Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. II - Strona 143 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-05-22, 10:10   #4261
aniamotylek
Rozeznanie

Dot.: Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. II

Cytat:
Napisane przez Today_Tommorow Pokaż wiadomość
Aniamotylek dziwne mi powiedzialno ze jak wynik wyjdzie z podwyzszonym ryzykiem to drugie badanie krwi jest wlasnie pomiedzy 16-20 tydz. Dziwne ze nie mialas robionego teraz badania krwi, a mialas juz te USG w 12 tyg gdzie mierza ta faldke skorna?

Ide zaraz po dziecko do szkoly odezwe sie pozniej
Tak ja juz mialam jak bylam w 10 tygodniu, zrobili mi badania krwi, zmierzyli dzidzie, ale powiedzieli ze to 1 usg to tylko na stwierdzenie czy zyje, i czy wlasciwie ulozona. Nikt mi nie wyslal wynikow krwi a wzieli chyba z 4 probki, no zobaczymy dzisiaj ide do tego konsultanta to sie dowiem. A przeziernosc robilam w polsce i byla 1,2mm.
Stary 2012-05-22, 10:10   #4262
livdragon
Raczkowanie

GG do livdragon

Cytat:
Napisane przez czarnamadonna1982 Pokaż wiadomość
te wózki są super
mnie tez boli glowa od jakiegos miesiaca, tak mnienagle łapie i przez chwile boli tak kłuje , nie co dzien ale czesto

najgorzej ostatnio mam z krwawieniem dziąsel no nawet jak jem chleb mi krwawią nie wiem podobno to normalne
Ja w zeszłym tygodniu miałam okropną migreną - pierwszy raz w życiu ... , co do dziąseł mam to samo - łącznie z tym że zrobiło mi się aftowe zapalenie jamy ustnej ale sobie poradziłąm i jest juz dobrze ( szałwia , tantum verde i jogurty
livdragon jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-22, 10:11   #4263
T'ai
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez musso4 Pokaż wiadomość
heloł
ja już po usg, przezierność w normie rece, nogi są wszystko ok

Cytat:
Napisane przez Kasia_11_83 Pokaż wiadomość
Dziewczynki zanim wam cokolwiek napiszę muszę się pochwalić, że POCZUŁAM DZIŚ (PRZED CHWILĄ) PIERWSZE KOPNIACZKI DZIDZIUSIA!!!!!!! Siedzę w pracy i czytam wizaż a tu takie małe 'puk" tak mniej więcej na środku pomiędzy pępkiem, a kością łonową. Już od kilku dni czuję takie dziwne hmm "przelewanie", ale myślałam, że to jelita i nie chciałam zapeszyć. Teraz jesetm prawie pewna, że to TO Tak jak dziewczynom, aż łzy stanęły mi w oczach Jak przykładam rękę lub się ruszam to cisza, ale jak siedzę nie ruchomo to takie małe stukanie, nawet teraz jak piszę do was to CZUJĘ

Cytat:
Napisane przez Pokrzywka19 Pokaż wiadomość
Hej, witam wszystkie obecne i przyszłe mamusie.

Jeżeli jest taka możliwość również chciałabym dołączyć do listy.
Mam na imię Iza mam 26 lat i mam termin na 24.12.2012

Pozdrawiam
cześć

Cytat:
Dziewczyny ja co prawda byłam dopiero na dwóch wizytach u ginekologa w 5 tyg i tydzień temu w 9 tyg i jak na razie za każdym razem miałam USG dopochwowe, do którego tyg się takie USG wykonuje ? a kiedy zwykłe ?
mnie za każdym razem próbował zrobić przez brzuch i wychodziła czarna plama, bo mam straszne tyłozgięcie i nic nie widać
także tylko dopochwowo i może na 12-13tc będzie już widać przez brzuch
a jak nie to dopiero 20

ja zaczynam od 56kg i na razie waga stoi w miejscu

byłam rano znów pobrać krew bo muszę mieć bardziej szczegółowe wyniki odnośnie toksoplazmozy
oby były ok
T'ai jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-22, 10:11   #4264
madzius90
Zakorzenienie

