Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. II - Strona 142 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-05-22, 10:32   #4231
DeKajka
Zakorzenienie

Dot.: Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. II

Cytat:
Napisane przez weronika23 Pokaż wiadomość
wlasnie nie moglam sie powstrzymac i wcinam pomidorowe
Ja jutro robie .. na taka kwaśną mam ochote .. Wogole w ciazy to bym tylko zupy jadla ale widomo TŻet troche wybrzydza .. on by kotleta zjadl, a mnie mdli na samą myśl o kotlecie ..

Dzisiaj jemy ryż z rybką .. ( oczywiscie dla TŻeta musze ziemniaki osobno ugotwac bo on ryż blee - jak dziecko )

Na pamiątkę ...
''Pod moim sercem, inne serce bije...
Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane..''

12 _ 11 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1 _ Adasiowe szczęście !
DeKajka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-22, 10:33   #4232
weronika23
Zakorzenienie

u mnie dzis pomidorowka robiona moim sposobem nie tesciowej ziemniaki ilet drobiowy zapiekany z pieczrkami i zoltym serem i ogorki
weronika23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-22, 10:36   #4233
DeKajka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez weronika23 Pokaż wiadomość
u mnie dzis pomidorowka robiona moim sposobem nie tesciowej ziemniaki ilet drobiowy zapiekany z pieczrkami i zoltym serem i ogorki

Ty !! Ty !! spadaj z tymi pysznosciami bo ja w pracy siedze i dopiero obiad ok 15 zjem ..

Na pamiątkę ...

Stary 2012-05-22, 10:38   #4234
czarnamadonna1982
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madzius90 Pokaż wiadomość
szkoda słów.

U nas jest to samo. Dzwonię do księgowości w piątek, czy poszedł przelew. Pani mi mówi, że tak w środę.
A co się okazuje, jak dzwonię do innej księgowej w poniedziałek, że dopiero zrobi przelew
No to przecież pochlastać się z nimi idzie
no madzia u mnie to samo dokladnie!!
ile razy ksiegowa mi gadala, ze przelew juz poszedl a pare dni pozniej sie okazywalo ze dopiero rob ia lub zrobią

dekajka ja to samo same zupy bym jadla ale tż by nie wyżyl))chciaz je uwielbia ale ile mozna.ja przed ciaza to uwielbilaam warzywka na patelnie, jakies miesko do tego a teraz wogole patrzec nie moge na takie jedzenie
czarnamadonna1982 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-22, 10:38   #4235
MiciaKicia
Zakorzenienie

A wczoraj znów zasłabłam ale zwymiotowałam i poczułam ulgę... Niestety chyba duchota tak na mnie działa.. tak duszno na dworze, źe nie było czym oddychać... Dziś tak samo
idę do lumpka bo TŻ mnie wysłał po jakieś spodnie robocze. Dziś wszystko po 3zł Może coś wyszperam dla siebie sasasa

Kroimy: 2016(?)
MiciaKicia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-22, 10:40   #4236
karolla12
Rozeznanie

Hej Wariatki! Nadrabiałam Was ponad godzinę

Gratuluję nowych kopniaczków,udanych wizyt

Kasia_11_83 Widziałam Maxi Cosi Mura 4 na targach i się w nim zakochałam.Jak będzie dziewczynka to kupię ten fioletowy.Szczególnie podoba mi się spacerówka,taka zgrabna,nie jakaś olbrzymia kolumbryna.

Witam nową mamusię

Ja też mam ogromną ochotę na truskawki,a jeszcze bardziej na domowe pierogi z truskawkami,śmietaną i cukrem

Od kilku dni boli mnie głowa.Wspomagam się paracetamolem,ale przechodzi na kilka godzin i potem znowu ból wraca,a nie chcę też przeginać z zażywaniem.Myślę,że to przez pogodę i niskie ciśnienie.
karolla12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-22, 10:42   #4237
madzius90
Zakorzenienie

A ja się zaraz będę jabłkiem objadać

---------- Dopisano o 10:42 ---------- Poprzedni post napisano o 10:41 ----------

Cytat:
Napisane przez karolla12 Pokaż wiadomość
Ja też mam ogromną ochotę na truskawki,a jeszcze bardziej na domowe pierogi z truskawkami,śmietaną i cukrem
Ja bym zjadła pierogi z jagodami aaaaa
madzius90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-22, 10:49   #4238
czarnamadonna1982
Zakorzenienie

zrobie pomidorowa i placki ziemniaczane dzisiajnarazie sobie zjem mlode ziemniaczki w mundurkach z wczoraj ijajeczko sadzone bo mam ochote
\wczoraj mialam smazone udka z kurczaka z sosikiem ziemniaczki mlode i fasolke szparagowa tzowi bardzo smakowalo heh mi gorzej bo ostatnio mam wstret do miesa niestety wmuszam w sibie zeby cokolwiek tego miesa jesc
Stary 2012-05-22, 10:50   #4239
justa86
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Kasia_11_83 Pokaż wiadomość

Dziewczynki zanim wam cokolwiek napiszę muszę się pochwalić, że POCZUŁAM DZIŚ (PRZED CHWILĄ) PIERWSZE KOPNIACZKI DZIDZIUSIA!!!!!!! Siedzę w pracy i czytam wizaż a tu takie małe 'puk" tak mniej więcej na środku pomiędzy pępkiem, a kością łonową. Już od kilku dni czuję takie dziwne hmm "przelewanie", ale myślałam, że to jelita i nie chciałam zapeszyć. Teraz jesetm prawie pewna, że to TO Tak jak dziewczynom, aż łzy stanęły mi w oczach Jak przykładam rękę lub się ruszam to cisza, ale jak siedzę nie ruchomo to takie małe stukanie, nawet teraz jak piszę do was to CZUJĘ
Gratuluję kopniaków u mnie dziś mega bulgotanie jelit więc ciężko mi stwierdzić

Cytat:
Napisane przez DeKajka Pokaż wiadomość
Wczoraj rano poczulam dosc mocno . wieczorem cos lekko mnie smyrnelo i dzisiaj rano tez delikatnie .. ledwo wyczuwalnie ale zawsze .. zawsze jak mialam lekko podkurczone nogi ( dzisiaj np siedzialam lekko zgieta ) no i te silniejsze wczoraj byly po zjedzeniu pol tabliczki czekolady - (az wstyd sie przyznac )
Takze dziewczyny wcinajcie czekolade i podkurczajcie nogi , a nuż się uda ..
Hmmm czekolada i podkurczanie nóg - no ja nie mogę z tymi radami

Cytat:
Napisane przez Pokrzywka19 Pokaż wiadomość
Dziewczyny ja co prawda byłam dopiero na dwóch wizytach u ginekologa w 5 tyg i tydzień temu w 9 tyg i jak na razie za każdym razem miałam USG dopochwowe, do którego tyg się takie USG wykonuje ? a kiedy zwykłe ?
Mi mówiła lekarka, że od ok. 12tygodnia już zwykłe i tak też miałam

Cytat:
Napisane przez MoOoNiA Pokaż wiadomość

Ja dziś się obudziłam po 6, bo tak gorąco już było w domu, że szok. Patrzę a to tż zamknął w sypialni okno no myślałam że się uduszę. teraz się biorę za sprzątanie i dopiero ok 15 wyjdziemyz mała nad morze, bo teraz to bym się ugotowała
Jak zazdroszczę! tak po prostu wyjść z domu i iść nad morze.....ahhh

Ja dziś dość wcześnie wstałam i byłam z wizytą w przychodni. Nic się nie chwaliłam wcześniej bo i nie było czym ale musiałam iść na usg piersi bo wydawało mi się że coś się dzieje złego a i muszę kontrolować się co rok/dwa . Teraz już mogę spokojnie powiedzieć, że wszystko jest w jak najlepszym porządku, żadnych niepokojących zmian nie ma i mogę ze spokojem się zająć wszystkimi innymi rzeczami uffff
Powiedzcie mi moje drogie, kiedy dokładnie usg połówkowe?? bo wg jednych 18-22 tydzień, wg innych 22-24, dla mnie konkret jest teraz ważny bo przeprowadzamy się niedługo i tu w rodzinnym mieście nie mam problemu z usg a tam w nowym będę musiała coś szybciutko kombinować...... jak Wam mówili lekarze?? teraz pójdę w poniedziałek na kontrolę to zapytam czy można rzeczywiście już w 18 tygodniu to już by było pięknie załatwione, ale coś mi się wydaje że za wcześnie
justa86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-22, 10:52   #4240
DeKajka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MiciaKicia Pokaż wiadomość
A wczoraj znów zasłabłam ale zwymiotowałam i poczułam ulgę... Niestety chyba duchota tak na mnie działa.. tak duszno na dworze, źe nie było czym oddychać... Dziś tak samo
idę do lumpka bo TŻ mnie wysłał po jakieś spodnie robocze. Dziś wszystko po 3zł Może coś wyszperam dla siebie sasasa
Tragedia na dworze .. wyszlam na chwile i wrocilam . tu jest klima . ja sie z tad nie ruszam ..

Ale powinnismy sie cieszyc .. najgorsze dwa miesaice ( 8 i 9 ) bedzie juz chlodno .. nie wyobrazam sobie meczyc sie w takie upaly z brzuchem po kolana ..

---------- Dopisano o 10:52 ---------- Poprzedni post napisano o 10:51 ----------

Cytat:
Napisane przez czarnamadonna1982 Pokaż wiadomość
zrobie pomidorowa i placki ziemniaczane dzisiajnarazie sobie zjem mlode ziemniaczki w mundurkach z wczoraj ijajeczko sadzone bo mam ochote
\wczoraj mialam smazone udka z kurczaka z sosikiem ziemniaczki mlode i fasolke szparagowa tzowi bardzo smakowalo heh mi gorzej bo ostatnio mam wstret do miesa niestety wmuszam w sibie zeby cokolwiek tego miesa jesc
juz jest fasolka ???

Na pamiątkę ...

Stary 2012-05-22, 10:53   #4241
madzius90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez justa86 Pokaż wiadomość
Ja dziś dość wcześnie wstałam i byłam z wizytą w przychodni. Nic się nie chwaliłam wcześniej bo i nie było czym ale musiałam iść na usg piersi bo wydawało mi się że coś się dzieje złego a i muszę kontrolować się co rok/dwa . Teraz już mogę spokojnie powiedzieć, że wszystko jest w jak najlepszym porządku, żadnych niepokojących zmian nie ma i mogę ze spokojem się zająć wszystkimi innymi rzeczami uffff
To dobrze
Stary 2012-05-22, 10:53   #4242
czarnamadonna1982
Zakorzenienie

Cytat:

Kasia_11_83 Widziałam Maxi Cosi Mura 4 na targach i się w nim zakochałam.Jak będzie dziewczynka to kupię ten fioletowy.Szczególnie podoba mi się spacerówka,taka zgrabna,nie jakaś olbrzymia kolumbryna.

Witam nową mamusię

Od kilku dni boli mnie głowa.Wspomagam się paracetamolem,ale przechodzi na kilka godzin i potem znowu ból wraca,a nie chcę też przeginać z zażywaniem.Myślę,że to przez pogodę i niskie ciśnienie.
te wózki są super
mnie tez boli glowa od jakiegos miesiaca, tak mnienagle łapie i przez chwile boli tak kłuje , nie co dzien ale czesto

najgorzej ostatnio mam z krwawieniem dziąsel no nawet jak jem chleb mi krwawią nie wiem podobno to normalne
Stary 2012-05-22, 10:54   #4243
karolla12
Rozeznanie

Wczoraj zaczęłam sprawdzać kalkulatory przyrostu wagi w ciąży.
Ostatnio mamm małą obsesję na tym punkcie.Nie chcę zbyt dużo przytyć.Niby narazie waga stoi.ale teraz zaczyna się okres intensywnego wzrostu wagi.
Ja z racji wieku mogę mieć trudności z pozbyciem się zbędnych kilogramów,dlatego chciałabym się racjonalnie i zdrowo odżywiać i ruszać kilka razy w tygodniu.chociaż jak wszystkie wiemy ciężko sobie odmówić niektórych smakołyków,a i ciężko się zmobilizować do ćwiczeń

Ja zaczynałam ciąże od64kg 169cm wzrostu ( rozmiar 38)
Stary 2012-05-22, 10:55   #4244
DeKajka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez justa86 Pokaż wiadomość
Powiedzcie mi moje drogie, kiedy dokładnie usg połówkowe?? bo wg jednych 18-22 tydzień, wg innych 22-24, dla mnie konkret jest teraz ważny bo przeprowadzamy się niedługo i tu w rodzinnym mieście nie mam problemu z usg a tam w nowym będę musiała coś szybciutko kombinować...... jak Wam mówili lekarze?? teraz pójdę w poniedziałek na kontrolę to zapytam czy można rzeczywiście już w 18 tygodniu to już by było pięknie załatwione, ale coś mi się wydaje że za wcześnie
Niby mozna od 18 ale ja nie bede ryzykowac ze bedzie za wczesnie i pojde w 19 .. wtedy powinno juz byc ok ..

Na pamiątkę ...

Stary 2012-05-22, 10:56   #4245
karolla12
Rozeznanie

Cytat:
te wózki są super
mnie tez boli glowa od jakiegos miesiaca, tak mnienagle łapie i przez chwile boli tak kłuje , nie co dzien ale czesto

najgorzej ostatnio mam z krwawieniem dziąsel no nawet jak jem chleb mi krwawią nie wiem podobno to normalne
W poprzednich ciążach miałam ten problem.Każde mycie zębów kończyłam krwawieniem dziąseł.Przeszło kila tygodni po porodzie.
Stary 2012-05-22, 10:57   #4246
Kasia_11_83
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez MoOoNiA Pokaż wiadomość
U nas całe szczeście na dziecięce ciuszki nie ma takiego ataku. Ale na dorosłych to maskra. Babki walczą ze sobą i wychodzą z zakupami za 500zł. Myślę, że sprzedają to później w swoich sklepach, albo lumpeksach na wycenie. Mnie zarazuiła siostra. Zawsze byłam na nie używanym ciuchą,ale jak zaszłam w ciąże i kompletowałam wyprawkę, kupiłam np body za 30zł a ona za 30 przyniosła mi 6 sztuk i to nie raz dużo ładniejszych niż te moje. I wtedy w każdy poniedziałek po nowej dostawie leciałam grzebać

Gratuluję kopniaczków!! wiedziałam, żeby zajść w ciąże cykl szybciej to bym też przeżywała pierwsza te wszystkie sprawy a nie tak w środku wątku, to muszę czekać
Co do Maxi Cosi to też jest mój faworyt mamy zamiar tylko kupić zestaw używany, oczywiście jeżeli znajdziemy coś fajnego nie zniszczonego w dobrej cenie. Jak nie to kupimy nowy i później odsprzedamy, dużo zainteresowanych jest tym wózkiem więc nie będzie problemu. Mam zamir tak od lipca przyglądać sie allegro i jak znajde cos ciekawego to zakupie

Z tego co pamiętam to u mnie poszło raz dwa. Później to małe tylko jak mąż chciał poczuć siedziała cicho. A pod koniec to już było nawet nie fajne jak mnie na wykładach kopała tak mocno, że ja aż na krześle dosłownie tańczyłam na boki

Ja farbowałam farbą bez amoniaku, ale fryzjerka nie robiła mi przy samej skórze głowy tylko zostawiła taki minimini odrost.

Ja wczorajw 12 tyg miałam jeszcze dopochwowe, na następnym w 16 mam mieć już przez brzuch

Ja dziś się obudziłam po 6, bo tak gorąco już było w domu, że szok. Patrzę a to tż zamknął w sypialni okno no myślałam że się uduszę. teraz się biorę za sprzątanie i dopiero ok 15 wyjdziemyz mała nad morze, bo teraz to bym się ugotowała
Ja też rozważam nad kupnem zestawu używanego, bo jak przeglądam allegro to widzę mnówstwo w super stanie i 1000 zł taniej zazdroszczę morza, w taką pogodę chyba nie ma nic przyjemniejszego
I w takim razie czekam na kopniaczki, mam nadzieje, że mój maluszek też się szybko "rozkręci"

Cytat:
Napisane przez MiciaKicia Pokaż wiadomość
Współczuję tych ekscesów. Ja ciszę się, że początki mojej ciąży przypadły na luty/ marzec, bo nie wiem jak to byłoby teraz

Cytat:

Witam nową mamusię

Na właśnie jak też zakochałam się w spacerówce i opcji stelaż + fotelik

Cytat:
Napisane przez madzius90 Pokaż wiadomość
A ja się zaraz będę jabłkiem objadać

---------- Dopisano o 10:42 ---------- Poprzedni post napisano o 10:41 ----------

Ja bym zjadła pierogi z jagodami aaaaa
Ummm pierogi z jagodami Zjadłabym ze 20 sztuk

Kasia_11_83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-22, 10:59   #4247
aniamotylek
Rozeznanie

Cytat:
Ostatnio mamm małą obsesję na tym punkcie.Nie chcę zbyt dużo przytyć.Niby narazie waga stoi.ale teraz zaczyna się okres intensywnego wzrostu wagi.
Ja z racji wieku mogę mieć trudności z pozbyciem się zbędnych kilogramów,dlatego chciałabym się racjonalnie i zdrowo odżywiać i ruszać kilka razy w tygodniu.chociaż jak wszystkie wiemy ciężko sobie odmówić niektórych smakołyków,a i ciężko się zmobilizować do ćwiczeń

Hej Karola to tak jak ja tez 64 kg i 170, na razie tez jeszcze nic nie przytylam
Stary 2012-05-22, 10:59   #4248
DeKajka
Zakorzenienie

Cytat:

Tez bym chciala sie racjolnalnie i zdrowo odzywiac .. ale na moich checiach sie konczy ..
Ja zaczynalam z wagą 57 kg przy 170 cm .. teraz ide sie zwazyc ..
! ..63 .. prztylam 6 kg ! .. masakra ...

Obym to szybko zrzucila po ciazy ..

Na pamiątkę ...

Edytowane przez DeKajka
Czas edycji: 2012-05-22 o 11:01
Stary 2012-05-22, 11:00   #4249
czarnamadonna1982
Zakorzenienie

dekajka fasolke kupila w piotrzxe i pawle wiec nie wiem ale chyba juz powolutku wchodzi
Stary 2012-05-22, 11:02   #4250
aniamotylek
Rozeznanie

A odnosnie miesa, ostatnio w Polsce mialam robione badanie krwi, wyniki wszystkie w normie tylko hemoglobina 12.9 norma 13, i ginekolog stwierdzil ze nie jem miesa!!!! Ja jem najwiecej kurczaka i indyka, za innym nie przepadam i powiedzial ze musze sie przemoc bo potem dzidzi nie bedzie miala czym oddychac. I JUz calkiem zglupialam to jak oddychaja dzieci wegetarianek, przeciez one wcale nie jedza miesa i sie juz totalnie pogubilam.
Stary 2012-05-22, 11:03   #4251
Gabi2
Zakorzenienie

GG do Gabi2

Cytat:
Napisane przez aniamotylek Pokaż wiadomość
Hej Karola to tak jak ja tez 64 kg i 170, na razie tez jeszcze nic nie przytylam
to samo i wrecz....kilka deko idzie mi w dół bo 63,4...nic nie rozumiem, jem na serio duzo i normalnie juz bym przytyła a ja od poczatku ciązy stoje w miejscu, a ani razu nie miałam wymiotów
sama nie wiem czy widac brzuszek czy to stary.....chyba w 12 tyg juz powinno być widać? kurcze niepokoi mnie to stanie wagi...ale widze ze nei mnie jedynej

Blog z recenzjami książek dla dzieci, zabawek, przepisy oraz pomysły na pokój Malucha
Gabi2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-22, 11:03   #4252
Kasia_11_83
Rozeznanie

Cytat:
te wózki są super

Witak w klubie Mi też krwawiły dziąsła, aż kupiłam szczoteczkę ultra soft, czyli mega delikatną i pastę Paradontax. Ciężko się przezywczaić do "smaku", ale po kilku dniach da rade A krwawienia brak

Cytat:

No ja też jestem z tych bojących się przytyć za dużo. Ja w 17 tygodniu mam niecałe 1,5 kg na plusie, więc jestem zadowolona. Wymiary powiększają się głównie w brzuchu- nawet sporo, bo już z 6-7 cm.
Ja od kilku dni codziennie robię lekki trening (z rana). Np. 20 min na rowerku stacjonarnym + lekkie ćwiczenia i rozciąganie, a nast dnia 20 min rowerek + 20 min orbitrek i tak na zmianę, żeby się nie przeforsować.
Ciążę zaczynałam z 53,5kg/164 cm.

Kasia_11_83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-22, 11:04   #4253
DeKajka
Zakorzenienie

Cytat:
dekajka fasolke kupila w piotrzxe i pawle wiec nie wiem ale chyba juz powolutku wchodzi
Za daleko mam do tych panów .. Czekam az bedzie w biedronce albo lidlu , albo chociaz w tesco .. ja juz chce ją zjesc ..

Na pamiątkę ...

Stary 2012-05-22, 11:04   #4254
Today_Tommorow
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja bede miala, ale wg moich wizyt umowionych mam je zrobic miedzy 16 a 18 tygodniem i to jest badanie z krwi, nie wiem dlaczego tak wczesnie mialas robione, niby ta sama sluzba zdrowia a inne terminy.
Aniamotylek dziwne mi powiedzialno ze jak wynik wyjdzie z podwyzszonym ryzykiem to drugie badanie krwi jest wlasnie pomiedzy 16-20 tydz. Dziwne ze nie mialas robionego teraz badania krwi, a mialas juz te USG w 12 tyg gdzie mierza ta faldke skorna?

Ide zaraz po dziecko do szkoly odezwe sie pozniej

Edytowane przez Today_Tommorow
Czas edycji: 2012-05-22 o 11:07
Today_Tommorow jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-22, 11:06   #4255
Gabi2
Zakorzenienie

GG do Gabi2

Cytat:
A odnosnie miesa, ostatnio w Polsce mialam robione badanie krwi, wyniki wszystkie w normie tylko hemoglobina 12.9 norma 13, i ginekolog stwierdzil ze nie jem miesa!!!! Ja jem najwiecej kurczaka i indyka, za innym nie przepadam i powiedzial ze musze sie przemoc bo potem dzidzi nie bedzie miala czym oddychac. I JUz calkiem zglupialam to jak oddychaja dzieci wegetarianek, przeciez one wcale nie jedza miesa i sie juz totalnie pogubilam.
mam dokładnie to samo, mi lekarz kazał jesc mieso 3x dziennie, miecho miecho i miecho ale nie kurczaka ale schab, wieprzowine..kaszanki itd
jest mi ciezko, ale staram się...akurat kaszanki nawcinałam sie w weekend, tesciowa robi mi schabowe...sama pomagam natka pietruszki czy brukselka noi dostałam podwojna dawke zelaza do łykania

Obawiam sie ze lekarzom nie chodzi o kurczaka...
Jutro ide powtórzyc morfologie..mam nadzieje ze troche lepiej wyjdzie

Blog z recenzjami książek dla dzieci, zabawek, przepisy oraz pomysły na pokój Malucha
Gabi2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-22, 11:06   #4256
karolla12
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez DeKajka Pokaż wiadomość
Tez bym chciala sie racjolnalnie i zdrowo odzywiac .. ale na moich checiach sie konczy ..
Ja zaczynalam z wagą 57 kg przy 170 cm .. teraz ide sie zwazyc ..
! ..63 .. prztylam 6 kg ! .. masakra ...

Obym to szybko zrzucila po ciazy ..
No to ja na razie 64,czyli w miejscu,chociaż brzuszek już duży.Ale boję się nagłego buuum na wagę
Na razie mam to gdzieś i idę po truskawki,może zrobię pierogi.Potem będę płakać,że jestem gruba
Stary 2012-05-22, 11:06   #4257
madzius90
Zakorzenienie

Ja zaczynałam z wagą 60,5 przy wzroście 172 cm.
teraz ważę 64,85

Sorrry 63,85 ważę

Edytowane przez madzius90
Czas edycji: 2012-05-22 o 11:09
Stary 2012-05-22, 11:07   #4258
aniamotylek
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Gabi2 Pokaż wiadomość
to samo i wrecz....kilka deko idzie mi w dół bo 63,4...nic nie rozumiem, jem na serio duzo i normalnie juz bym przytyła a ja od poczatku ciązy stoje w miejscu, a ani razu nie miałam wymiotów
sama nie wiem czy widac brzuszek czy to stary.....chyba w 12 tyg juz powinno być widać? kurcze niepokoi mnie to stanie wagi...ale widze ze nei mnie jedynej
Ja teraz nie jem praktycznie slodyczy bo az mnie odrzuca od nich, i stwierdzilam ze dlatego nie tyje, a brzuszek juz mam wchodze tylko w 1 jeansy a jak musze w nich siasc to musze guziczek i zamek rozpinac, a wiec brzuszek ciazowy jest. Ale chyba z uwagi na to ze slodycze teraz blee, to moze nawet chudne ale brzuszek nabija gramow. I dlatego nie pokazuje ze tyje, hhahaah tak sobie tlumacze
Stary 2012-05-22, 11:09   #4259
Today_Tommorow
Wtajemniczenie

AHA
Wczoraj jak juz sie polozylam i prawie zasypialam normalnie poczulam jak mi sie dzidzis przemieszcza, polozylam reke i czulam jak brzuch sie wybrzusza w druga strone. Boze nie spalam chyba do 3 rano z teg entuzjazmu jeszcze meza obudzilam ale juz nic nie bylo czuc. Czekam na wiecej

Co do wagi zaczynalam z 68 kg wiem wiem, do 12 tyg schudlam 7 kg. 12 tydz zaczelam z waga 61 kg, teraz przylytlam 1 kg wiec na dzien dzisiejszy jest 62. Wzrost 169cm

Today_Tommorow jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-22, 11:09   #4260
DeKajka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Gabi2 Pokaż wiadomość
mam dokładnie to samo, mi lekarz kazał jesc mieso 3x dziennie, miecho miecho i miecho ale nie kurczaka ale schab, wieprzowine..kaszanki itd
jest mi ciezko, ale staram się...akurat kaszanki nawcinałam sie w weekend, tesciowa robi mi schabowe...sama pomagam natka pietruszki czy brukselka noi dostałam podwojna dawke zelaza do łykania

Obawiam sie ze lekarzom nie chodzi o kurczaka...
Jutro ide powtórzyc morfologie..mam nadzieje ze troche lepiej wyjdzie
Mnie mieso teraz nie smakuje i praktycznie wogole go nie jem ..
Chodzi o zalazo tak ?
To przeciez codziennie dostarczam go w tabletkach i warzywach takich jak szczaw , pomidory , fasola ..
I to znaczy ze dusze swoje dziecko ??

Na pamiątkę ...

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości