem
![]() Cytat:
Cytat:
swoje widzę jako średnie w wysokiej. Wszystko pasuje oprócz reakcji na ropopochodne (minus glikol propylenowy) i shea. Cytat:
Cytat:
Witaj w klubie. Ostatnio chodziłam z 3 korkociągami na głowie. Poza tym byłam niemal łysa Cytat:
Cytat:
Cytat:
no proszę! U mnie sporo do odgniatania po KCCC. Podobnie jak po żelu aloesowym czy lnianym...Nadal nie widzę
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:49.

Ale moze gdzie indziej natkniemy sie na produkty GP 
A chociaż coś ciekawego masz do nauki?
Przerobilam na jutrzejsze zal dopiero 3 z 8 prezentacji 
Bo moj tak! I nie wiem czy tak ma byc, czy mam tak malo wlosow na czubku glowy ze to tylko u mnie tak jest... Zwroccie prosze na to uwage jak bedziecie robic ok?

Wolę nie ryzykować.

bo mnie KCCC interesi

cudowne!I jaka długość!
chociaż pogoda różna ;] troszkę się plączą na wilgotność ale to zawsze było