Cytat:
AHA
Wczoraj jak juz sie polozylam i prawie zasypialam normalnie poczulam jak mi sie dzidzis przemieszcza, polozylam reke i czulam jak brzuch sie wybrzusza w druga strone. Boze nie spalam chyba do 3 rano z teg entuzjazmu jeszcze meza obudzilam ale juz nic nie bylo czuc. Czekam na wiecej
Aleee super
madzius90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-22, 10:11   #4265
DeKajka
Zakorzenienie

Cytat:
AHA
Wczoraj jak juz sie polozylam i prawie zasypialam normalnie poczulam jak mi sie dzidzis przemieszcza, polozylam reke i czulam jak brzuch sie wybrzusza w druga strone. Boze nie spalam chyba do 3 rano z teg entuzjazmu jeszcze meza obudzilam ale juz nic nie bylo czuc. Czekam na wiecej

Co do wagi zaczynalam z 68 kg wiem wiem, do 12 tyg schudlam 7 kg. 12 tydz zaczelam z waga 61 kg, teraz przylytlam 1 kg wiec na dzien dzisiejszy jest 62. Wzrost 169cm
I kolejna mamusia ktora poczula juz swojego malucha

Na pamiątkę ...
''Pod moim sercem, inne serce bije...
Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane..''

12 _ 11 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1 _ Adasiowe szczęście !

Edytowane przez DeKajka
Czas edycji: 2012-05-22 o 10:13
DeKajka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-22, 10:12   #4266
madzius90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez T'ai Pokaż wiadomość
byłam rano znów pobrać krew bo muszę mieć bardziej szczegółowe wyniki odnośnie toksoplazmozy
oby były ok
Z tego co pamiętam to kociara jesteś
Trzymam za dobre wyniki.
Stary 2012-05-22, 10:18   #4267
aniamotylek
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Gabi2 Pokaż wiadomość
mam dokładnie to samo, mi lekarz kazał jesc mieso 3x dziennie, miecho miecho i miecho ale nie kurczaka ale schab, wieprzowine..kaszanki itd
jest mi ciezko, ale staram się...akurat kaszanki nawcinałam sie w weekend, tesciowa robi mi schabowe...sama pomagam natka pietruszki czy brukselka noi dostałam podwojna dawke zelaza do łykania

Obawiam sie ze lekarzom nie chodzi o kurczaka...
Jutro ide powtórzyc morfologie..mam nadzieje ze troche lepiej wyjdzie
Dokladnie dla mojego ginekologa kurczak to nie mieso, i kazal jesc wieprzowe, wolowe, oj bede musiala sie przemoc ale moj mezus bedzie mial roboty bo ja nie cierpie zylek i tych wszystkich bialych przeczy dookola mieska bleeeeeeeeeeeee, musi odcinac
Ale czego sie nie robi dla kochanej zonki

---------- Dopisano o 10:18 ---------- Poprzedni post napisano o 10:13 ----------

Cytat:
Napisane przez DeKajka Pokaż wiadomość
Mnie mieso teraz nie smakuje i praktycznie wogole go nie jem ..
Chodzi o zalazo tak ?
To przeciez codziennie dostarczam go w tabletkach i warzywach takich jak szczaw , pomidory , fasola ..
I to znaczy ze dusze swoje dziecko ??
No wlasnie nie wiem, i tez sie zastanawiam, oszalec mozna, ja tez jem pelno warzyw, biore witaminki, a jak maz robil wczoraj schabowe to tak mi smierdzialo

Edytowane przez aniamotylek
Czas edycji: 2012-05-22 o 10:20
aniamotylek jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-05-22, 10:18   #4268
Gabi2
Zakorzenienie

GG do Gabi2

Cytat:
Napisane przez DeKajka Pokaż wiadomość
Mnie mieso teraz nie smakuje i praktycznie wogole go nie jem ..
Chodzi o zalazo tak ?
To przeciez codziennie dostarczam go w tabletkach i warzywach takich jak szczaw , pomidory , fasola ..
I to znaczy ze dusze swoje dziecko ??
o tym duszeniu to pierwsze słysze...
ja wiem po sobie ze jestem mało miesna..jedynie kurczak, jakas parówka, cienka wedlinka...i od zawsze miałam słaba morfologie, wiecznie mi zimno itd ale ogólnie zdrowa...i tak sobie jem całe życie
ale mówie co mi gin powiedział, ze mieso mam jeść i już...oprocz tabletek itd, nie jestem lekarzem ale moze innaczej sie wchłania, nie mam pojecia...Mnie nie odrzuca od miesa bo "mam smaki" ale nigdy nie lubiłam...Oczywiscie nie zmieniłam całej swojej diety ale włączyłam raz na jakis czas te nieszczesne schabowe, TŻ mnie pilnuje zebym sobie na kanapke połozyła jakas wedline itd
a co do żyłek itd to niezły ubaw jak zaczynam wycinać, niemal pod lupą oglądać każdy kawałek

Blog z recenzjami książek dla dzieci, zabawek, przepisy oraz pomysły na pokój Malucha

Edytowane przez Gabi2
Czas edycji: 2012-05-22 o 10:19
Gabi2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-22, 10:19   #4269
Today_Tommorow
Wtajemniczenie

Aniamotylek to widoznie mialas robione te badanie przy tym USG w 10 tyg lecz w niektorych szpitalach nie wysylaja wyniku jezeli ryzyko jest niskie. Sprawdz moze masz cos napisane w tej zielonej ksiazce
A kiedy masz ten SCAN polowkowy z 20 tyg?

Today_Tommorow jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-22, 10:25   #4270
aniamotylek
Rozeznanie

Cytat:
o tym duszeniu to pierwsze słysze...
ja wiem po sobie ze jestem mało miesna..jedynie kurczak, jakas parówka, cienka wedlinka...i od zawsze miałam słaba morfologie, wiecznie mi zimno itd ale ogólnie zdrowa...i tak sobie jem całe życie
ale mówie co mi gin powiedział, ze mieso mam jeść i już...oprocz tabletek itd, nie jestem lekarzem ale moze innaczej sie wchłania, nie mam pojecia...Mnie nie odrzuca od miesa bo "mam smaki" ale nigdy nie lubiłam...Oczywiscie nie zmieniłam całej swojej diety ale włączyłam raz na jakis czas te nieszczesne schabowe, TŻ mnie pilnuje zebym sobie na kanapke połozyła jakas wedline itd
a co do żyłek itd to niezły ubaw jak zaczynam wycinać, niemal pod lupą oglądać każdy kawałek

Heh to masz tak jak ja, my mamy w domu system ze jak maz robi schaobowe to musi mi wycicac wszystkie zylki , tluszczyki i naciac kotlecika aby wiadomo ze to moj, jejku aby moje dziecko bylo normalne i jadlo wszystko jak tatus bo nie wyobrazam sobie 2 niejadka w rodzinie.
Stary 2012-05-22, 10:26   #4271
weronika23
Zakorzenienie

ja startowalam z niecale 47 160 i mam 6 na plusie ale co tam
weronika23 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-05-22, 10:26   #4272
karolamankowa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Kasia_11_83 Pokaż wiadomość
Wkleję wam fotki naszego wózeczka. Brązowy jak będzie synuś i fiolet dla córeczki
Kasiu,
Wózek baaaardzo ładny - musze go obejrzeć w naturze
Ale - co najważniejsze - GRATULACJE kochana To cudnie że już czujesz ruchy...ja muszę jeszcze poczekać niestety

Cytat:

Jeżeli jest taka możliwość również chciałabym dołączyć do listy.
Mam na imię Iza mam 26 lat i mam termin na 24.12.2012

Pozdrawiam
Witaj,
Piekny termin - będzie Adam lub Ewa
No tak - może niekoniecznie jak dotrzymasz rocznicy

Cytat:
Napisane przez Dojotka1987 Pokaż wiadomość
witam Was z rańca)
dziś obudziłam sie o 5:25 bo mnie tak bardzooo bolal caly prawy bok (dolna czesc brzuszka po pepek z prawej strony) juz mialam budzic mojego zebys my jechali na pogotowie, ale wysikalam sie, chwile polezalam i mi przeszlo... mam nadzieje ze to tylko rozciaganie sie macicy, a nie zwiastun czegos zlego... dopiero w piatek mam wizyte u gin. mialyscie tak kiedys??
Halo,
Prosze się nie przejmować
Ja też tak mam ale tylko wtedy gdy śpię jak zabita i w nocy nie wstaję na siku
Także mnie to chyba pęcherz uciska i boli przeokropnie wtedy.

Cytat:
Napisane przez karolla12 Pokaż wiadomość
Wczoraj zaczęłam sprawdzać kalkulatory przyrostu wagi w ciąży.
Ostatnio mamm małą obsesję na tym punkcie.Nie chcę zbyt dużo przytyć.Niby narazie waga stoi.ale teraz zaczyna się okres intensywnego wzrostu wagi.
Ja z racji wieku mogę mieć trudności z pozbyciem się zbędnych kilogramów,dlatego chciałabym się racjonalnie i zdrowo odżywiać i ruszać kilka razy w tygodniu.chociaż jak wszystkie wiemy ciężko sobie odmówić niektórych smakołyków,a i ciężko się zmobilizować do ćwiczeń

Ja zaczynałam ciąże od64kg 169cm wzrostu ( rozmiar 38)
Cytat:
Napisane przez aniamotylek Pokaż wiadomość
Hej Karola to tak jak ja tez 64 kg i 170, na razie tez jeszcze nic nie przytylam
No to się zapisuję do Waszego klubu "170 cm i 64 kg przed ciążą"
Tyle że u mnie dzisiaj 65,5 kg...a to dopiero 13 tydzień wg usg
Stary 2012-05-22, 10:30   #4273
magdaef
Zadomowienie

GG do magdaef

Cześć! Witam się, choć już nie porannie, bo tak długo Was nadrabiałam Wczoraj wieczorem mnie miałam internetu, więc odkopuję posty sprzed stu lat

Cytat:
DeKajka bo tu jest aborcja legalna i do 20 tyg proponuja Ci usunac dziecko jezeli ma jakies wady wrodzone
Nóż mi się otwiera w kieszeni, jak czytam coś takiego. Oczywiście nie mówię o Twojej wypowiedzi, tylko o fakcie. Nie wyobrażam sobie tego - my tutaj od pierwszych dni czekamy na nasze Maleństwa, a ktoś w połowie drogi stwierdzi, że można zabić, bo to fakt urodzenia decyduje o tym, że to w ogóle człowiek

Cytat:
Napisane przez Mystiquee Pokaż wiadomość
Matko mam to samo. Nie potrafie kupcowa w zwykłych sklepach, bo wszystko przeliczam Wszystko jest za drogie
Bo w zwykłych sklepach, to chyba tylko żona Kulczyka nie ma takiego odruchu...89zł za zwykły t-shert

Cytat:
Cześć Kolejna piękna Mamusia na naszym wątku

Cytat:
Napisane przez madzius90 Pokaż wiadomość
No właśnie o to chodzi.
Kilka ślubów w rodzinie przeżyłam i wszędzie było tak samo. Raz cała rodzina się zebrała, żeby obejrzeć film, a później to leżało i się kurzyło tylko.
Jak dla mnie piękne zdjęcia wystarczą, bo ja np. bardzo lubię co jakiś czas oglądać wszystkie zdjęcia od początku, jak jeszcze moi rodzice nie byli małżeństwem
Pewnie, zdjęcia, to dużo bardziej wartościowa pamiątka moim zdaniem. W każdej chwili można powspominać, bez poświęcania 3 godzin przed DVD. Mój brat ślubował miesiąc przed nami, miał 2 kamerzystów. Szczerze, to z całego filmu przewijałam tylko do momentów, w których tańczymy z TŻtem, żeby zobaczyć, jak bardzo głupio to wygląda z boku Moim zdaniem film, to zbędny wydatek.

Cytat:
Tak to ja na avatarku ale zdjęcie z przed półtora roku, włosy są już dużo dłuższe i zaczynają dokuczać zwłaszcza w taką pogodę jak dziś. Poza tym mam aktualnie kosmiczny odrost na głowie gdyż jestem blondynką a farbuje je na czarno. Czy któraś z was farbowała włosy w ciąży ???
Parę dni temu był na wątku dzień farbowania włosów

Cytat:
Dziewczyny ja co prawda byłam dopiero na dwóch wizytach u ginekologa w 5 tyg i tydzień temu w 9 tyg i jak na razie za każdym razem miałam USG dopochwowe, do którego tyg się takie USG wykonuje ? a kiedy zwykłe ?
W poprzedniej ciąży gin mi mówił, że do 10tc robi się tylko dopochwowe.

Cytat:
Napisane przez weronika23 Pokaż wiadomość
dekajka koffana nie martw sie ja z gabryska taak latalam do gina raz mialam taaaki boil promieniujacy na noge sie nie moglam chodzic wiec prosto do gin a tu sie okazala ze mala naciska
Chodzi o rwę kulszową? Ja teraz niestety cierpię z tego powodu, przejmujący ból od lewego pośladka przez całą nogę...

Cytat:
Witam Was dziewczynki, juz czuje sie lepiej przeziebienie prawie minelo, dziekuje bardzo za rady, grzecznie sie do nich stosowalam.
Super, bardzo się cieszę!

Cytat:
najgorzej ostatnio mam z krwawieniem dziąsel no nawet jak jem chleb mi krwawią nie wiem podobno to normalne
Byłam na początku ciąży u dentysty, bo strasznie mnie bolała kość szczęki. Powiedział, że na te wszystkie dolegliwości z dziąsłami powinno pomóc trochę częste płukanie płynami Paradontax, czy Listereen(bez alkoholu oczywiście)

Cytat:
Napisane przez livdragon Pokaż wiadomość
Ja w zeszłym tygodniu miałam okropną migreną - pierwszy raz w życiu ... , co do dziąseł mam to samo - łącznie z tym że zrobiło mi się aftowe zapalenie jamy ustnej ale sobie poradziłąm i jest juz dobrze ( szałwia , tantum verde i jogurty
Kochana, uważaj na szałwię w ciąży Podobno szkodzi i trzeba maksymalnie ograniczyć.
Stary 2012-05-22, 10:32   #4274
aniamotylek
Rozeznanie

Cytat:
Aniamotylek to widoznie mialas robione te badanie przy tym USG w 10 tyg lecz w niektorych szpitalach nie wysylaja wyniku jezeli ryzyko jest niskie. Sprawdz moze masz cos napisane w tej zielonej ksiazce
A kiedy masz ten SCAN polowkowy z 20 tyg?

W tej ksiazce nic mi nie wpisali bo mialam ja z soba na scanie, ale dzisiaj jak bede to zapytam ja chce znac swoje wyniki, i powiedzenie ze dziecko zdrowe jest jak dla mnie za malo. A polowkowe usg mam 9 lipca, bede w 19 tygodniu i 3 dniu, ojej ale to brzmi .
A ten test na down syndrome to mialam ustalany na 1 sptkaniu z polozna, i ona powiedziala mi jakie badania sa dostepne i mialam zdecydowac ktore chce zrobic.

---------- Dopisano o 10:32 ---------- Poprzedni post napisano o 10:31 ----------

Cytat:
Napisane przez weronika23 Pokaż wiadomość
ja startowalam z niecale 47 160 i mam 6 na plusie ale co tam
Ty to chudzielec, a wiec sie przydadza te kg
Stary 2012-05-22, 10:35   #4275
Sola1
Zakorzenienie

Cytat:
A odnosnie miesa, ostatnio w Polsce mialam robione badanie krwi, wyniki wszystkie w normie tylko hemoglobina 12.9 norma 13, i ginekolog stwierdzil ze nie jem miesa!!!! Ja jem najwiecej kurczaka i indyka, za innym nie przepadam i powiedzial ze musze sie przemoc bo potem dzidzi nie bedzie miala czym oddychac. I JUz calkiem zglupialam to jak oddychaja dzieci wegetarianek, przeciez one wcale nie jedza miesa i sie juz totalnie pogubilam.
Ja miałam kiedyś anemię. Lekarka mówiła, żeby jeść mięso, ale czerwone: wieprzowina, wołowina. Drób podobno nie jest najlepszy w tym przypadku, ale w sumie nie wiem dlaczego.
Jak nie masz ochoty na mięso to jedz buraki lub pij sok z buraków (ja ostatnio gdzieś znalazłam taki z dodatkiem soku z jabłek i był bardzo dobry), jedz jajka, zielone warzywa. Reszty nie pamiętam, ale pewnie w necie znajdziesz.
Sola1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-22, 10:38   #4276
madzius90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sola1 Pokaż wiadomość
Ja miałam kiedyś anemię. Lekarka mówiła, żeby jeść mięso, ale czerwone: wieprzowina, wołowina. Drób podobno nie jest najlepszy w tym przypadku, ale w sumie nie wiem dlaczego.
Jak nie masz ochoty na mięso to jedz buraki lub pij sok z buraków (ja ostatnio gdzieś znalazłam taki z dodatkiem soku z jabłek i był bardzo dobry), jedz jajka, zielone warzywa. Reszty nie pamiętam, ale pewnie w necie znajdziesz.
Podobno ten sok z buraków jest bardzo dobry na niedobory żelaza
Tak mi mówiły doświadczone mamusie
Stary 2012-05-22, 10:42   #4277
aniamotylek
Rozeznanie

Cytat:
Podobno ten sok z buraków jest bardzo dobry na niedobory żelaza
Tak mi mówiły doświadczone mamusie
Ja wlasnie musze sie udac na poszukiwania burakow, bo jak na razie to tylko w sloiczkach znalazlam, a ja chcialabym takiego normalnego kupic no zobaczymy moze wybiore sie na targ, i beda sprzedwawac.
Stary 2012-05-22, 10:42   #4278
weronika23
Zakorzenienie

ja jak mialam anemie to szybko zwalczyl ja burak przekrojony na pol wydrozona dziura troche cukru i jak zrobil sie sok to mialam lyzeczke czy 2 dziennie wypic i szybko pomoglo
weronika23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-22, 10:43   #4279
T'ai
Zakorzenienie

Cytat:
Z tego co pamiętam to kociara jesteś
Trzymam za dobre wyniki.
mieszkałam 4 lata z kotem ale został u rodziców
nie dziękuję w razie co

dziewczyny ile wy piszecie

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-05-22, 10:45   #4280
madzius90
Zakorzenienie

Cytat:
mieszkałam 4 lata z kotem ale został u rodziców
nie dziękuję w razie co

dziewczyny ile wy piszecie
A dlaczego w ogóle musisz robić bardziej szczegółowe badania w kierunku toxo?
Lekarze coś podejrzewają?
Stary 2012-05-22, 10:46   #4281
Poni
Raczkowanie

Cytat:
Czytałam, że to jest teraz normalne. Należy zaopatrzyć się w miękką szczoteczkę do zębów.
Tak samo jak z krwotokami z nosa - mogą się teraz częściej pojawiać.

Tak w ogóle to CZEŚC!

Dziś mam wizytę popołudniu. Zaczynam 16 tc, więc następna wizyta to już będzie połókowe. Jeju, ale ten czas leci!!!
Przyrostem wagi wolę się nie chwalić. Tzn nie przytyłam dużo, ale moja wyjściowa pozostawia wiele do życzenia.

Cytat:
a współlokatorowi jego nowy szczeniaczek z radości, że się coś dzieje wesolutkiego na łóżku - podszedł i polizał jajeczka
Poni jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-22, 10:47   #4282
T'ai
Zakorzenienie

Cytat:
A dlaczego w ogóle musisz robić bardziej szczegółowe badania w kierunku toxo?
Lekarze coś podejrzewają?
wiesz co Toxo M mi wyszło ujemne
ale Toxo G ponad 600 co znaczy że musiałam to przejść
dziś robiłam awidność chyba żeby sprawdzić czy przeszłam to dawno czy niedawno, sama średnio się orientuję
chociaż uspokajają mnie że skoro Toxo M mam ujemne to znaczy że w tej chwili nie jestem zakażona
Stary 2012-05-22, 10:52   #4283
madzius90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Poni Pokaż wiadomość
Dziś mam wizytę popołudniu. Zaczynam 16 tc, więc następna wizyta to już będzie połókowe. Jeju, ale ten czas leci!!!

Trzymam za wizytę!

No ten czas leci jak szalony
Za miesiąc wychodzę za mąż, a dopiero co ustalaliśmy, że w ogóle bierzemy ślub
A za pół roku będę tulić już (mam nadzieję) moje dziecko
A dopiero co przecież robiłam test i pokazł dwie kereseczki

Cytat:
dziś robiłam awidność chyba żeby sprawdzić czy przeszłam to dawno czy niedawno, sama średnio się orientuję
chociaż uspokajają mnie że skoro Toxo M mam ujemne to znaczy że w tej chwili nie jestem zakażona
Z tego co się orientuję, jeśli G wyszło dodatnie to znaczy, że przechodziłaś toxo i teraz masz przeciwciała w razie czego
Czekam na dobre wieści
Wyniki dziś będziesz miała?

Edytowane przez madzius90
Czas edycji: 2012-05-22 o 10:53
Stary 2012-05-22, 11:00   #4284
Poni
Raczkowanie

Cytat:

Ehh ja też pamiętam te pierwsze emocje związane z testem.... albo jak pokazałam mężowi test, jak mu się oczka świeciły.... ehhh to były czasy

Ale Wam zazdroszczę tych kopniaczków. U mnie nic. Ani widu ani słychu....

Cytat:
a współlokatorowi jego nowy szczeniaczek z radości, że się coś dzieje wesolutkiego na łóżku - podszedł i polizał jajeczka
Poni jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-22, 11:03   #4285
madzius90
Zakorzenienie

Cytat:
Ehh ja też pamiętam te pierwsze emocje związane z testem.... albo jak pokazałam mężowi test, jak mu się oczka świeciły.... ehhh to były czasy
Fajnie powspominać nie?

Cytat:
Ale Wam zazdroszczę tych kopniaczków. U mnie nic. Ani widu ani słychu....
u mnie też
Stary 2012-05-22, 11:06   #4286
Gabi2
Zakorzenienie

GG do Gabi2

Cytat:
miałam podobnie, chociaz nie pamietam jak duże to G i to jest najlepsza sytuacja bo są juz przeciwciała. Mi gin powiedział ze w cale nie musiałam chorowac a jedynie miec styczność..nie wiem o co chodzi , ja ogólnie w życiu to miałam z kotami doczynienia tyle co kot napłakał ale toxo w cale nie musi być związane z kotami

Blog z recenzjami książek dla dzieci, zabawek, przepisy oraz pomysły na pokój Malucha
Gabi2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-22, 11:08   #4287
emylka86
Zakorzenienie

Cytat:

Trzymam za wizytę!

Z tego co się orientuję, jeśli G wyszło dodatnie to znaczy, że przechodziłaś toxo i teraz masz przeciwciała w razie czego
Czekam na dobre wieści
Wyniki dziś będziesz miała?
ja niestety miałam oba ujemne i będe miała powtarzane te badania, ale chyba dopiero po 20 tygodniu...

no i po 20 tyg. czekają mnie tez zastrzyki ; / by nie wystąpił konflikt krwi...
którejś z was też to grozi?

Borysek 09.10.2015

zapraszam do klików w banerek
emylka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-22, 11:11   #4288
madzius90
Zakorzenienie

Cytat:
miałam podobnie, chociaz nie pamietam jak duże to G i to jest najlepsza sytuacja bo są juz przeciwciała. Mi gin powiedział ze w cale nie musiałam chorowac a jedynie miec styczność..nie wiem o co chodzi , ja ogólnie w życiu to miałam z kotami doczynienia tyle co kot napłakał ale toxo w cale nie musi być związane z kotami
Dokładnie toxo można złapać też z mięsa czy z niedomytych warzyw i owoców itd.

Mi toxo G i M wyszły ujemnie Czyli nie mam przeciwciał i muszę uważać.

---------- Dopisano o 12:11 ---------- Poprzedni post napisano o 12:10 ----------

Cytat:
Napisane przez emylka86 Pokaż wiadomość
no i po 20 tyg. czekają mnie tez zastrzyki ; / by nie wystąpił konflikt krwi...
którejś z was też to grozi?
u nas też może być potencjalny konflikt, bo ja mam Rh-, a TŻ Rh+. Ale przy pierwszej ciąży to nie jest żadne zagrożenie.
Dopiero po porodzie czy przy porodzie (już nie pamiętam) mam dostać przeciwciała, żeby w drugiej ciąży nie było zagrożenia konfliktem, jeśli Maluch odziedziczy grupę krwi i czynnik Rh po tatusiu

Edytowane przez madzius90
Czas edycji: 2012-05-22 o 11:12
Stary 2012-05-22, 11:14   #4289
emylka86
Zakorzenienie

Cytat:
Dokładnie toxo można złapać też z mięsa czy z niedomytych warzyw i owoców itd.

Mi toxo G i M wyszły ujemnie Czyli nie mam przeciwciał i muszę uważać.

---------- Dopisano o 12:11 ---------- Poprzedni post napisano o 12:10 ----------

u nas też może być potencjalny konflikt, bo ja mam Rh-, a TŻ Rh+. Ale przy pierwszej ciąży to nie jest żadne zagrożenie.
Dopiero po porodzie czy przy porodzie (już nie pamiętam) mam dostać przeciwciała, żeby w drugiej ciąży nie było zagrożenia konfliktem, jeśli Maluch odziedziczy grupę krwi i czynnik Rh po tatusiu
wiem wiem, ale trzeba to kontrolować. a po porodzie dzidzi krew beda badac, by wiedziec czy nam jest zastrzyk potrzebny czy tez nie...

w ogóle dowiedziałam się za na zachodzie te zastrzyki są w ramach funduszu, za darmo, jak tylko występuje takie zagrożenie... a u nas trzeba ponoć sporo płacić : ( do dupy ten nasz fundusz zdrowia...

Borysek 09.10.2015

zapraszam do klików w banerek
emylka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-22, 11:17   #4290
madzius90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez emylka86 Pokaż wiadomość
w ogóle dowiedziałam się za na zachodzie te zastrzyki są w ramach funduszu, za darmo, jak tylko występuje takie zagrożenie... a u nas trzeba ponoć sporo płacić : ( do dupy ten nasz fundusz zdrowia...
no niestety
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości